Gott nytt år på er alla. Här är det full r...

imag0359_1293818 (MMS)

Gott nytt år på er alla. Här är det full rulle, paketen är öppnade och Tess jagar sin ena farbror. Knyttet sprattlar på i magen som börjar bli lite rundare, speciellt när jag ligger på rygg på morgonen... snart är det dags för 2011 att entra scenen



Fjärilsvingar och gammal kärring

I onsdags kväll kände jag av Knyttet för första gången, det är ju så mysigt med de där första fladdrande känslorna som man får i magen, snack om fjärilar liksom.
Låg i sängen på kvällen och bara mös av att känna hur h*n rörde på sig, sisådär en 5-6 veckor tidigare än jag kände något med Tess.
Även om magen inte börjar synas ännu så känner man helt klart hur det börjar bli rundare och hårdare från naveln och neråt när man ligger på rygg, också en härlig känsla.

Nu när jag inte är förkyld längre (bara lite röstproblem fortfarande) så är det helt underbart att vara gravid, jag njuter verkligen av de små stegen som tas varje dag mot den stora dagen i juni. Det enda negativa just nu är väl när jag hostar och inser att jag nog slarvade lite för mycket med knipövningarna efter förlossningen, känner mig lite som en gammal kärring då, tur att ajg inte hostar så mycket som jag gjorde för en vecka sedan.
Dessutom börjar jag känna av lite foglossning redan, eftersom det är ganska tätt inpå förra graviditeten så antar jag att bäckenbenet inte hunnit återstäölla sig helt och därför påverkas tidigare. Att stå på ett ben, typ för att ta på sig byxorna är inget kul, speciellt inte om jag står på vänster ben, då skär det i blygdbenet, riktigt jobbig smärta och jag känner mig lite instabil typ, det är bara att anpassa sig och lära sig att sitta ner när man stopper ner fötterna i byxbenen...


Tomten tyckte nog att vi hade varit snälla

Jag tror tomten tyckte att vi hade varit snälla i år, så mycket fint som han kom med.
Tess fick så mycket grejer att det nästan sprutar ur öronen på henne, pussel, böcker och massa annat skoj.

Jag och Jimmy fick en videokamera, inte helt fel det heller om man säger så. :) Dessutom fick vi de dvd/cd-hyllor med dörrar som vi önskat oss så i eftermiddag blir det till att bygga lite, ska bli skönt att ha alla spel och filmer instängda där Tess inte kommer åt dem så lätt som när de står i bokhyllan.


Nu har vi bara två "julfiranden" kvar i år, med svärmor m. familj och med svärfar m. familj. Dessutom fyller ju Tess år i mellandagarna så det blir en del födelsedagspresenter också till fröken.

Hoppas ni alla fick det ni önskade er och sådant ni är nöjda med


Dan' före dopparedan'

Vad gör ni såhär dagen innan julafton? Är ni ute med tusentals andra människor och stressar på jakt efter de sista julklapparna? Står ni vid spisen och fixar för julmiddagen/lunchen imorgon? Är det sista ruschen med julstädningen?

Här hemma är det moppen som ska få jobba nu på morgonen, det hanns liksom aldrig med igår men snart åker moppen och grönsåpan fram ur städskåpet. Sedan ska jag vika all tvätt från igår, det värsta med att tvätta i mitt tycke, och så ska granen kläs. Kanske blir det lite julgodis gjort också, om jag orkar och hinner.
Just det, alla lakan ska bytas, jullakanen åker fram så här dagen innan, och någonstans ska jag ha en drös med prydnadstomtar, får väl rota i förrådet efter den lådan.
Alla julklappar är klara, förutom en som jag får imorgon (den behöver liksom inte vara klar förens mot nyår så det är lugnt), det enda som återstår är snöret. Jag har valt att inte sätta på snöre från början i år, det brukar ju alltid bli tilltryckt och fult så det ska jag fixa med imorgon när de andra härjar i köket. Tess kommer inte vilja göra mig sällskap, hon blir hysteriskt ledsen när hon hör ljudet av när man "krullar" snöret, ni vet det där ljudet saxen gör mot snöret... Hon ryggar undan och börjar gallskrika med tårarna sprutandes ur ögonen.
Alla födelsedagspresenter är också inslagna och klara för mellandagarna. Vad mycket mer stressande det var att slå in paketen i år när man har småbarn än det brukar vara

Har för övrigt betalat alla räkningar precis, bara hyran kvar men den får Jimmy ta eftersom jag , trots att jag fick mer lön än förväntat, inte fick tillräckligt mycket för att kunna betala hyran ens om jag skulle länsa mitt konto...


Tur i oturen och ett åbäke

Nu har jag spenderat största delen av dagen i tvättstugan. Lägligt nog funkade ju inte felanmälan till hyresvärden förut men jag hade sådan tur att fastighetsskötarna var här en sväng ändå idag så Jimmy sa till dem, de testade att få igång torktumlaren och misslyckades de med. Så efter jul ska vi få en ny torktumlare i tvättstugan, härligt värre.

Lyckades ta mig igenom lite mer än 2/3 av tvätten vi hade, alldeles utmärkt för det är bara mörk tvätt kvar och mörkt tvättade jag lite förra veckan hos mina föräldrar.


Vi har fått hem våran gran också, ett riktigt tort åbäke lyckades pappa få tag på och stadsbor som vi är äger vi ingen såg elelr liknande och vi behövde kapa nästan 2 dm för att ens ha en chans att resa upp granen, men brödkniven fick agera såg så 3 dm på toppen försvann och nu står den där, lite gles på mitten och bred upptill men det är en grön gran och den luktar underbart. Imorgon ska den kläs så fint så.

Nu tänker jg krypa till sängs, är så otroligt trött nu, dels efter en god och ganska rejäl middag och dels efter en dag med full rulle från start til mål.


Teknik=skit

Gud vad kul!! Torktumlaren har skurit ihop i tvättstugan, stinker bränt och om man försöker starta skiten så händer nada... Skitkul när man har massor med handdukar och en del lakan som ska tvättas, det tar ju liksom ingen plats alls i torkrummet X/
Och så försöker man göra som man ska, maila en felanmälan till hyresvärden, men tro fan att det inte funkar idag!!! Det är ju liksom inget jätteakut problem men det är ju smidigt om de vet om att torktumlaren är trasig


Inget att göra, ändå hinner man inte det som ska göras

Jag vet ju vad jag har att göra idag åtminstone, har tvättat sedan strax efter 7 i morse och det verkar inte finnas någon ände på eländet. Har snart betat mig igenom en kasse med tvätt, bara två kvar och de är de lättare av de tre (vi färgsorterar allt från scratch så en med mörkt, en med ljust och en med färgat, har snart tagit mig igenom den med färgat så det går ju åt rätt håll).
Snart blir det till att springa ner igen och hänga upp en maskin och starta en ny. När vi flyttade in kunde man ganska lätt få tvättid inom 2-3 dagar, nu är det minst en veckas framförhållning som gäller om inte mer. Hur sjutton klarade jag mig när jag bodde i min första lägenhet där man hade 3 timmar på sig bara? Då var det mina kläder och Jimmys, varannan vecka lyckades jag boka in och så som sagt två maskiner och 3 timmar, men jag hann nästintill ALLTID klart helt på den tiden, hur gjorde jag? Nu har man hela dagen och plötsligt hinner man bara hälften.

Ska dessutom dra ett varv till med dammsugaren i hela lägenheten och torka alla golven, grönsåpa blir det så här till jul istället för Ajax, luktar verkligen juligt. Jimmy ska ta ner vårat gamla akvarium till förrådet så vi kan ställa granen på plats också. Tänk att man inte har något att göra och ändå inte vet hur man ska hinna med allt innan jul, det är ju för katten julafton i övermorgon!!


Hatar (i-landsproblem) och klappat och klart

Haha, jag hatar att ha hår på tårna!!! Vet inte om det är ett stort problem för er andra men jag blir galen på det, så när jag märker att de börjar bli så pass håriga att strumporna kan få tag i håren och dra i dem så blir det en sväng med rakhyveln på tårna. Sjukt kanske men jag hatar när man känner att någon/något drar i stråna på tårna.

Nu har jag lyckats få till de sista julklapparna så nu blir det ingen mer julklappsshopping för i år, det enda som återstår är en födelsedagspresent till Jimmys mormor som fyller år i mellandagarna, men den är redan beslutad vad det blir så den ska bara införskaffas.
Hade inte mycket kvar egentligen men det saknades lite till ena systerdottern och till svägerskan (låter fel att kalla någon som är i 8-årsåldern för sin svägerska men så är det), ikväll ska det slås in så är det bara en enda julklapp kvar att slå in sedan, men den får jag inte hem förens på julafton så den är svår att slå in redan nu.
Har även fixat en julklapp åt mig, fick ett presentkort av mamma för ett tag sedan (tidig julklapp) och idag så spenderades det på ett jättefint smyckesset som jag tänkt ha på jul, nyår osv. Ska fixa en bild sedan, det är väldigt enkelt men jättesnyggt, varför ha något pråligt som ändå är vårt att matcha med kläder och annat när man kan ha något enkelt men vackert som funkar till allt men ändå ser lite finare ut?

Sitter med min jul-playlist på Spotify nu, har blivit väldigt lite julmusik här hemma i år, liksom förra året men nu är vi ju inne i julveckan så nu är det ta mig tusan dags!
Om någon letar julmusik så finsn min playlist här: Jul


Visst här fröken Therese en skön och avsla...

100media_imag032 (MMS)

Visst här fröken Therese en skön och avslappnad stil när hon ligger och kikar på tvn på morgonen?



Video - Tess springer och leker

Lägg märke till hur hon säger "Tata" (Tack, tack) när hon får flaskan



6 månader till BF

Det känns ganska konstigt, bara ett halvår kvar tills man ska vara tvåbarnsförälder om Knyttet är punktlig.

(bilden kommer från http://www.dshs.state.tx.us/wrtk/develop/week14.shtm

Tänk att vår lill* ser ut ungefär sådär redan nu, det är ju redan en liten människa och inte bara en liten räka som de ser ut som de första veckorna.

Om mindre än 1 månad är det dags för ultraljudet, ska bli lika fantastiskt som med Tess att äntligen få se vår lill* för första gången. Tänk att jag och Jimmy tillsammans kan skapa något så vackert och fantastiskt. Kärlek på hög nivå, älskar verkligen min familj så oerhört mycket

 



Skutt, skutt

Jag ska göra något jag slarvat med nu, nämligen skutta runt i era bloggar (ni som kommenterat) och svara lite, bättre sent än aldrig


Bildefterlysning

Haha, vadå att jag är "skvallernördig" men jag vill ju för fasen få se någon profilbild på kronprinsessans mage från gårdagens nobelfest! Har bara sett bilder framifrån när hon sitter och då kan man ju inte gissa någonting, dock kan man konstatera att draperingen över magen på den helt underbara klänningen skulle kunna dölja början till en liten bula. Fjantigt att bry sig kanske men jag tycker det är oerhört spännande med när och om det blir några barn för deras del...



Update:
Har hittat åtminstone 2 stycken bilder på dn.se, nog för att klänningen är ordentligt avtagen under bysten och draperad över magen men det borde rimligtvis inte få den att sticka ut så pass mycket som jag tycker att den gör. Hon är ju väldigt vältränad så den lilla putmagen känns ny. Framtiden får väl utvisa men jag skulle nog gissa på att det är en liten prins/prinsessa på jäsning...


Ut-och-in, hostf*n

Min räddning just nu heter Teracough, utan den hade jag blivit helt galen och bosatt mig på knä vid toan. Har en sådan överjävlig hosta och har haft sedan igår. Det känns som att lungorna vänds ut-och-in och att luftrören följer med hostningarna upp. Dessutom har jag väldigt mycket slem i halsen pga graviditeten och får i normala fall kväljningar pga det och har till och med spytt ett par gånger. Nu när jag hostar som jag gör blir det ännu värre och bara idag har jag hittills spytt två gånger, jag som typ har fobi mot att spy.
Jag hoppas det går över under morgondagn, det känns inte som att jag kan jobba på måndag i det här skicket, jag orkar ju ingenting när så mycket energi går åt till hostattackerna.


Helgplanering

Nu har vi bara 2 julklappar kvar att införskaffa, känns kanon att snart vara färdiga med allt det. Har bett syrran köpa klappen till svärfar och så hittade vi något till systrarnas makar. Bara svägerskan och lite till ena systerdottern kvar innan ajg kan lägga allt fokus på allt anant som ska fixas innan jul.
Bland annat ska jag försöka baka lussekatter, städa ur vårt stora akvarium och lägga ut annons på blocket, tvätta, byta gardiner och börja med julstädningen... Hur sjutton ska man hinna med allt det samtidigt som man ska vara hundvakt hos mamma och pappa fre-lör? Snor väl deras tvättmaskin för att få lite mer avklarat kanske, det funkar ju åtminstone så slipper jag ha allt att försöka hinna med på lördag eftermiddag. Vi har så sinnesjukt mycket tvätt så jag vet inte hur jag ska hinna tvätta allt innan jul, på något vis ska jag lyckas men ibland önskar man ju att man hade egen tvättmaskin.

Det råkar inte vara någon som är på jakt efter ett 120 liters-akvarium inkl. svart möbel, ni kan ju hojta till i så fall innan jag lägger upp annonsen på blocket.


Nymålat

Imorgon får vi använda våran dusch igen, målaren är färdig men nu ska det torka ordentligt också. Det blev väldans vitt där inne men gud vad det kommer bli bra när vi är klara sedan. Vi har varit på Rusta och köpt handukshängare, toarullshållare, tvålpump och tandborstglas, allt är vägghängt så imorgon ska det skruvas upp på väggarna. Jimmy (mestadels) har tröttnat på att ha tvålen ståendes på handfatetskant och vill få upp det på väggen istälelt, och varför inte?



Mätt

Dagens lunch var inte helt fel, men jag blev så mätt! Njöt av kebab i pitabröd, smaskigt värre. Middagen dock fick jag i mig en enda tugga innan jag kände mig alldeles proppad, fy sjutton!!! Lagom trött, seg och halvt illamående ligger jag nu i soffan och ska kolla på Tillbaka till Aidensfield.
Målaren kommer igen imorgon och ska måla tak och väggar, idag fick han upp all våtrumsväv på väggarna, redan en väldig skillnad men jag kan förställa mig hur det blir sedan. Imorgon ska vi införskaffa lite handukskrokar och dyl dit in så vi kan få det riktigt fint till helgen, sedan är det en rejäl städning som gäller för att få det riktigt julfräscht också.


Premiären slutade i en mulning

Nu har Tess premiäråkt pulka, gick ju kanon tills vi var ca 100 meter hemifrån, då ville pulkan tippa och doppa hennes ansikte i en snödriva. Som ni säkert förstår var det någon som inte uppskattade den gesten men det gick över ganska snabbt.
Nu ska jag sparka på Jimmy så man kan få någon mat idag, ananrs får jag frossa i mina nyinköpta polarknäcke och ett rejält glas apelsinjuice.


Lagen om allt jävligts jävlighet

Tänk vad sugen man kan bli på något ibland, och allt som oftast är detta något som man inte har hemma. Blir en sväng till ICA för att införskaffa en omgång polarknäcke sedan, så underbart gott med smör, kaviar och ost. Hoppas mamma svänger förbi också, vi pratade om att hon skulle göra det så man kan ju hoppas att hon kommer ihåg det. Hon skulle ta med sig en pulka till Tess så vi slipper krångla med vagnen hela tiden, mycket mysigare att dra runt på en pulka i snön än att knuffa runt en nedrans vagn.


Badrummet innan renoveringen

Visst har vi fina färger och mönster i vårat badrum?? Snart är det riktig ändring på det.
Det satt två speglar på väggen strax innanför dörren också, kanonbra att ha så de åker nog upp igen, men nu vet vi varför de satt där. När målaren tog ner dem var det ett stort "hål" i väggen, tvivlar på att det blev så när han tog ner dem utan de satt säkert där för att dölja någons vredesutbrott (såg ut som att någon drämt en knytnäve i gipsväggen)



Kaoset fortsätter

Idag springs det friskt här hemma, målaren och någon annan av hyresvärdens anställda som skulle försöka stänga av vattnet i badrummet kom på morgonen, sedan försvann båda två och så kom målaren tillbaks för ett tag sedan. Nu kom en han som är "fastighetsansvarig" också så rena rama kaoset fortsätter här. Det låter på dem som att det ska bli klart imorgon, vi får väl se hur det blir med det men det vore riktigt skönt.
Vitt blir det i alla fall, med den befintliga rosa mattan. Ska försöka skura den ordentligt när de är klara och hoppas på att alla missfärgningar går bort, ska bli skönt att kunna ha vilken färg vi vill på handdukarna utan att det ska skära sig mot de hemska väggarna


Lite graviditetsinfo

Så, i torsdags var jag hos barnmorskan för inskrivning och så en sväng in på lab för provtagning, alltid lika roligt att ta blodprov...
Det var ju inte så mycket som behövde sägas, det mesta togs ju upp redan när jag väntade Therese så det var bara att stämma av så att allt stämde och så lite prat om hur jag upplevde förlossningen, amningen osv. Fick tid för ultraljud 11/1, känns som en halv evighet trots att det bara är en dryg månad, borde ju kunna gå ganska snabbt tills dess med tanke på hur fort det har gått sedan plusset. Dessutom är det ju jul, Tess första födelsedag och nyår däremellan.

Det första positiva testet tog jag för övrigt 6/10, 4 dagar innan mensen skulle komma för det kändes som att något var annorlunda, vissa små grejer som jag abra upplevt en gång tidigare, nämligen i början av graviditeten med Tess. Två dagar senare tog jag ett digitalt också, det första var så otroligt svagt så jag behövde lite mer bekräftelse, Jimmys 25-årsdag för övrigt... Nu är det som sagt bara att hålla tummarna för att allt ska gå vägen, men sannolikheten för att det gör det är ju mycket större än att det skulle gå galet någonstans.


KAOS!!!

Fastighetsskötaren ringde i morse och väckte oss, målaren var på väg för att fixa vårat badrum så det var bara att packa ner allting och tömma hela skiten på allt vi kunde, kul kul...
Jaja, vi får åtminstone ett fräscht badrum med nymålat tak, lister och väggar innan jul, det blir ju trevligt. Har bilder på hur det såg ut innan, ska lägga upp dem när jag får lite mer tid till det. Och så ska jag se till att ni får se hur det blir när det är klart. Blir en shoppingrunda på Rusta också, nya handukshängare, nya hyllplan och kanske nytt duschmunstycke, det blir ju inte dumt det heller ;)

Nu har vi alltså allt innehåll från badrummet i vårat sovrum som var nystädat, och skötbordet ståendes i hallen, skönt att det bara är temporärt det med


Aptiten, vart är du??

Jag längtar efter att vara hungrig, att kunna äta och ha något sug efter någon mat alls. De senaste 3 dagarna har jag knappt fått i mig någon frukost, i förrgår blev det lite fil och en halv macka, igår 2 kokta ägg och en kopp varm choklad och idag 1,5 glas nyposoppa. Lunchen blev inte av alls igår, och idag skulle vi mumsa på donken och jag fick knappt i mig hamburgaren, stripsen var bara att glömma. Middagen i förrgår skippade jag helt, hade absolut ingen matlust, igår fick jag i mig typ 5 tuggor tacos och idag vete katten om det blir något alls.
Varför ska min aptit försvinna helt när jag kommer till typ v.12? Det har varit likadant båda mina graviditeter nu och det är jättetrevligt med vågen som är snäll då men jag vill äta, jag vill känna hunger och sukta efter något att äta.

Jaja, jag ska drömma om bilsälj, bilköp och ny barnvagn istället för att grubbla över aptiten, mycket trevligare sysselsättning





RSS 2.0