Det blir en dag på stranden...

Eftermiddagen har jag och barnen spenderat på stranden tillsammans med ett gäng från Unga Föräldrar-gruppen. Bottnen var mindre trevlig men vattnet var alldeles perfekt temperaturmässigt och djupmässigt för barnen, Tess sprang runt i vattnet och njöt i fulla drag och det blev en del bus både med mig och med de andra barnen. Sedan gluffsade hon och jag i oss 1 liter jordgubbar, huvudsakligen var det hon som åt dock (hon älskar jordgubbar och har hittills inte visat minsta tendens till överkänslighet så hon får äta bäst hon vill). Ellinor bara sov och sov, förutom en liten stund då hon åt lite för att sedan somna igen. I slutet var det jag, en tjej till och så två höggravida kvar, tänk att jag hade kunnat vara höggravid nu jag också, tack och lov är jag det inte utan har min fina prinsessa här hos mig istället

3 timmar i solen resulterade i allafall i en glad och trött Therese samt en röd rygg för min egen del, jag blev faktiskt chockad när jag såg det när vi kom hem, jag hade inte känt det och det känns fortfarande väldigt lite. Bara hoppas det resulterar i rejält med färg också. Har även lite färg på armarna nu, fördelen med att ha busiga småbarn är ju att man får en lite jämnare solbränna när man jagar runt efter dem


Här ska fräschas upp

Den nya designen till bloggen ska påbörjas under helgen hoppas jag, ska kika runt bland mina bilder och sedan se om jag får någon annan idé än den jag har i skallen just nu. Sedan hoppas jag ju på att Jimmy kommer hem på fredag så jag får lite avlastning med tjejerna också så jag hinner med det. Jag är så sugen på en ny design men de få stunder jag har lite egentid är det inte riktigt det jag är sugen på att göra först av allt utan det blir lite pyssel, lite slappande och lite ingenting


3 veckor sedan prinsessa nr 2 kom till världen

Så här ligger vår lilla prinsessa och sover i soffan för kvällen, nöjd och belåten
För 3 veckor sedan satt jag och väntade på att Jimmy skulle komma till förlossningen och få se sin andra dotter för första gången, det känns verkligen inte som att det var 3 veckor sedan, min lilla tjej blir stor så snabbt att jag inte hinner med...

Denna bilden är en vecka gammal men hon är så otroligt söt på den så jag kan inte motstå


1,5 år med min prinsessa

Min stora prinsessa har hunnit bli 1,5 år nu, igår närmare bestämt.
Vem snodde klockan och drog fram tiden så långt? Känner mig nästan gråtfärdig ibland över att hon redan hunnit bli så stor, min lilla fina tjej är inte så liten längre...

Vi firade 18 månadersdagen med hembakta kanelbullar och plask i poolen


Midsommar kom och försvann

Midsommarhelgen kom och gick, lite annat blev prioriterat framför bloggen exempelvis att vara med min sambo och med våra barn.
Nu är det tillbaks till vardagen, Jimmy åkte tillbaks till Stockholm i natt och vi får se om han kanske kommer hem på fredag eller inte, det beror helt på SJ, annars åker jag och barnen upp kring den 10e som det verkar. Tess är på dagis och härjar och Ellie ligger i vagnen och sover efter ett besök på BVC, själv fördriver jag lite egentid vid datorn, blir nog en stund med Sims 3 tror jag, nu när datorn är så pass pigg att den klarar det utan massa lagg.
Hoppas Ellie vaknar snart och äter lite däremot, fick mjölkstockning i förra veckan som sagt och stockningen är inte helt borta även om alla övriga symptom är det så hon måste äta lite mer från det bröstet än det andra för att jag inte ska få ont.


4år

Idag är det 4 år sedan jag och Jimmy träffades IRL för första gången, och 4 år sedan vi blev tillsammans. Vart sjutton tog de åren vägen?


Någon gång ska vara den första

Ok, att jag frös så igår berodde nog på att jag hade fått mjölkstockning. Mådde riktigt dåligt senare på dagen, somnade vid 21-tiden och vaknade sedan en gång i timmen för att jag hade ont någonstans. Frös, svettades, huvudvärk från helvetet, extremt ont i högra bröstet och illamående stundtals. Vaknade vid 8 och fick panik för att få i ordning Tess för dagis trots att jag helst inte hade rört mig ur fläcken. Sedan har det bara blivit bättre och bättre under dagen. Somnade till med Ellie på bröstet vid 12 och vaknade 10 minuter innan jag skulle hämta Tess på dagis men sedan har jag faktiskt känt mig riktigt bra. Bröstet gör inte lika ont även om jag känner att stockningen finns kvar till viss del fortfarande, jag fryser inte, värken har minskat och illamåendet är typ borta. Får se hur länge jag orkar vara vaken nu, Jimmy kommer hem vid 21-tiden och då har jag beställt en rejäl massage men jag tror att jag redan gått och lagt mig då, känns som att det inte vore dumt att försöka få lite mer energi till imorgon


Fryyyyyyser

Jag fryser som sjutton idag, känner mig frusen ända in i märgen och funderar på hur man kan gå från att ena veckan älska den temperatur som vi har nu, nästan svettas av den, till att frysa så man skakar nästa. Graviditeter är inte att leka med alltså ;)

Dag 2 utan sambon nu, försov oss rätt så bra i morse så dagen hade kunnat börja bättre och sedan får vi väl se hur det går när Tess kommer hem från dagis. Ellie sover just nu efter att ha ätit, ätit och ätit under förmiddagen så jag har lite egentid. Ska fixa det sista i tvättstugan (tvättar Ellies nya kläder som jag köpte igår) och sedan slappa lite till innan det är dags att hämta busfröt, handla lite och sedan se hur allt funkar under eftermiddagen med min huvudvärk dessutom.
Imorgon kväll kommer Jimmy hem igen åtminstone, så hela helgen har jag hjälp från honom


Tillbaks till vardagen

I natt åker Jimmy upp till Stockholm igen, bara för 3 dagar dock. Han kommer hem på onsdag kväll så vi får lite tid för varandra på vår 4-årsdag och så vi får en lång midsommarhelg. Mjukstart kallas det visst ;)
Tess ska vara på dagis som vanligt nu medan jag är hemma med Ellinor, blir alltså 3 dagar ensam med tjejerna men Tess har dagis alla de 3 dagarna, veckan efter däremot så blir det en hel vecka där det verkligen blir upp till bevis.

Tess är så förtjust i sin lillasyster så det ska nog inte bli allt för stora problem, men jag fasar ör hur det ska gå om Tess får för sig att hitta på massa bus när jag sitter och ammar Ellie


Det går framåt

Nu är Jimmy pappa på pappret även till lilltjejen. Det enda som återstår är att till slut bestämma oss för ett namn, fylla i den blanketten från Skatteverket och skicka in den... Jimmy segar ner tempot på namnfronten om man säger så, jag har i princip bestämt mig redan så han får snabba sig på att komma med något förslag innan det är alldeles för sent för mig att ändra mig.

Det funkar så fint med mina små prinsessor, Tess är -oftast- jättesnäll och lägger på henne täcket, ger henne nappen och klappar så fint på huvudet på henne, men nog kommer det lite mindre snälla "attacker" också, något annat vore ju nästan konstigt.
Verkar som att vi fått en till snäll liten tjej, inte mycket gnäll på henne inte utan jag ammar ca var 4e timme, sedan sover hon däremellan eller ligger bara och tittar på oss, jag är bortskämd.


Note to self: Drick vatten för f*n

Har en dundrande huvudvärk nu ikväll och misstänker att det beror på vätskebrist. Har absolut inga problem med mjölkproduktionen, det fullkomligt forsar ur det ena bröstet så det går ju åt en del vätska, och jag är så jäkla dålig på det där med att dricka vatten.
Trots att jag ammade Tess så är det en ny upplevelse att det börjar rinna så ur det bröst som det inte äts från, totalt oförberedd har jag ju varit men jag börjar vänja mig nu. Hoppas det blir lugnare på den fronten snart dock, ingen höjdare att amma när man inte är hemma annars


Friska familjen

Jimmy har äntligen börjat få mindre hosta men låter fortfarande som att han ska spy i sömnen var och varannan natt när han får en hostattack. Tess hostar inte lika mycket som under helgen men nu har jag fått ta allt istället. Varje hostattack är som knivhugg i ryggen och var tredje ungefär känns rejält i nedre delen av magen också. Dock är det inte lika torr hosta längre, den ger liksom med sig emellanåt så det känns som att det är på bättringsvägen. Tur att lillskrotan har hyfsat bra immunförsvar via bröstmjölken osv fortfarande, hon har hittills inte hostat alls så jag hoppas hon slipper.
Nu ska vi i alla fall packa ner barnen i vagnen och gå till affären en sväng, är så sjukt sugen på ostar nu så ikväll ska det bli halloumi, brie, Creme Bonjour med vitlökssmak, salta kex och lite god dricka har jag tänkt mig. Passa på nu när man har älsklingen hemma att njuta, har ju turen att ha två fantastiskt snälla döttrar :)Basson Duo Twin


(Klickbara bilder)

Har ju lovat att skriva lite om vagnen som vi köpt då den inte finns i så många butiker och jag vet att det är många som är nyfikna på den då den är en av få syskonvagnar där sittdelarna är helt individuella.

Vi har tagit en testrunda med den hittills, på ICA, och den var kanon. Trots att den är bred så har den mindre svängradie än vår gamla BRIO hade så framhjulen är svängbara, de är dock så pass stora att jag tvivlar på att de kommer orsaka några problem i snö o.dyl underlag. De är dessutom lätta att låsa i fast läge.
De bakre hjulen är riktigt stora och rejäla, punkteringsfria luftdäck så vagnen känns jätteskön i "fjädringen".
Varukorgen är lätt att komma åt och rymmer MÄNGDER.
Det är en så lättkörd vagn, både jag och Jimmy gillar den verkligen i den aspekten

Suffletterna är jättestora (men väldigt flexibla så den främre delen kan "vikas in" när den inte behövs. Parasoll är inte något som behövs ur solskyddssynpunkt på den här vagnen. Och hela den nedre delen (från första silverranden och neråt) på suffletten kan öppnas upp så man får rejäl luftgenomströmning (meshnät).
Ryggstödet i sittdelen är steglöst ställbart (inte helt upprätt men nära på och hela vägen till fullt liggläge) och fotstödet är lätt att justera också. Tess verkade gilla den riktigt mycket.
Smidig fotbroms som man inte behöver skita ner ovansidan av skorna när man ska låsa upp (känns ju lite tråkigt ibland att få smutsmärken på ovansidan av skon när man ska släppa på bromsen).

Har även mätt några av de mått som jag sett efterfrågas ofta:
Bredd: Som absolut bredast, över knapparna på handtaget, 75 cm
Sittdelens bredd: 29 cm (vår BRIO hade 28 på smalaste stället)
Sittdelens sittdjup+benstöd: ca 47 cm. Tess är en lång tjej och har gott om utrymme innan fötterna når nedre kanten (åtminstone när hon sitter normalt)
Ryggstödets höjd: 47 cm
Liggdelens inre bredd: 28 cm

Är det något mer ni undrar så är det bara att fråga så ska jag fixa fram svar på det också i den mån jag kan.


Fick en fråga om man kan byta ut de främre hjulen mot större typ på vintern, de främre är ju lite mindre än de bakre och de är lätta att ta loss, däremot har jag inte sett några separata hjul att köpa. Och de må vara mindre än de bakre men de är inte direkt små. Jag skulle säga att de är ungefär lika stora som hjulen var på vår BRIO Nova, alltså rejäla hjul. De bakre hjulen är enorma i mina ögon så jag personligen är inte ett dugg orolig för att de främre är lite mindre sedan när det blir snöigt och dant, låser dem bara i fast läge då och sedan är det nog bara att köra på som med vilken "vanlig" vagn som helst


Vår lilla miniprinsessa ♥

4 timmar gammal

Första morgonen på BB

Redo för hemfärdImorgon, imorgon...

Imorgon ska jag lägga upp lite bilder på miniprinsessan, supersnuttig nu ikväll så mina bröst hatar mig snart... Ska skriva mer om våran vagn också imorgon, men nu ska jag ta prinsessan och krypa till sängs


Det blir inte som man tänker sig

I onsdags skulle jag skrivit ett inlägg om att det bara var 10 dagar kvar till bf, och igår skulle jag skrivit att vi var nere på ensiffrigt. Men så långt hann jag inte.

I onsdags lämnade jag Tess som vanligt och åkte hem igen för att göra mig i ordning för mitt bm-besök. Precis när jag skulle klä av mig och kliva in i duschen så kände jag hur det bubblade till mellan benen, ungefär som det kan göra ibland med riktigt vattniga/kraftiga flytningar eller mensblod och så kände jag hur det rann längs insidan av låren. Första tanken var "gick vattnet nu?!" så jag sniffade lite på det och tyckte nog att det stämde ganska väl med den doft-beskrivning som brukar göras: söt och svag spermadoft. Duschade och kände efteråt att det droppade om mig åtminstone, tog ett trosskydd som var genomdränkt efter ca 5 minuter så på med värstingbindan... Åkte i alla fall till min bm för vanliga kontrollen, visste ju inte hundra så jag kunde ju lika gärna höra med henne. Dessutom kände jag absolut ingenting i värk-väg så osäker kände jag mig ju verkligen.
Vi gjorde de vanliga kontrollerna SF-mått: 34, blodtryck: 110/60, hjärtljud: 133 slag/minut och huvudet neråt och rörligt.. Fick rådet att testa där hemma med att lägga en dubbelvikt frottétvättlapp/handduk i trosan och se om det lade sig ovanpå eller gick rakt igenom tyget, fostervatten går igenom medan flytningar lägger sig ovanpå tydligen. Om jag kände mig osäker på resultatet eller om det gick igenom så skulle jag ringa förlossningen för en kontroll, det tog bara ca 10 minuter så var hela tvättlappen rejält fuktig på alla lager så jag ringde Jimmy och förvarnade honom om vad som verkade vara på g. Under de ca 1,5 h som gått sedan duschen så hade jag börjat få lite lätt molande värk så något verkade ju hända.
Sedan ringde jag förlossningen och fick en tid för kontroll vid 15-snåret. Hon tyckte helt klart att det lät som fostervatten och när jag sa att min partner jobbar i Stockholm så tyckte hon att han nog skulle försöka ta sig hemåt ganska snart så jag ringde Jimmy igen och sa åt honom att han skulle komma hem så snart han kunde. Sedan ringde jag mina föräldrar för att fixa barnvakt.
Plötsligt fick jag halvt panik, vad fasen skulle jag ha med i bb-väskan? Den var ju bara halvpackad!!! Sprang runt som en yr höna och letade mjukisbyxor, hårborstar, bindor osv. Det är ju lika bra att ha den med om man blir kvar och om det är vattnet så blir det ju igångsättning inom 3 dygn ändå.
Mamma kom hit strax innan 14 så hon kunde följa med och hämta Tess på dagis och sedan följa med in till förlossningen för att se om jag skulle bli kvar eller inte. Under den här perioden hade jag lättare värkar, inget kraftigt alls och jag kände att det skulle bli en lång dag men började tro på bebis under natten åtminstone. När vi var inne på dagis kände jag ingenting alls och ingenting under den tiden jag irrade runt på ICA på jakt efter dricka, godis och något att läsa heller.
Värkarna var så pass snälla att jag själv körde och satt och pratade med mamma hela vägen utan några som helst problem.
Kom dit strax innan 15 och fick då träffa en bm som snabbt konstaterade att jodå, vattnet var det allt som hade gått, 10 dagar innan bf! Hon ville dock inte göra någon koll av tappen just då eftersom jag inte verkade så påverkad av värkarna utan jag fick ligga med ctg i 20 minuter. Så fort hon hade stängt dörren så var det som att någon vred om nyckeln, PANG och så var värkarna 100 gånger värre. Jag fick kämpa med andningen och ville mest bara skrika.
När jag legat i 20 minuter så kom hon in igen och sa att jag inte skulle komma därifrån utan en bebis i alla fall, en snabb kontroll av tappen då och konstaterade att tappen var väldigt mjuk och jag var 4 cm öppen. Kändes imponerande med tanke på hur ont jag hade och hur lång tid den första biten tog med Tess, då var jag bara ca 3 cm öppen efter 12 h med kraftiga värkar, nu hade jag mest haft molande värk och det hade bara gått ca 5,5 h sedan vattnet gick. Hon kände även på magen eftersom Knyttets huvud varit rörligt på förmiddagen, nu var det "bara" ruckbart... Jag fick gå ut och säga till mamma att hon och Tess skulle åka hem och att de fick hämta Jimmy vid tåget strax efter 19 (första tåg som han kunde få tag på biljett på och hinna med hem från Stockholm skulle gå 17.10) och skjutsa honom till förlossningen.
När jag kom in i mottagningsrummet igen så sa jag direkt att jag ville ha EDA så fort jag kunde få den, så det var raka spåret in i förlossningssalen där de förberedde allt för min bedövning. Lustgasen ville jag inte röra, den gjorde ingen skillnad alls förra gången och jag vet att jag brukar må ganska illa av den. Narkosläkaren kom ganska snabbt och började sin del av jobbet. Då var mina värkar riktigt hemska, hade minst 1 varannan minut, ibland ännu tätare och alla var så kraftiga att jag bara flåsade och ville skrika mig hes. Hade en helt underbar undersköterska hos mig hela tiden, hon var kanske utanför rummet i sammanlagt 2 minuter, resten av tiden stod hon framför mig, gnuggade armarna och axlarna på mig och sa hur duktig jag var, hjälpte mig att andas ordentligt och höll mig fokuserad. Blev kontrollerad igen, 4-5 cm så det var en bra tidpunkt för ryggbedövningen. Narkosläkarens telefon ringde, larmet gick osv så det drog ut lite på tiden, precis när han var klar med själva nålen så kände jag hur det började trycka neråt riktigt riktigt rejält. Barnmorskan (också helt underbar, hon lämnade inte min sida många minuter hon heller) gjorde en kontroll, ca 7 cm (tappen var så mjuk att hon inte kunde säga riktigt ordentligt). På ca 1 timme hade jag alltså gått från 4 till 7 cm, inte konstigt att det gjorde fruktansvärt ont.
Jag rasade omkull på sida i sängen och skrek och flåsade som besatt. Det pressade neråt konstant och jag blev tillsagd att om jag ville eller inte kunde stå emot så fick jag testa att krysta lite, huvudet var så otroligt långt ner att hon knappt behövde sticka in något finger för att känna det då. Efteråt sa barnmorskan att jag ju fick 10 minuters effekt av EDAn i alla fall ;)
Först fick jag ligga i sidoläge men jag själv kände inte att jag fick ut någon kraft alls så utan slängde mig över på rygg/halvsittande och krystade istället. Det tog kanske 4-6 krystningar och sedan var det klart. Mindre än 2 timmar efter att de riktiga, regelbundna värkarna började var vår lilla dotter ute, inte bråttom där inte :P
17.03 är hon född, Jimmy hann inte ens sätta sig på tåget med andra ord, och mamma hann knappt hem med Tess.

Jag som oroade mig för ett stort barn fick en nätt liten prinsessa på 50 cm och 3645 g, alldeles utmärkt storlek och en drömförlossning så här i efterhand. 1 stygn fick jag sy och det är absolut inget jag tänker på eller känner av så här 2 dagar senare. Tänk, för exakt 2 dygn sedan låg jag och var på vippen att få börja krysta.
Aldrig hade jag trott att jag skulle få en så snabb förlossning, snabbare än med Tess hoppades jag ju på men bara lite mer än 7 timmar från vattenavgång och knappt 2 timmar från etablerade värkar.
Jag kände mig så oförskämt fräsch direkt efter, jag var inte alls trött, hade inte ont alls och har inte haft några som helst problem med att kissa eller dyl (svider ingenting, vilken lyx!!!)

Så, i onsdags eftermiddag var jag plötsligt tvåbarnsmamma, det hade jag inte räknat med när jag vaknade på morgonen. Hon är så liten och fin och otroligt snäll, precis som Tess var. Tess tycker att lillasyster är läskig men det vänjer hon sig nog vid snart. Just nu njuter jag av att vara så smärtfri redan, några ibumetin om dagen för att lindra eftervärkarna så är jag precis som vanligt känns det som (om man bortser från bomberna mina bröst förvandlats till under natten).
Bilder kommer sedan, nu ska jag mysa med mina prinsessor och min stora prins igen. Det är underbart att ha hela familjen samlad.


Gissningsresultatet

Det är väl bara att konstatera att Janina var den som var närmast på datum-gissningen (av de som gissat innan det var "för sent") och att Ida H var närmast på vikt+längd, själv hade jag väldigt fel kan man väl säga ;)Gissningslistan so far

Har uppdaterat orginallistan men tänkte att jag ju kan slänga in en "ny" så att den syns bättre
Min egen gissning:
21/6, pojke, 4340 g, 55 cm

Janina: 13/6, pojke, 3850 g, 51 cm
Sandra: 17/6, flicka, 4260g, 52 cm
Ann-Sofie: 18/6, pojke, 3500g, 51cm
Isabelle: 22/6, flicka, 3850 g, 49 cm
Malin D: 23/6, flicka, 3952 g, 52 cm
Madde: 25/6, pojke, 3215 g, 51 cm
Malin H: 29/6, flicka, 4055 g, 53 cm


Ida H: Flicka, 3782 g, 50 cm
Jennie: Pojke, 14/6, 3850g, 52 cm


Jag har även fått in några gissningar som tyvärr varit anonyma så saknar ni er gissning så får ni gärna hojta till och om ni vill vara med och gissa så är det bara att gissa på


Årets roligaste vecka?

De kommande dagarna kommer pengarna rulla in på flera miljoner svenskars konton, såg på skatteverkets hemsida att de denna vecka kommer betala ut närmare 20 miljarder?! Jösses säger jag bara, själv får jag bara lite över 10000 (som går åt till inköp till Knyttet nu).
Fick brev om att vagnen äntligen kommit, ska få hjälp av pappa att hämta den ikväll eller imorgon så nu börjar något hända (lägligt nog, är ju bara 11 dagar till BF).
Sitter just nu och äter lite lunch och lyssnar på Oskar Linnros, ska torka golvet i badrummet och städa toan och handfatet också är tanken. Och så fixa med tvätten i tvättstugan som vanligt. Får se om Tess sovit något på dagis idag eller om hon somnar när vi kommer hem. Det skulle väl inte skada om hon tog sig en sovstund här hemma, då hinner jag lite mer idag. Imorgon är det bm-besök som gäller och fortsatt städande


Bjuder på en bild i brist på annat

Är lite nere idag så jag bjuder på en bild från bus- och mysstunden vi hade ute på gräsmattan igårkväll, jag och Tess


RSS 2.0