Ehm, jaha?!

SMS-konversationer kan var underliga...

Jimmy: Tänkte du laga maten ikväll?
Philippa: Kanske det... Varför?
Jimmy: För det får du inte
Philippa: Jasså? Vad har du nu hittat på?

Tystnad...

Hmm... Nånting lurt är på gång...


Så var det fredag

Det där med att städa, det innebar visst att diska, göra rent spisen, byta lakan och slänga ut julgranen (ja den har varit kvar tills idag), men nu är jag bara så trött på att städa! Isabell kommer snart hit och hon får fasen överleva ändå!

Vi var på rådgivning ang. att starta eget idag, och vår idé fick grymt bra respons av rådgivaren. Så nu har vi en vecka på oss innan nästa möte att göra upp en affärsplan. Ska väl inte vara omöjligt? Eller vad tror ni?


Jajaja

Jag är ingen superbloggare. Jag vet!!
Sitter ensam hemma nu, Jimmy är i Sthlm över helgen och jag sa upp mig i måndags så...
Men imorgon, då jäklar! Först har jag ett möte på morgonen, lite småhemligt... Sedan är det städa, städa, städa, städa som gäller... Isabell, min älskade Isabell kommer över imorgon eftermiddag, då blir det pizza och sprit, hehe... Och så blir det så klart utgång på kvällen. Ska bli så kul!
Men som sagt, städa innan hon kommer för det är en rövarkula här, och hon ska sova över så...

Men ha det så underbart denna härliga torsdagskväll...


Men då...

Vad fasen ska man skriva om?
Party på fredag hoppas jag Bella, annars blir jag ledsen... Och Jimmy åker till Sthlm på onsdag, nästan en hel vecka utan min älskling.. Precis som förr i tiden...

Får se vad som händer med företags-planerna, verkar lovande än så länge...


Fråge-rundan

Haha, fick en fråga när jag efterlyste frågor om mig, kanske ska ta och svara...

Sarah (http://mammasarah.blogg.se) frågade "Hur ser ditt liv ut om 5år?"
Ehm, om 5 år är jag gift med min Jimmy och har ett eller två barn. Förhoppningsvis blomstrar ekonomin och med största sannolikhet bor jag i Stockholm eller i närheten av Stockholm i vår egna villa.

Finns det några mer frågor så släng hit dem bara!!


Starta eget

Små planer på att starta eget har alltid funnits, verkar som att de börjar ta form lite mer nu. Vi får se vad som händer men det verkar ju som att det kanske ordnar upp sig. Bara informerar...


Sammanfattning av 2008

Är tydligen någon slags bloggtradition att sammanfatta det gångna året, så jag ska göra ett mycket tappert försök.

Januari: Firade mitt första nyår med Jimmy. Fick inte jobba så mycket så jag började studera fristående kurser på högskolan.
Februari: Fortfarande inget jobbande, men jag brydde mig inte. Jimmys lillebror Simon föddes, på alla hjärtans dag. Jimmy och hans familj bodde i en evakueringslägenhet undere en period, så vi hade den andra lägenheten för oss själva när jag var uppe, dammigt men trevligt. Vi sökte lägenhet i stora staden med några visningar. Den 29 bestämde jag mig för att jag hade tröttnat på att vänta, så jag friade till min älskling, som svarade ja.
Mars:  Lyckades med att kugga första spanskatentan. Fick slutligen min efterlängtade förlovningsring och bad chefen att ge mig lite jobb, dags att sätta full fart.
April: Kunde inte riktigt söka jobb eftersom jag inte visste vart jag skulle bo om två månader. Samboplanerna i fullgång och flera lägenhetsvisningar i Sthlm. Satt hemma och rullade tummarna. Min systerdotter fyllde två år och vi bara väntade på att nr. 2 skulle ploppa ut.
Maj: Ut kommer systerdotter nr. 2, samt även Jimmys kusin Leo. Full fart i bebistryckeriet just nu. Jimmy får veta att han inte får ha kvar sitt jobb efter sommaren. Jag säger upp min lilla etta.
Juni: Min första midsommar utan mina föräldrar firas i Finnhamn i Sthlms skärgård. Vi fick åka ångbåt dit, riktigt mysigt och vilken tur vi hade med vädret. Somnade snabbt när vi kom tillbaks till fastlandet, och Jimmy var full. Sommarjobbar för fullt, både i Mariestad och i Skövde några gånger.
Juli: Vi börjar på allvar fundera på om Jimmy kanske ska söka utbildning här nere istället, Jimmys jobb gör sig av med fler och fler så möjligheterna till att få stanna blir minimaliska. Jag har några väldigt intensiva veckor med mer än heltid på jobbet, inser att jag måste leta efter något annat.
Augusti: Hittar ett jobb, och slutar lika snabbt, riktigt dålig organisation. Jimmy kommer in på utbildningen här och vi gör en snabb lägenhetssökning, jag har en månad på mig innan min gamla lägenhet ska vara tom. Hittar en fin tvåa med bra läge, något hög hyra men vad fasen. Flyttar in den 25e och är då officiellt sambos.
September: En bra månad på många sätt. Åker en runda till IKEA med syster för att införskaffa massor av möbler till vår första lägenhet som sambos, blir en dyr resa som känns i plånboken fortfarande.
Oktober: Livet flyter på, får ströjobba lite här och var. Svärmor börjar prata om att komma och hälsa på, vore trevligt. Men verkar dröja
November: Jag blir helt plötsligt 21 år, två dagar innan blir jag anställd på JMK och säger upp mig på Jysk. Svärmor pratar vidare om att dyka upp men blir aldrig av. Pengarna vägrar dyka upp och livet börjar bli väldigt fattigt och segt. Börjar spela Second Life.
December: Jobbar vidare, lite grann. Letar jobb med ljus och lykta fortfarande, säljer bilen och pengarna vägrar fortfarande. Lite dyker upp och går direkt till julklappskassan. Julafton avnjuts med mor, far, systrar med respektive, sambon och syskonbarnen hos mina föräldrar. Full fart tills vi alla somnar i soffan under Kalle Anka. Nyår blev i Stockholm med svär-familjerna. Trevligt det också, fyrverkerierna i Stockholm är fantastiska...


Söndags morgon

Så, nu har jag varit hemma från stora staden några dagar (kom hem i fredags eftermiddag) och bara njuter av att vara hemma och återgå till normala vanor. Har inte fått jobba något i helgen, men imorgon är det möte.
Jag vill verkligen få besked från Manpower snart, trött på att vänta, och hålla tummarna.

I kväll är det lite bra filmer på TV, ska bli trevligt att hugga in på pralinasken vi fick av svärfar i julklapp. Och till middag blir det spenat, ägg och korv... Mums

Haha, jag vet, mitt liv är boring...


Frågor?

Tänkte passa på att säga att om någon har några frågor om mig eller liknande, så släng in en fråga i kommentarerna så ska jag svara.


Nu har jag släpat hem honom...

Jimmy alltså, han ligger och sover här bredvid mig nu, mitt lilla fyllesvin. Bankade på hos hans bäste vän igen förut, och fick då höra att han inte hade varit där mer än någon timme, men att han sov hos vännens kompis, två portar från hans mammas lägenhet. Åkte tillbaks, gick upp och ringde på, baknade och ringde igen. När kompisen väl öppnade så röt jag åt honom att slänga ut Jimmy, NU! Gick inte så bra, Jimmy låg däckad på soffan. Kompisen skakade lite på honom=ingen reaktion. Jag drämde till honom i huvudet för att få honom att vakna, och förhoppningsvid bli lite förbannad=ingen reaktion. Jag var till och med så elak att jag slog till honom i skrevet=han drog upp benen ca 5 cm, inte ett pip.
Det enda som hjälpte var att skrika i örat på honom och sedan dra i honom. Sedan hotade jag med att lämna honom där och sedan grät jag, bönade och bad.
15 minuter senare hade jag lyckats släpa över honom hit istället. Tog 1 minut för honom att somna om.

Stackarn kommer inte vilja vakna sedan, jag är inte färdig med honom... Och sover som en stock gör han, någon slags koma-liknande dvala, fortfarande!


Nyårslöfte

Jag har avgett ett nyårslöfte, som jag borde kunna hålla.
"Jag ska inte dricka någon alkohol under hela 2009, med undantag för en krogrunda i början av året med Isabell"

Detta löfte har egentligen en grundanledning, som ger mig bra motivation. Detta är en anledning som jag inte riktigt kan säga ännu, ingenting är helt bestämt men planeras. Men om du känenr mig och Jimmy väl så vet du ungefär vad det rör sig om, och snälla, om du gör det så säg inget ännu.

Om någon skulle undra så är Isabell min absolut bästa vän, vi träffas alldels för sällan och jag saknar henne verkligen. När vi gick i gymnasiet så var hon min klippa och hon kan verkligen konsten att lysa upp min tillvaro även i mina mörkaste stunder. Vi träffades när hon flyttade upp hit i åttan sedan dess har jag inte kunnat tänka mig ett liv utan henne. Jag kan lova att om inget oförutsett händer så kommer hon få vara brudtärna när jag gifter mig.


Nytt år, lika förbannad Phlippan

Så var det 2009. Nya året firades hos svärfar med god mat och en gnutta skumpa. Stod på balkongen och såg raketer runt om i Sthlm-området. För en liten lantis som mig var det väldigt häftigt.
Jag var väldigt nykter, var nämligen chaufför och har beslutat mig för ett år som helt nykter, av olika anledningar, mer om det kommer förhoppningsvis senare.
Problemet var att min älskade Jimmy inte var nykter. Han hade druckit lite för mycket, vilket leder till att han pratar så att käken är på väg ur led på honom. Och så blir han oförskämd. Han lyckas alltid få mig förbannad och gråtande när han är full. Något som ibland  resulterar i att jag känner för att bara lämna honom. Det vore nästan lättare om han blev en misshandlande skitstövel och inte bara en skitstövel.
Men han bad slutligen om ursäkt och jag önskar att det hade slutat där. Tyvärr fick han för sig (vid 4 i natt) att gå hem till sin kusin och bäste vän. "Jag är tillbaks snart" sa han... Nu är klockan snart 10, jag har ringt, messat och till och med åkt hem till hans kompis och ringt på dörren i 20 minuter. Jag hörde någon snarka, men vet inte vem och hur många. Han har fortfarande inte kommit tillbaks.
Hade han skickat ett SMS om att han sover där, fine, men nu har han inte hört av sig alls, han har alla våra kontanter på sig och jag vet just nu inte om han lever eller är död, mår bra eller ligger nedslagen någonstans eller vad som helst. Jag hatar att känna mig så här orolig, men just nu kan jag inte göra något.

Jag blir så sur när han inte gör som han säger. Hade det varit hemma så hade det varit lugnare, nu är vi i Stockholm och jag vill bara gråta. Btw, vi sover hemma hos svärmor, bara dryga 200-300 meter från Jimmys kompis...

Men, Gott Nytt År allihopa. Hoppas 2009 blir ett bra år, och att jag snart får ta på mig min förlovningsring igen...

RSS 2.0