Traderar

Snart börjar sista dagens OS-sändningar och 5-milen är ett måste... Håller tummarna hårt för våra svenska grabbar, en medalj till, eller två, skulle sitta så grymt bra.

Sitter och väntar på att mina två auktioner på tradera ska avslutas, båda mina par mammajeans ska läggas på lådan så snart som möjligt, är spännande att se hur det går med budandet sista dryga timmen, redan nu är de dyrare än jag hade räknat med. De pengarna kommer dock gå till att betala de auktioner jag budar på för tillfället, är ju så kul att försöka fynda kläder till Tess, har bud på en del fina ganska neutrala pyjamaser, bodys och byxor. Det är framför allt byxor i neutrala färger som verkar saknas i hennes garderob nu när jag rensat ut de kläder som är för små. Ska göra i ordning någon bra förvaring för kläderna sedan så de finns sparade när det blir dags för syskon. Så bruna och musgråa velourbyxor försöker jag få tag på, även en del fina randiga bodys i brunt och gult på g...

Kikar man ut genom fönstret här kan man faktiskt se asfalten på gatan utanför, helt underbart! Var ute och gick en sväng igår och det var riktigt trevligt att köra vagnen på ren asfalt istället för i snömodden eller på isgator. Hoppas det fortsätter ligga kring 2-3 grader den närmsta veckan så väganra blir snöfria åtminstone


2 månader ♥

Våran lilla tjej börjar bli stor tjej! Det är svårt att hänga med på att det har gått 2 månader sedan hon valde att kika ut till oss...

Hon har blivit så stor att hon till och med vill hålla flaskan själv när det är matdags ;)



Ytterligare en tävling



Jag tävlar om ett Presentkort på 600 kr hos Hemmating hos Carolina – var med och tävla du också!


Tävling hos Carolina

Jag tävlar om valfri väggdekor till ett värde av 200 kr från Paxlux hos Carolina – var med och tävla du också!



Vi satsar på att vinna den fina "Sov Gott"-dekoren med fjärilen, den skulle passa så fint in ovanför Tess säng i hennes rum sedan.


Glömde ju

Jag glömde ju säga att jag ska ge mig ut på jakt efter en snöskyffel jag kan få låna. Måste försöka få bort allt slask från trädgårdsgången innan det eventuellt fryser på igen, för om det fryser till så har vi en knölig isgata utanför och det är inte allt för lockande. Skotta bort skiten med andra ord, kanske kan gräva fram vägen under brevlådan lite också, min ryg kommer inte tacka mig men det bryr jag mig inte om just nu. Och imorgon ska jag iväg och träna, shit!!


Allmänt pladder

Känns verkligen inte som att något alls händer just nu, därav bristen på uppdateringar.
I torsdagskväll var jag och Jimmy ute ensamma en stund, faktiskt väldigt skönt men kändes konstigt att inte ha Tess där. Min mamma hade ju tänkt att hon och Tess skulle ha en "tjejkväll" medan jag och Jimm var iväg men Tess sov hela tiden istället, till slut fick jag väcka henne så att hon skulle äta innan jag somnade, då hade hon sovit mellan 16 och 22.

Igår var jag, Tess och mamma inne på stan och kikade runt, rsulterade i två par strumpor åt lilltjejen från Kappahl, en "Mina första år" bok från Lagerhaus och en födelsedagspresent åt min mamma som fyller år i nästa vecka. Mamma köpte ett jättefint halsband åt Tess på Guldfynd också, ska visa det senare.

Jag ska försöka komma ihåg att kontakta pastoratet nästa vecka och försöka bestämma ett datum för dopet, någon gång i slutet av april/början av maj har vi tänkt att det ska bli av, då borde vägarna vara mycket bättre att åka på för våra långväga gäster. Vi har däremo inte beslutat hur vi ska göra med eventuell inkvartering, emn det känns lite som att de faktiskt kan åka fram och tillbaks samma dag och att det är upp till dem om de vill stanna kvar, då finns ett alldeles utmärkt vandrarhem i närheten, ett jättefint hotell osv. Vi får väl se hur det blir...


Men då!

Jaha, då blir det till att väga Tess på onsdag igen. Längdmässigt ökar hon bra, hon är pigg och glad och verkar bli mätt, men nu har hon bara ökat 58 gram på 8 dagar, senast hade hon ju ökat 365 gram på 6 dagar och jag hoppades att hennes snåla viktökningstid var över, men tji fick ju jag...
BVC-sköterskan tycke att vi ska försöka väga henne lite oftare än vad som är normalt och se så att hon åtminstone fortsätter att öka i vikt.
Dagens resultat: 5228 gram, 60,5 cm och huvudomfång på 40,3 cm


Zzzzzzzznark

Jösses så trött jag är! Tess har varit lite orolig i eftermiddag och var nog på gränsen till att bli övertrött, så jag lade mig i sängen tillsammans med henne så att Jimmy skulle få räkna matte i fred. Sedan så sov jag i 1,5 h, det var INTE meningen!!! Men jag kan villigt erkänna att det var väldigt skönt, nu känner jag mig väldigt trött istället dock.

Ikväll ska jag titta på skidstafetten, sedan tänker jag nog sova tidigt för imorgon blir en lång dag. Först ska vi till unga mammor, imorgon börjar vi 30 minuter tidigare än vanligt eftersom vi ska äta frukost gemensamt där. Sedan hinner jag knappt komma hem igen innan jag och Tess ska till BVC på läkarbesök. Ska bli spännande att se hur lång och tung vår lilla prinsessa är nu, skulle nog gissa på att hon väger drygt 5,5 kg och har lyckats bli 61-62 cm, vi får se som sagt. Sedan ska vi försöka röja lite lätt här hemma igen eftersom min mamma kommer förbi en sväng på kvällen för att vara barnvakt. Jag och Jimmy ska ut och äta tacobuffé och fira att vi varit förlovade i 2 år nu i helgen. Det ska bli skönt att kunna äta i lugn och ro utan att "riskera"att Tess vaknar och vill ha all uppmärksamhet, men jag kommer sakna henne något enormt även om det bara är för en eller ett par timmar, tid som hon oftast sover ändå.

Imorgon bli det kanske lite snålt med uppdaterande med andra ord, vi får väl se vad som hinns med...


Jag tävlar

Jag tävlar om en valfri skötväska värd 1095 kr från Willvin hos Carolina – var med och tävla du också!


Missnöjd

Idag var vi på näst sista babymassage-tillfället, gick inte riktigt som det brukar dock. Hade så otroligt dålig timing att Tess var hungrig just när vi var där, först var hon nöjd ändå, massage är ju trots allt en riktig favorit, men så började den andra lilla tjejen som är med gnälla för att sedan börja illvråla, och Tess hakade på för ovanlighetens skull. Hon brukar inte sympatigråta men när man är hungrig och faktiskt har en anledning att gråta då jäklar tar man i från tårna och skriker så mammas öron nästan trillar av.
Var inte mycket annat att göra än att ta på en blöja, lämna över en skrikande liten tjej till Anette (som leder "kursen") och gå och fixa till en flaska med mat. Och nej, jag dumpade inte över henne, Anette erbjöd sig att hålla henne åt mig.
160 ml ersättning senare var det en ganska nöjd liten tjej som bäddades ner i vagnen och slocknade som ett ljus. Blev inte så mycket massage med andra ord, får bli desto mer i veckan här hemma.

Nu har hon ganska nyligen somnat här hemma, hon har varit ovanligt missnöjd och gnällt hela kvällen. Jag misstänker att hon var övertrött men hade absolut inga planer på att göra som mamma och pappa sa, nämligen sova. Nu har hon nog somnat för kvällen dock, tror det blir en flaska vid 23-tiden, på med pyjamas och sedan kommer hon säkert sova gott större delen av natten.


Snövallen före och efter

Tog kort på våran trädgårdsgång innan jag började skotta igår, bara för att det var så enormt mycket snö, passade även på att ta kort idag bara för att visa skillnaden

Kvaliteten suger, men jag hade bara med mig mobilen... Men visst ser man att det är skillnad, kanske inte så konstigt att jag har ont i ryggen (dessutom har det snöat lite under natten så det är mer snö nu än det var när jag hade skottat)


Träningsvärk

Fy satan vilken träningsvärk jag har nu då!! Jag skottade våran trädgårdsgång igår och det var en del snö så att säga. Nu i morse så gick jag upp för att göra i ordning en flaska åt Tess och plötsligt högg det bara till och varenda andetag skar som knivar i ryggen på mig, tack och lov gick det över när jag lade mig på mage i sängen. Träningsvärk i ryggen och det känns som att jag har lite lätt träningsvärk i diafragman också (sjukt, jag vet), men skillnad blev det och nu ska jag kunna komma ut med barnvagnen när det är dags för babymassagen i eftermiddag också.


Middagsplanering

Så sitter man här och försöker komma underfund med vad man ska äta för middag idag. Fantasin är just nu obefintlig och mina idéer just nu består av pizza och tacos :P Misstänker att Jimmy inte direkt är sugen på endera.
Ska ta och se om vi inte kan hitta en snöskyffel att låna snart också, har en snövall på över en meter liggandes för vår trädgårdsgång, fastighetsskötaren har inte varit här och skottat varken åt oss eller de som bor i trappuppgångne i huset sedan i lördags eftermiddag, och sedan dess har det ju kommit ca 50 cm mer snö och plogbilen har kört på vägen så det ligger stora snövallar för gångvägarna också. Så fort Jimmy kommer hem ska jag ragga upp en snöskyffel och skotta, gud vad jag längtar efter det just nu! (Jag vet att jag är sjuk i huvuet och jag kommer få äta upp de orden sedan men jag behöver den ansträngningen)

Ska för övrigt börja träna på söndag kväll, ska gå iväg och vara med på ett zumba-träningspass som den lokala gymnastikföreningen håller i. 8 tillfällen under våren på vardera 1 timme, det blir första riktiga träningen för mig på nästan 2 år och det ehövs. Beach 2010, here I come (sedan kan man bli gravid igen med gott samvete ;) )


Varm i hjärtat

Haha, jag lade Tess i babygymmet idag igen, gick sedan in en sväng på kontoret och hör plötsligt hennes "skratt" ifrån vardagsrummet. Gick dit och kikade och såg att hon nu upptäckt spegeln som hänger i mitten på babygmmet och ligger och flinar och skrattar som en galning åt sin spegelbild. Min älskade lilla skatt ♥



Nu har hon övergått till att titta på tvn, för tillfälelt visar Eurosport alpinskidåkning från OS och hon skrattar, och skrattar, och skrattar...


2 av 3 städar

Så har vi städat här hemma, för första gången på länge...
Jag tog köket medan Jimmy städade vardagsrummet och badrummet (lite lätt så där bara), och sovrummet tog vi varsinn halva av.
Tess spenderade sin tid i babygymmet





Och så här glad kan man vara då



Nu ska jag hänga upp gardinerna i sovrummet, sedan blir det nog till att slappa lite för nu jäklar har jag hållt igång länge


Ny design, igen

Så, nu har jag pillat lite här hemma och gjort om min design, hoppas ni inte misstycker allt för mycket men jag var oerhört trött på den jag hade innan, såg väldigt billig, enkel och tråkig ut tyckte jag.

Så, ser ni ingen skillnad (om det fortfarande är den lila/vit-fadade headern) uppdatera sidan (ctrl+r) så ska ni få fram den nya...


Tävling hos Familjebloggarna


Jag tävlar om en Comfort Carrier från Babybjörn
hos familjebloggarna.se. Tävla HÄR du med!


Politiksnack

Satt och kikade lite på Rapport och kunde inte låta bli att skratta när de visade sitt inslag där Bildt står och kallar oppositionen för "Castro-kramare" och "Taliban-tolererare" i en debatt om utrikespolitiken. Det roligaste var nog att alla jag såg i inslaget från oppositionspartierna satt och skrattade gott åt Bildts utspel...

Och sedan så rapporterades det om att statens finanser är på uppgång igen och att vi om 3 år kommer ha ett överskott i statskassan. Min lilla fundering är hur det kommer sig att det alltid verkar gå så mycket bättre för ekonomin osv när det är valår...


Dags för en uppdatering av designen igen...

Ska nog ändra på bloggdesignen snart igen, är inte riktigt nöjd med denna men måste komma på hur jag ska ha det innan jag ger mig på det. Ska nog sätta mig och trixa lite i photoshop och försöka komma på något bra... Måste fixa någon ny bild på mig också, där jag inte ser ut som ett lik eller som att jag spruungit ett maraton (för det är så jag ser ut på alla bilder hittills sedan förlossningen).


Tävling hos Nikita

Jag tävlar om en valfri överdel ifrån NovaStar på Nikitas blogg
Tävlingen sponsras av LitenpåLandet
Tävla HÄR du med!


Stolt mamma ♥

Nu har vi vägt Tess igen, bara för att se om det går åt rätt håll nu när vi börjat med ersättningen som komplement till bröstmjölken. Förhoppningen var ju att hon skulle ha nått upp till 5 kilosstrecket (för 6 dagar sedan vägde hon 4805 gram), alltså öka 200 gram på en vecka istället för hennes tidigare 100 gram. Jag höll på att svimma när jag såg att vågen visade 5170 gram(!), alltså har vår lilla skrutt gått upp 365 gram på 6 dagar, snacka om att jag är stolt, glad och lättad! Nu går allt åt rätt håll igen och vår stora tjej har blivit ännu större :)

Mamma älskar dig Tess ♥


Planerar

Vi har börjat planera lite inför nästa vecka, bland annat har vi pratat med min mamma som lovat att vara barnvakt några timmar på kvällen på torsdag. Som det verkar nu så blir det att vi går till hotellet i centrum och äter tacobuffé, bara jag och älsklingen. Något MÅSTE vi göra, bara vi två, nästa vecka har vi sagt, hade det varit skottår i år hade det blivit på skottdagen men nu får vi ta det någon dag sista veckan i februari istället, fira att vi varit förlovade i två år :)
Kommer bli skumt att inte ha Tess med oss men ibland måste man ju få rå om varandra också, utan att ha henne med sig


Tråkigt babbel bara...

Jag är lite dålig på att uppdatera nu igen... Igår var vi på familjegruppsträff igen, och ännu en gång var vi de enda som dök upp. Det var en annan grupp där samtidigt, en grupp där alla fortfarande var gravida och gud så jag saknade magen när jag såg dem. Men å andra sidan hade jag ju min guldklimp i famnen istället ;)
Idag var jag och Tess på babymassagen, så mysigt det är och vilket gensvar man får från Tess. Har även tvättat mina dunkuddar idag, så i natt får jag sova på rena, fluffiga kuddar.. Ska bli underbart mysigt kan jag ju lova

Imorgon är det babyleken som gäller, ska passa på att väga Tess när vi är där (BVC är där under ca 1 timme) och se om vikten går åt rätt håll. Håll tummarna för att hon sprängt 5 kilos-gränsen, 195 gram i ökning sedan i trosdags så har hon klarat det, och så som hon äter så borde det inte vara omöjligt.

Jag vet, rolig uppdatering... Jag SKA skärpa mig! *lovar*


Tävla hos Diana, vinn valfritt plagg...

Just nu kan du tävla om valfritt plagg hos Busfrön & Minimajs i denna tävlingen hos Diana.
Jag är med och tävlar och det var inte lätt att bestämma sig för vad jag vill ha om jag skulle vinna.
Passa på att kika in och tävla du med, du har fram till lördag (21 februari) på dig



Tävlingstips

Lite sent ute men jag skyndar mig att tipsa om att Diana har några härliga tävlingar på sin blogg för tillfället.

Tipsa om bra mat att frysa in. Lämna ett tips om den bästa maten (enligt dig) för riktiga storkok som man kan frysa in i matlådor och plocka fram när tiden och orken att laga maten från grunden saknas. Tipsa här. Bästa tipset belönas med en hemlig present

Tävla om ett presentkort på 300 kr hos Liten Correlin, tävlar gör du här

Tävla om ett kanonfint armband från Hanna Design, egendesignat av Hanna. Den tävlingen hittar du här


Alla dessa tävlingar avslutas IDAG (alla hjärtans dag) så skynda er om ni vill vara med och försöka vinna. Och förlåt för att tipsen kommer så här sent


Lyckat misslyckad?

Ibland blir en misslyckad bild så oerhört lyckad... Satt och kikade igenom bilder som jag tog tidigare i veckan och hittade denna, hon ser ganska evil ut ;)


Dagens uppdatering

Idag har jag tvättat (har tvättid hela dagen imorgon också så jag har inte direkt stressat med tvätten) och bara tagit det lugnt med en härlig bok. Tess har sovit ganska bra så jag har kunnat slappna av ordentligt stundtals.


Mina små latmaskar låg och sov tillsammans när jag hade varit i tvättstugan



Och så här sover lilltjejen just nu ♥
Visst har hon häftiga byxor? Tradera-fynd, helt nya (med lapparna kvar) för 23 kr + frakt

Idag har jag försökt pumpa varje gång Tess har ätit och så har hon fått ersättning istället så vi ser att hon verkligen får ordentligt med mat. Nu har hon ätit 160 ml varje gång och när jag pumpar får jag ut ca 100-140 ml/tillfälle. Ska fortsätta så ett tag och hoppas på att min mjölkproduktion ökar igen. Men nu ska jag slänga mig på soffan och heja fram svenskorna till den första (och förhoppningsvis även andra) svenska OS-medaljen för detta OS


Besök

Så, i torsdags gick jag besök av min underbara vän Isabell som hade med sig presenter till Tess, tårta, kanelbullar och underbara kakor. Snacka om att jag kände mig bortskämd, och det var underbart att träffa henne igen, senast var typ i september..

Tårtan var underbar, hederlig gräddtårta (dock med typ päron"sylt" och lite ljusgrön grädde) med chokladöverdrag. Tack älskade vän :)


Kvällsrutiner

Vi har börjat få till riktigt bra kvällsrutiner här hemma nu, och Tess verkar uppskatta dem hon med. Vilken tid det blir varierar lite men någonstans kring 21-23 så är det mat, blöjbyte, massage och pyjamas som gäller, sedan somnar hon snabbt och lätt i sin egen säng utan särskilt mycket gnäll.
Massagen började vi med i tisdags och Tess verkar älska det, hela hon lyser upp när hon märker att det är på gång och sedan ligger hon och ler och "småskrattar" hela tiden. Och jag tycker det är jättemysigt också, att se henne så glad av något som JAG gör är helt underbart.
Jag tycker det är viktigt med kvällsrutiner, även om det inte är nödvändigt för henne att ha pyjamas så är ju den ett tecken för henne om att det är sovdags, likaså är massagen ett tecken på det och jag tror att det hjälper henne slappna av, för det är väldigt ovanligt att hon är gnällig och ledsen när det är dags att sova

Har ni andra några kvällsrutiner, eller morgonrutiner, för era små?


Städar

Nu ska jag städa lite snabbt här hemma, får besök av underbara Isabell om ca 45 minuter. Isabell är tillfrågad om att bli Tess fadder för övrigt :)
Hörs nog lite senare... Ta hand om er


6½ vecka

Så har vi varit på BVC för att väga Tess... 6½ vecka har lilltjejen hunnit bli och viktökningen går fortfarande segt trots att hon börjat äta mer igen. Hon har bara gått upp 200 gram på 2 veckor och BVC-sköterskan börjar bli lite orolig för att hon är en sådan bebis som är nöjd utan att vara mätt, så vi ska fortsätta ge henne lite ersättning som kompliment. Längden ökar stadigt dock, så idag väger Tess 4805 gram och är 59,5 cm lång. Storlek 56 börjar bli litet när det gäller bodys men i byxor är det kanon, lång oc smal, precis som sin far ;)


Känslig? Nostalgisk? Jag?!!

Slötittar på Förlossningskliniken medan Tess ligger och sover i min famn (äter lite i sömnen ;) ). Gud så känslig man är, när ett barn föds och börjar skrika så börjar jag stortjuta! Vilket magiskt ögonblick det var, just det ögonblicket skulle jag gärna uppleva om och om igen resten av mitt liv...


Pimpad vagn

 

Idag fick jag äntligen hem skylten som jag beställde till Tess vagn i förra veckan, så nu är den pimpad och klar.. ;) Nja, ska faktiskt köpa något fint reflexmärke och sy fast på suffletten också så att vi syns ordentligt
Skylten är beställd från MyNameplate.com


Grattis Tiiara!

Jättegrattis till Tiiara som fick sin lilla dotter Alma igår, njut av de första dagarna och veckorna för e rusar förbi i expressfart!!!


Smärta = lycka

Inatt vaknade jag med spända och ömma bröst = helt underbart. Uppenbarligen börjar mjölkproduktionen komma ikapp behovet ordentligt. För andra gången på en vecka somnade Tess tidigt (ca 21) och vaknade inte förens strax efter 3, det lustiga är att båda gångerna har varit söndagsnatten. Och när hon vaknade kunde hon knappt få tag om bröstet, så fyllt var det då...
Idag har hon sovit i princip hela dagen och bara ätit en gång sedan 9-tiden, tillväxtperiod antar jag. Vi var ute en sväng förut, handlade lite och kikade även i en klädbutik vi har här i vår lilla håla. De hade rea och vi hittade en jättefin, rosa pyjamas till Tess för 49 kr, väl värt det.

Imorgon ska vi på första babymassage-tillfället, ska bli mysigt. Men nu är det bebismys som gäller, så ha en trevlig kväll allihop


Kvällen

Så var det snart dags att sova då... Har tvättat hela dagen och har en hel del kvar i torkrummet, måste ner snart igen och plocka upp det men vill att så mycket som möjligt ska hinna torka först så jag fördriver tiden här.
Tess har badat nyligen, och sitter nu i pappas knä och busar lite, iklädd sin nya fina pyjamas. Hon har ätit ordentligt och vi fyllde på med lite extra i orm av ersättning, gick ner ungefär 40 ml när hon hade ammat klart och nu verkar hon väldigt mätt och belåten, hoppas det håller i sig.
Kvällen i övrigt har varit lugn och mysig, först åt vi hemmagjord lasagne och sedan slötittade vi på Melodifestivalen. Helt klart rätt låtar som gick vidare till Globen

Imorgon åker vi till min syster på förmiddagen, fika lite och gratta min systerson som fyller 9 år imorgon. Sedan får vi se vad som händer, hoppas det blir bra väder så man kan gå en runda med vagnen i solen.


F A N....

Fan också... Jaja, idag ska vi köpa hem lite ersättning åt Tess eftersom jag misstänker att hon inte får tillräckligt med mjölk. De senaste dagarna har hon velat äta ca varannan timme, tidigare åt hon var fjärde ungefär. Och försöker jag pumpa ur så får jag knappt ut något, jag kanske börjar sina?! Vi ska i varje fall försöka ge henne lite ersättning på kvällen, så hon får ordentligt med mat innan det är sovdags.


Tävla hos Diana

Diana har en tävling om ett fint smycke från Emy Line Design på sin blogg, sista dagen är imorgon så skynda er!!!


Liten lista för att sammanfatta graviditeten

När fick du reda på att du var gravid? 20 april 2009
Var bebisen planerad? Nepp
Mådde du illa mycket? Väldigt lite
Hur blev ditt hår? Tappade massor
Hade du mycket halsbränna? Ingen alls
Grät du för ingenting? Ohj, bölade för allt
Var du känslig? Jovars
Vad gillade du för mat? Ost, skinka och kebabsås (kombinerat)
När kände du bebisens första sparkar? Var nog först i v.19 ungefär, första rejäla var ca v.21
Var du ofta orolig? Nej, inte efter ultraljudet i v.16
När började du läcka bröstmjölk? Aldrig egentligen, bara om jag råkade klämma till bröstet i sömnen eller liknande
Samlade du på dig gravidtidningar & böcker? Nej, har nog en tidning liggandes, och lånade ett par böcker men inte mycket
Sparkade bebisen mycket? Ja, stundtals
Fick du bristningar? En bunt ja, inget jag skäms över det minsta
Hur kommer det sig att du behöll bebisen? Vi hade planer på att skaffa barn, inte just då men i framtiden så vi valde att behålla ändå
Blödde du någongång? Nej.
Levde du på som vanligt? Ja, nästan hela tiden
Hur gammal var du när du blev gravid? 21
Hur tog dina föräldrar det? Mamma blev nog ganska glad, och lite oroad. Pappa vet jag inte riktigt
Hur tog din partner det? Chockad, glad, stolt och "orolig"
Vart bodde du/ni? I en fin tvåa
Hur ofta gick du till mvc? Var 3e vecka från v.25, varannan från v.31
Hur många ultraljud gjorde du? 1 enda, i v.16 (15+6)
Hur ville du att din förlossning skulle se ut? Jag föreställde mig en ganska snabb förlossning med enbart akupunktur och lustgas som smärtlindring. Lugn och harmonisk ;)
Hur började din förlossning? Värkar som började vid 22-tiden, regelbundna från ca. 01
Hur många timmar tog din förlossning? 21 timmar
Födde du vaginalt eller med kejsarsnitt? Vaginalt
Hur mycket var du öppen när du kom in? 1 cm ungefär
Vilken smärtlindring tog du? Lustgas, akupunktur och till slut EDA (himlen)
Hur lång tid tog det att krysta ut bebisen? Ca 1,5 timmar
Blev det komplikationer? Nej
Fick du sy? Ja
Vad tyckte du var jobbigast? Att det tog sådan tid
Var du rädd för något? Nej, inte egentligen
Skrek du? Ohja, som en galning stundtals. Blev tillsagd att inte släppa ut luften genom munnen när jag krystade men det var inte så lätt
Hur många var inne i förlossningsrummet? Jag, en sköterska, en barnmorska och sambon
Hade du någon nära med dig? Min sambo
Hur var vikt och längd? 4090 g, 53 cm
Ögonfärg: Mörkblå
Hårfärg: Mörkblond
Ammade du? Ja.
Ammar du nu? Japp, försöker
Hur gammal är bebisen nu? Snart 6 veckor
Vad tyckte du om förlossningen? Lång och jobbig
Vill du ha en till? Oh ja!
Planerar ni ett till? Vi pratar om det ja
När kommer andra barnet? Om jag får som jag vill, under 2011
Hur är ert förhållande nu? Kanon
Vilken vecka födde du i? 41 (40+6)


Bilder från helgen

Tess har tagit på sig bilåkar-minen. Hon har alltid den minen (med ett eller båda ögonen öppna) när det är dags att åka bil, sedan somnar hon snabbt dock, och samma min direkt när hon vaknar ;)
Skorna ser enorma ut, men de är varma och gosiga så hon slipper frysa om fossingarna



Finklädd på en mysig filt hemma hos sin farmor, vår lilla prinsessa


Kärlek ♥

♥ Min familj, mitt allt. Älskar er så ofantligt mycket


Ny upptäckt

Kan meddela att jag ganska nyligen upptäckt att Grey's Anatomy är grymt bra, så för tillfället kikar jag på 5an

I övrigt har jag idag färgat håret (måste nog ta en runda till för att få lite bättre resultat men helt ok redan nu), sedan lyckades jag pulsa mig upp till Familjecentralen och babylek, Tess verkar verkligen älska när det är andra småbarn runt omkring, hon och grannens dotter låg och log mot varandra förut, kommer nog bli riktiga bundsar de två.
Och sedan har jag hjälpt sambon att plugga inför en mattedugga som han har imorgon, han hade som förslag att jag ska plugga med honom på denna kursen och sedan läsa den kursen i sommar och bara skriva tentan typ, det är sådan matte som jag älskade i gymnasiet och som jag tycker mig ha ganska bra koll på, billiga högskolepoäng med andra ord.

Snart ska jag börja med maten, blir tacos ikväll. Och imorgonbitti kommer grannen förbi så vi gör sällskap upp till Familjecentralen och unga mammor-gruppen


Lite presenter

Tänkte passa på att lägga upp lite bilder på lite av de fina kläder Tess fått av sina släktingar på sin pappas sida (ska fixa lite på det från mina släktingar också någon dag)

Klänning från farfar, farfars fru och farbröderna (stl. 68, så i vår kommer hon vara så fin så)



Jättefin klänning och "leggins" från gammelmormor




Läckra manchester-byxor med matchande tröja, urgullig pyjamas och tuff t-shirt med byxor från farmor, farbror och faster

Nejdå, vår lilla tjej är inte det minsta bortskämd


Skylt på väg

Har beställt en skylt till barnvagnen nu, med namn och födelsedatum på. Jag hoppas vi får hem den snabbt bara...
Är ju kul att ha en personlig skylt på vagnen, dessutom funkar den som reflex också, vilket kan behövas såhär på vinterhalvåret...


Betalt och klart

Så, då har jag slutligen betalat det sista (tror jag) till min syster för grejerna till Tess. Spjälsängen och vagnen betalades för ett bra tag sedan, babysittern och skötbordet betalade jag i förrförra veckan och så har jag betalat bilstolen idag. Alltså inte babyskyddet utan stolen som hon ska ha när babyskyddet är urvuxet någon gång till sommaren/hösten. Känn faktiskt väldigt skönt att ha den betald och redo redan nu, så slipper man tänka på det sedan.
Tess ligger i våran säng och sover nu, jag väntar på att hon ska vakna, ammas lite och sedan ska jag lägga henne i hennes fina renbäddade säng.
Vi har även testat bärselen som vi fick av svärfar. De köpte den när sambons lillebror var liten (han är 6 nu) men den har bara använts ca 2 ggr eftersom hans mamma inte kunde använda selen på ett bekvämt sätt (hon är för kort). Tess verkar gilla den och jag tycker det är jätteskönt att inte bli helt låst när hon vill sova mot mitt bröst. Nu kanske man kan hinna med att dammsuga någon gång ibland också... ;)

För övrigt blir vår älskling 5 veckor idag ♥, undra just om inte någon kan stoppa tiden ett tag, det går för fort! Snart kommer hon väl börja övningsköra och sedan flyttar hon hemifrån innan man vet ordet av...


Helgen, snabbt sammanfattad

Jag försökte uppdatera i helgen, som en del av er kanske såg så gick det inte så bra när jag försökte blogga från mobilen. Och när jag sedan försökte blogga hemma hos svärfar så hängde sig datorn för mig, två gånger, så jag gav upp.

Nu är vi hemma igen, och gud så skönt det är, även om det är härligt att vara hos svärföräldrarna ibland.

Tess sov hela vägen upp till Stockholm i fredags, ca 5 timmar och charmade sedan sin farmor redan när hon kom innanför dörren. Vi fick underbart god middag när vi väl kom fram, i form av enchilladas. Sedan somnade vi snabbt och Tess sov så snällt. Hennes faster (7 år gammal) oroade sig för att hon skulle skrika på natten men icke då..)
På lördagen åkte vi först hem till sambons kusin och fikade lite, fick träffa hans lilla yrväder till hund också (nej, hon matchar inte hans "image" men who cares?!). Ibland kan han irritera mig rejält men han är så otroligt trevlig oftast, och det är svårt att inte tycka om honom.
Efter det åkte vi en sväng till Täby Centrum. Jimmy köpte en ny datormus till mig, min gamla försvann i flytten och den jag haft sedan dess svär jag på hela tiden eftersom den inte vill som jag vill. Nu är jag glad igen för den nya (billigaste möjliga på Claes Ohlsson) funkar kanon och är precis så som jag vill att en datormus ska vara. Vi köpte även en tavla till Tess rum och så smet jag in en snabbsväng på Kicks där jag köpte nytt puder och en ny mascara (Isadoras nya med vibrerande borste, den är super!)
Sedan åkte vi till svärfar där vi spenderade natten. Tess lyckades charma sina farbröder och farfar ganska snabbt också, lille Simon tyckte nog det var lite konstigt (han själv fyller två i februari, stackarn blev farbror som 1-åring ;) ) men nog verkade han ganska förtjust i henne han med.
Igår åkte vi tillbaks till svärmor där sambons mormor, moster + man och son och svärmors ex-man var för att fira Tess farbror som fyllde 6 år för en vecka sedan. Och självklart för att kika på lilla Tess. Sambons kusin var helt plötsligt inte minst längre, vilket han verkade tycka var lite konstigt. Han och Tess är jämngamla men födda i varsin ände av året.
Sedan slöade vi framför tvn resten av eftermiddagen, ljuvligt skönt och Tess verkade hålla med.
Inatt sov hon från 20 igårkväll fram till strax efter 03 då hon åt och sedan låg och flinade mot mig ända tills jag släckte lampan. Sedan vaknade hon igen vid 7, så då fick hon lite mat, sedan gick vi upp och sa hejdå till farmor, faster Bell och farbror Basse som skulle till jobbet/skolan. Vi slöade lite till och sedan packade vi ihop och åkte hemåt.
Stannade på IKEA och köpte lite småplock, konstaterade att hyllan till hennes rum får vi ta när vi ska köpa bokhyllor m.m. lite senare i vår (så snart som möjligt dock). Men det blev en förvaringslåda till hennes leksaker, ett täcke till henne och lite småförvaring åt oss. Tog en snabbsväng in på Babyproffsen också och köpte en kudde så nu har jag bäddat rent i hennes spjälsäng med nytt täcke, ny kudde och nya lakan. Satte även upp sängmobilen som vi fick från Tess farfar + familj. Hon fick låna den natten till igår och den blev så poppis att vi fick med den hem.

Nu ska jag äta en varm macka och slöa lite till... Vi hörs hoppas jag





RSS 2.0