Möte i affären

Träffade på en kille från min gymnasieklass på ICA nu i kväll. Senast jag träffade honom var dagen efter studentbalen, på ICA... ;) Småpratade lite, han är en av de som jag hade roligast tillsammans med under sista året och på studentbalen. Ganska avslappnad attityd och med skön humor.
Pratade lite om vad vi gör i dagsläget och han har lyckats med det jag inte har gjort ännu, nämligen att göra det han sa under gymnasiet att han ville göra, deltidsbrandman har han gått och blivit... Är ganska härligt att höra att det faktiskt är flera stycken från gamla klassen som lyckats med det de ville göra.
Vi konstaterade även att vi båda har en partner som vi överlämnar våra dator-problem till... Han rör inte datorn när det börjar strula utan låter tjejen fixa det, jag i min tur ropar på Jimmy... Men jag skulle inte påstå att jag är fast i stenåldern när det gäller datorer vilket han påstod om sig själv...

Jaja, det var oerhört kul att bara småprata lite med honom, över 3 år sedan sist...


Skoltankar

Vad hade ni för favorit-ämnen i skolan?

Den frågan har jag fått ett flertal gånger på anställningsintervjuer och jag får alltid höjda ögonbryn tillbaks när jag svarar matte och språk. Jag vet att det tydligen är olika hjärnhalvor som arbetar vilket gör att man sällan bruakr ha lätt för båda delarna men för mig är matematiken ett språk som vilket annat. Med en stor skillnad, matematiken är ett helt logiskt språk, oföränderligt... 1+1 är ALLTID 2 och kommer alltid vara 2. I vanliga talspråk ändras språket så mycket på bara några få årtionden och det finns dessutom inget språk som förenar hela världen, förutom amtematiken, för 1+1 är 2 både här och i Timbuktu elelr vart man nu råkar befinna sig, och matematiken har sett likadan ut i årtusenden nu...

Läste franska i 7 år i skolan, engelska i 10 år och läste upp till och med matematik E, utan direkta ansträngningar... Stundtals saknar jag faktiskt just de lektionerna men jag klarar mig ganska fint utan dem också.. ;)

Så, vilka är era favorit-ämen?


Glädje ♥

Haha, sitter här och pillar med lite bloggdesign åt en tjej och känner hur bebis stökar runt som vanligt. Men idag kunde jag faktiskt känna en fot, eller, det måste ha varit en fot... Kändes väldigt tydligt med handen och fick mig att börja skratta.
Fy bubblan vad glad jag är som har mina två älsklingar, en stor och en liten som är på tillväxt ;) Älskar er båda två...


V.29 (28+0)


Kroppen:

Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad. Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet. Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet:

Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar. I vecka 29 är medelkroppslängden ungefär 39 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1400 gr. Huvudets omkrets är 27 cm. Fett lagras under huden för att ge energi och sköta temperaturregleringen efter födelsen.
Nu är ögonen åter öppna och hinnan över linsen borta. Ögonen får färg vid den här tiden men vilken färg barnet slutligen får vet man inte förrän några månader efter födelsen. Ögonlocken är nu öppna då barnet är vaken och slutna då det sover.





Så, då har man tagit sig in i 29e veckan, 7e månaden (kalendermånad) eller 8e månaden om man räknar varje månad som 4 veckor...
Shit, verkligen inte mycket kvar nu börjar jag nog inse, ändå är det ju flera månader kvar... Nu är bebis ganska stor ändå, och jag har fortfarande inte börjat öka så mycket i vikt (jätteskönt eftersom jag som sagt har ganska mycket extravikt från början). Och jag har inte heller känt av foglossningen eller liknande. Antar att jag är en sådan där person som har en väldans tur med en lätt graviditet.
Jag mistänker att bebis kommer bli blåögd, elelr väldigt melerad, eftersom både jag och älsklingen har melerade ögon (mina verkar stundtals skifta färg beroende på mitt humör).
Barnmorskan får sig ett besök av mig imorgon, längtar verkligen... Då får vi se om magen har växt något sedan sist, men det känns lite så åtminstone.


Allmänt mat och lägenhetssnack

Mmmm, nu står pizzadegen på jäsning i köket. Tänkte göra en hemversion av "Kusin Vitamin" åt mig själv ikväll, min absoluta favoritpizza, som jag hittills bara lyckats få tag på i Mariestad på pizzerian där jag var stamkund innan vi flyttade hit. Jo, det var nog riktigt illa för när jag ringde och skulle beställa så visste de vad jag skulle ha direkt... Och nej, det är inte direkt så att jag presenterar mig men när jag ringde så sa jag alltid "Hej, jag skulle vilja beställa" och fick då "en kusin vitamin utan räkor?" som svar... ;)
Den låter nyttig när man läser innehållet, och den är så otroligt god!! Det är alltså en vanlig Vesuvio, som de dessutom lagt till köttfärs och räkor på (jag pallar inte skaldjur så jag beställde alltid utan räkor). När den är färdiggräddad lägger de på ett rejält lager med färsk sallad, gurka, tomat och majs, och det hela toppas med rejält med kebabsås...

Jag får skippa köttfärsen på min variant här hemma men i övrigt så ska jag nog kunna lyckas.


Blir troligen till att göra en tripp till IKEA någon gång under oktober. Mamma tyckte det var lika bra att vi skaffar vårt nya köksbord redan till inflytten i nya lägenheten (har ett gammalt klaffbord nu, lite väl litet). Så, det blir väl till att köpa ett i gemensam födelsedagspresent från mina föräldrar. Eller så hoppas vi på att kunna få ca 1500 för vår nuvarande diskmaskin (en kanonfin bänkdiskmaskin som vi köpte i typ september förra året för kring 3600). Det finns redan en stor diskmaskin i nya lägenheten och gud vad vi längtar efter den ibland, ska bli skönt att inte behöva köra diskmaskinen i skytteltrafik stundtals...

Nä, ut i köket igen tror jag, så maten är klar när älsklingen kommer hem från skolan.. Älskar honom så jäklans mycket, tror nästan det har varit en liten nytändning nu den senaste veckan... Tänk att förbättrad ekonomi kan vara så underbart


Packåsna

Kommit hem från mamma nu med en hel hög grejer igen. Eller, så mycket blev det inte. Hämtade hem två gamla väskor och en del ramar. Fick även med mig lite tyg som jag ska sy nya köksgardiner av någon dag, och en uppsättning med nya handdukar.

Passade även på att bläddra igenom Jotex julkatalog och hittade lite gardiner som vi nog vill ha till jul sedan. Ska bli så mysigt att få göra i ordning i andra lägenheten, och sedan hålla på och julstöka fram tills bebis tänker kika ut ungefär. *längtar*
Nä, nu ska jag värma en burk fiskbullar, får bli min lunch idag...


Stygg gullunge

Jag har en stygg bebis i magen, h*n verkar roa sig med att skrämma upp mig genom att inte göra något alls vissa dagar. Det känns lite obehagligt att jag känner så lite vissa dagar, men jag hoppas det bara är normalt. Får fråga BM på torsdag annars, när jag ändå ska dit och mäta magen och lyssna på bebis hjärta igen.
Vilken underbar upplevelse det är förresten, att lyssna på sin lilla bebis hjärtslag.


Kärlek!!

Jag är kär... :D
Fick hem mina mamma-byxor som jag köpte på Tradera idag, och jag vete sjutton om jag vill ta av mig dem igen (fast de luktar lite skumt, som det alltid gör när man köper kläder via tradera... Hur f*n tvättar folk sina kläder egentligen?)
Jag var ju väldigt orolig för att de inte skulle passa, det är int elätt att hitta byxor i min storlek, men de sitter perfekt!! Tänk att ett par byxor kan göra en så glad.

Nej, nu ska jag ställa muggen i diskmaskinen sedan på med ett par strumpor och en annan tröja. Sedan blir det en sväng ut för att hälsa på mamma lite, rota igenom min gamla garderob och kidnappa hem mina gamla barnböcker.


Vad? Varför??

När jag och sambon var på Babyproffsen och kikade runt lite igår började jag fundera på vart alla underbara Nalle Puh-grejer har tagit vägen. Jag vill ha en "leksak" till vagnen men gud så tråkiga de är nu. Visst är Tummen urgullig, men Laban? Lilla Anna? Vad har hänt??!!
Det verkar som att det ska vara spöket Laban, Mumintrollen, Bamse, Lilla Anna eller Tummen på allt numera. Finns ju en del Barbapappa-grejer också men jag är inget Barbapappa-fan... Jag vill ha Nalle Puh!!!

Jag antar att jag får leta på Tradera igen, nog ska jag väl kunna hitta Nalle Puh också??


Pizzasugen

Jag hoppas jag är lika pizzasugen imorgon, annars kommer jag nog dra mig för att ställa mig och baka pizza då. Men nu har jag i alla fall köpt jäst och lite skinka och ost att ha på. Hade gärna gjort pizza ikväll men vi har några köttbitar i kylskåpet som måste tillagas för att inte bli dåliga, och laga mat två gånger på samma kväll är inte så aktuellt.. :P
Har fått en mördande huvudvärk nu, och tröttheten börjar smyga sig på så det blir tufft att hålla sig vaken genom hela CSI NY ikväll, kanske blir en tupplur innan dess??

Vad gör ni ikväll då? Myser? Slöar? Tränar?


GAAAAH!!

Jag är nog på lite uselt humör idag...

Till att börja med är jag så jäkla nära att anmäla stället där jag sökte jobb tidigare idag. Jag har absolut inga problem med att tjänsten redan var tillsatt. Jag frågade istället om möjlighet att lämna en intresseanmälan för framtiden istället, vilket gick fint. Sedan frågade hon om jag jobabt med samma sak tidigare (konditoribiträde) vilket jag ju inte har, men jag sa att jag jobbat inom handel. Och så frågade hon om jag hade småbarn, och jag sa att vi har ett på väg, då fick jag mitt CV och min intresseanmälan tillbaks direkt istället. "Jag tänker aldrig anställa någon som är med barn, varför ska jag betala för någon som ändå inte kan jobba" När jag nämnde att det är olagligt att neka någon jobb enbart pga graviditet så tittade hon frågande på mig och undrade vart det stod... *suck* Borde inte arbetsgivare ha lite koll på lagarna kring anställning osv???

För några minuter slog jag på tvn och såg att det var repris av Privileged på 5an, och då blev jag irriterad igen. Varför skulle the CW lägga ner serien utan något ordentligt avslut? Sista avsnittet på första säsongen är ett "To be continued..." men det kommer inte komma någon andra säsong... Nä, jag ska nog dra något gammalt över mig och inte visa mig på några veckor tror jag... ;)


Regn, trött och uttråkad

Fy satan vilken seg morgon det här är... Älsklingen är på väg till skolan och jag sitter och rullar tummarna tills jag ska in till Arbetsförmedlingen på nytt seminarium. Ska försöka skriva ihop ett personligt brev och gå och lämna det på bageriet uppför gatan, de söker ett konditoribiträde på deltid och jag lovade att lämna CV och personligt brev till dem, men det är så svårt att få till det personliga brevet, speciellt när det är ett jobb man vill ha.
Jag har ingen frukostlust, har druckit ett glas juice mne det smakade inte så gott som jag hade hoppats, och att göra mackor nu känns inte så aktuellt.

Har åtminstone uträttat något vettigt idag, jag har betalat vagnen och spjälsängen nu :) Så nu är ytterligare ett steg avklarat, men vad mer ska man hitta på?
Tips på vad man kan göra, gratis, under några timmar en regngrå måndagförmiddag??


Middag, film och snask

Snart är det middag här hemma, är kanske inte jätte-hungrig men däremot är jag oerhört sugen på det som sambon håller på att laga. Blir panerad rödspätta med potatis till middag, underbart gott och sambon lyckas alltid få till paneringen så där perfekt frasig...

Sedan blir det Ensam Mamma Söker följt av Hitch på 3an med en skål ost-chips (Euroshoppers tortilla-chips) och nacho-cheese dipp... Underbart god kombination med rejält med "bett" i, så testa den om ni vågar ;) Blir nog några glas med is-kall 7up till också.


Bebis-snack

Nu har vi varit inne i "storstan" och kikat runt lite. Blev en fika på Wayne's Coffee, var nog nästan 1 år sedan jag tog en fika på ett fik senast men det var ganska trevligt att bara sitta ner en stund och inte göra något. Lite trött på att alltid sitta hemma på helgerna så vi bestämde oss för att åka in till stan och kika runt lite affärerna (ganska mysigt att titta på bebiskläder tillsammans även om vi inte köpte något).
Var på Babyproffsen också och hämtade ut vår "babybox" så ny har vi en blöjhink, lite blöjor och annat smått och gott hemma också. Min checklista på vad som behövs till bebis börjar kortas av rejält, är typ bara lite kläder, hygienprylar och skötbord som saknas nu. Blöjor, febertermometer och tvättlappar samt lite "bra att ha"-grejer till medicinskåpet behövs ju alltid. Tvättlappar blir ju med största säkerhet till att köpa på Jysk, tillsammans med en del nya handdukar, sånt är alltid trevligt att ha när man flyttar till nytt...

Håller tummarna för att mina byxor kommer imorgon, bara hoppas jag kan ha dem också ;-) inte alltid så lätt att köpa byxor när man är "lite större"...

Hur har ni andra som ska ha bebis i vinter det med "check-listan"? Mycket kvar eller börjar det prickas av så smått??


Vems beslut?

Det har blivit en intressant diskussion om vems val en abort ska vara på Egoinas Mammas blogg. Har du något att säga i frågan så kika gärna in där, mycket intressanta synpunkter har dykt upp bland kommentarerna.

Min personliga åsikt är att det självklart bör vara ett gemensamt beslut mellan mannen och kvinnan hurvida man ska behålla barnet eller inte. MEN kan man inte komma överens är det kvinnans beslut i slutändan, det är henns kropp och varken graviditet eller abort är helt riskfria så det är absolut inte ok att säga "det är väl bara att göra abort"...
Jag har fått en helt annan syn på det här med abort sedan jag själv blev gravid, innan var jag abortmotståndare men nu förstår jag verkligen att man kan se det som enda alternativet ibland.
Den dagen mannen kan bli gravid (nu menar jag "biologiska" män) så kan han fatta det slutliga beslutet


Hunddrömmar

Miiqa skrev om sin pappas Engelska Mastiff idag, och jag kunde inte låta bli att börja drömma om den dag då vi äntligen skaffar hund. Jag och Jimmy har pratat om det ganska mycket, olika raser fram och tillbaks m.m och när han är klar med skolan och har ett jobb så blir det med största sannolikhet så att vi köper en liten ullig valp. Vi måste självklart se till att träffa och umgås med några hundar från just den rasen vi vill ha först bara för att känna om de verkligen skulle passa oss, men av allt vi har läst (eller snarare JAG) så skulle vi nog passa ganska bra tillsammans med ett "lejon".

 

 

 



Det är alltså en Leonberger som vi är sugna på att köpa sedan, visst ser den snötäckta härlig ut :)


Trafikturister

Jag erkänner, jag AVSKYR "turister".... Idag är det "möbeldag" här i vårt lilla samhälle och det innebär att det är fullt av människor som i normla fall aldrig besöker orten. Men det jag inte förstår är att dessa människor dessutom beter sig som att de aldrig kört bil i hela sitt liv heller. På en sträcka som i normala fall tar mig ca 3 minuter att köra hamnade jag bakom minst 2 stycken som kröp i 30 km/h, inte hittade blinkersen på sin bil osv. Den ena vinglade nästan över hela vägbanan och tvärbromsade sedan mitt i vägen utan någon som helst anledning, rullade vidare i 100 meter till och tvärbromsade sedan igen, då för att h*n upptäckte att de skulle svängt in ca 10 meter tidigare. Folk parkerar sina bilar på huvudleder och blockerar trafiken helt hejdlöst...
Även om man inte känner till orten så kan man inte, och får inte, bete sig som att man aldrig har kört bil innan. Trafikrytmen osv ska försöka hållas, krypkörning och "ryck-körning" skapar bara ännu mer problem. Dessutom var detta i princip inne i centrum och nej, vi har inga enkelriktade gator så att ta sig runt ett kvarter om man råkar köra lite fel är inga som helst problem, lik förbannat väljer idioterna att panikbromsa när det ligger 5-6 bilar till bakom...
Nej, trafikturister har jag inte mycket till övers för, framför allt inte i ett så här litet samhälle, i en större stad där det är mycket mer vägar och trafik kan jag förstå att man kör mer "osäkert", jag är inte kaxig när jag kör i Stockholms-trafiken, men här?!

Och så blir jag ännu mer störd av att tutan på vår bil låter som en hes elefant eller något, den är skrattretande...


Fredag=supa?

Blev faktiskt lite förbannad när jag läste detta inlägg i Egoinas blogg

Varför är man så j*vla korkad att man uppmanar sina läsare att gå ut och "supa ner sig"? Medelåldern på Egoinas läsare är nog inte så jättehög utan många är omyndiga, Egoina är deras "idol" och den fredag som hon INTE skriver om att supa eller liknande är inte särskilt vanlig. Självklart får hon göra vad hon vill, det är hennes liv, hon är myndig, hon får gå på systemet om hon vill... Men någonstans måste det väl finnas en spärr som säger att det inte är ett hälsosamt beteende? Att man inte ska uppmana sina läsare att göra detsamma... (Ursäkta Egoinas mamma, men jg är lite förfärad över din dotters agerande ibland)

Är det onormalt att var i 20-års åldern och INTE supa och festa varje helg?? Är det fel? Varför höjer folk på ögonbrynen när jag, 21 år gammal säger att jag inte saknar alkoholen elelr festandet det minsta... Jag har aldrig varit en partymänniska, jag har aldrig haft särskilt stor glädje av att supa eller festa. Däremot uppskattar jag självklart en trevlig utekväll med goda vänner. Om det innebär ett biobesök och något glas vin elelr en drink så klagar jag inte. Men att hälla i sig bara för att det är fredag har aldrig varit min grej, kommer med största sannolikhet aldrig vara...

Nej, man kan ha kul och umgås utan alkohol också... Men jo, ett glas rosévin har jag nog saknat i sommar faktiskt, men det är många somrar framöver och min lever uppskattar garanterat att jag inte häller i mig alkohol varje helg, och aldrig har gjort heller...


Tankar

Tänk att det kan vara så svårt att verligen förstå att det är en liten människa som växer i min mage... Att det är en liten blandning av mig och min älskling som får min mage att hoppa så som den gör ibland.
Tänk att det kan vara så svårt att förstå och riktigt greppa vilken underbar upplevelse ett ultraljud kan vara, eller att få lyssna på bebisens hjärtljud hos barnmorskan.
Tänk att man kan älska någon så villkorslöst, någon som man aldrig har träffat och tänk att vi snart kommer få hålla i vårt eget lilla barn. Tänk att vi ska bli föräldrar...

Och det måste vara den ultimata överraskningen, vad det är för en liten människa som kikar ut sedan. Är det en pojke eller flicka, vem liknar h*n mest? Vilken ögonfärg får h*n? Vilken hårfärg? Så många frågor som snart ska få sitt svar

Det är stora tankar, tankar som man innan man väl sitter där med en växande mage inte inser hur kraftfulla de är. Vissa dagar kan jag ligga och njuta av att känna när bebis stökar runt i magen på mig och ändå ha så svårt att verkligen greppa att det är en liten mini-människa som orsakar den där glädjen och samtidigt framkallar sådan oro.
Det är helt underbart att ligga och småsjunga för bebis, eller bara ligga och prata med magen och känna när h*n sparkar till svar. För det är verkligen så det känns, att man faktiskt får svar på det man säger.

3 månader kvar, en evighet känns det som. Vem visste att 9 månader kunde gå så långsamt? Men snart få vi ändå hålla i vår älskling, lukta på och titta på det lilla mirakel som är en del av oss... Kan något vara mer perfekt?


Sjuk-rapport

*sucka* Varför ska jag alltid få en dunderförkylning så här lagom till att vi ska börja fixa i ording med nya lägenheten?
Gick åt nästan en hel flaska med hostmedicin igår och ändå så känns det som att jag ska hosta upp lungorna. Men nu är det lite bättre än det var igår, och i natt. Det är synd om våra grannar som har sovrummet vägg i vägg med vårat, jag låter överjäkligt när jag börjar hosta på nätterna så jag hoppas de inte vaknade av mian hostattacker.

Nä, en varm dusch nu skulle inte sitta fel. Sedan ska jag försöka övertala älsklingen att gå upp till affären (tillsammans med mig självklart) och köpa lite gott till kvällen, det är ju trots allt fredag.


Grattis Stina-Lee

Har verkligen inte känt mig pigg nog för att uppdatera så det blir en sen grattis-hälsning till Stina-Lee som fick sin efterlängtade dotter i tisdags. Som att jag inte längtade tillräckligt mycket efter vår älskling redan, nu när alla verkar få sina små så längtar jag ju om möjligt ännu mer...

Så, stort grattis till er och välkommen till världen lilla Mayia


Mardrömsscenariot för dagen

Vilken mardröm!!! Jag är väldigt glad att jag inte har drabbats av graviditetsdiabetes, och ännu gladare blev jag när jag läste detta. Men jag hoppas verkligen att jag sliper bära runt på en sådan jättebebis, jag oroar mig ju nästan för att vår älskling ska vara i storlek med hur jag var när jag föddes, dryga 4200 gram och 55 centimeter och tänk då om ungen skulle väga 8,7 kg och vara 62 cm!
Jag skulle vara skräckslagen men sannolikheten är ju tack och lov väldigt liten...


Hostmedicin

Så, nu sitter jag här med min älskade flaska Noskapin... :) Hmm, låter visserligen jättebra att den "dämpar hostreflexen genom påverkan på hostcentrum i hjärnan utan att påverka hjärnans funktion i övrigt"... Visst inbillar man sig alltid att Hostmedicin verkar i halsen, inte i hjärnan, men den hjälper lite i alla fall, jag hostar mycket mindre än jag gjorde tidigare idag, även om det killar i halsen hela tiden fortfarande.

Nu ska jag klura ut vad jag ska göra med resten av dagen


OS-plats på g?

Ökade chanser till en OS-plats för svenska konståkningsdamerna finns nu då en redan inkvalad nation tackat nej till en plats, nu finns det 7 platser att slåss om i helgen istället för de tidigare 6 och självklart håller jag tummarna för att Joshi ska lyckas knipa en av dem. Och om hon lyckas så blir det syskonkamp om vem som ska få åka i OS, blir det Joshi eller storasyrran Vicky?
Jag tycker alltid att det är lika kul att se hur det går för dem båda, dels för att de kommer från samma lilla håla som vi bor i, och dels för att deras storebror gick i min klass på gymnasiet (och jag var dödligt förälskad i honom under de första två gymnasieåren ;) )
Så, hjälp mig att hålla tummarna i helgen, så vi får se någon av dem i OS i vår...


Förkyld...

Det blev ingen bra "efter-bild" tagen igår... Ingen bra "före-bild" heller egentligen men det är lite svårt att fixa nu.. ;) Men jag ska se till att fixa det idag, jag lovar

Jag hatar verkligen att vara förkyld, blir helt utslagen på kvällarna då, somnar på två röda så att försöka uppdatera efter maten var bara kört. Vi lyckades ta oss igenom en film dock, Baksmällan. Riktigt rolig stundtals så den kan jag ju rekommendera om ni inte redan har sett den.
Jag måste upp till Apoteket sedan, köpa typ en flaska Noskapin så jag kanske kan slippa ha sådan överjävlig torrhosta. Det är alltid så för mig verkar det som, först får jag halsont 1-2 dagar, sedan snuvig 1-4 dagar (det går alltid i varandra) och avslutas med torrhosta som kan vara i 2 veckor... Slemmig hosta har jag mycket mer sällan, men hellre det än att ha en riktig torrhosta.
För typ 2 år sedan, när jag och Jimmy ganska precis blivit tillsammans hade jag en sådan torrhoste-period när jag var uppe hos honom i Stockholm. Låg i sängen på natten och hostade så hans stackars pappa i rummet bredvid trodde jag höll på att dö
När man hostar så så får man ju oftast huvudvärk också, och jag kan lova er att det är jobbigt att hosta så man typ vill vända lungorna ut och in när man dessutom har en liten gullunge som ligger och trycker ihop lungorna på en. Jag får lite jobbiga sammandragningar när de värsta hostattackerna kommer så nu måste jag ha hostmedicin för att fungera som en normal människa.


Storhandlat

Så ja, nu är kyl och frys fyllda igen... Det var ett tag sedan kan man ju påstå men nu jäklar... Köpte på oss kött, fisk och kyckling så det bör räcka en bit in i november nästan. Och massor av härliga grönsaker, pasta och anant som är trevligt att ha hemma. Och aldrig verkar det bli särsklit dyrt när vi månadshandlar heller, känns skönt att kunn lasta på sig ordentligt med mat och ändå ha gott om utrymme kvar i budgeten.
Nej, nu ska jag ta och färga håret. Ska ta en ordentlig "före-bild" och sedan en "efter-bild". Försöker uppdatera med dem medan maten är i ugnen sedan... Blir ugnstekt falukorv och makaroner ikväll...


Sicken fräckhet

Nu har jag varit hos frissan och kapat bort slitet hår för ca 1 års tid... Var inte min vanliga frisör men funkade fint ändå, men ni skulle bara ha hört hur fräck hon var! Att hon bara vågar påstå att jag har självfall...

I vanliga fall kommer jag alltid därifrån med plattångat hår, den här gången blev det motsatsen, och det är bara med hjälp av någon slags hårlotion för att förstärka lockarna och sedan uppfönat med tratt... Visste inte att mitt hår kunde se ut så med lite hjälp...

Ikväll ska jag troligen slänga i lite ny hårfärg också så ni får kanske se mer imorgon, eller ikväll.. Dock inte med samma frisyr som nu för det skulle jag aldrig kunna åstadkomma på egen hand



En ny vampyrdräpare?

Sarah Michelle Prinze (tidigare Gellar) fick en dotter i söndags enligt Aftonbladet. Dottern ska Charlotte Grace, och pappan är självklart Freddie Prinze Jr.
12 år tillsammans och 7 års äktenskap, det är en ganska lång tid för att vara ett Hollywood-par om man ska titta på statistiken men jag håller tummar och tår för att de har minst 50 år kvar tillsammans. :)

Sarah Michelle är kanske mest känd från Buffy och Vampyrerna, men för oss som känner till henne lite så har vi säkert sätt bra många fler, både filmer och serier med henne i en av rollerna. Hon och Freddie träffades under inspelningen av Jag Vet Vad Du Gjorde Förra Sommaren och ahr varit ett par sedan dess... Starkt jobbat. :)

Så, ett stort grattis till de nyblivna föräldrarna från mig i alla fall


V.28 (27+0)


Kroppen:

Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska. Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud. Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.
Man kan känna hur livmodern trycker upp mot revbenen så att de nedersta revbenen spänns ut. Det kan bli svårare för dig att ta ett djupt andetag. Du tycker kanske att ditt barn är lite väl stökigt nu. En del kvinnor kan nu börja oroa sig för förlossningen och en viss osäkerhet och oro är naturlig och ganska vanlig. Speciellt gäller det förstföderskor och omföderskor som har haft en jobbig tidigare förlossning. Prata med din barnmorska om det, hon kan hjälpa dig. Några kan vara mer oroliga: Kan det hända barnet något? Gör det mycket ont? Orkar jag med? Tänk om jag tappar fattningen? Du kan då behöva hjälp och det kan vara bra att börja i god tid före förlossningen. Om det finns tråkiga händelser tidigare i livet som ligger bakom oron kan du få en tid hos kurator eller psykolog. På många kvinnokliniker kan man ta emot kvinnor med oro inför förlossningen för att stödja genom information och samtal med specialutbildad förlossningsbarnmorska och/eller förlossningsläkare.

Barnet:

Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag.
En del barn lägger sig tillrätta redan nu med huvudet nedåt. Även om det börjar bli trångt kan barnet slå kullerbytta i livmodern. Håret på huvudet har vuxit och barnet har fått ögonbryn och ögonfransar. Barnet öppnar och sluter ögonen. Forskning har visat att om man lyser med en stark lampa på mammans mage så rör sig barnet mot eller bort från ljuset. De starka kontrasterna mellan ljus och mörker består till efter födelsen, det nyfödda barnet föredrar kontrastrika leksaker i svart och vitt. Precis som ett spädbarn sover det ofödda barnet mycket. Man vet att unga barn har en stor del så kallad djupsömn, liten del drömsömn (REM-sömn, rapid eye movement, snabb ögonrörelse-sömn) samt liten del vakenhet. Dessa proportioner ändrar sig med graviditetslängd, barnets mognad och tillväxt: äldre är vakna längre och sover ytligare. Det finns forskare som tror att barn drömmer redan i livmodern och bearbetar det de varit med om. Ett barn som lever vid födelsen räknas alltid som ett barn enligt lagen, vilket innebär att det måste registreras. Är det däremot dödfött räknas det som ett barn om graviditeten är fulla 28 veckor gångna. Innan 28 hela veckor räknar man ett dött barn som ett sent missfall.




Ja, undra just vad bebis drömmer om där inne, om h*n drömmer alls.
Har känt de senaste dagarna att det stundtals känns nästan som att revbenen på högersidan trycks utåt som en vinge, lite läskigt men inte obehagligt. Och på morgonen kan det vara lite jobbigt att sitta upp och fortfarande kunna andas ordentligt.

Det är lite svårt att komma underfund med hur man ska läsa de olika graviditetskalendrarna på nätet, vissa skriver som jag själv alltså att vid 27 fullgångna veckor är man i v.28 medan andra följer barnmorskans räknesätt, 28e veckan är 28 fullgångna. Men utvecklingen är ju lite olika från person till person också så det får bli som det blir ;)
Var lite "kul" att se att när den här graviditetsveckan är över kan jag inte "få missfall" enligt "lagen" utan då räknas det bara som ett dödfött barn (hoppas verkligen inte att det ska gå så illa).
Vi längtar efter vår lill* älskling nu i alla fall, mer än jag hade kunnat föreställa mig att vi någonsin skulle göra.. Mammas och pappas gullunge...


Natti natti

Nu är jag helt slutkörd, kan verkligen inte fatta att jag blir så trött nu igen, eller seg snarare. Tänker krypa ner i sängen med nya Camilla Läckberg-boken och vänta på att ögonen faller ihop helt och hållet.
Imorgon blir det till att städa det sista, ett varv med dammsugaren och ut till förrådet med lite småsaker.
Sedan ska vi åka in till stan och storhandla, fylla kyl och frys ordentligt med massa gott ska bli helt underbart. Blir nog en snabbsväng in på Gina Tricot också, kika på leggings och göra en snabbkoll bland tröjorna. Och självklart försöka få tid hos frissan, håller tummarna för att det inte blir så svårt så här precis innan löning.


Dammsugarmonstret

Bebis gillar inte när jag städar känner jag, i alla fall inte när jag städar så som jag gjort idag med en del krypande på golvet osv. Och dammsugaren är ett monster (märks att h*n är släkt med mig, var mer eller mindre livrädd för dammsugaren när jag var mindre)...
Har fått ordning i badrummet nu, min halva av sovrummet ser riktigt vettig ut och så har vi vardagsrummet och köket kvar. Inte så mycket egentligen, ska diska kastrullerna i köket nu och sedan röja vardagsrumsbordet så ska vi nog klara av att släppa in hyresvärden och "spekulanten" i lägenheten imorgon förmiddag.

Var iväg och åt middag på pizzerian förut, helt underbart var det att sitta ner med älskling, en kall läsk och en rykande het pizza. Men pizzorna är enorma här så vi tog med oss halva pizzan var hem i en kartong... Jag tror de som jobbar där är vana vid att folk gör så, men så får ju bara lite drygt halva pizzan plats på pizzatallriken också...


Storstädning startar NU!

Nu måste jag storstäda, på panikstädnings-vis...
Meddelade ju hyresvären igår om att vi flyttar till 4an istället, vår 2a kommer med andra ord vara ledig från 1 november. Det ligger fortfarande ingen annons ute på hyresvärdens hemsida om vår lägenhet men de ringde precis och frågade om de har tillstånd att gå in i lägenheten imorgon för en visning... ;) Ett drygt dygn tog det innan de hade någon som var intresserad, i vanliga fall står lägenheterna tomma i flera månader i vårt hus.
Så nu måste jag storstäda, plocka ut grejer i förrådet, städa köket och badrummet ordentligt och röja rent i sovrummet så att vi slipper skämmas imorgon när hyresvärden klampar in vid 10 för att visa lägenheten... Hujeda mig..


Hårkaos

Idag har jag och älsklingen varit tillsammans i 2 år och 3 månader, tiden går snabbt nu, och bara 3 månader kvar till BF.
Sitter ensam hemma medan älskling är i skolan och försöker göra lite skolarbete innan hans föreläsning i eftermiddag/kväll... Känns trist att han ska ha en så "sen" föreläsning, jag kommer ju vara utsvulten när han väl kommer hem. Är dock pizza inplanerat ikväll, får se om vi kanske lyxar till det så pass att vi äter på pizzerian eller om vi sitter hemma och ugglar som vanligt.

Ska försöka passa på att komma iväg till frissan innan fredag också, har inte klippt mig på över 1 år nu och det börjar verkligen bli kritiskt behov av en rejäl urtoppning. Älskar dessutom att gå till frissan och bli bortskämd. Ska försöka färga håret också efteråt, men det får bli hemmafärgning, jag har ju hittat en färg som jag trivs riktigt bra med så jag kör vidare med den ett tag till. Ska även se till att sambon verkligen går till frissan i veckan, hans hår ser för jäkligt ut nu.

Gissa vad jag har gjort nu på morgonen förresten... Jo, visst satan kunde jag inte låta bli att börja packa ner böckerna och mina filmboxar i lite kartonger, så nu har vi snart 3 färdigpackade kartonger med filmer och böcker samt en kartong med bebisens grejor. Jag vet att det är lite mer än en månad tills vi flyttar men jag måste ha något att fördriva tiden med tills vi får börja renovera lägenheten, och böckerna kommer ändå inte läsas innan vi har flyttat. Dessutom är det skönt att faktiskt se att det är på g nu... :)


Hoppjerka

Alltså, jag måste seriöst försöka filma min mage någon dag, nu rör det sig så mycket att man inte kan undgå att se det, sambon ser det från andra änden av vardagsrummet.. Om jag lyckas filma det så ska jag försöka lägga upp det så ni får se, är ju inte konstigt att det känns rejält ibalnd alltså.. ;)


Ett litet mail..

Jag fick ett mail tidigare idag från en vän som jag har väldigt sporadisk kontakt med. Den här vännen har hamnat väldigt fel i livet och har tidigare vägrat inse att det är något han själv har valt och att det har varit fel väg att gå.
Han skrev i mailet att han är stolt över mig och att jag är en av de få som vågat vara ärlig mot honom, säga vad jag tycker och tänker och kritisera honom när han beter sig som en idiot. Just den biten gör att jag fuderar på hur normal en sådan vänskap är, där den ena parten kritiserar den andre, är brutalt ärlig och inte tvekar att säga till den andre att den beter sig som ett svin och att den måste skärpa sig eller skylla sig själv när allt går åt helvete igen. Men jag är glad att han uppskattar att jag skällt ut honom ett flertal gånger, att han börjar inse att han hade kunnat ha ett helt annat liv om han valt den andra vägen tidigare.
Det känns väldigt skönt att veta att jag fortfarande betyder något för honom och att jag fortfarande kan nå fram till honom när andra verkar gå bet, och jag hoppas han håller sig på rätt sida i fortsättningen, han har många år på sig att försöka ordna upp det han strulat till, men för hans familjs skull hoppas jag att det blir väldigt snart...

Ska nog ta och svara på det där mailet nu, fick en liten fråga som jag tror han behöver ett ordentligt svar på, hoppas bara att han orkar lyssna på vad jag har att säga nu...


Dagen so far

Hemma från arbetsförmedlingen nu, verkligen ingenting nytt man fick höra talas om på det förbannade seminariet, men nu har jag iaf varit på något av dem och känner mig lite mer berättigad till den ersättning FK faktiskt betalar ut till mig..

Började dagen på ett strålande sätt, eller nja, vakna halv 7 med ont i halsen och sedan åka in till högskolan där man fick sitta och fördriva tiden i 2 timmar känns väl inte så kul, men jag ringde hyresvärden under tiden åtminstone... Så nu får ni snart stå ut med att min blogg kommer bli väldigt mycket renoverings-blogg och inrednings-inriktad. :D 1/11 har vi nya lägenheten ifrån, men vi får tillgång till den tidigare för att kunna tapetsera om och flytta in allt, samt tömma ur den vi bor i nu och städa den ordentligt. Fy f*n vad jag är glad, nu har jag ett stort projekt att ta tag i och något att verkligen se fram emot, som ligger lite närmare i tiden än BF gör.


Fobier

Hur har ni det med fobier? Lider ni av en sjuklig rädsla för mörker, höjder, ormar, spindlar eller nåot annat vanligt eller ovanligt?
Själv är jag, kanske inte livrädd, men oerhört rädd för ormar och andra krälande djur så som grodor, ödlor m.m. Har alltid varit och kommer eventuellt alltid vara.
Jag har dessutom en "fobi" som är mindre vanlig, nämligen höns. Jag har inga problem med dem när de är framför mig och jag ser dem men hör jag en tupp eller höna bakom mig får jag verkligen panik. Det låter jätte löjligt men när jag var liten hade vi en folk-ilsk tupp hemma som attackerade och högg mig i knävecken så fort jag hade ryggen emot, mamma fick jaga bort honom ett antal gånger. Och det var inte bara mig han attackerade men mestadels var det nog. Sedan dess har jag haft jätte svårt att vända ryggen mot en flock höns utan att få panik och känna det som att de ska hugga mig i knävecken eller hälsenorna.

Berätta gärna om era fobier, konstiga som "normal"..


Sängdags

Jahapp, tänkte krypa i säng snart. Blir en tidig dag imorgon, först har sambon föreläsning mellan 8 och 10, och så ska jag på seminarium på arbetsförmedlingne mellan 10 och 12, båda behöver bilen för att komma in så jag får följa med sambon till skolan på morgonen, sedan får han vänta på mig när jag är på arbetsförmedlingen.
Tänker passa på att ringa hyresvärden när sambon sitter på föreläsningen och håller tumamr och tår för att inget ska strula nu, sedan blir det till att läsa bok en stund.
Kan knappt tänka på något annat än lägenheten just nu, kommer hinna bli galen av "oro" innan det är klart där...


C-vitamin-chock

Sitter just nu och försöker c-vitamin-chocka min kropp. Börjar känna av lite halsont och vill verkligen inte bli förkyld nu! Har alldeles för mycket roligt planerat inför den kommande veckan, så det får bli apelsinjuice i stora mängder nu ;)

Och jo, imorgon bitti ringer jag till hyresvärden och säger att vi vill ha 4an... Hoppas inte någon varit fräck nog att ringa och sno den nu idag, då blir jag fasen deprimerad


Inköpt i fredags

Lägger upp lite bilder på sådat som köptes i fredags när vi var i Ullared...

Kunde bara inte låta bli den här söta ramen, 14,95 kostade den och det tycker jag ju att den är värd...



Bebis första mjukisdjur, ett urgulligt och mjukt litet får från bebis mormor. Visst är den urgullig?



Hösten är här

Haha, har ni märkt hur dålig fantasi jag har nu för tiden med mina blogginlägg? Jag får en topp som varar ca en vecka sedan sjunker jag ner på en "nu har jag ätit det och gjort det, dags att sova"-nivå igen.
Vissa dagar är det verligen jättesvårt att komma på vad man har gjort, vad man ska skriva om och vad man vill göra, till och med matidéerna lyser med sin frånvaro.
Men jag är jätteglad över mina drygt 60 unika besökare/dag.. :)

Är en riktigt härlig höstdag utanför nu, var en helt underbar dag igår med, jag kommer nog njuta rejält av den här hösten med mycket att förbereda och bara mysa, men samtidigt hoppas jag att hösten sak gå snabbt för jag vill att det ska vara december, slutspurten... (Så kollar man i almenackan, inser att jag troligen har en lägenhet att tapetsera om, möblera, fixa i ordning och ytterligare en att tömma och städa grundligt, sedan ska man hinna med lite julklappsshopping och att förbereda för bebis ankomst och inser att tiden kommer flyga iväg.)
Ska nog försöka rensa av tomatplantorna på uteplatsen snart också, det är ju trots allt oktober snart.


Frukost-tajm

Skickade precis iväg sambon till affären, tar han det sista smöret så får han allt köpa ett nytt paket så jag också kan få en frukostmacka... Så, så fort han kommer tillbaks blir det tunnbröd med ost och ett stort glas Oboy'...

Tänkte gå ut till förrådet och leta reda på en lagom stor kartong sedan, börja packa ner alla smågrejer till bebis i en kartong så att allt är samlat och lätt att flytta med sedan, för nu är vi nästan säkra på att det blir flytt ändå, vi får som sagt se imorgon om lägenheten fortfarande är ledig men det ser ljust ut.. :)



Western-fest

Nu har jag gjort mig i ordning för kvällens western-fest. Skulle troligen bli grillad mat, ca 40-50 pers anmälda till festen osv. Brukar kunna vara helt galet på liknande tillställningar, linedance, westernfolk och alkohol det är en lustig blandning det.
Har iaf iklätt mig mina vanliga jeans (med gummiband så klart), en rutig mammablus/skjorta som jag köpte igår och mina cowboy-boots. Ska agera "fylle-chaffis" ikväll åt mor och far, men det brukar vara inte vara några problem, de är ganska lugna av sig.
Nu är det bara lite sminkning som saknas innan vi ska åka, älsklingen är i duschen så jag antar att det kan dröja ett tag till innan han är klar dock. Får se hur sent det blir ikväll men borde vara hemma kring midnatt tror jag...


Flytt eller inte, besked på måndag

Nu har vi ju äntligen fått alla besked som vi har väntat på, älsklingens tentaresultat och beslut från csn om studiemedel, samt även beskedet från försäkringskassan om bostadsbidraget. Så nu vet vi vad vi har att räkna med varje månad på in-kontot.
Passade på att ringa hyresvärden precis för att höra om 4an som vi var och tittade på tidigare fortfarande är ledig, så vi vet om det ens är någon idé att räkna på en budget för den hyran, kändes lite småtaskigt att ringa på en lördag, men han sa ju åt oss att ringa honom på mobilen så snart vi visste hur det blir. Den är fortfarande ledig... :D
Han sa att han hade visat den för en "äldre dam" i fredags som inte hört av sig med något besked ännu, så om vi är snabba så hinner vi först och får den.
Så jag sa till honom att vi skulle räkna på det nu i helgen och sedan höra av oss på måndag med besked, och fick till svar att om jag ringer direkt på måndag morgon så borde vi vara först, då är den våran, så räkna budget fram och tillbaks idag och imorgon, sedan ringa direkt på måndag morgon, jag vaknar ju till vid 8 ungefär så jag ringer då om vi vill ha den.

Min preliminära budgetberäkning säger mig att vi ska ha råd med större lägenhet, hyresskillnaden är 725 kr/månad och i vår så kommer vi få 300 kr mer i bostadsbidrag för den (preliminärt) än för vår nuvarande tvåa, hemförsäkringen kostar lika mycket oavsett vilken vi väljer och elen bör inte bli mycket dyrare, några lampor mer men nyare vitvaror borde kunna väga ungefär lika.

Så vi får väl se, men jag skulle älska att ha ett projekt att syssla med. Riva tapeter, välja nya tapeter, tapetsera (med hjälp av mamma så klart), sedan städa hela den lägenheten från golv till tak, putsa fönster, skura skåp osv. Packa böcker, kläder, köksredskap m.m, flytta in allt, packa upp igen och storstäda den här lägenheten från golv till tak. Jag skulle ha sysselsättning hela oktober åtminstone, sedan börjar det ju bli dags att förbereda mer för bebis ankomst.
Jag håller tumamrna för oss åtminstone, 4an är "bara" 20 kvm större än vår 2a, men planlösningen gör att den känns enorm och jag är totalförälskad i den trots riktigt fula tapeter...


Föräldragruppen

Har fått papper om föräldragruppen idag, första träffen den 8 oktober så nu kommer det vara full rulle hela vägen in i mål känns det som. :)


Shoppingdag

Nu så är jag hemma igen, hade kanonbra timing, lyckades precis buda hem ett par mamma-jeans på Tradera, 1 minuts marginal hade jag när jag satte mig vid datorn. ;)

Åkte från mina föräldrar vid 8 i morse, ca 3 timmar senare var vi äntligen framme i Ullared och mötte upp min syster. Tog vår obligatoriska kiss- och fikapaus och gick sedan in i kaoset på GeKås, var relativt lugnt idag dock, folk har kanske en liten GeKås-paus nu i sept-okt innan de åker dit för att julhandla.
Hittade ett par snygga tröjor åt sambon, lite hygienartiklar och självklart ett storpack strumpor åt sambon också.
Sedan gjorde jag och mamma ett dyk in på barnavdelningen, hittade inte så mycket till bebis, men hade inte planerat att spendera så mycket tid där heller eftersom vi misstänker att vi kommer få ärva en hel del bebiskläder, och att släkten kommer köpa en hel del också. Men en pyjamas och en omlott-body blev det. Ska fixa bild någon dag snart, orkar inte ikväll dock.
Hittade även lite mammatröjor, dock inga byxor som jag kom i, har för brett arsle för de få varianter som fanns där. (Därav min tradera-runda). Så blev det ett bäddsätt till vagga/vagn, en nappflaska och lite småprylar i övrigt som är bra att ha när bebis väljer att kika ut.
Hittade även en bok som jag ville ha, Camilla Läckbergs senaste, Fyrvaktaren som släpptes nu i veckan. 139 kr fick jag ge för den, helt ok pris.

Och jag måste erkänna, jag hittade en adventsljusstake som jag kände att den MÅSTE jag ha om det blir flytt till 4an, så en sådan blev det också.
Ska som sagt försöka fixa lite bilder någon dag snart, ska bara återfå lite energi igen.
Åt en underbar pizza och åkte hemåt igen vid 18 så ca 5 timmar inne på GeKås och så lite tid runt. Och sammanlagt lite över 6 timmars bilkörning.

Nej, nu ska jag surfa runt lite till, sedan packa upp lite mera och försöka gnugga gruset från John Blund ur ögonen


Måste man alltid vara tacksam?

Måste man alltid var tacksam för det man har/kan och tänka på de som har det värre? Är det inte tillåtet att ibland få spy galla på sitt eget liv och sitt eget elände?
I forumet på familjeliv.se pågår en evig "strid" mellan de ofrivilligt barnlösa och alla gravid/föräldrar som ibland behöver få skriva av sig om hur eländigt de mår i graviditeten, hur jobbiga deras 3-åringar är osv.
Den ständigt återkommande kommentaren är "var tacksam för att du ens kan få barn, tänk på oss som inte vill något hellre men inte lyckas och kanske aldrig kommer lyckas". Självklart är det otroligt synd om de som av olika anledningar inte kan bli med barn, som inte kan få egna barn utan måste ge sig in i adoptionscirkusen istället. Men får inte den som mår dåligt hela graviditeten igenom beklaga sig och "ångra" sig ibland utan att bli påhoppad? De som sitter där med barn som av olika anledningar är riktiga värstingar får inte beklaga sig över hur jobbigt det är att vara småbarnsförälder, för vissa kommer kanske aldrig få uppleva hur det är.

Jag tycker det är lite som att säga till någon som ex. brutit handen att h*n minsann inte ska klaga, tänk på den som av någon anledning inte ens har en hand...
Det finna ALLTID någon som har det värre, men det ska inte innebära att du inte får beklaga dig över hur du själv mår.
Att man mår dåligt och "hatar" att vara gravid innebär inte att man inte är tacksam för att man KAN bli gravid, men man måste ju få ventilera sina känslor ibland.
Ska man hela tiden påpeka för folk att de inte ska klaga, det finns de som har det värre, så ska man själv komma ihåg att man absolut inte får säga ett pip om hur illa man mår, hur jobbigt det är osv om man själv hamnar i deras situation.


GPS vs. sunt förnuft

När slutade sunt förnuft fungera?? Den här mannen valde att lita blint på sin GPS i jakt på en bensinmack och det hela resulterade i att han hamnade på en kostig, utan möjligheter att vända. Och till slut hamnade han med bilen hängandes över ett stup.
Visst är en GPS kanonbra, har kört efter GPS ett flertal gånger men nog låter jag mitt sunda förnuft tala när GPSen säger att jag ska köra in på en lite skogsväg/kostig eller liknande, det känns ganska självklart att det inte är den smartaste vägen att ta när man ska till en bensinmack, stad o.dyl
Jaja, dumt huvud får plånboken lida för, mannen dömdes till att betala bärgningsavgiften på nästan 23.000 kronor...


Busfrö!

Nu har bebis kommit på nya favoritbuset verkar det som. Det är åtminstone någon som verkar tycka om att sticka upp foten precis under revbenen på mig, hålla emot några sekunder och sedan släppa. Alltså inget spark-beteende just då utan mer "håll dig borta så jag kan sträcka på mig"-beteende. Mjukt men bestämt, absolut inte våldsamt utan lite yoga-stil över det hela... Känns väldigt konstigt men mysigt ändå eftersom man känner så väl att det trycks utåt och sedan slappnar av. Snart kanske man till och med ser en fot sticka ut?


Det är ingen sjukdom, det är självvalt...

Graviditet är ingen sjukdom, det är ett självvalt tillstånd säger FK till sitt försvar när de får klagomål om att många gravida nekas sjukersättning trots ryggbesvär, foglossning m.m. Det är ju sant, men vad vore vårt land om alla lät bli att skaffa barn pga att man kan drabbas av foglossning och kanske inte kan jobba hela graviditeten igenom?
Om gravida som råkar ut för diverse komplikationer som gör att de ej kan arbeta fullt ut ska nekas sin rätt till sjukersättning för att det är "självvalt" så ska FK bli betydligt hårdare med bedömningen av andra skador/sjukdomar också.

En gravid kvinna som tvingas sitta i rullstol sista månaderna pga. svåra foglossningar kan tvingas arbeta (jodå, det har hänt), men någon som spelat fotboll med polarna och råkat få benet avsparkat blir självklart sjukskriven (så känns det ju).
Men var inte fotbollsmatchen självvald? Skador som uppstår i samband med fritidssysselsättningar är ju frivilliga, likaså om du står på en stol hemma för att byta gardiner och ramlar ner, det var ju frivilligt att ställa sig på stolen från första början så varför klaga??

Samtidigt säger Eva Sylwander, verksamhetsutvecklare på FK att hon inte anser att det är diskriminering att det är så svårt för kvinnor att bli sjukskrivna vid graviditetskomplikationer. Men det är ju problem som en man inte kan få, och hade en man haft problem med att gå, stå och ibland sitta pga något liknande foglossning hade det ju varit så olidligt synd om honom så han hade väl blivit sjukskriven direkt, eller??

Nej, tänk på det tjejer, bli inte gravida... Ni kan ju för guds skull drabbas av någon/några komplikationer och tvingas vara hemma från jobbet/gå ner i arbetstid.. Och då har ni ju själva valt att få de besvären...
Inte för att jag tror att någon planerar att drabbas av foglossning eller ryggbesvär osv pga sin graviditet, vissa drabbas, andra inte that's it!


Uppdatering

Filmtittandet blev lite framskjutet, ska alldeles snart starta den men tänkte meddela att jag kommer vara ganska frånvarande i bloggvärlden från imorgonkväll till fredagkväll, eventuellt enda till lördagkväll/söndagmorgon.
Pratade precis med mamma så på fredag morgon åker vi till Ullared för en dags "avkoppling" på Gekås, alltid lika kul, dock får jag halta fram lite och stötta mig extra mycket på kundvagnen denna gången. Har ont i sätesmuskeln på vänster sida (haltar lite ibland) och så måste jag ju skydda magen från alla galna kärringar, de har verkligen inte ögonen med sig, de kör över allt och alla om man inte passar sig. Det är tur att jag har fått in tekniken på kundvagnen och har övat en del på mitt "onda öga" och kan både stirra och skälla ut de som kör över mina hälsenor.
Så jag/vi (om sambon orkar hänga med) åker till mamma och pappa imorgonkväll, sover över där och kommer hem sent på fredagen. Sedan ska vi iväg på en Westernfest på lördagen så det kanske blir att man sover över ytterligare en elelr två nätter hos mamma och pappa...

Nej, nu blir det film... C'ya


Filmtime

Insåg att det inte är något vettigt på tvn ikväll så nu ska vi slänga i Lejonkungen 3 i DVDn... Var verkligen länge sedan jag såg den men den är så himlans härlig... :)


Huslig

Nu har jag varit duktig och diskat alla kastruller och matlådor som låg i diskhon, tallrikar m.m. är i diskmaskinen. Skrubbade även rent diskhon och torkade bänkarna i köket, med resultatet att jag lyckades knuffa ner potatisstickan bakom spisen...
Känns jättelyckat när det går så bra när man försöker vara lite duktig. Funderar på att ge mig i kast med att tvätta köksfönstret också, men samtidigt vill jag avvakta med det tills jag vet om det blir flytt eller inte. Är mycket lättare att tvätta fönstret när det inte står massa blommor m.m. på fönsterbrädan.


Tack för stödet

När jag läser den här tjejens blogg om hennes graviditet och hur den har påverkat hennes relation till sin mamma känner jag hur otroligt lyckligt lottad jag är. Till att börja med, det är en mycket läsvärd blogg och jag ger mitt fulla stöd till henne och hennes val att behålla sitt barn, så kika in där.

När jag berättade för min mamma om att jag var gravid blev det ganska tyst men samtidigt fick jag småkommentarer som talade om för mig att hon finns där och stöttar oss. Min pappa är den tysta typen men även han visar, på sitt sätt, att han finns där och inte dömer oss för att vi har valt att behålla vår älskling trots att ekonomin är ganska svajig.
Min ena syster har erbjudit oss så mycket grejer till bebis och jag är väldigt tacksam (pengarna är på väg snart ;) ), min andra syster är ganska lik pappa, tyst men man känner ändå att hon finns där. Det är dock lite lustigt att den av mina systrar som jag haft "sämst" kontakt med när jag växte upp är den jag har mest kontakt med nu och den jag avgudade är den som står mer i bakgrunden. Men jag älskar dem båda två...
Sambons mamma blev väldigt förvånad och chockad när hon fick veta att hon ska bli farmor, vilket är förståeligt eftersom hon själv bara är 42, eller snart i alla fall. Men hon gläds åt det och blir jätteglad när det kommer små uppdateringar om hur det går. När vi hade varit på ultraljudet mailade jag över bilderna till henne och jag tror att hon blev väldigt glad åtminstone. Även sambons mormor finns där som ett stöd för oss och det är helt underbart.
Sambons pappa vet jag inte riktigt hur han tar det hela ännu, han blev lite smått förtvivlad när han fick veta och jag tror inte att han hade räknat med att han skulle bli farfar de närmsta 10 åren (om han fick bestämma), men samtidigt har jag inte hört några fördömande ord från hans håll heller.

Jag har dessutom många vänner och bekanta som jag verkligen känner finns där. Sådana som jag inte haft kontakt med på flera år som nu visar att de finns där och följer oss med spänning genom små kommentarer som värmer.

Kort sagt, vi har haft en väldig tur som får så mycket stöd och fina ord från släktingar och vänner, även om vår ekonomi som sagt har lite dalar för tillfället. (Samtidigt ser vår vårbudget lysande ut när vi räknar på den.)

Och ni som följer min blogg, som skriver så fina kommentarer, tack för det också... Det värmer otroligt mycket.

Och till er som är unga, gravida och får höra negativa kommentarer från omgivningen, både vänner, bekanta och släktingar. Det är inte de som räknas, glöm inte det.
Och även om era fräldrar verkar negativa nu så tror jag nog att de kommer "slåss" om vem som ska hålla i den lill* när h*n väl fötts.


En Anka gör ett gäng grodor

Ärligt talat, "bimbon" Anna Anka verkar inte ha så mycket innanför pannbenet. Hon klankar nu ner på svenska män och våra jämnställda förhållanden.

"Svenska pappor är tragiska med sina blöjbyten och sin jämställdhet. En riktig amerikansk man får panik om han är ensam med barnet i mer än 20 minuter. Amerikanska pappor lagar inte mat och stryker inte, de jobbar och försörjer sina familjer"


"Det är synd om svenska män. De gifter sig med snygga kvinnor som snabbt blir oattraktiva, börjar klä sig slafsigt och struntar i mannens behov. Som hemmafru ska du ställa upp på alla sätt, du ska alltid var snygg och välklädd. Sexuellt är det kvinnans skyldighet att se till att mannen är tillfredsställd, gör hon inte det får hon skylla sig själv om han är otrogen."


"Det var så skönt att komma till ett land där män vet hur man beter sig mot en kvinna. Här tar männen hand om allt det ekonomiska, allt annat är en förolämpning mot både kvinnan och mannen i förhållandet."



Hallå?! Allvarligt alltså...
Frågan är väl hur ofta hon själv stryker, lagar mat, byter blöjor eller liknande. Vad gör hon för familjens skull?? Hon säger själv att hon har en barnflicka, en hundskötare, en personlig tränare, en massagekvinna och en nageltjej. Är det hur hon spenderar dagen? Tränar med sin personlige tränare, får massage, manikyr och låter barnflickan ta hand om barnen och hundskötaren tar hand om hunden.
Det är klart att det är ett heltidsjobb att försöka var sexig och kåt hela tiden ifall maken skulle vilja hoppa i säng när han kommer hem. Och då måste man ju ha en barnflicka så att ungarna inte råkar klampa in när pappa sätter på mamma...
Jag tror ärligt talat inte en endaste sekund på att amerikanska pappor inte byter blöjor, kan spendera mer tid med sina barn än 20 minuter och aldrig lagar mat. Kanske ser det ut så i Hollywood där man kan anställa andra till att göra allt det, men i en normal "svensson-familj" så tror jag ärligt talat att pappan också umgås med barnen, byter blöjor, lagar mat och stryker en och annan skjorta.

"Om man anställer folk till att hjälpa en kan man göra roliga saker. Mina barn ser Paul och mig hela tiden. Man behöver inte sitta och leka med klossar för att vara en närvarande förälder. Var vi än reser tar vi med barnen – och barnflickorna. Hur skulle vi annars kunna gå på alla evenemang som vi är engagerade i."

Att barnen SER föräldrarna hela tiden spelar väl ingen roll om de inte umgås och spenderar kvalitetstid med varandra. Jag är hellre fattig och spenderar tid med att leka/rita med mina barn (samma med mina föräldrar) än att jag lever lyxigt och bara får se mina föräldrar men aldrig umgås med dem mer än när man ska visa upp sig för omvärlden och se så där äckligt perfekta ut.

Är jag den enda som anser att hon är extremt pantad? Jag tror inte jag ser det som en förlust för Sverige att hon bor i LA numera... Eller är det verkligen så? Svenska män gör en del av arbetet hemma för att det förväntas av dem? Är de patetiska då? Är det inte ganska självklart att mannen också är en del av hushållet och, så länge man inte kan anställa folk till att göra alla hushållssysslorna, ska vara delaktig i hushållsarbetet??


Vi får ju inte glömma bort att hon även blev arresterad efter ett gräl med maken Paul... Way to go, or not...

-----------------

förresten, har hennes skönhetsoperationer hjälpt tror ni? Jag menar, det verkar väl nästan så för hon har nog kommit ikapp sin man i ålder rent utseendemässigt nu. Så sitter hon och pratar om att svenska kvinnor är oattraktiva, undra om hon äger en spegel... ;)


V.27 (26+0)


Kroppen:

Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.
Nu är det inte ovanligt att gravida kvinnor börjar känna av halsbränna eller tryck mot lungorna. Du har vant dig vid att vara gravid, magen är en del av dig. Liten eller stor mage, kvinnor är olika, huvudsaken är att du följer din kurva.
Ibland kan det kännas jobbigt, kanske som att vara "premenstruell" eller så känns det bra, som att bli mer levande eller mer sig själv. För dig som mår bra i dina känslosvängningar är det inget problem, lite komiskt ibland kanske att du reagerar så kraftigt. Blodcirkulationen ökar kraftigt i kroppens alla organ, också i huden, mest påtaglig är ökningen i underarmar, händer och fötter. Genomblödningen i händerna ökar med cirka 5 gånger jämfört med kvinnor som inte är gravida. En gravid kvinna känner sig ofta allmänt varm, men speciellt känns händerna varma och fuktiga - och ibland också fötterna.

Barnet:

Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.
I vecka 27 är medelkroppslängden 36 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1000 gr. Huvudets omkrets är 26 cm. Hårstråna på huvudet är fortfarande små, tunna och bleka utan pigmentering eller med mycket sparsam pigmentering. De är ofta bara någon millimeter långa. Barnet kan öppna sina ögon och börjar bli känsligt för ljus. Vid en klinisk undersökning med amnioskop (ett rör som man via kvinnans slida för in genom livmoderhalsen upp till fosterhinnorna) ser man att barnet försöker skydda sina ögon från instrumentets ljuskälla genom att vända sig bort eller sätta sina händer för ögonen. Man ser också att hjärtfrekvensen ökar som tecken på stress när fostret utsätts för ljusstimuli.

Förlossningsförberedelse:


För att ha gott om tid att mentalt och fysiskt förbereda sig inför förlossningen är det bra att boka en kurs nu. Det finns mycket att välja på, till exempel yoga, vattenträning eller profylax. Innan ni väljer kurs så prata med din partner om vad ni behöver och vill ha. Profylax fokuserar till exempel mycket på partnerns roll medan yoga kan vara bra fysisk träning.

(all info hämtad från familjeliv.se och growingpeople.se)

------------------------------------------------

Jag misstänker att jag kommer klara mig fint med sommartäcket fram tills bebis är född, är läskigt varmt när man ska sova även om fönstret har stått öppet hela dagen och sambon huttrar av köld.



Serie-dags igen

Så har 7e säsongen av One Tree Hill börjat sändas i USA, samt 3e säsongen av Gossip Girl. Satt och kikade på båda avsnitten tidigare idag (online med usel bildkvalitet men det stör mig faktiskt inte så mycket). Det är lite småskumt att se alla förändringarna men inte kunna skriva om dem utan att någon blir sur.
Det är exakt samma sak med America's Next Top Model, den säsongen som sänds i Sverige nu har jag ju redan sett så jag vet vem som vinner ;)

Men jag kan väl säga så här mycket: Gossip Girl håller måttet helt klart trots att de nu går på college istället för high school
Och 13e säsongen av America's Next Top Model har en liten "twist", ingen av tjejerna är längre än 5'7", alltså ca 174 cm. I normala fall är ju supermodeller sällan kortare än 174 men denna säsong kommer vinnaren alltså vara 174 eller kortare, så att man ser att de också är mänskliga ;)


Misslyckad kock

Nu har vi ätit också, jag ska verkligen inte bli kock ;)
Tänk att jag kan ha så svårt för att göra mer än en sak i taget i köket. Blev lax med cous-cous och dillsås till slut iaf, men såsen och cous-cousen höll på att gå åt pipan men jag lyckades ganska bra till slut ändå.

Var det jag trodde i paketet idag, den sista rundan med bebisstrumpor som jag beställde, ganska länge sedan jag betalade osv men de kom ju fram till slut. Så nu mte jag köpa mer tvättmedel osv så jag kan börja tvätta lite bebiskläder och lägga ner det i lådan.


Intervjun

Jag tror att intervjun gick bra, det kändes bra och jag tror jag lyckades svara ganska vettigt på frågorna hon ställde. Ska få besked inom några veckor men det kändes bra åtminstone.
Tog mig dock lång tid att hitta Isabell vid skolan (hon tappade sin mobil i helgen) och när vi väl lyckades hitta varandra så var hon i princip tvungen att springa tillbaks in igen för att sitta och fixa med sitt grupparbete så det blev ingen fönstershopping, bara lite småpratande. Var kul att se henne i sjuksköterske-kläderna, så sexigt ;)

Nej, nu ska jag upp till ICA och hämta ett paket, tror jag vet vad det är men vi får se..


R.I.P Patrick...

Kikade runt lite på aftonbladet innan duschen. Och läser att slutligen så har cancern vunnit över Patrick Swayze. 57 år blev han och de sista 20 månaderna kämpade han mot cancer i bukspottskörteln.
Jag för min del kan inte rabbla upp särskilt många Swayze-filmer men de två jag kommer på så här är riktigt bra filmer som jag har sett många gånger, Ghost och Dirty Dancing.
Trots att hans hälsa var riktigt dålig stundtals de senaste åren så har han vägrat ge upp, kämpat sig tillbaks och fortsatt spela in en serie för A&E, skrivit sina memoarer tillsammans med sin fru och kort sagt fortsatt vara produktiv.

En stor skådespelare är borta, men inte glömd.


Morgonstund

God morgon på er. Nu är jag så där läskigt halvvaken, ni vet när man är jättepigg men sitter och gäspar som en dåre...
Häromdagen var det ju en liten skitsak sambon gjorde som sänkte mig totalt, och igår kväll hämtade han in tvätten från tvättstugan, vek ihop allt osv så nu är jag upp över öronen kär igen ;) Tänk vad löjliga grejer man reagerar på egentligen...

Ska ta och skutta in i duschen nu, sedan klä på mig något vettigt, fixa håret, sminka mig och äta frukost. Sedan bär det av in till "storstan" för jobbintervjun och en stunds fönstershopping med Isabell.


Jag sa ju det!

Jag sa ju att det var farligt att pilla med bloggdesign åt andra, kommer säkert ske småförändringar hela tiden den närmasta veckan här men jag vågar aldrig lova vart det hela kommer sluta... ;)


Gratis-tips

Om du tillhör de som gillar bio, shopping m.m. så rekommenderar jag att du blir medlem på GratisBio.se
Det är en av alla de sajter där man samlar poäng genom att skriva i gästböcker, logga in m.m. Det finns även en hel del roliga erbjudanden att göra för att få mer poäng, och så länge man väljer erbjudandena noggrannt så är det 100% gratis.

Man kan inte enbart samla ihop poäng till biobiljetter utan även presentkort på bl.a. Nelly.com, Glitter, Gallerix, H&M, BokBok, Cubus, GinaTricot, Indiska, Polarn o. Pyret, Kicks, Cervera, BR, Barnens Hus, Babyland, K-Rauta, OnOff, ICA och mängder med fler butiker...


Tvåsiffrigt

Så, då var det bara 99 dagar kvar, tänk att både 100 och 99 kan kännas som sådana milstolpar i en graviditet... Och jösses, tänk att en normal graviditet varar i 280 dagar! Bara en dryg tredjedel kvar innan bebis är här hos oss.
Egentligen känns varje vecka som en milstolpe, annars hade man nog inte hållit på och skrivit från vecka till vecka så som man gör nu. Och i dagsläget är varje dag ett stort steg framåt eftersom överlevnadschanserna ökar kraftigt för varje passerad dag...


Magen v.26 (25+4)

Magen med 100 dagar kvar till BF

och ja, 99,9% av alla bristningar ni ser hade jag redan innan graviditeten... den enda nya som syns är den som är "mitt på" magen, alltså den längst till vänster på bilden.. ;-)


Kommissarien och Havet

Varför måste nästan alla svenska kriminalfilmer vara svenk-tyska samarbeten?? Tyska skådisar som dubbats är ingen höjdare och gör att många filmer faller platt, med andra ord, jag ger inget vidare betyg till Kommissarien och Havet...



The big danger

Det är farligt att sitta och koda åt andra, alltså fixa med bloggdesignen, för jag kommer på så många grejer som jag vill göra på min egen blogg under tiden så jag misstänker att jag kommer göra en hel del uppdateringar på min egen design under veckan.

Har för övrigt gjort klart grunden till den designen jag jobbat på under dagen och väntar nu bara på lite bilder från min uppdragsgivare som jag ska lägga in i headern, sedan ska jag höra efter om det är ok att jag länkar till hennes blogg så ni kan få kika på designen när den är klar.


100 dagar kvar

Jag vet, jag har inte uppdaterat på hela dagen. Jag sitter nämligen och jobbar på en bloggdesign åt en annan bloggare så just nu ligger allt fokus där för min del. Är jättekul när man får fria händer men nedrans vad svårt det kan vara att komma på något riktigt bra också...

Idag har vi 100 dagar kvar till bf, men jag tror det kommer dröja minst 110 dagar innan bebis behagar kika ut, inte mig emot just nu åtminstone.
Ska titta på Amazing Race på 6an kl. 18, sedan blir det Ensam Mamma Söker och Kommissarien och Havet, tillsammans med en skål med popcorn och lite god dricka.
Dagens middag blir en pizza, jag och älsklingen ska dela på en American Pan Pizza och min mage kurrar redan som en galning.

Får se om det blir till att uppdatera mer sedan, annars ska jag försöka hinna med det imorgon mellan mina rundor till tvättstugan.


Dagen i ord

Så har vi varit hos mina föräldrar och umgåtts med hundarna. Eller, vi var där i eftermiddags.
Gick ut på promenad i skogen och de busfröna sprang runt som galningar. Sedan lyckades Jimmy missa att se en spindeltråd som satt tvärsöver vägen och fick den i ansiktet, fick lite lätt panik och viftade med händerna för att få bort den (det var en rejäl tråd) så att förlovningsringen flög av och landade i gräset. Det tog oss en stund att hitta den igen kan jag ju säga, men vi lyckades.
Sedan gick vi ner till en liten skogssjö där hundarna plaskade i vattnet i full fart, luktade ljuvligt av blöt hund på vägen tillbaks till mina föräldrars hus, och backarna gjorde mig galen eftersom Jimmy nästan fick släpa mig upp för dem ibland. Klarade mig dock undan sammandragningar tills de sista ca 50 metrarna så det var en ganska lyckad promenad, tog oss lite mer än en timme att gå hela vägen men det var skönt. Svetten rann längs ryggen på mig däremot, regnjackan andas inte så bra... ;)
Sedan fixade vi i ordning varsin macka och jag tog en tallrik fil och flingor med russin och lite strösocker och så satte vi på Farbror Joakim och Knattarna i jakten på den magiska lampan (?) på DVD, nostalgitripp kan man ju lugnt säga. ;)

Nu i kväll så blir det pasta och köttfärssås och så ska vi titta på de två sista avsnitten av Överlevarna. Vad ska ni roa er med ikväll?


Liten tanke

När man sitter och läser bloggar som handlar om en 15-åring som är gravid osv. Eller när tjejer i den åldern pratar aborter m.m. så känner jag mig nästan lite mörkrädd. Jag beundrar de som orkar gå igenom en graviditet trots alla elaka kommentarer de får och som faktiskt tar sitt ansvar. Lika mycket tycker jag illa om de som gör abort på abort eller som säger att de kommer fixa det och sedan lämnar över ungen till sina föräldrar för att kunna gå ut och festa varje helg.
Men den tanken som slår mig först, det är att herregud, i den åldern hade jag fortfarande inte ens haft sex... Helt ärligt, jag var 19, skulle fylla 20. Jag har dessutom bara varit med en enda kille i hela mitt liv på det sättet, antar att jag är lite konstig.. ;)




tillägger att jag är väldigt nöjd och glad med att jag väntade med sex och har aldrig ångrat det en endaste sekund så det var ett aktivt val jag gjorde, att vänta på den rätte...


En favorit

Hmm, har ni märkt vilken blandad musiksmak jag har? Jag tänkte mest på de låtar jag lagt upp i olika inlägg och skrivit om.. Det har varit allt från hardcore till ballader av alla dess slag. Det är ungefär så det ser ut på min i-pod också för tillfället: hardcore, techno, ballader, pop, rock, punkrock osv.
Just nu sitter jag och lyssnar på Josh Groban här hemma, jag gillar inte hans låtar på italienska men de engelska är underbara hela bunten och att välja ut en favorit av dem är i princip omöjligt eftersom de är så olika. Men den här är helt klart en av favoriterna..



Depp...

Tänk att en dag som egentligen är så bra på så många sätt kan vara så psykiskt jobbig/dålig/påfrestande... Mitt psyke är inte det absolut bästa när det gäller motgångar och det som för mig känns som orättvisor så det kan brista ganska snabbt, och nu känns det som jag har ett enormt lager med just motgångar och personliga orättvisor att jag känner det som att jag vill spricka...
En sådan liten skitsak som att fredagsmyset uteblev får mig att gråta floder. Att sambon sitter och programmerar hela filmen igenom istället för att pilla på mig och titta på filmen är egentligen inget som stör mig, men just nu känns det som att det är så otroligt fel. Det är fredag, filmen hade vi kommit överens om att se redan i söndags, vi hade chips, läsk och dip framme, glassen i frysen. Slutar istället med att jag går och lägger mig tidigt en fredagskväll till.

Jaja, blev skinksallad till middag, ljuvligt gott. Sedan som sagt var det Beetlejuice på tvn. Insåg efter 2 minuter att jag visst sett den men den är rolig nog att se igen.
Imorgon ska vi vara hundvakt åt mina föräldrar. De ska åka ner och hälsa på min syster och mina systerdöttrar i Småland, och leka i deras rosa lekstuga... ;) Vi ska ut i skogen på promenad med två vilda hundar, ska bli spännande att se om den äldre av dem fortfarande lyssnar på mig, och om den yngre lyssnar alls...


Kort uppdatering

Vill bara påpeka att ikväll blir det till att se Beetlejuice i varje fall, återigen på TCM... Försökar uppdatera efter filmen, chipspåsen ropar på mig nu


Jobbintervju

Var inne på Arbetsförmedlingen tidigare idag och lämnade min närvarorapport för gångna månaden, så att jag får ut min ersättning från försäkringskassan i tid. Passade då på att verifiera sista meriten hos en handläggare, fick nämligen hem mitt arbetsgivarintyg från Jysk idag. Det visade sig att jag hade varit anställd längre än jag trodde hos dem, en trevlig överraskning även om det inte innebär mer pengar.

När jag satt hos handläggaren såg jag i de dagsanteckningar de har på mig att de hade gett ut mitt namn till SIBA som söker extrapersonal till kassan. Med andra ord, SIBA hade bett Arbetsförmedlingen om förslag på arbetssökande som skulle kunna pass som kassamedarbetare hos dem, och Arbetsförmedlingen hade gett dem mina uppgifter. Det fick jag sedan bekräftat när vi satt här hemma och åt macor med mina föräldrar eftersom de ringde från SIBA och frågade om jag hade möjlighet att komma på intervju hos dem på tisdag förmiddag.
Så, tisdag ska jag på anställningsintervju. :) Hon som ringde kunde inte garantera hur många timmar/månad osv och de behöver någon som kan rycka in när som helst, men med landets ekonomi på uppgång igen och julhandeln i antågande så trodde hon att det skulle bli en del tider i varje fall. Och jag är nöjd bara jag ahr något att göra, heltid eller 1 timme i månaden är inte det viktigaste, men en extra inkomst och att få komma ut lite är så underbart.
Ska kolla om Isabell är ledig från skolan på tisdag också, kanske kan ta vår lilla runda på stan i samband med min intervju...


Försäkringar

Har haft mor och far på besök nu i eftermiddag. De hade köpt med sig bröd, pålägg och juice till oss :) Mamma hade nämligen blivit sugen på ostmacka med paprika när de var i affären och eftersom hon inte visste vad vi hade hemma i kylen så köpte de allt som behövdes, förutom smöret som vi fick stå för ;)
Pappa och jag satte oss sedan här vid datorn och kikade på lite försäkringsavtal och elavtal, det är ju en djungel.
Ska i allafall byta bolag för hemförsäkringen, blir några hundralappar billigare/år än det vi har nu, och nu har vi trots allt studenthemförsäkring (som påstås vara billigt, men 20 kr/månad dyrare än det jag och pappa kom fram till idag är den ändå, skumt... Och ja, vi har till och med höjt lösöresvärdet då.)
Sedan blir det byte av elbolag, återigen för att dra ner kostnaden en bit, 1500 billigare/år ungefär kommer det bli.
Nästa stora steg är då att besluta hur vi ska göra med gravidförsäkringen och barnförsäkringen, ska höra med min kära syster, som har läst på ordentligt, vad de stora skillnaderna är. Ska nog även skicka mail till bolagen och fråga varför vi sak välja just dem och inte det andra bolaget... ;) Ska bli spännande att se vad de har att säga till sitt försvar.


Säsongspremiärer

Äntligen har 2a säsongen av 90210 börjat sändas i USA, helt underbart. Och America's Next Top Model 13e säsongen började också sändas i tisdags.
Och på måndag är det dags för One Tree Hill, 7e säsongen och 3e säsongen av Gossip Girl. Hur ska man hinna med? ;) Jaja, kärt besvär kallas det nog för..


Idol 2009

Ok, jag tittar inte på auditionbiten men igår zappade sambon förbi och jag föll totalt...
Skrev ju igår om att jag brukar spela Jeff Buckely's version av Hallelujah för bebis. Tillägger nu att jag aldrig hört en version som kommit i närheten av hans, tills igår. Visst gjorde Amanda Jensen det fantastiskt 2007 MEN, den här killen har gett Buckely en tuff konkurrent, och han överraskade mig kraftigt.
Enda audition jag sett i år men Oh My God!!!



BM-besök v.25

Så, v.25+1 idag och precis hemkommen från MVC. Måste börja med att säga att hon som tog blodprovet idag inte lyckades något vidare, bara ett stick men förra gången gjorde det inte alls så här ont...
Mitt blodtryck låg fint fortfarande, inga proteiner i urinen (precis som det ska alltså). SF-måttet, alltså måttet på livmodern var 24, precis som medelsvensson och bebis hjärta slog 146 slag/minut. ♥

Ska man tro på skrocket så är det alltså en tjej men vi får se vem som kikar ut sedan. :)

Nästa besök blir 1 oktober och då slipper jag ta blodprov om inget ser konstigt ut på dagens, ska bli skönt det...

-----------

Sambon påpekade i morse att han hade legat och känt på min mage i natt när han gick och lade sig och fått några rejäla smällar, kraftigare än han någonsin känt dem tidigare. Tror jag var glad att jag sov just då ;-)


Myser med bebis

Jag har börjat med att spela musik för bebis nu, alltså spelar jag vissa låtar lite oftare än andra för att de ska bli något som bebis känner igen sedan också (löjligt eller ej så är det otroligt mysigt).
Har redan hittat några låtar som verkar ge lite mer reaktion än andra i form av mjuka buffar i magen. :)

Just nu blev det min och älsklingens låt...

Andra låtar som spelas mer än vanligt är En helt ny värld med Peter Jöback och Myrra Malmberg, Circle of Life med Elton John samt Hallelujah med Jeff Buckley



Längtar tills imorgon

Nu längtar jag som en tok tills imorgon, 9.30 ska vi vara på MVC för v.25-besöket hos barnmorskan... Så, imorgon blir det till att kissa i en liten plastburk, ta blodprov (andra gången i mitt liv), mäta magen och lyssna på bebisens hjärtljud.
Längtar så otroligt mycket efter att få höra bebis hjärta slå, kan bara föreställa mig vilken häftig upplevelse, och hoppas innerligt att de faktiskt använder en sådan doppler så att vi också får höra, inte bara hon.
Magmåttet ska ge en angivelse för hur pass bebis växer mellan de olika besöken, har uppfattat det som att det "normala" är 24 cm men det finns tydligen tre normal-kurvor som de brukar räkna med att man ska följa antingen den ena eller andra.

Spännande och nervöst men helt underbart, äntligen händer det något igen.. :)


Förvirrad sambo

Sambon lagade mat när jag var med min mamma och tittade på min systersons fotbollsträning. Som vanligt försökte han göra två saker samtidigt, sambon alltså, och pratade i telefon med sin kompis samtidigt som han skulle ställa undan maten åt mig. Så, jag kommer hem, kikar i köket efter maten men ser ingen, frågar honom och han säger att den står på micron... Det gjorde den inte, och inte i kylskåpet heller, eller i micron... Letade runt men hittade ingen. Sambon blev förvirrad och sa att den måste vara där, inplastad och allt. Till slut lyckades han hitta min tallrik, i nedersta kökslådan där vi förvarar bl.a aluminiumfolie, plastfolie osv... Smart placering? Logisk placering? Nja, snarare en typisk placering när någon försöker göra för mycket samtidigt...


Dagen efter-piller i mataffären

Nu vill läkemedelsverket att Norlevo, ett dagen efter-piller, ska finnas med på den så kallade OTC-listan, alltså listan över receptfria preparat som får säljas utanför Apoteket från 1 november.
Jag tycker att det låter som en utmärkt idé, på många håll har apoteken helgstängt och om man har sex på fredagen, kondomen spricker/man upptäcker att man missat ett piller eller dyl. så är det klart man ska ha en möjlighet att få tag på dagen efter-piller ändå.
Pillret ska tas inom 72 timmar efter samlaget men ju tidigare desto bättre skydd. Och hellre dagen efter-piller än abort är min åsikt.
Vad tycker ni? Bra eller dålig idé??


V.26 (25+0)


Kroppen:

Det är vanligt att man får häftig kramp i till exempel vaderna när man är gravid, ofta när man sover. Undvik att sträcka på tårna. Om man trots allt känner en begynnande kramp kan man motverka det genom att vinkla foten uppåt eller trycka den mot fotändan av sänggaveln. Det är inte ovanligt att du får ryggproblem och måste vila mer. Be din partner om massage, avlasta genom att ligga på golvet med underbenen på en stol.
Din livmoder känns ungefär 6 cm ovanför naveln. Musklerna i bäckenbotten börjar tänjas ut vilket gör att du kan kissa på dig då du hostar eller skrattar. Börja med knipövningar av bäckenbottens muskulatur! Be din barnmorska om hjälp.
Du kan få graviditetsstrimmor. Dessa strimmor uppstår på grund av att huden sträcks ut för fort. Tre av fem kvinnor drabbas av detta. Du blir mer och mer medveten om ditt barns personlighet. Är det en lugn och sömnig liten krabat du bär på eller är det en vilde?
Ditt näringsintag är viktigt. Fortsätt äta en välbalanserad kost med mycket grönsaker och fullkornspordukter. Fiberrik mat, som fullkornsprodukter, linser och råris innehåller mycket B-vitaminer och hjälper till att förebygga förstoppning.

Din föräldragrupp kommer förmodligen att börja om ett par veckor (om den inte redan börjat). Träffarna ger information om förlossningen och början av föräldraskapet och om ni kan delta båda två, är det allra bäst. Att vara välinformerad gör resan lättare.

Barnet:

Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.
Ögonlock och ögonfransar är mycket väl utvecklade. Fingrarnas naglar är välutvecklade men ännu finns det inga naglar på tårna. Armar och ben får sina slutgiltiga proportioner. Nu växer bebisen snabbt och hjärnan utvecklas i intensiv takt.

(Texten är hämtad från familjeliv.se, growingpeople.se och babycenter.com, bilden hämtad från babycenter.com)

-------------------------------------

Så har jag mindre än 15 hela veckor kvar, känns ganska häftigt samtidigt som det är svårt att förstå det ordentligt, var det inte april nyss??
De så kallade graviditetsstrimmorna har jag redan några, de kom väldigt tidigt och jag hoppas faktiskt att resten håller sig borta (de jag har är inte så stora eller tydliga men jag har så många sedan innan, dock ej på magen och inte på grund av graviditet). Och att musklerna i bäckenbotten tänjs ut har jag inte känt av så fasligt ännu, alltså att det är svårt att hålla tätt, det är jag också glad om jag slipper få problem med... ;)


Letat bloggar

Nu har jag nog hittat en bunt med gravidbloggar via Bloglovin' där barnen inte fötts eller föds inom de närmsta veckorna. Tycker som sagt det är kul att läsa och skriva lite med de som har kommit ungefär lika långt som jag har. Men vilken jäkla drös det finns med "fejkbloggar"... För ärligt talat, alla dessa "14 och gravid med tvillingar/trillingar"-bloggar, som det skrivits i i ca 2 veckor innan de bara slutat uppdateras, jag tror verkligen inte på dem. Det är självklart att det finns några men det känns som att det finns alldeles för många sådana bloggar där ute. Tyvärr tror jag ju att det är någon/några stackare där ute som behöver uppmärksamhet och inte tror på att de kan få den utan att hitta på "sensationshistorier". Varför inte bara vara sig själv?

Jaja, ska följa de bloggar jag hittade som verkade intressanta nog för mig under någon vecka och sedan kanske det dyker upp länkar till dem med.

Och för er som inte sett det, jag lade till ytterligare några länkar igårkväll under Läsvärda bloggar


Mötet avklarat

Så, då var informationsträffen avklarad, de övriga där var typ i 30-årsåldern (inte oväntat) och hade absolut noll koll, jag har ju redan kollat på fk's hemsida osv, är jag nyfiken och undrar något så frågar jag ju. De flesta var dessutom beräknade till mitten av oktober, så de var lite sent ute enligt han från fk.
Men det mesta verkar stämma med det jag lyckats klura ut på egen hand, sambons föräldrapeng m.m. Lite ny info fick vi i varje fall så det var värt de 1,5 timmarna man satt där.


Försäkringskassan igen

Så, idag har vi ett informationsmöte med försäkringskassan om föräldrapengen. Lika bra att ha det gjort så snart som möjligt kände vi, så att alla frågetecken rätas ut. ;)
Sedan får vi väl antagligen boka in ett personligt möte med dem också men grundinformationen känns som en bra start. Kanske redan idag kan få besked om hur de räknar på älsklings pappapeng så att vi kan planera redan nu inför nästa sommar.
Och jag ska försöka komma ihåg att fylla i det papper jag fick från dem (bara för att hon på lokalkontoret var snäll) så att de kan börja kolla på min SGI redan nu, hon trodde att jag hade en liten chans att få högre än lägstaersättningen även om jag själv tvivlar starkt.
Lika bra att hugga in på det papret redan nu kanske, och sedan försöka få tag på någon på löneavdelningen för att få ett arbetsgivarintyg från Jysk också..


-------------


Så, nu har jag ringt lön på Jysk och fixat så att jag ska få hem två stycken arbetsgivarintyg, ett till Försäkringskassan och ett till Arbetsförmedlingen. Har även fyllt i en redogörelse för hur min sysselsättnings-situation sett ut sedan jag tog studenten -06, ganska spännande att skriva ner det faktiskt, och tragiskt när man skriver att företaget faktiskt bara existerade i 1 månad...


Vill ha...

Stina-Lee srev i förra veckan om när hon fotografeerades för Nelly.com och deras mammakläder. Sedan dess har jag självklart kikat in på Nelly, för typ första gången någonsin, och blivit totalförälskad i vissa av mammaplaggen där.
Heal Strap Top SEK 129, Mama-licious - NELLY.COM
Kanonfint linne för 129 kr, finns i mängder med härliga färger och med olika breda axelband

Magnolia Cardigan SEK 399, Mama-licious - NELLY.COM
Jättesnygg cardigan för 399 kr


Tyvärr är det ju samma problem som alltid när det gäller kläder för min del, de finns inte i tillräckligt stora storlekar. Men drömma går ju.
Om ni klickar på bilden blir ni direktlänkade till plagget på Nelly's hemsida, bara så att ni vet...


Slutar kämpa

Jag ger upp kampen mot John  Blund nu, han vinner ikväll igen, men jag tycker fortfarande att det är fegt att slänga grus i ögonen på folk bara för att vinna...

Go' natt på er, dröm vackra och varma drömmar så ska jag försöka göra det samma


Bloggtips?

Nu behöver jag tips på bloggar som jag ska läsa, eller snarare kolla på och se om de är läsvärda ;)
Jag är speciellt på jakt efter gravidbloggar, lite liknande min, verkar enbart hitta sådana där de redan fått sina små och visst är det jättekul att läsa om det med men jag tycker det är extra kul med de som väntar. Har haft så mycket glädje av de som jag har tipsat om i min länklista, att prata tankar, känslor och symptom med andra i samma situation ger väldigt mycket, och de är alla i ungefär min ålder. Två av dem väntar dessutom sina mirakel nästan exakt samtidigt som mig...
Så, har ni tips på någon bra gravidblogg? Helst ska det handla om lite annat än bara graviditeten så klart, annars skulle nog jag tröttna ganska snabbt också. Och är de flitiga på att uppdatera så är det ännu bättre...

Kika gärna in på de bloggar som jag har länkat till om ni inte redan har gjort det, finns en hel del läsvärt där. Och ni som bloggar själva och har länkat till min blogg, jag hoppas ni vet hur mycket det värmer att ni ger mig så pass mycket cred att ni faktiskt tipsar andra om det här lilla krypinet (även om jag har "löjligt" få prenumeranter på bloglovin' om man kikar på hur många unika besökare jag ahft den senaste veckan... Är uppe i dryga 100 stycken idag, vad har hänt?!)


Överlevarna

Var det någon mer som tittade på nya serien igår? Glöm inte att del två sänds ikväll kl. 21. Det innebär tyvärr att jag missar mitt älskade CSI NY, men ska nog kunna fixa så att jag kan spela in det på DVDn, har ju trots allt kabeltv i huset också..


Barnmisshandel?

Är det barnmisshandel när föräldrarna låter sina barn bli feta? Det tycker jag att det är, många av föräldrarna verkar dessutom skylla ifrån sig. Säga att barnet inte gillar att vara ute (så föräldrarna har ingen bestämmande rätt om huruvida barnet får sitta och titta på tv hela dagen eller om h*n måste ut i trädgården och hitta på något?!), barnet har någon sjukdom som gör att h*n blir fet osv.
Tänker framför allt på en mamma som jag såg på Dr. Phil för en tid sedan som vägrade erkänna att hon gjorde sin son fet. Till slut sattes ungen på diet, en 3-4-åring som tittade på tv ca 6 timmar om dagen (!) och lik förbaskat smög mormor och mamma till honom en kaka och lite hamburgare ibland. Man såg vilka enorma portioner ungen åt och vilken hemsk mat det var dessutom. Jag har för mig att ungen vägde en bit över 60 kilo, stackars barn...



Hur kan en förälder låta sina barn bli så feta??? Ja, jag är själv överviktig men jag är, nästan, en mygga i jämförelse med de där stackars barnen. Om föräldrarna är det minsta medvetna om vad det är de stoppar i sina barn så hoppas jag att de blir anmälda för nog måste det vara misshandel om man låter sina små barn bli så feta? Det är ju något som kommer påverka hela deras liv och troligtvis förkorta det rejält.

(Bilden är lånad från google)


Fixat klart för tillfället

Så, då har jag försökt ordna till designen på menyn också, får se hur lång tid det tar innan jag tröttnar och försöker göra något helt annat ;-)
Den här bloggen är i varje fall kanon för att få hjälp med koden när man gör sin egen design..


Sovdags

Så, nu ska jag gå och lägga mig. Imorgon ska jag pilla lite med menyn på bloggen, förhoppningsvis ser det helt annorlunda ut imorgon eftermiddag/kväll än det gör nu. Om jag lyckas som jag har tänkt det vill säga.

Fastnade visst vid tvn igen, kikade lite på Mayday på 4an, hemskt att se, och jag som fortfarande aldrig suttit på ett flygplan, kommer jag någonsin våga?? ;)
jaja, NU ska jag sova

Go' natt på er


TV-snack i nyhetspausen

Det blev visst ingen Beetlejuice här hemma, sitter och tittar på första avsnittet av Överlevarna på Tv4 istället.
Tycker att det faktiskt ger bra perspektiv, om folk inte inser hur överdrivet allt snack om svininfluensan är i jämförelse så... De som tror på allt de ser på tv behöver en verklighetskoll.
Och nej, jag tänker inte vaccinera mig mot svininfluensan, trots att jag tillhör en av riskgrupperna och har förtur, aldrig någonsin tänker jag utsätta vår lill* guldklimp för ett så pass obeprövat vaccin som, liksom alla andra vaccin, innehåller kvicksilver och kan orsaka hjärnskador m.m. Säg vad ni vill men nej, jag tar inget vaccin. Dessutom allt detta snack om att man ska vaccinera sig för att minska smittspridningen, vilket SKITSNACK!!! Även om man är vaccinerad kan man bära med sig smittan på kläder, händer osv så nej, det minskar inte smittspridningen heller.

Kollade på Ensam mamma söker förut, och vilken chock jag fick! Den ena tjejen, Madelene.. En av killarna hon hade med där på första dejten var förlovad och sambo med en av mina klasskamrater tidigare... Har träffat honom ett fåtal gånger och trodde verkligen inte att jag skulle se honom igen, men där var han. Var tvungen att titta extra noga för att verkligen fastställa att det var han, men det kan omöjligt finnas en till med samma namn, ålder, utseende och röst i landet... Väldigt oväntat var det ju, men ganska kul också. Hoppas att hon väljer ut honom för fortsättningen så att man kan få en chans att se honom göra bort sig i tv kanske?! ;)



Magbild v.25

Tog lite bilder på magen igårkväll, och nog börjar jag få gravidmage, inte bara tjockismage nu ;-)
V.24+3 igår alltså



Planer för kvällen

Ikväll ska jag titta på säsongsstarten av Ensam mamma söker. Sedan blir det till att slå över till TCM som visar klassikern Beetlejuice, har faktiskt inte sett den, ska jag skämmas? Tänkte i allafall se till att ha sett den när kvällen är över.
Vad ska ni hitta på då? En vanlig tråkig söndag så här i slutet av sommaren/början av hösten...


Promenad=sammandragningar

Jahapp, skönt är det inte men jag tror nog att jag snart ska lära mig hur jag ska undvika dem.. Var ute och gick en sväng med älklingen, inte långt alls men tillräckligt för att ge mig sammandragningar som inte var sköna alls. Var tvungen att lägga mig på sängen några minuter när vi kom hem bara för att låta musklerna slappna av, magen var verkligen stenhård ett tag där. Men samtidigt får jag se det som ett "gott" tecken, livmodern får lite träning inföer den stora dagen...


Erkänn, ni är lite avundsjuka ;)

Dagens middag bestod av fiskbullar i dillsås och potatis, helt ljuvligt gott var det. Tror jag har ätit mer fiskbullar sedan jag blev gravid än jag gjort på flera år innan dess. Men jag har alltid varit överförtjust i fiskbullar så...

Och nu har jag och älsklingen precis bakat blåbärsmuffins. Har inte hunnit provsmaka dem ännu men tror de blev ganska lyckade, ser så ut i allafall..


Panikstädning

Hur kommer det sig att det blir bättre städat när vi får panikstäda än när vi spenderar en hel dag med att städa här hemma??
Min mamma ringde och frågade om kaffet var klart förut, och vi hade inget kaffe hemma ens (jag dricker inte kaffe och sambon är ingen kaffemänniska i vanliga fall heller, han dricker när det bjuds) så de köpte med sig lite, och en kaka kom de med också. De hade varit tvugna att åka in och förnya lottoraden och tog då med sig en dryg liter blåbär som de hade plockat igår också. Så det var ju trevligt, men som sagt, panikstäda fick vi göra innan de kom. Diska, torka av alla bord, rensa bort alla pantflaskor osv osv.

Jag och mamma gick en sväng och kikade utanför 4an också, väntar fortfarande på sambons tentaresultat och håller tummarna för att ingen har snott lägenheten framför näsan på oss. Mamma verkade också tycka att det var bra läge på den i alla fall, med uteplatsen och radhuskänslan osv.
Och blir det så att vi får den så är det ju hon som ska hjälpa oss med att tapetsera om innan vi flyttar in. Hon påpekade även att det inte blir långt att flytta ;) Är kanske 100 meter, inte ens det så vi slipper släphyra och att bära ut, lasta, åka, lasta av och bära in.
När vi flyttade hit så var det inget kul att åka tillbaks till gamla lägenheten och flyttstäda, tar bara ca 30 minuter enkelresa, nu tar det inte ens en minut att gå så jo, jag föredrar nog denna flytten om det blir någon...


...

Får se om jag vågar mig ut i regnet idag, är ett väldigt fint duggregn som faller just nu, sånt där mysigt höstregn...
Annars har jag ingen aning om vad vi ska hitta på, kanske försöka få tid i tvättstugan och tvätta lite igen. Jaja, det får framtiden utvisa


Fotboll

Slötittar på kvartsfinalen mellan Sverige och Norge i Damfotbolls-EM, som spelas i Finland. Kan det bli mycket mer nordiskt??
Har förövrigt inte lyckats komma underfund med om domaren är dansk, vore klockrent om det faktiskt är så ;)


Så dåligt flyt just nu...

Troligen blir det inget inringningsjobb på Jysk i grannkommunen den närmsta tiden, de hade precis tagit in en när jag tog kontakt med dem och har troligtvis inte råd att ta in en till. Var även på ICA här där jag bor idag och lämnade intresseanmälan, och visst f*n hade de precis tagit in några nya timmisar, vilket innebär att det nog inte är aktuellt att ta in någon mer den närmsta tiden. Hur dåligt flyt får man ha? Ska jag konstant var den där som kommer och frågar direkt när de precis tagit in någon?
Känns som en riktigt dålig dag rent psykiskt idag, inget går min väg riktigt vilket gör att jag känner mig mer eller mindre misslyckad...


Flytt??

Ja, då väntar vi bara på två besked, som både borde kunna dyka upp redan denna vecka sedan blir det troligtvis kontraktsskrivning.
Lägenheten var mycket härligare än vi kunnat hoppas på, behöver tapetseras om och hyresvärdens målare är tydligen uppbokade ungefär till årsskiftet men de har lovat att stå för material kostnaden om vi gör jobbet själva, och ordentligt, så mamma kommer troligen hjälpa oss med den biten, och vi får välja tapeterna själva.
Den kändes både stor, rymlig och ljus vilket är riktigt härligt, och så ligger den så till att det blir riktig radhuskänsla istället. Köket hade både relativt nya vitvaror (jämfört med de vi har nu), kanske 4-5 år gamla. Och en diskmaskin i köket som redan är installerad. Antar att vi får försöka sälja den vi har nu då.
Badrummet var stort och hade massor av hyllor på ena långsidan, samt duschkabin. Nästan så jag är lite kär i den lägenheten nu... Håller tummarna för att allt ska ordna upp sig nu.
Och imorgon ska jag få besked om ifall jag får timanställning på Jysk, enda hindret är deras budget så säljchefen skulle kolla upp hur stor budget hon har att röra sig med så hon vet om de har råd med en till på inringning och timmar. Men det lät som att det var väldigt positivt att jag gärna jobbar helger. :) Håller tummarna för att det ordnar sig med.


Yay!!

Hyresvärden ringde i morse och frågade om vi hade möjlighet att komma och kika på den lediga 4an i huset bredvid i eftermiddag, så klockan 2 ska vi dit och kolla (50-100 meter från vår lägenhet). Den ligger inte uppe på hemsidan längre så jag känner mig väldigt osäker på hur situationen med den ser ut, men jag ska försöka intala mig själv att de plockat bort den för tillfället eftersom vi skickat en intresseanmälan på den, så att ingen annan haffar den först.
Skulle vara väldigt trevligt med en fyra-rummare. Så vi har ett kontor och ett rum för bebis, även om bebis kommer få sova hos oss första månaderna så kan det vara skönt att ha ett rum för framtiden, speciellt eftersom den lägenheten är billigare i månaden än trean vi tittat på tidigare. Och dessutom ligger på bottenplan med egen uteplats och allt. När man går förbi får man mer radhuskänsla än lägenhetskänsla och det gillar jag. :)


V. 25 (24+0)


Kroppen:

Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern. Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång. Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet:

De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.


-----------------------------------


Så har ytterligare en vecka passerat, 15 veckor kvar nu, 7e graviditetsmånaden... Ytterligare 8 dagar tills jag ska till barnmorksan nästa gång men tiden har en förmåga att bara rinna iväg, nästan så att det känns lite läskigt ibland.
Det där med att livmodern går ca 2-3 fingerbredder ovanför naveln, det känns som att min är ca 4-5 fingerbredder över naveln redan nu. Men vi får se vad som sägs när det är dags att mäta magen.
Det verkar som att vi mår bra alla tre och det är skönt.
Haha, verkar som tt min hjärna fortfarande sover, så roligare än så här blir det nog inte för er del just nu... ;)


Jobb??

Så, hoppas på att få höra från säljchefen på Jysk i grannkommunen imorgon. Hon var ledig idag och ingen butikschef hade de heller. Men den tjejen jag pratade med kände igen mig när jag sa mitt namn och att jag har jobbat där några dagar tidigare. Hon visste inte hur de hade det med inringningspersonal men hon skrev upp mitt telefonnummer och skulle se till att säljchefen får det när hon kommer in imorgon. Kanske kan få några dagar/månad där nu i höst. Och jag skulle så gärna jobba helger, har alltid gillat att jobba lördagar och söndagar, det är huvudsakligen försäljning och kassa som gäller då och det är de två roligaste bitarna. Och så är det bra betalt också med OB-ersättningen.
Känns lite trist att det verkar som att det bara är Jysk jag kan få någon slags jobb nu, jag som inte ens får göra alla delar av jobbet, lagertjänst är ju uteslutet för min del nu pga att det är så pass mycket tunga lyft. Men det känns ju positivt att de känner igen mig och att jag faktiskt har koll på deras datorsystem och kassasystemet redan innan. Bara deras rutiner som ska präntas in också, och lite mer varukännedom skadar inte...


Till älsklingen

Så, nu har overallen kommit. Fascinerad över vilket bra skick det är på den, sådan tur brukar jag inte ha med begagnade kläder men den här är superfin...

129 kr gav jag för den, tycker jag är ett helt ok pris för en fleeceoverall.

Även fotat vagnen nu





Ja, jag vet att det är lite stökigt här hemma, ser faktiskt bättre ut nu än när jag tog bilderna ;-)
I ICA-kassen har jag en del kläder som en bekant gav till mig idag, vissa av kläderna har jag redan sorterat till skräphögen, fick i uppdrag att slänga det vi inte ville ha, och vissa plagg skrek 80-tal, inte något jag föll för. Men några fina stickade tröjor, några bodies osv fanns det med, ska ta och tvätta dem någon dag och sedan försöka fota det också.
Nu ska jag låta bli att köpa mer babykläder på ett tag, se vad som dyker upp från annat håll först. Men jag ska införskaffa mig lite mammakläder, för nu är det i princip bara mina mjukisbyxor som funkar och det är inte så lockande hela tiden.


Värmande kommentar

Postat av: Melody

Hej Philippa!

Jag är en 20 årig tjej som är gravid och har precis flyttat till Stockholm. Ville bara säga att din blogg ger mig en sådan positiv känslan, den får mig verkligen att må bra :)

Ville bara säga det!

2009-09-01 @ 10:51:31



Det värmer att få sådana kommentarer, och även om jag skriver för min egen del så är det jättekul att höra att man kan ha en positiv effekt på någon annans tankar och liv också. :) Stort lycka till Melody, njut nu, även av de tunga stunderna för jag tror på att det är de som stärker oss och att vi faktiskt kommer sakna och skratta åt dem också sedan.


Vad ska man göra idag då?

Jaha, vad ska man hitta på idag då? Ska väl ge mig i kast med att vika tvätten från i söndags... Borde gå ganska snabbt då det inte var så mycket. Sedan blir det väl till att försöka städa lite.

Rensade i min byrå igår, alla tröjor som jag inte kommer kunna ha förens efter att bebis är född åkte ner i en stor kasse och ska ut i förrådet. Så nu har jag en tom låda till bebis kläder när de börjar rulla in. Även blivit erbjuden att kika bland en del bebiskläder som en bekant till mig rensade ut igår (hon fick sin lilla dotter, nr 2, för ca 1 månad sedan), kan ju vara värt en titt i allafall.

Även skickat iväg ett mail till min handläggare i jobbgarantin och anmält mig till två seminarier i slutet av september, en CV-kurs och ett seminarie om hur man hittar jobben. Jag har ju inte så mycket personliga kontakter att använda mig av utan det är att hitta butiker och företag på egen hand och försöka få kontakt med chefen elelr personalansvarig som gäller. Har ju ca 20 intresseanmälningar ute i olika butiker osv för tillfället, hoppas på att någon kan ge lite utdelning snart.






RSS 2.0