Beställt

Har beställt hem lite julgardiner nu, borde komma i slutet av veckan.

Just de jag ville ha till vardagsrummet var ju slut så det får bli helt enfärgade röda, med någonting roligt till sedan, vet inte riktigt vad men på något sätt ska vi kunna piffa till dem ordentligt med


Och till köket blir det lite mer "klassiskt"Allt är beställt från Jotex, ska se till att fixa bilder sedan när jag fått hem det och fått upp det på plats. Hoppas vi blir nöjda nu bara


Bak-bilder

Bilder från dagens bakande...

Lussekattsdegen jäste ju ordentligt i alla fall.. ;)

 

Överdimensionerade men goda lussekatter

 

Sirapsbröd/svensk limpa. Har inte testat dem ännu men de ser goda ut och luktar gott.

 

Recepten finns på recept.nu om ni blir sugna. Men jag kan ju säga att lussekatter kan man lätt få ca 50-60 stycken på det receptet som finns där, limporna kan man få 3-4 stycken utan att de borde bli överdrivet små. Blir garanterat en omgång lussekatter till gjorda snart, och troligen en runda till på sirapsbrödet också...Nu är det kväll

om ni hade missat det alltså. Har haft en bra andra halva av dagen, lussekatterna smakar jättebra och limporna verkar bli lyckade de med (både lussekatter och limpor blev något överdimensionerade så nästa omgång gör vi dubbelt så många lussekatter av lika stor deg och samma sak med limporna).
Jag ska fixa lite bilder sedan åt er.

Jag är nästan klar i tvättstugan, har nästan tagit mig igenom all tvätt, mesatdels lakan kvar just nu men det tar vi senare i veckan istället.
Älskling står och lagar mat, blir lax med potatis ikväll, jag är vrålhungrig så det känns härligt att det blir så god mat.

Räkningarna jag skulle betala denna månaden är betalda nu, fick låna pengar av pappa tills mina kommer så det ordnar upp sig på den fronten med. Och imorgon ska jag gå och fixa ny närvarorapport.
Har fått upp väggfästena i barnrummet så nu ska gardinstången och gardinerna upp där inne med, och adventsstjärnan ska tändas. Riktigt skön avslutning på dagen känner jag, just nu är jag GLAD!!! :D


Det börjar röra på sig

Tur att man får prata med trevliga handläggare på AMS ibland åtminstone. Lämnade ju min närvarorapport på lokalkontoret som i sin tur ska skicka vidare till det större kontoret i grannkommunen, vilket troligen inte hände eftersom de inte har någon kopia på min senaste närvarorapport där. Fick åtminstone rådet att gå upp till lokalkontoret imorgon, skriva en ny närvarorapport och be dem att skriva under, ta kopia och lämna tillbaks orginalet till mig så jag själv får skicka det till FK. Allt för att snabba på processen nu när de strulat till det för mig.

Hoppas vi får pengarna från Telia de närmsta dagarna, och så får jag väl försöka låna lite pengar tills FK betalar ut mina. Kankse kan reda upp sig här till slut, även om det känns ganska hopplöst ibland.
Hoppas lussekatterna blir lyckade åtminstone, kanske så att jag har tur efter 12 idag...


F*n också

Blir nog inga julgardiner, de jag ville ha är slut... Varför beställde jag inte i fredags för? När det fanns sådana kvar...
Lite dålig dag idag känner jag, allt går emot mig...


Tvätten är igång

Har startat två maskiner med tvätt nu, hoppas på att kunna beta av hela högen med tvätt innan dagen är slut, men vi får se om jag lyckas.
Även strulat runt med AMS, nu väntar jag på att en på det lokala kontoret ska se vad hon kan hitta, sedan ska hon ringa upp mig. Känns för jävligt att det ska strula just nu men vad kan man annars förvänta sig när det gäller svenska myndigheter?

Ska nog ge mig i kast med att baka lite lussekatter nu, annars kommer jag aldrig komma igång med det. Ska även sätta mig och beställa lite julgardiner online, tack och lov för faktura-alternativet... ;)
Behöver beställa gardiner till köket och vardagsrummet, och jag tror jag vet vad vi ska ha för några.

Vi hörs lite senare, nu ska jag se till att ha något att göra resten av dagen tror jag, så jag slipper gå och irritera mig allt för mycket


Förbannade AMS!!

Jag vill inte ha mer med Arbetsförmedlingen att göra nu... Jag har tröttnat på dem, rejält.
Var där 12e nov och lämnade min närvarorapport. Ringde Försäkringskassan nyss och frågade varför jag inte fått min utvecklingsersättning ännu, och nog f*n har Arbetsförmedlingen inte skickat in mitt papper till dem, så de kan inte betala ut några pengar...
Ringer AMS, och handläggaren där kan inte se något om att jag lämnat in mitt papper...
Ska ringa ekonomiavdelningen på AMS strax och fråga om de fått in något, sedan blir det till att ringa Skövde-kontoret och min handläggare där.
Vi har ju en del räkningar som måste betalas och självklart ska det strula just nu... Hatar det här, så jäkla olägligt, alltid.
Dessutom tar det ju ca 14 dagar från att man lämnar närvarorapporten tills FK kan betala ut några pengar, så det går absolut inte bra för mig just nu


Det började med ett år, slutade med gravidsnack...

Har ni märkt hur snabbt ett år passerar egentligen?

Snart är det jul, och direkt efter det följer nyår. Sedan är det ett nytt år, och nytt årtionde. Tänk bara på hysterin som var för 10 år sedan, millenieskiftet. 10 år?! Var det verkligen så länge sedan som man var tvungen att lära sig skriva och säga tjugohundra... istället för nittonhundra... (ja, jag säger tjugohundranio, inte tvåtusennio)
Jag gick i 6an, 12 år gammal. En underbar tid när man ser tillbaka.

Men tänk bara på förra julen, visst är det inte länge sedan? Minns ni vad ni fick i julklapp då? Minns ni vart ni var? Vad ni åt? Minns ni hur ni spenderade nyår?
Tänk på hur otroligt mycket ni hunnit med under året som har passerat sedan dess. Tänk hur fort tiden har passerat.
Det känns inte som att det är nästan nio månader sedan som jag fick den där känslan: "kan jag vara gravid?". Skräckblandad känsla minst sagt, och jag tror Jimmy var ännu mer nervös när vi beslutade att jag skulle testa, ingen av oss kunde ju komma ihåg när jag hade haft senaste mensen, men vi var överens om att nog var det ett bra tag sedan.
Sedan känslan av lycka och av rädsla, oro och funderingar på hur vi skulle göra, vad som var det rätta. Det tog mig nog hela tiden fram till ultraljudet att bestämma mig, en tid som kändes väldigt lång stundtals samtidigt som tiden från det där positiva testet i april till ultraljudet i juli flög fram.
Tiden efter det är ett töcken delvis, tiden har gått så fort, man har räknat vecka för vecka. Läst om vad som händer med mig och med vårt ofödda barn varje vecka. Tankarna har flugit runt i huvudet och gjort mig alldeles virrig stundtals. Nu är vi snart framme vid målet.
Minns ni alla de där speciella stunderna ni upplevt under det gångna året? Vet ni vad ni tänker göra nästa år? Hur ser planeringen ut? Drömmar och förhoppningar.

Jag ska njuta av min lilla familj då, snart är vi tre. Nästa år ska jag vara mammaledig, vilket konstigt ord det är när man plötsligt pratar om sig själv. Förhoppningsvis ska jag sommarjobba medan älsklingen är pappaledig på sommaren. Sedan vara hemma och förhoppningsvis se vårt barn ta sina första tultande steg, ramla och ta sig upp igen. Nästa år är fortfarande så diffust men ändå så tydligt, vi har så många milstolpar att se fram emot. Första skrattet, första tanden, när h*n för första gången lyckas vända sig på egen hand, börjar krypa, börjar gå, de första orden. Tänk så otroligt mycket som händer under det första levnadsåret. Så mycket att dokumentera och spara för framtiden.
Jag vill verkligen ge vårat barn riktigt mycket minnen från den tiden. Lika väl som jag vill att h*n ska kunna läsa det jag skrivit här i bloggen om mina känslor, tankar och funderingar kring tiden från i april och framåt.
Jag tror inte att ett barn far illa av att, när h*n blir lite äldre, få läsa om även de tyngre tankarna. Att få se vad mamma tyckte, tänkte och kände. Att mamma stundtals kanske inte mådde så jättebra osv. Jag tycker att ett barn faktiskt måste uppfostras till att kunna förstå även sådana känslor, att inse att det inte handlar om dem utan om något mer diffust, något större.

Innan man själv blir gravid får man inte höra och läsa så mycket om de krämpor, känslor och bekymmer man stöter på som gravid. Graviditeten beskrivs som ett enda långt lyckorus av de flesta, inga problem, inga motstridiga känslor. Ingen som helst tvekan om hurvida det är rätt att sätta detta lilla liv till världen. Men när man väl är där så inser man. Det är långtifrån bara förlossningen som är smärtsam. Det är en enorm påfrestning både psykiskt och fysiskt för många. Man blir ofantligt trött på att vara gravid stundtals, man kan få tankar där man ångrar alltihop, där man tvivlar på sig själv och sin förmåga. Jag har många gånger tvivlat på om jag kommer bli en bra mamma, även om jag innerst inne vet att jag kommer bli det. Jag har haft så mycket motstridiga känslor. Och med mitt relativt instabila psyke och humör i grunden har graviditeten inte varit lätt för varken mig eller Jimmy. Men vi står här idag, tillsammans, starkare än någonsin även om det är tuffare än någonsin på så många sätt. Jag har under dessa månader insett att jag inte kan föreställa mig ett liv utan honom. Även om jag kan bli vansinnigt irriterad på honom så är han den jag vill dela mitt liv med. Jag kan inte få en bättre pappa till mitt barn...


Så mycket tankar, så mycket känslor och så mycket saker som farit förbi under det gångna året. Så mycket oklarheter och så mycket som har klarnat.
Ett långt inlägg som i slutändan inte riktigt handlade om det jag hade tänkt från början. Men ibland måste man bara skriva av sig lite...


Önskelistan

Nu vet jag vad jag önskar mig i julklapp... Presentkort på Kicks och Make Up Store vill jag ha, unna mig lite nytt och härligt smink så här i vintermörkret. Försöka vara en fräsch morsa, till skillnad från nu när jag knappt orkar ta på lite mascara (men så är ju mascaratuben nästan tom så det är kanske lika bra...)

Och ett saftigt presentkort på IKEA skulle inte sitta fel det heller, ska införskaffanågra bokhyllor och sådant i vår är tanken


Baka baka liten kaka

Lussekatter ska jag se till att fylla frysen med imorgon. Blir en heldag med bakning och tvätt, ganska härligt faktiskt... Hoppas lussekatterna blir mer lyckade än förra året då de blev snustorra.
Ska nog försöka göra sirapsbröd också imorgon, om jag orkar efter två omgångar lussekatter. Stackars hushållsassistenten får en tuff första dag på jobbet


Snälla bebis, kom ut nu!!!

Sitter/halvligger i soffan och tittar på Ensam Hemma, med laptopen i knät, tända ljus och chips och julmust på bordet. Men varenda reklampaus är det till att springa på toan, trycket nedåt har ökat enormt sedan igår och jag hoppas det är ett tecken på att det snart är dags. Har en hel del sammandragningar också, vilket jag tycker är mer obehagligt än de fåtal förvärkar jag känt av den senaste tiden. Förvärkarna gör visserligen ont men det är mer obehagligt när magen bara blir stenhård.
Flera små tecken på att förlossningen närmar sig har jag märkt av de senaste dagarna men jag vill inte bara ha små tecken utan jag vill ha the real deal, nu!!! Jag tar gärna smärtan, väldigt gärna för jag vet att den går över ganska snabbt efteråt. Nu känns det mest som att jag inte vet hur lång tid jag har kvar där jag inte kan böja mig framåt, åt sidan, inte resa mig ur soffan vettigt osv.
Jimmy längtar också, och trots att det är 3 veckor kvar så säger vi båda att h*n gärna får komma redan i veckan. Tänk att få fira jul med vår lill* älskling här, njuta av vår lilla familj och bara ta det lugnt hela december också...

Jag längtar efter att känna de där regelbundna värkarna, så snälla, kom någon gång!!!


Ensamma

Nu har svärmor åkt hem igen, faktiskt ganska skönt att bara vara vi här hemma... Det är jättetrevligt att ha dem här men det är altid skönt när de åker igen, precis som alla andra gäster ;)
Ska ta och försöka få ordning så vi kan hänga upp stjärnan i fönstret i barnrummet nu, måste få upp väggfästen och gardinstång först. Sedan ska jag gå runt och tända alla adventsljusstakar, nu när det börjar skymma utanför.

Sedan blir det en sväng till affären för att köpa mjölk, ska försöka övertala älsklingen att vi ska gå, i sakta mak, allt för att försöka förmå bebis att kika ut i förtid. Snacka om att jag har tröttnat på att vara gravid nu!!!


Tacotime

Dagen har spenderats dels i Skövde med svärmor, älsklingen och barnen, dels här hemma i sängen halvsovande... Gick runt och kikade lite i butikerna i stan men hittade inget roligt, dessutom kände jag mig som en uppblåst flodhäst och fick sammandragningar + blev enormt kissnödig när vi gick runt där.
Nu blir det snart tacos, har skurit grönsaker åt ett helt kompani känns det som, ska ge mig i kast med att fixa köttfärsen alldeles strax. Sedan blir det till att leta fram någon film i gömmorna och slå oss till ro med chips, dipp och julmust/vin.

Känner mig utmattad verkligen, och stundtals är förvärkarna ganska kraftiga. Dessutom misstänker jag att "slemmisen" börjat släppa så smått så har vi tur har vi vår lill* här någon gång i nästa vecka, men det kan lika gärna dröja ytterligare ca 40 dagar.

Älsklingen har lovat att ge mig massage ikväll, längtar något enormt. All typ av beröring känns himmelsk (eller, pilla i håret, massage, klia på ryggen och klia på armarna är underbart. Ryggen och armarna har jag aldrig gillat innan men nu njuter jag i fulla drag)

Fick fina presenter igårkväll av svärmoroch barnen också, en bok med massa recept på allt möjligt med choklad i och ett fint halsband som känns väldigt mycket jag. :) Och så bjöd hon oss på pizza, det blev en sen middag men god, minst sagt...

Åter till matlagningen antar jag. Vi hörs!


9e månaden

 

Upptäckte precis att jag nu är i 9e och sista månaden... Känns lite overkligt. Och satan så seg november är i år, aldrig varit med om att månaden känts så här lång
Hmm

Jag tolkar det som att mamma inte tycker jag ska låna hennes hushållsassistent i år

 

Får väl ta och inviga den i början av nästa vecka då. Ska man göra lussekatter eller något annat först?Dagen so far

Verkar som att vi kanske får skjuta upp min födelsedagspizza till imorgon kväll istället. Dumma Jimmys skolarbet att strula.

Sitter och väntar på mina föräldrar just nu, och svärmor m. barn är också i krokarna snart. Då blir det tårta och julmust. Äntligen känner jag att jag med gott samvete kan öppna en flaska julmust här hemma, för nu är det ju nästan första advent...
Har lyckats städa upp det mesta i lägenheten idag, finns en del som jag gärna skulle dumpat i ett förråd men hyresvärden är lite seg så vi får klara oss ändå. Alla golv är dammsugade och våttorkade, köket har inte sett så fräscht ut sedan innan vi flyttade in och jag är otroligt trött i axlarna och fötterna nu. Tack och lov för att det är fredagskväll och man med gott samvete kan koppla av.


Vår slarvigaste och mest diskriminerande myndighet?

Finns det någon statlig myndighet i Sverige som är bättre på att slarva bort papper, dra ut på handläggningstider och diskriminera människor än Försäkringskassan är?

Vi skickade in ansökan om ändring för vårat bostadsbidrag eftersom vi flyttat, vilket kräver en helt ny ansökan. Till den ansökan ska man bifoga en kopia på hyreskontrakt/hyresavi, vilket vi gjorde. Eller rättare sagt, vi lämnade ansökan på vårt lokala kontor tillsammans med en kopia på avtalet och så skulle de skicka in det. Men sedan kommer det brev hem där det står att detta papper saknas... Antingen har de själva slarvat bort det eller så glömde hon på lokalkontoret skicka med det, oavsett är det DE som har slarvat, och vi som får lida för det.
Under tiden verkar det som att vi inte kommer få något bostadsbidrag alls, tack för den...
Handläggningstiden för bostadsbidraget ligger dessutom kring 10 veckor, en enormt lång tid för ett papper som de påpekar att en bilaga saknas till efter mindre än 1 vecka.

Sedan har vi ju FK's diskriminering mot gravida. Jag har hört talas om många gravida som sista månaden haft svårt att jobba pga. sammandragningar, foglossning osv. Läkaren kan sjukskriva dem men de ska inte förvänta sig någon sjukersättning från FK, det är ju ingen sjukdom, det är graviditetskomplikationer....
Men står det inte i deras stadgar att det inte är sjukdom de ska kolla på utan arbetsförmågan? Om man arbetar i en butik eller liknande, någonstans där man går och står mycket i arbetet så är det inte lätt att göra det när man knappt kan gå pga. foglossning eller om man får sammandragningar så fort man rör sig lite för snabbt eller liknande. Det är väl nedsatt arbetsförmåga?!
"Det är självvalt" har väl sagts ett antal gånger, men vad är inte de skador man dragit på sig genom ex. en bilolycka, fotboll eller annan "frivillig" aktivitet. Alla gravida får inte stora problem med foglossning eller sammandragningar osv. Men de som får det ska ha lika stor rätt till sjukersättning som någon som skadar sig när h*n spelar fotboll på fritiden, för h*n hade inte behövt spela fotboll. Sätter du dig i en bil vet du att det KAN hända en olycka, det är väl lika självvalt som att bli gravid och veta att du KAN råka ut för foglossning osv.?

Det är dessutom, enligt lag, förbjudet för arbetsgivare att diskriminera någon. Det kan handla om handikapp, sexuell läggning, härkomst, kön osv. Det klassas som diskriminering att neka en gravid kvinna anställning pga. att hon är gravid, en man kan ju inte bli gravid och det är således diskriminering pga. kön. Jag har hört talas om flera fall där just FK nekat gravida kvinnor anställning pga. deras graviditet.

Undra när FK ska lära sig något, se över sina rutiner och sluta slarva bort papper. När de ska jobba på ordentligt för att sänka handläggningstiderna eftersom så många är BEROENDE av ersättningen de får från dem (mitt utvecklingsstöd har för övrigt inte betalats ut idag heller, vilket borde ha skett eftersom det är över 14 dagar sedan jag lämnade in närvarorapporten). Undra när FK ska läsa på lagarna och sluta diskriminera människor och när de ska ta tag i sina uppenbara problem att tolka sina egna stadgar.


Tänk vad en enda dag kan göra

Hur kan det skilja ett år på igår och idag? Var mycket mer logiskt när man var mindre och räknade månader "Jag är 5 år och 3 månader", hoppet framåt blev inte lika stort som att gå från 21 till 22 över en natt.

Varje år kommer man ett år närmare pensionen också, jag har tur att resten av min familj (föräldrar, sambo och syskon) är äldre än mig och alltid kommer vara äldre än mig ;) Då slipper jag känna mig så gammal.


Dessutom, vad är det för jävla påhitt att jag ska vakna klockan 6 en fredagsmorgon?! Mina systrar och min pappa brukar vara raska med att skicka sms, tididgt, när någon fyller år men inte ens det har jag hunnit få ännu. Jag vill bara sova men är klarvaken. Trodde inte jag skulle kunna somna om igen när jag vaknade till vid 2 i natt heller, men då lyckades jag åtminstone. Kanske ska ge mig i kast med städningen igen istället.


Städa, städa, städa...

Så har jag tvättat alla fönster och persienner. Lyckades nästan bli klar innan det började regna, de två fönster jag hade kvar då är mer eller mindre under tak så de klarade sig fint ändå.
Nu borde jag inte ha mer slipdamm på fönster, persienner och fönsterbrädor åtminstone. Men man får väl se vad man hittar senare.

Har börjat hänga upp julgardinerna på kontoret också nu, de är inte så jätte "juliga" så det är inget som stör mig (jag som inte gillar att hänga julgardiner innan Lucia) utan gör bara kontoret väldigt mycket hemtrevligare (om jag kunde få bort allt skräp som står och väntar på en plats i typ ett förråd eller liknande).

Nu ska jag ge mig i kast med att städa i badrummet, åtminstone röja upp så pass att man vågar släppa in folk där. Blir med andra ord till att jaga dammsugaren ett varv där inne och sedan våttorka golven.
Sedan blir det en runda i vardagsrumemt också. Sparar nog sovrummet och köket tills imorgon. Och förhoppningsvis kan jag småplocka på kontoret ikväll.

Ska ta en sväng ner till gamla förrådet och hämta upp lite barngrejer också sedan, och jul/adventspynt. Kan nog fylla bilen med grejer utan några större problem, vagnen tar ju upp lite plats bl.a.


:DÄlskar verkligen dalen som alltid blir när man kollar statistiken mitt på dagen. Men oj så glad jag är att ni faktiskt är så pass många som kikar in varje dag. 119 unika besökare hade bloggen igår, det är kanske inte mycket för vissa men för mig så är det stort. Så tack till er alla, ni förgyller min dag även om ni är väääälidgt tysta av er ;)


Kvällsbloggande

Nu ikväll har jag roat mig med att tvätta persiennerna i barnrummet, vattnet var inte direkt klart när jag var färdig med det, det var askgrått eller något liknande. Torkade även rent fönsterbrädan som visade sig vara vit, inte gråbrun som det verkade innan...
Ska ge mig på väggen bakom elementet med lite målartvätt nu innan jag går och lägger mig så jag kan försöka måla det direkt i morgonbitti. Ska måla dörrfodret där inne också innan jag drar igång ordentligt med städningen så att det blir helt klart där inne innan vi får finbesök i helgen.

Blir nog en sväng mer till förrådet också och hämta upp julgrejor och en hel del barngrejor därifrån. Ska komma ihåg att plocka upp madrass och luftmadrass från källaren med så att vi har någonstans att låta gästerna sova.
Blir en del att göra men det är faktiskt ganska kul nu när det är färdigtapetserat överallt. Nu känner man att allt man gör verkligen ger resultat!!


Färdigt!!

Blev klara med tapetseringen av barnrummet för ungefär 1 timme sedan. Ljuset är inte det bästa för att visa färgerna ordentligt men det är en enorm skillnad mot innan.
Nu är alla rummen färdigtapetserade. Nu ska här målas lite golvlister (en liten snutt i hallen kvar), dörrfoder (barnrummet och köket ska få en runda färg i allafall), bakom element (barnrummet) och så ska det upp lite kvartsstavar i hörnen på några ställen och en hörnlist på ett ställe i hallen. Det går varkligen framåt och nu känns det som att jag kan fokusera på att städa, ställa i ordning och fixa inför jul och bebis ankomst.


Det kommer vara en vit spjälsäng där inne sedan, en svart skinnfåtölj, vit bokhylla och vit vägghylla. Får se vad det blir för skötbord och om det hamnar där eller i badrummet också men det närmar sig!!!


Storhandlat

Så har vi storhandlat...
Första paketet med blöjor är inköpt, blev Libero denna gången men man vet ju aldrig hur det blir nästa. Köpte även amningsinlägg (mycket behövligt känner jag redan nu).

Handlade mängder med smör, mjölk, jäst och mjöl så här ska det bakas någon dag snart. Saffran för 130 kronor blev det med (vilka nedrans priser!!!)
Och julmust blev det 8 flaskor totalt (5 st Apotekarnes och 3 st Nygårda, 5 kr flaskan är ett helt ok pris tyckert vi, så 40 kronor för 8 flaskor, plus 16 kr pant.)
Tog mig en evighet att bära in allt vi hade handlat men in kom det och ligger nu i tryggt förvar i skafferi, kyl och frys. Sammandragningarna efteråt var inte att leka med men de har ju gått över nu i allafall.


V. 37 (36+0)

Kroppen:

Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37. Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras. Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet:

Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter.
De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets l ängd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså. I slutet av denna vecka anses du fullgången och bebisen kan i princip födas när som helst från denna tid. (Mellan 37 och 42 veckor räknas graviditeten som fullgången – innan 37 veckor anses bebisen underburen och efter 42 veckor överburen.) När du besöker barnmorskan kommer hon eventuellt att kolla om livmoderhalsen börjat tunnas ut eller rentav vidgas. Barnmorskan kommer också att kontrollera hur bebisen ligger. Denna information skrivs in i din journal så att de vet din historia när du kommer till sjukhuset för att föda.Toan är alltid skön att ha nära till hands har jag börjat inse nu, aldrig att jag har sprungit på toa lika ofta som nu!!
Jag skulle gissa på att vår älskling väger mer än vad som räknas som "normalt", speciellt eftersom vår bm sagt att normalvikten numera ligger mellan 3500 och 4000 g, inte som det står i texten, 3000-3500 g.
Tänk, h*n skulle kunna komma vilken dag som helst nu egentligen, om en dryg vecka räknas det som en fullgången graviditet. Och jag skulle nog inte ha något emot om det drog igång tidigare än det är beräknat. Kanske i tid till det datum som första beräkningen sa, 8 december...
Snart får jag hålla i vår lill* bebis, andas in hans/hennes lukt och sitta och titta i timtal på när h*n sover. Längtar som en galning nu. Men den som väntar på något gott...
Kommer inte skriva något förlossningsbrev, utan mina önskemål finns redan inskrivna i min journal och som det känns nu så räcker det gott och väl att de vet mina grundtankar.
Idag går vi dessutom in i 10e månaden (4-veckors måader) av 10... Tiden rinner iväg ganska snabbt ändå, men dagarna känns väldigt långa vissa dagar, trots att man har massor att pilla med egentligen


Närmsta dagarnas schema

Imorgon ska vi bli klara med tapetseringen. Kom ungefär halvvägs idag, och det är en enorm skillnad. Ser mycket renare och fräschare ut nu, ni får se imorgon...

Torsdagen kommer spenderas med skurtrasan i näven tror jag. Svärmor kommer på besök i helgen och jag ska tvätta fönster, fixa med gardiner osv innan dess.

Och imorgon ska vi månadshandla på Maxi, kommer gräva hål i plånboken känner jag, behöver ju 4 (!) påsar saffran och vi vet ju all att det är svindyrt... :s Sedan ska vi köpa mjöl i mängder osv så vi kan baka någon dag snart. Då blir det lussekatter, kanelbullar, sirapsbröd och brytbröd. Alltid bra att ha i frysen och att bunkra upp nu inför bebis ankomst. Ska även köpa första blöjpaketet imorgon, den djungeln har det alltså blivit dags att ge sig in i. Har ni några tips på vilka blöjor som passar bäst och ÄR bäst till en nyfödd?
Och så blir det vanlig matshopping också, kyckling m.m. hart tagit helt slut här hemma så det är dags att fylla på förrådet. Tänker avsluta den trippen in till stan med en lunch på McDonald's faktiskt. Det var flera månader sedan jag senast åt en meny där och jag har suktat efter det ett tag nu. Ska bli skönt att få rejält i magen (förutom bebis) innan jag åker hem igen och lastar in allt i kylen osv, och sedan tapetsera klart tillsammans med mamma.

Nej, nu ska jag springa ner till tvättstugan igen (läs lufsa) och se om sista maskinen är klar snart. Måste torktumla det som ligger i den, och hoppas det i torkrummet har torkat hyfsat nu.


Barnrummet...

Bilder från igår kväll på barnrummet.

Om vi jobbar på bra så kanske vi kan bli klara med tapetseringen ikväll, annars imorgon..


En försmak på julen

 

Jag kunde bara inte låta bli... Detta är, enligt mig, en av tidernas absolut bästa jullåtar med hälig stämning och underbar text... Jag kan inte låta bli att nynna med och nu jäklar ska det börja spelas julmusik här hemma... (Förlåt älskling ;) )Snart advent

Verkar som att vi får besök i helgen, hoppas på att få besked ikväll om det blir så eller inte och om det är en eller tre som kommer ner. Svärmor som pratar om att komma och hälsa på, troligen med sambons lillasyster och lillebror i släptåg, alltid kul att få besök.
Blir eventuellt en sväng till pizzerian på fredagskvällen då, någon lyx får man väl unna sig när man fyller år?! Och tårta ska det vara också...

Eventuellt ska jag försöka få till ett bull-, lussekatt- och brödbak i helgen med. Alltid roligare att vara flera som bakar, även om bänkytan inte är världens mest lämpliga kanske så skulle det vara trevligt att stå där och fixa massa bullar osv tillsammans. Fylla hela lägenheten med lukten av nybakta bullar och bröd lagom till 1a advent.

Har ni några planer för 1a advent då? Här blir det julmust, lussekatter och tända ljus. Säkerligen pepparkakor och lite glögg också för den delen. Har hittat flera extrapriser på julmust i reklambladen de senaste dagarna som vi tänker slå till på. Dels har ICA Maxi specialpris på Nygårdas julmust (min favorit), 5 kr/1,5 litersflaska (max 3/kund). Sedan har lågprisbutiken här på orten specialpris på Apotekarnes julmust, 5 kr/1,4 litersflaska (max 5/kund)... Blir mycket julmust för ganska lite pengar, och nu tillåter jag mig själv att köpa hem julmust. Nästan 1a advent så lite julmusik kanske man ska leta fram med?

Får se om det blir till att plocka fram adventsljusstakarna redan på fredag eller om de kommer fram på lördag. Älskar att tända dem för första gången för året på söndagsmorgonen. Och första ljuset i adventsljusstaken på köksbordet med en härlig frukost är inte fel det heller...


Snart framme

Idag blir det till att slipa väggarna i barnrummet, mamma var här igår och spacklade klart alla skarvar så nu ska här slipas och förlimmas. Imorgon börjar den stora förvandlingen, tapetseringen!
Snart är det färdigt där inne, då får rummet troligen fungera som gästrum över helgen (svärmor kommer troligen ner en sväng, ska bli härligt) och sedan ska här göras i ordning.
Det ska bli så skönt att få bort alla spackelspadar, penslar o.dyl som ligger lite här och var och känna att vi faktiskt kan göra allt i ordning till slut.
Det tar sin lilla tid men innan 1a advent ska det vara klart (lite smågrejer kvar som alltid men väldigt lite faktiskt...) Snacka om att längta30 dagar till BF ♥

30 dagar kvar, sista månaden att "våndas" sedan sägs det att h*n ska vara här hos oss och som jag längtar!!!


Helt nytagen bild från ikväll, påstås visst att jag är höggravid ;)


Och det är vad jag själv ser när jag tittar neråt... Jag lovar att jag en gång i tiden kunde se mina egna tår åtminstone, nu får jag böja mig framåt för att lyckas med det typ...


Snart har jag burit runt på vår prins/prinsessa i 9 månader, det är först nu man inser hur fort tiden har gått, samtidigt inser man hur nedrigt lång tid 30 dagar kan kännas som, i vanliga fall rusar ju en månad förbi i ett nafs ändå, men nu när man vill att tiden ska gå fort så segar sig dagarna framåt.
Längtar efter att få hålla i våran guldklimp, och att få ha min kropp "för mig själv" igen. Blandade känslor eftersom jag samtidigt kommer sakna närheten det innebär att ha ett barn i magen...


Hoppsan-sa

Så for älsklingen iväg till Degerfors med pappa för att lämna pappas jobbar-bil till hans arbetskamrat, mer känd bland oss som "Mellbergs-svärfar"... Något oplanerat kan man ju säga. Mamma är här och spacklar skarvarna i barnrummet och sedan skulle vi åka hem till dem och titta på tyg(?!) lät mystiskt men vi får väl se vad som händer.
Blir inte riktigt som det var tänkt med middagen idag alltså, får väl se vart vi hamnar i slutändan med den biten.

Ska fixa ny magbild ikväll har jag tänkt, är ju en "speciell" dag idag...


Gamla bilder

Kikade igenom mapparna på datorn med bilder och inser att jag måste kidnappa pappas kamera någon dag, har nog en del liggandes i den, resten verkar spårlöst borta... :(

Men hittade ett par gamla bilder på mig (typ de första som sambon fick se innan vi träffades IRL), de är från 2007 och den där frisyren ska jag se till att få till igen i vår, stackars frissan kommer hata mig snart :P

Och en bild på mammas katt, kattunge-versionen av det skrikmonster de har där hemma. Bilden är tagen ovanifrån men nog har han skön stil där han ligger (på rygg egentligen alltså)Bilder?

Jag vet att jag är dålig på att lägga upp bilder, usel rättare sagt, men nu skyller jag på att batteriet i kameran är dött och jag vet inte vart laddaren till det är i röran. Och ta bilder på lägenheten får vänta tills sista rummet är klart så vi får bort alla kartonger osv som står överallt, så ni får se ett fint och ordnat vardagsrum m.m.


Snart är det tydligen jul också, nästa söndag är det första advent och då ska jag se till att ha fått upp alla adventsstjärnor och ljusstakar i fönstren, och hittat adventsljusstaken till köksbordet. Kommer nog hänga upp julgardinerna på kontoret också tills dess, så juliga är de inte och jag har noll koll på vad jag annars skulle ha för gardiner här inne just nu. Kanske är dags att börja handla lite klappar med... Undra just vad folk vill ha


Matfunderingar

Sitter och kikar lite på Familjelivs forum och hittade en tråd om "budgetmat". Börjar så sakteliga inse att vi kanske inte äter så billig mat som vi skulle kunna, men mat måste man ju unna sig. När vi storhandlar ser vi alltid till att ha laxfiléer, rödspätta, köttfärs och kycklingfiléer hemma i frysen. Det är kanske inte så jättebillig mat, men man kan göra mycket mumsigt med det.
Sedan har ju jag haft jättesvårt för att äta "vanlig" tacos nu när jag är gravid, köttfärsen smakar verkligen skumt för mig, så vi har satsat på att köpa Santa Marias Vegetarian TacoMix istället, den är helt underbart god, rekommenderas varmt.
Sedan är vi ju pizza-fanatiker stundtals och det är inte billigt det heller. Undra hur mycket pengar man spenderat på pizza sedan man flyttade hemifrån...

Det är alltid intressant att kika på vad andra äter för att spara in pengar. Vi lägger ju inte direkt ut pengar på oxfilée men man skulle helt klart kunna äta billigare mat än vi gör.
Kan tillägga att på onsdag är det storhandling på g, och då avslutar vi den med varsin meny på donken, bara för att det var länge sedan och jag är sjukt sugen på en McFeast med pommes, cheddardip och iskall cola...


Aj och oj

Jag inser att jag har varit lyckligt lottad, men kunde jag inte ha fått lite kännbara sammandragningar tidigare? Då kanske de jag har nu inte skulle kännas så jäkliga.
Idag har jag äntligen förstått beskrivningen "som mensvärk i ryggen" som alla andra verkar köra med, och det var ingen höjdare det heller.
Men nu har jag ju fått bekräftat att livmodern övar inför D-day, kan ju bara föreställa mig hur det kommer kännas då, när det verkligen drar igång.
Nej, bekväm kontorsstol eller soffan resten av kvällen blir det som gäller. Eller massor av kuddar bakom ryggen halvsittandes i sängen.


Härlig dag...

Nu har jag pratat med Telias kundtjänst så vi får vår kompensation för strulet och tiden utan internet/tele/tv... Hade ett stort leende på läpparna när jag fick höra vad deras kompensation är, ett mycket trevligt samtal måste sägas. Dessutom en väldigt trevlig kille i andra änden av luren.
Tydligen är deras kompensation i vårt fall 800 kr/tjänst, tre tjänster, alltså 2400 kr. Vi ger inte ens 600/månad för alla tre så jag klagar absolut inte.
Dessutom hade ju sambon blivit lovad 3 fria månader på bredbandet, som han också lade till i kompensationen. Kompensationen kommer på nästa faktura, som alltså kommer ha ett stort negativt belopp, pengar som vi får hämta ut istället och spendera hur vi vill... Vem kan klaga när solen skiner ute och man blir lovad ca 2700 kr extra från Telia?? :)


Tror att sol är det som står på schemat idag

Solen skiner faktiskt utanför idag igen. Bortskämd man blir alltså.

Idag SKA jag måla golvlisterna i hallen, borde inte ta mer än någon timme och sedan kan jag äntligen få släppa den biten lite. kanske borde måla första rundan på dörrfodret i barnrummet också men jag vet inte om mamma kommer hit idag för att spackla och ha sig där.
Kanske ska sätta igång redan nu så är jag klar sedan och kan njuta av solen ett tag? Får se om bebskan tänka sig att ta det lite lugnt en stund, känns som att magen ska spricka! (Förutom på nätterna då h*n trycker på rejält neråt istället stundtals, läskig känsla är det minst sagt...)


Ett steg på vägen

Lite stolt över mig själv just nu, har nämligen skickat in begäran om föräldrapenningen till försäkringskassan. Kommer säkert strula, det är ju fk vi snackar om, men det är gjort. Får se vad som händer och hur de ska stöka till det för mig nu bara...


Fredagsbabbel

Så var det fredagkväll och jag funderar på att sticka och köpa en påse ostchips och lite dipp, något jag är oerhört sugen på just nu. Frustrerande, jag vet!
Får nog bli så trots allt, ser för jäklig ut i håret och orkar inte ta på mig mina jeans utan det får bli mjukisbyxorna till affären. Kanske ska släpa med mig älsklingen och göra det till en kvällspromenad. Har ju ett helt kvarter längre till affären nu än innan vi flyttade...
Måste verkligen ta itu med golvlisterna i hallen imorgon. Det ska inte ta mer än någon timme att få dem målade och klara. Och så är det två dörrposter som ska få en omgång mer färg men vad fasen...
Ska nog ringa mor och säga att hon kan få komma hit och spackal klart och kanske slipa lite väggar i barnrumemt imorgon, bara lura ut vart vi ska ställa de grejer som står där just nu under tiden (tomkartonger, ett klappbord och några tavlor). Tavlorna hamnar nog i vardagsrummet i en hörna, bordet får stå i hallen och tomkartongerna vete sjutton... misstänker vardagsrummet för dem med.

Kanske ska roa mig med att spela lite Sims 3 sedan, och drömma om den dagen vi har köpt Guitar Hero 5 till vår PS3, kollade på låtlistan till det spelet tidigare idag och blev helt fascinerad av hur många fantastiska låtar de kan lyckas hitta och lägga in i spelet. Andra spelet i följd som de har med en Jimmy Eat World-låt nu, typ världens bästa band i mina öron, och grymt bra live-framträdanden har de också...

En av deras absolut bästa låtar, säger jag nog om alla deras låtar å andra sidan... Hmm, måste försöka rangordna dem lite bättre men blir jag glad och sjunger med så är det bra nog.. :)Det tog sin lilla tid

Börjar bli dags att förbereda för maten nu, blir kyckling med pommes ikväll och jag börjar bli hungrig. Men först måste vi handla hem mjölk och lite annat, längtar tills på onsdag då sambon får sina pengar från csn så vi kan åka och storhandla. Ska införskaffa första paketet blöjor då också är tanken.
Har tagit mig igenom alla olästa blogginlägg på bloglovin' och kommenterat en hel del av dem nu, det tog bara drygt 3 timmar :P

Min rygg tar kål på mig snart så jag antar att det är en sväng till toan och sedan försöka röra lite på sig som gäller nu.
Hörs i kväll kanske? ;)


Det går segt

Jösses vad det går segt att läsa igenom alla gamla blogginlägg... Bara ca 75 stycken olästa kvar nu dock, det går åt rätt håll! :P
Har även svarat på en del gamla kommentarer jag fått här, men ber om ursäkt för att det tagit sådan tid för mig att få iväg några svar.

Bebis ligger och skrapar med rumpan (tror jag) mot insidan av magen på mig just nu, känns allmänt obehagligt men nog kommer man sakna det med när h*n är ute.
Fortsätta läsa bloggar då? Kanske ses bland kommentarerna i eran blogg snart :P


BM-besök v.35

35 fullgångna veckor innebär besök hos barnmorskan och förhoppningsvis sista blodprovet för min del på ett tag...
Var där igår och pratade om förlossningen, amning osv. Det närmar sig med stormsteg och jag längtar verkligen för det är inget kul att må illa när man lägger sig för att sova.
SF-måttet var 31 denna gång, bebis sov sig igenom kollen (tror jag, absolut ingen aktivitet i magen alls som jag kände) och hjärtljuden låg på 149 slag/minut.
Mitt blodtryck hade sjunkit lite och låg på 105/70 nu, lite "udda" att få lägre blodtryck strax innan förlossningen men hellre det än högre...  Jag ligger dessutom på samma vikt nu som jag gjorde när jag blev gravid, så det känns väldigt skönt, även om jag inte direkt "tänkt" på vad jag ätit stundtals. Pizza, tacos och chips har varit ljuvligt hela graviditeten, och det mesta med riktigt mycket kebabsås har varit smaskens det med.

Bebis är inte fixerad ännu men ligger med huvudet nedåt, vilket känns väldigt skönt att veta. Nästa besök blir 2/12, hoppas tiden kan gå fort tills dess!


ÄNTLIGEN!!!

Nu har vi internet här hemma, det är så underbart!
Stackars teknikern var här i över 1 timme och testade, kollade osv. Men till slut kom han (och sambon) fram till att det inte var kopplat hela vägen fram till vår lägenhet utan den förra operatören låg kvar på den sista biten och spärrade på så sätt så vi inte kunde få någon ip-adress hit.
Digital-tvn funkar också, väntar bara på att telefonen ska börja funka den med, sedan har jag i uppdrag att ringa telias kundtjänst och säga att allt funkar och att de ska fixa så vi inte behöver betala för de 3 veckor som gått sedan flytten.

Så nu ska jag läsa bloggar, och kommentera, och försöka svara på kommentarer, at last...


Shopping till bebis

Var på stan med mamma häromdagen och hittade kläder som skrek jag... Med andra ord måste bebis ha det. Blir troligen första kläderna när vi åker hem från BB.Så stort tack till mormor från bebis för den urgulliga outfiten :)


V.36 (35+0)


Kroppen:

Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen. Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå. Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet:

Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen. Alla inre organ är färdigbildade. Barnet gör sig färdigt att födas när som helst. Underhudsfettet tilltar snabbt i mängd, kinderna är runda och det skrynkliga utseendet är försvunnet.Jag längtar verkligen efter förlossningen nu, jag skulle inte ha något emot om h*n bestämmer sig för att kika ut redan imorgon eller så. Sover lite bättre nu men ack så svårt det är att hitta bekväma sovställningar! Det känns som att bebis har börjat sjunka ner lite redan, inte lika svårt att andas när jag sitter och buffarna och sparkarna känns lite längre ner än tidigare. Mina revben är oerhört tacksamma.. :)
Men vissa rörelser som bebis gör är väldigt smärtsamma, det känns som att magen ska explodera. När h*n får hicka känns det i hela mig, mysigt men beroende på hur bebis ligger kan det vara obehagligt också, vissa gånger känns det i hela magen, hela ryggen och ner i bäckenet samtidigt.
Har även börjat känna av en hel del förvärkar nu, och vissa dagar och stunder kan jag inte gå normalt längre. Men det är skönt att känna att det går mot målet, slutspurten kvar bara nu. 5 veckor, 34 dagar...

Imorgon ska vi till bm på förmiddagen och prata om förlossningen osv. Släpar med sambon denna gången så han vet vad vi "beslutar", visserligen har han väl hört det några gånger redan eftersom jag är ganska säker på hur jag vill ha det under förlossningen, i den mån det funkar...


Telia strular fortfarande

Fortfarande inget internet hemma, allt funkar enligt telia, men inte enligt routern...
Har haft teletekniker hemma hos oss två gånger och det kommer en imorgon eller på fredag, igen. Har även fått byta router 2 gånger, men vi tvivlar på att det var något fel på den vi hade.

Så fort allt funkar (om en månad kanske ;) ) så ska vi ringa kundtjänst och fixa så vi slipper betala för tiden utan fungerande internet, telefon och tv. Sedan ahr sambon redan lyckats få till en väldigt bra kompensation från dem pga. strulet som är för tillfället där det inte funkar trots att allt enligt dem är som det ska.
Vi har i dagsläget (även om det inte funkar) ip-telefoni, digital tv och bredband från telia. Digital-tvn betalar vi inget för för tillfället utan har 3 betalningsfria månader, nu har sambon fixat så vi har 3 fria månader på bredbandet med (annars 309 kr/månad).

Hoppas, hoppas att det ska funka till helgen, man är så handikappad utan internet hemma.


Hur gör ni med era lakan??

Alltså, när ni har tvättat dem, hur gör ni med dem då?
Tvättade igår och äntligen har jag "hamnat" i en tvättstuga med fungerande mangel igen... Ja, jag vet att jag är fruktansvärt omodern, det talade mangeln om för mig också när mina rena lakan fick mängder med damm på sig när jag skulle använda den.

Jag älskar manglade lakan. Stryka lakan är ju ett evighetsjobb och skrynkliga lakan är ohygieniskt och inte särskilt mysigt.
Tror jag var ganska ensam om att använda mangeln i tvättstugan i M-stad också, trots att vi var ca 40 lägenheter som delade på tvättstugan då. Det är ju så löjlit enkelt att mangla lakanen, och går så fruktansvärt snabbt egentligen. Dessutom tar de mindre plats i linneskåpet efteråt, är mjukare att krypa ner i när man bäddat rent med dem och som sagt, inte lika trivsamt för bakterier och kvalster.

Men som sagt, hur gör ni med era nytvättade lakan?


Aaah, sova... :)

Äntligen fick jag sova mig igenom en hel natt igen, var helt underbart när jag vaknade vid 6 i morse och kikade på klockan. Inget toa-springande i natt med andra ord.
Sedan somnade jag om, vaknade vid halv 8 och låg och gosade med Jimmy i sängen. Det resulterade i att vi båda somnade om och sov till halv 11. Tänk att man inte insett hur värdefull en hel natts sömn kan vara tidigare. Och inte kommer det bli många sådana den närmsta tiden heller, men det är h*n värd...
Revbenen är möra som attans dock. Och brösten läcker något enormt stundtals, speciellt det ena. Råkade klämma till lite lätt på det är om dagen när jag lå i sängen och läste och vips var linnet jag hade på mig genomblött av råmjölk, mumma... *NOT*

Hur går det för er andra med sömnen? får ni sova ordentligt på nätterna eller vaknar ni titt som tätt och måste gå på toa, vända er eller liknande. Och hur mår era revben? Ni som ska ha ungefär samtidigt som oss...


Magbilder

Har gjort en liten "sammanställning" av hur min mage vuxit de senaste månaderna. Och ok, jag erkänner att jag kanske inte var så tjock som jag trodde innan.Gjorde även en slarvig jämförelsebild, nej, jag lade verkligen inte ner tid på den och bilderna är tagna i lite varierande vinkel...Jag har lagt nördpussel..Efter en rejäl repa med dammsugare och fuktig trasa, samt en hel del huvudkliande såg det ut så här iställetSom ni kanske förstår så har jag städat mitt tangentbord för första gången sedan jag köpte datorn för två år sedan, det behövdes, och kändes ganska passande att städa det ordentligt innan vi kopplade in allt på kontoret. Jag menar, vem vill ha ett så skitigt tangentbord på ett nyrenoverat kontor??Mutter...

Har vi fått vårt internet inkopplat hemma ännu?? Nej, trodde väl inte det. Hoppas verkligen Telia är bra på det där med att kompensera sina kunder...
Bokade flytten till 29 oktober, skulle inte vara några problem... Sedan tog vi kontakt med dem den 1 november och frågade, då fick vi besked om att det skulle vara inkopplat den 12 november (alltså 2 veckor efter det datum det var beställt till). Så i torsdags, 12 november, fick jag först svaret att det skulle funka innan kvällen, annars skulle vi ringa igen. Sambon ringde vid 18 och fick då beskedet att det skulle fixas under kvällen, absolut senast midnatt skulle det hela funka...
Igår fick vi så beskedet om att det är något fel någonstans så de måste göra en reklamation och förhoppningsvis ska det komma igåg under nästa vecka...

Misstänker att jag inte är ensam om att inte vilja betala för de dryga 3 veckor som vi inte kunnat använda vår hemtelefon, internet eller digital-tv... Jag tänker inte betala för den tiden vi inte kunnat använda det, och nog fasen hoppas jag på att de ska se till att ge oss någon slags kompensation för att det inte varit fixat när det sagts heller. Är det sagt senast 12 november vill vi ju inte sitta och vänta en vecka till efter det utan någon slags kompensation. För mig räcker det liksom inte att slippa betala för tjänsterna under den tiden, jag vill ha mer och tänker kräva det när det väl är igång också.


Tänker försöka läsa igenom alla gamla blogginlägg jag har liggandes på bloglovin nu (lite över 200 st) och kommentera lite. Är hundvakt åt mina föräldrar så jag har tillgång till internet hela eftermiddagen, om än något segare än jag är van vid.


Målrakan

Nu är hallen färdigtapetserad också där hemma, ska måla golvlisterna och dörrfodren i eftermiddag... Det enda som återstår nu är att tömma barnrummet på alla kartonger som står där just nu, måla dörrfodret där inne och sedan spackla, slipa och tapetsera där med... Det finns verkligen en ände på det hela men ack så långt bort den är. Sedan har vi ungefär en månad på oss att få allt i ordning, julpynta och försöka slappa innan det ska vara dags för förlossning. Hinner jag få upp de vanliga gardinerna innan de ska ner och ersättas med julgardinerna??? Blir spännande att se.


V. 35 (34+0)


Kroppen:

Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen. Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet:

Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.Sköna ställningar? Vad är det? Det är i princip omöjligt för mig att hitta en bekväm sovställning numera, kan lugnt lova att jag längtar tills det här är över för tillfället...
Jag har ju inte haft några problem med att jag vaknar på nätterna tidigare, men nu har jag snart inte sovit en hel natt på över en vecka. Jag lyckas kanske sova 1-2 timmar i sträck innan jag vaknar av en kraftig buff från bebis, att jag måste vända på mig eller att jag måste rusa på toa. Så, man kan ju lugnt säga att jag är en riktig markatta att bo med, jag är så lättretad att jag bölar bara det luktar konstigt hemma (ni kan tänka er hur det går när sambon kokar nudlar och steker ägg där hemma, kväljningar till tusen och sedan bryter jag ihop totalt.)
Längtar verkligen tills hela graviditeten är över, jag vet att jag kommer sakna den sedan men jag är oerhört trött på detta nu... :s
Studntals är buffarna inte särkskilt trevliga heller, de gör ont! Men förvärkar/sammandragningar? Nepp, det har jag inte märkt av några alls i princip... Undra just om h*n tänker komma ut över huvudtaget.

Har fixat ett litet kollage med magbilder från vecka 22 fram tills nu, lägger upp det så snart jag kan. Imorgon, innan 16.00 ska vi ha internet hemma också..


Bebisgrattis

Skickar ett lite sent grattis till vår granne, Ida och hennes sambo som fick en liten dotter 1/11. Hoppas allt gick fint och att ni fått en chans att landa lite i vardagen igen.
Hoppas jag snart får se underverket...


Jag lever

Grrr, hatar bibblans system just nu. Skrev ett lååångt inlägg men hann bli utloggad från internet innan jag hann publicera.

Kortfattat: Kontoret är färdigt, vi håller på med hallen för tillfället, barnrummet är kvar.
Vi ska få internet inkopplat hemma på torsdag, och jag längtar.
Jag känner mig misshandlad och längtar tills bebis är ute nu...
Nu ska jag läsa massa blogginlägg, kommentera och se hur mycket jag hinner med.
Ni vet varför jag inte är så flitig på uppdaterandet, och ni får ursäkta om jag inte svarar på era kommentarer just nu.


Tiden har runnit ut

Min tid på bibblans dator är snart slut så det blir inte mer uppdaterat idag. Och jag vet inte när det blir nästa gång heller. Fick sms från Telia om att vårt internet ska vara inkopplat 12/11... Är verkligen evigheter tills dess.

Ska hem nu, mysa med älsklingen och sedan börjar vi tapetsera kontoret. Klart idag elelr imorgon och då ska vi flytta in skrivbordet osv där så vi kan få klart barnrummet med så snart som möjligt. Ska bli skönt att få ytterligare lite ordnat.

Vi hörs vänner, glöm inte bort mig bara för att jag inte uppdaterar så mycket just nu.


Barnmorskan och föräldragruppen

Nu på morgonen var jag hos barnmorskan för mitt v.33-besök, och allt såg fint ut, som vanligt. Hon påpekade att alla mina prover följer "min nivå" och att allt ser bra ut, jämt för mig. Tog ju test på blodsocker förra gången och låg aningen lägre än tidigare men fortfarande långt ifrån riskzonen. Blodtrycket har legat stadigt på en bra nivå och var idag på 115/65.
Jag har verkligen känt att magen växt och idag var magmåttet 30, 28 senast så det ökar med ca 1 cm/vecka nu. Jag känner mig glad så länge det inte minskar, men det verkar väldigt otroligt. Bebis ligger mest troligt med huvudet nedåt (nästa besök ska hon känna efter ordentligt, men hon trodde att det var en rumpa som putade ut precis under mitt vänstra revben när hon kände på magen så hon misstänker att bebis ligger rätt).
Det var desto värre att lyckas hitta hjärtljuden idag, det var verkligen full rulle hela tiden och när hon hittade bra ljud vände bebis på sig så att hon tappade bort det igen, tror det tog ca 5 minuter denna gången innan hon var nöjd. Hela magen hoppade när hon försökte hitta bra vinkel så vi bara skrattade. Senaste 2 besöken har hjärtljudet legat på 150, men idag var de uppe på 160 istället, så jag känner ännu mer att det nog är en liten tjej. Oerhört nyfiken har jag blivit nu men snart får vi veta. 6 veckor och några dagar kvar nu, det är verkligen inte lång tid!!

Igår var vi på sista träffen med föräldragruppen, en från BVC var där och pratade lite och så pratades det amning. De nämnde lite om hur man ska sitta osv, och då fick jag en idé för barnrummet... Vi har sagt tidigare att vi vill ha en fåtölj i barnrummet men har inte riktigt vetat vad vi vill ha, och samtidigt har min syster erbjudit oss en fåtölj med inbyggd fotpall som de inte har plats för. Men jag har inte riktigt kopplat ihop den med barnrummet tidigare, men igår kom vi på att den skulle nog passa bra där inne, så kan Jimmy sitta där med fotpallen ute och bebis på bröstet också... Börjar byggas upp planer i huvudet nu... :P


V. 34 (33+1)


Kroppen:

Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter. Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet:

Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.

Lungorna trycks uppåt, oh ja, det är inte alltid det lättaste att andas ordentligt. Men jag har ju verkligen känt att det är "för lätt" stundtals, knappt någon kännbar foglossning alls, inga svullna fingrar, fötter eller liknande och jag kan fortfarande få på mig strumporna på egen hand, stundtals.
Tänk att vår lill* älskling skulle klara sig utan problem nu, det känns så oerhört skönt! Men h*n får ju gärna stanna kvar där inne ett tag till, så vi får klart barnrummet innan och har ordning på allt annat runt om.


Smiter till affären

Blev mycket uppdateringar nu känner jag, men jag ahr snart suttit här en timme och måste med andra ord smita ifrån datorn och internet på obestämd tid igen. Men bibblan är en räddare i nöden känns det som ändå.

Ska ta mig upp till affären och köpa lite mjölk innan jag cyklar hem igen. Passar nog på att köpa lite pommes och strimlad skinka också, så jag kan få min kebabtallrik eller skinksallad sedan, inte bestämt mig för vilket ännu men det lutar åt sallad idag.
Måste se till att komma åt internet på något sätt på onsdag åtminstone. Då har vi sista träffen med föräldragruppen (amning står på schemat) och det är dags för vecko-uppdatering då. Snart vecka 34 ju...

Senaste träffen med föräldragruppen handlade för övrigt om barnets kompetens och om familjecentralen här på orten. Familjecentralen är en samlingsplats för småbarn och deras föräldrar. På onsdagar har de babylek på förmiddagen, något vi säkerligen kommer gå på ibland. De anordnar även babymassage där, 100 kr för 4 gånger, och då får man både fika och massageolja osv. Väldigt bra pris då de flesta som anordnar det tar 600-1000 kr för några få tillfällen.50 dagar till BF

Nu har vi bara 50 dagar kvar tills vår älskling är beräknad att komma ut till oss, och jag kan lova att mina revben uppskattar att det går åt rätt håll.
Jag är så oerhört nyfiken på vad h*n är för en liten person. Hur stor h*n kommer vara, vem h*n kommer likna mest, om det är en liten tjej eller en liten kille osv. Och hur jag kommer bli som mamma, kommer jag verklien vara allt det h*n behöver? Kommer jag räcka till?

230 dagar har gått hittills, kan ni tänka er vilken enormt lång tid det är egentligen?!
Jag föredrar att räkna i dagar faktiskt, då märker man verkligen att det går framåt. 50 dagar låter betydligt mindre än 7 veckor, eller 2 månader...

Längtar så otroligt mycket, och nu är det väldigt sällan som jag inte känner av bebis på ett elelr annat sätt, kraftiga knuffar och buffar i tid och otid... Mammas lill* älskling... ♥


Moving on

Nu börjar vi få ordning på grejorna, åtminstone delvis. Sovrummet är nästan i ordning, köket likaså och även vardagsrummet börjar verkligen likna något nu. (Bilder kommer, när vi fått igång internet där hemma och hittat kamera-kabeln).
Idag blir det till att försöka förbereda kontoret för tapetsering ordentligt, ska försöka måla golv och taklisterna där ikväll och innan dess ska mamma slipa väggarna. Förhoppningsvis behöver hon inte spackla mer sedan utan bara måla det spacklade och börja tapetsera. 

Jag är en extrem tidsoptimist men jag tror och hoppas att kontoret och barnrummet ska vara färdigtapetserat innan veckan är över, vilket i sig vore bra timing eftersom sambon har tentavecka nu och en väldigt lugn vecka nästa vecka. Är rummen klara den här veckan så kan vi fokusera helt på att få i ordning allt och jag får hjälp med att kånka kartonger osv.

RSS 2.0