Bvc-besöket

Min lilla tjej har varit duktig nu :) När vi var på BVC idag för läkarbesöket så passade vi på att väga henne (var ju sagt att vi skulle försöka väga en gång extra för att se att hon ökar ordentligt) och nu har hon dragit iväg rejält minsann. Från att ha ökat drygt 500 g på 1 månad så har hon nu lagt på sig 445 g på bara två veckor, min stora tjej är numera en 7 -kilosklump :D

Och läkaren sa också att det är mjuk luftstrupe som gör att hon låter som hon gör. Vissa barn ahr en mjukare luftstrupe i början och några av dem producerar då mer slem dessutom vilket kan orsaka den rossliga andningen. Bör som sagt växa bort och jag tycker själv att det har börjat avta redan så det är ju absolut inget jag är orolig för.
Men min fundering är varför alla läkare jag träffat på här är av utländsk härkomst. Ingen pratar ren svenska, alla frågar sköterskorna om ord ibland osv. Det är inte det lättaste att förstå vad läkaren säger när han pratar danska blandat med svenska, eller något anant språk för den delan... Läkaren idag sa vad det kallas när barn har en mjukare luftstrupe men det gick inte att uppfatta det pga hennes brytning. Skulle vara trevligt att någon enda gång träffa en svensk läkare, bara för omväxlingen liksom


Tänk på vad det är ni skriver i kommentaren.
Alla rena Bloglovin'-förfrågningar och reklam-kommentarer tas bort, och alla trakasserier/kränkningar o.dyl polisanmäls (tänk på att även anonyma kommentarer har en ip-adress)

Dubbelkolla gärna er eventuella hemside-adress och att ni inte publicerar anonymt (om det inte är det ni vill göra)
Kommentarer
Skrivet av: Cajsa

Vilken fin blogg du har :) Håller med om det där med läkarna, vissa är nästintill omöjliga att förstå :S

2010-05-12 @ 16:42:44
Blogg/hemsida: http://cajsing.blogg.se/
Skrivet av: Johanna - mamma till Leia

Jag håller helt med dig! Vi vill knappt åka till barnkliniken för man förstår inte vad läkarna säger och får ständigt fråga "va?" och man vet inte vad dom undersöker.. vi litar inte på dom. Därför är det så skönt på bvc där vi går hos en helt vanlig Svensson liksom :) Va skönt att lillan blivit så stor nu!

2010-05-12 @ 17:13:12
Blogg/hemsida: http://johannaostblom.blogg.se/
Skrivet av: Miiqa

Det är inte lätt alltså! Utländska läkare kan bli jätteknivigt.



sv: Hade du saknat mig? Vad gullig <3

2010-05-12 @ 19:16:20
Blogg/hemsida: http://mariiqa.blogg.se/

Lämna en kommentar till inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din hemsida/blogg:

Vad har du att säga?:

Trackback



RSS 2.0