Räddaren i nöden

 

Min räddare i nöden.... Sedan igår har mina bröst svullnat rejält, minst en kupstorlek större och oerhört spända har de lyckats bli.

Amningen har varit lite strulig eftersom lillan inte får ordentligt grepp om bröstet så det har tagit lång tid innan hon börjar suga och sedan somnar hon snabbt, med bröstet i munnen. Dels får hon för lite mat och dels retar det bara mina bröst som aldrig "sugs ur". Så idag fick jag låna en amningsnapp när vi hade besök av bb-vård i hemmet, och vilken skillnad!!! Nu får hon ordentligt grepp och mina bröst får tömmas lite. Enda problemet som återstår är att få henne att vakna lite oftare...Förlossningsberättelsen

Söndagkväll, 27/12, vid 22-tiden började jag känna av lättare värkar, oregelbundna men de fanns ändå där. Vid 2-tiden var de mer regelbundna, ca var 3e-4e minut, så jag ringde in till förlossningen och blev ombedd att ta två alvedon, försöka vila lite och ringa tillbaks om värkarna blev starkare och jag kände att det inte funkade att vara hemma längre.
Vid 3.30 ringde jag igen, för då var jag tvungen att verkligen fokusera på att andas igenom värkarna, så vi fick komma när vi ville. Packade ihop det sista av våra saker och begav oss in till förlossningen.

Kring 4.30 kom vi in och CTG-kopplades in för att kolla bebis hjärtljud och mina värkar. Sedan blev jag undersökt, ca 1,5 cm öppen så låååångt kvar. *suck* Bebisen låg dock väldigt långt ner så falsklarm var det inte frågan om. Eftersom jag hade så täta och regelbundna värkar fick vi ändå stanna kvar och försöka vila... Det är inte lätt att få någon sömn när man knappt kan andas stundtals för att det gör ont så det var Jimmy som fick sova. Vid 8 satte jag mig i duschen eftersom jag frös så jag skakade okontrollerat. Satt där i 1,5 h och fick min frukost samtidigt, en tugga av en macka och några klunkar choklad var vad jag lyckades få i mig. När vi kom in på rummet igen (9.30 ungefär) blev jag åter igen undersökt, 3 cm öppen. Det gick åtminstone framåt.
Vid 11 blev jag undersökt igen och var då fortfarande bara 3 cm öppen, så barnmorskan och läkaren ville försöka skynda på det hela lite genom att sticka hål på fosterhinnorna. När det väl var gjort satte värkarna fart ordentligt, de gjorde fruktansvärt ont och vid 12 fick vi flytta oss in på en förlossningssal så jag kunde få börja med lustgasen, då hade jag öppnat mig ytterligare 1 cm, alltså 4 cm öppen, nästan halvvägs.
Jag hade ju hela tiden varit inställd på att försöka klara mig med lustgasen och testa akupunktur, men strax efter 13 bönade jag och bad om ryggbedövningen, värkarna var så täta att de flöt ihop och jag hade inte en chans att slappna av emellan dem. Narkosläkaren kom ganska snabbt och jag fick min EDA, mycket skicklig var han men jag skrek som en galning hela tiden han var i rummet. Nu skulle jag gärna tacka honom... Han räddade mig, det var helt underbart när bedövningen började verka, jag fick någon timmes sömn strax efteråt.
Vid 13.50 undersöktes jag igen, 6 cm... Äntligen började man känna att man kom någon vart
15.30 var det 8 cm, slutet närmar sig verkligen och jag känner fortfarande inga värkar, men ser på CTG-kurvan att de är rejäla och regelbundna.

Vid 17.45 var jag tvungen att ringa på barnmorskan, då hade jag en bra stund känt av ett rejält tryck nedåt vid varje värk och fick andas mig igenom dem igen, dock utan smärtan. Men när barnmorskan kom så sa jag att det kändes omöjligt att inte följa kroppens instinkt att krysta. Hon gjorde en undersökning och en liten kant fanns kvar men hon tyckte att jag kunde krysta lite lätt när jag kände att det behövdes. Så jag fick börja låta kroppen sköta sitt och bara följa med, en häftig känsla. Efter ca 20 minuter kom barnmorskan in igen, då var huvudet precis innanför så en sköterska kom också och sedan fick jag börja ta i. Oerhört jobbigt och det kändes verkligen som att det tog evigheter. Ge upp hade varit väldigt skönt, speciellt när det känns som det inte händer något, lite av huvudet kommer ut för att försvinna in igen...
Sköterskan ställde sig bredvid mig och vid varje krystvärk hjälpte hon mig att trycka ner hakan i bröstet samtidigt som jag fick dra benen mot mig med armarna, tre andetag/värk.. Men till slut åkte inte huvudet in igen, vilken smärta!!!! En krystvärk till och hela huvudet var ute, lite vila kändes det som och så en till så var hon ute och skrek innan hon ens hann komma ut helt.
Smärtan glömde man verkligen direkt, låg bara och myste med vår lilla prinsessa medan jag blev ihopsydd igen. Tack och lov sprack jag inget i mellangården, men resten blev ganska illa åtgånget.

Att föda barn är inget jag tänker göra allt för snart igen men nog blir det säkert minst en gång till.
Sammanlagt tog det ca 21 timmar från värkstart tills hon var ute så man var ju lagom trött efteråt... ;-)Första natten hemma avklarad

Jag som trodde man skulle ha ont om tid nu när lillan kommit, tji fick jag... Hon är en så otroligt nöjd liten tjej, skriker nästan aldrig (lite magknip har hon haft men i övrigt ingenting). I natt var jag tvungen att väcka henne (krävdes två försök) för att hon skulle få lite mat, annars hade hon nog sovit hela netten igenom.
När vi låg på BB delade vi rum med ett annat par vars dotter snuttade konstant, hade lite andningsproblem och oerhört mycket magknip och skrek mer eller mindre hela natten, medans vår lilla prinsessa som hela natten igenom...

Just nu ligger hon och sover igen, försökte amma henne precis men hon somnade med bröstet i munnen efter ca 5 minuter så då får hon sova.
Vet också att många har problem i början med att få barnet att somna på egen hand utan att ligga i famnen eller liknande, men här är det absolut inga problem. På BB sov hon utan problem i sin säng/balja och i natt har hon sovit i sin korg utan protester, jätteskönt att det funkar så fint med allting.
Har fått smörja in hennes fötter, ben och handleder med babyolja eftersom hon varit väldigt torr och börjat få torrsprickor på fotlederna men i övrigt har vi inga problem alls...


Imorgon får vi besök av BB-vård i hemmet för första gången och sedan åker vi troligen hem till mina föräldrar för att fira nyår, och på nyårsdagen blir det "mini-jul" med hela familjen, ska bi skönt att komam in lite i vardagen igen och verkligen börja känna sig mänsklig igen


Positivt vinner med hästlängder

Negativt just nu:

  • min mage ser ut som en överjäsd bulldeg, och känns likadan
  • mina armar värker om jag försöker lyfta dem lite för högt (träningsvärk...)
  • jag ser ut som jag vet inte vad där nere, och ont gör det också (blev ganska många stygn tror jag)
  • att kissa är inget kul, det svider
  • sitta bekvämt är omöjligt, soffan eller sängen är bästa alternativen
  • blöder, blöder och blöder
  • det gör ont att gå stundtals
  • jag är svullen på ryggen, inte så skönt

Positivt just nu:

  • jag har världens finaste dotter, så oerhört fin, snäll och charmig så det finns inte

från hemfärden

(bild från hemfärden igår, tagen med mobilen så inte bästa kvaliteten men helt klart bästa motivet)


Ni kanske förstår att trots att det är 1 positiv punkt och 8 negativa så har de negativa inte en chans att segra...


Nu är hon här

Tack för alla härliga kommentarer.. Jättekul att komma hem och läsa dem.

Vi kom hem från BB för ca 1 timme sedan med vår lilla tjej, som fortfarande inte fått något namn. Hon föddes igår (28/12) kl. 18.56 på BF+6.
Allt gick jättebra, tog lite tid och gjorde djävulskt ont men vårt lilla underverk är äntligen här och snäll som en ängel.
Hon vägde 4090 gram och var 53 cm lång, så ingen liten tjej heller. Kommer uppdatera mer sedan, med bilder, förlossningsberättelse osv men nu är jag så trött och har min lilla goa familj att mysa med. Ska njuta av att äntligen vara hemma igen.


Natt-uppdatering

Ligger i sängen just nu, kuddar uppallade bakom ryggen och värmekudden i svanken. Klockar relativt oregelbundna värkar just nu, har pågått i över 1 timme och varierar mellan 3 och 12 minuters mellanrum. Tror faktiskt att det kan vara "The Real Deal" nu, har nämigen känt väldigt mycket tryck nedåt i samband med dem och på ett sätt jag aldrig upplevt förut.
Det gör ont (huvudsakligen i just svanken) men det är en oerhört häftig känsla, att känna kroppen arbeta på det här sättet...

Väntar på att se om värkarna avtar eller intesifieras, hoppas på det senare alternativet...


Kvällens sista uppdatering

Åh vad jag skulle behöva tvätta, men det känns inte så lockande att boka tid i tvättstugan just nu... Men jag vet att om jag INTE gör det kommer jag ha mängder att tvätta när bebis väl är född och jag kommer nog inte orka med det då så det är väl lika bra att försöka hitta en tvättid de närmsta dagarna.

Precis ätit middag här hemma, en färdig fiskgratäng, och sitter nu i soffan och tittar på Bones. Kommer nog somna ganska tidigt ikväll med, precis som de senaste två kvällarna, så det här blir dagens sista uppdatering, skönt va??

Snart har jag gått en vecka över tiden, så funderingen är om bebis tänker kika ut i år eller om vi klarar oss fram till 2010, vad tror ni?? Har visserligen känt en hel del "annorlunda" i eftermiddag och i kväll så kanske kan det hända något i natt. Den där "vattenmelon mellan benen"-känslan som det brukar pratas om har jag börjat förstå nu så vi får se vad som händer. Ni vet att jag kommer uppdatera så fort bebis är född och jag har fått lite ork och tid för att göra det så blir det tyst från mig ett tag så är det bara att hålla ut...


Bebis vill ha...

Så har vi införskaffat alla julklappar till min familj (syskonbarnen och ena systern+man)... Ska sätta mig och slå in paketen nu tänkte jag, sedan blir det till att slappa och göra absolut ingenting (som vanligt) resten av dagen.
Var kaos på parkeringen i stan men faktiskt inte så farligt i affärerna.

Såg förresten helt underbara byxor som bebis skulle vilja ha sedan, och en jättesöt "dress" och en body som skulel passa jättefint till, men vi ska inte köpa några mer kläder innan h*n är född, även om färgerna är väldigt unisex
Lindex Shop Online - ByxaLindex Shop Online - ByxaLindex Shop Online - BodyLindex Shop Online - Set
Visst är de urgulliga... Får väl se om det blir något sådant till bebis sedan.

Nej, paketinslagning var det ja


Sovit sittandes

Japp, i natt var jag tvungen att halvsitta i sängen för att kunna sova. Så fort jag försökte ligga ner normalt så blev jag illamående (känns som att strupen täpps till/snörs åt), så jag fick hämta några kuddar från soffan och palla upp bakom huvudet så jag kunde få en hyfsat vettig sovställning ändå. Sedan sov jag faktiskt riktigt bra större delen av natten.
Ska bli skönt att slippa illamåendet när man vänder på sig, och att kanske kunna ligga halvt på mage och sova igen. Men nog känns det som att bebis anstränger sig mer för att ta sig UPPÅT i magen på mig, in under revbenen, än neråt, mot utgången...
Misstänker att det blir till att gå på det inbokade besöket hos barnmorskan på tisdag förmiddag, och om bebis inte har kommit ut tills dess så kan h*n ju lika gärna vänta med att påbörja färden ut i "friheten" tills vi har hunnit äta lite gott, öppna eventuella julklappar och titta på Grevinnan och Betjänten på nyårsafton. Visst skulle det vara häftigt om bebis blev först födda svensk 2010? ;) Nyårsnatten skulle jag inte ha något emot att spendera på förlossningen.

Har funderat lite på hur de gör om ett barn föds 23.59 den 31 december, nog borde de kunna var lite snälla och avrunda uppåt, för ärligt talat, hur kul kan det vara att verkligen födas sist på året, sekunder ifrån att istället vara först...

Idag snöar det inte längre, så idag ska jag åka in till stan och shoppa lite julklappar igen så att det är avklarat ifall bebis får en väldans fart nu. 5 dagar över tiden nu, får se hur många fler det blir.


Överanalyserar nog, igen

Jag tror jag sitter och överanalyserar allt idag... Känner mig totalt överhettad, trots att jag bara har en tunn tröja på mig typ. Har precis duschat och efter en dusch här brukar man nästan huttra när man kommer ut ur duschkabinen men inte idag, kändes nästan varmare utanför duschen än i duschen...
Kan det kanske vara ett tecken på att något är på g? Finns ju så mycket som kan tala om att något är på g men att känna sig så fruktansvärt varm? Jag skulle nästan kunna tänka mig att gå ut och lägga mig naken i en av snödrivorna utanför dörrn, men av hälsoskäl avstår jag.

Nu har det slutat snöa åtminstone, kanske kan de ploga vägarna också snart? Är jättefint utanför och älsklingen var ute och gick en sväng förut (fotspåren på trädgårdsgången är nog drygt decimetern djupa åtminstone), var tydligen riktigt mycket snö på genomfartsvägen en liten bit bort också.

Nej, nu ska jag försöka komma på något sätt att kyla ner mig själv lite, sitter faktiskt och svettas just nu...


Snö, snö, snö

Det är fullt med snö ute, har snöat hela natten och hela dagen hittills utan några tecken på att det kommer sluta den närmsta tiden. Det har nog kommit närmre två decimeter snö sedan igår och ingen har plogat på vägen utanför heller (är väl så det är att bo utmed en återvändsgata ;) )
Blir ingen mellandagsrea för min del idag, eventuellt blir det imorgon istället. Ska bara slappa i soffan idag, kika på lite filmer på tvn och halvsova bort hela dagen.


Vill inte mer

Nu är jag trött på att vakna 2-3 gånger/natt och känna mig klarvaken. Jag ÄR inte klarvaken men att somna omm tar mig mer än 30 minuter varje gång. Det är allt annat än roligt och jag känner mig totalt urblåst och fruktansvärt seg redan vid 12-1 på dan' när jag vaknar såhär.
Jag vet att framtiden kommer erbjuda många sömnlösa nätter men det känns som att det då finns en vettig anledning, att man kanske inte är klarvaken när ma vaknar av bebis utan att man faktikst slumrar till ganska snabbt igen. Om inte annat tror jag stenhårt på att den vakna tiden på natten, tillsammans med bebis, är tusen gånger mysigare än den vakna tiden på natten nu när man vaknar, går på toa och sedan går tillbaks till sängen och försöker, förgäves, somna om bredvid sambon som sover som en stock. När han dessutom andas riktigt tungt eller småsnarkar kan jag bli galen, jag vill också få sova så!!

Hade jag inte vaknat varje natt på det här sättet så hade jag gladeligen kunnat vara gravid i en månad till utan att klaga just nu men som det är nu så är varje extra natt en plåga, dagarna är helt ok men nätterna... Som värst har jag bara ca 16-17 dagar kvar som gravid nu, tack och lov...


Skumma öppettider

Blev lite sur när vi skulle gå till ICA och handla mjölk och lite gott till kvällen förut, hur fasen kan samhällets största matbutik stänga klockan 15???? Jaja, var bara att pulsa sig vidare till lilla Ica istället, som mer rimligt har öppet till 17.
Så, vi ska inviga nya stekpannan ikväll och steka lite hamburgare. Sedan blir det chips, dipp, mintkyssar, kola och lite läsk för min del.

Precis när jag började skriva så fick bebis rycket i magen på mig, det är full rulle nu och det ackompanjeras av dagens första omgång förvärkar, min rygg gillar inte det riktigt men det är bara en liten försmak på vad som komma skall ;)


BF+3

Det är faktiskt lite läskigt att det skulle kunna hända vilken dag som helst nu och för varje dag som det inte händer så kommer vi närmre den tidpunkt då det faktiskt gör det... Och för varje dag kommer fler "vad gör du hemma?", "har h*n inte kommit ännu?" och "är du nervös?"
Faktum är att jag inte är ett dugg nervös, jag kanske inte har tillräckligt mycket vett i skallen för att vara nervös men jag vet ju samtidigt att det inte finns någon anledning att vara nervös, för ut ska h*n ju på ett eller annat sätt, som en gammal kollega från Jysk sa till mig för några veckor sedan: "jag lovar, än så länge finns det inget barn som blivit kvar där inne"

Oavsett vad jag känner just då så är det inte mycket att göra nu förutom att bara ta emot det som väntar, alltså smärta och säkerligen en hel drös tårar, men samtidigt ett litet mirakel.
Jag tror att det är en ganska så stor bebis, framför allt eftersom både jag och sambon var ganska långa vid födseln (samma med mina systrar och mina syskonbarn) och jag vägde en bit över 4200 gram så om bebis inte väger minst 3700 blir jag faktiskt fövånad.

Nej, jag är faktiskt inte nervös, mest otålig och så längtar jag efter vår bebis. Och smärtan som hör till en förlossning är något som jag faktiskt ser fram emot och jag tror, precis som många säger, att det är oerhört mäktigt, att låta kroppen sköta sitt och bara hänga med, att känna vilken enorm kraft kroppen kan uppbåda.


Juldagen, vad ska den vara bra för?

Udda väder ute idag, regnade i morse och verkade som att det bara skulle bli slask kvar, nu snöar det rejält istället..

Juldagen är en av årets tråkigaste dagar, ingen aning om vad vi ska äta, inget att göra osv. Idag vore en perfekt dag att ligga inne på förlossningen istället men bebis verkar inte hålla med om det heller. Om allt är lika lugnt som idag imorgon så blir det till att ta en sväng in till stan och mellandagsrean, införskaffa julklappar till resten av familjen och kanske handla lite mer mat. Säkerligen fullt med folk men det är ju charmen med mellandagsrean!

Nej, nu ska jag nog gräva ner mig i sängen en stund och skicka ut sambon att handla något ätbart till ikväll, vete sjutton vad men jag måste ha typ chips, dipp och någon latmans-mat ikväll...


Hemma igen

Nu var julen avklarad, överfull med julmat (jag har nog aldrig lyckats få i mig så mycket men nu, ca 7-8 timmar senare känner jag mig uppblåst som en ballong)...
Blivit en del godis-ätande också, dock mindre än normalt och så slappade vi i soffan hos mina föräldrar en stund innan vi insåg att om vi skulle ta oss hem så var vi tvungna att åka.

Var ju en mini-jul så vi fick bara lite julklappar, tror mamma och pappa sparade ungefär hälften tills nästa gång, samma med min syster och hennes sambo, så det blir spännande att se kring nyår vad som gömmer sig i de övriga paketen, dagens skörd var helt klart godkänd.
Jimmy fick ett tangentbord av mig, något han kikat på ett tag (ett med USB-koppling som dessutom har någon speciell anordning för att kopplas mot ex. PS2 osv). Jag får vänta med min julklapp från honom, men det gör mig ingenting...
I övrigt fick vi en gjutjärnsgryta (något jag önskat mig så jag kan göra kycklinggrytan osv utan att det ska stänka över hela spisen) och en ny stekpanna (en med speciell beläggning som är helt underbar att diska ;)  ). Och syrran hade plockat ihop en massa härliga prylar från Lagerhaus, bland annat en tårtspade i form av en högklackad sko, Tenta-Te, choklad i mängder, rosa tårtpapper och en hel del mer. Det var som en skattkista den lådan, bara att kika på alla udda och roliga grejer som fanns.

Ska fixa lite bilder imorgon, om det är intressant...
Fick även min födelsedagspresent från syster+sambo, ett Playboy-badlakan, med kommentaren att något måste man ju ha så man kan känna sig lite sexig när man är stor ;) Vet inte om just Playboy får mig att känna mig sexig men jag gillar de badlakanen ändå, och har gjort sedan de började säljas på Jysk.
Även bebis fick en födelsedagspresent, lite i förtid...
Nej, nu blir det nog sängen för min del, är totalt utmattad känns det som. Blir spännande att se vad morgondagen bjuder på...


Den förvirrades julhälsning

Fick ett jul-sms från min kompis Nattalie


Har lagt barnen under granen, klapparna i sängen,
kakorna är tvättade, golven är bakade,
har hängt ut gröten i julkärven, lagt skinkan i frysen,
köttbullarna är slängda, satt fjädrarna i riset,
har klätt granen med nybakta lussekatter eller var det de vi skulle haft på lucia?
Strunt samma, huvudsaken är att jag har järnkoll på allt,
snart klar och inte ett dugg stressad.
Trevlig jävla midsommar på dig...Så kan det gå när inte haspen är på ;)
Åter igen, God Jul på er, låt bli att stressa nu för ni har ju sett hur det kan gå då...


God jul i stugorna

Jag vaknade vid 5-tiden i morse, som ett litet barn på julafton och kunde inte somna om. Så jag satte mig i soffan med datorn en liten stund innan jag slutligen kunde krypa ner i sängen och sova några timmar till.
Nu har jag ätit frukost och ska ge mig i kast med krigsmålningen, alltså försöka sminka mig så jag ser vettig ut så här på självaste julafton.. Ska även se om jag inte kan fixa till håret lite grann, just nu vill det flyga åt alla håll = inte snyggt.

Åker hem till mina föräldrar vid 12-tiden för att fira julen där, lite lugnt med betydligt mindre människor än jag är van vid men julmat, Kalle Anka och julklappar blir det åtminstone, härligt det. Och bebis verkar, tack och lov, inte ha några planer på att födas på julafton heller, och skulle det dra igång så borde jag hinna se Kalle först ;)
Nej, julkläder, julsmink och julfrisyr står på schemat nu. Sedan måste vi sopa av massa snö från bilen igen.

God jul på er allihop, härligt att det blev en vit sådan också :D


Nu kan det snart få bli julafton

Granen är klädd och klar, sned som attans men så länge den står upp så får det funka ;-) Bara hoppas den jäkeln inte rasar ändå för då har jag vatten över hela parkettgolvet också.

Men den måste ju luta för att stå ordentligt i foten, när vi försökte ställa den så den var rak så rasade hela granen med fot och allt så sned gran får det bli i år. Nästa år ska jag personligen leta upp en riktig KalleAnka-gran, men då måste jag nog köpa en uppsättning julgranskulor till

 

Nu ska jag in i badrummet för att duscha, lägga ansiktsmask, vaxa och färga ögonbrynen osv. Lite julfin måste man ju vara och det kommer aldrig orkas och hinnas med imorgonbitti så nu jäklar ska jag förvandla badrumemt till en skönhetssalong eller något.Ljusslinga kaserad

Varenda glödlampa i ljusslingan testades, och fungerade.. Så någon kortslutning i ledningarna eller något åt det hållet verkar det vara. Jaja, fick plocka fram slingan jag köpte förra året för att ha i en eventuell gran ute, visst är sådana, utomhusgranslingor, inte hälften så snygga pga sina plastskydd, men den lyser åtminstone.
Nu ska älsklingne snart börja fixa maten, blir pasta och köttfärssås ikväll, och jag ska torka golven och klä granen... Snart är det jul för fasen ;)


Nostalgitripp

 

Kände mig lite som pubertetssonen när vi skulle ställa upp granen, den är sned men om den inte är det så ramlar hela skiten så.. ;)

Just nu roar sig älsklingen med att sätta i ljusslingan i granen, han är tydligen expert och har ett särskilt system för hur slingan ska sättas i granen. Självklart funkar inte slingan när vi sedan stoppade i kontakten i uttaget, lyckat. Så det blir till att testa vareneda nedrans lampa för att hitta den som är trasig. Hoppas det inte är mer än en för vi har bara en reservlampa (tror jag, kanske ska leta efter en extra någonstans, tror vi fick med en till nyinköpta adventsljusstaken)Grattis Moa

Skickar ett grattis till Moa som fick sin lille son inatt. Vi hade samma bf-datum men deras lille var mer punktlig än vår ;)
Njut av den lille nu!!!


V.41 (40+0)

Kroppen:

Barnmorskan har säkert sagt att naturen inte följer barnmorskans beräkning av förlossningsdatum. I verkligheten kan förlossningen starta någon gång mellan 14 dagar före och 14 dagar efter det beräknade datumet. Trots det är det många som i god tid börjat räkna dagarna fram till det beräknade förlossningsdatumet. För en del kan varje dag som går efter att man passerat detta datum bli en plåga - man ägnar sig enbart åt att vänta, vill inte göra någonting, tycker det blir långtråkigt och får än svårare att sova på nätterna - kan ha mardrömmar.
Förvärkarna tilltar nu för många, ibland kan de vara kraftiga. De kan bli regelbundna några timmar för att därefter försvinna. Det kan gå flera dagar mellan dem. Livmoderhalsen mjukas upp och livmodermunnen öppnas ett par centimeter.

Barnet:

I vecka 40 är medelkroppslängden i medeltal 51 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 3600 gr. Huvudets omkrets är 35 cm.
Idag föder vi allt större barn. Om barnet föds nu kan det hända att det bara har lite fosterfett kvar i hudvecken. Fosterfett produceras under graviditetens tredje trimester och skyddar barnets hud från fostervatten. Vissa barn föds med mycket hår på huvudet, andra är nästan flintskalliga.Jahapp, så har man passerat utsatt datum, som så många andra gör... Känns lite småtaskigt på sätt och vis eftersom den första beräkningen sa att bebis skulle födas 8 december, sedan blev vi förflyttade 14 dagar på ultraljudet och nu har man gått förbi det datumet också. Men det känns lugnt, faktiskt. Enda "orosmomentet" är att bebis får för sig att komma ut imorgon, på självaste julafton. Men sambon tror på mellandagarna, jag håller numera, åter igen, tummarna för att det blir en liten januaribebis istället.
Nätterna är väldigt lugna, somnar vid 22 nästan varje kväll och vaknar bara en eller två gånger/natt för att gå på toa, sedan sover jag till 8 eller 9 på morgonen, så sömn det får jag en hel del av nu de här sista dagarna.
Det sägs även att det där med förlossningstidpunkt osv är genetiskt, att det är bestämt i barnets genetiska anlag från start, och jag vet att jag och mina systrar allihop är födda ca 14 dagar efter beräknat datum så om bebis följer den traditionen så är det ju ett tag kvar, något som jag nog har lyckats vänja mig vid nu de senaste dagarna. Eller så beror det helt enkelt på att jag inte vill att bebis ska födas precis i anslutning till julafton.


Jag lyckades

Jag tror att jag till slut lyckades med att göra mintkyssar, för första gången någonsin... :D Nu blir det till att slöa på soffan resten av kvällen, och imorgon ska vi städa akvariet, städa badrummet, dammsuga och våttorka golven samt hämta hem julgranen och klä den, sedan är det jul... Förhoppningen är kanske att vi inte ska hinna med något av det imorgon utan istället vara på BB och snusa bebis, men lite planer måste vi ju ha ifall det inte blir så.


Undrens tid är inte förbi

Någonting verkar vara fel här hemma, Jimmy som ALLTID är hungrig är inte hungrig just nu och jag känner mig utsvulten. Så nu jäklar lagar jag mat när JAG är hungrig istället för att göra det när han är det...
Hoppas, hoppas, hoppas det är sista gången jag får äta middag innan bebis är ute, men jag tvivlar starkt på det.


Julmatshysteri...

Så kikar man på Aftonbladets hemsida och möts av massor av artiklar om vad man kan äta på julbordet med gott samvete osv för alla dessa bantningskurer och dieter... Men snälla nån, det är jul EN dag/år, och för min del känns det som att det är en sådan jäkla hets om att man inte får äta det elelr det osv. En dag/år gör inte att man går upp i vikt, varför inte för en gångs skull unna sig att äta det man själv mår bra av och vill äta?
Jag vill nog inte börja räkna på hur mycket julmust, chokladpraliner, kakor, bullar osv som går ner i vår familj under julen men jag har absolut inget dåligt samvete över att jag mosar mig full med onyttig choklad just den där dagen. Att jag står och gör julgodis där ingredienserna är choklad och florsocker eller vispgrädde, sirap, strösocker och lite kryddor och att jag har för avsikt att stoppa i mig av godiset dessutom. Och jag är ingen lättviktare, jag är en av de där som ni ser på gatan och med föraktfull min tänker "hur vågar hon visa sig bland folk?" jag är den där som köper en påse chips i affären och får konstiga blickar av folk runt omkring...
Jag har för avsikt att gå ner ganska många kilo inför sommaren, för att själv må bra och för att kunna njuta av att ha kläder som ser bra ut på mig. Men det finns värre saker att haka upp sig på över jul än att det är lite för mycket det eller lite för mycket det i sillen/skinkan/köttbullarna osv.

Tillåt er själva att NJUTA av all den underbara julmaten på julafton, tillåt er att synda för en gångs skull.


D-Day, eller inte

Nehej, natten var lugn som vanligt, förutom att jag åter igen drömde en sådan där jobbig dröm om att Jimmy gjorde slut och bara stack. Var tvungen att titta bredvid mig i sängen när jag vaknade så att han verkligen låg där, sedan väckte jag honom och grät en liten stund. Jag har aldrig drömt sådana drömmar innan men den senaste veckan har det blivit två gånger!

Idag är det alltså den stora dagen, men än så länge verkar ingenting vara på g... Förutom att det är beräknat att vår lill* älskling ska födas idag så är det på dagen 2,5 år sedan jag och Jimmy träffades och blev tillsammans, så det vore ju extra speciellt om bebis ville komma ut just idag då.

Nu blir det frukost, sedan ska vi försöka få ordning i köket och sedan köpa hem lite grejer så jag kan försöka göra LYCKADE mintkyssar för en gångs skull...


Snälla, låt det bara sätta igång

Ärligt talat, nog måste det vara dags för bebis att bege sig mot utgången nu?? Spenderade ca 1-2 minuter nu ikväll med att dammsuga av lite i köket (inget avancerat, verkligen inte) och var tvungen att avbryta för att jag fick extrema sammandragningar... Jag menar, ok att jag får sådana riktigt smärtsamma sammandragningar när jag går och är envis nog att inte stanna när det börjar kännas, men att dammsuga?? Det har liksom inte hänt innan, att jag fått sammandragningar då alltså...

Så, värkarna kan gärna få börja komma nu, så kanske vi har vår lill* hos oss redan i natt eller tidigt imorgon bitti. Längtar så enormt mycket efter bebis nu, 279 dagar av 280 avklarade, och bara 4 timmar kvar på den sista dagen också innan det är tänkt att h*n ska komma ut och "säga hej" till oss för första gången.
Har ni förresten tänkt på att det måste vara därför man pratar om "ljuset i tunneln" när man har en nära-döden-upplevelse osv, det är nog det undermedvetnas första minne för visst måste det vara så? Att det är en mörk tunnel och plötsligt blir det ljust... Hmm, man ska nog inte fundera så mycket så här inpå förlossningen kanske ;)


Den som städar hon finner

Tänkte röja ur lite kassar som stod instuvade i ena garderoben i hallen, så att vi kunde ställa in verktygslådan osv där istället (kassar från flytten för ca 2 månader sedan alltså) och hittade en kasse FULLPROPPAD med kläder, huvudsakligen Jimmys. Var nog en hel del rent, och en del smutsigt så det var bara att tömma ner allt i tvättkorgen. Hmm, nu vet vi ju vart alla hans jeans har gömt sig sedan vi flyttade... ;)


Stökar och har mig

Har börjat dagen med att stryka lite gardiner och varit på banken och fixat med pengarna från Telia så nu är det avklarat... SKÖNT!!!
Älsklingen är inne i skolan för att försöka få klart en restuppgift som han och hans kompis har så han slipper tänka mer på den nu kring jul, nyår och bebis. Ska nog ta och byta lampa i köket ikväll, och jag ska hänga upp min julvepa i köket också. Lite grejer ska ner i förrådet igen, men det får nog Jimmy ta när han kommer hem det med, jag har ingen lust att kånka ner otympliga kartonger dit även om de inte väger mycket direkt.

Jaja, det finns en hel del att göra här hemma känner jag, får se hur mycket som faktiskt blir gjort idag men lite ska jag nog försöka få ordning på...


1 dag kvar ♥

Så var det bara en dag kvar till BF, får se hur punktlig bebis är, skulle ju inte ha något emot om h*n vill vara ute i "god tid" och kikar ut ikväll men då tror jag väl mer på att det blir imorgon.
Vaknade inatt med en del förvärkar och trodde att det kanske var på g, speciellt eftersom jag kände dem i min dröm också innan jag vaknade. Sedan lyckades jag dock somna om och när jag vaknade igen var de som bortblåsta.

Allting är redo för dig bebis, tror jag, så du får komma precis när du vill, men låt bli kvällen den 23 elelr julafton är du snäll, om inte annat för din egen skull.Tvättar och har ont, igen...

Sista maskinerna med tvätt på g nere i tvättstugan nu, har fått alla lakan, gardiner och handdukar tvättat nu så vi slipper ha sådant liggandes i tvättkorgen över jul.
Det är nog inte meningen att jag ska gå eller stå efter typ 7 på kvällarna, för nog jäklar ska nerven i ena skinkan börja jävlas varenda kväll, det bara hugger till och gör så ofantligt ont. Gör till och med ont ibland när jag sitter ner... Ingen höjdare kan jag väl tillägga, varit så i lite över en vecka nu, varenda kväll!!

Hoppas mitt nya visakort kommer imorgon, annars får jag väl se till att plocka ut lite pengar på bankkontoret imorgon när jag ändå ska dit och lösa in våran utbetalningsavi från Telia, känns inte så kul att vara tvungen att springa runt med massa kontanter och att vara tvungen att gå in på bankkontoret för att hämta ut pengar varje gång.
Nej, nu ska jag ner till tvättstugan igen, sedan blir det adventsfika med älsklingen och sedan somnar jag nog ganska tidigt. Har mängder med energi på dagarna men på kvällen är jag helt tom...


Huvudvärk... :(

Vi hann med att få tag i julklappar till alla som kommer på julafton igår, och spendera presentkorten älskling hade på Dressmann, så nu behöver jag inte tänka på att jag måste köpa julklappar de närmsta dagarna i alla fall, ganska skönt... Har även slagit in alla julklapparna så de ligger bara och väntar på att det ska bli julafton
Har precis varit i tvättstugan och startat första maskinerna med tvätt, tänkte äta lite frukost framför tvn och sedan ska det väl städas antar jag... Har huvudvärk dock så lite halvsegt kommer det nog gå.

Vaknade ur en hemsk mardröm inatt och var tvungen att väcka älskling så han kunde hålla om mig, absolut inte kul att drömma att han gör slut, nej usch!!! Inga fler sådana drömmar tack...

Hörs senare, och god morgon, glöm inte att tända sista ljuset i adventsljusstaken nu!!


Lördag och julrusch

Idag ska jag och Jimmy åka in till stan och leta lite julklappar i julrusningen. Ibland kan det faktiskt vara ganska mysigt att trängas där med allt folk och julmusik i högtalarna i köpcentret. Hellre här än i Täby Centrum där vi har varit de senaste två åren (ena året precis innan jul och det andra året i mellandagarna), där är det verkligen kalabalik och det kan det vara även en helt vanlig vardag...
Jimmy har dessutom några presentkort på Dressman som måste användas (det ena är giltigt till på onsdag och har nästan 600 kr kvar) så lite klädshopping till honom blir det också.

När vi kommer hem sedan ska jag städa i sovrummet, idag ska jag byta till jullakanen så jag kan tvätta de andra imorgon och slippa ha massa lakan liggandes i tvättkorgen över jul. Jag vet att det inte är många som har speciella jullakan men det är något jag vuxit upp med och som jag tycker hör till, förr fick mamma sy lakanen men nu har ju faktiskt de flesta butiker börjat sälja en hel del lakan med julmotiv också, våra är dock väldigt simpla utan massa mönster osv.
Blir nog till att byta handdukarna i köket och badrummet också för imorgon har jag som sagt tvättid och sedan är det ju julveckan så lite julmys måste man väl få ha innan?? ;)

Kan tillägga att kolan blev riktigt bra igår, fick nog ungefär 80 stycken på en sats, mintkyssarna verkar dock bli misslyckade som vanligt. Kanske ska göra ett nytt försök någon dag, vi får se...

Vi hörs senare


Brist på fantasi...

Tror att jag slutligen kommit på vad vi ska köpa till min ena syrra och hennes sambo i julklapp, och nog fasen blir det pensionärsvarning på den julklappen men vissa personer kan ju vara mer eller mindre omöjliga att komma på en vettig julklapp till... Fantasilös är den men nog ska det kunna funka ändå.


Skickade iväg sambon för en stund sedan för att köpa vispgrädde, florsocker och mörk blockchoklad så jag kan göra lite julgodis. Det ska bli pepparkakskola och mintkyssar, förhoppningsvis blir det lyckat och förhoppningsvis så pass många av varje att jag kan ta med burkarna på julafton och bjuda mina föräldrar och min syster+sambo också... Om de inte blir för goda för då äter vi nog upp det själva... ;)


Julstämning

Denna låten ger mig julrysningar, ett måste på en julmix för mig...Tio små tomtenissar

Midvinternattens köld är svår
Tio små tomtar i djupsnö går
Rävsax dold under skynke vitt
knipsar Nisse av på mitt
Livsandarna snabbt för honom tryter
snart i sitt eget blod han flyter

Nio små Nissar i midnattstimma
traskar fram i månljusstrimma
Ugglan hoar i sitt näste
Istapp faller tyst från fäste
Nisse spetsas utav tappen
Tomte ligger död på trappen

Utanför dörren står gröt och ångar
Åtta tomtars intresse den fångar
Med stigande hunger de gröten nalkar
men en stackars tomte på kanten halkar
Han sliter, han kämpar, han svettar sig blöt
men sjunker likväl i kvicksandsliknande gröt

Många springor stugan har
där sju tomtar in sig tar
Katten som bakom dörren lura
slukar Nisse med hull och huva
Resten utav tomtehand
slickar kisse bort från tand

Sex små tomtar mot julbord ila
snabbt uppför bordsbenet de kila
När sista tomten över kanten hasar
han tappar taget och nedåt rasar
Faller nedåt likt ett lod
Mattan fylls av tomteblod

Fem små tomtar med stor iver
Rusar runt ty hungern river
Nisse snubblar på sitt skägg
faller rakt på knivens egg
Lilla Nisse stackars saten
rinner ut i sillsalaten

Fyra små tomtar festar på sill
och de släcka törsten vill
Mot glöggen de springer i samlad tropp
och tar för sig i varsin kopp
Nisse faller ut i glödhett hav
likt en skållad mandel hans skinn faller av

Tre små tomtar uti granen svingar
ibland ljus och änglavingar
Nisse sig för nära vågar
snart han står i ljusan låga
Luktar som en vidbränd stek
Ångrar då sin ystra lek

Två små tomtar kring sig tittar
När de en smällkaramell hittar
Nisse ned på den hoppar
Men för detta den ej stoppar
På golv och tak, på gardin med frans
finns nu Nisses hjärnsubstans

Husbonn traskar upp i natten
För att kasta lite vatten
Under husbonns stora toffla
Nisse blir till krämig våffla
Snön lyser vit lite här och var
Inte en djävla tomte finns kvar

  

Jag vet, den är makaber men för mig hör den liksom julen till, det är min sjuka typ av humor och den människan som kom på den från början måste ha varit en riktigt störd människa, på ett bra sätt...Trött på't

Det blev tacos till middag idag och nu känner jag mig så där obehagligt mätt. Att lägga sig på sängen elelr soffan är inte att tänka på för då kommer jag oundvikligen få kväljningar (anar att bebis trycker mot magsäcken när jag lägger mig).
Jag är trött på att bli illamående när jag lägger mig ned, jag är trött på att springa på toa hela tiden, jag är trött på att hela bäckenet ska kännas som att det ska lossna vilken sekund som helst osv. Jag vill bara ha vår lill* älskling här nu!!!


Aj som satan

Så, nu har jag beställt ett nytt Visakort och handlat lite mat. Men promenaden till och från centrum var ingen höjdare (ca 700 meter enkel väg), fick sådan satans sammandragningar så jag trodde magen skulle spricka på mig. Och inte fasen vill man stanna till och rasta när det blåser och är nästan -10 grader ute, så nej, jag kämpade på ända hem och sedan var det ett rent helvete i ca 10 minuter innan det började lätta lite... Känns fortfarande lite i magen men det är så man står ut nu i alla fall, innan ville jag bara skrika.
Nej, nu ska jag spela lite, och vänta på att älsklingen ska komma hem. Jag börjar bli hungrig som attans men det känns onödigt att göra någon lunch nu...


Glöm det jag sa, ingen god morgon...

Ok, det är ingen god morgon nu... Sambon ska ha bilen in till skolan idag, och låset på våran bil fryser så fort det är minusgrader. Tog honom ganska många minuters vicklande med nyckeln innan han gav upp, så jag gav mig på det istället. Tog ca 10 minuter innan jag till slut lyckades låsa upp bildörren men det gick. Sedan var det bara till att skrapa rutorna då, invändigt också så klart...
Sedan åkte jag bort till Statoil för att köpa en låsspray, så vi inte behöver bråka med låset när det är dags att åka in till förlossningen, men nog f*n är våran Statoilmack ingen Statoilmack längre (pumparna är men butiken tar inte emot mitt Statoilkort eftersom de inte samarbetar med Statoil längre)... Så jag får snällt plocka upp mitt Visakort istället och vad händer när jag stoppar ner det i chipläsaren? Jo, korthelvetet GÅR AV!!!!! Så nu måste jag upp till banken för att hämta ut pengar i kassan där för att vi ska kunna handla mat och julklappar osv. Skitkul?! Skulle inte tro det... Tack och lov brukar det gå ganska fort att få ett nytt kort men så nedrans irriterande...

Jaja, nu får jag sluta tjura och leta upp mina långkalsonger istället så jag kan ge mig ut i kylan igen, bara -8 här just nu och en bit att gå upp till banken.
Nu har vi ju låsspray till bilen, vilket inte är helt fel när det gäller den bilen, och kortet är ju faktiskt utbytbart...


God morgon

Vaknade med lite lagom sköna förvärkar men de gick över så fort jag hade lyckats ta mig upp och in på toan, kanske kan det börja hända lite snart för jag har känt av mer de senaste dagarna än jag gjort på ett tag innan.
Somnade utan problem (den där sköna känslan när man inte känner sig trött och sedan blir jättetrött så fort man lägger huvudet på kudden, istället för tvärtom.)

Idag blir nog en städdag, inget exceptionellt men lite småplock och ett varv med dammsugaren ska vi nog orka med. Har ju fortfarande lite som ska plockas upp och få en plats här hemma, och lite som ligger och skräpar på golvet i sovrummet. Ska kanske börja fixa lite idéer till min nya bloggdesign också, vi får se vad jag orkar och känner för.

Ha en härlig dag hörni, njut av snön och kylan också...


Filmkväll

Älskling har suttit med skolarbete hela dagen och kvällen så jag roade mig med att titta på The Proposal, helt underbar film!!! Skulle kunna se den igen imorgon och garva lika mycket tror jag, inte riktigt så pass mycket romantik att den ska klassas som romantisk komedi enligt mig men den ligger på gränsen, ska nog kalla den för en riktigt bra komedi helt enkelt...

Nu ska jag försöka övertala min kropp och hjärna att sova lite, har inte varit lätt att lyckas med de senaste dagarna


Magbilder v.40

Har tagit några nya bilder på magen ny ikväll, kanske blir de sista innan förlossningen så... Tyckte det var lite roligt att jämföra bilden från v. 22 med den från idag eftersom jag har samma linne på mig, syns ännu tydligare hur mycket magen faktiskt har vuxit under den här tiden.

 

 

Det har dykt upp lite fler bristningar de senaste veckorna men det gör mig ingenting, jag vet de som har det värre med den biten... Snart är den borta, kommer säkert sakna den men oj så skönt det ska bli ändåBabyskydd

Har hämtat hem babyskyddet (bilbarnstol) från Familjecentralen idag, när jag kom dit så fick jag veta att de hade fått in en leverans med helt nya igår så där försvann alla mina tvivel angående att hyra ett. Risken med att hyra elelr köpa begagnat är ju att det tappats i golvet elelr varit utsatt för en krock eller liknande, men nu är ju det vi har här hemma lika fräscht som om vi hade köpt det i butiken, men mycket billigare...
Det är NTF som hyr ut dem via Familjecentralen, mycket trevlig möjlighet eftersom det är så kort period som de används.Det är ett Brio Primo, och färgen hade inte kunnat vara bättre. Hade vi köpt ett själva är det nog den färgen vi hade valt också så jag är helnöjd. Ska bara plocka bort lapparna från det... :)


1 down, plenty to go

Nu har jag julshoppat med mamma, blev inte mycket köpt dock men första julklappen är avklarad ;) Så nu hr jag något åt sambon åtminstone... Jag brukar alltid vara klar med alla julklappar redan i början av december men i år har det inte blivit något som sagt, antar att jag har en del att klura på innan nästa vecka.

Passade däremot på att köpa min efterlängtade röda tröja och ett svart amningslinne, och lagom när jag kom hem och satte mig ner så började jag få en massa förvärkar, HÄRLIGT!! De är inte så kraftiga och smärtsamma men betydligt mer än jag har haft på länge.
Kändes som om det var snöstorm ute, att gå mellan butikerna på torget var riktigt kallt, blåsigt och blött för nog fasen är det blötsnö som faller. Och halt som attans är det på trottoarerna också så det är myrsteg som gäller.

Nu ska jag nog hälla upp ett glas julmust och spela lite spel, allmänt tidsfördriv får det nog kallas för idag...


BM-besök v.39

Så har jag precis kommit hem från BM och gör en snabbuppdatering igen.
Bebis huvud är fortfarande ruckbart men det är inget som spelar någon roll egentligen som de säger... Bebis hjärta pinade på med ca 160 slag/minut och magen har vuxit en centimeter på 2 veckor (numera 34) så allt var alldeles utmärkt.
Mitt blodtryck låg ungefär som det har gjort alla tidigare besöken också, idag 115/70...

Fick en ny tid om 13 dagar och hälsningsfrasen att hon hoppas att vi inte ses då ;) Hon skulle in och kolla i min journal den 22 bara för att se om bebis har behagat kika ut ännu...


Chockad...

Har ni varit inne på Aftonbladets hemsida på senaste tiden? Har ni märkt alla dessa omröstningar om 00-talets bästa spel, bästa film osv? Först nu har jag insett vad det faktiskt beror på och innebär, jag antar att jag är lite seg men snart är det ju ett nytt årtionde, snart går vi in i 10-talet istället.... Det känns ju fasen som det var igår som alla tjatade om millenieskiftet...
Jaja, jag antar att jag börjar bli gammal


Jobbig natt

Gick och lade mig ofantligt tidigt igår, var totalt slut vid 19 så jag kröp till sängs... Lyckades nog somna till vid 22 och vaknade sedan en gång i timmen fram till klockan 2-3 (ibland mer än 1 gång/timme), inte för att gå på toa utan bara för att min kropp tydligen inte fattat att jag inte skulle ta en tupplur utan verkligen SOVA!!! Fick tvinga mig själv att somna om igen varje gång. Efter 3-tiden så vaknade jag bara med ca 1,5-2 timmars mellanrum och vid 6 var jag klarvaken och orkade inte tvinga mig själv att somna om för ytterligare en timme...
Blev ju ganska många timmars sömn men att vakna och vara klarvaken hela tiden är ingen höjdare, speciellt inte när man är trött och har en "fullplanerad" dag framför sig.

Idag blir det först upp till barnmorskan för att kolla hur allt står till med mig och bebis. Sedan ska jag gå till Familjecentralen i samma byggnad och hyra babyskyddet. Efter det blir det till att åka hem igen och invänta att mamma ska komma vid 10, då ska vi in till stan och handla julklappar. Jag har även tänkt köpa en tröja som jag ska ha på mig på julafton. (Gina Tricot har helt underbara tröjor i "farfars-stuk", jag har en brun men vill ha en röd till jul. De funkar alldeles utmärkt med bebismage, eller utan, så oavsett om bebis behagat kika ut då eller inte så har jag något "juligt" att ha på mig. Har även konstaterat att de kommer funka alldeles utmärkt när man ska amma också eftersom det är tryckknappar i urringningen, så ett linne under och man är redo för att leka matmaskin...)
Blir även till att köpa ett amningslinne har jag tänkt, vi får väl se i slutändan...


V. 40 (39+0)

Kroppen:

Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt.
Exakt vad som gör att förlossningen startar vet man inte. Det är troligen barnet som sätter i gång den. Många funderar över om det är möjligt att sätta i gång förlossningen själv genom att springa i trappor eller äta speciell mat. Det finns dock inget sätt att själv tvinga i gång förlossningen, utan barnet kommer när det är klart. Förlossningen sätts bara i gång på sjukhuset om det finns någon medicinsk anledning, till exempel att du har högt blodtryck. Trycket från barnets huvud mot livmoderhalsen kan påskynda förlossningsstarten. Trycket gör att det utsöndras oxytocin, ett hormon som signalerar till livmodern att den ska dra ihop sig. När livmodern drar ihop sig allt oftare och starkare, trycks barnets huvud ännu mer ner mot livmoderhalsen. Den ger efter så småningom och börjar öppna sig. Det kan hända att trycket blir så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen.

Barnet:

Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det däremot finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet. Barnet är redo att möta omvärlden, 92 procent av alla barn föds mellan vecka 38-42.Snart får vi veta vem du är, vem du är lik, om du är pojke eller flicka osv. Nu först har jag börjat få "stora skvälvan", blivit otroligt nervös för hur det ska gå när bebis väl är född, inte förlossningen. Den klarar jag det är jag helt säker på (varför skulle jag inte när det är så det har gått till i tusentals år?) men allt efteråt... Amningen, kommer den funka? Kommer vi få sova något? Kommer jag klara av det överhuvudtaget, att vara förälder med allt vad det innebär...
Det är niog först nu som jag börjar fundera på om vi tagit oss vatten över huvudet, nu när sambon verkar börja känna sig säker på att det kommer flyta på ganska bra efteråt... Aldrig kan vi vara "lugna och trygga" samtidigt. ;)
Nej, det här klarar vi galant, så skynda dig och kom ut nu älskling!!! Så jag får lukta på dig, röra vid dig och bara njuta av vårt lill* mirakel.


Shopping: Inställt

Blir visst ingen shoppingrunda med mamma idag, vi tar den imorgon förmiddag istället, när jag varit hos barnmorskan.
Sitter och väntar på posten, som borde ha kommit nu men som lyser med sin frånvaro. Hoppas på lite trevlig post nämligen...

Har verkligen ingen matinspiration idag, väldigt pizza-sugen blev jag nu dock... Får se vad vi hittar på till slut.


En enda sak som saknas

Nu är det bara bebis som saknas här hemma... Byggde ihop skötbordet igår som nu står på plats i badrummet och bara väntar på att användas. Blöjhinken står på plats bredvid och blöjorna ligger på sin plats.
7 dagar kvar till BF ♥, sista veckan är vi framme vid nu och jag hade nog aldrig trott att en vecka kunde kännas så otroligt lång! Men samtidigt går dagarna ganska fort ändå, har något inplanerat nästan varje dag.

Idag blir det in till stan för lite julshopping med mamma (fick se att mina pengar från fk kommer imorgon så det blir väl hon som shoppar, men det är alltid trevligt att kika lite). Ska upp till AF också och lämna senaste närvarorapporten, hoppas de inte slarvar bort den denna gången, så jag får mina pengar innan årsskiftet.
Imorgon är det dags för ett nytt besök hos BM, blir spännande att se om det blivit någon förändring mot senast...

Nej, nu ska jag äta frukost. Håller tummarna för att vi får vår utbetalningsavi från Telia idag så jag kan julshoppa lite trots allt...


Fåtöljen på plats

Det är fortfarande så rörigt i barnrummet att jag inte riktigt vill ta kort och visa det just nu, men fåtöljen är på plats nu... :D
Har även tömt vårt gamla förråd och lämnat nyckeln till tjejen som bor i vår gamla lägenhet nu, så nu återstår det bara att köra hem hästtransporten till mamma och hämta det som min syster lämnade hos dem när hon var uppe i helgen. Kommer få ta det lugnt på vägen till mamma, det är snöigt och ganska halt så jag är glad över att vi har en ganska bra dragbil. Men den vägen är inte så jätterolig när det är halt, har faktiskt snurrat av vägen och in i en snödriva där en gång (inte en repa på bilen så vitt jag kan se, fort gick det inte heller men mindre kul var det ju)


Du vet att du är höggravid...

- När din sambo väcker dig och ber dig varje natt att lägga dig längre bort för att du snarkar..

- Sambon måste parkera om bilen på nytt för att du ska kunna komma ut.

- Du är nära att skära dig varje gång du ska raka dig nertill och du ser inte längre tårna.

- Du tutar var gång du ska ur bilen för att magen lägger sig över ratten.

- Det inte längre hjälper att "smita förbi" folk sidledes då du är bredare så än framifrån.

- Det känns som om man har sprungit en mil när man går upp för en trapp.

- När man rullar runt för att komma upp från soffan.

- När din sambo knyter dina skosnören.

- När man är rädd att kissa på sig när man nyser/ hostar

- Man tappar något på golvet och låter det ligga för att processen med att plocka upp det är för omständlig.

- När man hellre går barfota än att ta på sig strumpor.

- När man inte orkar sminka sig eller fixa håret för att armarna somnar efter bara några sekunder över huvudhöjd

- När man behöver hjälp för att komma upp ur sängen eller soffan

- När det enda man orkar plocka upp från golvet är en godis som ramlat ner.

- När man måste kissa igen så fort man rest sig och trott att man var färdig.

- När man letar efter alla andra möjligheter än att behöva använda trappan.

- När de högklackade skorna blir stående bakom de förnuftiga "kärrningskorna"


- När godisskålen får prioritet före middagen

- När middagen blir offrad för att få sova lite längre på soffan

- När allt blir tungt

- När man flåsar och flämtar som en valross efter att ha fått upp dragkedjan på skorna och måste sätta sig ner efter för att få blod i huvudet och få bort den lila färgen från ansiket.

- När man inte längre orkar stå i duschen utan sätter rätt ner på rumpan på golvet.

- När man sitter på golvet i duschen och inte förstår hur man ska komma upp igen.

- När ingen annan än du får tillgång till soffan längre.


- När dagens höjdpunkt är Dr. Phil och Date My Mom..

- När Grandiosa blir gourmetmat...

- När det känns som om bebisen försöker trycka ut slemproppen och gräva sig ut varje gång du lägger dig ner.

- När man planerar en utflykt utanför hemmet utifrån vart det finns toaletter.


- När anklarna får storlek av en överarm efter två timmar på bion.

- När du lägger på dig 2 kg vatten efter en vecka och säger ja, ja..

- När du börjar gråta för att du inte får på dig skorna själv och sedan nästan skrattar ihjäl dig för att du faktiskt sitter och gråter.

- När du ställer dig med benen en meter från varann för att förbereda dig på att böja dig ner.

- Allt är väldigt irriterande...

- När sambon av ren djävulskap puttar ner dig i soffan och du inte kommer upp igen och han blir sittandes för att se hur det ska gå.

- När BH storleken börjar närma sig slutet av alfabetet.

- När ett ärende om dagen gör dagen fullbokad.

- När mannen din faktsikt måste hålla med om att du inte har något att ha på dig.


- När du har märken på magen för att du inte lyckas låsa dörren utan att träffa magen.

- När du hellre sitter i bilen än att gå in och handla för att det är för mycket besvär att ta sig ut och in.

- När du hellre går i fula bommullsbyxor än i de vanliga gravidbyxorna för de har en söm under magen som pressar.Vissa av punkterna stämmer nästan men inte helt så de låter jag bli att markera, men man får väl utgå från att jag verkligen är höggravid då, mer än hälften av punkterna är ju markerade och vissa är nästan markerade, men stämmer inte helt ändå, ännu. Om inte sambon ser den här listan och börjar göra saker på pin kiv...


Listan har jag snott från Tiiara


Saknad läsare?

Jag uppskattar alla som läser bloggen, men jag saknar en som har varit väldigt flitig med kommentarer tidigare som nu är spårlöst borta. Insåg sedan att hennes blogg inte uppdaterats på länge (i Bloglovin') och när jag försöker gå till den så är den numera lösenordsskyddad... Oerhört trist och jag vet liksom inte vad som händer, saknar kommentarerna från henne ju...

Är dock tacksam för att jag har så många läsare som återkommer dagligen, det är verkligen kul att se att det finns de som bryr sig lite om vad jag har att säga också.


God morgon

Det känns fel att vara vaken nu, speciellt när man har varit vaken i flera timmar redan...

Låg i sängen och lyssnade på tvn när sambon tittade på julkalendern i morse, måste säga att det verkar vara riktig kvalitetsunderhållning, eller inte... Vad hände med den tiden då SVT faktiskt producerade bra julkalendrar som hela familjen kunde titta på? Nästa år tycker jag att de ska reprisera Teskedsgumman, Mysteriet på Greveholm, Pelle Svanslös, Jul i Kapernaum eller någon annan bra, klassisk julkalender. Som jag har uppfattat det tycker inte ens 8-9-åringarna att julkalendern är särskilt underhållande i år så varför envisas de med att göra sämre julkalendrar varje år??

Nu ska jagäta lite frukost, sedan blir det nog till att krypa ner i sängen och kanske sova någon timme till... God morgon på sig


Julpyntar

Idag får våra tomtar koma upp ur lådan, jag har totalvägrat att plocka fram en endaste tomte innan Lucia, men nu så är det Lucia och alltså fullt tillåtet att ta fram dem. Så nu ska jag damma av lite hyllor och placera ut tomtarna (de få vi har).

Blev en hel drös med kanelbullar, tror vi fick till ca 65 stycken idag, och goda blev de så nu ska det väl finnas fikabröd när man får besök efter förlossningen, annars är det nästan tragiskt.
Nej, städa var det ja... Sedan ska jag laga mat, blir ugnstekt falukorv idag...


Lucia + tredje advent

Köpte hem pepparkakor igår så vi kan ha lite Lucia-fika här hemma idag, blir ju extra mys med adventsljusstaken på bordet också. Lucia har alltid varit ett tydligt tecken på att snart vänder de och blir ljusare igen, nu är det vinter och snart är det julafton... Men kan folk ge f*n i att alltid välja blondiner till Lucia? Lucia var från Italien, brunhårig med blåa ögon... Den enda gången jag tycker det är ok med en blond Lucia är om man inte ser att hon dessutom är fejkblondin, vilket 90% av dem verkar vara...

Stick iväg från datorn och mys nu, jag ska väl dra igång en limpdeg antar jag. Och sedan ska vi baka kanelbullar igen, har grejer för en sats till så då måste vi ju se till att verkligen fylla upp frysen


Ensiffrigt

Bara 9 dagar kvar till BF nu, och oavsett om vår lill* är en riktigt envis liten unge så ska vi ha henne/honom hos oss inom 1 månad nu, hoppas vi slipper vänta så länge eftersom det känns som en evighet men det är åtminstone inom överskådlig tid så...
Skulle vara så mysigt dock att sitta i soffan hemma hos mina föräldrar på julafton och titta på Kalle Anka med vår lill* älskling i famnen istället för i magen.

Bara lite mer än 1 vecka kvar tills beräknat datum alltså, längtar efter dig vår lill* skrutt!! ♥


Inköpslista till bebis

Blev ombedd att lägga upp den listan jag använt mig av när vi ska köpa grejer inför bebis ankomst så är ni inte intresserade av den så behöver ni ju inte fortsätta läsa. Vet dock att det är några stycken som läser som väntar barn och har ganska lång tid kvar och en hel del att förbereda så jag skriver alltså upp det som vi har köpt nu inför och det vi ska köpa efterhand...

Vagn och tillbehör

Barnvagn

Åkpåse

Skötväska

Bäddset

Mjuk-/hårdlift

Insektsnät

Regnskydd

Vagnleksak

Lammskinn

 

På Resa

Babyskydd

Solskydd

Resesäng

Flaskvärmare/termos

Våtservetter


Matdags

Bröstsalva

AmningsBh

Amningsinlägg

Bröstvärmare

Mjölkuppsamlingskupa

Bröstpump

Flaskborste

Nappflaska

Ersättningspulver/tetrapack

Napp

Ställning till nappflaskor


Vid skötbordet

Skötbord

Skötbädd i plast

Blöjor

Blöjhink + påsar

Badbalja

Badhanduk med huva

Badolja/mild tvål/shampoo

Våtservetter

Nagelsax/nagelfil

Tvättlappar

Tvättskål

Hårborste

Tandborste

Tandkräm

Leksak till skötbord

Hemma-apoteket

Inotyolsalva ,kräm mot röd bebisrumpa

Febertermometer

Vaselin

Idominsalva

Babytops

Flytande Alvedon/suppar

Renässans, näsdroppar för spädbarn

Näs-Frida

Miniderm, kräm mot torr hud

Sovplatsen

Babysäng/vagga

Madrass

Plastad frotté

Täcke & kudde

Påslakanset

Spjälskydd

Leksak till sängen

Musikmobil

Kläder

strl 50

Bodys

Strumpor minsta strl

Mössa

 

 

strl 56

Bodys

Strumpor

Pyjamas

Byxor

Mysdress

Mössor

 

Overall (om det är kallt när barnet beräknas födas)


Övrigt

Filtar

Snuttefilt

Nalle

Babygym

Napphållare

Handukar stora & små

Kräkhandukar

Haklappar

Bitring

Babysitter

Bärsele

Barnvakt

 

 

 

Det som är kursivt är sådant som vi inte har införskaffat ännu, dels för att vi anser att det inte behövs dirket i början och dels för att vi inte vet om vi behöver det alls. En del av det vi HAR införskaffat kanske andra anser att de inte behöver och en del av det vi låtit bli att införskaffa kanske de anser sig behöva dirket så det handlar ju mestadels om vad man själv känner.

När det gäller blöjhink rekommenderar jag att man utnyttjar Babyproffsens babybox-erbjudande dären sådan ingår (hela paketet med alla möjliga prylar är helt gratis).  Listan har jag ursprungligen fått från en tjej på familjeliv.se och den har varit guld värd :)Helg säger almanackan

Så var det helg igen, men inte känns det som det här inte... Dagarna flyter lite in i varandra och skillnaden på helg och vardag är minimal, varje dag som passerar känns som en milstolpe däremot bara 10 dagar till BF nu, sedan fr vi se om bebis vill komma ut och säga hej innan eller efter osv.

Läste igår att de tror på en vit jul i nästan hela Sverige, jag hoppas verkligen att de har rätt, att det blir kallt igen i nästa vecka och att det håller i sig ända fram till jul och gärna lite längre än så. Jag älskar snön, den kan vara ett gissel men när den ligger där helt orörd, vit, skimmrande så är det något av det vackraste naturen kan skapa.


Change of plans

Det blev visst inte till att låna någon transport idag, pappa kom förbi med lite lister till vår lägenhet och sa att de ordnat det på annat sätt. Mamma och mina systrar åker nämligen till Sthlm imorgon för att gå på musikal och bo på hotell så då lämnar mamma av transporten hos min syster så får hennes sambo lasta fåtöljen under helgen och så tar mamma med den hem till oss när de är på väg hem igen... Skönt att slippa åka fram och tillbaks så, och varken jag elelr sambon är direkt bra på det där med att backa med släp så vi är glada att vi slipper ;)

Har precis stoppat in en färdig lasagne i ugnen och ska skära till en sallad snart, dagens middag blir inte avancerad men vi orkar inte anstränga oss.
Och ikväll blir det till att slöglo på Idol-finalen, fattar verkligen inte att Calle är kvar, de få avsnitt jag sett så har han varit bland de sämsta varje gång... Jaja, småtjejerna kanske gillar honom??


Chickflick

Filmen var riktigt bra faktiskt (En Shopaholics Bekännelser), dock lite väl pinsam stundtals (älskar tjejfilmer men pinsamma scener vill jag bara gömma mig någonstans). Var underbart gott med tacos, åt alldeles för mycket men det orkar jag inte bry mig om just nu, det innebär ju att det blev mer godis över till imorgon.

Imorgon ska vi låna mammas hästtransport för att åka till syrran och hämta hem fåtöljen vi ska ha i barnrummet, fick meddelande om att den åker till tippen om vi inte hämtat den innan helgen är slut och eftersom älskling är ledig imorgon med så passar vi väl på då. Det ska bli otroligt skönt att ha den hemma och på plats, så att det börjar ta form där inne, och så man kan sitta och bara njuta av att snart kommer vi ha vår lill* älskling här och att det ska bli hans/hennes rum...


Tjejkväll

Nu har jag varit uppe och handlat lite mat och hyrt en tjejfilm så jag kan krypa upp i soffan i min ensamhet och njuta av lite typisk tjejhumor... Hoppas filmen är bra, men det märker jag ju snart ;)
Blir tacos här ikväll, bara för att slippa dela med mig till älskling...

Det var ingen höjdare att cykla märkte jag, obehaglig känsla i magen och bäckenet fick jag så inget mer cyklande förens bebis är ute för min del.

Nej, dags att fixa lite käk kanske och mysa ner sig i soffan.
Har märkt att det varit väldigt tyst i två av de bloggarna jag brukar läsa de senaste dagarna, undra just om de har fått sina små nu (båda var beräknade i början av veckan). Hoppas att det är så och att allt har gått bra. :)


Lite grejer kvar, nästan klart!

Satt precis och kikade på listan över vad vi behöver inhandla till bebis, är inte så mycket kvar nu även om det verkar som det (har ju inte fått hem särskilt mycket ännu men snart så).
Just nu är det i princip bara skötbädd att lägga på skötbordet, en bunt tvättlappar och en febertermometer som saknas. Ska be min syster att köpa några tvättlappar på jobbet, resten får vi ta i nästa vecka eller så...

Har skrivit upp en lista på sådant som måste packas ned sedan, när det är dags att åka in till förlossningen. Jag kan ju inte packa ner allt så här i förväg utan en del får älsklingen samla ihop när det väl är dags, och då är det bäst att ha en lista på kylskåpet åt honom ;) Jag kommer nog vara lagom förvirrad ändå så jag har till och med skrivit upp en förklaring på vart vissa grejer är så han inte behöver fråga hela tiden.Pratat med syster nu och bett henne köpa ett tiotal frottétvättlappar, tänk vad bra det är att ha systrar ibland ;)


Bakar ännu mer

Jahapp, då bakar man bröd idag igen då... Usch så huslig jag har blivit den senaste tiden, men det är faktiskt riktigt härligt ändå att ha hembakt bröd i frysen att plocka fram, även om jag varit oerhört sugen på att köpa hem lite Polarbrödskaka, riktigt färsk sådan är något av det mest ljuvliga man kan ät enligt mig.
Blir lite mer limpor idag, men så tog ju mjölet slut här hemma och jag orkade inte sticka iväg och köpa mer så det blev bara hälften av det jag hade tänkt göra. Får bli mer någon annan dag istället.

Sitter och klurar på vad man ska äta till middag sedan, sambon äter hos sin kompis så jag får hitta på något åt mig själv, vet bara inte vad jag vill ha riktigt. Blir nog korv och stuvade makaroner eller något liknande enkelt. Ska upp och hyra en film sedan däremot, inte bestämt mig för vilken ännu men nog ska jag kunna hitta något sevärt i tjejfilmsväg ;)


Sovmorgon

Vi sov länge idag, var riktigt skönt att bara ligga och dra sig i sängen men så fort jag kom upp blev jag rastlös och uttråkad igen. Älsklingen ska in till en kompis i eftermiddag/kväll och spela, så då ska jag försöka komma på vad fasen jag ska göra under kvällen. Kankse ska kika på någon eller några riktiga tjejfilmer och bara försöka ta det lugnt, men det är ju inte alltid så lätt det heller. Annars blir det till att spela datorspel hela kvällen och sedan somna tidigt igen.

Vad ska ni hitta på idag gott folk?


Filmdags

Nu har jag varit duktig och varit ute och gått en sväng idag också. Jag gick upp till busstationen och mötte älskling där när han kom hem från skolan, sedan gick vi gemensamt till ICA och handlade lite chips till ikväll, lunch till imorgon och lite lunch/middag för någon annan dag också. Och så passade vi på att handla hem så jag kan göra lite mer matbröd imorgon. Hade redigt ont när vi kom hem men sammandragningarna gav med sig nästan direkt när vi väl kom innanför dörren.

Nu ska vi alldeles strax krypa upp i soffan med lite chips, dipp och julmust. Ikväll blir det Ice Age 3 på Blu-ray, jag är inställd på att få skratta en hel del...

Jag kommer troligen vara halvt utslagen efteråt så jag passar på att säga god natt nu, imorgon är älsklingen ledig från skolan så då ska vi bara mysa och ta det lugnt är tanken, och så blir det väl till att göra de där limporna också, behöver fylla frysen med matbröd nu...


Förvirrad?!

Här ringer jag och ska "bråka" med Telia igen, och sedan så visar det sig att jag tänkt helt fel med månaderna. Det är ju december nu, hur har jag kunnat missa det liksom?! Fick ett väldigt bra svar ändå så jag ska ge fasen i att tänka mer nu känner jag. Hur fasen kan man tänka fel på november och december när man suttit sedan i april-maj och räknat ner dagarna tills det ska vara december??

Stackars de som jobbar på Telias kundtjänst, gravid och förvirrad är ingen bra kombination för mig känner jag...


Julen 2009

Om ni inte har märkt det så har jag skapat en kategori som jag kallar för Julen 2009 här i bloggen, där tänker jag lägga upp mängder med YouTube-klipp på mina favorit jul-låtar genom tiderna, bara att njuta och kika runt där om ni känner att ni behöver lite låttips eller bara lite julstämning sådär. 15 dagar kvar till julafton nu så det är hög tid att skaffa sig den där känslan av att det är skitsamma om vi får snö eller inte, det är jul och mysigt ändå...


Ytterligare 3 julklassiker

Ok, här är ytterligare tre låtar som är ett MÅSTE till julen för mig.

Ok, de har skumma uttal på fläsk och glitter men nog är det en riktig klassiker?! Och videon gör att jag längtar efter massa julmat nu...

 

 

Ytterligare en riktig svensk klassiker, visst är det massor av julstämning i denna. Och à capella dessutom... Bra röster, underbar låt men vad hände egentligen?? Stylingen är riktigt katastrofal (eller så är det helt enkelt bara så att det är 80-tal, kan vara ;) låten är ju lika gammal som mig så ) och videon ger mig ingen julkänsla alls. Men det är ju inte riktigt en låt man ska se videon till, det är en riktig radiolåt, rösterna är det ju verkligen inget fel på. Och vilken jäkla glugg Strömstedt hade där...

 

 

Det här är en låt och video med mängder av julkänsla. Tänk vilken klassiker den har blivit, och så många olika versioner den gjorts i... Men texten är ju tragisk egentligen, tänk att en låt om svikna löften kan få mig i sådan julstämning...Förlåt om jag är tjatig ;)

Märks det att jag är uttråkad idag??? Har bakat bröd på förmiddagen men vad ska jag göra nu liksom? Börjar redan känna för att fixa maten men då kommer jag lik förbaskat vara utsvulten i kväll. Ska i varje fall bli fiskbullar i dillsås och potatis ikväll, så oerhört gott! Men man kanske skulle fixa någon slags lunch? Hmm, upp till ICA och köpa hem mjölk och jäst så jag kan baka limpor igen imorgon? Gaah, mitt huvud imploderar nog snart, så fruktansvärt tomt på idéer. Och när jag går så känner jag bara ett enormt tryck ner mot bäckenet på ena sidan, det känns att bebis har kommit på vart utgången ligger men det känns väldigt skumt att inte kunna gå utan det där trycket....


Det kom ett brev på posten

Fick hem ett stort kuvert från Liberoklubben idag, väldigt uppskattat innehålla måste jag ju säga. Vem klagar när man får en rabattkupong som ger 50 kr rabatt på ett paket blöjor? Det är ju nästan halva priset i vissa butiker. Jag kommer nog bli glad varje gång vi får hem ett kuvert från dem i fortsättningen misstänker jag...


Julklassiker

Ok, måste dela med mig av en till riktig julklassiker för mig

 

Nu är det några år sedan, tror det var redan 2003 som jag och mamma var på Peter Jöbacks julkonsert i Skövde, min födelsedagspresent det året, och så fantastiskt det var. När det gäller att göra en "intim" konsert så är Peter Jöback kung, åtminstone för mig. Alla hans personliga små julanekdoter förhöjde stämningen ännu mer och man fick sig många härliga skratt. Det här är en av de underbara låtarna på julskivan, tycker att nästan alla är grymt bra jullåtar men den här tillsammans med Snön Föll är nog de som sitter mest inpräntade i mitt huvud. Och såklart hans version av Ave Maria. Njut nu för bövelen, det är snart jul!!

Fick faktiskt biljetter till en av hans konserter när jag fyllde 20 också, då fick jag och älsklingen åka upp till Örebro och gå på konsert, dock inte julkonsert, men grymt bra platser hade vi, första raden, i mitten, på balkongen. Och Peters små berättelser om sin uppväxt förhöjde verkligen stämningen även där...Moderna jag

Jahapp, nu har även jag testat på Spotify... Än så länge verkar det ju funka ganska smidigt men vi får se hur pass mycket jag anväder det i slutändan. Jag är ju så dålig på att hitta musik rent generellt så att göra en spellista känns som ett stort skämt. Har i alla fall fått till en lista med några jullåtar, men ack vad jag har dålig fantasi där med.

Tänkte bara att ni kanske ville veta att även jag testar lite moderna grejer ibland ;) Men nu ska jag vara så gammaldags att jag ska försöka få klart brödet jg håller på att baka här hemma igen.


V.39 (38+0)

Kroppen:

Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber. Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet:

Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång. Vid 39 veckor väger de flesta bebisar 3- 3,2 kg, men fortsätter bygga upp underhudsfett som kommer att hjälpa dem hålla värmen efter födelsen. Alla inre organ finns på plats och är färdigutvecklade, men lungorna tar längst tid att mogna helt. (Det kan till och med ta några timmar innan din bebis andningsrytm stabiliserats efter förlossningen.) Undrar du vilken färg bebisen kommer att ha på ögonen? De flesta kaukasiska bebisar föds med mörkblå ögon, men det kan ta flera veckor eller till och med månader innan deras verkliga ögonfärg syns. Den nyfödda bebisens ögonfärg kommer inte att hålla i sig – den påverkas av det ljus som den utsätts för efter födelsen. De flesta afrikanska och asiatiska bebisar har mörkgrå eller bruna ögon vid födseln och får sin slutgiltiga ögonfärg efter sex till tolv månader. Barn med blandat ursprung får ibland oväntad och mycket vacker ögonfärg!Du är färdigbakad nu bebis, du får komma ut... Är så otroligt nyfiken på när h*n tänker komma, hur h*n kommer se ut osv. Det där med att bestämma sig för att man är redo, det har jag redan gjort så komsi komsi...
De sista veckorna nu känns ju mest som en transportsträcka, det sker inte särskilt mycket mer med utvecklingen av bebis där inne och jag känner mest att jag vill få hålla i vår älskling, även om en liten del av mig självklart hoppas att h*n väntar tills i januari "för sin skull".
I natt och nu på morgonen har jag haft en hel del sammandragningar, men inga som har känts eller gjort det minsta ont (magen har bara varit som en stenhård boll). Däremot har jag nog blivit nojjig de senaste veckorna, för nu är jag mer orolig än någonsin tidigare för att något ska gå fel, att bebis inte ska leva vid förlossningen osv. Så varje liten rörelse jag känner från bebis är en stor lättnad, särskilt på morgonen, men det verkar alltid som att bebis passar på att sova ordentligt på morgonen för då är det kav lugnt där inne...
13 dagar kvar till BF, vi får väl se om det blir innan eller efter, men jag tror nog en hel del på innan. Så sätt igång bara, jag längtar efter den där smärtan!


Drömmarnas värld

Hmm, drömde en mycket skum dröm nu på morgonen efter att älsklingen åkt till skolan. Jag är en sådan som sällan minns mina drömmar och när jag gör det så är de väldigt suddiga, så även denna men jag minns att någon parkerade med en hästtransport på gräsmattan utanför vår lägenhet, och eftersom det bara är vi som har "tillgång" till den gräsmattan blev jag rasande (personerna vandrade bort mot trappuppgången i en annan del av huset). Jag rusade efter och skällde ut dem och då smet de jävlarna in i vår lägenhet istället. Mycket bråk, mycket skrik och ganska våldsamt gick det till, och jag hotade flera gånger med att slänga ut ett spädbarn från fönstret (inte vår lill* utan personerna i drömmen hade med sig ett också). Antar att det är tur att vi bor på bottenplan men väldigt vriden dröm känner jag...

Drömde även om en blogg som jag följer (och jag vet att tjejen läser min blogg då och då också), drömde att hon var gravid och det blev en jäkla historia det med... Vet inte om det är tur eller otur för henne att jag väldigt sällan drömmer sanndrömmar...


Babykorgen

Passat på att ta kort på babykorgen som står färdigbäddad bredvid min sida av sängen och väntar på bebis.Smiter

Usch, inte sovit något vidare i natt, grannen hade tydligen några vänner på besök och satt och tittade på film halva natten, asgarvade osv. Och volymen på tvn hade kunnat var lägre också (vårat sovrum ligger vägg i vägg med hans vardagsrum, undra hur de tänkte där...) Men det var inte så pass högljutt att jag kände att jag måste klaga iaf, utan jag lyckades somna till slut.

Nu ska jag sminka mig lite, hoppa i mina jeans och åka hem till mamma en sväng, ska ner till Hjo och kika på lite heminredning igen, jag MÅSTE ha panelvagnar, och det är så mysigt att kolla på allt härligt julpynt som de har fått fram nu så vi får se vad vi kommer hem med sedan...


15 dagar kvar ♥

Hade det inte varit för att vi blev flyttade 14 dagar på rutinultraljudet hade det bara varit en dag kvar tills bebis skulle vara här, nu är det 15... Är det konstigt att det känns som att man har varit gravid i evigheter? Nästa gång vill jag nog upptäcka graviditeten sisådär en månad senare ;)

Har legat med lättare förvärkar hela natten, men jämfört med natten till onsdag så var de bara en piss i havet. Kunde sova ganska obesvärat hela natten men så fort jag vaknade till och skulle vända på mig så kände jag av dem ändå, det måste nog vara en av få gånger hittills i mitt liv som jag uppskattat att det gör ont.
Bebis är väldigt aktiv fortfarande, det märks att det är trångt men det känns lite som att h*n aldrig sover utan hela tiden ligger och buffar och har sig, ryggen utåt och lite åt vänster och sedan knän och fötter som sticker ut på min högra sida, jättemysigt verkligen när man känner konturerna av en fot så tydligt som man gör ibland. Jag kan fortfarande bli helt fascinerad av att det är en liten människa som stökar runt där inne, det har jag ju vetat om i flera månader så varför vänjer man sig inte vid tanken?

Får ganska ofta frågan om jag är nervös, och hur jag känner inför förlossningen: Är inte ett dugg nervös, faktiskt., Jag trodde verkligen att jag skulle vara det men nepp. Och jag längtar till förlossningen, den bästa formen av smärta... Är inte orolig på något sätt utan ahr till och med börjt förlika mig med tanken på att det eventuellt skulle kunna gå så fel som jag fruktat (kejsarsnitt), även om absolut inget i dagsläget tyder på det. Jag vet att det är något som kvinnor har gjort sedan urminnes tider och jag VET att min kropp vet vad som ska göras och att den klarar av det så det är bara att haka på och hänga med. Belöningen på slutet är ju så fantastisk så

Nej du, mammas lill* skrutt, du får gärna ta och komma ut nu, vi längtar ju efter dig ditt lill* busfrö


Ett dagsverke

Vi fick upp tavlan och ljushållarna ovanför soffan idag, tog oss bara över en månad att komma så långt men nu så.. Mycket mer myseffekt i vardagsrummet nu än innan.
Planering

Kan börja med att meddela att filmen igår var ok, inte mer inte mindre, däremot var den kort och jag gick självklart och lade mig direkt efter, rolig som jag är...

Idag ska vi se vad vi kan hitta i vårat gamla förråd och försöka flytta så mycket som möjligt av det till det nya, och så ska vi se om vi inte kan få upp tavlan i vardagsrummet till slut, har bara tagit oss 1,5 månader snart...
Nej nu ska jag gå och äta lite frukost, passa på att tända andra ljuseti adventsljusstaken också. Det lackar mot jul hörni!!!


Svårt att greppa...

Ikväll blir det till att se Cloverfield, det sägs att den är riktigt bra så vi får väl se om jag håller med om det ;)

Passade på att köpa en energidryck, några paket dextrosol och 3 stycken apelsinfestis att packa ner till förlossningen också. Nu har jag någonting att fylla på energireserven med i alla fall. Känns väldigt skumt att förbereda inför förlossningen, jag vill inget hellre än att bebis ska vara här hos oss nu men samtidigt känns det väldigt surrealistiskt att det snart är dags....

Nej, nu ska jag ta och hälla upp godiset i en skål, chipsen i en annan och sedan krypa upp i soffan tror jag minsann. Ha en trevlig kväll allihopa


Lördagsmys

Har nedrigt ont i axeln idag, vägrar släppa trots massage, varm dusch och Alvedon... Antar att jag får stå ut ändå.

Ska alldeles strax åka upp till ICA för att köpa lite gott till kvällen och hyra en film. Sedan ska vi köpa med oss pizza hem och bara ta det lugnt ikväll är planen, är grymt pizzasugen iaf så det är ju inte helt fel

Vad ska ni hitta på ikväll?


Acceptera andras val...

Det har dykt upp en diskussion på familjeliv.se där en tjej anklagar alla som ger sina barn kött för att vara dåliga föräldrar osv. Självklart får hon mycket skit tillbaks men jag blir så trött på att man inte kan acceptera att folk fattar olika beslut här i livet.
Jag kan utan problem acceptera, och respektera, de som väljer att bli vegetarianer. Men då förväntar jag mig att få samma acceptans tillbaks. Jag accepterar att någon väljer att bli en våldtäktsman, men bara för att jag accepterar hans val innebär det inte att jag anser att det är rätt. För mig är det en stor skilland på att acceptera en annan persons beslut och att hålla med om att det är rätt osv.
Tyvärr är det väl så att många av de "extrema" vegetarianerna och veganerna försöer omvända oss köttätare, och tyvärr kommer de då ofta med grova faktafel. Exempelvis att alla slaktdjur skulle fara illa. Visst finns det mindre bra gårdar, likaväl som att det finns mindre bra hem. Men bara för att några missköter sina barn innebär det ju inte automatiskt att alla som har barn är dåliga föräldrar. Att några bönder missköter sina djur innebär inte automatiskt att alal gör det. Att vissa djur föds upp under onaturliga förhållanden, aldrig får vistas ute osv innebär inte att alal djur har det så.
Människan är inte skapt för att äta kött brukar också nämnas som ett argument, men även det är fel. Människan är inte skapt för att äta mycket gräs och liknande fiberrik föda, blindtarmen var till för det men i dagsläget kan vi inte tillgodose oss näringen i den typen av mat. Hade vi inte varit skapta för att äta kött hade våra kindtänder varit betydligt slätare än de är.
Kommentarer som att "köttet ruttnar i tarmarna" är också mycket skumma. Hu skulle köttet vi äter kunna ligga kvar och ruttna i våra tarmar om inte grönsakerna vi äter gör det också?
Sedan finns det ju vissa fakta som dras upp men som kan bemötas med samma fakta i princip, exempelvis att risken för cancer ökar om man äter mycket kött. Risken för cancer ökar även om du andas in mycket vgaser, dricker läsk, röker, äter mycket besprutad mat osv, risken för cancer ökar även om man har anlag för det (många gånger är ju cancer tyvärr genetiskt också).

Jag accepterar fullt ut att vissa väljer att avstå allt kött, men jag kan inte acceptera att någon försöker tvinga mig att ändra mina matvanor bara för att det passar deras etiska värderingar. Så varför inte bara börja acceptera varandras val ang. våra egna kroppar. Man kan acceptera någon utan att hålla med personen i fråga eller anse att det är rätt val...


Världens finaste älskling

Jag har världens gulligaste älskling, även om han nog inte alltid vet om det själv...

"Nu får du ta och klämma ut den där så jag får se vad det är för någon..." ja älskling, jag försöker men det är inte så lätt.. Tänk om man kunde trycka på en knapp och starta förlossningen så...

"Jag vill också få hålla, nu har ju du fått hålla i nästan 1 år" hmm, hålla vet jg inte men jo, nästan 1 år... Vilken lång tid ändå...

"Hoppas det inte är en ful unge... Vi får vänta och se, om den inte är det kan man ju göra en till, annars får man sterilisera sig pga. 'mänskliga' orsaker..." Hmm, som att vi skulle kunna skapa något fult?! ;)

Älsklingen ville även att babykorgen skulle stå bredvid hans säng, men vi kom fram till att det skulle nog inte vara så smidigt eftersom han då MÅSTE vakna varje gång bebis ska ammas osv. Så nej, korgen får stå på min sida så slipper jag springa runt sängen varje gång jag ska se till vår lill* älskling...

Så, mammas och pappas lill* älsklings skrutt, du får gärna komma ut nu för vi längtar ihjäl oss efter dig.. 17 dagar kvar...


Förberedelser

Nu vet vi ju inte när bebis tänker kika ut till oss här, men h*n skulle kunna komma idag lika väl som om ytterligare 39 dagar. Men det känns ganska skönt att försöka förbereda sig ändå, ha det mesta klart innan det sätter igång så man inte behöver springa runt och försöka få med sig allt när det väl börjar hända saker.
Så, väskan med kläder till bebis är färdigpackad. Den innehåller två olika mössor, fleeceoverallen, två olika bodies (en i strl. 50 och en i strl. 56), två par byxor, en pyjamas, två par strumpor och ett par lite tjockare sockar samt lite blöjor. Självklart har jag packat ner det i min fina Nalle Puh-väska ;)

Väskan till mig är dock lite värre, men jag har åtminstone börjat lite. Just nu ligger mian bästa mjukisbyxor nerpackade, likaså en amningsbehå, några amningsinlägg, sköna trosor, ett paket rejäla bindor, ett par pyjamasbyxor och ett linne som brukar få fungera som pyjamastop. Dessutom ligger batteriet till kameran i laddaren och min iPod är laddad (fullproppad med riktigt bra musik och batteriet ska räcka ett bra tag).
Det kommer däremot bli svårt att packa klart den väskan i förväg känner jag, jag använder ju faktiskt schampot osv rätt så ofta så det får bli till att göra upp en lista på vad som ska packas ned i sista minuten och sätta på kylskåpet, så att Jimmy får packa klart när det väl är dags.
Ska dessutom införskaffa lite dextrosol, några festis och lite annat smått och gott att ha med i väskan. Dessutom ska jag se till att lägga ned ett ombyte åt Jimmy också, man vet ju aldrig om han skulle behöva byta om han med, kanske är en bra idé att ha med lite åt honom i alla fall.

Det enda som är kvar att skaffa innan bebis får komma är babyskyddet, ska få tummen ur och gå upp till Familjecentralen någon dag för att hyra ett där, i värsta fall kan man ju hyra inne på KSS också, om bebis nu skulle få för sig att komma tidigare.


I övrigt är babykorgen färdigbäddad här hemma, den står bredvid min säng och bara väntar på att bebis ska sova i den. Ska se till att ta kort på den någon dag snart också. Vagnen är nästan bäddad den med, bara örngottet till kudden som behövde tvättas. Och så funderar jag på om vi behöver ha täcke i vagnen eller inte...
Att ställa i ordning i barnrummet kommer väl dröja lite, sängen har vi ju inte hemma ännu, bokhylla ska införskaffas, skötbordet har vi inte heller fått hem ännu och inte heller fåtöljen. Så just nu står det bara en bunt kartonger med gosedjur osv till bebis där inne. Och så har vi förpassat vagnen, babysittern och babygymmen dit in också. Måste försöka ta tag i att ställa i ordning lite där någon dag ändå, av det som finns.


FK jobbar SNABBT!!

Eftersom vi flyttat har vi ju varit tvungna att skicka in en ny ansökan om bostadsbidrag till FK, en process som förra gången tog ca 12 veckor.
Under den tiden som det tog innan ett nytt beslut var fattat skulle vi då få vara utan bostadsbidrag, vilket i vårat fall är ca 1000 kr/månad, ganska mycket känns det som. Vi skickade in ny ansökan i slutet av oktober, fick besked om att uppgifter saknades osv. Sambon kontaktade FK i fredags och fick då via telefon lämna den uppgift som saknades. Sedan skulle det lämnas vidare till en handläggare som i sin tur skulle fatta beslut. Där kändes det ju som att hoppet var ute, men se på fan. När jag gick ut till brevlådan idag (vi har vår brevlåda så där lyxigt ute vid vägen som om vi hade bott i radhus eller villa typ ;) ) så hade vi redan fått ett beslut från FK om vårat bostadsbidrag. Mindre än 1 vecka?!!!
Och sambon hade redan fått pengarna för november in på sitt konto.

I beslutet står dock att vi inte kommer få något bostadsbidrag nästa år, men det beslutet var helt väntat eftersom vi har helt andra inkomster nästa år (men så fort bebis är född så ska det meddelas FK och då är vi plötsligt berättigade till bostadsbidrag igen ;) ) Vad härligt det är när allt strul löser sig så snabbt och smidigt. :)


Anonyma kommentarer

Tänk vad bra det vore om blogg.se kunde fixa någon slags varning om man kommenterar en blogg och inte har fyllt i namn osv. Tänk så många gånger man skickat iväg en kommentar och upptäckt att man missat att skriva vem man är.
Tyvärr är det ju inte alltid så att sidan laddats klart när man skicksr iväg kommentarern, och då har inte ens sparade uppgifter laddats in. Vissas bloggar funakr inte den "kom ihåg-funktionen" på överhuvudtaget osv. Jag är trött på att kommentera andras bloggar och upptäcka att det blev en anonym kommentar, och jag gillar inte att få anonyma kommentarer där jag känner på mig att jag VET vem som kommenterat och att personen är någon jag själv brukar "snacka" med...


Bantningshysteri

Jag blir ärligt talat galen på alla dessa människor som "måste" banta och börjar med allsköns dieter bara för att de inbillar sig att de väger för mycket.
Kom tillbaka när ni inte väger 60-70 kg utan ligger på någonstans över 90 så kanske jag kan ta er på allvar. Innan dess anser jag att man inte behöver banta, däremot kanske man kan behöva lägga om sin livsstil och tänka på vad man äter och att man rör på sig för att må bra, inte för att vågen ska visa på några kilo mindre.
Dieter kan vara kanonbra, om man har problem av olika slag med hälsan, men varför denna vikthets???

Jag minns en av rubrikerna på Aftonbladets webb för några månader sedan, om bantningspiller. Vem uttalar sig om hur de påverkats av bantningspiller om inte miss fejkblondin Kissie, som att den tjejen behöver äta några bantningspiller?!

Nej, jag tycker mycket bättre om att läsa om de som kämpar på för att gå UPP i vikt, något som är bra mycket svårare än att gå ner i vikt eftersom du inte bara kan äta mer, man måste se till att röra på sig också. Min sambo är en sådan person som kan äta MÄNGDER utan att gå upp någonting, medan jag äter hälften så mycket av samma mat och lägger på mig massor direkt. Det enda sättet han kan lägga på sig vikt är att äta mycket, ofta och att träna för att bygga muskler, hans kropp verkar inte producera något fett alls. Det kan kännas otroligt orättvist men å andra sidan så vet jag att det är mycket lättare att gå ner i vikt än att gå upp i vikt.

Så snälla ni, ät så att ni mår bra men banta inte, det är långt ifrån den enda lösningen på världens problem.


Vart tog min energi vägen?

I slutet av förra veckan och början av denna kunde jag knappt ens tvinga mig själv till att sitta still. Sova var något jag enbart gjorde på natten osv, nu orkar jag knappt upp ur sängen, jag längtar redan tillbaks ner under täcket.
Ögonlocken känns som bly, jag har absolut ingen energi what so ever, vad har hänt?

Jag har absolut inga planer för dagen, jag har ju inte ens orkat ta tag i att äta frukost ännu. Antar att det blir till att läsa vidare i boken, tills jag somnar, och däremellan försöka få klart i tvättstugan så jag slipper boka ytterligare en tvättid denna vecka.


Motvalskärring

Jag tänker inte göra som så många andra och anordna någon "gissningstävling" om när bebis tänker kika ut, vad h*n kommer väga osv. har ni några gissningar får ni ju gärna tala om det men jag tänker inte sitta och redovisa dem osv.
Har dock fått höra från flera att de tror att bebis tänker komma ut kring Lucia, alltså ca 1 vecka före bf enligt ultraljudet. Ska man gå på vad vi trodde innan ultraljudet så är det mindre än 1 vecka kvar och enligt ultraljudet är det nästan 3 veckor kvar. Magkänslan säger mig ingenting dock, ena dagen tror jag att h*n kommer inom de närmsta dagarna, andra dagen är jag helt säker på att h*n kommer i januari istället. Absolut sista dagen (tror jag) innan de planerar en igångsättning är 13 januari, så vi får väl se vad som händer...


Ingen lust...

Idag känner jag mig riktigt uttråkad, ingen lust att göra någonting alls och känner mig öm i leder och muskler. Tänkte ta och göra i ordning en mugg varm o'boy, några ostmackor och sedan krypa upp i soffan och fortsätta läsa lite i boken. Det är vinter trots allt, det är fullt tillåtet, och dessutom är jag ju höggravid så ingen ska väl kunna komma och klaga på att jag är lat? Eller?!
Nej, idag ska jag bara slappa, ta det lugnt och försöka koppla bort allt anant runt omkring. Lite bloggdesign kanske det blir framåt kvällen men inte mer än så. Om inte mitt paket från Jotex kommer för då ska jag försöka få upp gardinerna i köket också.


Kryper till kojs

Jag tänkte ta och krypa ner i sängen nu och fortsätta läsa lite i den ena boken som jag lånade på bibblan igår. Lögnen av Jacqueline Winspear. En deckare som utspelar sig på 30-talet, huvudpersonen har jag redan fattat tycke för så vi får se hur det hela slutar...

Sov så gott allihopa, kommentera allt ni orkar (och har lust med) så ses vi imorgon igenV. 38 (37+0)

Kroppen:

Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.

Barnet:

Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.
Nu väger bebisen kring 2,8 kg och är cirka 50 cm lång. Bebisens huvud ligger nu förmodligen nere i ditt bäcken och skyddas av den omgivande benstrukturen. Detta ger benen och underkroppen mer plats att växa.
Många bebisar har nu huvudet fullt av hår som är ungefär 2,5 cm långt. Men det behöver inte ha samma färg som ditt – mörkhåriga par kan bli överraskade av nyfödda bebisar mer blont eller rött hår och ljushåriga föräldrar kan få bebisar med mörkt hår. Och så finns det förstås bebisar som inte har något hår alls. A propos hår, så har nu det mesta av den duniga kroppsbehåring som kallas lanugo och som din bebis haft sedan 26 veckor försvunnit, liksom det mesta av fosterfettet (vernix caseosa). Bebisen sväljer detta, liksom andra avsöndringar, och lagrar dem i tarmarna. Detta kommer att bli bebisens första bajs, som kallas barnbeck (eller mekonium).Fullgånget... Vilket häftigt ord det känns som just nu. Och förvärkar fick jag ju känna på ordentligt inatt, hoppas de inte är riktigt lika kraftiga när jag går och lägger mig ikväll, och att jag int ebehöver ha dem i 3-6 veckor till utan att bebis bestämmer sig för att komma lite tidigare än det är sagt.
Tankarna för min del kretsar en hel del kring "kan det inte sätta igång nu?!" och "vad ska h*n heta?" Jimmy vill inte gärna spekulera i namn innan vi vet om det är en pojke eller flicka men jag kan inte låta bli. Och det känns mer eller mindre som att vi är överens om vad h*n ska heta om det är en liten kille där inne, men på tjejsidan har vi några alternativ att välja på. Däremot är vi nog ganska på det klara med vad det blir för andra- och tredjenamn om det blir en tjej (kanske inte i den ordningen osv, det beror på vad tilltalsnamnet blir), det blir med största sannolikhet Maria Cecilia (Maria från bebis farmor och Cecilia från bebis moster, jag har alltid tyckt om syrrans namn, även om jag inte alltid tycker om henne ;) ) eventuellt byts Cecilia ut mot Lucia (har för mig att det var pappas faster eller något åt det hållet, släkting på pappas sida i allafall). För det är jag bestämd med, det ska vara ett tilltalsnamn, ett namn från min sida och ett från sambons sida...
Vi är så nyfikna på vad det är för en liten en där inne, så kom ut till mamam och pappa nu ditt busfrö!!


Julmusik, förråd och eftermiddagspill

Nu så har vi fått tillgång till ett förråd till nya lägenheten, äntligen!!! Tog bara en månad men den som väntar på något gott... Ska sätta älsklingen på att flytta grejor till förrådet när han kommer hem från skolan då.

Nu har jag ätit en matlåda från igårkväll, så nu ska jag sätta igång på allvar med en bloggdesign som jag fått uppdrag om (ska bli jättekul) och så testar jag SR's jul-webbradiokanaler, måste göra vad jag kan för attfå in julstämningen. Och idag är det ju så kallt och frostigt ute att det kanske kan lyckas. Tycker det är ett bra initiativ de har tagit åtminstone, SR tyckte tydligen att det var för tidigt att börja spela julmusik i sina vanliga kanaler, så de startade upp två webbkanaler med BARA julmusik och julprat av, kanske värt att testa om ni tröttnat på att spela samma gamla julskiva om och om igen där hemma (har inget stort lager av julmusik på datorn själv så). Om ni vill ge det ett försök har ni länken här.


Jävla blogg.se

Försöker göra i ordning inlägget om v.38, men när jag skiftar redigerare så försvinner typ allt!!! Har försökt i en kvart nu men det vägrar funka. Får bli lite senare istället då... *sucka* aldrig ska det bli som man vill


BM-besök v.37

Så, då har man varit hos BM ännu en gång. Vi konstaterade att nattens "besvär" med allra största sannolikhet var rejäla förvärkar och jag fick rådet att ta en Alvedon nästa gång för att se om det hjälper något. Eftersom jag inte haft så mycket innan så kan det mycket väl tyda på att något är på g men det kan lika gärna fortsätta i flera veckor till.
Kan tillägga att jag somnade till slut åtminstone, det gav med sig efter ca 2 timmar men attans vad jobbigt det var. Var dessutom så väldigt regelbundna förvärkar att de lätt skulle kunna tas för vanliga värkar. Men vid 1 tiden ungefär lyckades jag somna och sov sedan i ca 4 timmar innan jag var tvungen att gå på toa, sedan blev det 2-3 timmars sömn till efter det. En helt ok natt alltså

Fick tillbaks provsvaren från förra besöket också, järnvärdet låg på 124 (117 är gränsen för när man behöver börja äta järntillskott) så jag klarar mig från järntabletter helt och hållet hela graviditeten igenom, och blodsocket låg som det har gjort tidigare också så inga konstigheter här inte.
Bebis huvud är ruckbart, men nätt och jämt så det går åt rätt håll. Hjärtslagen låg och snittade på 156 slag/minut idag, magen hade växt till 33 (31 för två veckor sedan) och blodtrycket låg ungefär som det brukar på 110/70.
Vi bokade in en tid om två veckor, får se om jag behöver gå då eller inte (bebis som bestämmer nu ju).


Kommer inte kunna somna om detta fortsätter

Halvligger i sängen och funderar på om man ska ringa eller inte... Har otroligt ont i svanken, smärtan ger sig aldrig helt men kommer i vågor. Och det känns som att magen är en stor ballong som är på bristningsgränsen. Det finns inte en chans att jag lyckas somna om det fortsätter så här. Kan det vara något tro? Känns så dumt att ringa in till förlossningen nu om det bara är vanligt ryggont, men det känns fasen inte som något ryggont jag haft förr...
Tänk att det ska vara så svårt att veta vad som är vad...


Kvällsbloggning

Nu tänker jag gå och sova, är helt slut och har ont i ryggen så jag tror jag ska bli galen. Får se om det är tecken på att något är på g eller om det bara är ryggen som protesterar rent allmänt mot att jag hållit igång de senaste dagarna.
Imorgon är det en sväng till barnmorskan som gäller på morgonen och sedan ska jag nog försöka lägga mig i sängen och koppla av med en bok. Om jag inte blir för rastlös och börjar springa runt som en dåre bara för att göra något.

Har provsmakat kanelbullarna också nu, riktigt goda blev de faktiskt, ska väl se till att stoppa ned dem i fryspåsar och in i frysen innan jag går och lägger mig. Vi hörs imorgon, och då ska jag se till att svara på lite kommentarer jag fick häromdagen


Bullbak

Nu står en bulldeg på jäsning här hemma också, luktar kardemumma i hela lägenheten. Snart ska sambon ställa sig och göra kanelbullar, inte helt fel det heller.

49 lussekatter fick jag till idag, på samma mängd deg som jag fick till 28 stycken igår. Och de är inte direkt små idag heller så jodå, man kan få till mycket bullar på det receptet om man vill. Känns skönt att ha massor av lussekatter i frysen att plocka fram när man får gäster osv.


Imorgon ska jag gå upp till barnmorskan igen, hoppas det inte är lika snorigt halt som det är idag. Var nära på att dratta på arslet flera gånger när jag skrapade rutorna på bilen. Men jag hoppas på att jag ska kunna gå istället för att ta bilen imorgon, skulle behöva den promenaden. Dessutom kanske det kan sätta lite fart på något? ;)


3 veckor kvar ♥

21 dagar kvar till BF idag, 3 veckor... 3 veckor är ingen lång tid men just nu känns det som en evighet.
Vi längtar efter vår älskling, samtidigt känns det otroligt att vi kommer ha henne/honom här så snart. Troligen inom en månads tid, känns helt overkligt.

Det är så mycket känslor så man kan bli galen, aldrig kunde jag tro att man kunde ha så mycket känslor för någon som man aldrig har träffat. Undra just hur det ska bli när h*n väl är här...

Skynda dig ut nu älsklingen, vi kan skippa de där 21 dagarna ;)


Bakar igen

God morgon på er. Håller på att baka här, idag igen. Blir en andra runda lussekatter (degen står på jäsning för tillfället) och sedan ska älsklingen göra kanelbullar är det sagt.
Blir även en sväng upp till Arbetsförmedlingen i eftermiddag och in på ICA för att hämta ut ett paket från Telia. Jag har insett att jag inte klarar av att bara göra ingenting längre, jag blir galen av att sitta stilla. Kolla på film/tv är ingen höjdare heller för jag blir så otroligt rastlös direkt. Frågan är vad man ska göra då, gräva ner sig i sängen och tvinga sig själv att sova kanske?

Hmm, måste nog en sväng till biblioteket också... Se om jag inte kan hitta några bra böcker att plöja igenom, undra bara vad jag ska låna för några. Har ju avverkat nästan alla Nora Roberts-böcker som de har så vad fasen ska jag göra för att hitta bra böcker nu?

RSS 2.0