Det blev shopping

När jag satt och grubblade på vad jag skulle hitta på idag så ringde mamma och frågade samma sak, resulterade i en tur in till stan för lite shopping.
Hittade några fina rea-fynd och fick även en vänlig påpekan från mamma om att jag kanske inte får mer mage än den jag har nu (samma mage som jag haft de senaste åren alltså). Hoppas verkligen att jag får så pass mycket mage att det syns sedan, men jag har väl lite tid på mig hoppas jag.

Måste även börja ta med mig lite dricka och något att äta på när jag ska på shoppingrundor, blir alldeles snurrig och kallsvettig efter ett tag, och det lättar i princip alltid när jag fått i mig lite mat, misstänker någon typ av blodsockerfall...


Början av nästa vecka blir lite semester för mig och Jimmy, fick en förfrågan om att vara kattvakt hos min syster i Småland (och husvakt typ) och det är klart man nappar på det, vad som helst för att komma hemifrån några dagar känns det som. Ska bara försöka hitta ner ordentligt då, men det ska nog gå bra. Kanske lyckas få med sig vagnen hem sedan? Får se hur det blir med det men man kan ju hoppas...

Ska fortsätta äta resterna av kvällens middag (pizza) nu, kanske mår bättre i natt efter lite mer mat, värt ett försök!
Sov gott på er nu


Vad göra??

Sitter och försöker komma på vad vi ska göra i helgen jag och Jimmy, inte direkt många idéer i skallen på mig för tillfället måste jag säga.
Sova kanske vore en bra idé? ;) Eller rulla tummarna, men jag vill inte slita ut dem riktigt ännu


V.20

Nästan halvvägs nu, men så tror jag (och hoppas) att jag går över tiden med ca 10 dagar. Men ännu en milstolpe nådd åtminstone...

Kroppen:

Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.
Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.
På de rutinmässiga barnmorskebesöken brukar man göra en del undersökningar för att följa fosterutvecklingen och för att se eventuella avvikelser i mammans hälsa. Vid varje besök mäter man blodtrycket, kontroller barnets hjärtljud och mäter mammans mage. Vid vissa besök kontrolleras även blodvärdet, urinprov och blodsocker hos mamman.
På vissa barnmorskemottagningar ordnas ett gruppmöte, där man får information om föräldraförsäkring, kosthållning, amning med mera. Man kan också prata om hur man kan lindra besvär från rygg och bäcken. Du kan till exempel få hyra ett stödbälte för att minska bäckenbesvär.

Fostret:

Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram. Mängden fostervatten är ungefär en halv liter.
Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.


Vikthetsen

Alltså, jag är sååå trött och irriterad på den förbannade vikthetsen där borta i Hollywood, den där som tvingar kändisarna att svälta sig själva till skelett-storlek och ge alla ungdomar idén att det är så man ska se ut.
Formuleringen i Aftonbladet om Madonna kunde inte kännas mer rätt: Tragiskt med 50-åringar dejtar 22-åringar och försöker se ut som sina döttrar

(Bilden lånad från aftonbladet.se)

Vissa försöker påstå att Madonna bara är väldigt vältränad men vältränade armar ser inte ut sådär, inte med en hälsosam nivå fett på kroppen...
Nej, Hollywoods skönsideal är inte min grej. Jag ser hellre ut som Nigella Lawson eller Jo Frost

(Bilderna lånade från google)

Både Nigella och Jo har mycket former men på rätt ställen och ser bra mycket hälsosammare ut än Madonna gör.


Nedrans väder

Är verkligen inget roligt väder om dagarna här. Regnet hänger verkligen i luften hela tiden så det blir inte så mycket promenerande som jag hade önskat.

Har i allafall ätit rejält med mat idag, blev en mumsig salld med lite skinka och med matyoghurt, massor! Så har jag ätit en stor portion mat åtminstone en dag denna veckan, för ovanlighetens skull.


Vi ska fira

Vi lyckades "lösa" problemet med soc genom att låna pengar från släktingar för denna månad istället. Något sambon bestämde sig för att vi skulle fira igår när vi hade varit vid vårdcentralen. Så han styrde stegen mot Systembolaget.
Till historien hör även att han för enbart en vecka sedan sa att han inte ska dricka en droppe alkohol till under detta år, och jag får ju som alla förstår (hoppas jag) inte dricka någon alkohol heller, inte längtar jag efter det heller.
Men nog skulle han till systemet.. "här ska firas" sa han och började gå och jag följde efter under protester.

När vi kom fram till ingången gick vi bara förbi, för man kan ju tydligen fira genom att gå till systemet, sedan behöver man inte gå IN på systemet...

Med andra ord, om du känner någon som varit nykter alkoholist i 1 år som säger att han/hon ska fira genom en sväng till Systembolaget, frukta inte. Förhoppningsvis tänker personen i fråga bara fira sin viljestyrka genom att gå förbi, känna sig stolt över att kunna gå i närheten utan att behöva gå in...


Utslagen

Så var man helt slutkörd igen då, gjorde inte mycket igår verkligen, bakade bara på morgonen sedan var jag för snurrig för att orka baka mer. Gick en sväng till Vårdcentralen med älskling för att lämna in anmälan till föräldragruppen och sedan blev inte mycket mer gjort. Somnade vid 19 och vaknade igen vid 9.30 i morse, inte normalt nej!

Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag heller, jag ska försöka ge mig ner till biblioteket och lämna tillbaks lite böcker det är nog det enda jag vet.
Det är faktiskt jobbigt att vara så här trött, tror att det är en kombination av det dåliga vädret och graviditeten. Ska gå in till älsklingen i sängen en sund igen i alla fall, kanske somnar om ;)


Fjäsk

Japp, ska fjäska för älsklingen imorgon. Inte speciellt avancerat kanske men trevligt ändå.
Tänkte ställa mig och göra i ordning en sats med scones-deg ikväll, sedan får den stå i kylskåpet över natten och så ska jag göra scones till frukosten imorgon. Varma scones med smör, apelsinmarmelad och ost. Och en kopp te åt älskling och ett stort glas apelsinjuice åt mig.
Sedan tänkte jag baka mer bröd under morgondagen, lite limpor, frallor och sånt, alltid gott att ha hembakt bröd i frysen.

Älsklingen lagar god middag nu, stekta laxfiléer, kokt potatis, creme fraiche och grönsaker. Och så blir det popcorn till filmen ikväll, tänkte titta på Huset vid Sjön som går på Tv3 i kväll.
Ha en trevlig kväll allihop.


Jobbet

Var som sagt på intervju i tisdags, sökte huvudsakligen heltidstjänst då den ligger på dagtid.
Fick ett samtal i eftermiddags med frågan om jag var intresserad av en deltidstjänst istället, på kvällstid.
Är ungefär halvtid men betydligt mer inkomst än i dagsläget. Absolut inte den typen av jobb jag vill ha, framför allt inte på kvällstid men då får jag jobba deltid och sedan antar jag att jag får fortsätta med någon slags sysselsättning från AF på deltid också.
Hoppas dock på att få ett roligare jobb SNART.


Snacka om comeback

Jag som fått för mig att Christian Olsson lagt friidrotten på hyllan, och så får man läsa detta...
Hoppas han håller nu, och att VM verkligen blir av också, vore så kul att ha tresteget att se fram emot igen.
Inte så jäkla dåligt att hoppa 9e bästa resultatet i världen i sin comeback. Så kämpa på Olsson!!


(Bild lånad hittad på Google)

Ser gärna sådana bilder igen när det blir dags för VM


Men snälla människa

Tror vår handläggare på soc är sur för att hennes semester är över, för hon skäller ut oss konstant, och lyssnar inte för fem öre...
Är så trött på att behöva förklara vart enda ord man säger för dem. Och att bli anklagad för massa skit utan någon orsak.

Har börjat fundera på att försöka få jobb i Sthlm istället nu, Jimmy har nog betydligt större chanser där, och nu är jag så trött på att strula med soc så jag kan tänka mig att flytta till Timbuktu om det är vad som krävs... Men jag hoppas det reder ut sig snabbt, för jag vill gärna vara klar med flytten innan november/december...


Värsta oron?

Hmm, undra just vad jag oroade mig mest för när jag upptäckte att jag var gravid..
Nej, det var inte förlossningen, den ser jag faktiskt fram emot...
Det var inte ekonomin, trots att den är tung som fasen...
Inte heller eventuella bristningar (har jag redan innan) oc hängpattar. Nej, det jag var rädd för var att gå upp mycket i vikt och kanske få graviditetsdiabetes eller liknande. I genomsnitt säger man att man ska gå upp ca 12 kg under graviditeten, och alla klagar på att det är så svårt att bli av med sitt "babyfat". Själv har jag hittills gått ner 10 kg. Något som man också läser om att det inte är bra men när jag nämnde det för min barnmorska sa hon bara grattis. Jag hade ju en hel del extravikt innan, som inte varit så lätt att bli av med, nu rasar vikten istället trots ungefär samma matvanor nu.
Men fortsätter jag så här, eller håller mig stilla på den här vikten nu så är jag riktigt "smal" efter förlossningen också.
Bebisen med allt som hör till väger ju ca 7 kg så då har jag alltså gått ner nästan 20 kg sedan i april, inte helt fel kanske.. Och till midsommar ska jag vara smalare och lättare än jag varit sedan högstadiet...
Beach 2010, here I come!! ;)


Snålar

Jahapp, så har man krånglat med dem på soc, måste tydligen dit och komplettera med massa papper igen imorgon (så de ser att jag inte får ett ruttet öre i lön denna månad). Och Jimmy börjar praktik på måndag, heltid, snacka om att han får kämpa på ordentligt för att få sina inlämningsuppgifter klara, men jag orkar inte säga det till honom igen, inte mitt jobb och han blir bara sur om jag påpekar det...
Kommer troligen få ut precis så pass att vi kan betala räkningarna denna månad, och då har vi inte mycket räkningar heller. Soc anser tydligen att vi inte behöver kunna ta oss någonstans utan att vi ska handla all mat på ICA här, svindyrt jämfört med att storhandla på Maxi..
Om jag räknat ungefär rätt så har vi 1500 över till mat denna månad, jippie. Hatar verkligen detta, ska bli så skönt när Jimmy börjar skolan igen i höst, och jag börjar få ut ersättningen från Försäkringskassan, så kanske vi slipper krångla så mycket med soc och leva så nedrans snålt. 1500 till mat, eventuella kläder och hygien för en månad är verkligen inte mycket för två vuxna. Tack och lov för vänliga föräldrar. Svärmor satt bredvid när jag gjorde en snabberäkning av vad vi handlat mat för de senaste två månaderna och tyckte att vi absolut inte var slösaktiga där heller, och klädinköp har inte varit något prioriterat. Har köpt kläder för 250 kr på det senaste halvåret... Wow!!


Håller tummar och tår för att jag får jobbet jag sökt nu, skulle bli en skön "rast" med ett ordentlgt heltdsjobb några månader, så vi kan andas ut, betala våra räkningar, äta ordentligt och sova gott på nätterna...


V.19

Återigen lite sent men bättre sent än aldrig...

Vecka 19


Kroppen: Nu börjar du komma halvvägs genom graviditeten. Det kan vara bra att reflektera över sin livssituation och det som ska komma. Tanken förändras från ”nu är jag gravid” till att ”nu väntar jag barn”.

Blodvärdet sjunker och barnet behöver mycket järn. Nästan alla gravida kvinnor behöver ta järntillskott. Blodtrycket kontrolleras regelbundet på barnmorskemottagningen. Det är vanligt att det sjunker lite, eller stannar på samma nivå som tidigare. Om blodtrycket går upp kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Livmodern växer allt mer och magen börjar få en rund form i profil. Vissa kvinnor kan känna av foglossning omkring den här tidpunkten. Det kan yttra sig som en diffus värk runt bäcken och neråt låren. Under senare delen av graviditeten kan man få problem med ryggen, man kan till viss del motverka det genom allsidig kroppsträning som dessutom gör att man får bättre kondition.

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.

Träningstips

Ta gärna promenader, simma eller gympa i den utsträckning och takt som känns behaglig. Cykling är också bra, det stabiliserar bäckenet. Du kan även träna upp samarbetet mellan nerver och muskler i bäckenet genom knipövningar. Dra ihop musklerna i bäckenbotten, mjukt men kraftfullt och håll sedan kvar så länge du kan och släpp sedan efter. Upprepa några gånger. Genom att man lär sig behärska bäckenbotten så underlättas förlossningsarbetet och gör att du snabbt kommer i form efteråt.


Trött på att vara trött

Har varit mer eller mindre utslagen i en vecka nu, sover inte en enda hel natt längre utan jag vakanr 2-4 ggr/natt. Väldigt jobbigt faktiskt
Och att jag är väldigt tyst just nu beror på att vi har besök av svärmor. Blivit liten sväng till stranden, grillat hemma, loppisbesök och lite bråkande med småbarnen. Jag är tydligen en HEMSK människa som säger till att de inte får hoppa i soffan, slåss eller liknande.


P-bot?

Ok, kan någon hjälpa mig? Lugna mina hypernervösa gravidnerver några hekto??
Var inne på arbetsförmedlingen i stan idag, parkerade i parkeringshuset bredvid och det drog ut på tiden. Jag hade inga pengar kvar i plånboken, inga pengar på kortet och var fortfarande tvungen att vänta på att det skulle bli min tur för intervjun. Fick sedan några kronor av den underbara kvinnan i receptionen på AF för att springa ner och lägga i mer pengar, när jag kommer ner står en parkeringsvakt framför bilen och skriver en bot!!! (Hade då stått ca 15 minuter över tiden). Bönade och bad lite, förklarade att jag suttit på ett möte och inte kunnat komma ifrån, det drog ut på tiden osv. Och det enda han sa var: "vad ska jag göra åt det? Se till att komma i tid nästa gång..." Jag betalade för ytterligare en timme och gick tillbaks till AF.
Men jag fick aldrig någon bot på bilen, inte heller gav han mig någon när jag stod bredvid honom, visst måste han lämna en bot? Så att man faktiskt ser att man fått en bot, vad som ska betalas osv? Har ju sett lappade bilar förut, men sitter inget på bilen måste han ju ha varit snäll och rivit den?

Gaaaah, kommer bli galen innan detta är utrett ordentligt. Skulle ju vara just snyggt att få en p-bot för att de inte kan hålla sina tider ordentligt.

Kom i alla fall in på intervjun och fick typ 2 frågor på hela tiden... Han läste igenom det jag svarat på de frågor de hade på en blankett åt alla sökande. Frågade vart jag hade jobbat som butikssäljare och sedan berättade han om företaget och idén med jobbet.
Han frågade även om det var heltid eller deltid jag ville ha och om det var JMK jag pratade om när jag sa att jag haft ett skitjobb där garantilönen bara var skitsnack.
Jag påpekade även att jag bara skulle kunna jobba ca 4-5 månader till att börja med, pga att jag sedan ska vara mammledig. Något han sa att han inte såg några som helst problem med. Ska få besked senast på fredag via mail. Håller tummarna för att jag är en av de ca 20 som ska få heltidstjänst...


Symptom

Har precis kommit fram till vilket av mina graviditetssymptom som är mest irriterande, det måste vara att det hela tiden slår lock för vänsterörat på mig. Enda sättet att bli av med det är att luta huvudet åt vänster, men om jag rätar upp huvudet igen så kommer det tillbaks, så jag får gå med huvudet lutat hela dagen om det väl slår till.
Läste om att det tydligen beror på hormonerna, men vad fasen ska det vara bra för?!
Man kan även drabbas av öronsus, av samma anledning, och då kanske jag inte inbillat mig att jag hör det mycket tydligare än jag gjorde förut, mitt svaga tinnitus. Kommer hinna bli galen om det inte blir bättre snart, gärna inom några veckor...


Äntligen

Nu börjar det röra på sig åtminstone, men är sur på soc för tillfället. Tror hon var smått förvirrad, för hon sa emot sig själv halva tiden. Ska dit på torsdag så får vi se hur mycket gnäll det blir. Ska försöka reda ut allt då i alla fall.

Imorgon ska jag på info-möte på arbetsförmedlingen, hoppas de inte börjar bråka bara för att jag är gravid. Direkt efter ska jag på en "drop-in-intervju" för ett jobb. De håller till på arbetsförmedlingen och har intervjuer för tillfället. Jag skickade in en ansökan i fredags och fick mail idag om att jag gärna fick komma dit. Nej, jag skrev inte i ansökan att jag är gravid, men när jag är där tänker jag garanterat göra det. Ärlighet varar längst och hellre säga det direkt än att säga det om en vecka känner jag. Han får inte neka mig jobbet pga. det så.

Och imorgon kommer älsklingen hem igen, med sin mamma och sina småsyskon i släptåg. Ska försöka rensa lite till här hemma tills dess, så de får plats att sova också.
Ska bli riktigt trevligt att ha svärmor här ett par dagar, får se vad jag känner imorgon kväll när de varit här några timmar ;)


Tråkig

Jag vet, jag är en otroligt tråkig person just nu. Men jag blir sådan när jag är ensam medan sambon roar sig med allt möjligt 35 mil bort.
Svärfars reaktion hade tydligen blivit: Nej, nej, nej...
Ungefär som vi trodde men känns ju sådär, den enda som reagerat negativt hittills dock. Men älsklingen gav mig andra orsaker att gråta istället, han var så gullig nämligen och skrev massa fint om hur bra det ska bli osv. Kändes genast tusen gånger bättre.

Men men, ska försöka fördriva lite tid igen, imorgon ska jag städa lite, kanske tvätta med, vi får se. Och på tisdag ska älsklingen komma hem igen, tillsammans med sin mamma och sina småsyskon.


Sökt jobb igen

Jahapp, så har man skickat iväg ytterligare en jobbansökan, får se om den ger något. Lite trist att det ska vara så svårt att få jobb, och inte blir det lättare av att man är gravid heller, även om de enligt lagen inte får neka mig ett jobb på de grunderna. Jaja, den som lever får se vad som händer med den ansökan i alla fall.
Var pappa som tipsade mig om det, har kikat på annonsen innan men inte sökt den, vet inte riktigt varför... Men han sa att det stått om det i tidningen, de ska ha ca 30 anställda åtminstone, hittills bara fått in en handfull ansökningar. Är till ett callcenter och jag vet inte riktigt vad arbetsuppgifterna kommer vara, men eftersom det är säljjobb så misstänker jag telefonförsäljning, något som jag lätt kan stå ut med i en period, tills jag får tag på något annat eller börjar skolan igen...


Väntar

Sitter och väntar på att Jimmy ska vakna till liv. Hans pappa skulle checka ut från hotellet vid 12 och sedan komma hit för att hämta upp honom, sedan ser jag inte honom igen förens på måndag/tisdag när hans mamma kommer ner hit...
Ska försöka klura ut hur vi ska göra plats för henne och två barn i vardagsrummet, på något sätt ska vi nog lyckas men fråga inte hur ;)
Själv ska jag passa på att åka ut till mina föräldrar någon dag i helgen, gosa med hästen och bara försöka ta det lugnt någon annanstans än hemma. Prata lite ekonomi och försäkringar med pappa också, måste klura ut vilket försäkringsbolag som har bästa barnförsäkringarna m.m.
Tack och lov har jag fått besked från arbetsförmedlingen att jag ska få börja på deras "jobbgaranti för ungdomar" snart, då får jag ju ut lite ersättning också så vi kan slippa gå till soc från och med augusti, vore underbart att kunna leva ett normalt liv nu innan bebis kommer utan att gå till soc varje månad. Fick en kallelse så på tisdag ska jag på infomöte. Det är ju ingen hög ersättning direkt men det är bra mycket mer än jag har i dagsläget.
Får se om vi till och med kan hyra den lediga trean ovanför oss istället för vår tvåa. Visst funkar denna bra ett tag till, kanske 1-1,5 år framåt, sedan kommer vi ju behöva större. Och eftersom Jimmys släkt bor i Stockholm så blir det ju att de sover över när de hälsar på, så en trea vore ju smidig så man har ett extra rum. Men det är just det jag ska prata lite med pappa om i helgen. Får se vad han har för bra idéer...


Vecka 18

Attans då! Glömde ju totalt skriva igår så nu är man ju på 17+1 istället för 17+0. ;)

Vecka 18

Kroppen: Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan. Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.


Så, nu är jag tillbaks där jag trodde att jag var när vi var på ultraljudet, v.18... Bara 22 veckor kvar, snart halvvägs och igåkväll, när jag låg på rygg i sängen kunde man faktiskt se en liten, liten gravidmage puta ut också, ÄNTLIGEN!
Vår lill* sötnos är inte stor men nu börjar det ju märkas att h*n faktiskt finns där inne, det är inget vi har drömt eller inbillat oss.


Världens äldsta förstföderska död

Jaha, vad är det jag har sagt?? Så fruktansvärt egoistiskt att försöka bli med barn när man passerat 65, tycker det är egoistiskt att aktivt försöka när man passerat 50 också men 65?!
Nu har världens, hittills, äldsta förstföderska dött, tvillingarna är 2,5 år gamla och när hon väntade dem pratade hon om att "alla ska få barn vid rätt tidpunkt" och "jag har aldrig känt mig piggare i mitt liv, min mor blev 103 år". Själv blev hon bara 69 år och lämnade efter sig två små pojkar.
Nu säger jag inte att detta inte hade hänt om hon varit 40 heller, eller 30.. Men oavsett så bevisar det väl att allt skitsnack de kör med, de som är så pass gamla och genomgår konstbefruktningar för att bli med barn trots att kroppen sagt ifrån redan (nu snackar jag alltså de som kommit i klimakteriet, ett naturligt klimakterie inte de som kommer i klimakteriet för tidigt osv), om att de känner sig så pigga osv är just det, SKITSNACK!!!!


Besök

Så har man svärfar med familj på besök då, de ska stanna i två nätter men bor, tack och lov, på hotell strax utanför vår lilla håla. Får se hur det går när han får höra talas om bebis...

Nästa vecka kommer svärmor ner med sina två barn och ska hälsa på, med andra ord är det full rulle här ett tag nu. Jimmy åker upp till Stockholm med sin pappa på torsdag och sedan ner med sin mamma i början av nästa vecka så jag får klara mig själv ett tag i slutet av veckan. Har jag bara lite pengar att köpa mat för så kommer nog det gå fint tror jag, brukar funka så varför inte denna gången?


Åter igen

Fråga inte om att adda varnadra på bloglovin', är min blogg läsvärd enligt dig så lägg till den då... är din blogg läsvärd så lägger jag till din men frågar du så gör jag det inte... Alla som skriver kommentarer som går ut på att adda varandra, era ip-adresser spärras omedelbart av mig...
Skriv något vettigt istället så jag blir lockad att läsa din egen blogg


Vilken jäklans tur

Ringde till Skatteverket, 19 minuters telefonkö sa de, tack och lov bara dryga 10 i slutändan men inget kul ändå...
Fick prata med en småförvirrad tjej som hänvisade mig till en handläggare, fick handläggarens nummer och ombads ringa henne istället då hon skulle kunna fixa det åt mig.
Så jag ringde och fick tag på världens härligaste handläggare. Hon hjälpte mig med att reda ut allt, fixa nya blanketter åt mig samt uppmärksamma ett annat litet problem jag hade. Så tack vare henne ska jag nu slippa att få betalningsanmärkningar hos kronofogden.

Jag hade ett litet företag i mars, men lade ner det efter bara en månad, nu idag fick jag ett påminnelseavgiftsbeslut för att jag inte skickat in deklarationen för april. Hade inte ens fått hem blanketten så hur skulle jag kunna göra det? Och eftersom jag har ett beslut om att de återkalalt min f-skattesedel den 2 april så tänkte ju inte jag på att jag skulle behöva deklarera för april med.
Men hon skickar ut ny blankett om det så jag bara fyller i, skriver under och skickar in. Så fort den är inne skulle hon ta bort påminnelseavgiften...

Hon såg även att det är nu i juli som preliminärskatten för företaget ska börja dars från mitt skattekonto... Som att jag tänkte på att man skulle behöva skicka in ny preliminärksatteberäkning när man avvecklar ett företag som inte haft en enda krona i inkomst... Hon såg detta tack och lov, och skulle fixa blankett åt mig även för att reda ut det. Hon sa till och med att hon skulle fylla i allt hon kunde på den så jag i princip enbart hade att skriva under och posta för att bli av med det problemet... Annars hade jag hamnat hos kronofogden, skulle ju vara snyggt...

Så ett jättetack till underbara Lilian på skatteverket.. Du räddade min dag, och stor del av mitt liv också med dina vaksamma ögon!!!


Fixat

Nu har jag fixat lite med bloggen igen, nu ser det inte lika "uppfuckat" ut som det gjorde innan... Lite småpill kvar att fixa så jag ska se vad jag kan reda ut under dagens lopp. Ska även ringa och bråka lite med skatteverket har jag tänkt, får se vad som händer


Designen

Ser lite skumt ut just nu jag vet, ska jobba på det imorgon har jag tänkt mig.. om jag får tummen ur


Bara jag?

Är det bara jag som nyligen insett att vissa människor stör en så otroligt mycket, kanske till och med utan orsak.. Vissa människor står man bara inte ut med att ha omkring sig utan att känna sig obekväm.
Finns en sådan i älsklingens umgängeskrets, en sådan människa som får mig att känna att jag inte ens kan prata med Jimmy utan att bli illa till mods. En människa som av någon outgrundlig anledning inte funkar med mig, jag tål inte personen, vill inte vistas i samma rum som den, vill inte prata med den osv.
Är det bara jag som känner så ibland? Kan inte riktigt placera vad det är som gör mig så irriterad heller men jag har en idé...



Sovit uselt

Fick en mindre god natts sömn i natt då jag ständigt väcktes ur min dvala av skumma ljud från vardagsrummet. Sambon har en kompis här och de satt och spelade Fifa 2008 på PS3 fram till klockan var 04.30... Kan säga att jubel-ljudet i spelet är inget kul, det är så högt att jag hörde det konstant, tillsammans med deras skrik närdet gick mindre bra...
Gick och la mig vid midnatt, somnade till första gången kring 02, vaknade ca 20 minuter senare av ett skrik... Sedan tog det 1,5 timmar innan jag somnade om nästa gång, för att väckas igen lite senare... Slutligen tror jag att jag somnade vid 05. Och jag var uppe och grälade på dem flera gånger, för även om det är lördagkväll vill jag ha lite respekt i min egen lägenhet, eller är det för mycket begärt? Att man ska kunna få sova utan att de ska leva rövare i rummet intill...


Fasa!!!

Satt och sökte lite på Wikipedia, enbart för skojs skull. Söker oftast efter olika artister då jag gör detta och likaså idag... Sökte efter Darren Styles, skaparen och artisten bakom den klubb-låt jag lade upp härom dagen... På engelska Wikipedia får man fram information om artisten och han klassas då in i kategorin Hardcore och Happy Hardcore... Söker jag efter Darren Styles på svenska Wikipedia får jag upp dessa förslag

Kika på det alternativ som faktiskt visar namnet Darren Styles... Jag vete sjutton om det var något jag räknat med men men... Hoppas nu ser det...

För ca 1 år sedan upptäckte jag att mitt favoritband klassas som Emo, det var också en chock för mig men men, jag bryr mig inte om vad de vill klassa musiken som, jag älskar den ändå..


Grubbleri

Har hittat en utbildning som jag blivit ganska sugen på, en distans utbildning som kräver några få träffar på högskolan/termin men som faktiskt kan ge mig det jag vill ha (om min hjärna inte lurar mig igen)... Ska enligt uppgift finnas platser kvar på utbildningen nu till hösten, kanske ska hoppa på tåget liksom... Plugga en termin, mammaledig 1 år sedan fortsätta med de sista 6 terminerna efteråt, bara för att känna att jag verkligen har något att göra i höst, eller låter det sinnessjukt??


Preskiptionstid

Måste vara något av det mest idiotiska vi har i Sverige... Det är bara att kolla på hur tekniken utveckalts de senaste 20 åren, fingeravtryck, DNA osv. Men nog fasen ska vi ha 25 år på oss att lösa ett mord bara...
Jag har de senaste dagarna, på TV4 Fakta sett flera avsnitt av Brottsplats USA där morden klarats upp efter 50 år, tack vare nya system och ny teknik.. I Finland var det ett uppmärksammat fall för ett antal år sedan där de grep någon för ett trippelmord ca 30-40 år senare, tack vare ny teknik...
Men här skiter vi i sådant, vi orkar inte bry oss efter 25 år... Jag har inget emot att man kanske preskiberar andra typer av brott men mord ska inte ha någon preskiptionstid.. Man ska inte kunna mörda någon för att 25 år senare kunna skryta med det och inte oroa sig för att åka fast för det man har gjort. Det handlar trots allt om någon annans liv som man har tagit...


Tvättdag

Jahapp, så var det lördag, och det regnar som vanligt...
Här har vi i alla fall bokat tid i tvättstugan så jag ska försöka få ordning så vi har lite rena kläder ett tag framåt. Det är så urbota tråkigt att tvätta, men jag vågar inte låta Jimmy göra det heller för då åker mina kläder in i fel temperatur och med fel färger så jag plötsligt inte har något alls att ha på mig...
Hans jobb är oftast att tömma tvättstugan när allt är klart, och så är det han som får laga maten...

Eventuellt kommer en skolkamrat till honom över i eftermiddag/kväll så ska vi äta någon middag, ingen aning vad det blir, vi får se... Jag kommer säkert vara urtrist och somna eller något, inte den mest underhållande av hans kompisar i mina ögon, men han kanske kan vara normal också någon gång...


Tvilling-grattis

Ja, jag vet att det kanske är "oväsentligt" eller något. Men jag vill i alla fall skriva:
Grattis till Zara Kronvall och Emil Sigfridsson som fick tvillingar idag...

Och då undrar många vilka dessa två typer är... Emil slog igenom i Fame Factory, Zara är mest känd för att vara en av medlemmarna i Sarek... (Och även syster till en gammal skolkamrat till mig)

Kan då även säga grattis till Ängla som blivit storasyster två gånger om nu då..


Zara är den blonda för övrigt... ;)


Snälla AB, gör en följetong...

Läste den här artikeln i Aftonbladet och hoppas verkligen det blir en följetong av det hela. Fick sig ett gott skratt på morgonen i alla fall..

Undra hur det står till med sexualundervisningen i ett land som Polen. Till att börja med, jag förväntar mig att hotellpoolen var klorerad, om så var fallet var spermierna döda direkt de hamnade i vattnet...
Jag antar även att det var en hyfsat stor pool, sannolikheten för att dottern skulle fått i sig tillräckligt många livliga krabater för att kunna bli på smällen är mikroskopisk...

Det är nog dags för mamman att inse att dottern kuckilurade med någon någon gång under semestern, eller strax innan. Men om mamman väljer att driva detta långt, då vill jag följa historien. Jag skulle vilja se det gå till domstol där de kallar in 10 oberoende läkare som alla intygar att dottern omöjligt kan ha blivit gravid via poolvattnet. För om hon har blivit det borde det finnas miljontals andra små pool-bebisar runt om i världen. Tur att jag inte badat i pool på ett bra tag ;)


Är "mysteriet" löst??

Mailade iväg bilderna från ultraljudet till svärmor här om dagen, så härligt att hon verkar så glad och att hon verkar längta redan nu...
Fick även en fråga till svar som jag har grubblat på nu, kikat runt på andras ultraljudsbilder och om jag har tolkat dem rätt så har svärmor rätt, som vanligt (hon är gansak så klok faktiskt). Verkar som att de allra flesta bebisar ligger vända med ansiktet "utåt" eller "framåt" medan våran ligger med ryggen utåt... Jag är långt ifrån expert på att tolka ul-bilder men kan det var så? Och är det därför jag inte känt någonting alls, jag vet att det är tidigt att känna något redan, speciellt med första barnet men jag har moderkakan i framvägg, vilket tydligen är vanligast om jag fattat det rätt. Det brukar även nämnas som en anledning till att man inte känner av så mycket men kan det vara så att jag känner ännu mindre för att bebis är vänd åt "andra hållet" och alltså siktar mer på mina njurar och ryggrad än något annat i kroppen...


För jag vet att benen på bebis är neråt på den här bilden... Hmm, ska grubbla vidare på detta nu tror jag, med en bra bok och ett varmt täcke


Ang. kommentarer, igen

Bry er inte om att skriva en kommentar och fråga om vi ska "adda varandra på bloglovin"
Jag läser bara de bloggar jag tycker är intressanta, är de värda att adda så gör jag det... Tycker ni att min är värd att adda, så gör det då för fasen, skit i om jag addar eran blogg eller inte. Alla som skriver sådana kommentarer kommer jag i fortsättningen att spärra ip-adresserna från.
Bloglovin är till för att följa de bloggar man tycker är bra och läsvärda och ha det samlat på en adress istället för många olika... Det är just vad jag använder det till för min del, anser ni att min blogg är läsvärd/rolig osv så varsågoda och adda den men ge fasen i att försöka få mig att adda eran i utbyte mot det. Skriv en vettig kommentar istället som gör att jag kollar in på eran blogg och kikar runt lite.. Då kanske jag addar den om den är värd det i mina ögon.


Vecka 17

Jahapp, så var man framme i vecka 17 då, hade det inte varit för ultraljudet igår hade jag trott att det var vecka 19 men tji fick jag ;)

Vecka 17

Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.

Fostret: Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.


Fostret är nu ca 16 cm från huvud till stjärt... Svårt att föreställa sig faktiskt. Vår lill* bebis som lever rövare i min mage, men jag känner inget av det. Lite skumt känns det faktiskt men jag är så lycklig så det är inte klokt...


Fastnade

Istället för att somna om så fastnade jag framför datorn med fantastisk club-musik i öronen.
Tyvärr finns inte mycket musikvideos på YouTube till den här typen av musik, den är inte så extremt "kommersiell" att musikkanalerna är intresserade av att visa videorna... Däremot kan man hitta mycket sköna live-klipp istället, bland annat från en stor festival som heter ClubLand Live, hade gärna varit där kan jag tillägga, fantastisk musik!!!

Det här är en artist jag upptäckte just via YouTube när jag satt och letade efter lite bra partymusik, och varenda jäkla låt med honom är fantastisk.
Men eftersom jag inte hittar videon på YouTube får det bli en trist version med stillbild på, men grym musik...
Hoppas ni inte har något emot lite härliga klubb-beats.. ;)





Sova

Tänk vad underbart det är att sova ibland... Vissa dagar kan man bara inte sova en minut efter att man vaknat till första gångne, andra somnar man så fort man blundar igen. Idag är en sådan dag där jag skulle kunna sova hela dagen. Regnet smattrar på rutan och sängen är varm och skön.
Sov inte mycket natten till igår heller så jag misstänker att vi har lite att ta igen. Och molvärken i magen har åtekommit nu så det hugger lite lätt då och då.
Så nu ska jag sova lite till ;)


Ultraljudet

Har varit på ultraljud idag och sett vår lill* sötnos. Riktigt livlig måste tilläggas, misstänker en framtida karriär som kickboxare.


Första bilden är på ansiktet framifrån, ser ut som en liten alien... Andra är ryggraden som syns där, det vita.. Och revben osv. Sista bilden är den "hederliga" ultraljudsbilden...

Blev även flyttad så nu är det inte v.18 utan plötlist är man tillbaks på v.16... ;) Med andra ord beräknat till 22 december istället


Designen klar för tillfället

Kommer bli småförändringar den närmsta tiden men för tillfället är det nog som det ska vara tror jag... ;)


Ombyggnad pågår

Ska under eftermiddag och kväll försöka ge mig i kast med nya designen, så det finns viss risk för att det kommer se mycket skumt ut ett tag här i bloggen... Men jag tror det är värt det ;)


Vad fan..

vad fan ska jag göra för att få en chans på de jobben jag verkligen vill ha??? Sökte ett jobb på hotell Billingen härom veckan, men då jag itne har erfarenhet av liknande jobb så sållas jag bort DIREKT... Har försökt få ett sådant jobb i snart 4 år men jag har inte gått hotell/restaurang vilket innebär att mina chanser är minimala... Jag har inte 2 års erfarenhet inom området och kan därför inte komma in på KY-utbildningen heller så jag får snällt nöja mig med alla andra skit jobb... Jag vill verklgien ha jobb som hotellreceptionist men är inte kvalificerad för det eftersom jag inte visste om detta då jag sökte till gymnasiet...

Det är sjukt att man inte ens kan få en chans i dagens läge.


Fråga till er..

Japp, nu har jag en fråga till er som läser min blogg. Så snälla, ta er någon minut och svara på detta: Vad anser du är en "ung" mamma. Hur gammal ska man "högst" vara när man får sitt första barn för att klassas som ung mamma i dina ögon?

Ska försöka hitta lite statistik och göra ett ordentligt inlägg om detta lite senare, inte idag men i veckan...
Ska se vad statistiken säger och vad ni säger, se om ni tänker som mig...


Förakt

Ok, nu kommer ett inlägg jag planerat under en längre tid. Jag vet att detta är ett "kontroversiellt" ämne men nu skiter jag i det, min blogg ;)


Det finns få grupper av människor som jag föraktar så mycket som jag föraktar vissa småbarnsföräldrar... Dessa föräldrar förtjänar inte sina barn enligt mig.

Jag pratar om de som festar, röker och super som bara den när barnet är fött. Jag har inget emot de som går ut med sina vänner ibland. Man kan gå ut på krogen och ta några glas men ändå vara Fit For Fight morgonen efter. Men jag snackar om de som varkligen super ner sig och sedan ligger och beklagar sig över sin baksmälla dagen efter.
De som slutar amma tidigt för att kunna gå ut och festa elelr för att lunna röka igen.
De som har stora "supafester" hemma hos sig med småbarn i närheten. Det behöver inte vara många människor, det handlar snarare om vilka mängder de häller i sig.

Jag kommer garanterat gå ut med mina vänner även när bebis är född, men jag har aldrig varit en partymänniska så jag tar kanske några drinkar och är sedan uppe tidigt dagen efter igen.
Men jag vet de som till och med tar med sina barn när de ska på fest, fester där alla är redlösa och dessutom där det cirkulerar droger.
Jag vet de som super som attans och gärna skryter med det dagen efter också "Fy fan vad full jag var!!!"
Dessa människro förtjänar inte att ha barn, det är ett livslångt åtagande som kräver viss mognad och en viss nivå av ansvarskännande.
Så snälla ni, ge fan i att dricka massor med era barn i närheten. Ska ni röka så gör det ute och tväta händer och borsta tänder innan ni pillar på barnen igen efteråt...

Jag kommer inte låta någon som precis stått och bolmat på en cigg att röra mitt barn. Jag kommer inte låta någon som stinker sprit röra mitt barn osv.

Jag föraktar de människor som inte kan umgås och dricka i rimliga mängder, som inte kan låta bli ett paket cigarretter när de klarat sig utan dem i nästan ett år då de väntade sitt barn, de som dricker så mycket att de sitter med världens baksmälla dagen efter.
Och jag vill verklgien inte höra dem beklaga sig...


Så, nu har jag spytt lite galla men lite ansvarskännande och vett borde väl folk ha?


Skrämmande öde

Alltså, jag vill inte bli gammal... Verkligen inte efter att ha läst detta.

Hur f*n kan det få gå till så? 5 år??!!! Är våra "anonyma" samhällen så fantastiska om det kan gå till så? 5 år, död, i sin egen lägenhet utan att någon upptäcker det, saknar henne eller liknande. Hyresvärden borde väl reagerat på att hennes hyra inte betalades, eller så var det autogiro på den...
Men att ingen granne reagerar på att de aldrig såg henne. Jag träffar nästan alltid på mina grannar, ser dem utanför eller liknande så att någon ska kunna vara borta i 5 år. Ingen hade ju sett till henne sedan 2004....

Nej, jag vill inte bli gammal i ett sådant slutet samhälle som det vi har idag...



Rädd

Ja, jag erkänner att jag faktiskt är rädd...

Jag är rädd för att allt inte ska vara som det ska på tisdag med bebis... Att de inte ska hitta något hjärta som slår eller att det ska vara något allvarligt fel

Jag är rädd för hur det kommer bli när bebis är född, kommer jag bli en bra mamma?! Kommer jag älska mitt barn så som det förtjänar? Och hur kommer livet se ut??


Men jag tror att det är normalt att vara rädd, det är trots allt mitt första barn, jag har ingen aning om hur allt kommer funka med amning, blöjbyte, sömn osv. Men, kvinnor har gjort det i tusentals år! Ska man kolla i historien är jag inte direkt en ung förstagångsföderska, snarare tvärtom... Kroppen är skapt för att få barn i 20-års åldern och vi SKA klara det...


Shoppat igen

Var med mamma på stan idag och kikade på reakläder. Hittade en helt underbar tunika på KappAhl som kommer räcka till länge. Älskar modet med stora tunikor, så smidigt att kunna ha vanliga kläder även när magen växer.
Är ännu roligare att shoppa när mamma betalar ;)

Åskade och regnade så härligt där med, men här hemma kom det bara några få droppar, hade gärna haft lite regn och åska här med så det blir lättare i luften...

Och imorgon blir det in till stan och handla mat med älskling också, sedan troligen en dag på stranden. Verkar som att det ska bli varmt och soligt igen så bikini på antar jag...


Ny graviditetsvecka

Så har man då gått in i v.18 av graviditeten.. Börjar kännas riktigt spännande nu, bara 6 dagar till ultraljudet..

Vecka 18

Kroppen: Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan. Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

(Info hämtad från Familjeliv)





RSS 2.0