Trist i bloggvärlden

Det verkar som att många av de bloggar jag följt lägger ner nu, jag förstår dem verkligen för det är inte mycket tid man har med småbarn men ändå, jag gillar att ha min blogg att komma tillbaks till då och då trots att responsen är ganska dålig stundtals.
Det blir väl till att ge sig på jakt efter nya bloggar att följa sedan, synd bara att jag är så kräsen...


Gårdagskvällen

Gårdagskvällen var riktigt härlig. Först lämnade jag Tess hos mina föräldrar vilket var väldigt jobbigt, det kändes tomt att åka därifrån utan henne.
Sedan åkte vi in till stan, hämtade våra biobiljetter och gick till restaurangen. Det var jäkla tur att jag hade bokat bord för det blev fullsatt och jag såg folk som fick gå igen eftersom de inte hade bokat bord... Maten var helt underbar, vi började med att dela på en nachotallrik, så ljuvligt god var den. Sedan kom varmrätterna in.
Jimmy åt en grilltallrik med oxfilé, fläskfilé och kycklingfilé med tzatziki och vitlöksfriterade potatischips. Jag tog en pasta med vitlöksstekt kyckling, gud så gott men jösses vad mäktigt. Jag fick inte ens i mig hälften innan jag var proppad, trist och lite pinsamt. Det känns ju fel att lämna massor med mat på tallriken när man är någonstans och äter, verkar ju som att man inte gillar maten men det var så otroligt gott så det var inte klokt. Riktigt fint ställe var det också med kanontrevlig personal. Vi fick ett fönsterbord, inte helt fel det heller.

Jag kom på att jag skulle ta en bild när jag redan ätit nästan allt jag faktiskt fick i mig, portionen var enorm!!



Sedan gick vi och köpte lite godis på Willys innan bion, salongen hade typ 45 platser så det var riktigt litet och mysigt, nästan fullsatt och ruggigt rolig film. Vi kollade på The Other Guys med Will Ferrell och Mark Wahlberg, satt och skrattade rejält nästan hela filmen igenom, det blir nog till att skaffa DVDn sedan.
Det kändes jätteskumt att komma hem utan att ha Tess hemma sedan, och att vakna i morse var både skönt och lite jobbigt. Är ju så van vid att ha min underbara prinsessa att pussa på på morgonen men nu var hon inte här... Jaja, vi ska snart åka och hämta hem vår älskling och pussa ner henne ordentligt.



Lat och planering inför barnfritt

Nu börjar det bli kväll här hemma igen. Bärjade med att jobba men fick ganska snart ringa till arbetsledaren och säga att hon nog fick försöka hitta någon annan som kunde ta den andra halvan av området eftersom jag kände mig febrig, inte så bra att städa på ett äldreboende då kändes det som.
Sedan har jag sovit en stund mitt på dagen, ätit Marabou Vintervit och läst. Gud vad lat jag känner mig men det är helt underbart att bara koppla av ibland.

På fredag blir det en barnfri natt, gud så konstigt det kommer bli. Ska på bio med älsklingen och titta på The Other Guys, vi funderade på att se Saw 3D men när vi skulle boka biljetter var alla vettiga platser upptagna, fanns bara platser längst ut på kanterna kvar och det var jag inte så sugen på, så vi får skratta gott istället.
Innan dess blir det middag på restaurang, har nog aldrig ätit så fint typ, snacka om att inte vara bortskämd när man är totalt ovan vid att äta middag ute för över 100-lappen var. Annorlunda blir det i alla fall, mina föräldrar ska ha Tess hela kvällen och natten hemma hos sig, så vi har lägenheten helt för oss själva då. Blir spännande att se om jag vaknar vid 7 som vanligt trots att det inte finns någon Tess som kan väcka mig med sina grymtningar.

Ska hjälpa Jimmy med middagen nu, elelr rättare sagt med att hålla ordning på Tess så han kan fixa middagen. I helgen ska vi sätta spärrar på alla köksskåp och lådor så vi får lite lugnare igen..


Klättermus

Gud så dålig jag är på att uppdatera, är dålig på allt numera. Ska se till att fylla i ansökan om barnomsorg och skicka in någon av de närmsta dagarna, det börjar ju bli dags. Troligen blir det dagisstart i mars för Tess, vi har föräldradagar så det räcker tills dess iaf.
Veckan har varit allmänt lugn, ett par turer in till stan har det blivit. En med älskling och en med mamma. Och idag har jag jobbat ett par timmar, lite extra klirr i kassan är aldrig fel.

Igår föll årets första snö här, och idag kom ytterligare lite. Ingenting ligger kvar på backen men det är härligt att se det.

Tess den busungen är för övrigt överallt där hon inte får vara och leker med allt hon inte ska leka med. Våra fina kartonger ska egentligen ner i förrådet (massor med urvuxna kläder och kläder i lite större storlekar för Tess) men de får stå kvar ett tag till som klätterskydd för bokhyllan tror jag. Verkar dock funka sisådär numera:



Min stora skräck

Jag hatar när telefonen ringer sent på kvällen när jag somnat. Jag hatar känslan av total förvirring som jag får då. Dessutom är våran telefon så dum att den inte lagrar missade samtal så jag hör att någon ringer men hinner jag inte fram så ser jag inte vem det var.
Jimmy skrämde skiten ur mig igår genom att ringa kring halv 12 när jag låg och sov, jag hann inte fram och tänkte att det väl var han så jag ringde upp utan att få svar. Då börjar ju min hjärna gå på högvarv, tänk om det var någon annan som ringde, tänk om något hade hänt honom! Svärfar har inte mitt mobilnr, inte svärmor heller, eller Jimmys bästa kompis. Ingen där uppe har mitt mobilnr så skulle det vara något så ringer de ju hem till oss.
Usch vad jag var skakig tills jag fick tag på honom.

Sedan fick den idioten för sig att jävlas med mig i morse, hans kompis (som han sovit hos inatt) ringer och frågar om jag hört från honom. Påstår att de gick hem tillsammans inatt men att han inte var kvar när han vaknade i morse. Skitkul, verkligen... Slängde på luren i örat på honom när han sa att Jimmy var där och att de skojade. Sedan slet jag ur telefonen ur jacket för att slippa höra från dem.
Ok, det kanske skulle kunna vara kul om jag inte var ett hormonmonster just nu, och om det inte var så att det är min största skräck, att något ska hända någon jag älskar när jag är många mil bort och inte kan göra ett piss. Jag har alltid varit nojig över det, och om han är ute och åker någonstans och inte svarar på mobilen får jag direkt bilder av värsta tänkbara scenario och börjar leta efter eventuella bilolyckor i området där han ska vara. Så kort och gott, fel grej att skämta med mig om vid helt fel tillfälle. Jaja, de har ju lyckats skrämma livet ur mig 2 ggr p mindre än 12 timmar, bra jobbat


Fredagsmys med mig själv

Ska ställa mig och fixa det sista med min mat snart, Jimmy är i Sthlm och hälsar på sina föräldrar och syskon så jag och Tess är ensamma hemma. Blir med andra ord fredagsmys med mig själv ikväll, vilket innebär One Tree Hill-maraton, tacos, chips, läsk och godis. Skönt att för en gångs skull helt ha kontrollen över tvn.
Tess har precis somnat, min fina lilla skrutta, hon fick lite fredagsmys också i form av ett par riskakor med äpple och kanel-smak.

Igår invigde hon för övrigt sin vinterjacka, trodde den skulle se jättestro ut eftersom den är stl. 86 men den passade riktigt bra. Får invänta första snön så hon får inviga sin fina overall också, men innan dess ska vi införskaffa ett par ordentliga vinterkängor åt henne så hon inte blir blöt och kall om fötterna


Mellanlandning

Mellanlandar här hemma lite, har jobbat sedan 6 i morse och ska iväg och jobba ännu mer sedan, är väl hemma kring 19 antar jag. Har i allafall hunnit pussa på Tess lite och äta lunch, mycket välbehövligt båda två ;)


Buzzador - Pampers Active Fit

Vi har nu provat Pampers Active Fit på Tess ett tag, och är överlag ganska nöjda. Jag gillar att de är så tunna som de är, inget onödigt material liksom. Och de förändringar som gjorts verkar ha varit bra för när vi provat Pampers innan så har de känts genomblötta på bara ett par minuter, det gjorde de inte nu. Däremot blev det ibland lite kristaller som fastnat på rumpan, speciellt efter en hel natt.
En bra blöja ja, men tyvärr är Pampers dyra och vi föredrar Libero som alltid har funkat och fortfarande funkar kanon på Tess


Buzzador - Pampers Active Fit

Vi har nu provat Pampers Active Fit på Tess ett tag, och är överlag ganska nöjda. Jag gillar att de är så tunna som de är, inget onödigt material liksom. Och de förändringar som gjorts verkar ha varit bra för när vi provat Pampers innan så har de känts genomblötta på bara ett par minuter, det gjorde de inte nu. Däremot blev det ibland lite kristaller som fastnat på rumpan, speciellt efter en hel natt.
En bra blöja ja, men tyvärr är Pampers dyra och vi föredrar Libero som alltid har funkat och fortfarande funkar kanon på Tess


Jävla grann-helveten

Blir så sur på dem, för det första är hela bunten riktigt jävla usla på att göra rent torktumlaren efter sig. Vatten, ludd, damm och hund- och katthår i mängder JÄMT. Jag är liksom inte sugen på att göra rent innan jag ska torktumla något, det föredrar jag att göra efter men nu är man ju så illa tvungen.
Så idag hade jag bokat tvättstugan mellan 14 och 21, precis som alla alltid gör, då har man i princip bokat hela dagen för det är aldrig någon som bokar förmiddagspasset, förutom idag. Nu har klockan verkligen passerat 14 men ingen tvättstugenyckel där den ska var... Så det blir visst inget tvättat idag, och jag jobbar ju i veckan så det blir inget tvättat då heller, och så åker Jimmy till Sthlm nästa helg så då kan jag inte tvätta, WTF!!! Det absolut bästa är att den som bokat passet på förmiddagen är den enda som inte har lägenhetsnumret på sin bokningsbricka men det är flera brickor som inte sitter i tavlan heller så jag vet inte vem den jäveln som snott min tvättid är.

Längtar verkligen efter ett eget hus där man slipper alla idioter till grannar som inte har något tvättstuge-vett


Trött uppdatering

Hua, så otroligt seg är jag idag...
Tess har varit ett rejält matvrak idag, till middag slukade hon en burk makaronigryta och sedan åt hos massor av våran kyckling, en riktig höjdare tydligen för hon ville bara ha mer hela tiden. Sedan fyllde hon på med ca 200 ml välling strax efter, nu sover hon som en liten prinsessa och borde förhoppningsvis göra det tills imorgon bitti..

Imorgon blir det mobilshopping till Jimmy och eventuellt en sväng till mina föräldrar för att hämta det de handlade åt oss i Ullared idag. Jag missade ju en hel del när vi var där, hade för kul på barn och leksaksavdelningarna.

Nu slötittar vi på Wild Hogs, har sett den innan men den är ganska härlig så det blir vårat lördagsmys...


Stora, snälla, fina, underbara skruttunge

Vi har precis lagt Tess för natten, inga som helst problem men så har hon väl kört slut på sig själv med sitt hårdtränande.
För en dryg månad sedan så började hon ju släppa när hon stod upp men sedan slutade hon tvärt med det, tills igår/idag. Nu står hon jättefint i säkert 30 sekunder innan hon vinglar till och grababr tag i något igen eller dimper ner på rumpan. Nu är det verkligen inte långt kvar till hennes första steg på egen hand. Håller hon i oss så går det undan som attans


Gammal man

Imorgon fyller min stora älskling ett kvarts sekel. Kul att jag inte kan väcka honom med frukost på sängen som jag gjorde förra året, börjar jobba kl. 6 och han skulle inte bli glad om jag väckte honom innan jag stack.

Men det blir lite fika med mina föräldrar på eftermiddagen i alla fall, sedan får vi se vad dagen har att erbjuda förutom det


Jag ska skärpa mig

Jag måste be alla er som väntar på era bloggdesigner om ursäkt, först hade jag ju fel på datorn och sedan har jag jobbat och varit lat. Jag ska ta tag i det i veckan eftersom det verkar lugnt på jobbfronten just nu, jag lovar!
Hoppas bara jag har all info där den ska vara så jag hittar den direkt...


Typiskt mig

Jag har en ledig dag idag, rätt så skönt om jag får säga det själv... Hoppas på bra väder så jag och Tess kan gå till lekparken och busa av oss lite, än så länge ser det riktigt lovande ut.

Visst är det typiskt när man tvättar, har ett par maskiner kvar och tvättmedelt tar slut? Direkt efter det åkte jag till ICA och skulle handla lite, men nog fasen glömde jag tvättmedlet. Jaja, får ta resten på söndag.
Kanske ska ta och försöka sy höstgardiner till köket också idag, eller börja på måttvepan jag ska brodera till Tess rum. Vi får väl helt enkelt se vad dagen bjuder på


Nytillskott i Tess garderob

Storlek 74


Alla dessa är köpta i Ullared


Dessa båda samt ytterligare en randig body (rosa/röd) är införskaffade på Lindex


Tradera-pyjamas


Storlek 80

Ett par jeans saknas på bild, de är fortfarande nere i tvättstugan på tork. Allt är från Ullared.


Presenter från gudmor Isabell

Klänning och strumpbyxor/tights i storlek 86 och mössa och vantar, även de i 86 men passar utmärkt redan nu


(Alla bilder är klickbara för en större bild)




Ödets elaka nycker

Gick in i badrummet för att byta blöja och ta på Tess pyjamasen. Ser då att jag precis missat ett samtal på min mobil och att jag fått ett meddelande på mobilsvar. Gör det jag ska och ringer sedan upp, till min stora förvåning är det rekryteraren från den butikskedja där jag sökt jobb!!! Vad fasen, varför skulle jag missa just det samtalet? Just den tjänsten som jag helst av allt vill ha också, den som jag gått och suktat efter sedan jag fyllde i ansökan för ett par veckor sedan.
Ringde upp men hamnar självklart hos telefonsvararen jag med, nu får jag fixa och trixa lite så jag kan komma iväg på anställningsintervjun (!!!) på onsdag. Gud vad jag vill ha just den tjänsten, det har liksom blivit lite av ett drömjobb för mig nu och jag håller tummarna så de riskerar att ha trillat av tills på onsdag


Det är helg!!!

Gud vad skönt det är att komma hem från jobbet och känna att det är helg. Helgen betyder plötsligt så mycket mer nu när man jobbar och jag ser liksom fram emot den till skillnad mot tidigare.
Den gångna veckan har varit ganska fullbokad, var ledig i tisdags och tog då en fika med underbara Miiqa, men annars har det varit jobb för hela slanten. I onsdags blev det 10 h och 15 minuter jobb...

Nu är jag nyduschad och osminkad, håret är inte fixat och kläderna är stora och mjuka, precis som det får vara en fredagkväll. Imorgon åker jag och Tess iväg på klädbytardag igen, ska se till att vara där när de öppnar så man inte missar massor som senast, sedan blir det en sväng till mina föräldrar för att hämta hem ett par lagerhyllor som vi ska ha i förrådet.


Nu ska jag börja med maten, ikväll bjuds det på hamburgare med bröd här hemma hos oss, det är ju fredag





RSS 2.0