Sönderstressad och uppochned

Dagen har varit helt uppochned. Jag hann till dopsamtalet och det var riktigt trevligt att träffa min gamla konfirmationspräst igen. Träffade även konfirmationsledaren Kerstin "Vad man känner sig gammal när ens konfirmander får barn", hon ser inte en dag äldre ut än hon gjorde då för ca 8 år sedan när jag konfirmerades. Jag valde dessutom att inte påpeka att den ena tjejen i min konfirmationsgrupp fick sin dotter ca 3 veckor innan vi konfirmerades...

Dopsamtalet gick ganska snabbt och jag hann till och med få tag på pappa, som inte hade hunnit för långt, så att vi fick hem våra bokhyllor idag. Så hela kvällen har vi byggt ihop bokhyllorna och ställt in pärmar, böcker och allt annat som skulle upp i hyllorna. Dessutom har vi borrat och skruvat upp tavellisterna i Tess rum och fått upp lite tavlor på väggarna, nu ser det ut som ett barnrum!

Men, jag skulle ju baka kakor ikväll, no way att jag ställer mig och gör det nu! Nu ska jag småplocka lite till sedan ska jag sova, är helt slut nu.

Nu ska jag sluta babbla, men jag måste bara säga att det var enormt roligt att se hur många kommentarer jag fått under eftermiddagen. Jag ÄLSKAR när ni kommenterar!


Förvirrad

Ursäkta gårdagens uteblivna uppdatering..

Lilltjejen växer så det knakar på längden men viktuppgången planar ut igen. Känns lite hopplöst när hon äter som en häst men ändå inte går upp ordentligt, men BVC-sköterskan tyckte inte det var så konstigt med tanke på att Tess är sjövild. Hon låg och skrek, sprattlade, snurrade och flaxade med armarna hela tiden (glad som en lärka).

Fick bara in en enda gissning så han var ju självklart närmast, dock var det ju en mycket bra gissning Fredrik kom med. Hans gissning var 66,5 cm och 6850 g. Tess var just 66,5 cm men vägde dock bara 6635 g, men bra gissat alltså.
Allt annat såg helt normalt ut, lång och smal tjej är det vi har.
Och att hon får smakportion till lunch och sedan gröt på eftermiddagen tyckte hon lät alldeles utmärkt, tyckte till och med att vi skulle försöka öka på ganska snabbt så hon får ca ½ dl gröt så snart hon bara tillåter det själv. Det kan kanske hjälpa henne med viktökningen lite. Så vi ska väga igen om 2 veckor bara för att hålla lite koll.

Nu ska jag fixa lite lunch till mig själv, sedan är det dags att åka till grannkommunen för att träffa prästen och prata inför dopet (tänk, jag hade totalt gömt det ju, tur att jag bloggade nu ;) ). På söndag är det ju dags så vi har att göra. Ska baka också sedan, glömde dock köpa mjölk till bulldegen, får göra det på vägen hem sedan. Och lunchen hade jag ju tänkt köpa på pizzerian där, alltså jag är totalförvirrad idag. Nej, jag gör mig nog en sallad ändå, lite billigare även om det var billig lunch jag hade planerad.
Får hem våra möbler i eftermiddag också, har åtminstone inte hört något om att de inte fanns hemma denna veckan, det enda pappa ringt om var för att fråga vilken färg det var vi skulle ha på stolen till Tess. Så i kväll ska vi bygga bokhyllor och fixa och dona med det också. Underbart!


Trötter

Attans så trött jag blir varje kväll när Jimmy kommer hem, skulle utan problem kunna gå och lägga mig vid 19-snåret. Men jag kämpar på ett tag till, jag ska i alla fall inte gå och lägga mig innan Tess och henne jobbar jag på att hålla vaken (just nu är det Jimmys jobb).

Akvariet fylldes på med lite växter och två fina guldguramis förut, Tess var nog i himmelriket när vi var i djuraffären, trodde på allvar att hon skulle bryta nacken av sig för att titta på alla fina fiskarna. Dock passade en av mina gamla fina malar på att dö i eftermiddags, men h*n var ju närmre 10 år så det förvånar mig inte direkt.

Imorgon bär det av till BVC på morgonen, gissa gärna på hur mycket lilltjejen väger och hur lång hon är nu. För en månad sedan var hon 64,5 cm och vägde 6160 g



Dagens to-do

Idag ska jag försöka tvätta lite mellan Tess vakenperioder, hon borde somna snart så jag kan smita ner och fixa första maskinerna. Sedan ska vi gå till ICA och köpa badblöjor, kanske lite anant också, och till djuraffären för att köpa akvarieväxter och möjligen ett par nya fiskar åt Tess att titta på (2 stycken ancistrus-malar och 2 kardinaltetror är inte mycket i ett 120 liters-akvarium)
Det är varmt och skönt ute idag, dock hänger regnet i luften vilket inte uppskattas lika mycket


Lite ledsamt

Just nu sitter jag och sörjer att vi inte tog några riktigt fina bilder på magen, inga ritade hjärtan eller annat "klassiskt". Jag saknar det nu, skulle gärna haft några sådana att rama in och ha i Tess rum tillsammans med alla underbara bilder på henne.
Vi får hålla tummarna för att det är bra väder på söndag i alla fall, då ska min underbara vän Malin få ta lite kort på min lilla familj är tanken, hon är så duktig så.. Kika gärna på hennes hemsida här


Man skulle vara en bläckfisk

Jösses säger jag bara, har precis gett Tess mat igen (hon somnade direkt efter). Den här gången blev det majs- och potatispuré men så fort hon fick första skeden började hon gråta hysteriskt, så jag fick fixa en flaska ersättning också. Uppenbarligen är det skeden hon har svårt för för inte ens ersättningen ville hon ha från skeden. Det hela slutade med att jag varvade, flaskan i ena handen och skeden i andra, lite ersättning på skeden och sedan några klunkar från flaskan, lite puré och några klunkar... Till slut hade hela smakportionen försvunnit ner i magen och de sista skedarna gapade hon stort efter så jag får nog fortsätta med den varianten ett tag, så hon vänjer sig vid att maten kan komma på en sked också
Nästa mål ska hon få lite banangröt, tänkte försöka följa måltidsförslaget vi fick från dietisten i torsdags

Morgon: Bröstmjölk/ersättning
Lunch: Smakprov av ex. puré och bröstmjölk/ersättning
Eftermiddag: Smakprov av gröt och bröstmjölk/ersättning
Middag/kväll: Bröstmjölk/ersättning

Känns som att det går åt rätt håll nu.
Jag frös förresten in mat åt henne förut, en vanlig isbricka som man gör isbitar i, kanonbra och alldeles lagom stora prov-portioner.


Vad ska man baka?

Jag ska nog ge mig i kast med att leta recept nu, har ingen aning om vad vi ska ha för kakor på dopet och än mindre vad vi ska ha för tårta (har hittat underbara recept men färska jordgubbar är inte direkt lätt att hitta till vettiga priser så här års...)
Så, fram med kokböckerna och leta igenom de goda avdelningarna då...


Namnsdagsbarn

Idag har världens underbaraste lilla tjej namnsdag :)
Och på söndag är det dags för dop, till dess måste jag bestämma mig för vad jag ska baka för tårtor (jag har aldrig bakat tårta i hela mitt liv innan, tur att vi fick rosa tårtpapper i julklapp av syrran...) Jag ska till BVC, jag ska på babyleken, jag ska på unga mammor (vi ska bada denna veckan) och jag ska hinna städa och baka. Ändå känns det inte som att jag ska börja baka allt för tidigt, tårtorna får bli på fredag-lördag men lite kanelbullar kan jag nog ge mig på innan dess, typ på onsdag.

Dessutom kommer Jimmys kusin ner på fredag kväll (han ska vara Tess gudfar) så då blir det grillning och lite anant, med andra ord en hel del som ska hinnas med i veckan, men det ska bli så kul. Det blir första gången som mina föräldrar träffar Jimmys föräldrar nu på söndag, min mamma verkar lite smått nervös ;)


Sicken latmask

Nähä, nu måste jag ta och väcka Tess, det är matdags för fröken men det verkar hon ha glömt. Nu tänkte vi ta och prova på lite banangröt här, morotspuré har vi ju testat och det mesta hamnade utanför... Majs och potatis-purén gick ner lite mer men fortfarande hamnade mycket utanför... Men det är så kul att se när hon äter.
Fick tipset i torsdags om att frysa in puréerna i typ en isbricka så har man lagom smakportions-storlek + att maten inte blir för gammal, så det ska jag ge mig i kast med sedan, frysa in lite.

Nu ska jag avra en elak mamma


Tävlingar


"Jag tävlar hos knoddenojag.blogg.se om en barn goodiebag
i samarbete med:
http://mybabys.se ,
http://gladagrodan.se ,
http://Discshop.se ,
http://Inneonline.se ,
http://Babysmart.se ,
http://Namnnappen.se ,
http://IOB-BUTIKEN.se ,
http://Hippahem.se ,
http://Sakfabriken.se ,
http://GurraJr.se ,
http://Barntrygghet.se ,
http://Ungers.se ,
http://annacill.se

Tävla HÄR du med!"

Avslutas 3/5



"Jag deltar i Butik Stylish tävlingen hos En mammas dagbok

deltag HÄR ni med"

Avslutas 25/4




Bloggtorka

Jag lider av allvarlig bloggtorka, jag vet verkligen inte vad jag ska skriva om, känns jättetrist och får mig att känna mig väldigt tråkig också.
Har fortfarande en hel del att få klart här hemma innan nästa helg så jag får skylla på det ;)


Städar

Vi städar idag, så uppdateringen kommer vara minst lika dålig som vanligt..


Jag är lycklig idag ♥

Jag har världens underbaraste dotter

Jag har världens vackraste och underbaraste sambo

Och idag får jag äta på Max till middag, det är lycka det :D


God morgon

Så var det fredag även denna veckan... Idag ska jag försöka tvätta och så blir det storhandling framåt kvällen. Måste nog ge mig i kast med att sortera tvätten nu, så jag hinner något innan Tess vaknar igen


Kommer man någonsin förstå?

Ibland när jag är ute och går med barnvagnen (framför allt då) så känner jag mig lite som en alien, jag känner det lite som att jag inte skulle vara där, att det är någon annans barn som ligger i vagnen. För det är så oerhört overkligt och svårt att greppa att den där underbart vackra lilla varelsen har legat i min mage i 9 månader, vuxit sig så stor och stark.
Att den där underbart vackra lilla varelsen till hälften består av gener från mig, hon är hälften mig...

Det är svårt att greppa att den där underbart vackra lilla flickan är min, min fina lilla dotter, mammas underbara tjej...
Jag skulle nästan kunna stanna upp och börja gråta där, mitt på trottoaren, gråta av lycka för att jag fått den stora äran att finnas i hennes liv och att lära henne att bli en bra människa.

Förstår man någonsin? Känner och tänker min älskade mamma likadant när hon ser på mig ibland eller växer det bort? Är det likadant med andra, tredje, fjärde barnet?

För ett år sedan så var Tess bara ett pyttelitet embryo som låg och växte inne i min mage, 5-6 veckor in i graviditeten, alltså ett 3-4 veckor gammalt embryo, inga liknelser med ett barn alls men det har ändå vuxit och vuxit under detta året till en underbar liten tjej, drygt 7 kilo tung och 65 cm lång... Det är ju skönt att de inte växer i det tempot hela livet ;)

Livet är ett mirakel, så mycket som ska klaffa och det är ju det som är ett av livets stora mysterier, men att det ska vara så svårt att förstå att det verkligen är jag som varit med och skapat den där underbara, att det verkligen är jag som är mamma till världens vackraste tjej
För det är ju så sant, varje mamma har världens vackraste barn

♥♥♥Det vackraste och dyrbaraste jag har, den underbaraste gåvan man kan få ♥♥♥


Varför ska alla vara hobbyexperter på småbarn??

Jag tycker hela tiden man läser om alla råd som folk kommer med, framför allt angående småbarn.. Gör si, gör inte så osv. Men personligen tycker jag aldrig att jag märkt av något sådant, är jag ovanlig då? Men missförstå mig inte, jag tycker det är skönt. Råd är jättebra att få, men jag är Tess mamma, jag är den som bäst vet hur just hon funkar och vad hon gillar och inte gillar. Undrar jag något så frågar jag men jag klarar mig utmärkt utan att alla andra ska säga tusen olika saker om samma sak.
Däremot var det oerhört intressant att få prata med dietisten på Unga Mammor idag, inget dömande någonstans om mat osv utan bara konkreta fakta och små tips, precis som man vill ha det. Och dessutom var hon så mänsklig när hon pratade om sina egna barn, hur hon hade känt det när de var små och de "misstag" som hon själkv gjorde med deras kost.

Vi pratade även lite om magsjuka eftersom flera av oss där hade haft det senaste veckan, och vi pratade om det gamla knepet med avslagen cola (som nu påstås att det inte funkar), men det sa dietisten att det kan funka för det är socker, lite salt och vätska i ett, precis som vätskeersättningen man kan köpa på typ apoteket...


Unga Mammor

Då så var det dags att ta på sig lite presentabla kläder och packa skötväskan. Blir till att gå till Unga Mammor idag iaf, känner mig helt normla förutom att min mage klagar lite på att den fått lite smådåligt med mat senaste dagarna.
Idag får vi besök där av kommunens dietist, ganska spännande, senast var det konsumentrådgivaren och nästa vecka ska vi till rehab-badet med våra små...
Jag tänkte passa på att väga Tess (som vanligt), är ju så oerhört nyfiken på vad lilltjejen väger, om hon nått fram till 7-kilosstrecket ännu eller hur långt det är kvar.

Håll tummarna för att min underbara pappa kikar förbi framåt kvällen och lämnar av våra nya bokhyllor, så jag har något att roa mig med ikväll.. Längtar efter att få organisera lite bland alla pärmar osv.


Lång uppdatering

Hela gårdagen spenderades med min mamma så att Jimmy fick vila ut efter sin natt med maginflunesa. Min kropp kändes allmänt slutkörd men det blev bättre efter hand och Tess var en liten ängel som vanligt. Mamma letade doppresenter och jag köpte mig ett nytt nagellack och en klänning/tunika till dopet, sedan åkte vi hem till mamma och satt mest och småpratade några timmar.

När jag åkte hem så köpte jag med mig en pizza, magen skrek efter något att jobba med och jag var fruktansvärt sugen på fett efter att ha gått med en tom mage i nästan två dygn, den pizzan har jag ätit på idag med, och det finns en bit kvar till imorgon ;)
Sedan satt jag och älsklingen och kikade på en del av Lonesome Dove, han hade redan sett en av fyra delar när jag kom hem men jag hängde med riktigt bra ändå, de två sista delarna kollade vi på idag. Riktigt bra film/miniserie faktiskt, bara 6 timmar allt som allt.
Egentligen skulle jag varit på andra och sista delen av första hjälpen-kursen nu ikväll men jag kände mig inte riktigt i skick för att spendera 3 timmar med det. Hoppas jag får chansen att gå andra halvan vid ett annat tillfälle istället.

Nu börjar snart tredje perioden i finalmatch 4 i hockeyn, Tess somnade precis efter att ha hejjat högljutt i 2 hela perioder. Jag filmade lite men lyckades inte ladda upp det just nu, så det klippet ska komma upp imorgon hoppas jag, inte lätt att höra kommentatorerna när hon skriker på spelarna.

Om jag känner mig pigg och fräsch imorgonbitti så blir det unga mammor för oss, jag behöver komma ut en stund igen känner jag. Fredag består av tvätt, tvätt och tvätt.. Helgen i övrigt blir storstädning på hög nivå, samt ytterligare lite tvätt


Vi tittar på hockey...

Den mest högljudda av oss tre är Tess som sitter och skrattar och skriker som en besatt på spelarna... Fruktansvärt roligt tydligen, men inte direkt partisk ännu...


Babyboom som varar hur länge?!

Gud så kul det är att se att så många gamla bekanta väntar barn eller har fått barn, det började ju redan innan jag blev gravid och verkar liksom inte ta slut någon gång... Vi klassas som unga föräldrar jag och Jimmy men det känns som att medelåldern håller på att dras ner rejält häromkring när så många av mina gamla klasskamrater blir gravida. Får det mig att sakna min gravidmage mindre? Nej, verkligen inte... Snacka om att man blir sugen på att haka på igen ;)

Grattis till alla som har fått barn eller väntar barn, oavsett om jag känner er sedan innan eller inte. Jag kan lugnt säga att Therese är det bästa som hänt mig och Jimmy som ett par


Min älskade lilla tjej är så duktig

Gud så skönt det var med en hel natts sömn, nu känner jag mig precis som vanligt, blir nog ännu bättre när jag ätit lite frukost.

Och tänk så mycket små bebisar verkar förstå vad som händer... I söndags kväll ville Tess inte äta ordentligt och Jimmy hade svårt att få henne att komma till ro som hon brukar, hon märkte säkert att något var konstigt med mamma. Och igårkväll var jag så otroligt trött så jag lade henne vid 19 och bara hoppades att hon skulle somna en stund i alla fall, och hon slocknade direkt. Sedan gick jag själv och lade mig vid 20-tiden och Tess sov HELA natten, fram till typ 7.15 idag. De säger ju att en "hel natts sömn" för så små bebisar är ca 5-6 timmar i sträck, hon sov 12 timmar med ett pytteavbrott då hon ville ha nappen.

Nu ligger solstrålen på sin filt på golvet och brottas med en kräkhandduk, älskling ligger utslagen i sängen efter att ha haft ett kräkmaraton igårkväll och jag sitter i soffan och bara njuter av att må bra. Ska äta lite frukost och åka hem till min mamma idag så Jimmy får vila ut lite utan att ha ess tjo och tjim i öronen hela dagen


Visst är det typiskt?

Nu känner jag mig helt normal förutom att jag är ganska matt i kroppen (troligen för att jag inte sovit mer än ca 5,5 h på nästan 1,5 dygn), och självklart börjar Jimmy känna sig dålig istället, jag hoppas att det inte bryter ut alls eller att det kommer typ nu så han slipper ha det värsta mitt i natten.

Tess hade i alla fall varit mycket poulär under dagen, däremot skapat en del problem för pappa som inte är van vid att behöva tänka på så mycket saker samtidigt, vilket tydligen ahde resulterat i att han glömt stänga passagerardörren på bilen 2 ggr under dagen..

Passar på att säga tack för alla "krya på dig"-hälsningar


Det går åt rätt håll

Gud så skönt det är att maginflunesa går över så fort som det gör, nu har jag inte spytt sedan 3-tiden i natt och diarrén börjar bli bättre, jag fryser inte längre... Däremot är mina muskler fortfarande ömma, men det känns som att det lättar mer och mer också när jag ligger varmt här i sängen.
Har jag tur så är jag symptomfri till kvällen och kanske kan få pussa på min älskade lilla tjej redan imorgon. Känns som att det skulle bli knöligt om Jimmy måste ha med henne hela dagen imorgon också, han ska ju på fotvård och då är det inte så lätt att ta med en liten tjej som gärna vill ha uppmärksamhet


Barnlös dag

Ja, jag vill kalla det barnlös eftersom jag inte kan se det som positivt.

Jag har knappt sovit inatt, istället har jag suttit i duschen merparten av natten, spytt 4 ggr och lite annat. Måste vara maginfluensa, är så extremt orkeslös också. Så vi bestämde att jag ska hålla lite avstånd till min älskade lilla Tess, så hon slipper bli smittad, och att springa på toa var 5e minut är inte lätt med en liten bebis att ta hand om. Så hon fick följa med Jimmy till skolan, bilbesiktningen och sjukhuset... Jag saknar min lilla tjej, det kommer vara så tyst här hemma, men hellre det än att hon ska bli sjuk också...
Första gången sedan hon föddes som jag är ifrån henne mer än ett par timmar.
Jag har inte pussat på henne eller hållit i henne sedan i gårkväll kring 18-19 tidenl, och jag sov på soffan i natt för att inte störa henne och Jimmy när jag behövde springa upp på toa hela tiden

Jag ligger för tillfället i sängen och fryser som en tok, men börjar känna mig lite bättre så jag kanske kan få i mig lite frukost och få något i magen förutom vatten... Just nu känns magen läskigt tom och mina benmuskler värker

Mammas fina älskling



Sjuk-uppdatering

Jahapp, så var man vaken igen då... Precis varit inne på toa och spytt, jag har typ inget kvar att spy upp så det är ganska jobbigt om man säger så. Första gången kom hela middagen upp och lite till, snacka om att den fläskfilén gick till spillo...
Tess ville inte somna ordentligt heller, hon märker säkert att något är konstigt med mamma, men nu sover hon ich Jimmy i alla fall. Jag lir såfrustrerad när man verkligen vill sova men kroppen vägrar, och när man väl somnar får man sova 1,5 h ungefär


Sjuk...

Vad fasen!!! Pang bom sa det efter middagen, sedan dess har jag varit jättefrusen trots min tjocka morgonrock och suttit och belägrat toan. Illamående som bara den och jag HATAR verkligen att vara illamående... Ingen bra kväll med andra ord, jag ska nog krypa ner i sängen snart och hoppas det är bättre imorgon...
Jag vet inte om det är något jag ätit eller om det är någon mag/kräksjuka som Jimmy dragit med sig hem


Känner mig nästan rik

Har suttit lite med månadens budget, och gud så underbar den ser ut! Vi ska ha nästan 8000 över till mat och annat efter alla räkningar i maj :D

På torsdag ska min älskade pappa köpa bokhyllor till oss på IKEA när han är på väg hem från jobbet, så slipper vi hyra släp för att kunna få hem dem, han får plats i skåpbilen nämligen. Så nu kan vi snart få ordning på kontoret och börja få lite ordning i Tess rum, ljuvligt!!!


Fixat bilen inför besiktningen

Nu har vi fixat lite med bilen, dags för besiktning imorgon och vi har haft problem med att stänga motprhuven helt... Nu vet vi varför och hur vi ska göra..

Det är någon typ av fjäder som inte går tillbaks helt så vajern inte kan gå tillbaks heller. Bara ta fram en skruvmejsel och peta tillbaks fjädern så kan man stänga huven helt igen :) Varje gång man ska stänga huven :P
Men det tycker jag inte de ska kunna säga något om på besiktningen, vi kan ju få igen huven helt så det finns liksom inget farligt med det...


Spotify är fantastiskt

Har suttit med Spotify på ett tag och lyssnat och sjungit med i massor av härliga barnvisor som vi brukar sjunga på babyleken och unga mammor, det är så kul att se hur Tess börjar hänga med i vissa låtar och verkligen ler med hela ansiktet när man sjunger dem


Diana har en underbar tävling...

Just nu kan man tävla om en valfri skötväska från WILLWIN hos Diana.
Willwin ahr så otroligt smarta och snygga skötväskor och jag själv har suktat efter en sedan jag såg dem första gången, gud så glad jag skulle bli om jag fick vinna en...

Tävlingen hittar ni här, sista tävlingsdagen dagen är 1 maj


Nere...

Alltså, mitt humör är inte på topp idag, hoppas på att HV71 vinner final nr.2 i eftermiddag så jag kanske får upp lite helgstämning. Jag vet verkligen inte vad det är men jag känner mig så fruktansvärt håglös så det är inte klokt.
Ikväll blir det i alla fall en mysig dusch med Tess. Hon är rolig hon, när man duschat och tänker sig att sitta i soffan och mysa lite tillsammasn så somnar hon typ direkt. Tänk att man kan bli så trött och avslappnad av att duscha. Så det är på med blöja och pyjamas direkt efter duschen och så mysa de ca 5 minuter det tar för henne att somna.
Ikväll blir det nog att krypa ner i sängen med henne och läsa lite böcker för henne innan hon somnar, tycker det är förfärligt mysigt att göra det


Förlåt

Jag har verkligen varit jättetråkig på bloggfronten ett tag nu med alla dessa tävlingar och inget annat..
Först och främst, jag gilalr tävlingar och om man inte ställer upp så kan man ju inte vinna.
Sedan har jag verkligen haft idé-torka och inte känt mig på topp riktigt. Jag har varit uppe i 1,5 h och längtar verkligen tillbaks till sängen. Tess vaknade vid 6 och självklart vaknade jag också då, vid 7 började hon bli väldigt högljudd så jag tog med henne ut i vardagsrummet så Jimmy skulle få sova lite till. Igår somnade jag vid 21, totaldäckade verkligen och kände mig fruktansvärt tråkig men inte är jag utvilad för det inte. Jag känner mig som en levande död. MEN jag måste verkligen se till att träna minst 1 timme idag, helst 2-3, jag borde dessutom kolla om tvättstugan är ledig för vi har ett ton medsmutstvätt som jag måste ta itu med, men orken finns liksom inte där.
Tess har i varje fall somnat om nu, men hon somnade i vår säng så jag kan inte gärna gå och lägga mig där jag med..

Jag ska leta inspiration idag, jag ska ta mig i kragen och försöka få bloggen att bli mer intressant igen, jag saknar ju mina läsare och jag saknar era underbara kommentarer


Tävlar lite till



"Jag tävlar inne hos mommyatnineteen om ett presentkort hos pingpongbarnkläder. tävla HÄR du med!"

Avslutas 20/4




"Jag är med och tävlar om ett presentkort värde 200:-hos Babylooba, tävla hos Muppsan du oxå"

Avslutas 30/4


Ha en trevlig fredagkväll

Tess har somnat och vi ska alldeles strax ut i köket och laga mat. Jag börjar bli lite hungrig nu så det är på tiden.
Ska kika på CSI på 5an sedan och efter det vete katten.. Kanske sova redan då??

Trevlig fredag på er alla


Lugn dag

Idag är en väldigt lugn mammadag, Tess sover mest hela tiden känns det som och jag har inget vettigt att fördriva tiden med (har småplockat lite här hemma under dagen, ser nästan beboligt ut igen).
Om en dryg timme ska Tess ha mat igen och så får vi se när det blir tacos med älsklingen. Alltså, jag vet inte vad det är men idag saknar jag honom verkligen och känner mig så där löjligt kär igen.


Fyller på med en tävling till

 

"Jag tävlar inne hos alltforforaldrar.se/theans/ om ett presentkort hos Ping Pong Barnkläder
Tävla HÄR du med!"


Ja, jag är lite tävlingsberoende men någon gång kanske man lyckas vinna också??



Ytterligare en tävling



Jag deltar i en tävling hos Blendshes.blogg.se i samarbete med Pingpongbarnkläder.se.
Tävla du också! Klicka här!


ICA, here we come

Nu sticker jag och Tess ut i vårsolen, ska posta en blankett till CSN och köpa lite gurka, tortillabröd och dricka till kvällens fredagsmys. Saknar min stora älskling...


Massor med tävlingar att frossa i

Här kommer ett långt tävlingsinlägg för er som är sugna på att försöka vinna lite härliga grejer




Tävla hos Diana om valfritt namnsmycke från www.parlsmycken.com
Tävlingen hittar ni här

Avslutas 20/4



Jag tävlar om ett presentkort värt 300:- hos pingpongbarnkladerIntox - mamma till Noels blogg tävla HÄR du med!

Avslutas 27/4




"Jag är med och tävlar inne hos Egomamma.se om valfria barn-/babykläder till ett värde av 300:- från Pingpong Barnkläder. Var med du med!"

Avslutas 20/4




”Jag tävlar hos Edvinsmamma om ett valfritt barnplagg värde 300 kronor från
Ping Pong barnkläder. Var med o tävla HÄR du med!”

Avslutas 29/4





"Jag tävlar hos FannyMichaela i samarbete med PingPongBarnkläder.
Ta chansen och var med du också!"

Avslutas 22/4




" Jag tävlar om ett härligt presentkort värde 1000 kr från Butik Stylish i samarbete med jennyn.blogg.se

Var med och tävla HÄR du också! "

Avslutas 29/4




”Jag tävlar hos Familjen Korb om ett valfritt barnplagg (värt 300kr) från Ping Pong barnkläder, tävla HÄR du också!”

Avslutas 25/4





Jag tävlar om ett matset från Babybjörn
hos familjebloggarna.se. Tävla HÄR du med!

Avslutas 25/4





Jag är med och tävlar hos Lisa om ett presentkort på 300 kr hos Okidoki barnkläder.
Tävlingen är igång i 30 dagar och avslutas  21 April kl 18:00.





Jag tävlar om en BabyBjörn Comfort Carrier hos En Mammas Dagbok
Här hittar ni tävlingen

Avslutas 18/4





”Tävla hos Edvinsmamma om ett presentkort värde 450 kronor hos Lillfinger.com.
Hos Lillfinger hittar du fina personliga smycken. Var med o tävla HÄR du med!”

Avslutas 10/5




"Jag är med och tävlar hos Lindet om en box med ett hemligt innehåll från Smått & Snyggt !
Var med och tävla här !

Tävlingen avslutas 16/4 och vinnaren lottas fram!
Lycka till!"




Fredag

Så var det fredag igen då, idag ska jag titta på två avsnitt av America's Next Top Model och försöka städa upp lite här hemma. Förhoppningsvis blir det en runda till ICA sedan och köpa på sig lite så vi kan göra tacos ikväll=fredagsmys!!


Hungrig!

nu börjar jag bli hungrig, men det är en timme kvar tills älskling kommer hem från skolan så jag får snällt vänta. Sedan ska det i alla falla bli spenat, ägg och korv. Gud så länge sedan det var man åt det.
Nej, nu ska jag glo på Grey's Anatomy igen, see ya


Bildbevis...


Så här såg det ut hemma hos oss 9.15 i morse... Var tvungen att väcka fröken sedan så vi skulle komma iväg någon gång
För övrigt har jag abra gett henne 1 av napaprna i natt/morse, de övriga två har hon snott åt sig själv från gömman bredvid kudden, vadå hamstra?!


Tävling hos Knoddenojag


"Jag tävlar inne hos knoddenojag om ett presentkort hos pingpongbarnkläder.
tävla HÄR du med!"


Nu är det äntligen vår

Nu jäklar är det vår ute, här är de ute och sopar gatorna idag (tyckte till och med det verkade som att någon varit på våran trädgårdsgång för våran fina hög var inte kvar...)
Det luktar vår, och allt grus försvinner sakta men säkert..


Latmask ♥

Igårkväll hade Tess lite svårt att komma till ro, somnade, vaknade och var uppe en stund, somnade igen, vaknade osv. Men efter nattflaskan vid 23 så somnade hon ordentligt och sover fortfarande.. Min lilla grisunge. Nu måste jag ju väcka henne så vi kan komma iväg till Unga Mammor i tid...


Roligt?? Inte direkt...

Sitter och tittar på America's Funniest Home Videos och känner bara att folk måste vara ganska blåsta... Idag var det avsnittet med det uttjatade klippet på taxen som "räknar".
Husse håller upp en liten whiteboardtavla framför nosen på hunden där det står typ 2+3 och hunden skäller, 5 ggr med ganska långt mellanrum. Men är det konstigt att hunden räknar rätt? Han skäller med största sannolikhet så fort tavlan sätts framför nosen på honom och husse tar ju hela tiden bort tavlan så fort hunden skällt så många gånger som svaret på talet är... Jag tycker i alla fall inte att det är ett roligt klipp

Nu har jag nog klagat klart, Grey's Anatomy har ju börjat och Tess har vaknat


Jag vill ha!!



Tess nya kläder

Här kommer den utlovade bilden på det som köptes på H&M igår, Tess var helt fascinerad av tröjan, riktig favorit :)

Leggingsen är silverfärgade ifall det inte syns ordentligt


Falska människor: Nej, tack

Det känns så trist att få höra negativa saker som någon sagt från annat håll eller utan att det sägs till en när det handlar om en...
Är man inte nöjd med något som någon gjort åt en så kan man säga det, hellre det än att flera månader senare säga att man aldrig gillat det. Jaja, inte mitt problem ändå, tycker bara det är synd att vissa inte kan växa upp och säga vad de tycker utan måste säga att de gillar något för att sedan säga att de aldrig tyckt om det...

Rörigt? Bara lite...


Den renaste kärleken

Igår fick jag höra att jag verkar trivas med att vara mamma om man ska utgå från vad som skrivs här i bloggen, och om det inte är tydligt nog: Ja, jag ÄLSKAR att vara mamma.
Jag har svårt att föreställa mig hur det var innan Therese föddes, hur det var att vakna upp varje morgon utan något vettigt att göra, utan att höra henne brottas med sin snuttefilt, utan att mötas av hennes underbara leende...
Det finns inget renare än en mors kärlek till sitt barn, det är villkorslös kärlek på högsta nivå.

Många säger att man inte ska göra mamma till sin identitet, men för mig så är det den jag är: Philippa och Thereses mamma, inget konstigt med det. Utan henne vore jag inte den jag är idag, jag har vuxit oerhört mycket som person sedan hon föddes, inte minst när det gäller min självkänsla och mitt självförtroende. Jag mår mycket bättre rent psykiskt nu än jag har gjort på många år.

Min dotter betyder allt för mig, och om jag kunde så skulle jag ge henne hela världen och lite därtill.


Nytt till Tess

Lindex Shop Online - Body Lindex Shop Online - Body Lindex Shop Online - Velourbyxa


Alltihop från Lindex, köpte även en vit, långärmad body med bruna ränder men den hittade jag ingen bild på på hemsidan så jag får ta lite kort sedan. Byxorna är mycket mer cerisa än de ser ut på bilden, jättefina verkligen.

Det blev även lite från H&M men de plaggen fanns inte heller på deras hemsida så det kommer bilder sedan


Mina nya skor

Gårdagens shopping resulterade i ett par nya skor åt mig



299 kr på Din Sko


Vagn-sug

Jag har börjat kika lite på sittvagn åt Tess, den vi har går ju att göra om men det känns samtidigt som att den är lite för klumpig, vi får se vad det blir. Är dock lite småsugen på en Quinny Zapp...


God morgon

Så har Tess somnat om igen. Tänkte passa på att duscha då, tränade en runda precis och svetten ligger som ett sjok i håret på mig känns det som, absolut INTE fräscht. Och i eftermiddag ska vi in till stan med min mamma (jag och Tess alltså). Får se om det blir någon försenad påskpresent till Tess. Oavsett om det blir något shoppat så är det ju kul att komma hemifrån lite ibland.

Tess blir för övrigt 15 veckor idag... Hur kan tiden gå så fort?!


Jag hann

Så, jag hann med att sy klart den andra gardinlängden så nu är alla julgardiner nerplockade... Ska bara ta och fålla upp de nya gardinerna någon dag.
Vi tog en härlig promenad också, hade bara linne och en collegetröja på mig och njöt av värmen. Det kändes verkligen som en sen sommarkväll temperaturmässigt. Och snön är ju i princip helt borta, tänk så fort det gick när det väl vände. Bara hoppas att sommaren blir lika fin som vintern.

Nu ska jag fortsätta kika på film och sedan krypa till sängs


Vårstädning

Jag känner att jag haft en produktiv dag so far...
Jag har röjt i Tess rum och vi har fått upp de första ramarna på väggen så det börjar likna något numera. Ska införskaffa bokhylla och tavellister, eventuellt en ny taklampa och sedan är vi nog rätt så nöjda med det rummet. Självklart ska mer tavlor upp men jag måste få in möblerna först.
Sedan har jag ställt ner en kartong med urvuxna barnkläder i förrådet och tagit fram grillen. Och så har jag rensat lite ogräs mellan plattorna på våra uteplatser och sopat, flyttat utemöblerna från den ena till den andra uteplatsen och rensat i rabatten. En rabatt helt utan något som helst som kan liknas vid blommor men det ska vi se till att fixa sedan.
Nu ser det betydligt finare ut på uteplatserna också, men vi måste få tag på några typ solstolar att ha på den andra. Och en låda att förvara dynorna i ska jag fixa med.

Tanken är att jag ska träna och försöka sy den andra gardinlängden till vardagsrummet också idag, när jag har Jimmy hemma som kan vara med Tess.
Btw, det är varmt ute, jag hade bara linne på mig men svettades ändå som en tok...


Utmaningen: Vecka 3

Ytterligare en vecka avklarad...
Känns jättetrist att det står så stilla med vikten, trots att jag inte äter snask och trots att jag rör typ 3 ggr så mycket på mig som vanligt så vägrar vågen gå åt rätt håll. Men det sägs ju att det är svårare andra veckan än första så jag får hoppas att tredje är lite lättare igen.



Vecka 3

Vikt: 103,5 kg
Förändring: -0,1 kg

Godissug: Fortfarande inget, har mest ett sug efter att stoppa något i munnen. Gurkstavar och vindruvor är utmärkta substitut




Världens vackraste ljud

Nu är jag alldeles varm i hjärtat...


Jag stod ute i köket och hade precis börjat med maten och Jimmy och Tess var i vardagsrummet, sedan hostade Jimmy till och det vackraste ljudet någonsin hördes: Tess skrattade! Inte som förut där hon mest tjuter utan ett riktigt skallrande skratt! Det var första gången och självklart sprang jag och hämtade kameran för att filma... Det började bli lite mörkt så filmen är väldigt mörk, men ljudet är det inget fel på.
Det måste vara ett av de vackraste ljuden i hela världen, min underbara älskade lilla tjej...



Då kan vi konstatera varför man säger att vissa är som kaniner...

För en dryg månad sedan rasade ju taket in på en lokal i Nyköping där det skulle hållas kaninutställning dagen efter. Många kaniner övernattade i lokalen och när taket rasade in så gick många av burarna sönder så att kaninerna kom ut i "friheten" och då roade de sig med att göra kaninungar :P

Aftonbladet kan man läsa att det nu fötts mellan 50 och 70 kullar en dryg månad efter takraset... Då har jag åtminstone fått min förklaring på vad uttrycket kommer ifrån...


Vänner är guld värda

Jag har träffat en helt underbar vän på nätet, helt galen och lätt att prata med om det mesta. Det roliga är att han är portugis och att han verkligen anstränger sig för att läsa det jag skriver bl.a här i bloggen och att försöka svara på svenska. Exemplevis kommenterade han en av mina bilder på facebook på svenska, verkligen kul när någon anstränger sig och han kan förgylla en hel dag med sin usla google-translate-svenska... :)
Han är dessutom en grymt duktig DJ, tror jag ska leta rätt på något han gjort på youtube och lägga upp här...

Sedan har jag ju några andra vänner som funnits i mitt liv så länge, dock väldigt sporadiskt, men jag kan inte tänka mig hur mitt liv vore utan dem. För om jag inte hade dem så hade jag missat så många underbara stunder, tack för att ni finns


Biggest Loser

Jag brukar sitta och titta på Biggest Loser på 5an nästan varje vardagskväll och för varje säsong så hör man talas om den fruktade andra veckan, veckan som alla har så svårt att gå ner ordentligt i vikt, och varje gång sitter man och funderar på vad de fuskat med som gör att de inte lyckas...
Nu sitter jag själv här och inser att andra veckan är SKITTUFF! Jag har i genomsnitt tränat 1 timme/dag utöver att jag varit ute och gått ca 30-40 minuter/dag och jag har inte ätit något godis, druckit någon läsk osv, ändå verkar det som att vågen vägrar röra sig nedåt.
Och man kan bli ganska knäckt psykiskt när man känner att man kämpar och verkligen gör saker annorlunda mot annars men ändå händer ingenting.

Jag har börjat mäta midjemåttet också bara för att se om det ändras något åtminstone, och tack och lov för att det gör det, även om det är väldigt lite så händer något i alla fall

Idag kommer veckouppdateringen på utmaningen...


Gårdagens bild

Tog en bild igår när jag och Tess var ute och gick som jag tänkte lägga upp men glömde bort, men nu så kommer den här



Ehm...

Jag kan inte göra något annat än be om ursäkt för den dåliga uppdateringen. Känns som att jag har seg kola i skallen just nu så jag kan inte komma på något vettigt att skriva heller mer än att nu ska nog jag ta och krypa ner i våran renbäddade säng, Jimmy kan få den stora äran att byta hennes blöja och ge henne kvällsflaskan sedan, jag är verkligen för trött för att orka med det känns det som. Ha en härlig fredagskväll/natt nu allihopa


Jag gillar inte grått

Vad hände med det fina vädret? Nu har vi hat grått och tråkigt väder i flera dagar, mindre kul med andra ord...
Jag ska ta en promenad med Tess när hon vaknar, ska skriva ut en jobbansökan och ett cv och försöka komma ihåg att lägga det på lådan. Tänkte gå förbi företaget och kanske lägga det direkt i deras låda, spara porto ;)

Och i eftermiddag ska jag nog ge mig på att fixa en ny design, igen! Jag måste verkligen göra någon som jag blir riktigt nöjd med någon gång.  Tråkig läsning, tyvärr. Jag har liksom inga bra idéer just nu... Hoppas något dyker upp snart


Kvällens:

Film: Knowing
Dryck: Loka Skogsbär
Snacks: Gurkstavar med vitlöksdip

Ha en trevlig kväll allihopa :)


Vem är jag, och vilka är vi?

Det här är då inlägget som berättar om vem jag är och även lite om min familj.


Jag

Philippa. Föddes sent i november 1987 i Norrköping. Har 3 äldre systrar (födda -67, -75 och -77) och 3 underbara syskonbarn (födda -01, -06 och -08), de två senare är syskon.
Flyttade från Norrköping till Karlsborg i Västergötland i augusti 1993, så det är där jag vuxit upp. Gick naturvetenskapliga programmet med miljövetenskaplig inriktning på gymnasiet och tog studenten i juni 2006. Började jobba på Jysk i december 2006 och jobbade där till och från fram till mars 2009. Under den perioden studerade jag lite på högskolan också (biståndsingenjör) men hoppade av efter en termin, det var inte riktigt min grej trots allt.
I juni 2007 träffade jag mitt livs kärlek.
Startade upp ett företag i mars 2009 som sedan avvecklades i april samma år pga ekonomiska skäl. Och i mitten av samma månad upptäckte jag att jag var gravid.
Nu funderar jag på att utbilda mig till undersköterska, jag som aldrig någonsin ville arbeta inom vården drömmer numera om att få arbeta på förlossningen, BB eller neonatalavdelningen. Även barnavdelningen är en plats jag gärna skulle arbeta på, eller varför inte onkologen? I dagsläget är jag timvikarie på städavdelningen på kommunen

Sambon

Jimmy. Föddes tidigt i oktober 1985 i Danderyd. Har 4 yngre syskon (födda -03, -05, -06 och -08).
Uppvuxen med sin pappa i Täby (föräldrarna separerade tidigt). Började naturvetenskapliga programmet men bytte efter ett år till el programmet och tog studenten 2005. Har därefter bl.a studerat på universitetet i Kista och haft lite olika jobb, exempelvis som it-support på en större bank..
Flyttade i augusti 2008 för att börja studera dataspelsutveckling/programmering på Högskolan i Skövde, beräknas vara klar någon gång under hösten 2010 eller våren 2011.

Vi

Träffades på Aftonbladets chatt i maj 2007, han satte sig sedan på tåget ner till mig för att fira midsommar med mig och min familj bara några veckor senare. Vi har varit ett par sedan dess. Under lite mer än 1 års tid pendlade vi nästan varje helg för att få vara med varandra, eftersom jag hade egen lägenhet blev det mest han som kom till mig och vi var mer eller mindre sambos redan då.
Skottdagen 2008 frågade jag om han ville förlova sig med mig och fick ett ja till svar.
I augusti 2008 blev vi officiellt sambos i en härlig tvåa. Och i april 2009 fick vi veta att jag var gravid. I oktober flyttade vi till en 4a för att få plats med vår växande familj, som gick från att vara en familj med 2 medlemmar till en med 3 medlemmar den 28 december 2009

Dottern

Therese. Blev till någon gång i slutet av mars eller början av april 2009, inte direkt planerad. Simmade sedan runt i min mage i 9 långa månader, 9 månader då vi bara längtade tills hon skulle bestämma sig för att titta ut. Bestämde sig för att komma ut och säga hej till världen 28 december 2009 i Skövde. Var 53 cm lång och vägde 4090 g när hon föddes. Har förhoppningsvis ett riktigt långt, friskt och lyckligt liv framför sig, vi kommer i varje fall göra allt i vår makt för att det ska bli så.
Mammas och pappas solstråle och guldklimp, nästan alltid glad och busig, inte många sura miner som kommer från den lilla tjejen inte.


Om två veckor...

...så får jag ett certifikat som säger att jag genomgått en första hjälpen-utbildning. Röda korset anordnar en på familjecentralen här där vi får lära oss bla. hjärt-lung-räddning på spädbarn och lite större barn, hur man ska göra om någon sätter i halsen osv. Var faktiskt ganska kul, blev många skratt. Om två veckor blir det andra och sista tillfället då vi bland anant ska lära oss om hur man stoppar blödningar och tar hand om brännskador...
Men gud så jag saknade min lilla prinsessa, det är ju garanterat jag som ska byta blöjan och ge henne flaskan sedan, tänk att 3 timmar kan vara så oerhört långa


Ska jag skämmas?

Är bristningar fult? Ska jag skämmas över dem? Ska jag må dåligt för att min hud inte hängde med när magen växte?
Är jag konstig för att jag älskar mina bristningar? Och är jag konstig för att jag inte skäms över min mage?



Det som jag kan tycka är konstigt dock är att mitt självförtroende har skjutit i höjden sedan Tess föddes. Jag har hela mitt liv mått dåligt för att jag varit överviktig, skämts över att jag är tjock osv. Men det gör jag inte nu, visst tycker jag att jag är tjock men jag mår inte dåligt över det, vikten däremot kan få mig att vilja spy, utseendemässigt är det ingen fara men när vågen visar mer än för vissa av tjejerna i Biggest Loser så känner jag mig inte direkt på topp...


God morgon världen

Nu sitter jag här, sminkad, påklädd och redo för att gå till babyleken. Tess däremot ligger och sover så om hon inte vaknar snart får jag väcka henne så vi kommer iväg.

Ska bli kul att komma iväg och umgås lite igen, förra veckan var det ju påskstängt. Ska handla lite på vägen hem också sedan, och klura ut vad vi ska äta till middag. Jag har så dålig fantasi nämligen, resulterar bara i samma mat hela tiden.

Nej, slösurfa lite till sedan leka elak mamma och väcka "Törnrosa"


♥Lycka♥

Kan man bli något annat än lycklig och alldeles varm i hjärtat om man möts av detta varje gång man tittar på ungen?

Först sitter busen och gnäller, tills man tittar på henne, då skiner hela ungen upp som en sol och skrattar ♥

Mamma älskar dig Therese ♥♥♥


Ytterligare en tävling

”Jag tävlar om en valfri canvas med eget motiv till ett värde av 600 :- med fri frakt från Canvastavlan.se hos Carolina – var med och tävla du också!”



Nej nu jäklar!

Ok, när Tess somnar nästa gång (nu känns det för riskabelt att påbörja något) så ska symaskinen fram. Då jäklar ska jag ge mig på att sy gardinerna som jag började med för ca 1 år sedan... :P Ska väl inte vara så nedrigt svårt att få till typ 6 raka sömmar/gardin? Sedan ska ju veckbandet sys dit också men det ska jag väl kunna klara?


Vinn chansen att få testa på ett riktigt drömyrke

Tillhör du de som har drömt och fantiserat om hur det skulle vara att jobba som resereporter? Få betalt för att åka utomlands till sol, bad och nöjen?
Nu ger Solresor dig möjligheten att få testa på att vara resereporter i en vecka. Har du en blogg så kan det vara du som vinner och får en veckas semester betald (resa och boende), det enda du då behöver göra är att blogga om hotell, resmål, restauranger m.m

Tävlingen hittar du här


Jag tävlar igen



"Jag deltar i utlottningen om ett presentkort från O-rasa.se hos Tant Ulrika!"






Jag tävlar hos BeckaHBitcH.se om ett presentkort på hela 500 kr hos Kid Rox.
Tävla HÄR du också!






Jag tävlar hos BeckaHBitcH.se om en valfri skötväska från Willvin.
Tävla HÄR du också!






Jag tävlar om en Tensonjacka hos En Mammas Dagbok





Gud så gullig han är...

Jimmy var ute och gick en sväng förut medan jag tränade här hemma. När han kom hem igen så hade han "köpt godis" åt mig (hans egna ord...) En ask med vindruvor! Mums, det ska jag smaska på ikväll, tillsammans med några glas Loka Smultron


Träningsvärk är dumheter!!

Varför ska man få träningsvärk för? Då blir man ju inte direkt motiverad till att träna mer...
Mina magmuskler är inte glada på mig, skönt att känna att de finns kvar där under någonstans men det gör ju ont att träna, det gör ont att nysa, det gör ont att böja på sig. Dessutom gillar Tess att stå på min mage, och det gör ont!


Att kämpa mot samma mål, från olika håll

Jag vet inte hur ni läsare har det med vikten, om ni strävar efter att nå er idealvikt eller om ni är nöjda med den ni har idagsläget. Jag vet inte om ni som strävar efter er idealvikt har lång eller kort väg dit och jag vet inte hur högt/lågt ni satt ert viktmål. Jag hoppas bara för er skull att ni tar det lugnt oavsett hur mycket ni har kvar till målet, och att ni inte sätter ett mål som skadar er kropp.

Här hemma strävar vi båda två efter att nå våra respektive idealvikter, men från två olika håll. Jag har många kilo ner till det som klassas som normalviktig (mellan 55 och 75 ungefär för mig), men jag är jättenöjd om jag kommer ner till dryga 80. Det är långt dit, och jag vet inte om jag kommer lyckas komma dit innan nästa graviditet men min målsättning är att komma ner kring 90-95 innan sommaren är här ordentligt, borde kunna vara fullt möjligt om jag ger mig den på att träna och skippa onyttigheterna.
Jimmy har lite svårare att nå sin idealvikt, för trots att det i princip bara skrivs om oss som kämpar för att gå ner i vikt så är det svårare att gå upp i vikt för de som behöver det. "Ät mera" är nog en ganska klassisk replik till någon som behöver några kilo extra, men det funkar verkligen inte för alla. Jimmy äter mer än mig, samma mat, men går inte upp medan jag stundtals rusar uppåt i vikt. Han har med största sannolikhet en grym förbränningsnivå (jag vill också kunna mosa i mig två stora menyer på donken utan att lägga på mig ett gram) och behöver bygga muskler för att gå upp i vikt, att bara äta är inget alternativ.
Som överviktig kan jag titta på honom och känna att han har ett lyxproblem, hellre svårt att gå upp i vikt än att behöva kämpa för att inte göra det ännu mer. Men för honom är det tvärtom, jag vet att han stundtals är nästintill avundsjuk på mig som inte har några problem att gå upp i vikt, och jag vet hur irriterad han kan bli av alla dessa viktminskningsartiklar och produkter. Jag vet att han alltid fått höra kommentarer om att han är smal och skulle behöva några extrakilon, det är inget han är omedveten om, lika lite som att jag är omedveten om att jag skulle behöva tappa ganska många kilon.

Vi måste bli bättre på att peppa varandra här hemma, och jag hoppas att ni hjälper era nära och kära genom att peppa dem oavsett vilket håll de behöver gå för att nå sin idealvikt.

Älskar dig Jimmy, och du är den vackraste för mig ♥♥


Vi har en trött prinsessa

Ojdå... Tess somnade för natten igårkväll, precis som jag skrev. Kring 19.30 lade jag henne i hennes säng och sedan dess har hon sovit (med avbrott för när jag väckte henne vid midnatt för en flaska med mat och ren blöja.) Normalt är att hon vaknar kring 06.30-07, men den lilla sötgrisen sover FORTFARANDE!! Jag som gjort i ordning en flaska och allt bara för att vara redo, men nej, jag får roa mig med datorn så länge då.
Men det är väldigt dumt att klaga, vilken småbarnsförälder drömmer inte om att få sova hela nätterna och dessutom få lite egentid på morgonen?


Slösnackar

Nu har älsklingstjejen somnat sött i sin säng med nappen och snutten. Vi får se om det är en powernap eller om det är för natten, hon brukar vara så bra på att somna och sova typ 30 minuter för att sedan vara klarvaken i några timamr igen. Men det verkade nästan som att det skulle vara natt-dags för henne, då får jag väcka henne när jag går och lägger mig för en nattflaska.

Kikar på Top Model på 3an (har redan sett hela säsongen online så jag slöglor bara), alldeles strax börjar Bones och sedan ska vi kolla på Evan den Allsmäktige.

Jag och Tess duschade tillsamamsn förut och det är så kul att se henens enorma leende när vi är i duschen, oavsett hur dåligt humör hon är på innan så får man ett enormt leende hela tiden.

Nej, nu blir det Bones, maten är snart klar och jag "fönstershoppar" lite på nelly.com


Success!

Haha, jag lyckades faktiskt ta mig i kragen och köra ett rejält pass med Wii Fit Plus, blev 45 minuter ganska varierad träning. Hederliga styrketräningsövningar, yoga och lite mer "lek"-träning, svetten droppade verkligen om mig men det känns skönt samtidigt.

Har även lyckats stryka, fålla och hänga upp gardinerna på kontoret så det går åt rätt håll. Får se om jag hinner med att sy vardagsrumsgardinerna imorgon, hoppas hoppas, har ju fortfarande julgardinerna uppe där.

Nej, nu ska jag ta på mig ett par strumpor, vi ska gå ut en sväng. Passar på att posta dopinbjudningarna och så ska vi se om Tess håller sig vaken för att få titta på änderna. :)



Jag glömde ju säga att jag fått Jimmy att sätta upp väggklockorna på kontoret och i Tess rum också nu, det rör sig framåt!! Ska se om jag sätter upp lite tavlor på väggarna hos henne också sedan


Varför är man så lat?

Jag ska tvätta fönster, jag ska byta gardiner på kontoret (dags att slänga julgardinerna i smutsen liksom ;) ) och jag ska sy gardiner till vardagsrummet. Jag ska träna, jag ska ut och gå med Tess... Ändå så sitter jag och läser bloggar och leker på Facebook, wtf?

Nä, jag måste sparka mig själv i baken rejält, gardinerna ska jag väl kunna få upp idag åtminstone???
Och träningsvärken i magmusklerna ska bli värre genom en rejäl runda med Wii Fit Plus... Sedan får vi väl se, man hamnar säkert här igen om jag känner mig själv rätt.


Påskmiddag hos mor och far

Idag har vi varit hemma hos mina föräldrar på påskmiddag. Det bjödspå ägg, prinskorvar och sill till "förrätt". Sedan fick vi rådjurssadel med potatis och rårörda lingon. Och efterrätten bestod av en riktigt kladdig kladdkaka med grädde och hallon, så där rök ytterligare 2 karameller (ett glas påskmust till efterrätten så klart). Underbart god var kladdkakan, så den var värd den utnyttjade karamellen, musten däremot var kanske lite onödig känner jag.

Tess fick sitta i barnstol vid bordet för första gången, det verkar som att hon tyckte det var bra att få sitta med när alla andra satt och åt. Vår stora fina tjej :)


Utmaningen: Vecka 2

Då har en vecka passerat, jag har nött på med mitt Wii Fit och lyckats hålla mig ifrån läsk och godis. Blev en tårtbit igår men faktumär att den inte var så god som jag hade inbillat mig att den skulle vara.



Vecka 2

Vikt: 103,6 kg
Förändring: -4,4 kg

Godissug: Inget godissug direkt men läsken däremot saknar jag ganska mycket. Har dock testat lite olika smaker på Ramlösa och Loka, alldeles utmärkt alternativ till cola och hallonsoda.


Vad är detta??

Jag har alltid varit en sådan som inte känner mig hungrig. Jag blir sugen och hjärnan säger att det är dags att äta men hunger har jag aldrig känt. Inte ens när jag under högstadietiden inte åt varken frukost eller lunch. Magen kunde kurra som en galning för varje andetag men jag kände mig inte hungrig. Men igår och idag har jag varit så hungrig att jag knappt kunnat stå upp.
Jag antar att det beror på mitt godis och läskuppehåll, kroppen får inga "tomma" kalorier att bolla runt med. Det är underbart att helt ärligt kunna säga att jag är hungrig.
1 vecka avklarad, mindre än 1 månad kvar. Får se hur detta artar sig. Senare ikväll kommer en uppdatering om vikten...


Ringer djävulen mig?!

Igår när min mamma ringde och gav en tid för morgondagens påskmiddag hemma hos dem så blev jag väldigt konfunderad... Hur kan våran nummerpresentatör visa så otroligt fel? Det var inte deras nummer som visades på displayen utan den visade 666... Något är skumt här, för inte kan väl min mamma vara djävulen?!


God natt

Idag har jag använt en av mina 5 karameller i utmaningen, och nu i efterhand förstår jag inte riktigt varför... Känns bara onödigt och det var inte så gott som jag hade föreställt mig.
Imorgon blir det en uppdatering på hur det går med vikten också, om någon är intresserad.

God natt på er alla


Ny fas?

Gårdagen blev ganska påfrestande eftersom Tess inte ville vara ifrån mig på hela dagen typ. Till slut satte jag henne i bärselen och hon somnade, men om jag satte mig ner så vaknade hon till och gallskrek. Ställde jag mig upp slocknade hon direkt igen... Kul att vara tvungen att stå och gå i typ 3 timmar nonstop.
Febern gav med sig snabbt och hon vara bara väldigt kelsjuk resten av dagen, dock inga problem alls med mat eller sömn på kvällen. Pigg och go' och gla' så fort pappa kom innanför dörren.

Hon har dock kommit in i en ny fas där det där med att ligga på en filt inte är något för henne, hon ska sitta upp, eller ännu hellre stå. Gud så stark hon är, stundtals känns det knappt att man håller i henne men hon står ändå. Och börjar hon sjunka ihop lite så trycker hon själv på så hon står rakt igen. Våran stora starka tjej ♥ Jag väntar bara på att hon ska börja försöka sätta sig upp mer på egen hand och försöka rulla från rygg till mage osv, den biten är hon fortfarande lite lat med...





RSS 2.0