Dagens bestyr

Så, jag tog mig upp i morse och var redo när grannen kom och plingade på dörrn. Var jättetrevligt på unga mammor så det blir till att fortsätta gå dit på torsdagarna framöver. Tess var yngst av barnen som var med idag, men det var en liten tjej som vär ganska precis en månad äldre än henne bara, och så grannens dotter som är ganska precis 2 månader äldre. Och Tess verkade helt fascinerad av de andra mammorna och tyckte nog det var lite spännande med andra bebisar (och större barn).

Föräldragruppen i eftermiddags bestod av 3 personer: mig, Jimmy och Tess, övriga dök inte upp, men vi hade det trevligt där med min bm från MVC.
För övrigt blir vår prinsessa 1 månad idag :D


Gäääsp

Börjar bli dags för sängen nu. Blev en tidig morgon idag och imorgon blir det ännu tidigare.
Ska på unga mammor imorgon förmiddag, granntjejen kommer förbi strax innan 9 och så gör vi sällskap upp (skulle typ skämmas ihjäl om jag gick dit ensam första gången, vet ju att de andra nästan alltid är där så att göra sällskap med någon som brukar gå dit känns lite mindre "mobbat"). Oavsett vad jag tycker om själva mammagruppen efteråt så ska det bli kul att ta en liten promenad tillsammans med en annan småbarnsmamma (hennes dotter är 2 månader äldre än Tess)
God natt på er alla


Tävling om häftiga smycken

Dianas blogg har just nu en tävling där man kan vinna valfritt smycke från Victorian Dreams, jag är självklart med och tävlar för det finns en hel del udda och snygga smycken att välja på, minst sagt...


Vart kommer detta sluta?!

Precis kommit hem från BVC, vi har ju märkt att vår lilla älskling blivit längre men chockad blev jag ändå när vi konstaterade att hon redan hunnit bli 57,6 cm lång (4,6 cm på en månad är ju väldigt bra jobbat tycker jag). Så om man kollar på kurvorna som BVC har som visar på ungefär hur man skulle kunna förvänta sig att barnet växer så har Tess, som startade lite ovanför kurvan som är snäppet ÖVER "medelkurvan" så har hon nu hoppat upp på kurvan som är två snäpp över "normalen"...
Huvudomfånget är 39 cm nu (BVC-sköterskan påpekade att hon tyckte att huvudomfånget var stort när hon föddes, och nog fasen tyckte jag det med, 38 cm var det då) och vikten ligger på "mediokra" 4605 g, över "normalen" men ändå ganska normalt...

Hon kommer bli som sin pappa, lång och smal


Gulligaste ♥

Världens gulligaste ljud, som får mig att smälta varenda gång, är Tess små hostningar. Jag måste lyckas filma det någon gång, så det finns bevarat för alltid sedan.
Hon hostar med tungan i vägen på något sätt och låter bara så fruktansvärt gulligt... ♥


Planering..

Så har man klarat av merparten av den sista oplanerade dagen den här veckan då. Har passat på att ringa till FK och ändra skatteavdraget på min föräldrapeng, hellre betala lite för mycket i skatt nu och få tillbaks på skatten nästa år istället för att få ut mer pengar nu och sedan få restskatt nästa år. I och med att jag får lägsta föräldrapenningen så kan jag ju komma undan med ett skatteavdrag på 22 % på föräldrapengen, men om jag sommarjobbar, vilket är planen, så finns då risken för att jag betalat för lite i skatt istället. Så nu har jag ändrat så jag betalar 31 % i skatt på föräldrapengen och på så sätt bör jag få tillbaks på skatten nästa år. Dessutom får vi ju en liten trevlig bonus nästa år i form av jämnställdhetsbonusen som kommer bli några tusenlappar åtminstone.

Imorgon ska vi till BVC för första gången (har ju haft hembesök innan) och mäta och väga vår lilla tjej, sedan tänkte jag ta med mig Tess in till stan och leta lite presenter till hennes farbröder och hennes faster.
På torsdag tänkte jag börja dagen med ett besök till unga mammor-gruppen, måste ju se vad det är för folk och om det är något man kan tänka sig att fortsätta gå på en gång i veckan. Det är ju aldrig fel att träffa lite nya människor som förhoppningsvis är i ens egen ålder. Sedan är det dags för första föräldragrupps-träffen efter allas förlossningar, då ska det bli förlossningsgenomgång och amnings-prat. Det ska bli kul att se hur det har gått för dem också.
På fredag ska jag tvätta lite på morgonen, Tess blöja läckte ju så hon fick bajs på sina fina byxor och sin naturfärgade body häromdagen, och tanken var att hon skulle ha de kläderna med när vi åker upp till Stockholm, för i helgen blir det till att hälsa på sambons släktingar. Vi åker på fredag eftermiddag och så åker vi hem igen på måndag (med ett litet stopp på IKEA i Örebro där vi ska införskaffa täcke och kudde till Tess och en vägghylla som ska sättas ovanför hennes säng i hennes rum, så att alla mjukisdjuren kan sitta där och vaka över henne.)

Nu ska jag kanske börja fundera lite på vad vi ska äta till middag då, får se om jag inte kan övertala älsklingen att fixa i ordning de där kycklinglåren vi köpte häromdagen.


Tävling med häftigt pris

Jag tävlar om en valfri body eller tröja ifrån Blingmyname hos Nikita
Tävla HÄR du också!



4 veckor, 28 dagar, ingen tid alls...

Tänk så snabbt tiden flyger förbi, vår älskade lilla Therese är 4 veckor idag... De 4 underbaraste veckorna i mitt liv, men likaså bland de jobbigaste veckorna pga. dålig sömn m.m

Tänk hur snabbt de små växer och hur mycket som verkligen händer varje dag!



Så finns det de som säger att så små barn inte ler ;) På den första bilden höll jag på att kittla henne under fötterna, taskig morsa va?!
Och så söt vår lilla prinsessa är när hon sover ♥


Uppdaterar lite

Just nu sitter jag och äter lunch (frukosten missade jag) i form av en ost och skink-sallad, Tess ligger i sin pappas knä bredvid och ser lite lagom finurlig ut.
Snart tänkte jag ta mig en dusch, sedan ska Tess få bada och så ska vi göra oss i ordning för att åka hem till mina föräldrar på middag. Idag bjuds det på lammleverstuvning, på min begäran. Älskling har aldrig ätit lammlever säger han så nu ska han få testa på något otroligt gott..



Myst i soffan

Nu har jag lagt till ytterligare några bloggar i listan över bloggar jag följer, vissa av dem för att personerna i fråga vågade visa att de finns genom att faktiskt lämna en kommentar... :) Keep it up, så ska jag gå på min dejt med kudden, Tess sover som en stock den lilla damen, och har gjort hela kvällen också, hon somnade vid 16, sov till strax efter 22, åt och somnade om direkt så vi har haft en mysig kväll i soffan utan en skrikande liten tjej ikväll :)

God natt på er alla


Förmiddagens minspel

Satt med Tess i famnen inne på kontoret på förmiddagen, först tog hon tag om nappen och plockade ut den ur munnen på sig själv och satt sedan med den i handen (vår duktiga tjej). Hon släppte den dock innan jag hann få fram kameran, men minspelet som följde direkt efter lyckades jag fånga på bild dock..




Urvuxet

Nu har jag precis tvättat den enda bodyn Tess haft i stl. 50, den ska läggas undan för framtida syskon för nu är den för liten för vår lilla tjej... Fort går det, minst sagt


Företagsam ung dam

Tess har fått ha nappen igen ikväll, mest för att jag märkte när hon låg vid mitt bröst att hon snuttade precis som hon hade gjort på nappen (hon hade dessutom somnat) och nu känns amningen mycket bättre igen.
Lade henne på hennes lekfilt på golvet (min mamma som har sytt det fina lapptäcket, har ytterligare två liggandes i Tess garderob) och så somnade hon så sött. Hon verkar alltid lite mer nöjd när hon får ligga på mage så på dagarna brukar hon få ligga där och sova ibland.
När vi sedan satt och åt så låg hon fortfarande och sov, men vi hörde att hon började grymta runt lite som hon brukar när hon tappat nappen. När vi sedan kom ut i vardagsrummet igen så hade hon jagat efter nappen och vridit sig ett kvarts varv på filten! Lilla fröken, så ska man väl ändå inte bete sig när man bara är 25 dagar gammal?!



Jag lovar, vi har INTE "fabricerat" bilderna...


Nyfiken i en strut

Gud vad jag blir nyfiken när jag ser att jag har hela 12 prenumeranter via Bloglovin', jag gissar mig till att en av dem är du Gun, men vilka är ni övriga 11?? Så många är det ju inte ens som kommenterar min blogg så jag kan inte gissa mig till det... Lämna gärna ett litet hej och om du inte tillhör de där härliga prenumeranterna utan bara en av alla underbara läsare som kikar in här ändå så kan du ju också lämna ett litet hej, och kanske börja följa min blogg (det är kanonsmidigt att bara kika in på den sidan för att se om någon av bloggarna man brukar läsa har uppdaterats)... Jag sak inte tjata men det vore trevligt att få veta lite vilka ni är som kikar in här, jag har ju turen att ha nästan 100 unika besökare VARJE dag.. När jag inte uppdaterade lika ofta (strax efter flytten) var jag som lägst nere på drygt 40, det är väldigt smickrande, bara så ni vet...



20.36: 2 stycken har erkänt hittills, bara 10 kvar då ;)



09.30: Ytterligare 2 har erkänt, men så har det tydligen tillkommit ytterligare en så 9 stycken kvar :P Tänk så många av er som erkänt eller bara sagt att ni följer bloggen även utan Bloglovin' som jag aldrig fått någon kommentar ifrån innan, några av er har nog fått sig en ny bloggläsare :)


Min första award (7 fakta om mig)

OMG!! Jag har fått en award från underbara Gun vars blogg Hörni! nästan alltid lyckas få mig att le, min första award någonsin så tack, tack, tack snälla Gun!!!

 

Här är reglerna som följer med awarden:

A: Kopiera awarden på din blogg.
B: Länka till personen som gett dig awarden.
C: Berätta 7 intressanta fakta om dig själv.
D: Välj 7 andra bloggar som du vill ge awarden till.
E: Länka till deras bloggar.
F: Lägg en kommentar i deras blogg att du gett dom denna
award.

 

Så, 7 intressanta fakta om mig?? Ska göra mitt bästa


1. Jag tycker att lammleverstuvning är fruktansvärt GOTT

2, Min största "merit" från när jag tävlade i hästhoppning är en seger i en deltävling i Polluxcupen där jag och min favorithäst från ridskolan faktiskt lyckades vinna över en ponny som sägs ha innehaft titeln "Sveriges snabbaste ponny" ett år,  i en tidshoppning.. Tilläggas skall att hästen jag tävlade med var ridskolans högsta, inte så väldans snabbsvängd med andra ord

3. Jag är ett sladdbarn, mina 3 systrar är 10, 12 och 20 år äldre än mig så jag har blivit väldigt bortskämd

4. Mitt favorit-snask är Sourcream & Onion-chips med ostdipp, oerhört gott, nästan alla olika ostdippar som kan köpas funkar kanon

5. Jag har varit inlagd på sjukhus en enda gång i mitt liv, förutom när jag föddes, och det var när Tess föddes. Visst har jag varit på sjukhus dåoch då men aldrig över natten förutom just då

6. Jag har aldrig brutit ett ben i kroppen, däremot har jag (troligen) haft en spricka i smalbenet. Det konstaterades aldrig eftersom skolsköterskan påpekade att de ändå inte kan göra något mer än att rekommendera mig att vila. Jag blev förbannad under en idrottslektion på högstadiet, skulle sparka in en bänk mot väggen så jag kunde sätta mig men träffade med smalbenet istället för med foten. Mitt smalben var svullet i flera veckor och skolsköterskan konstaterade en blodutgjutning i benet iaf...

7. Jag har inget vidare självförtroende. Jag var mobbad och utfryst mer eller mindre hela vägen från 2a klass till slutet av 9an och det har resulterat i att jag inte vågar göra det jag vill, exempelvis sjunga offentligt.


Så, jag skickar vidare till:

Tova
Tiiara
Johanna
Isabel
Sofia
Filippa
Ellinor




Helgmys

Nu ska jag klä på Tess hennes overall och mössa och bädda ner henne i vagnen. Nu bär det av till ICA för att handla lite smått och gott till ikväll. Älskling skulle handla till maten när han slutat skolan sedan (han skulle lyxa till det och göra helstekt fläskfilé av något slag med någon sorts rödvinssås ikväll) och jag skulle fixa med vanligt helgsnask. (Behöver en extra kick i baken för att komma ut på promenad, och att handla lite godis är en bra sådan ibland)
Är nog bäst jag skyndar på med att klä på Tess innan hon somnar, för om hon somnar kan det nog bli protester när om man försöker...


Bra tajming

Lilltjejen sitter nöjd och belåten i sin babysitter nu och slickar lite på sin hand (jag har ärligt funderat på om hon tror hon är en hund eller en katt så som hon slickar på mig och sig själv). Jag fick för mig att jag skulle försöka hänga upp nya gardinerna i hennes rum förut när hon sov (hon hade sovit några timmar) så jag gjorde ett ryck och lyckades precis bli klar när hon vaknade. Så då kröp jag upp hos henne i sängen och lät henne äta lite (liggamningen verkar vara det som funkar bäst just nu) och nu så ska jag äta min lunch (tacorester sedan några dagar tillbaks).

Jag tror för övrigt att hon är lite väl ivrig när hon äter idag, båda de två senaste gångerna har det runnit mjölk ur näsan på henne när hon äter, inget som bekommer henne men det ser lite läskigt ut när det forsar mjölk ur hennes näsa...


Dags för en ny vintermössa till babyn/barnet?

Dianas blogg har en tävling för tillfället där man kan vinna en kanonfin vintermössa till baby eller barn (man får själv välja vilken storlek och färg man vill ha om man vinner). Självklart är jag med och tävlar, och är du nyfiken och vill tävla du med så klicka här


Hjälp mig nu!!

Jag behöver era tips och idéer nu... Jag har beslutat mig för att ge mig på att göra en egen liten bok åt Tess där vi fyller i alla möjliga små saker och tankar som normala "fyll-i-böcker" inte innehåller, alltså inte massa fakta o.dyl utan mer i stil med "mammas första tanke när hon fick veta att jag var på väg", "mamams första tanke när jag föddes" osv. saker som man själv skulle tycka var kul att få läsa om när man blev lite större..

Kom med era tips och idéer, vad skulle DU vilja läsa om dina föräldrars tankar osv från när du var riktigt liten...


Frustrerande kväll

Igårkväll kände jag mig som ett vrak, jag var helt galet förbannad och kände efter en stund att Jimmy fick ta hand om Tess så jag kunde försöka lugna ner mig.
Till att börja med vägrade Tess att sova från 15-tiden någonstans fram till 23.30 när hon ÄNTLIGEN somnade. Under den tiden var hon ganska lugn men att lägga ner henne någonstans funkade inte mer än 5-10 minuter i sträck utan det var att bära runt på damen som gällde. Hon ville dessutom äta hela tiden, hon åt, somnade till och vaknade 3-4 minuter senare för att vilja äta igen. Och när hon inte äter mer än 5 minuter i taget så är det ju inte konstigt om hon är hungrig.
Jag känner dessutom att hon "tappat tekniken" sedan vi började med nappen så nu har jag infört nappförbud tills amningen funkar ordentligt igen, är ju lite lättare att suga på en napp än på en bröstvårta.
Mest frustrerad blev jag på kvällen. När vi skulle äta (vid 18.30) så skrek hon konstant, om hon inte fick ligga vid bröstet, då snuttade hon lite, somnade till och vaknade med ett vrål. Sedan fortsatte det så hela kvällen och när hon fick bröstet så försökte hon aldrig ta ett ordentligt tag utan låg mer eller mindre och väntade på att mjölken skulle rinna in i munnen på henne, bökade lite och gallskrek när det inte funkade. När klockan var 22 och hon fortfarande höll på så och jag kände mig helt slut så började det rinna över och jag började storgråta.
Jag kände mig värdelös som mamma och inte blev det bättre när jag kände att jag blev arg på henne, då kände jag mig om möjligt ännu sämre och grät ännu mer.

Jimmy fick som sagt ta henne istället och vandrade omkring med henne i famnen tills hon somnade till. Till slut blev det ändå mitt lillfinger som gav henne den sista "knuffen" in i drömmarnas land. Hon fick nämligen snutta lite på mitt finger precis när hon höll på att somna, annars hade hon nog skrikit ännu.
När hon väl somnade sov hon som en stock fram till 4, åt lite, somnade vid bröstet och sov igenom blöjbytet. Sedan vaknade hon igen vid 7, åt, fick ren blöja (2 bajsblöjor på en natt är nog rekord för henne) och så somnade hon om i godan ro igen. Nu ligger hon och sover så sött, hoppas på en mindre stökig dag idag. Napparna har jag gömt undan för oss alla tre tills vidare. Vill ju att prinsessan ska få i sig ordentligt med mat så hon lägger på sig ordentligt i vikt osv tills på onsdag då vi ska till BVC


Grym och oväntad blandning

 

Upptäckte dessa killar igårkväll och är helt fascinerad... Så otroligt bra!!



Snurra då!

Lilla Tess har börjat fatta grejen med de där konstiga sakerna som hänger ovanför hennes babysitter nu, kaninen är ju ganska rolig när den snurrar runt som en galning efter att man slagit på den tycker hon

Hon börjar med andra ord bli ganska våldsam med den stackars kaninen som hänger i lekbågen, och när den snurrar runt efter att hon slagit till den så flinar hon med hela ansiktet


Använder ni våtservetter?

Ni som har blöjbarn, använder ni våtservetter? Och ni som väntar barn, tänker ni använda våtservetter?
Vi använder bara våtservetter när vi är någonstans där vi inte har tillgång till vatten och nu är jag ännu mer motvillig till att använda våtservetter, när jag läst vad man annars kan använda dem till.

Barns hud är ju väldigt tunn och känslig, så hur kan man då med gott samvete torka dem med något som man kan använda på tuffa fläckar på ex. ett matbord, eller som sägs kunna ta bort märken efter vattenfast penna på parkettgolv? Varför inte torka barnet med typ Vim istället?? Nej, undantagsfall gäller för våtservetterna numera för mig.

Och tvättar ni av barnet varje gång ni byter en kissblöja? Det gör inte vi, vatten torkar ju ut, blöjan suger upp väldigt bra osv. och Tess har hittills inte haft torr och irriterad rumpa osv. Tvättar ju rent noga när vi byter bajsblöjorna



lägger till en länk där det står lite om våtservetter, och efter att ha läst det som står där är jag intte direkt sugen själv på att använda dem på lilla Tess... (och när man hör om vad man kan använda dem till i hememt i övrigt så kan man ju fundera, om en våtservett funkar lika bra som, eller bättre än, exemeplvis Ajax-rengöring o.dyl, hur kan man då tänka sig att använda det på sitt barns underliv? För inte skulle man väl vilja torka sig med en fuktig trasa med Ajax-rengöring på i underlivet??)


Fult?

Jahapp, så fick man en faktura för sjukhusvistelsen när Tess föddes då... Inte var det någon som någon gång informerade om att det kostar att ligga på BB, och ändp får man inte åka hem tidigare än 6 timmar efter att barnet fötts.
Info om att det kostar för pappan att sova över på BB var noggrann hela vägen men för min del då? När sa någon att jag måste betala för att få ligga kvar?? Grr, har inget emot att betala om jag bara blir informerad om att så är fallet, mödravården är ju fri i Sverige så varför kostar BB-vistelsen??



Fick ett tips från min syster om att kontakta mitt försäkringsbolag, som med största sannolikhet betalar ut ersättning till mig då det tydligen klassas som sjukhusvistelse.. Då var det problemet ur världen hoppas jag, tur att man har så insatta systrar :)


Inköpt

Igår köpte vi en naturfärgad body som Tess ska ha till sina fina klänningar, och idag har jag skickat efter en mössa åt henne.

Klicka här eller på bilden för att komma till Babyshops hemsida


Den kikade jag på innan hon föddes och sa lite lätt att är det en tjej så ska jag köpa en sådan, och ut kom ju vår lilla Tess... Dessutom är det rea på den nu så ;)


Badat

Tess började dagen med ett härligt bad, eftersom blöjan hade läckt och hon var blöt på hela ryggen. Men hon klagar nog inte, hon älskar att bada, så fort hon kommer ner i vattnet skiner hon som en sol..
Nu hoppas jag att det är ledigt i tvättstugan, så vi kan tvätta hennes pyjamaser och lakan.


Älskad

Kan man annat än älska en liten tjej som ser så här busig ut?!



Minnen

Jag ska skaffa en sådan där "mitt första år"-bok och börja fylla i. Det finns ingen sådan från när jag var liten men det är en kul grej att ha och bläddra i när man blir större (har bläddrat en del i mina kompisars). Ska även försöka göra i ordning en scrapbook med bl.a armbanden från BB och massor med bilder.
Sedan såg jag en rolig "fyll-i-bok"Dianas blogg, funderar dock på att göra något i den stilen själv, men det är så svårt med inspiration till vad man skulle kunna skriva. I den fanns bland annat punkten "Så träffades mamma och pappa" med. Många kanske får höra den historien när de blir lite äldre, men om något skulle hända mamma och pappa då? Tänk om Tess aldrig skulle få höra historien om hur jag och hennes pappa träffades? Nej, det ska skrivas ner och sparas åt henne. Likaså våra tankar under graviditeten, när hon precis var född osv för det finns så mycket kärlek att skriva om, det räcker inte att prata om den...


Gnälldag

Idag är det bara mamma som gäller här hemma.Tess somnar snabbt i min famn men om jag lägger ner henne vaknar hon inom 5 minuter och gallskriker, min lilla gullunge.
Jag antar att jag får agera säng tills Jimmy kommer hem, då ska vi klä på oss för att åka in till stan och storhandla. Tess somna nästan alltid när vi åker bil så då borde det vara lugnt ett tag, och i vagnen sover hon också bra, tror bara hon skrikit en enda gång i vagnen och då hade hon en dålig dag...
Tänkte införskaffa ett nytt underlakan till våran säng också, vi har bara två stycken så ett till skadar ju inte..


Resultat från frissan

Jag blev ombedd att lägga upp före- och efter-bild i onsdags när jag skulle till frissan, vilket bara inte blivit av...
Varning utfärdas härmed då jag ser sliten ut som attans, men det ska man väl göra som småbarnsförälder?? ;)

Före



Efter




3 veckor ♥

Tänk att vår fina lilla prinsessa är 3 veckor idag... Tänk att för 3 veckor sedan låg hon fortfarande i värmen och trängseln i min mage och jag kämpade för att hon skulle komma ut...

 

♥ Mamma älskar dig gumman ♥



Dop-problem

Jag har varit dålig på att uppdatera de senaste dagarna, och ni har varit dåliga på att kommentera ;)
Har känt idétorkan och har jag inget hyfsat intressant att skriva så skriver jag inget alls, för er skull.

Sitter nu och funderar lite på hur vi ska lösa dop-situationen här hemma. Tess ska döpas, så är det bara (jag ger mig inte på den punkten) och jag vet vilken kyrka jag vill att dopet ska hållas i också, så långt är allt väl. Jag vet även vad hon ska ha för dopklänning och att det ska bli ganska så snart (annars är klänningen för liten). Jag vet även att jag ska ta kontakt med pastoratet osv för dopsamtal och fortsatt planering men innan jag gör det så måste vi hitta på en lösning på logi-problemet som följer med dopet.
Festlokal kan vi säkerligen fixa via kyrkan (typ församlingshemmet) men sambons släktingar bor ju i Sthlm, 35 mil bort. Jag har släktingar som bor utanför Norrköping, ca 20 mil bort och så finns det några som jag vill bjuda som inte är släkt men som alltid har funnits i mitt liv på ett eller annat sätt, och de bor också ca 20 mil bort... Hur ska det kunna lösas?
Från sambons sida så räknar vi med att hans föräldrar och syskon kommer samt hans mormor, eventuellt några ytterligare. Det resulterar i ca 10 personer från hans sida. Lägg där till de släktingar och vänner som eventuellt kommer från min sida (långväga alltså) så har vi ca 20 pers som vi helst ska ha någon slags övernattningsmöjlighet för. Vi får garanterat inte plats här hemma. De från min sida kan med stor sannolikhet övernatta hos mian föräldrar men hans släktingar då??? Det är det enda riktiga problemet jag känner att vi har inför dopet, vart ska vi hysa in dem???
Hmm, vi får fortsätta klura på det hela och kanske prata med dem och några andra och se vad de har för idéer...




Kan kanske förtydliga lite: Släktingarna i detta fall är alltså sambons mamma, hennes två barn, sambons pappa, hans fru och deras två barn samt sambons mormor. Utöver dessa så finns det även en morbror med fru och ett barn samt en moster med man och ett barn som brukar vara med vid familjesammankomster. Det finns även åtminstone en kusin som dessutom är en väldigt nära vän till sambon och fastrarna brukar också vara med då och då. Även sambons mammas ex-man brukar vara med vid familjesammankomsterna ganska ofta och är en stor del av familjen fortfarande.
Släkten för min del är en moster som varit med på alla mina syskonbarns dop, hennes sambo och eventuellt mina kusiner i den delen av släkten. De övriga som jag nämnde är bland annat en tjej som jag mer eller mindre vuxit upp tillsammans med och som är mer som en lillasyster för mig samt hennes mamma, pappa och lillasyster... Med andra ord är det ganska nära släktingar som det är tal om, inte avlägsna utan den närmsta släkten. Och självklart vill jag att Tess farmor, farfar, faster och farbröder och även hennes gammel-mormor ska få vara med på dopet


Bebisgrattis

Härliga Tova (trasslet) har äntligen fått sin lille son. BF+2, inte så lång väntan med andra ord...
Jättegrattis till er, njut nu!!! :D


Pumpad

Nu ikväll har jag faktiskt testat att pumpa lite här hemma och se vad Tess säger om att äta ur nappflaskan, gick alldeles utmärkt och nu verkar hon mycket nöjd (så länge inte nappen rymmer från henne). Så nu kanske jag kan komma undan utan att amma henne på natten ibland, bara sparka till sambon som får mata henne istället då, skulle vara skönt att kunna få sova lite mer någon natt...
Nu hoppas jag att hon somnar snart, hon har inte sovit mer än ett par minuter sedan 16-tiden tror jag, borde vara utmattad nu vår lilla skatt


Ny favoritsysselsättning?

Tess älskar att bada och har gjort från dag ett. Idag var det dags igen och det var många härliga leenden.
Upp ur badet och in i härliga badcapen, torka och lite gos, sedan börjar vi gå ut mot vardagsrummet men jag hann inte ens utanför toadörren innan mina jeans var genomblöta, det är ju sååå härligt att kissa utan blöja... :P Så det var bara att byta badcape, torka kiss från golvetoch kliva ur jeansen...
Nu sitter vi och myser i soffan, snart pyjamas- och sovdags för både mig och Tess igen, hoppas på mer sömn i natt än natten till idag


Newsflash!!

Små bebisar spyr, gärna på sina föräldrar... Det är åtminstone vad jag har hört och sett på tv bland anant, idag var faktiskt första gången som Tess spydde ner mig, och Jimmy har hon inte lyckats med ännu... 17 dagar tog det innan hon spydde ner någon första gången, bra kämpat gumman ;)


Nappar

Nu har jag och Tess varit ute en ganska lång stund med vagnen, vi har ca -1 och vindstilla men fruktansvärt moddigt så benen fick jobba rejält...
Tog en runda till bibblan och träffade en gammal klasskompis utanför, vi konstaterade att det nog var nästan 7 år sedan senast.
Sedan gick vi till ICA för att köpa lite mat, passade på att köpa några nya nappar till Tess, rosa så klart. Nu när hon börjat med napp är det ju bra att ha mer än en. Det är för övrigt MAMs SilkTeat nappar som gäller här, ifall någon undrar...


BVC-besök

Så har vi precis haft besök från BVC här hemma. Fick massa broschyrer att läsa igenom och så vägde vi lilla Tess, 4340 g väger hon nu, inte någon jätteökning direkt men ingen panik tyckte de eftersom hon är så rund om låren och verkar nöjd när hon ätit osv... Ska dit om ca 2 veckor och hoppas på att hon ökat ordentligt tills dess.
Nu har ju fröken accepterat nappen också, vilket är skönt eftersom jag då slipper agera napp, men lite funderade man ju på vad de skulle tycka om att hon har napp (har ju hört massor om att de inte vill att man ska ge barnen napp osv) men hon tyckte det var bra. BB rekommenderar ju att man ger barnet sitt eget lillfinger att snutta på om de har stort snuttbehov, men det rekommenderade inte hon. Hon hade tydligen haft ett par som fått enorma problem när deras 3-4 månaders vägrade acceptera något annat än pappas lillfinger och pappa var ju tvungen att jobba... Snuttbehovet är tydligen något som bara finsn de första veckorna/månaden, sedan är det något man själv skapat hos dem. Men nappen var att föredra, tummen är ju svår att vänja dem av med och dessutom blir trycket mot tänderna större än av nappen, och nappen kan man ju ta bort och så finns det ingen längre till skillnad från tummen...

Nej, nu är vi visst lite sura här, kanske dags för mat igen? Hörs senare


Busfrö!

Hmm, Tess är en busig liten dam hon... Just nu ligger hon hur nöjd som helst i sin säng här bredvid, med nappen i munnen. När jag testade att ge henne nappen första gången åkte den ut fortare än jag hann blinka men idag så sitter den benhårt fast... Hon är ju så snuttig ibland och jag orkar inte sitta med mitt finger i munnen på henne hela tiden och jag ahr verkligen ingen lust att låta henne använda mina bröst som napp men nu verkar hon som sagt mycke nöjd med nappen...
Ska se om hon kan tänka sig att släppa den till förmån för lite äkta vara


Fixar och donar

Så, nu står spjälsängen i vårat sovrum, inte idealiskt och det känns lite ihopträngt, även om vi skulle kunna flytta våran säng lite åt Jimmys håll och få ordentligt med plats på min sida för spjälsängen men det känns väldigt otympligt att flytta en hel 180-säng med rejäl sängram bara någon decimeter... Nej, sängen får stå där den står, det funkar ändå.
Två veckor räckte korgen, nog hade man trott att den skulle räcka till ett tag till men helt klart trivs inte Tess när hon inte kan sträcka ordentligt på sig när hon sover så jag tänker inte försöka fortsätta med den.
Just nu ligger gullungen och sover i våran säng och vi har precis ätit middag här hemma. Imorgon MÅSTE vi städa, får hembesök från BVC imorgon eftermiddag och vi har granbarr överallt (förutom på granen ;) ). Jag har dessutom bokat in lite egentid imorgon förmiddag, fick ett presentkort på en klippning i julklapp så idag var jag inne och bokade en klipptid hos min vanliga frisör. Jag ahr nog inte varit hos henne på över 1,5 år och det ska bli helt underbart att låta henne gå lös på mitt hår, det är verkligen en frisör som jag utan att tveka kan ge helt fria händer med mitt hår utan att det finns minsta risk för en katastrof, det var hon som stod i kassan när jag var där och hon bestämde direkt att hon ska höra hela storyn om förlossningen osv imorgon ;) I vanliga fall hade jag passat på med färgning också (också något hon brukar få helt fria händer med) men nu gäller presentkortet bara klippning och jag vill inte lämna Tess ensam med pappa så länge, inte för att jag tror det blir problem men man vet ju aldrig

Kanske ska försöka skaka av ytterligare lite barr från granen innan Tess vaknar...


Projekt: spjälsäng

Dagens projekt blir att flytta in spjälsängen till vårt sovrum... Korgen är för liten för vår tora tjej, hon ligger med fötterna tryckta mot nederkanten och huvudet tryckt mot ovankanten. Det verkar lite väl obekvämt tycker jag. Har visserligen varken kudde eller täcke till spjälsängen men kudden och täcket hon har i korgen räcker till ett tag till.
Hon verkar mycket mer nöjd när hon sover i vår säng, där hon kan sträcka ut ordentligt. Även när vi inte är där...


Hipp hipp...

Idag fyller världens bästa pappa år... Jag måste se till att ladda mobilbatteriet och skicka en grattishälsning till honom sedan.


Liten är stor

Ska gå ner till tvättstugan snart och hämta upp den sista tvätten, började tvätta väldigt sent idag men fick faktiskt en hel del tvättat ändå. Inte så kul att försöka tvätta när man knappt orkar stå upp men det måste ju göras. Tess har bara två pyjamasar och båda var helt nersölade med mjölk så som sagt, tvätta var jag ju tvungen att göra. Har dessutom tvättat alla nya kläder så att det bara är att börja använda dem, när jag läser andra bloggar där barnen är ungefär lika gamla som Tess så är det ett väldigt prat om storlekar och de flesta kör med 50 eller 56, och här hemma har vi 1 body i storlek 50, 2 stycken i storlek 56... Alla övriga bodys vi har är strl 62, alla plagg vi fått sedan Tess föddes har varit 62 eller 68, och det är mestadels 62 som vi använt hittills också. Känns som att hon är väldigt stor när man ser det så, men å andra sidan är kläderna ganska stora, inte så att hon drunknar i dem men stora nog att räcka ett tag framåt åtminstone...

Sitter och kikar lite på Tough Love på 3an nu, ganska kul att se hur blåsta vissa av tjejerna är och hur otroligt snabba de är med att höja garden


Två veckor

Tänk att vår fina tjej är två veckor gammal idag, vart tar tiden vägen??
Hon är verkligen det vackraste jag vet, jag kan ligga och bara titta på henne i timtal.
För två veckor sedan låg jag och kämpade för att få ut vår älskling, och ont gjorde det, men hon är väl värd den smärtan...

Vi älskar dig vår fina lilla Tess


Alvedon

Två Alvedon och jag känner mig som en människa igen... Har legat och sovit i sängen, med Tess bredvid mig, jättemysigt men ont hade jag...


Mår ruttet idag

BLÄ!! Har knappt tagit mig ur sängen idag, mår riktigt dåligt.
Har huvudvärk (och självklart har vi slut på Alvedon här hemma), min kropp misslyckas rejält med att reglera temperaturen, ena sekunden svettas jag som en gris för att nästa sekund skaka av kyla (ingen feber dock). Jag är lite lätt illamående hela tiden, jag känner mig snurrig när jag står och går och nästan varenda muskel i kroppen känns öm och utmattad. Sov fram till 11 när mamma ringde och väckte mig, sedan lyckades jag inte somna om igen.

Sådana här dagar är inget kul, jag känner mig som världens sämsta mamma när jag får huvudvärk så fort Tess skriker det minsta, och att hålla henne känns som att hålla en blytyngd... Dessutom har mitt högra bröst börjat svullna upp igen, hoppas det kan ge med sig hyfsat snabbt för det gör så otroligt ont...
Har lyckats ta mig till och från tvättstugan en runda dock, inget kul det heller för jag trodde jag skulle falla ihop halvvägs


Ett brev på posten

Passade på att tömma brevlådan nu ikväll eftersom jag kom på att ingen gjorde det i fredags... Brevbäraren var lite sur då och det tog han visst ut på våran post den surgubben (fastighetsskötaren hade skottat vår trädgårdsgång men inte röjt vid brevlådan), posten var lagom ihopmosad.
Vi hade i varje fall fått hem pappren från skatteverket med Tess personnummer och de papper som ska skickas in för namnregistreringen. Vi hade även fått ett gigantiskt kuvert från Jimmys mormor med ett paket från henne till Tess och ett från Jimmys moster+man och son, kanonfina kläder till vår älskling. Ska tvätta det vi köpte häromdagen och det vi fick nu imorgon och se till att ta lite bilder på det då...
Film, bebisgos och sedan sova är det som gäller nu


Finaste

Busfröt med skönaste smilet...


Ny design

Nu har jag fixat till den nya designen på bloggen. Helt klar är den inte ännu men nästintill.
Har ni några synpunkter så kan ni ju säga till så kan jag se över det också.
Och om ni ser den gamla, gröna designen fortfarande så är det bara till att uppdatera sidan en gång så borde ni se den nya

Nu ska jag gå och se om mina älsklingar fortfarande sover ;)


Tuff dag

Idag har Tess knappt sovit alls, sammanlagt mellan 12 och fram tills nu har det kanske blivit 1 timme-1,5 timmar, och den tiden har hela tiden varit när hon legat på mitt bröst och sovit. Jag känner mig som en kombinerad säng och napp för så fort hon legat själv har hon börjat skrika och sedan har hon velat äta, igen. Stundtals tror jag hon har ätit ca en gång/halvtimme idag.
Och när hon är snuttig är det bröstet som gäller, har testat med nappen men den spottade hon ut snabbare än snabbast så det var visst ingen höjdare.

Nu ska vi försöka äta lite mat utan att hon börjar gallskrika och sedan ska hon bada, det gillar hon åtminstone, badbaljan är inte lång nog dock, hon simmar så med fötterna att hon dunkar huvudet i andra änden


Häxmjölk

Tycker så synd om Tess, fan ta mina hormoner alltså... Är tydligen ganska vanligt att brösten svullnar på små flickor som ammas, pga mammans hormoner som hon får i sig av (drabbar pojkar också men inte lika ofta), men nu har Tess till och med fått lite häxmjölk, alltså egen mjölkproduktion... Enligt mamma hade jag det när jag var liten, och det är fullkomligt ofarligt osv men jag vet ju hur mycket mina bröst spände i början och kan bara föreställa mig hur det känns för henne. Kanske är därför som hon är lite kinkigare än vanligt idag? Både igår och idag vägrade hon somna om hon inte fick ligga i min eller Jimmys famn (i natt var inga problem men på dagtid).
Och nu när Jimmy är i skolan (tenta idag med) så är det ju bara jag som kan underhålla henne, och jag kan tyvärr inte sitta med henne i famnen HELA tiden, även om jag skulle vilja.
Jag beundrar de som faktiskt klarar av att vara ensamstående med så här små barn, hur hinner ni med att gå på toa? Äta? Duscha?


Bortskämd fröken

Imorgon ska jag försöka hinna med att trixa med bloggdesignen, headern SKA bli klar imorgon har jag bestämt för nu har vi slutligen bestämt oss för vad vår lilla tjej ska heta, vår lilla Maria Therese ("Tess"), en mycket bortskämd dam som fått sina två första klänningar idag, en från mig och en från hennes mormor.
Ska fixa bilder på kläderna vi köpte imorgon också...


Shoppingrunda

Hmm, min blogg verkar ha tappat stinget ;)

Jag och lilltjejen ska snart åka in till stan och kika på kläder till henne på rean (och säkerligen en del som inte är på rea också). Jag ska ta en snabbdusch och byta om så att vi är klara när min mamma kommer och hämtar oss om ca 1 timme. Ska packa i ordning skötväskan också, man vet ju aldrig vad som händer liksom...

Det är svinkallt ute idag, tack och lov blåser det inte, då hade jag aldrig stoppat ut näsan utanför dörren men nu så skiner solen, det är vindstilla och jag känner för att göra något annat än att sitta hemma och rulla tummarna hela dagarna.
Dags att sätta fart nu då, vi hörs förhoppningsvis senare

Fick visst en blöja att byta precis också ;)


Grattis

Skickar ett jättegrattis till Filippa som äntligen fick sin lille Liam i förrgår. Det var en envis grabb men väl värt att vänta på, eller hur?! ;)


Ny design på g

Nu sitter jag och väntar på att lilltjejen ska vakna till, då ska hon få lite mat och sedan blir det till att byta blöja och ta på henne hennes pyjamas, sedan ska vi sova hela bunten...
Imorgon ska vi en sväng till försäkringskassan och till arbetsförmedlingen, ska fixa med sambons papper för föräldrapengen, meddela ändring för bostadsbidraget och så ska jag lämna min sista närvarorapport till arbetsförmedlingen. Imorgon eftermiddag/kväll kommer jag vara helt ensam hemma med lillan för första gången någonsin (iaf mer än några minuter) för då har älsklingen en tenta som kommer ta några timmar. Ska bli intressant men det borde inte vara någa problem, hon är ju en så snäll tjej och sover eller äter mest hela tiden så jag borde ju kunna klara mig ensam med henne några timmar?

Ska försöka fixa till min nya bloggdesign i helgen och under nästa vecka, vi ska bara komma fram till vad hon ska heta först. Har ett utkast liggandes till headern redan, måste bara fixa den och sedan ordna med resten av designen också, koder osv. Men snart ska bloggen se ganska så annorlunda ut, är ju inte direkt en gravid-blogg längre... ;)
Nej, dags för lillans kvällsmål och sedan sängen, god natt på er allihop


Världens bästa jobb

Jag har inte haft så många jobb, men jag kan utan att tveka utnämna mamma till det bästa jobbet som finns... Tänk att jag faktiskt får betalt för att sitta och titta på vår lilla tjej när hon sover, jag får betalt för att ligga och gosa med henne i sängen/soffan och jag får betalt för att uppleva henens underbara leenden och urcharmiga miner och läten. Visst är det kanske inte jättekul med ömma bröst, att vakna flera gånger /natt för att hon låter eller för att ge henne mat och byta blöja är långt ifrån det bästa jag vet men allt det positiva är ju så ofantligt mycket viktigare och upptar så otroligt mycket mer tid av dagen. Dessutom är vår lilla tjej så otroligt snäll och lugn så jag har absolut ingenting att klaga på.

Kan nåon ärligt utnämna något anant jobb till världens bästa? Jag betvivlar det starkt...


Pajas

Vi har världens sötaste lilla pajas här hemma, det verkar som att hon tycker det är kul när mamma börjar asgarva åt något hon gör så hon gör det igen...
Bland annat brukar hon ligga och titta i kors med munnen formad till ett litet förvånat O eller en liten pussmun, sedan tittar hon normalt på mig igen medans jag skrattar, sedan gör hon samma sak igen ör att avsluta med ett enormt flin... Måste försöka filma det någon gång för gud så härligt det är att se det.. Sedan så brukar hon ligga och räcka ut tungan på alla möjliga skumma sätt också samtidigt som hon gör roliga miner med ögonbrynen och pannan


Så jäkla fult

Varför skickar blogg.se ut reklammail om Kenzas strandbilder?? Är jag det minsta intresserad av hennes liv osv så går jag väl själv in på hennes blogg...
Fult tycker jag att det är, Kenza får tillräckligt med uppmärksamhet ändå


Charmtroll

Det känns som att lilltjejen redan fått in lite rutiner, de senaste tre nätterna har hon vaknat och varit hungrig vid halv 5-5, varken tidigare eller senare. Sedan kan hon ligga nöjd och belåten utan att somna men hon protesterar inte mot att mamma somnar som en stock.
I natt somnade hon om dock, för att vakna igen vid 7 och sedan ligga vaken och bara flina mot mig fram till halv 11 ungefär. Om hon sovit under tiden har det varit mikrostunder medan jag ha slumrat till för varje gång jag vaknade till så lå hon och tittade på mig och flinade. Tänk att ett leende kan värma så mycket, och hon har måga på lager.
Charmiga miner har hon också, så charmkvoten för dagen har hon fyllt redan vid 8 varje morgon ;)

Lillans navelstump har ramlat av inatt också, ganska skönt för även om man får höra att den inte är känslig osv så är man ju så otroligt försiktig kring den tills den försvunnit


Vår prinsessa ♥

Den damen kan sova sig igenom en jordbävning tror jag, och helst med händerna i luften. Gud vad jag älskar dig gumman...



Återbesök på BB

I förmiddags var vi tillbaks på BB för ett återbesök, lilltjejen är en vecka gammal idag, helt otroligt hur fort tiden går!
Det var fullt med andra bebisar i väntrummet och det kändes verkligen som att vår lillskrutta var dubbelt så stor som alla andra.
Eftersom amningen inte flutit så bra så trodde jag inte att hon hade gått upp något direkt i vikt men lilltjejen hade lagt på sig rejält och väger nu 4255 gram, hon växer så att det knakar! Så uppenbarligen får hon vad hon behöver och det finns så att det räcker och blir över.
Läkarkontrollen var inget konstigt alls utan allt var precis som det skulle och hörseltestet är också avklarat. Hon var helt lugn hela tiden förutom när läkaren gjorde sin koll av hennes höfter, men vem skulle inte skrika av den behandlingen? Direkt efter var hon lugn igen och hon sov sig igenom hörseltestet snuttandes på mitt lillfinger.

Och nej, hon har inte fått något namn ännu


Mitt lilla helvete

Jag försökte skriva ett inlägg igår men jag gav upp efter en liten stund... Hade en kväll med riktigt rejäla hormonrusningar och bara grät hejdlöst i över en timme, mer eller mindre utan anledning.
Jag hade världens mjölkstockning i båda brösten och det vägrade lätta, jag kunde inte ens lyfta armarna elelr sträcka mig lite efter något utan att det kändes som att brösten skulle sprängas på mig och att bära på lilltjejen kändes hopplöst eftersom det högg som knivar så fort man råkade nudda brösten, känns lite skumt att bära henne så lågt som man behövde göra.
Mina bröstvårtor mår inte så bra men det är avsevärt mycket bättre idag än igår. Dessutom krånglar min mage, laxermedel är typ ett måste för tillfället och det är inget kul att ha konstant magknip.
Allt detta samtidigt plus en överdos av hormoner gjorde att jag grät och grät, och då grät jag ännu mer just för att jag grät (låter dumt men jag avskyr när jag gråter så hejdlöst och då gråter jag för att jag gråter). Sedan känner man sig ju inte som världens bästa mamma heller när man gråter så, när man bara vill skrika när man ska amma för att det gör ont och när man vill skrika när man INTE ammar för att det gör ont.

Idag mår jag mycket bättre, jag testade att amma utan amningsnappen igen igårkväll och faktum är att mina bröstvårtor inte gjorde lika ont då, och trycket i brösten lättade direkt, de var inte stenhårda längre, jag kunde ligga på sida i natt utan att det gjorde ont osv. Visst tar det dubbelt så lång tid när jag ska amma utan amningsnappen, hon har ju lite svårt att få ett bra grepp, men nu ska jag köra på utan nappen så att jag kan bli av med svullnaden och värken helt.
Magen krånglar fortfarande men jag jobbar på det, införskaffade lite laxerande på apoteket idag så jag hoppas det hjälper.



Härlig kväll

Har precis stoppat om lillan i hennes säng, hon har spenderat eftermiddagen och kvällen liggandes på en härlig kudde på vardagsrumsgolvet. Det är imponerande hur mycket den damen kan sova, men sedan så har hon varit vaken några timmar nu och gnällt lite, bara legat och tittat och så ätit, ätit och ätit... Hon har nog ätit mer i kväll än någonsin så jag är inte orolig för att hon får för lite mat.

Våra gäster har ganska precis åkt hem, hade det jättetrevligt och de slogs nästan om att få hålla i lillan. Det var sambons kompis + flickvän som var här, och det var ju trevligt att prata med henne, speciellt eftersom hon har jobbat på BB och ska utbilda sig till barnmorska...
Åt kycklinggryta och sedan blev det ostbricka. Kycklinggrytan fick mycket beröm, och det är ju alltid trevligt när gästerna uppskattar maten. Ligger lite ostar kvar på fatet här framför mig så jag kanske ska ta och hugga in lite. Hann inte med så mycket ost-ätande förut eftersom jag fick agera mjölkmaskin just då.
Vi spelade även lite Buzz - Pop Quiz, just då fick jag även försöka underhålla den lilla men gud så kul det var, är ju mycket roligare att köra sådana spel när manär flera.

Imorgon ska jag tvätta, vi har ju fått en hel del kläder till lillfröken de senaste dagarna och de ska tvättas innan hon får börja använda dem. Och de andra kläderna är lite nerbajsade så tvätta behövs... Har även en hel bunt med handdukar (huvudsakligen nya) som ska tvättas och så alla de kläder som jag hittade i en kasse för ett tag sedan. Blir Jimmy som får försöka hålla fröken nöjd när jag springer fram och tillbaks sedan.

Nej nu faller ögonen ihop på mig, så lite ost, sedan göra sig i ordning för natten. Ha en trevlig lördagkväll allihop


Mysmorgon

Har precis ätit klart min frukost och sitter nu och småskrattar åt Jimmy som försöker byta blöja på lilltjejen, hon bestämde sig för att bajsa precis när han var mitt uppe i blöjbytet, och jag har hunnit lära mig att kommer det en omgång så kommer det flera strax efter, verkar som att Jimmy fick lära sig den hårda vägen ;)

Vi ska göra oss redo för en mysig promenad upp till affären och förbereda lite för eftermiddagen/kvällen då vi får lite besök. Solen skiner så jättefint ute, helt vindstilla och alldeles vitt överallt...
Morgonen har vi spenderat i sängen alla tre, legat med lillan mellan oss och bara njutit av att tittapå henne. Gud så många härliga leenden man får från den fröken! Jag trodde verkligen att det skulle dröja lite längre innan man kunde se de där jättetydliga leendena men det går inte att ta miste på att hon ler, hon ler med hela ansiktet och det värmer verkligen att se att hon är så nöjd och glad.

Nej, nu ska jag ta på mig lite kläder så man kan bege sig ut...


Gott Nytt År

Så var det 2010, och vår lilla prinsessa är 4 dagar gammal, tiden rusar redan!

Gårdagen spenderades med mina föräldrar och min moster+sambo med god mat och massa bebisprat. Sedan sov vi över där för att fira "jul" med mina systrar idag. Blev god mat idag igen och en massa fina julklappar. Lillan fick massor med paket hon också, men hon sov sig igenom hela proceduren så... Massor av fina kläder och en del annat bra fick hon. Jag fick ett presentkort på en klippning så jag ska ta och njuta ordentligt av att gå till min vanliga frisör någon dag ganska snart och låta henne leka loss fullständigt, det var väldigt länge sedan jag var hos henne. Vi fick mycket fina inredningsdetaljer också, alltid trevligt med nya detaljer i en ny lägenhet.

Imorgon får vi trevligt besök, älsklings kompis+flickvän kommer förbi och då blir det ostbricka med lite gott vin, och jag ska bjuda på kycklinggryta.. Hon är utbildad sjuksköterska och jobbade på BB i somra så nog kommer det bli mycket bebisprat här ;)


Allt flyter på bra med lillan, hon är fortfarande väldigt nöjd och belåten, i natt var det dock inte mycket sömn, hon ville ammas hela tiden och gnällde en hel del, men efter 3 någonstans så somnade vi alla tre och sov gott resten av natten,
Idag har hon sovit nästan hela dagen, och ätit massor,men det behövs. Mjölken har runnit till så mina bröst känns som de ska explodera stundtals. Jag hoppas det släpper ganska snart för det gör fruktansvärt ont, och jag kan inte bära runt på lillan som jag skulle vilja heller för då kommer hon åt brösten. Det ena har dessutom börjat läcka så att det rinner mjölk nästan hela tiden ur det, finns ju så att lilla blir mätt och belåten utan problem ;)

Nej, nu ska jag sova, är trött som attans nu





RSS 2.0