Nämen

Tess är jättekonstig ikväll, jag är glad att jag inte är ensam med henne ikväll också.
Hon åt gröt vid 15.45-tiden och sedan dess har hon inte ätit något alls och totalvägrar att ta flaskan, nu slocknade hon i sin säng precis men jag tänker försöka väcka henne och ge henne flaskan lite senare, att hon ska vara utan mat i över 12 timamr känns inte troligt eller schysst, speciellt int emed en bebis som har svårt att gå upp ordentligt i vikt...


Helgen och dagen

Helgen har jag spenderat hemma hos mina föräldrar, skulle blivit galen av att bra sitta här hemma utan Jimmy hela helgen. Och att bli bjuden på god mat är ju aldrig fel det heller.
Vädret har varit helt underbart men det var inte mycket till färg jag lyckades få ändå. Tänkte smita ut och sätta mig på uteplatsen nu när Tess somnat till, läsa en bra bok och njuta av solen och värmen.

För övrigt anser jag att det var helt rätt låt som vann, i hård konkurrens med flera andra men gud vilken bra röst den tjejen hade, och låten var riktigt härlig. Och så glad jag blev över att Anna inte gick vidare från kvalet, tji fick ni ;)
Nej, ut och försöka få lite färg innan fröken vaknar och ska äta sin eftermiddagsgröt. Och sedan är det ju nästan dags att börja med middagen, ikväll bjuds det på korvstroganoff här hemma, och planen är att det ska bli så pass mycket att vi får matlådor för några dagar också.


Hoppade vi över en månad eller vad hände?

Idag är det tydligen sista maj, vart har hela våren tagit vägen??
Imorgon är det första juni, sommar enligt min kalender...

Egentligen skulle idag vara min sista dag som föräldraledig innan september, men Jimmy har skola den här veckan med så fram till och med fredag är jag mammaledig, sedan är jag officiellt arbetssökande igen. Som det ser ut i dagsläget kommer jag dock få spendera sommaren tillsammans med mina två underbara älsklingar, och vilken sommar det ser ut att bli!
Håller tummarna för att jag lyckasfå ett deltidsjobb åtminstone, längtar faktiskt lite efter att få jobba, och om det blir som det verkar i höst så kommer jag bara vara hemma på halvtid.


Lite uppdatering

Jag är gräsänka hela helgen, bara jag och Tess med andra ord medan Jimmy är i storstan på konsert, så jag får köra tjejkväll med mig själv ikväll. Ska kika på The Ugly Truth och äta tacos när Tess har somnat.

Igår vaccinerades lillfröken, och den här gången gick det som en dans. Första sprutan blev hon bara knallröd i ansiktet, precis som när hon tar i när hon bajsar ;) och den andra skrek hon i kanske 30 sekunder. Solstråle hela dagen, eller så mycket solstråle som hon har varit de senaste dagarna, men jag tror mig ha sett orsaken nu för jag tycker mig skymta ett par små tandsingar i nederkäken på henne.
För övrigt fick vi träffa vår nya BVC-sköterska som kände igen mig från ridklubben och fick även kommentaren att Tess är lika lång nu som de flickor som följer normalkurvan är vid 7½ månaders ålder (68,5 cm). Och så fick vi rådet att tillsätta lite extra fett i hennes mat pga. vikten, men det får bli när hon börjat godta att äta vanlig mat igen, för tillfälelt blir hon vansinnig av allt utom flaskan.

Nej, tillbaks till boken innan hon vaknar igen


Just nu:

Nattens bravader betod tydligen av att skutta neråt i sängen och dra kudden över sig som ett täcke. Och inte ett pip sedan vi gick och lade oss vid midnatt. Stora tjejen ♥


Sötisen i gåstolen

Här kommer ett par bilder som utlovat. Nu ska jag spela lite innan det är dags för sängen, imorgon blir det BVC, dags för vaccinationen

 

 Löfte

Jag lovar att det ska komma mer bilder imorgon, har massor i kameran men just nu är jag way to tired...
Så god natt alla underbara


Hemma

Nu är vi hemma igen efter en tur till biblioteket och ICA. Hittade det jag skulle ha på bibblan och kom nog ihåg allt jag skulle ha på ICA. Jag kom åtminstone hem med de böcker jag hade tänkt och två till, ett paket blöjor, fruktpuré till Tess och lite mat till oss.

Sedan var det ju lunchdags för Tess och där försvann en halv burk med spagetti och köttfärsås ner i ett nafs, första provsmakningen var med andra ord väldigt lyckad. Och till efterrätt fick hon apple och bananpuré, också en höjdare
Nu sover hon och jag ska steka ett par hamburgare till mig själv. Sedan är det dags att plöja ner sig i en av böckerna.


Bibblan, here we come

Nu ska jag klä på mig lite mer och sedan väcka Tess och gå ner till bibblan. En bok som jag vill låna (1 veckas-lån) skulle komma in igen igår så jag ska dit och försöka roffa åt mig den innan någon annan gör det. Dessutom har jag en annan som måste tillbaks idag, och en jag hade reserverat kom in igår.
Sedan är det bara till att vänta på och hoppas att de lyckas få hem några av de andra böckerna jag vill läsa

Det är snuskigt kallt ute (jämfört med hur det var i förra veckan) så det blir väl långbyxor och jacka idag istället för capribyxor och linne


Är det tänder på g?

Det känns som den enda förklaringen jag har på Tess skumma beteende idag.

Normal dag:

8: Vakna
8.30: frukost i form av ersättning
9.30: sova
10.30: vakna
11: lunch bestående av puré, fruktpuré och lite ersättning
12.30: sova
13.30: vakna
15: eftermiddagsmål i form av gröt och fruktpuré
17: sova
18: vakna
19: kvällsmat bestående av ersättning
21: sova för natten

Idag har allt varit upp och ner:

6.30: vakna
7: frukost
8: sova
10.30: vakna
11: mamma försöker ge lunch = misslyckas
12: mamma lyckas lura i fröken lunchen, dock ingen ersättning
13: sova
14: vakna
14.30: ersättning
15.30: gröt
16: sova
16.30: vakna
18.30: kvällsmat, inte ens hälften av normalt
19.45: somnar för natten

Allt är upp och ner, hon brukar vara som en klocka och aldrig den som tackar nej till mat men kvällsmaten skippade hon nästintill helt. När vi försökte ge henne så blev hon vansinnig. Måste vara täder på g känns det som, eller är det så här det ska vara nu?
Känns som att hon kommer vakna mitt i natten elelr fruktansvärt tidigt imorgon också när hon somnade så tidigt


Stoppa klockorna

Jösses så fort det går! Satt precis på golvet och busade med Tess och plötsligt försöker busfröt "rymma" från mig och verkade totalt ointresserad av mitt sällskap utan ligger istället och busar med sig själv.
Så nu sitter jag i soffan och tittar på Unga Mödrar, den ena tjejen har en liten dotter på ca 1 vecka, tänka sig att de är så små. Längtar verkligen efter nästa även om den jag har räcker väldigt långt, jag har ju världens finaste dotter. Men hon blir 5 månader i veckan!

Som sagt, tiden går så fruktansvärt fort


Nästan för dumt för att ens kommentera

Blir arg så jag kokar!!!


Samsovning eller ej?

Det ständigt heta ämnet samsovning lämnar väl nästan ingen förälder oberörd.
Personligen skulle jag inte känna mig bekväm med att ha Tess sovandes i våran säng jämt, både jag och Jimmy rör oss mycket i sömnen och Jimmy vaknar sällan av hennes skrik och bökande så jag oroar mig för att någon av oss skulle råka klämma henne i sömnen. Dessutom har hon börjat röra sig en hel del i sömnen och skulle hon sova hos oss nu så skulle vi nog få en och annan rejäl snyting också (jag får dessutom blåmärken väldigt lätt så jag skulle se ut som att någon misshandlat mig)

Men jag tycker att det är upp till var och en att bestämma hur man vill göra, jag är inte den som predikar om det ena eller andra. Nu är Tess så van vid att somna i sin säng att hon knappt kan somna i våran längre, på både gott och ont. Men för min del är det skönt att veta att hon kan slappna av och somna på egen hand i sin egen säng. Hon behöver inte ligga i min eller Jimmys famn för att somna utan det räcker att vi lägger henne i hennes säng med nappen och snutte. Ibland drar jag upp musikmobilen också. Självklart läser och sjunger vi för henne men vi behöver inte sitta bredvid henne, röra vid henne hela tiden osv för att hon ska kunna somna.
Sedan får hon självklart komma till våran säng och gosa med oss osv på morgonen.
När hon blir äldre så komme rjag absolut inte neka henne att sova hos oss, men hon måste gå och lägga sig i sin egen säng och somna där. Skulle hon sedan vakna av en mardröm eller liknande så får hon komma till oss.

Jag hade själv väldigt svårt att sova i min egen säng och sov alltid hos mamma och pappa, jag tror jag var ungefär 9-10 år när jag lärde mig att somna i min säng och sova själv


Bloggtankar

Är man hyfsat stor bloggare när till och med storbloggarna hittar in till ens blogg och kommenterar? Eller är man abra patetisk som hoppas?? :P

Och nej, det är inte en bloggare jag normalt sett läser


Hur är det tänkt att studenterna ska kunna klara sig?

Det har pratats en hel del om studenterna och CSN den senaste tiden. Bland annat har det pratats om att det finns fler fattiga (som lever under existensminimum) bland studenterna än ensamstående kvinnor med barn, och jag är inte ett dugg förvånad.
De flesta studenterna bor i närheten av skolan, och skolan ligger oftast i större städer där bostadspriserna är skyhöga. Merparten av studenterna vid högskolan här bor i studentlägenheterna i anslutning till skolan. Många av Jimmys kurskamrater bor där och hyran för en 1a på ca 31 kvm ligger på lite över 4000 kr, vi ger ca 5000 för en 4a i grannkommunen.
En heltidsstudent får ut ca 8000/månad varav merparten är ett lån, av detta går mer än hälften till hyran för många. Sedan tillkommer el, kurslitteratur, mat osv.

Alla svenska medborgare har rätt till ekonomiskt bistånd om de behöver, alla förutom studenterna. En student har inte rätt till hjälp från socialen eftersom en student inte anses vara tillgänglig på arbetsmarknaden och därmed inte anses göra vad h*n kan för att bli självförsörjande.
Sedan får man bara studiemedel mellan augusti och maj, i maj får man dessutom bara hälften av en normal månad, mao ca 4000. Man förväntas somamrjobba, vilket ju är helt rimligt. Men de allra flesta sommarjobbare jobbar juni-augusti (en heltidsstudent studerar ju på heltid även i maj så att jobba då är ofta komplicerat), och merparten av alla sommarjobbare får sin lön retroaktivt, med andra ord ingen lön i maj eller juni utan lönen kommer i juli först, och hur är det då tänkt att man ska klara att betala hyra för juni och juli?

Dags att se till att det blir en ordentlig höjning av studiemedlen snart tycker jag, höjningen i våras var ju löjligt liten med tanke på utgifterna en student har


Nyklippt gräs

Underbart, nu klipper fastighetsskötaren gräset utanför så det slipper se ut som den mest vanskötta trädgården i hela samhället utanför oss. Ska sätta mig på uteplatsen sedan och njuta av lukten av nyklippt gräs.. Och även av att inte ha ett hav med maskrosor på gräsmattan


Gårdagen i ord

Gudars sicken härlig dag jag hade igår. Först var jag på unga föräldrar och småpratade lite med de andra, Tess mumsade potatis, majs och kalkon och vi satt och pratade barnuppfostran, samsovning, mutor m.m
Sedan kom jag hem, Tess somnade som en stock i sin säng och jag satt och lyssnade på min senaste spellista på spotify. Innan jag vet ordet av kommer min mamma, hon skulle väl inte komma redan?! Men jo, klockan var närmre 2 och varken jag eller Tess var redo för att åka. Så det blev till att väcka lilltjejen och fixa en flaska till henne, vilken normal dag som helst skulle hon ätit gröt då men det hanns inte med.

Mamma skulle in till stan på privat sminkrådgivning på MUS (födelsedagspresent från oss) och jag och Tess skulle hänga med. Under tiden som hon var där så kikade vi (jag och Tess) runt lite i butikerna. Bland annat var jag inne på Telenor och frågade vad jag skulle kunna byta till för telefon om jag skulle välja att förlänga mitt abonnemang men slippa alla extra kostnader, konstaterade att det i princip bara fanns en telefon som är ungefär likvärdig den jag har som jag skulle kunna få gratis så jag får fundera på det, men sugen blev jag verkligen.
Sedan, när mamma var klar hamnade vi på HM's barnavdelning. Hittade jättefina somamrkläder så nu är Tess garderob utökad med fina linnebyxor, några t-shirtar och en härlig "klänning" med lila kortbyxor/trosor. Mamma hittade även ett par ljusrosa jeans i reahörnan, dock fanns de bara i tl. 74 men det blir ju lagom till slutet av sommaren, om inte tidigare.
Ett läckert nagellack blev det också, ska måla mina naglar med det sedan har jag tänkt mig.
Kom även hem med ett par örhängen från Glitter som jag suktat efter ett bra tag, sådana där stora pärlörhängen. Jag ska fixa lite bilder sedan så ni får se.

Sedan åkte vi till det andra köpcentret i stan och kikade på Kappahl (blev ett par "mamelucker" och en vit solhatt till Tess), Lindex blev det en jättefin klänning till henne. Och så blev det en sväng in på Cubus som resulterade i 3 linnen till mig.
Igår hade jag sådan ångest på morgonen för att jag inte hade några bra linnen/t-shirtar som jag kunde ha med mina leggins, ett problem som är fixat nu.
Dagen avslutades med varsin pizza och en glad tjej som fick gröt till kvällsmat istället.


Återupptäckt

Tess har prcis återupptäckt lekbågen som är till babysittern. Under en period var hon bara sur så fort man satte dit den och började skrika tills man tog bort den igen. Men idag så testade jag igen och nu sitter hon och leker med leksakerna som hänger där igen :)
Och i gåstolen går det undan, fast åt fel håll. Hon har inte kommit på hur man gör för att åka framåt ännu utan åker bara baklänges, men fruktansvärt roligt är det tydligen för hon skrattar och tjoar som en galning. Och i hoppgungan är det fruktansvärt roligt och full studs hela tiden... Med andra ord: dert var riktiga höjdar-inköp som gjordes i söndags


Matsnack

Vilket härligt väder vi har!! Självklart blir man glad när man vaknar och termometern säger att vi har 17 grader i skuggan och klockan är inte nes 9 ännu. Blir förhoppningsvis till att sitta på uteplatsen och lapa lite sol i eftermiddag. Leta fram något bra linne och bara njuta av att sommaren redan knackar på dörren.

Vi ska ta och gå upp till familjecentralen om en stund och sedan ska Tess få testa lite barnmat med kött i för första gången... Blir lite irriterad när man kikar i barnmatshyllan efter mat som är från 5 månader (då anser dietisten här att man kan börja introducera kött, fisk, fågel och ägg i barnets kost) och det inte finns en enda burk som är mat och inte frukt... Nestlé har tydligen ändrat sin märkning från 6 månader till 5-6 månader men ändå... Så igår köpte jag faktiskt en burk med potatis, majs och kalkon åt Tess (6 månaders-märkning). Det ska ju inte vara några problem, kalkon är ju fågel menar jag och potatis och majs har hon redan ätit. Av det på innehållsförteckningen var det bara kalkon som hon inte redan ätit...

Tänka sig, nästa vecka blir våran lillskruttis 5 månader, tiden går fort...


Tatueringsfunderingar

Jag har planer på att tatuera in Tess namn och födesledata någonstans, men jag vet bara inte vart eftersom jag gärna vill kunna tatuera in kommande barn namn och födelsedata på samma ställe. Hade funderingar på om det skulle göras som någon blomma elelr liknande, eller något träd där Tess namn och födesledata är en gren eller ett blomblad. Har en annan tatuering uttänkt till nacken och jag vill inte ha en tatuering i svanken, så vart satan ska man göra av den här? Axeln känns som att det är för nära den som jag ska ha i nacken... Tips mottages gladeligen :)


Oprah på tv

Tittar på Oprah. Handlar om en 7-årig liten tjej med barnschizofreni, och jag tycker så synd om föräldrarna. Det måste verkligen vara hemskt att ha det som de har det. Och jag tycker synd om tjejen, som visserligen inte verkar allt för besvärad men ändå så hemskt.
Och hennes bästa kompis träffade hon när de delade rum på barnpsyk, kompisen har paranoid schizofreni... Jag har aldrig ens tänkt på att barn kan lida av schizofreni, känns så otroligt orättvist...


Nya grejen just nu:

Mun-pruttar..

Började igår och har fortsatt hela förmiddagen idag, än så länge är det inte jättemycket men de blir kraftigare hela tiden och snart kommer det flyga spott överallt när hon sätter igång.
Min lilla busiga solstråle... :D


Fantastisk tävling hos LilyKlicka på bilden för att komma direkt till tävlingen


Gåstol eller inte

Jag vet att det finns väldigt delade meningar om gåstolar, vissa anser att de hämmar barnens utveckling och vissa anser att de främjar den...
Jag tror dock att många av de som tycker att den hämmar barnens utveckling med moitiveringar som "h*n glömde hur man gör allt annat" bara har barn som precis som Tess varit med att rulla är lata och bekväma av sig och bara tar det lugnt med vissa grejer en stund (som vår BVC-sköterska sa: "nu har hon bevisat att hon kan, då kan man fokusera på och fundera på hur man gör något annat istället")

Men vi köpte inte gåstolen för att det ska hjälpa hennes utveckling eller liknande, det är en leksak och inget hjälpmedel. Hon gillar den och då är det självklart för mig att hon får sitta i den då och då, dock inga långa stunder utan som mest ca 15 minuter i taget.
Tess är en väldigt aktiv 4,5-månaders tjej, hon tröttnar snabbt på att bara ligga på golvet eller sitta fastspänd i babysittern och med gåstolen får hon möjligheten att röra sig lite på egen hand där det är hon som har kontrollen, tyck vad ni vill och gör som ni vill med era barn och gåstolen så låter jag Tess använda sin, med måtta...


Babyproffsen-shopping

Nu har jag och Tess varit på Babyproffsen och köpt hoppgunga och gå-stol. Under 700 kr gick det på så jag är riktigt nöjd.
Hoppgungan har redan testats av fröken och fått MVG, hon log hela tiden och skuttade som en dåre. Ska ta och fixa så hon får testa gå-stolen också sedan.

Hon har för övrigt börjat förflytta sig på egen hand idag, huvudsakligen bakåt men jag tror att hon snart kommer börja krypa, hon vet vad hon vill iaf.


God morgon och dagens planer

Jaha, 1,5 h har man varit uppe nu, men inte en enda nattrunda för nappen eller liknande. Min fina tjej börjar bli stor verkar det som. Nu har hon precis ätit sin frukost och är på väg att somna igen, själv ligger jag i soffan och kikar på Vh1, världens absolut bästa musikkanal. Älskar verkligen deras blandning av stilar och tidsepoker, precis så som jag alltid gillat min musik.

Idag har jag tänkt åka in till stan och Babyproffsen, ska kika på en hoppgunga och gåstol till Tess, får se vad man kommer hem med, om något. Hoppgungan är högsta prioritet dock, tror verkligen att Tess skulle gilla att få sitta/stå och skutta.
Ska nog försöka få tummen ur och lägga upp annons på min gamla bäddsoffa, soffbord och tvbänk också. Borde kunna bli av med det med, och kanske även fågelburen och mitt första akvarium. Dessutom har vi en helt oanvänd fritös ståendes i ett köksskåp, vi har inte ens plockat upp den ur kartongen (Jimmy fick den i födelsedagspresent för två år sedan av sin pappa, jätteanvändbar om man lagar mycket friterad mat (amerikanskt eller asiatiskt) men det är inte riktigt våran grej). Tycker att man borde kunna få något för det med...


Värmebölja

Dagen började med ösregn och jag trodde det skulle bli en ganska kylig promenad, men ack så jag bedrog mig. 23 grader när vi gick hemifrån och 27 när vi kom hem ca 1 timme senare... Gick i bara linnet och svettades som en tok, men det var ganska skönt det med, men man är ju så ovan

Nu har min keyboard flyttat, ringde två stycken olika ida och den ena lade ett redigt skambud, den andra verkade betydligt trevligare och bjöd 1500, vilket jag från början tänkt kunde vara ok. Så den flyttade ca 3 minuter efter att de hade ringt, nu är jag i full gång med att kika på blocket efter en vagn som jag vill ha till Tess, men har inte hittat rätt ännu.

Nu ska jag iväg och köpa lite schampoo och lösgodis, härlig kombination va?


Underbara älsklingen

 

Så otroligt go' och glad min lilla tjej kan vara, blir alldeles varm när hon ligger och snackar sådär

Och visst låter hon lite som en hund stundtals ;)Hjälp!!!

Finns det någon som har ett bra knep på hur man filar sina naglar så man får en jämn och snygg form? Mina resulterar alltid i någon sned variant med vågor... Inte snyggt med andra ord, gud vad jag vill få ordning på mina naglar och mina hemska nagelband som alltid går sönder


Sovmorgon, typ

Vilken natt, och vilken morgon! Hade svårt att sova inatt med. Och på morgonen vaknade jag av att Tess låg och gnällde i sitt rum, bara det att när jagf kom in så låg hon och sov, nappen i munnen och gnällde antagligen i drömmarnas värld.
Så jag gick och lade mig igen, hörde henne börja tjoa lite där inne men tänkte att hon säger till om hon tröttnar. Och busungen somnade om. Strax efter 9 åt hon sin frukost idag...

Tyvärr vräker regnet ner idag också, känns inte så lockande att ge sig ut ppå promenad då men ut ska jag, med eller utan sällskap.


Fixat

Nu har den nya designen lagts upp, om ni inte ser den så tryck Alt+F5. Kommer fixa till det sista under kvällen och eventuellt morgondagenBloggdesign

Här på min blogg är det jag själv som står för designen. Jag fixar med koden och jag fixar med Photoshop och det är ingen idé att ni frågar om jag är intresserad av att ni ska göra en ny design åt mig, vill jag ha en ny så fixar jag det, ni är säkert jätteduktiga men ingen kan skapa den perfekta designen åt mig förutom just jag själv.

Jag hjälper er jättegärna med eran bloggdesign, helt gratis (än så länge.) Det jag behöver är era egna idéer på hur ni vill ha det, färgförslag, bilder osv.
Jag använder mig av Photoshop CS4 när jag gör designerna.
Så vill ni ha min hjälp så lämna en kommentar här så gör jag mitt allra bästa för att göra er nöjda.

Om ni är nyfikna och vill se en annan design jag är skyldig till (förutom min egen) så kika in hos Sofia, som för övrigt är mamma till en otroligt söt liten Cornelia.


Pojke eller flicka

Är det något fel på mig?? Jag har från flera håll fått uppfattningen att det är fel att önska sig ett specifikt kön på sitt framtida barn. Men jag tycker inte att det är konstigt att vi hoppas och önskar att vi får en pojke nästa gång, är inte det en dröm för de flesta? Att ha en av varje.
Jag tycker inte att det är konstigt att en flicka är närmre sin mamma och har mer gemensamt med sin mamma och att en pojke har mer gemensamt med sin pappa.
Nu har vi en underbar liten tjej och jag drömmer om att få en liten kille också när det väl blir dags för nästa, är jag en hemsk människa för det?

Men självklart blir vi glada oavsett om det är en pojke eller flicka, det är inte det det handlar om men att fantisera och drömma lite är det väl ändå inget fel på?


Nu händer det grejer

Förhoppningsvis kommer jag lägga upp den nya bloggdesignen under dagen, nu går det undan och framåt med den. Tänk att det ska ta sådan tid att få ordning på headern, när väl den är gjord så kommer ju allt annat som ett brev på posten :P


Vissa val är lättare än andra

Det finns människor som man rent instinktivt tycker om, människor som man känner är ärliga och öppna. Människor som man beundrar för deras styrka även när det är tungt. Människor som man saknar när de inte finns där men som ändå känns nära trots att man inte hör av dem.

Sedan finns det männsikor som är trevliga men som man känner döljer något, som känns småfalska och som bara finns där i bakgrunden och inte gör ett försök att visa en någon som helst uppskattning. Människor som nästan verkar förvänta sig att alla ska förstå direkt vad de menar och som blir sura om man inte gör det, och som själva inte förstår vad någon annan menar. Människor som man plötsligt upptäcker är försvunna från ens liv och som man inte direkt saknar.

Om man nu hamnar i en situation där man "tvingas välja" mellan en person från den ena typen och en från den andra är valet väldigt lätt och kräver inte mer än några sekunders fundering... Så jag har gjort mitt val, och jag har valt med hjärtat.


Beslutsångest igen

Självklart fastnade jag på blocket och kikade på barnvagnar bara för att... Det värsta är ju att den typen av vagn som jag vill ha inte är så värstans dyr, vi får se vad som händer. Fick för mig förut att jag ska försöka sälja min keyboard som jag fick när jag fyllde 20, den har i princip stått oanvänd sedan jag och Jimmy flyttade ihop för snart 2 år sedan och jag har ingen som helst idé om vart jag skulle ställa den nu. Den är alldeles för fin för att bara stå och samla damm i ett hörn så det blir nog till att lägga upp en annons på blocket sedan, och lägga upp en på min bäddsoffa, mitt gamla akvarium och ett gammalt soffbord. Håll tummarna för att det går hyfsat fort att bli av med det så kanske det blir en ny vagn åt lilltjejen snart... (Är ju sååå sugen på att köpa en sulky med fullt liggläge osv osv, mycketlättare att hantera och få plats med i bilen och hallen än vår stora kombivagn)


Så mycket man vill ha

Tänk så mycket det är man vill ha, just nu önskar jag mig

 • sol
 • värme
 • ny barnvagn (sulky/sittvagn)
 • hoppgunga
 • gåstol
 • ett par converse
 • snygga jeans (och snygga, slimmade ben och rumpa att stoppa ner i dem)
 • manikyr
 • pedikyr
 • smink i mängder
 • frisörbesök
 • att få gifta mig med min älskling
 • en privat tränare och kock som hjälper mig att träna ordentligt och äta nyttigt
 • en hund
 • eget hus
 • en miljon på banken
men man kan ju inte få allt här i livet


Söndag - nej torsdag morgon

Så var det ännu en av alla dessa röda dagar, känns som att det är ledigt nästan jämt stundtals, men Jimmy ska in till skolan och jobba ändå, deadline på måndag tydligen och då ska de ha ett spelbart spel att redovisa...

Själv har jag absolut ingen aning om vad jag ska göra, vädret är inte direkt promenadvänligt men jag kanske ska försöka ta en powerwalk runt spåret idag igen, se om jag lyckas lura med mig någon stackars sate, eller två ;)
Har dessutom den nedrans designen att fixa, måste få till headern bara, och allt annat men det rör sig långsamt framåt


När man inte ser...

Haha, tänk så fort det kan gå när man vänder ryggen till... Tess låg på rygg på sin filt på golvet i vardagsrummet i eftermiddags medan jag pillade lite i köket. När jag kom tillbaks några minuter senare låg busungen på mage...
Visst har hon rullat från rygg till mage ett par gånger men alltid fastnat med armen under sig, nu låg hon och gjorde sina små miniarmhävningar, och så  gjorde hon om det lite senare när jag satt bredvid. Så snart kommer det vara totalt omöjligt att själv bestämma hur hon ska ligga, tänk vad lätt det var de där första veckorna när man kunde lägga henne så som man ville att hon skulle ligga och veta att hon ligger kvar så 10 minuter senare...

Nä, nu blir det till att spela lite mer Sims 3, och så krypa ner i sängen... God natt


Bvc-besöket

Min lilla tjej har varit duktig nu :) När vi var på BVC idag för läkarbesöket så passade vi på att väga henne (var ju sagt att vi skulle försöka väga en gång extra för att se att hon ökar ordentligt) och nu har hon dragit iväg rejält minsann. Från att ha ökat drygt 500 g på 1 månad så har hon nu lagt på sig 445 g på bara två veckor, min stora tjej är numera en 7 -kilosklump :D

Och läkaren sa också att det är mjuk luftstrupe som gör att hon låter som hon gör. Vissa barn ahr en mjukare luftstrupe i början och några av dem producerar då mer slem dessutom vilket kan orsaka den rossliga andningen. Bör som sagt växa bort och jag tycker själv att det har börjat avta redan så det är ju absolut inget jag är orolig för.
Men min fundering är varför alla läkare jag träffat på här är av utländsk härkomst. Ingen pratar ren svenska, alla frågar sköterskorna om ord ibland osv. Det är inte det lättaste att förstå vad läkaren säger när han pratar danska blandat med svenska, eller något anant språk för den delan... Läkaren idag sa vad det kallas när barn har en mjukare luftstrupe men det gick inte att uppfatta det pga hennes brytning. Skulle vara trevligt att någon enda gång träffa en svensk läkare, bara för omväxlingen liksom


Och så somnade hon om...

Skruttisen somnade om efter sin frukost och den stora sötisen sitter och spelar lite Fifa innan han ska dra iväg ill skolan. Jag ska försöka ge mig i kast med att packa skötväskan så jag slipper göra det precis innan vi ska gå sedan,

En ovanligt lång natt blev det i alla fall, Tess somnade strax efter 19 och sov fram till 6.30 med ett pytteavbrott vid 3 där hon hade tappat nappen. Själv somnade jag ungefär vid 22... Känner mig verkligen lyckligt lottad som har en så okomplicerad dotter, jag vet att långt ifrån alla har det lika lätt som vi har och har haft.

God morgon alla


Dagens bestyr

Låpngpromenad blev det idag, med trevligt sällskap. Tog mig ca 1 timme och 20 minuter allt som allt.
Stegräknaren säger 5,4 km idag, 8458 steg.

Tess somnade tidigt efter en väldigt vaken dag, och imorgon ska vi omorganisera hennes mattider lite grann så att vi hinner i tid till läkarbesöket på BVC (för hennes andning ännu en gång). Förhoppningsvis kan jag ställa lite frågor om maten och även passa på att väga henne igen samtidigt.

Hoppas ni andra haft en bra dag, men nu ska jag bara ta det lugnt och slappa rejält resten av kvällen


Allmänt babbel och länklista

Just nu spelar jag Sims 3 här hemma och Tess somnade om efter att ha ätit dagens omgång med potatis- och broccolipuré.
Jag ska försöka ge mig ut på långpromenad sedan och så ska jag försöka fortsätta med min nya design som varit på g i över en månads tid nu, det går segt men det går framåt.
Jag ska ändra om en del och framför allt fixa en ordentlig länklista, så vill ni bli länkade så kan ni ju säga till så kikar jag in hos er, jag lovar inget men fastnar jag för er blogg så kommer jag garanterat länka.

Skapade en Facebook-grupp igårkväll där jag försöker samla alla som vill att vi ska få oss ett eget IKEA-varuhus i närheten och vilket gensvar jag har fått! Drygt 12 timmar gammal grupp och drygt 250 medlemmar hittills, dessutom en vänlig kommentar från en som sa att h*n ska se vad h*n kan göra åt saken... :) Me like


Morgoninlägg

Godmorgon på er, här hemma är jag den enda som är vaken vilket känns lite skumt... Känns ungefär som om det vore helg igen vilket det ju inte är riktigt ännu.
Tess ligger och sover på mage i sin säng med ena foten mot en av spjälorna i sängen, lilla knabollen.

Men jag ska kanske ta och fixa en rejäl flaska med mat åt henne (numera äter hon 235 ml till frukost och lika mycket till kvällsmat, 200 ml till lunch och eftermiddagsmålet då hon även får puré/gröt, mitt lilla matvrak, bara hoppas det hjälper att få igång hennes viktökning igen).

Ha en härlig tisdag med er, här är det gråmulet som attans..


Tävling hos Glimra Förlag

Glimra förlag har en tävling där man just nu kan vinna 5 stycken valfria böcker hos dem, exemplevis "Gravid fyll-i-boken", "Lilla Hjärtat-boken" m.fl.

Tävlingen hittar ni här

 

Jag älskar verkligen det jag sett av de böckerna, lite annorlunda mot många andra fyll-i-böcker och helt underbara presenter. Tänk vad glad man skulle bli av en sådan som någon fyllt i med en själv i åtanke... Vilka underbara minnen man skulle kunna spara i en sådan bok. Lite annorlunda och helt fantastiska, oj vad gärna jag vill vinna, skulle dock få beslutsångest men det tar jag gärna ändå ;)Tittut

Sista videoklippet för dagenHockeyfantasten

Någon kanske minns att jag skrev om att Tess var väldigt högljudd när hockey-slutspelet gick på tv och att jag skulle lägga upp en video på det... Nu har jag äntligen lyckats ladda upp den :)
Den är mörk men man ser henne och framför allt så hörs hon...

 

Kommer ett, kanske två videoklipp till under dagen, men nu ska jag gå och byta en bajsblöja på frökenVideouppladdning

Jag kämpar med att ladda upp lite videofiler så att jag kan lägga ut dem här, det går väldigt segt framåt kan jag meddela.. Men den första är klar!!

Så, här kommer ett litet klipp på en glad tjej som pratar med sig själv i babygymmets spegel

 

Filmen är någon vecka eller två gammal, tyvärrBilder från dopet

Alla bilder är klickbara


Dopet. Pappa Jimmy häller upp dopvattnet


Lilltjejen var visst ganska trött, därav skrikfesten i kyrkan


Presentöppning


Nappen är god den...


Presentbordet. Tack för alla fina presenter. Inte en enda dubblett, imponerande... :)


Familjen samlad, fin slemlobba som kom flygande där


Bjuder på min fulingmin, så kan det gå med "paparazzis" i krokarna när man försöker undethålla sitt barn


Tack så jättemycket Malin


Tess är stora tjejen

Gudars alltså, har verkligen inte haft någon lust att blogga de senaste dagarna...
Ska försöka lägga upp lite bilder från dopet sedan och även försöka ladda upp lite videoklipp på Tess (om sajten vill som jag vill idag).

Igårkväll körde vi hårdträning här hemma, Tess testade att sitta sjäv utan stöd så hennes personliga rekord ligger numera på 1 minut, stor tjej ju!
Och hon mumsar i sig gröt med stor aptit för att sedan äta rejält med fruktpuré och avsluta med en normal flaska ersättning, bottenlös?? För tillfället består smakisarna till lunch av potatis- och broccolipuré. Jag själv gilalr inte broccoli och tycker den luktar hemskt men hon äter med gott humör ändå. :)

Lillskrutten ligger fortfarande och sover i sitt rum så jag ska roa mig med att spela lite Sims 3 tills hon vaknar. Verkar som att hon tar sovmorgon idag efter att ha fått mig att springa upp flera gånger vid 3-4 i natt


Rasande takt

Hur fort ska allt gå nu då? Känns lite som att allt händer på en gång. Första natten i eget rum och nu äter Tess full ranson med gröt utan problem, och hon drack vatten till utan att klaga som hon gjort tidigare. Med andra ord: ½ dl banangröt, x antal skedar med mangopuré och vatten att dricka var tjejens eftermiddagsmål idag.

Min stora fina tjej, tur att hon inte fått första tanden och börjat krypa ännu, men innan jag vet ordet av så flyttar hon väl hemifrån


Första natten

Första natten i eget rum gick kanonbra, vid 4.30 vaknade jag av att lilltjejen skrek efter nappen, så upp och ge henne nappen sedan sov hon lugnt fram till 7. Med andra ord en riktigt bra natts sömn för oss alla 3.
Rummet var väldigt spännande att titta på, mängder med fina grejer tyckte hon (bokhyllan är ju full med gosedjur).


Tess sovrum

Tog lite bilder på Tess rum igår, har ju inte visat hur det blev (huvudsakligen eftersom det inte varit klart, fortfarande inte helt men närmar sig ett slut)

Knasunge ♥

Tess låg och brottades med kudden och snutte när jag lade henne i sängen, och så somnade hon så här:

 

Hon har blivit väldigt mycket för att rulla till hälften, så benen har rullat helt men hon ligger typ på sida med överkroppen... Och underbar vinkel på fötterna ;)

Jag vände på henne, under lite protester, och lade på henne täcket igen så nu sover hon gott på rygg istället.Stor flicka

Tess ligger och sover... I sitt eget rum, min stora tjej.
Hittills har det gått problemfritt och jag tror inte det blir några problem, men jag kommer sakna att se henne det sista jag gör innan jag somnar och att mötas av hennes underbara leende så fort jag sätter mig upp i sängen på morgonen. Men jag tror att det är bäst för både hennes och min sömn, det värsta som kan hända är ju att hon får flytta tillbaks in i vårat rum igen...


Hmmm

Jag sitter och funderar på en sak, vet inte hur jag ska göra men är ganska sugen på att fortsätta med det som jag påbörjat... Ni får veta mer om det blir av och just nu lutar det mot det...


Framtidsfunderingar

Haha, hon somnade visst om igen, lilla busungen. Så maten fick vänta lite, när hon vaknar ska vi äta och sedan ge oss i kast med att gjuta ett hand eller fotavtryck. Blir nog en promenad i det fina vädret också, har en bok att hämta på bibblan.

Det är fantastiskt hur rastlös man kan bli ibland när man sitter hemma... Började faktiskt kika runt på lediga jobb och såg några som jag är sugen på att söka, deltids/timjobb varav det ena eventuellt kan bli mer i framtiden... Jag är så oerhört sugen på att joba igen, är nästan 1,5 år sedan jag jobbade något senast. Så förhoppningsvis kan jag få chansen att jobba lite timmar iaf i höst eftersom Jimmy toligen inte kommer ha jättemycket i skolan under den perioden, sedan är ju tanken att Tess ska skolas in på dagis någon gång i vinter/vår. Får jag ett timjobb så kan vi ju spara in på några föräldradagar också vilket skulle kännas skönt...


Ska man eller inte??

Hmm, ska man våga sig på att låta Tess flytta in i sitt eget rum idag? Hon sover ju hela nätterna nu och det känns som att hon skulle kunna klara det. Jag får nog fundera lite till under dagen och se vad Jimmy tycker när han kommer hem.

Nu vaknade fröken ur sin förmiddagssömn så nu är det dags att byta blöja och kläder och sedan ska hon få lite grötpudding m. grönsaker, en riktig höjdare om man ska tro hennes beteende när hon äter.


Skriva presentlista

Nu ska jag sätta mig och skriva upp en lista på vad som Tess fick från vem igår, när minnet fortfarande är hyffsat fräscht.
Igår gick vi och lade oss vid 21.30 allihop, helt slut kände vi oss både jag och Jimmy, men Tess var ganska pigg och vaken hela kvällen också.
Finns redan nu några bilder på Malins blogg


Helt slut, men nöjd

Då var Tess döpt... Blev en lång och extremt intensiv dag så nu ska vi bara slappa i soffan och göra absolut ingenting alls.
Tess var trött under själva dopet så hon skrek på ganska bra, och passade på att dra prästen i skägget. Sedan bjöds det på smörgåstårta och kokt korv med bröd, allt gick åt och alla verkade väldans nöjda (fick till och med lite beröm för att vi tänkt på att ha korv med bröd till barnen). Vi har dock MÄNGDER med tårta kvar, jag gjorde bara två chokladtårtor igår, och ahr lite mer än en hel kvar nu. Och det blev massor med kakor och bullar över också.

Alla verkade trivas bra, inga konstigheter mellan våra respektive släkter osv. Bilder kommer så fort jag får hem dem (Malin skulle bränna alla på en skiva och skicka sa hon, ca 200 bilder tror jag det blev.)
Tess har knappt sovit något idag så jag hoppas på en grymt bra natt

Alla var ganska imponerade efter presentöppnandet också, massor med paket men inte en enda dubblett, riktigt bra gjort måste ju sägas. Så nu har fröken massor med fina halsband och andra klassiska doppresenter. Fick även ett gipsset som vi ska ge oss i kast med imorgon eller så. Precis vad vi ville ha, hennes rum kommer bli kanonfint med alla fina presenter hon fick idag..


Galet...

Dagen har varit smått galen, och det gäller nog för hela veckan egentligen. Imorgon ska mängder fixas, allt som ska med till kyrkan ska packas (kakor, bullar, tårtot, servetter, dukar, blommor). Blommorna ska plockas först dessutom. Och så ska jag duscha, sminka mig och fixa lite med mig själv, Tess ska duscha osv osv. Allt detta innan 11-tiden. Får inte glömma att hämta smörgåstårtan på ICA heller, och ta med korven och korvbröden till barnen.
Ska bli trevligt dock, massor med folk känns det som.Just nu:

Bakar tårtor

Om två timmar: bakar antagligen fortfarande tårtor, har jag tur försöker jag måla naglarna

RSS 2.0