Prinsessor ♥Baktankar

Försökte mig på att städa på kontoret i förmiddags medan Tess var på dagis, FAIL... Dagen till ära var Ellie bara nöjd när jag höll i henne eller satt och gjorde smackande ljud åt henne, stå och göra det funkade absolut inte för damen. Så fort Tess kom hem var hon hur nöjd som helst men det var ju lite väl sent, det är inte det lättaste att städa när Tess är hemma kan jag lova.
Istället har jag spenderat lite tid åt att busa med henne och åt att planera vad jag ska baka för smarriga kakor till dopet. Jag har inte riktigt bestämt mig för vad det ska vara för smak på tårtan, dumle och polka, funkar det? Eller ska jag köra på jordgubb och dumle, trots att jag är sugen just på polka? Rosa grädde ska de bli på tårtan åtminstone, och dumlekakor, mördegskakor, sirapskakor, drömmar och chocolate chip cookies. Imorgon ska jag handla det som behövs. Engångsmuggar, fina engångstallrikar och tillbehören till att baka så klart. Dessutom ska jag leta efter ett par strumpbyxor till Tess, har köpt en superfin kjol på Tradera men den kräver nästan ett par svarta strumpbyxor för att komma till sin rätt... Hoppas jag får hem den imorgon så ni kan få se vad jag menar (och så ska jag försöka uppdatera med bilder på andra fina kläder som införskaffats den senaste tiden)


Babbel

Bloggen har verkligen blivit lidande den senaste tiden, och det verkar som att det kommer fortsätta så i några veckor till... Men när vi väl har flyttat ska det bli ändring på det, då kanske jag har lite mer tid över än i dagsläget.
Tess har börjat nytt dagis, blir inte för så lång tid men hon har verkligen jättekul. Egentligen skulle det vara inskolning resten av denna veckan men eftersom allt gått så bra och hon gått på dagis innan så har hon redan fått börja med sina vanliga tider (lite utökat dock denna veckan). När hon är på dagis passar jag på att måla om byrån som skulle fixats redan i våras. Den ska bli klar imorgon är planen, känns som att det kommer bli kanon när det är klart åtminstone.

Igår hade vi dopsamtal, dopet hålls nästa lördag och tills dess ska det städas och bakas här hemma. Efter dopet ska jag ta tag i flyttpackandet på allvar, då är det bara 4 veckor kvar innan vi ska vara ute ur denna lägenheten för gott, känns konstigt men bra. Jag hatar att flytta, samtidigt som jag älskar det för sällan gör man så mycket förändringar som när man flyttar. Nya möbler, gardiner osv.


På fredag åker vi till Vallentuna igen, ska umgås med älsklingen och på lördag blir det Gröna Lund för oss två medan barnen är med sin farmor.


Basson Duo Twin, 2 månader in

Nu har vi använt vagnen "hela sommaren". Jag har fått in den i en fullpackad bil utan problem (vår enkelvagn gav mer problem i det sammanhanget än denna gör eftersom jag tar av hjulen och ligg- och sittdelen och sedan kan jag ställa chassit upp istället vilket ger rejält mycket mer yta att packa på utan att skymma sikten bakåt) och vi har hittills kommit in i alla butiker vi provat även om det varit riktigt tight. Den funkade även fint att få på och av tågen på Roslagsbanan utan att behöva fälla ihop den.
Jag upplever fortfarande att Tess har gott om plats både på längden och på bredden och hon är som sagt en lång tjej (88 cm) så ett barn på 90-95 cm borde inte ha några större problem längdmässigt i vagnen. Hjulen är kanon, handtaget känns stabilt och den är väldigt lätt att manövrera, snabb och smidig att fälla ihop och väger väldigt lite i mitt tycke. Nackdelen är väl att det ofta fastnar grus och småsten i hjulen så man måste ta bort dem själv men däcken tål ju det så det är inga jättestora problem det heller.
Jag är väldigt nöjd med vårat val av vagn och rekommenderar den starkt


Fick en fråga om liggdelen och hur jag upplever den. Personligen tycker jag inte att den känns så smal men det är kanske svårt att basera något på så jag lägger in två bilder på när Ellie ligger i liggdelen. Nu är dessa bilder ca 1,5 månader gamla men ger väl en hyfsad bild av bredden på liggdelen


Sängen kallar...

Nu börjar ögonen bli torra och grusiga vilket brukar vara ett tydligt tecken på att jag ska ta sikte mot sängen.
Efter en god natts sömn så ska vi ut på promenad jag och prinsessorna, hem till en kompis och hämta grejer som vi ska ha, det blir tredje dagen i rad som vi hämtar hem "nya" kläder från ett eller annat håll men så har jag ju sålt av en del också.
Sitter även och planerar lite inför dopet som ska hållas om bara 3 veckor. Klänningen har vi ju men dopfika m.m ska fixas. Har precis hittat en tjej som gör så otroligt fina tårtor så det blir nog att beställa en personlig tårta av henne.

Ska även börja tänka på allt inför flytten, blir det flyttfirma eller måste vi hyra släp/lastbil? Det måste ju bestämmas ganska snart för om vi ska sköta det själva så måste jag snart börja packa grejer också, och för att kunna göra det måste jag ragga tag i massor med banankartonger/flyttkartonger. Och imorgon ska vi börja jobbet med att välja vad vi ska ha för tapeter i nya lägenheten...

Nej, sängen, sista amningen för natten och sedan ska jag drömma söta drömmar om molo-kläder och små Converse


Sötnosar

Tess klättrade upp bredvid Ellie i soffan igår, lade sig under filen och kikade på tv. Mina underbara prinsessor ♥

Idag har vi varit på bvc. Min lilla Therese har blivit en liten kloss på 11,77 kg och 88 cm lång. Världens busfrö och så duktig så trots att hon inte säger så många ord ännu...
Ellie däremot snålar med vikten, sedan förra veckans tvåmånaders-kontroll har hon bara ökat 32 g vilket ju känns alldeles för lite för att jag ska vara lugn ang. amningen men vår bvc-sköterska oroar sig inte så då ska jag skippa att göra det jag med, oron gör ju inte saken bättre precis.
Nu ska jag passa på att fortsätta med min virkning i lugn och ro när båda tjejerna sover


Gung gungBesök på Minizoo

Denna veckan har gått ganska fort den med, har spenderat en hel del tid med mina föräldrar som har mina systerdöttrar på besök denna veckan så vi har varit på stranden och på Minizoo till Tess stora glädje.

Tess och mormor kliade minigrisen (hon lade sig till och med ner på rygg så att mamma skulle kunna klia henne på magen)

Killingarna var väldigt söta och intressanta, många klappar fick de

Och när mormor klappade på en av de stroa skulle ju Tess vara med så klart (min mamma är även känd som "hon med håret" ;) )


Det kanske kan bli en tur till dit typ i nästa vecka, Tess hade jättekul och älskar verkligen alla djuren


Det funkar inte

Det är nog dags att inse att något är fel i samhället när man skiter i att ringa polisen för man vet att de inte kommer göra (eller kunna göra) något ändå.
2 ggr har jag anmält inbrott/inbrottsförsök i bil och båda gångerna har ärendet avslutats samma dag pga brist på bevis (de försöker ju inte ens utan avslutar ärendet där och då, enda anledningen till att man anmäler är ju för försäkringen). Och för en liten stund sedan sköt någon in på innergården (någon form av gevär skulle jag gissa och det verkar som att det var lösa skott men en jävla smäll) men inte fasen ringer jag polisen, för de kan ju inget göra ändå. Jag såg inget, jag hörde bara smällen och såg rökmolnet efteråt.
Polisen funkar ju inte när det är så, när man inte ens anmäler eftersom de inte kommer göra något. Med andra ord är det helt ok att springa runt och skjuta i skydd av mörkret, ingen kommer till skada, ingen ser dig och polisen gör inget

Jaja, nu verkar örontjutet ha avtagit så jag kanske kan somna

RSS 2.0