Mammig tjej

Idag blir inte mycket bloggat eller gjort, Tess är jättemammig nu och sover max 20-30 minuter i taget innan hon börjar skrika efter mig igen. Måste se till att gosa ordentligt med min stackars lilla tjej. Alvedon fick hon förut iaf, började kännas varm och lite slö.

Hoppas på att kunna göra lite mer senare ikväll när älsklingen kommit hem från skolan, bara 4 timmar till, bara 4 timamr till, bara 4 timmar till...


Hur valde ni barnens namn?

Jag tycker mig ha fått en hel del reaktioner på Tess namn och har blivit nyfiken på hur och varför ni valde de namn ni valde till era barn. Var det någon typ av namn som var helt "off the market" osv.

Namnet Therese fanns med lite i funderingarna redan när jag var gravid, mest för smeknamnets del, Tess alltså. Jag personligen "kan inte med" att döpa ett barn till ett smeknamn. Namn som Leo, Teo, Mia, Sanna m.fl är liksom inte min grej, jag vill att barnet ska ha ett relativt långt namn som man sedan förkortar (jag vet att vissa avskyr att man döper barnen till ett långt namn och bara använder förkortningen).
När Tess föddes kändes det inte riktigt som att något namn passade, att hon skulle heta Maria i andranamn var redan bestämt men tilltalsnamnet var ju värre. Men av någon anledning fastnade Tess, och som den motståndare till "smeknamns-namn" som jag är så fick det ju bli Therese.
För mig är det också ganska viktigt att minska risken för att det ska vara 2-3 stycken i klassen med samma namn. När jag gick i skolan hade jag flera Anna, Johan, Anders och Sara i klasserna och det blev ju alltid Anna A osv, inget kul. Som Egoina skrev i detta inlägget så är det ganska skönt att ha ett "ovanligt" namn så man slipper bli associerad med något annat jämt.

Har fått kommentaren om att vi är "modiga" som döpt våran dotter till ett namn från vår egen generation, men jag kan inte se det som modigt. Det är ett fint namn, ett namn som inte alls är vanligt bland nyfödda idag. Dessutom känner varken jag eller Jimmy särskilt många Therese så why not? Jag älskar namn som Niclas, Joakim, Marcus och Alexander också...


Stackars lilla prinsessan ♥

Tess blev helt hysterisk efter den andra sprutan, första gick finfint hon skrek lite men lugnade sig snabbt men den andra... Fick till slut ta på henne mössan och jackan trots gallskriket och när vagnen började röra på sig så lugnade hon ner sig ganska snabbt och somnade. Elakt att sticka henne när hon var både trött och hungrig.

Var bara en enda som vågade sig på en gissning på vikt och längd så hon kom ju närmst så klart ;) Men Madelene var inte så långt ifrån sanningen ändå med sin gissning på 63 cm och 6135 g.
Vår stora tjej vägde nämligen 6160 g och var hela 64,5 cm



Lillan vaknade till i vagnen så ag fick fixa mat åt henne, jag kan inte sluta fascineras av hur lång hon är!! Jösses Amalia känns det som. Pratade om att det sägs att man kan dubbla längden de har när de är 2 år för att få ungefärlig längd när de är fullvuxna, skulle hon följa den kurvan hon ligger på nu skulle hon alltså bli drygt 185 cm när hon blir stor! BVC-sköterskan hade någon slags tabell hn kunde kolla i och göra en gissning utifrån min och Jimmys längd istället, och då skulle Tess bli 176 cm, lite mer ok än 185 tycker jag, men så är ju jag kortast i min familj också. Jag fick nog ärva längden från min morfar ;)
Fick även fylla i ett formulär för att kolla om jag drabbats av någon depression, men icke då. Däremot hade jag nog fått ett helt annat resultat om jag hade fått fylla i samma formulär innan jag blev gravid...


BVC imorgon

Imorgon blir det nog ingen uppdatering på morgonen, klockan 9.30 ska vi vara på BVC, det är dags för Tess 3-månadersvaccinering. Usch, gör ont i hjärtat bara jag tänker på det, hoppas hon inte blir allt för ledsen och att hon slipper feber och sådan skit.
Jag gör som så många andra och frågar mina läsare hur stor ni tror att våran prinsessa blivit nu, den som kommer närmst blir länkad...
För 3 veckor sedan vägde hon 5645 g och var 61,5 cm


Beställt

Nu så har jag beställt min almanacka från personligalmanacka.se... Jag vann ju en i en tävling och nu har jag äntligen lyckats bestämma mig för hur jag vill ha den, inom 2 veckor borde jag ha den hemma. Ska bli så bra att ha en snygg almanacka att skriva upp allt möjligt som ska kommas ihåg i, blir ju en del när man ahr småbarn


For Your Information

Det är inget skönt att ligga på en napp...

Tess hade (troligen, för vi har ingen aning om hur den annars hamnat där) kastat sin napp i våran säng inatt (hon har börjat få rejäl snärt på saker och ting, även i sömnen) och jag hittade den mellan min höft och madrassen... Det var inget skönt!


Design och jobb

Tess har precis somnat och jag ska väl ta tag i designuppdraget jag tog mig an igår. Ska bli jättekul att sitta och trixa lite igen, var ju faktiskt ett litet tag sedan jag gjorde design åt någon annan än mig själv.
Sedan ska jag ta tag i att skriva en jobbansökan också, ska söka sommarjobb på en "industri" här i vår lilla håla, ryktet säger att det är ett grymt härligt jobb och bra betalt, jag håller tumamrna för att jag får det också. Passade faktiskt på att ringa dem idag och fråga så att det inte var för sent att skicka in en ansökan, och än så länge har jag lite tid på mig. Fördelen är ju dessutom att det bara ligger typ 5 minuters gångväg hemifrån...



God morgon på er alla

Tänkte meddela att Tess nu kommit in i en period där det är fruktansvärt svårt att avgöra om honn är glad elelr arg bara genom att lyssna på henne. Hon låter ungefär likadant oavsett med sina gurglande skrik... Just nu är hon glad så det räcker och blir över för oss alla, mat i magen, ren om rumpan, rena kläder och ligger i babygymmet och leker.
Själv sitter jag med ett glas apelsinjuice och njuter av att morgonsolen lyser in genom vardagsrumsfönstret, inser dock att jag måste sy klart gardinerna hit in och tvätta fönstren snarast möjligt.

Idag ska vi ut och gå, handla lite och bara njuta av våren.. Jag ska passa på att träna lite också och småplocka lite här hemma.
Vad ska ni hitta på idag?


Röntgen avklarad

Då var vi hemma igen från röntgenundersökningen. Tess fickså mycket beröm så, var absolut inga problem att få henne att ligga som hon skulle och hon låg och flinade och räckte ut tungan mest hela tiden.
Ska troligtvis få svar under veckan men de hörde iaf att hon rosslade, det har ju inte läkaren gjort innan.

När vi ändå var inne i stan så svängde jag förbi och hämtade en jacka till Tess som jag köpt på Tradera, den är superfin så den kommer hon få ha på sig hädanefter. Just nu ligger damen och pratar med sin pappa i sängen. När vi kom ut från röntgensalen (han satt utanför och väntade) så sa de till honom att det var en snäll och fin lite dotter han hade :)

Nu ska jag börja fundera ut vad vi ska äta för middag, vet inte riktigt vad jag är sugen på...


Fler tävlingar



"Jag är med och tävlar om ett presentkort värde 250:- hos Ida.p design, tävla hos
Muppsan du oxå"






"Jag tävlar hos knoddenojag om 500kr hos hejbaby,
tävla HÄR du med!"




”Jag tävlar om finfina babyprodukter från Apoteket – var med och tävla hos Carolina du också!”


Även Denize har en tävling i samarbete med Apoteket där man kan vinna babyprodukter. Den tävlingen hittar du här





Linda tävlar ut ett par valfria Converse från Junkyard, svårt att motstå tycker jag. Tävlingen hittar du här


Sent grattis

Jag har ju glömt att säga grattis till Sofia som fick sin lilla tjej Cornelia den 23/3... Snart är lilltjejen en hel vecka, tänk så fort tiden går. Ta tillvara varenda sekund, tiden rusar verkligen iväg och sedan står man där och funderar på varför man inte gjorde allt man hade tänkt göra när de var så små...
Åter igen: Grattis!!!


God morgon

Morgonen har faktiskt börjat riktigt bra... Precis när jag skulle byta Tess nattblöja så ringde telefonen. Det var försäkringskassan som ringde ang. Jimmys föräldrapeng. Det har varit lite strul och hans första utbetalning nu i förra veckan fick han baserad på lägsta sgi, vilket är FEL!! Han hade heltidsjobb fram tills han började studera -08 så hans SGI är skyddad, han ska ha ca 3-4 ggr högre än mig (lägsta). Nu ringde de iaf och sa att de skulle ändra beslutet så att han ska få ut resten av det han ska ha ut. Hoppas det innebär att han får resten i denna veckan redan, vore ju en dröm. Faktum är att FK brukar kunna vara ganska snabba ibland. När vi gjorde ändringen för bostadsbidraget i förra lägenheten (hyreshöjning) så var det klart på typ 5 dagar. När vi flyttade hit så trodde vi att det skulle ta tid men det var klart inom 2 veckor...
Fick dessutom information om att de, när man inte har kvar sin anställning men skyddad SGI, gör en beräkning på hur löneutvecklingen skulle ha sett ut och att det är den beräknade lönen man får SGIn baserad på istället... Det tycker jag var kanon, tänk att vissa politiker har tänkt till så pass att man faktiskt, med stor sannolikhet, skulle fått löneförhöjning både en och två gånger under den perioden man inte haft en anställning...

Tess ligger i babygymmet och tjoar och tjimmar just nu. Klänning och strumpbyxor blev det idag, måste ju använda strumpbyxorna åtminstone en gång innan de är för små, samma med klänningen.. Själv ska jag äta lite frukost (polarknäckemacka med kaviar och ost och ett stort glas apelsinjuice) och sedan försöka röja lite här hemma.

God morgon på er!!


Håller tummarna

Imorgon gäller det, då är det dags för Tess röntgenundersökning.
Jag är lite kluven, jag hoppas att de inte hittar något, samtidigt som jag önskar att de gjorde det så man kunde få något svar på varför hon låter så hemskt som hon gör ibland... Kan ju hålla tummarna för att de upptäcker just det som BVC-sköterskan trott från början, mjuk luftstrupe, och inget annat. Då kan jag sluta oroa mig över det...


Grattis på 3 månadersdagen min prinsessa

Min älskade lilla prinsessa, den vackraste lilla tjejen i världen blir 3 månader idag. För 3 månader sedan låg jag i förlossningssalen och bara njöt av att allt var över, att bara få ligga och hålla i vårat lilla underverk ♥♥♥

Hon var det vackraste jag sett redan då, och för varje dag blir hon bara vackrare och vackrare


Från rödmosig alldeles nyfödd liten prinsessa

Till en riktig liten solstråle 3 månader senare

Idag har hon för första gången fått duscha tillsammans med mig, badbaljan är inte lång nog så hon tycker inte att det är mysigt att bada i den längre, men duscha var en höjdare.
Och ikväll inviger hon pyjamasen hon fick från Isabell, hennes fadder. Den är stl. 68 så jag har inte plockat fram den förens idag.

Tänk att man kan känna en sådan enorm kärlek till en annan person, Tess är verkligen en så otroligt stor del av mig att jag skulle känna mig halv utan henne. ♥♥♥


Tävlingsdags...

Jag vill vinna presentkort hos VerasHus i Nikitas blogg!
Klicka HÄR om du också vill vinna!





 

Jag är med och tävlar hos Rocka by baby om valfria varor värt 200kr
Var med och tävla här du med



Tävla om ett par barn/babyskor från Skoor hos Diana
Tävlingen hittar ni här



Tävla om valfri väggtext från Unik Dekor hos Diana
Tävlingen hittar du här



Lördag utan lördagsgodis???

Då var det snart lördagkväll, hur ska det gå? Lördag utan godis och läsk, och Jimmy som så sällan äter något snask köpte självklart en påse chips till ikväll :P
Ska göra tacos sedan, och ska nog köpa lite dip och gurka som jag kan snaska på...

Har spelat Wii Fit Plus nästan hela dagen känns det som (1,5 h sammanlagt + en hel del multiplayer mot Jimmy). Väldigt smidigt eftersom Tess inte hade något emot att lika i babygymmet bredvid och kika på. Mamma såg ju så rolig ut ;) Var riktigt kul men gud så jobbigt och svettigt!!


Glad tjej



Utmaningen: Vecka 1

Så, andra dagen avklarad snart och hittills funkar det kanonbra, visst blir man sugen på massa gott påskgodis men förhoppningsvis kan jag ju komma i mina gamla jeans, kanske "krympa ur" dem också...

Tänkte köra en uppdatering varje fredag under den här perioden med vikt och hur det står till med godissuget, om någon får lust att skoja och snacka skit om min vikt (anonymt eller ej) så varsågod, alla de kommentarerna kommer tas bort och ip-adresserna kommer spärras... Jag tar inte åt mig, jag är van...



Vecka 1

Vikt: 108 kg
Godissug: Inget ännu... Loka med smultronsmak är dock en ovärderlig livlina när jag blir småsugen på något


Förhoppningsvis håller suget sig borta i fortsättningen och vågen pekar neråt rejält... Ska även försöka röra mer på mig än normalt...


Shopping..

Nu så har jag shoppat loss med mamma... Fick nya gardiner till kontoret i påskpresent, typ enda rummet som inte kommer ha gröna gardiner ;)
Köpte träbokstäver till Tess rum (LOVE), en diskmedelspump till köket, en burk som vi ska ha ris i och lite småplock som disktrasor, lite ljus osv. Tess fick även en häftig höna till sitt rum, påskpynt i ett rum åtminstone...

Nej, måste duka fram lite innan Jimmy kommer hem med pizzan, Tess somnade precis i våran säng efter att ha busat som en tok i nästan 1,5 h.


Snabbis

Tänkte ta och laga lite lunch alldeles strax, först har jag en liten prinsessa som vill ha sin mat... Ska göra en "ordentlig" uppdatering sedan om utmaningen osv... Hörs sedan :)


Underbara unge

Haha, ringde mina föräldrar förut för att bestämma inför morgondagen med mamma. Precis när pappa svarade skrek Tess till så där som hon kan göra när hon är riktigt lycklig så det var nog ganska självklart för honom vem det var som ringde innan jag ens hann säga Hej. Han började i varje fall skratta innan han hann svara helt...
Gullungen min...♥♥
Hon har för övrigt däckat här bredvid mig i soffan


Härlig dag

Idag har varit en härlig dag, jag har gjort ett påskägg åt Tess på Ung Mamma-gruppen. Sedan packade jag in mig själv och Tess i bilen och åkte in till stan för att hämta Jimmy och storhandla.
Blev mat i mängder till Tess, och blöjor för ett bra tag framöver. Köpte massor med mumsigt till oss också, så ikväll ska jag göra enchilladas, blir nog lite majs och kanske lite gurka till, och Loka med smultronsmak att dricka. Jag hoppas verkligen att det är tillåtet i utmaningen, annars kommer jag bli galen!!
Kikade även efter vårjacka till Tess och vad vi skulle spendera vårat presentkort vi fick på Siba i julklapp på. Hittade ingen jacka (köpte en på tradera istälelt nu ikväll, 36 kr och dessutom bor säljaren precis bredvid högskolan där Jimmy pluggar så han får hämta den någon dag när han ändå är inne i skolan, så slipper vi fraktkostnaden...) Presentkortet gick till 2 stycken tv-spel, Fifa 10 till PS3 åt Jimmy och Wii Fit Plus till mig, har sagt sedan det släpptes att jag vill ha det spelet så nu jäklar ska jag försöka komma igång och använda det igen... Blev ju inte så mycket med det när jag var gravid men numåste jag försöka röra mer på mig, och nu med utmaningen i full gång så är ju kaloriintaget betydligt lägre.

Imorgon ska jag, Tess och mamma och shoppa lite inredning, sedan blir det pizza!!

Jag har känt mig så där löjligt nyförälskad hela dagen, vet inte om det är våren eller vad det är, härlit är det oavsett :)
Dessutom fick jag precis veta att jag vann en tävling, ska bli underbart att få bestämma mig helt för hur min vinst ska se ut, vann nämligen en personlig almanacka från personligalmanacka.se


Avis? Jag??

Jag vill också vara en "storbloggare" och få massa fina presenter, och få anordna massa underbara tävlingar... I framtiden kanske...


♥♥♥Gullunge♥♥♥

Räcka ut tungan och avsluta med världens charmigaste leende... Mammahjärtat smälter!

Och hon vet att mamma inte kan motstå den här blicken :)


Tess, min älskade lilla prinsessa

Har en jätteglad liten tjej som ligger bredvid mig i sitt babygym och skriker högt av glädje, stundtals ropar hon "mamma" också och låter fruktansvärt glad. Smittsamt? Ohja...
Fick lite härliga bilder förut, ska bara se till att lägga in dem i min dator och fixa till dem lite så lägger jag upp några ikväll.

De senaste dagarna har jag köpt lite nya nappar till henne av olika märken och typer, men alla funkar. Tror dock vi hittade en riktig favorít i form av Esskas "Happy", det är ju så bra när man både kan prata och räcka ut tungan med nappen kvar i munnen ;) Har dock inte testat latex-nappar ännu utan det är silikon-varianten som gäller fortfarande.

Imorgon ska vi kika efter en vårjacka till henne och storhandla. Ska bli härligt att fylla på frysen ordentligt igen.

-----------

Hon tröttnade visst på att ligga där, nu ligger hon i våran säng och sover (går fort när hon väl blir trött, från solstråle till helt däckad på 2 röda).

På måndag förmiddag ska vi till sjukhuset med henne för hennes lungröntgen, vår fina lilla prinsessa. Håller tummar och tår för att allt ser bra ut men hoppas samtidigt att någon kan komma på varför hon låter som hon gör.
Och på onsdag ska hon få sina första vaccinationssprutor. Kommer känna mig som en elak mamma hela nästa vecka känns det som just nu, stackars lillan, allt på en gång...


Men för i h-lvete

Tänk vad vissa kan vara egoistiska! Tänk på någon annan än dig själv någon gång!!!! Märker du inte vad du gör? Hur det påverkar de du gör det mot??? Är så arg och irriterad att jag kokar...


Utmaning...

Denise har startat en utmaning, jag är en av de som hakat på men ack så tufft det kommer bli!
Utmaningen går ut på att man inte ska äta godis, chips o.dyl fr.o.m torsdag tills 1 maj. Läsk är förbjudet, likaså O'Boy och massor av annat sött och gott.
Kommer bli en utmaning att låta bli alla underbara dragéägg nu till påsk, och påskmusten... Men jag behöver verkligen detta, och att vi är ett rejält gäng gör det hela lite lättare. Jag SKA klara det. Förhoppningsvis tappar jag en väldans massa kilo på kuppen.

Ska, på begynnelsedagen, göra en liten uppdatering om vikt osv. Och sedan kommer det säkert bli en hel del svordomar i helgen över hur mycket jag saknar min läsk och mina chips typ. Men gurk- och morotsstavar funkar utmärkt som snask, gärna med lite dippsås till. Och vill jag lyxa till det lite får jag köpa hem en flaska Loka med Smultron-smak, för det måste väl vara tillåtet???



Glöm inte att rösta på mig som veckans blogg här


Men snälla människor...

Jag har tröttnat på allt snack om den här artikeln snart.
De flesta som kommenterar verkar inte ha någon koll på hur maten behandlades förr i tiden för att hålla. Innan man hade kyl och frys så saltade man maten och hängde upp den där det var välventilerat (många hade speciella uthus just för matförvaring, dessutom har vi ju klassikern jordkällare).
Har Happy Meal-menyn i artikeln förvarats i ett väl ventilerat utrymme så kan den mycket väl ha klarat sig utan att mögla även utan massor med konserveringsmedel. Omgivningen betyder oerhört mycket när det handlar om hållbarhet på mat och resultatet känns inte allt för osannolikt.

Jag kan personligen intyga att i normala förhållanden, här i Sverige, ser inte pommesen ut så. Jag glömde pommes i bilen efter att ha kört en McDrive. Ca 2 veckor senare upptäckte jag det och den såg verkligen inte lika fräsch ut som på bilden, så omgivningen har enormt stor betydelse.

Tror det kan vara dags för en del att kika på lite gamla Emil-filmer för att fräscha upp minnet om hur man förvarade sin mat förr, så slipper de bli riktigt så förfärade



Glöm inte att rösta på mig som veckans blogg här


Dopet fixat

Såja, nu på morgonen ringde prästen slutligen upp, så nu är datum och tid för dopet bokat. Om några veckor blir det dopsamtal och det börjar reda bli dags att fixa inbjudningarna.
Sedan ska man börja tänka på att baka till dopfikat också, vad mycket det blev att fixa helt plötsligt. :)

Prästens första fråga när han ringde: "Har hon ridit ännu?" Det märks att han känner mig va? :P



Glöm inte att rösta på mig som veckans blogg här


12 veckor!!

Ojdå! Det är ju måndag idag, det hade jag nästan missat. Det innebär ju att vår underbara lilla prinsessa blir 12 veckor!!! ♥♥♥
På söndag blir hon 3 månader, kan inte fatta att det är så länge sedan. Och för 12 veckor och 2 timmar sedan föddes våran dotter (exakt på minuten när jag skriver detta).

Mamma älskar dig Therese ♥♥♥



Glöm inte att rösta på mig som veckans blogg här



Attans, hann inte publicera inlägget innan klockan slog om, men jag skrev det åtminstone 20.56 :P


Späckad vecka

Den här veckan känns som en händelserik vecka, kommer nog gå ganska fort...
Imorgon ska jag till barnmorskan. Jag började ju med minipiller efter efterkontrollen och har nu haft en rejälk jäkla blödning i 9 dagar, min mens har alltid varit ganska sparsam och max 4 dagar och den blödningen jag har nu känns ungefär som avslaget efter förlossningen... Så det ska kollas upp lite imorgon.

onsdag är det babylek, som vanligt. Denna veckan är NTF där och informerar om bil och cykel-säkerhet för småbarn, vi har visserligen redan införskaffat nästa bilstol men det kan vara skönt med lite info och feed-back på inköpet, och framför allt cykelbiten nu när sommaren närmar sig.

Torsdag är det unga föräldrar och direkt efter det ska vi åka och storhandla. Ska bli lika kul som alltid, jag gilalr verkligen att storhandla, men inte att betala ;) Vi ska även kika efter en vårjacka till Tess, jag tycker det känns dumt att ta på henne overallen varje gång man ska ut nu när det börjar bli varmare ute, den börjar dessutom bli för liten.

Fredag ska jag och mamma troligen åka och kika på lite heminredning, ska bli kul det med, vem gillar inte att kika på massa vårfint till hemmet? Dessutom ska vi fira in helgen med varsin pizza! Första pizzan på nästan 1 månad

Lördag är det födelsedagsfest/inflyttningfest hos en kompis så då ska mina föräldrar vara barnvakt medan vi umgås och har lite trevligt.



Glöm inte att rösta på mig som veckans blogg här


Veckans blogg hos Denise

Jag är en av 7 finalister till titeln "Veckans blogg" hos Denise
Jag hoppas att ni, min kära läsare hjälper mig genom att gå in här och rösta på mig och på så sätt ge mig chansen att få gästblogga hos henne. Skulle bli jätteglad om jag vann och uppskattar varje röst jag får.


Klädbytardag

Imorgon är det klädbytardag, så jag ska ta mig upp hyfsat tidigt så att jag är där närde öppnar. Annars finns ju risken för att alla godbitarna hunnit försvinna.
Tess får stanna hemma med pappa och mysa medan jag trängs med alla andra galningar. Jag hoppas att jag hittar mycket fint till henne, ska bli spännande att se vad som finns. Lyckligtvis hade jag bokat tvättstugan också tills imorgon, så jag kan tvätta mina fynd.
Sedan ska vi eventuellt försöka komma iväg och köpa en begagnad bokhylla till kontoret imorgon, den finns här i närheten så förhoppningsvis ska vi kunna få hem den utan att hyra släp, bara köra försiktigt som attans. Skulle vara skönt att få in en hylla här så vi kan få upp alla pärmar o.dyl och få mer yta på golvet här inne.

Men nu ska jag poppa popcorn och dyka ner i soffa, National Treasure 2 på 5an


God morgon

Så var det fredag då... Idag ska älsklingen in till skolan och skriva terminens näst sista tenta, vad jag och Tess ska hitta på vete katten. Jag måste nog gå till affären och köpa blöjor åt damen och försöka hitta på någon middag till ikväll, det lutar åt att det blir tacos men jag har inte bestämt mig ännu.

Jag måste verkligen ta tag i att börja träna, jag kan inte fortsätta se ut så här. Och jag vill absolut inte vara så här överviktig när det är dags för nästa graviditet. Får försöka köra en träningsrunda sedan (Zumba dvd)... Minst 10 kg ska jag gå ner innan juni, helst 15-20


Läkarbesöket

Som vanligt låter Tess ingenting alls när vi är hos läkaren, lite smått förstörd kände jag mig... Han kunde inte höra någonting när han lyssnade på hennes lungor men trots det så skulle han se till att det bokades in en tid för lungröntgen, så vår lilla skatt ska åka in till stora sjukhuset och få sina lungor röntgade bara för att säkerställa att allt verkligen är normalt.
Det är skönt att de tar det på allvar ändå, men nog känns det för jäkligt att vår lilla prinsessa, som inte ens är 3 månader, ska röntgas när jag, som är 22, fortfarande aldrig röntgats trots mängder med avåkningar från hästar och vurpor med cyklar (många slaktade cyklar har det blivit).
Vi får vänta och se när vi ska in till sjukhuset men det skulle troligen bli ganska snart, håller tummarna för att de inte hittar något då, men samtidigt vill man ju få ett svar på varför hon låter som hon gör...



Snart dags för läkaren

Snart ska jag och Tess vandra upp till BVC, får se vad bvc-läkaren har att säga om hennes andning.
Börjar bli lite nervös nu, och dessutom har hon börjat få ett rinnigt och kletigt öga. Bara skit med min lilla skrutt idag känns det som, men hon är glad och tokig ändå ♥♥♥


Nappchock

Tess försökte chocka sin mamma igår, och lyckades.

Hela dagen igår hade hon sin fina napp med hjärtan på, även när jag lade ner henne i hennes säng vid 17-tiden. En dryg timme senare hörde jag att hon fortfarande låg vaken så jag gick in och skulle plocka upp henne och får då syn på den rosa nappen (med en mus på) i hennes mun!
Hon har alla sina nappar i sängen så jag ska slippa leta mig blå om hon vaknar till på natten och letar efter sin napp. Jag frågade Jimmy om han hade varit inne hos henne men det hade han inte (trodde inte det heller). Med andra ord måste hon ha fått tag på den rosa nappen som brukar ligga bredvid hennes huvudkudde och fått in den i munnen när den andra ramlat ur, för den låg som vanligt under huvudet på henne... Min lilla tjej börjar bli stor, det märker man extra mycket när hon kan stoppa in nappen i munnen på sig själv.



Halsont...

Usch, natten var verkligen hemsk. Hade så oerhört ont i halsen att jag knappt kunde svälja, men nu känner jag nästan ingenting alls. Skumt det här alltså

Tess sover gott efter att ha ätit 260 ml ersättning till frukost (först 160, sedan ca 1 timmes uppehåll innan hon åt yterligare 100). Sedan har hon legat i våran säng och pratat med våran taklampa (en stor "risboll" från IKEA), hon är helt fascinerad av den och tycker den är oerhört rolig av någon anledning. Eller, alla taklampor är jättebra, även när de är nedsläckta, för igår satt hon med mig här inne på kontoret i sin babaysitter och tittade på lampn här och skrattade, och skrattade, och skrattade lite till. ♥


Men då...

Perfekt timing, nu har jag gått och fått svinont i halsen, lagom tills det att Tess börjat bli mindre snorig... Hoppas på att det går över tills imorgon, ibland kan det ju göra det.
Så nu ska jag fixa lite mat åt lilltjejen, väcka henne så hon får äta en sista runda idag och sedan ska jag krypa ner i min säng med min tidning med japanska korsord.


Titta vad hon kan!

Här kommer första videon på Tess, kvaliteten är inget vidare och jag är väldigt skakig på handen (blir lätt så med en vanlig digitalkamera).

Tror mest att hon blev rädd när hon väl lyckades, för det tog ju inte många sekunder innan hon började kika sig omkring istället. Och detta var 3e gången i rad som hon lyckades, först var jag i sovrummet och hämtade hennes napp, andra gången hade jag sprungit iväg till kontoret för att hämta kameran...



Andas ut

Tack och lov verkar Tess förkylning ha gett med sig, hon är inte alls lika snorig längre. Jobbigast var nog nästan att hennes andning lät ännu värre än vanligt, men nu har det återgått till det normala också. Och hon sover så lugnt i våran säng just nu, i helgen hade hon verkligen jättesvårt att somna och sova lugnt utan hon skrek i sömnen och vaknade efter ca 1 timme, vår stackars lilla skruttunge. ♥

Idag blir hon 11 veckor vår lilla prinsessa, tiden går alldeles för fort. Men vi har fortfarande inte haft mer än 1 riktig vakennatt och magknip har bara varit en eller två gånger. Vi har fått en alldeles underbar och extremt snäll liten dotter verkar det som. Jag antar att hon tar igen det när hon kommer upp i tonåren, vilket är alldeles för snart det med...

Nej, nu vakande hon visst, dags för lite mat igen!


Tävlingsdags igen

"Jag tävlar hos knoddenojag om ett väggord,
tävla här du med!"

 

 


 

 


”Jag är med och tävlar om Sveriges största barn goodiebag
värde över 40 000:- på Muppsan´s blogg!!
En massa extra vinster kommer det oxå att bli, så ta
chansen du med”

HÄR ÄR VAD NI KAN VINNA:
(klicka gärna på länkarna för att läsa mer om vinsterna)

1. Iob-butiken - Det mest för barn & baby till generösa priser!

2. Vinn din personliga pusselpall från Bonde of Sweden! Den perfekta doppresenten eller varför inte, en till någon du älskar? Bara fantasin sätter gränser!

3. Vinn ett kalaspaket från Partytajm! Hos Partytajm hittar man allt till alla typer av kalas!

4. Karaktärskläder med barnens favorit figurer från TV/Film hittar ni på Netty.nu

5. Hos Ekokul hittar du coola ekologiska och rättvisa leksaker

6. Sobea - Kryp & Lekbyxa och matchande tröja i underbart mjuk velour. Tack vare det halkfria tyget på knät så hjälper de barnet att lära sig krypa lättare.

7. Celebrations - Dekorationer och tillbehör för bröllop, baby, dop, temafester barn och vuxna.

8. Little Bloom ekologiskt och giftfritt till ditt barn!

9. Swedish Plate barn-shop bjuder på tre mycket fina barnartiklar; barnvagnsskylt med flagga, namnlappar till kläder samt nappar med namn. 10. Vårens hetaste trend - coola strumpbyxor från Fluffbabes, Fluffig och förförande läcker är doften på Fluffbabes egen Body Lotion, Champagne ska vara torr, kall och gratis! (till chillbag)
11. Roligt unisex mönster på body, dregelhaklapp, servetter och kort! “Babyface” av Johanna Lundqvist, Båstad.

12. PlayMais från EkoLeko är det helt ekologiska pysselmaterialet av majs. Forma, bygg och låt kreativiteten flöda. För alla 1 – 129 år.
13. I love Plexi - Unika och personliga smycken i plexiglas.
14. Ecoloco - glada ekologiska barnkläder.

15. Lekfull t-shirt från LipFish i glada färger.
16. Majskrokar & Vaniljkrokar – Ett nyttigt snacks som passar många!

17. Önskefoto - Personligt gosedjur med egen bild på tröjan!
18. Vetenallen Hugo - hur go´som helst. En varm vän att krama när barnet behöver tröst, har svårt att komma till ro eller har småkrämpor. Hugo har en vetekudde i sin "mage" som värms i micro eller i vanlig ugn.
19. Epicare är den enkla, billiga och effektiva medtoden för hårborttagning i ansiktet och härstammar från threading. Epicare avlägsnar hårstråna med rötterna snabbt och effektivt utan att skada eller irritera huden.

20. Strössel barnkläder - Glada kläder till glada priser!

21. Skaloverall ifrån Nanook of Sweden: Klä barnen efter väderlek genom ”lager på lager principen”, vattentät och med en mycket bra andningsförmåga.

22. Röda Hund - Mjuk och skön ekologisk body med hundtryck.

23. WILLVIN´s svenskdesignade skötväskor har på kort tid blivit populära bland moderna föräldrar som söker praktiska lösningar och hög kvalitet då skötväskorna passar papporna lika bra som mammorna. 24. Nicework - Ettt par av dom populära, sköna och snygga Crocs tofflorna.

25. Till alla våra små babygenier har Namnnappen en unik napp med Einsteins relativitetsteori som motiv. Till alla våra små unika och väldigt betydningsfulla vippare presenterar Namnnappen en snygg VIP-Motivnappar.

26. Ängholmen Barnprodukter har prisbelönade, unika och smarta saker som ger närhet och värme.

27. Snygg, smidig och ekologisk höftbärsele från Knyt an!

28. Barnkalaset.se, här hittar du allt till att ordna ett roligt barnkalas.

29. myHeart.se säljer presenter och dekorationer till bröllop och fest.

30. Skicka en personlig hälsning, överraska med ett Nallebud. Gör beställningen direkt på vår hemsida Nallebudet.se

31. Monimo - Tävla och vinn värmande tillbehör till barnvagnen!

32. PaXLuX - väggdekorer till ett betydligt lägre pris, med riktigt bra kvaliet. Vi har något för alla!

33. Älsklingar.se - Hos oss finner ni märken så som Lundmyr of sweden, Teddykompaniet, Spookie, Sock Ons och Danska pippi med deras populära dregellappar.

34. SmartaSaker säljer smarta, funktionella och kul prylar på nätet

35. Nu kan även lillebror och lillasyster vara med på Star Wars kalaset. Hos Kalaspinglan hittar du även dräkter för större barn och hundar, dessutom allt annat du behöver för att ordna ett toppenkul barnkalas!

36. Rarabarn - Leksaker och haklappar på nätet!

37. Hos oss på Simply Colors kan du designa dina barnkläder. Bestäm själv hur du vill att din tröja ska se ut!

38. Nya BabyBjörn Babysitter Balance Organic, med ett tyg av ekologiskt odlad bomull. Se film här!

39. Kullerbyttan Barnkläder - Barbapapa filt + bib

40. Skoor - Barnskor och babyskor från strl. 16 i mjukt skinn med elastiskt vristparti och antihalksula, Handla för 300 kr och få 25% rabatt med kod "Vinter10"

41. Front2backRidef - Bärselen som håller längre! Används på magen eller ryggen. 42. Wiggleworm gym - Babygymmet som inte tar någon plats! Perfekt att ta med till kompisen eller mormor. 43. Twist - Nu är det slut på smutsiga skedar i skötväskan. Twist är enkel att använda och diskas i maskin.

44. Alvaboden - Bra kläder till riktigt bra priser, 0-8 år!

43. Äppel Päppel - Barnkläder i egen design efter dina önskemål!

44. BabySmart.se sponsrar med Mams bröstpump till Goodiebagen. "Ett måste för ammande mammor som vill ha en stund för sig själva lite då och då"

45. Geggamoja mössa för vuxen från Norrbaggen-kläder för alla väder.

46. rabdido - kläder för färgstarka barn!

47. Valfri namntröja/body från Bling my Name – ekologiska barnkläder med tryck av namnhalsband. Alla namn går att trycka!

48. Vilda Victoria – Vilda Smycken På Webben!

49. Innocent drinks - Frukt, frukt, bara frukt

50. Barnbubblan - Fina kläder och praktiska prylar, med barnen i fokus! 51. På Happystore.se hittar du roliga och annorlunda produkter till dig själv och dina barn.

52. Söker du en personlig present till någon så har du kommit rätt - MINIFOLK broderar din egen text på snuttefiltar, kläder, filtar, påslakan m.m.

53. Rock The Dog – Coola prints för coola kids (& deras vuxna polare)

54. Grimbergstryck - Dina foton på canvas, framkalla och förvandla – allt till låga priser och snabba leveranser.

55. För Näsvisa små barn! - NäsFridas första hjälpen kit- nässug och nässpray.

56. Dr.Brown Wideneck Start kit delux. Klassisk BPA-fri nappflaska, perfekt för det lilla barnet, antikolik funktion och widneck.

57. Tommee Tippee Sangenicg Hygiene Plus + Blöjhink - världens mest köpta blöjhink - Älskad av familjer värden över! Tomme Tippee-Explora för dom små upptäckarna. En unik spill-icke mugg för barnens alla utflykter i vår och sommar.

58. Hos Hej Baby hittar du barnkläder med personliga & unika tryck!!

59. Kotteshoppen.se – barnkläder online. Barnkläder, Leksaker, Barnmöbler, DVDspel och filmer mm med Sago- och Filmfigurer. Star Wars, Mumin, Pippi Långstrump mfl är figurer du hittar hos oss.

60. Författaren Anna Kreutz Wirfelt tillsammans med välkända barnläkare och spädbarnsforskare blir dina guider i nio böcker. 61. Ett minnesalbum hjälper Dig att ta vara på de där speciella ögonblicken i barnets liv, och blir till slut en värdefull samling minnen att se tillbaka på, för både Dig och Ditt barn.

62. Bellios ekologiska svensktillverkade tofflor finns både i klassiska enkla och färglada retro modeller.
63. Weleda - Ekologisk, naturlig hudvård för de minsta. Helt naturligt, precis som ditt barn.

64. KL Kids har en mix av märkeskläder i storlek 56-170. Fraktfria leveranser inom Sverige. 65. Kidz of Sweden - Hello Kitty hörlurar som passar alla åldrar. 66. Minbebis.com - För dig som planerar bebis, är gravid eller redan har barn, träffa nya vänner i vårt forum!


 


 



Tess älskar sin snutte...



 

Tess har nyligen upptäckt sin fina, mjuka, rosa/vita snutteclown som hon fick av sin moster C med familj när hon var nyfödd. Nu vill hon gärna ha den under armen om hon sover på mage eller precis bredvid sig när hon sover på rygg. Lägger jag den bredvid henne på kvällen (eller dagen) när hon ska sova så tar hon tag i den och drar den tätt intill sitt ansikte. Den nedre bilden tog jag för bara ett par minuter sedan, precis efter att jag lagt henne. Så fort hon fick sin snutte så somnade hon direkt, som en stock.



Norsk nostalgitripp

Gårdagens pausakt i Melodifestivalen gjorde mig lite nostalgisk så jag tänkte visa vilka två norska ESC-bidrag jag klassar som de absolut bästa någonsin, och nej, det är inga överraskningar direkt men väl värda att höra ett par extra gånger...

Ingen blir väl direkt chockad över att båda två låtarna även vann ESC-finalerna sina respektive år, alltså 2009 och 1995





<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/fd3a189vcVc&hl=en_US&fs=1&color1=0xcc2550&color2=0xe87a9f"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/fd3a189vcVc&hl=en_US&fs=1&color1=0xcc2550&color2=0xe87a9f" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>


Hur i h....

Vad har folk i öronen? Knäck? Knäckebröd? Anna låter helt klart skitnödig när hon sjunger, Salem al Fakir var outstanding och förtjänade att vinna.
Säger som en kompis sa: Hoppas hon blir diskad så Salem får ta över. Och nog f*n hade hon sina Converse igen, visst skulle hon bli diskad om hon hade dem i finalen? Eller har jag missat något?


IKEA

Jag sitter och planerar vad som ska införskaffas vid nästa IKEA-runda. Kommer bli ett par bokhyllor (en till kontoret och en till Tess rum), dvd-pelare tillvardagsrummet (troligen) och tavellister till Tess rum. Sedan kommer det bli en del småplock som ramar, en lampa till Tess rum och kanske kanske får jag en efterlängtad byrå till hallen. Vi har ju en lång hall och utan någon möbel skulle den kännas fruktansvärt tom. Dessutom kan det vara bra att ha en byrå att förvara mössor, vantar, halsdukar, badkläder o.dyl i, sådant som inte används året runt, dessutom kan jag använda byrån till att ha en vas med fräscha blommor i (min dröm är att ständigt kunna ha en bukett fräscha blommor ståendes i hallen).
Det kommer alltså bli till att hyra/låna släpkärra när det är dags, och det SKA bli av i början av april annars kommer jag snart få ett nervöst sammanbrott för att vi inte har fått ordning ännu. Jag vill ju få ordning i hennes rum så att hon kan flytta in dit relativt snart (hon sover ju hela nätterna och det känns som att vi stör henne mer än vi "lugnar" henne på natten, men någon månad till får hon sova i vårat rum så att det inte bara är en fas detta med att sova hela nätterna igenom.) Och kontoret vill vi också få ordning på, helst vill jag ha allt ordnat innan dopet, så att vi faktiskt kan ha besök här utan att skämmas över röran.


Sjukling

Ikväll ska vi titta Melodifestivalen, äta tacos och chips. Kanske lite godis också, vem vet...
Jag hade tänkt att jag och Tess skulle upp till familjecentralen och baka bullar idag men det blir inget med det, Tess är megasnorig idag och vi vill ju inte smitta något av de andra barnen. Blir dock en härlig promenad i solen upp till affären för att handla.

Nu ska jag stoppa ner Tess i bärselen och gå ner till tvättstugan


Läser och kommenterar, typ

Om ni tycker att det är väldigt tyst här så beror det på att jag jobbar på att läsa igenom alla olästa inlägg på bloglovin' (nere på 162 stycken nu) med långa avbrott för att gosa med Tess.
Kommentarer får ni kanske i era bloggar, och då kan det bli på uråldriga inlägg, har verkligen varit dålig på att läsa inläggen den senaste tiden


Hormonrusning?

Just nu ligger jag i soffan med min älskade Tess sovandes på mig. Jag såg bilder på en nyfödd liten bebis alldeles nyss och insåg ännu en gång hur mycket jag saknar de där allra första dagarna och hur oerhört fort tiden rusar förbi så jag var tvungen att gå och hämta gullungen sov i våran säng. De senaste dagarna har jag börjat gråta bara av att titta på henne och just nu tittar jag dessutom på Förlossningskliniken...
Jag har nog blivit ännu mer medveten m hur mycket jag verkligen älskar henne sedan igår när BVC pratade om hennes andning. Det är först nu som jag verkligen börjat få känslan av att kunna titta på henne i timmar, och jag önskar att jag kunde vrida tillbaks klockan och återuppleva de där första dagarna.


Orolig mamma

Våran BVC-sköterska sa idag att hon ska boka en läkartid åt Tess, lagom roligt känns det, men som hon sa, det är lika bra att kolla upp det ordentligt redan nu även om hon inte tror att det är något att oroa sig det minsta för.
Det är nämligen så att Tess andas lite "konstigt", det låter väldigt mycket när hon andas stundtals, nästan lite rossligt och ibland väldigt pipigt. Dessutom har hon en kraftig "indragning" vid bröstkorgen när hon andas så, vilket är huvudorsaken till att sköterskan tycker att vi ska kolla upp det ordentligt.
Det är troligen bara en mjuk luftstrupe och något med bronkerna, tydligen ganska vanligt, men det skulle kunna vara något annat också och det vore ju dumt att ignorera det. Framför allt eftersom det verkar ha blivit mer de senaste veckorna, och eftersom det inte bara är när hon ligger ner utan även när hon är upprätt också stundtals. Hon verkar dock inte ha några som helst problem med att andas och verkar inte besväras av det, vilket ju lugnar mig ganska rejält.


Det rör sig åt rätt håll

Min älskade lilla skruttunge fortsätter att öka ordentligt i vikt nu. Idag stannade vågen på 5645 g. Vi passade på att mäta henne också och 61,5 cm visade det sig att hon hunnit bli nu, nästan 1 cm/vecka med andra ord.
Just nu ligger hon och sover i våran säng, det har varit en lång förmiddag för henne med väldigt lite sömn så hon tar nog igen det nu.



Abstinens

Jag måste typ förbjuda mig själv från att titta på andras magbilder, eller mina egna. Jag får ju sådan nedrans abstinens när jag gör det, saknar verkligen magen nu. Det är underbart att ha Tess här hos oss men jag saknar att vara gravid. Första tiden tänkte man ju på det men inte på det sättet, då var man bara trött och kände sig väldigt nöjd, nu känner jag mig nöjd och lycklig men jag saknar det verkligen och längtar som attans tills det blir dags nästa gång. Jag kan komma på mig själv med att prata med magen och klappa på den, sedan inser jag att det inte finns någon där inne längre så det är liksom ingen idé.
Nej, jag ska gå ner 10-15 kg innan jag kan tillåta mig att bli gravid igen, så att magen verkligen syns och så jag kanske får chansen att verkligen se gravid ut, inte bara tjock...


Fortsätter på "amningstemat"

Sedan jag började få problem med amningen har jag faktiskt börjat reagera på allt detta tjat om amning. "Bröstmjölk är det bästa för barnet", visst närheten kommer mer naturligt när man ammar, det köper jag.
Men varför skriver varenda jäklans "barnsida" om amning som något så självklart??
Och ännu mer frustrerande är väl att Nestlé, som har 3 steg på modersmjölkersättningen (Nan 1, 2 och 3) bara skriver om Nan 3 på sin hemsida. De nämner inte ens Nan 1 och 2, gör man en sökning på deras hemsida får man bara upp Nan 3 som resultat (den ersättningen är från 9 månaders ålder).
Nestlé har på sin sida delat upp informationen i 5 olika steg: Starten, Steg 1, Steg 2, Steg 3 och Junior. Starten är då för 0+, Steg 1 är från 4 månader osv. Väljer man då att kolla på Starten så får man bara upp denna information:

"Amning är bästa starten

Bröstmjölk är utan tvekan den bästa maten för det lilla barnet. Amma därför så länge som det känns bra för dig och ditt barn. Under det första halvåret ger bröstmjölken all näring som ditt barn behöver. Bröstmjölken är dessutom unikt anpassad för varje enskilt barn. Med precis rätt proportioner av alla näringsämnen. Bröstmjölken bidrar också till att ge barnet ett skydd mot infektioner. Sedan ger ju amningen en helt unik närhet mellan dig och ditt barn. En känsla som inte finns vid något annat tillfälle i livet. Bröstmjölk är den perfekta maten för små barn. Men amning är mer än mat. Det är också stunder av närhet. Dessutom är det praktiskt att alltid ha lagom varm, nylagad, lättillgänglig och billig mat tillhands. Om du får problem med amningen kontakta Barnhälsovården."


(Ni kan kika själva här)


Är det konstigt om man får en känsla av att man är en sämre mamma om man inte kan amma sitt barn?? Med andra ord, det är inte bara allmänheten som sätter en enorm press på mamman ("Hur går det med amningen?" är ju en klassisk fråga till en nybliven mamma) utan även alla företag som har med barn och barnmat att göra. Sjukvården däremot verkar ha blivit mycket bättre, jag har aldrig känt att våran BVC-sköterska har reagerat på att vi ger ersättning istället utan hon får mig att känna att vi gör något bra, vilket vi ju gör för hade vi inte gett ersättning så skulle Tess inte få i sig den näring hon behöver och nog är det det viktigaste, att barnet får tillräckligt med mat inte hur barnet får sin mat.



Ni hundägare...

...tror ni att snön är något magiskt? Varför ligger det annars sådana enorma mängder med hundskit i snödrivorna överallt? Nu drar jag alla hundägare över en kam, ja. Men det är så oerhört äckligt att se alla dessa bajshögar som kikar fram i snön nu när det börjar töa. SKÄRPNING!!!


Dessa fördomar

Återigen ger jag mig in på temat fördomar och erkänner att jag verkligen har haft fördomar i den här frågan, och att i detta fallet handlar det helt om okunskap...
Det jag syftar på är flaskmatning vs. amning. Jag har alltid fnyst åt de som säger att de inte kan amma, alla kan väl amma för fasen?! Sedan fick jag själv barn, ammade och allt funkade kanon, i några veckor. Till slut fick även jag erkänna att det faktiskt kan skita sig med amningen. Det handlar inte bara om brist på vilja, för nog vill jag kunna amma, men när jag inte har tillräckligt mycket mjölk för att kunna mätta vår lilla älskling. När hon inte får tillräckligt för att gå upp ordentligt i vikt, då var ersättning en gudagåva. Jag försökte även när det började sina men till slut tar det mer energi att försöka pumpa/amma än det ger glädje och "tillfredställelse". Efter ett tag var jag tvungen att sätta ner foten och säga att jag inte orkade fortsätta pumpa som en galning för att sedan ändå behöva ge ersättning 90 % av tiden.
Det kan strula, helt utan egentlig anledning. För Tess hade absolut inte dålig sugteknik, och jag hade inte ont när jag ammade, det ville sig helt enkelt inte.
Nästa barn tänker jag försöka amma, utan tvekan men jag har inte samma press på mig själv om att det ska funka, att jag är en dålig mamma om jag inte kan amma, och det är en enorm lättnad att inte känna att jag skäms på något sätt för att det inte funkade, trots att jag vet att jag asbolut inte var ensam om de tankar och idéer jag hade tidigare.

Jag har däremot enormt svårt att förstå de som vägrar testa att amma, som bara tvärvägrar utan att ge det en chans. När det funkar är det så otroligt mysig. Hur kan man se brösten som något så oerhört sexuellt att man inte klarar av att använda dem till det de ursprungligen är till för? Hur kan man se dem som något så sexuellt att man inte klarar av att amma sitt barn?


Sovdags

Det börjar närma sig sovdags för vår lilla skatt, och jag håller tummarna för en lika underbar natt som i natt...

Natten till igår var den värsta vi haft sedan Tess föddes, hon låg vaken stora delar av natten och tjoade i sin säng, klarvaken, jättepigg och oerhört busig och glad. Jag var bergsäker på att hon skulle sova som en stock större delen av dagen istället och funderade på hur jag skulle kunna hålla henne vaken och på bra humör, något jag inte behövde bry mig om alls. Visst sov hon, men inte mer än vanligt.
Så då trodde jag ju att hon skulle somna som vanligt vid 18-snåret, men icke...Hon ville inte sova utan fick sitta i sin babysitter på köksgolvet när vi åt middag, sedan busade vi och hade oss hela kvällen. Vid 21.30 började hon se trött ut så vi fixade lite amt (lite tidigare än normalt) och hon åt lite, sedan slocknade hon som ett ljus och sov verkligen hela natten! Jag vaknade som vanligt vid 5, helt säker på att hon skulle ligga vaken och vänta på mat, men nehej, hon sov så sött så.
Vid 6.30 vaknade jag igen, men hon låg och sov. Jag gick upp en svän dock, helt klarvaken var jag. Fixade en flaska med tanken att hon MÅSTE vakna snart, sedan satte jag mig vid datorn en liten stund.. Strax efter 7 vaknade hon till slut, glad som en lite lärka. Hon åt ordentligt, sedan gosade vi lite, och busade lite innan både hon och jag somnade om.

Så nu hoppas jag att hon sover hela netten igenom igen, skulle vara helt underbart


Stor liten tjej

Jag blev visst kvar här. Passar på att lägga upp en bild  från i förmiddags på vår lilla prinsessa då.


Sitter helt själv i soffan, stora tjejen!! :)


Tävlingsdags igen

Om ni inte är intresserade av bloggtävlingar kan ni bortse helt från detta inlägg




Jag tävlar hos Denise om ett presentkort på Perlan living,
tävla HÄR du med!







Tävla om ett starkit med mineralsmink från elf hos Sara. Tävlingen hittar du här




Jag tävlar om en valfri plastklocka från Weardesign hos Carolina – var med och tävla du också!




Jag tävlar om ett presentkort på 200 kr + ett hemligt paket från KidMix hos Carolina – var med och tävla du också!


Trött

Gud så seg jag känner mig, jag tror ärligt talat att jag skulle somna nu om jag gick och lade mig, men om jag gör det så måste jag ju ställa väckning så jag kan väcka Tess vid 23-snåret, byta blöja på henne och ge henne kvällens sista flaska med mat... Snacka om att jag inte vet hur jag ska göra.
Ska nog ta och fixa lite med en sak först, och kanske ta en dusch också...

Det går så snabbt nu, för ungefär en vecka sedan ville hon inte ligga på mage och träna nacken alls. Och när hon höll upp huvudet så stånkade och stönade hon för att sedan börja gallskrika för att det var jobbigt. Nu ligger hon där och flinar med huvudet ordentligt lyft och jag har börjat lägga henne så hon har armarna lite lätt under sig och hon stödjer faktiskt lite på dem nu... Snart kanske det börjar bli mer avancerade konster från henne, vem vet?
Igår passade jag på att väga henne igen när vi var på familjecentralen, och nu väger lillan 5485, över 200 g + sedan förra veckan alltså. Känns ju skönt att hon ökat rejält igen, ska se hur det ser ut om ytterligare en vecka.


Jag? Veckans blogg?

Jahaja, då var man med och tävlar om att bli veckans gravid/mamma-blogg hos Denise då.
Om ni har lust att rösta på mig och ge mig chansen att få gästblogga hos henne så kan ni rösta här...


Godkänd

Jag gick igenom besiktingen ;)
Har fortfarande lika bra blodtryck som jag hade hela graviditeten och bristningarna syns knappt alls. Gynundersökningen gick fint den med, även om det känns lite skumt som vanligt, man är ju i en ganska utsatt situation när man ligger där. Fick även pröva att knipa om hennes fingrar (vilket kändes ännu skummare) och det var visst inget fel på mina muskler trots att jag slarvar med knipövningarna...
Fick med mig min journal från förlossningen hem så nu tänkte jag skära till en sallad och sätta mig och läsa igenom den. Se vad det väcker för minnen.

Sedan ska vi på sista babymassage-tillfället och njuta av solen igen


Dags för besiktning

Såja, gick ju riktigt fint igår, visserligen somnade fröken efter halva sin kvällsflaska men sedan sov hon fram till halv 6 i morse, åt och sedan somnade hon om igen. Nu ligger min solstråle och snackar och myser med sin pappa i våran säng.
Klockan 10 ska jag till barnmorskan för "mammabesiktning", inte det roligaste man kan göra men det ska bli skönt att ha det avklarat, sedan funderar jag på att ta en sväng med vagnen till "stormarknaden" här, den ligger lite utanför samhället så det blir en bit att gå, får se hur mycket jag fryser efter at ha gått upp till centrum.

Nej, nu ska jag äta frukost och göra mig i ordning, hoppas ni alla får en fin dag, solen skiner här åtminstone


I have a mission

Dagens uppdrag: påbörja att införa nya rutiner för Tess...

Igår somnade lilltjejen kring 13.30=helt ok. När klockan var ca 19 fick jag gå och väcka henne=INTE ok!!!
Hon får gärna sova 6-7 timmar i sträck, det klagar jag verkligen inte över. Men då kan hon väl göra det på natten?? Nej, från och med idag ska jag försöka hålla henne vaken mer på eftermiddagen, leka, busa och ha oss, så att hon kan sova orentligt på natten istället. Ska nog till och med försöka se till att hon är vaken en sväng i kväll också så att hon inte tar ett maraton-sovpass på dagen.

Nu hör jag att hon ligger i sin säng och skrattar åt något, troligen musikmobilen. Dags att ta mig ur morgonrocken och ta på mig vanliga kläder då, och sedan är det lekdags, så nu åker leksakslådan fram så får vi se vad vi hittar för roligt åt lilltjejen





RSS 2.0