Tack för gratulationerna

Tack för gratulationerna, känns lite konstigt och smått overkligt fortfarande men jag klarar liksom inte att hålla tyst. Kanske kan det bli lite mer liv i bloggen igen nu. Är som vissa säkert sätt i v.12 "bara" men håller tummar och tår för att allt går precis som det ska, om det gör det så blir Tess storasyster i juni, ganska exakt 1,5 år mellan dem då.
På torsdag är det i varje fall dags för inskrivningen hos barnmorskan igen.

Snart är maten klar här hemma och sedan blir det till att hoppa in i duschen, känner mig allmänt skitig efter jobbet och det är ju så skönt att gå och lägga sig när man är nyduschad. Kanske blir det någon mer av mina saffransbulalr med vaniljkräm sedan också, de var ju så löjligt goda. Tror jag lyckades ganska bra idag med att inte ha i för mycket mjöl i degen, är inte så jäkla lätt att få det rätt


Ny design, nu är det snart jul!

Nu kanske det är läge att ni uppdaterar lite om ni inte ser den nya designen. F5 med andra ord ;)


Kläder efter väder

Nu ska vi klä oss varmt och vandra upp till julmarkanden på torget en sväng, kanske kan få lite mer julstämning redan nu. :)


23 och advent

Då var det kväll igen då, och man var ett år äldre... Har ju redan fått mina "presenter", men jag fick ändå en blomma från älsklingen, jag som låg och tänkte på det senast igår, att jag inte fått någon blomma av honom på EVIGHETER!!!
Snart ska jag börja fixa maten, jag får visst göra det själv idag om jag ska få det jag vill ha men det kan jag väl stå ut med. Funderar på att bara förbereda så att vi kan äta när Tess somnat för natten sedan.

Det har snöat hela dagen här, i morse vräkte det verkligen ner, nu har det lugnat sig lite. Blir ju mysigt med massa snö på backen imorgon när vi ska upp till "Julstämningen" här, massa marknadsstånd, lotterier, glögg, pepparkakor osv. Ska bli så fruktansvärt mysigt att bara få insupa stämningen som blir så här innan jul. Våra adventsstjärnor och adventsljusstakar är på plats iaf, stjärnan i vårat fönster är tänd och snögubben hos Tess, alla de andra får vänta till imorgon. Ska försöka fota lite också, bara för att försöka öka stämningen lite här.


Iväg och jobba igen då

Ska snart iväg och jobba igen, har dubbla städområden för tillfället (till och med imorgon) så det ena måste göras ikväll för att jag ska hinna med båda. Det är visserligen ganska skönt att ta detta på kvällen, det är gott om tid och en ganska skön stämning. Istället för att komma dit när de öppnar och det kommer mer och mer människor så får jag komma när de börjar stänga och det blir färre och färre kvar. Ska iaf jobba resten av veckan (torsdag och fredag). Det blir till att köpa med pizza hem efteråt så slipepr vi fundera på middagen mer, bara till att äta när jag väl är färdig eftersom jag inte vet riktigt hur lång tid det tar så är det ju skönt att inte behöva försöka tajma...
Om vädret lugnat sig så blir det till att åka och handla imorgon, vi har ganska välfylld frys fortfarande men det är skönt att ha det avklarat, måste framför allt köpa blöjor och mat till Tess.

Längtar till i helgen, händer mycket bra då. Kanske ska försöka fixa min design här på bloggen också, lite julstämning vore väl inte helt fel?? Vi får se vad jag lyckas med men något ska det bli. Adventsljusstakarna ska fram och så har jag kommit fram till att det blir till att baka saffransmuffins med och utan vaniljkräm och pepparkaksmuffins. Vilka underbara juldofter det kommer bli!!


Saffran och jobb

Här ska det bakas, kanske inte just idag men kanske under helgen? Köpte 2 paket saffran idag, ICA här har extrapris så 2 påsar för 35, förra året var det ju typ det 1 påse kostade...
Får se om jag kanske kommer in som vikarie på ett annat ställe också i kommunen, inte inom städet utan inom barnomsorgen, när de har riktig kris dvs. Det nämndes idag, jag har ingen erfarenhet men jag har ju en, snart, 1-åring så de tyckte tydligen att jag iaf har lite vana så jag kanske kan rycka in om det krisar sig...
Nu ska jag ringa chefen och sedan blir det till att fixa lunch


Drar iväg på shoppingtur

Nu drar jag snart iväg med min mamma och jagar julklapp och födelsedagspresent till Tess. Det är inte långt kvar till jul för er som missat det, och strax efter är det ju dags för 1-årskalas för lilltjejen. Får se hur det blir med födelsedagspresent till mig också, är faktiskt mindre än 1 vecka tills jag blir ännu äldre ju.
Är det bara ajg somär sådär barnsligt förtjust i att fylla år fortfarande? Även om födelsedagen ibland inte innebär minsta skillnad från annars (jodå, det händer att jag inte får något alls på födelsedagen utan får det ett par dagar efter) så är det något speciellt med det liksom, och ändå så blir man ju bara äldre. Kanske beror på att jag fyller så pass sent på året att alla mina kompisar hunnit bli 1 år äldre (på papret) än mig...



Fredag och History

Så var det äntligen fredag, då kanske man slipper gå upp strax efter 5 imorgonbitti...
Har suttit och slöglott på History på tvn, vid 14 ska jag se reprisen av gårdagens MysteryQuest, om Jack the Ripper. Jag är fruktansvärt intresserad av sådana program oftast, där de tar upp gamla fall och använder ny teknik för att kanske kunna komma vidare. Gillar även CSI, Cold Case och andra liknande tv-serier. Satt även och kollade på Diagnos Okänd på TV4Fakta förut, också riktigt bra och lite småläskigt.
Somnade vid 20 igår, är fruktansvärt trött på kvällarna, ingen höjdare men vad ska man göra liksom?



Det förflutna kan var tungt att bära och svårt att göra sig av med

Vad hände? Och hur sjutton gick det till?
Fick ett mycket oväntat mail på FB idag, en tjej som bidrog till att förpesta hela min högstadietid mailade och bad om ursäkt för hur hon betedde sig. Det är självklart jättebra att hon gör det, och det ger mycket cred till henne som vågar ta det steget. Men det är väldigt blandade känslor, det rör upp så mycket som legat dolt så länge. Kanske det är bra, kanske kan man till slut släppa all den skiten men att det kommer upp till ytan igen är ganska tungt.
Hur tacklar man en sådan situation? Vad säger man? Vad gör man? Ok, hon har insett att hon betedde sig illa, men kommer hon någonsin inse hur det har påverkat mig, och hur det fortfarande påverkar mig nästan varje dag?
Visst bryr sig typ alla om hur andra ser på en och vad andra tänker, men att ständigt inbilla sig att folk pratar om en när man går förbi, att ständigt fundera på om den personen tycker jag är fet, om han där borta tycker si eller så.
Jag har grymt svårt att interagera med andra människor och det märks säkert ganska tydligt för alla andra runt om mig.
Det finns fortfarande flera som gjorde mitt liv riktigt jobbigt, vissa under en betydligt längre period än hon gjorde, som aldrig skulle komma på tanken att be om förlåtelse, som jag fortfarande hör talas om att de snackat skit om mig...

Samtidigt har jag av någon korkad anledning fortfarande extremt dåligt samvete över en sak som hände under högstadiet, där en person som under en period fått mig att må riktigt dåligt genom sina ord och blickar plötsligt en dag sa "Hej" när h*n passerade i korridoren, och jag fnös till och sa något i stil med "Eller hur".
Denna person hade tidigare varit en ganska bra vän till mig men något hände, som med så många andra av mina tidigare vänner.
Jag kan inte släppa att h*n försökte skapa någon slags fred mellan oss och att jag stötte bort det försöket. Inte alls långt senare tog denna, fina, människa livet av sig. Jag har känt mig så skyldig sedan dess, trots att jag vet att det inte var mitt fel så känns det som att allt hade kunnat bli annorlunda om jag bara hade sagt hej tillbaks istället. Hur går man vidare från något sådant? Hur kan man släppa att det sista man sa till den personen var något så "elakt" när h*n försökte vara snäll?


Kortis

Här hemma är det full fart, Tess ställer sig upp helt själv, går utan stöd och är allmänt mammig och pappig större delen av tiden. Hon har även passat på att vara sjuk en runda så nu hoppas jag vi slipper mer av den varan på ett bra tag.
Själv är jag väldigt trött och spenderar stor del av dagarna med att vila och försöka underhålla Therese, inte det lättaste alla gånger.


Tess leker med napparna

Den här filmen är några dagar gammal, lusten faller liksom inte på riktigt...
Tess kan iaf roa sig själv bra



Tess kan själv

Första gången Tess får äta själv, blev lagom kladdigt och en sväng in i duschen för både henne och stolen efteråt... Som vanligt ligger filmen tyvärr ner, måste komma ihåg det till nästa gång ;)



Vadå nostalgisk??

Har kikat igenom avsnitten i senaste säsongen av One Tree Hill (säsong 8) nu, första avsnittet för säsongen inleddes med det klassiska introt med Gavin DeGraw, och jag blev så jäkla nostalgisk (dels över musiken och dels över de riktigt gamla bilderna på en del av skådisarna) att jag nästan började gråta... Vadå känslig??
Nu har jag bara senaste avsnittet kvar och det ska jag kika igenom snart har jag tänkt.

Hade en härlig myskväll igår, hade haft en riktigt tuff dag rent psykiskt så när J ville gå och lägga sig vid 20 så hakade jag ju på så klart. Tända ljus och bara ligga och småprata tills man somnar är ju inte fel, har saknat den biten ganska mycket så igår var det helt underbart. Vi sov nästan lika länge som Tess, hon somnade strax innan 20 och vi somnade vid 21 sedan vaknade vi alla 3 vid 8 i morse...


Shopping, smink och t-r-ö-t-t

Idag har jag julklappsshoppat, är helt slut nu och skulle lugnt kunna lägga mig och sova men jag är ensam hemma med Tess tills imorgon. Jaja, ska försöka brodera lite kanske, och se klart alla avsnitt av One Tree Hill som jag har liggandes.
Tänka sig, om 3 veckor blir jag 23, är jag den enda som fortfarande är sådär barnsligt förtjust i att fylla år och få paket?

Blev lite nytt smink också idag, min foundation var nästan slut och mascaran börjar bli gammal så det var dags för nytt på båda fronterna. Blev Isadoras mineralfoundation eftersom det var de som hade den bästa färgen till min hy och så tänkte jag prova Maybellinnes Falsies Black Drama-mascara, hoppas den är så bra som den verkar.
Ska väl försöka fixa lite här hemma medan Tess fortfarande sover, hon har varit igång sedan 10 i förmiddags utan en enda minut av ordentlig sömn, ibland undrar man hur hon orkar...


Tävla hos Agnes


Jag tävlar om 3 stycken valfria namn från DESIGN LETTERS hos Agnes!

Avslutas 12/11



Jag tävlar om en goodiebag hos Agnes för att fira hennes 100:e tävling!

Sponsorer och vinster:
Canvastavlan – Presentkort på 600:- att köpa canvastavlor för
Carolines Smyckeskrin – Presentkort på 200:-
Cb kids – Presentkort på 200:-
Disktrasa.com – Två valfria disktrasor
GobliGobli – Snuttefilt
Hippa Hem – Moln-förkläde och svamplampa
Kotteshoppen – PC-spel Lek&Lär
Lilla Hemmahuset – Scarfen “Bruno”
Lily och Brorsan – Snuttefilt ”Label-Label”

Namnnappen – Valfri motivnapp
SmultronbynBabyskramla, racerbil och kullabyrint
Storasyster & Lillebror – Linne “Orange Dog” i valfri storlek
Tidningstorget – Magasinogram på 100:-
Tjusigt – Familjealmanacka 2011
Unik Dekor – Valfri väggtext
Villes Veranda – Kärlekshjärta

Avslutas 8/11





Jag tävlar om en julklapp från ShoppaJulklappar.se - Julklappar på nätet hos Agnes!

Avslutas 5/11


Kort

Varför ska det vara så otroligt trist väder?? Jag har i alla fall planer på att ta en långpromenad idag, jag behöver det verkligen av typ 1000 oraker.

Känner mig lagom mycket under isen för tillfället, orkar ingenting riktigt och vill mest bara sova. Ser fram emot lördag åtminstone, då blir det årets första julklappsshopping, hoppas vi hittar massor med bra grejer så jag slipper fundera allt för mycket över det sedan.





RSS 2.0