Som man bäddar får man ligga

Såg att Tony Olsson vill få sitt livstidsstraff tidsbestämt och dessutom har uttalat sig om att det är inhumant med ej tidsbestämda straff. Personligen känner jag bara att det är så jävla löjligt uttalande av någon som gjort något så inhumant som att kallblodigt mörda 2 poliser, jag tycker att livstid ska vara livstid och att komma och snacka om att det är inhumant att inte veta hur länge man ska sitta inlåst när man har mördat någon är bara korkat.
Hoppas innerligt att han inte får sitt straff tidsbestämt och att han verkligen får sitta av ett LIVSTIDSstraff


Det trodde jag ju inte

Mindre än 20 dagar till BF, det trodde jag typ aldrig skulle hända. Imorgon är det juni dessutom, känns jättekontsigt på något vis, det var ju vinter alldeles nyss.
Jag ska fixa ny magbild också, men det får bli imorgon när jag varit hos frissan, skulle egentligen vilja ha hjälp av någon men får fixa det själv som vanligt, blir aldrig nöjd dock ;) Ska fixa någon bra bild på Tess, eller aksnke Tess och mig tillsammans som Jimmy ska få att ha på jobbet (han pratade om det i helgen så jag får ju fixa det åt honom).

Sitter och äter på gårdagens rester just nu, har så ont i tungan att jag inte får i mig så mycket som jag egentligen skulle vilja men bättre än ingenting. I övrigt är det tvätt som gäller idag, ska byta lakan och ha mig och så håller jag på att ändra om i hallen så att vi får in nya vagnen som förhoppningsvis kommer idag eller imorgon. Lite boar-instinkt börjar hitta hit åtminstone. Önskar jag hade energin för att ställa mig och baka bullar också, nästa vecka kanske? När Tess är på dagis...

Svammel, vilket tråkinlägg detta blev.


Alone again

Så var det måndag igen, känns riktigt tungt efter den här helgen men bara ett par veckor till, sedan får jag ha min Jimmy här hemma i 2 hela veckor.
Ibland slår det mig verkligen hur tufft det är att ha honom i andra änden av landet hela tiden och just nu så är jag en vandrande hormonbomb så det känns ännu värre. Den här helgen har jag känt mig ganska mycket som för 3 år sedan ungefär, lite mer än så faktiskt, den där tiden då man var så löjligt nyförälskad. Det känns riktigt tungt att inte ha honom hemma, att inte kunna krypa in i hans famn varje kväll när man går och lägger sig. Och det är klart jag funderar på hur det påverkar Tess, hur hon upplever det att pappa plötsligt är hemma några dagar för att sedan vara försvunnen igen när hon vaknar en morgon. I helgen har det verkligen märkts hur mycket "pappas tjej" hon verkligen är, hon har sprungit efter honom som en hund och har han gått in i ett annat rum har hon stundtals blivit helt förkrossad över att pappa är borta.

Det är riktigt påfrestande att ha det så här, att inte få vara en normal familj där pappa kommer hem på kvällen, man sätter sig ner och äter middag tillsammans och får busa och leka ihop. Jag längtar verkligen tills vi får bo ihop som en familj igen, jag tror att vi alla skulle må bra av det.

Det var nästan så jag trodde att jag skulle få ha honom hemma redan nu, under helgen har jag haft ganska mycket värkar och kraftiga dessutom. Alvedon har liksom inte bitit på dem utan de har fortsatt lika starka trots att jag tagit 2 alvedon. Sammanlagt är det nog nästa 7 timmar med relativt regelbundna och starka värkar, så pass att jag verkligen fått fokusera på andningen men sedan har de dött ut. Vi trodde ett tag att vi skulle få en morsdag-bebis men Knyttet ville visst retas och förbereda mig bara. Nu hoppas jag att det dröjer en vecka till åtminstone, men sedan så är det verkligen fritt fram. Jag har fortfarande svårt att tänka mig att vi snart är en familj på 4, tänk att jag får dela det finaste som finns med värdens mest underbara kille. (Ja, jag känner mig sådär fruktansvärt kär just nu)


Från dålig till en av de bästa

Idag började som en dålig dag, vaknade ur en dröm där Jimmy hade huvudrollen och saknade honom så enormt mycket att jag grät helt hysteriskt under ett par timmars tid (i intervaller tack och lov). Är så glad att jag har världens underbaraste dotter som bara kom fram och pussade och kramade mig när jag var så ledsen, sedan hukade hon sig ner och tittade på mig för att bryta ut i ett jätteleende. Vem kan vara ledsen då?
Kikade sedan på sj.se hemsida om de hade några sista minuten-biljetter som skulle kunna passa men den enda jag hittade var på ett tåg som gick 17.10 från t-centralen och Jimmy slutade kl. 17 så det var ju omöjligt. Kändes verkligen som att det skulle bli en usel dag just då, ville ju bara få hem honom, hålla om honom och gömma mig i hans famn.
Sedan ringde mamma och frågade om vi skulle med in till stan, blev ganska många timmar till slut men bra tidsfördriv. Köpte kläder både till Tess och till Knyttet och hittade lite annat jag behövde inför förlossningen (hårband, hårsnoddar, småflaskor med schampoo, balsam och duschcreme som ska ner i necessären) och så en del mat så klart. Tess fick även en ryktborste så att hon kan hjälpa mormor med hennes nya häst, det ska ju börjas i tid ;-)

När vi väl kom hem så kunde jag inte låta bli att kika på sista minuten-biljetterna igen och till min stora glädje hittade jag en avgång 20.10 som bara kostade ca 300 kr, så nu sitter min stora älskling på tåget på väg hem. Vi ska in och möta upp honom om 2 timmar och sedan ska jag njuta hela helgen av att ha de två personer jag älskar mest i världen här hemma. Så nu ska jag faktiskt ta och göra mig lite fin inför kvällen, småsluskig som jag känner mig nu när jag svettas som attans kring magen


Shoppingtur

Har varit inne i stan med mamma och Tess idag, köpt lite mer kläder till Knyttet som ska tvättas och packas ner för att följa med in till förlossningen sedan.

Allting är köpt på H&M


Ovärt men skoj

Kan bara säga att jag haft riktigt jävla roligt i morse, helt ärligt. Med vissa människor behöver man inte göra något egentligen för att de ska ge en stor underhållning och många skratt :)
Lättroad kanske men vad fan, guldkorn!!!


Mer om min oro

Jag har som sagt börjat "oroa" mig över att Knyttet kommer vara stor. Tess var ju över medel med sina 4090 g och min uppfattning är att andra barnet ofta är större än första. Utöver det är magen större denna gången och det känns verkligen som att hela magen är full med bebis, något jag aldrig upplevde med Tess.
Jag är dock inte orolig för att föda ett stort barn, det har jag ju gjort innan och jag tror mig ha ett ganska rymligt bäcken så att h*n ska fastna eller liknande är jag inte så rädd för men det känns inte som att det är så jättenyttigt för barnet att väga 5 kg vid födseln kanske... Och så är jag ju en sådan som vill ha en nyfödd, inte en 3 månaders-bebis från start.
Den enda respons jag egentligen fick förutom det mycket sena tillväxtultraljudet var att om det skulle visa på att Knyttet väger ca 4500 vid bf så låter de mig väl inte gå över 2 veckor, nej det får man fasen hoppas att de inte gör. Men vad de skulle göra om det då visar sig att Knyttet väger närmare 5 kg redan innan bf, vad fasen ska de göra då? Då har det ju redan förlorat sitt syfte för mig.
Kan inte låta bli att tänka på det avsnittet av En Unge I Minuten där en var inne för igångsättning i v.37+2 och ut kom en kloss på närmare 4500 g, vart fan hade det landat om hon gått tiden ut? Barnen lägger ju på sig ca 150-200 g/vecka i slutet så 3 veckor till för hennes del hade ju kunnat resultera i nästan 5,5 kg bebis istället.
Känner mig väldigt besviken på det bemötande jag fick, vet inte om jag ska ringa till bm-mottagningen här igen imorgon bitti och höra med dem, 3 dagar innan bf känns helt värdelöst på något sätt, det är ju nu jag mår dåligt och inte klarar att göra allt det jag vill kunna göra egentligen för Tess eftersom oron tar upp för mycket energi


Det blir aldrig som man tänkt sig

Den här eftermiddagen blev inte som jag hade tänkt mig riktigt. Tess hade inte sovit på dagis utan bara tjoat och busat istället så när vi kom hem slocknade hon direkt. Jag hade ju tänkt att hon och jag skulle busa, leka och bara försöka ha kul, känner jag henne rätt så kommer hon sova till strax efter 16 och då är det ju dags att börja med middagen istället.
Känner mig ganska besviken i övrigt idag, har till slut lyckats få en tid för att göra en viktuppskattning på Knyttet då jag börjat få en jobbig, gnagande oro över att h*n kommer vara stor, föga lugnande dock att få en tid 3 dagar innan bf, alltså 15 juni. När helgen väl är över ska jag börja göra allt möjligt för att försöka få igång förlossningen i förtid bara för det, jag vill inte behöva gå med den här irriterande känslan hela tiden utan jag vill få njuta av min lill* älskling och kunna njuta fullt ut av min stora älskling, världens finaste lilla tjej.


Tvättdag

Håller på att tvätta det jag kan på vår gamla Brio-vagn för tillfället, och så all annan tvätt som vi dragit på oss (blev ju inget tvättat förrförra veckan när jag låg med magsjuka och det byggs ju på en del under veckorna om man säger så).
Ska ner och hänga upp det som är i maskinerna nu och dra igång två nya, sedan ska jag äta resterna av gårdagens middag och kika på lite One Tree Hill-avsnitt innan det är dags att hämta Tess på dagis och bege sig till barnmorskan. Har en timme mellan att Tess slutar på dagis och bm-besöket så det blir nog en sväng in på ICA och handla däremellan för att fördriva tiden, känns väldigt onödigt att åka hem emellan för man hinner ju ändå inte göra något här hemma under tiden.

Konstaterade i alla fall att jag måste fixa lite fler påslakan till vagnen och babykorgen, hade visst bara 3 olika påslakan och det räcker ju inte långt...


Hormonflod

Kikade precis på bilderna från förra veckan på dagis hemsida och började stortjuta. Hur fasen har jag lyckats skapa något så fint som Therese? Det känns liksom overkligt och smått omöjligt, och kommer jag lyckas med samma sak den här gången? Kommer Knyttet vara lika ofattbart fin och underbar som sin storasyster?
När jag var inne i Tess rum igårkväll innan jag skulle sova och bara kikade på henne så hände samma sak, hur fasen gick det till? Hur kunde jag få en så otroligt fin dotter???
Det känns verkligen att hormonerna rusar runt som en flock vildhästar för tillfället, säkrast att gå och lägga sig så de får en chans att lugna ner sig


Som en mört

Yay, jag börjar faktiskt få lite energi igen. Hela helgen har jag känt mig piggare än på år och dar och det verkar hålla i sig hyfsat. Trist att det förstörs lite av illamåendet och alla förvärkar men man kan väl inte få allt här i livet.
Ska ta och börja packa bb-väskan nu tänkte jag, och sedan sätta mig med min stickning så jag har en chans att bli klar. Har redan hunnit fixa med disken och plocka i vardagsrummet nu på förmiddagen, och så tagit ett varv med dammsugaren. Det är fasen mer än jag hinner på en hel dag annars med den ork jag har.

Imorgon är det tvättdag och så h jag tid hos barnmorskan så det blir fullt upp då med, nu börjar det ju bli mycket förberedelser inför förlossningen som ska ordnas. Måste röja upp bredvid min säng, slänga ut den halvdöda svärmorstungan bland annat så jag kan få plats med korg/vagga till Knyttet där och börja bädda i ordning snart. Får bli när Jimmy kommer hem nästa gång, han skulle se till att få med sig en korg som hans småbröder haft så jag kan få ordning på den biten. Vagnen ska förhoppningsvis komma denna veckan så jag ska röja ordning i hallen också så vi får plats för den. Och så ska jag tvätta allt jag kan på den gamla vagnen och försöka få ett par hundralappar för den. Nejdå, jag har inget att göra ;)


Mycket avklarat

Det har minst sagt varit en späckad förmiddag... Först tog vi en sväng till bilprovningen, bilen är numera laglig igen :D Åtminstone om man bortser från att ena halvljuset tydligen gått sönder, tack och lov ganska lätt åtgärdat.
Sedan åkte jag och Tess vidare till Elgiganten för att kika lite på tvättmaskinen jag tänkt att vi ska köpa sedan, fick åtminstone bekräftat att det var extrapris men att ordinarie pris bara är 1990 så det är helt ok ändå, behöver ju inte ha något avancerat bara den klarar att tvätta våra kläder så jag slipper krångla med tvättstugan varje gång sedan. Två småbarn och tvätta max en gång/vecka är ingen höjdare, speciellt inte närman är ensam med barnen. Verkar vara en helt ok maskin ändå utifrån varudeklarationen och vad jag kunde se på den, verkade lättanvänd framför allt.

Sedan blev det en tur på MAXI, eller vi började faktiskt på Lindex, behövde ju köpa hjälmmössa till Knyttet så det blev en blå och en rosa, så får jag lämna tillbaks den som inte "passar" sedan, sedan blev det MAXI. Nu har jag handlat så vi ska ha så vi klarar oss fram till löning på onsdag hoppas jag. Ikväll blir det tacogratäng och sedan så har jag lite olika alternativ att ta under resten av helgen och kommande vecka. Blir dock alltid dyrare än man tror när man ska handla känns det som... Ska bli betydligt bättre på att hålla koll på matpengarna nu, det har jag lovat mig själv och det tänker jag verkligen försöka hålla. Så jäkla svårt ska det ju inte vara!!!

När vi kom hem så somnade Tess direkt, så trött och grinig liten tjej så det var inte klokt, men det tackar jag för. Att gå i affärer med tjockismagen är inget kul längre...


Vi är inte så stora i det hela

Tänk vad vissa händelser kan få en att känna sig liten och ödmjuk. Hur man kan gå från att ena dagen känna sig smått oövervinnerlig till att nästa plötsligt känna sig så väldigt mänsklig, och framför allt, dödlig...
Det är ju en självklarhet att människor dör varje dag, och det är inget man liksom reflekterar över, men så en dag så inser man att man själv inte är så jäkla stor heller, att det lika gärna skulle kunna varit jag.

I förmiddags fick jag höra att en klasskamrat från högstadiet omkom i en bilolycka igårkväll. En kille som jag egentligen inte har mer gemensamt med än att vi gick i samma klass i 3 år, inga direkta minnen eller liknande men samtidigt en person som man ju pratat med under de åren, som man både skrattat med och åt och jag såg honom senast i förra veckan när han åkte förbi. Och nu plötsligt är han borta. Det är som sagt ingen person som stått mig nära, ingen jag haft någon som helst kontakt med sedan vi slutade 9an men han är lika gammal som mig, någon jag "kände" och så finns han inte längre.
För visst är det väl så, det är bara gamla och sjuka som dör, det händer aldrig mig eller någon jag känner. Men så händer det någon som man "känner", någon som är lika gammal som en själv, en ung och frisk människa som rycks bort från alla som han älskar och som älskar honom. Jag må bara vara 23 men det skulle kunna vara jag som omkommer i en bilolycka imorgon, nästa vecka eller när som helst. Det skulle kunna vara någon av mina nära vänner, min älskade Jimmy eller någon annan som man liksom föreställer sig alltid kommer finnas där.
Plötsligt är man som sagt väldigt liten och sårbar. Och samtidigt ser man hur hela världen fortsätter precis som vanligt, det känns ganska surrealistiskt att någon plötsligt är borta och ändå fortsätter jorden att snurra, alla gör det de alltid har gjort och världen är precis som vanligt för i princip alla...

Vi är inte så stora, vi är inte odödliga utan kommer alla försvinna ur detta liv någon gång, det kanske är dags att börja inse det och faktiskt leva idag och inte om en vecka. Vi vet aldrig hur länge vi kommer leva, och det är väl väldigt skönt egentligen för undra just hur man skulle bete sig om man visste att exakt det datumet kommer jag vara död. Skulle man göra någonting alls med livet eller skulle man bara sätta sig ner och vänta helt apatisk på det oundvikliga?



"Kommentarsmiss"

Fick en "lång" kommentar tidigare idag som jag tänkte svara på men tyvärr hade den som skrev kommenterat anonymt (jag vet vem du är men jag har noll koll på ev. mail eller bloggadress)... Antiklimax? ;) Nej, men helt ärligt, släng iväg en kommentar så jag kan svara. :)

Har halvsovit bort de senaste dagarna och resten av tiden har jag och Tess busat eller gosat så allt annat har verkligen inte blivit prioriterat. Ska försöka skärpa till mig men med bara en ynka månad till BF så känns det som att tiden och orken inte finns riktigt, hoppas ni förlåter mig och härdar ut.
Är fruktansvärt less på att vara gravid nu i alla fall, hoppas att Knyttet verkligen vill komma när det är beräknat och inte väntar ytterligare ett par veckor, det orkar jag nog inte med.
Har denna gången råkat ut för något som känns väldigt skumt. Jag har knappt fått några nya bristningar, vissa av de gamla har blivit lite längre men inte mycket, däremot har jag fått småsår i de gamla, som små, små rivsår. Känns jätteskumt att få rivsår i bristningarn utan orsak, verkar nästan som att det är det yttersta hudlagret som går sönder denna gången och inte de inre :O



Uppdaterar listan och ber om ursäkt

Ska ta och uppdatera gissningslistan nu tänkte jag, några fler har ju trillat in ändå. Fortsätt gärna komma med era gissningar här

Sedan tänkte jag passa på och be alla om ursäkt för att jag är så dålig på att svara på kommentarer numera. Generellt har jag blivit usel på detta med att läsa bloggar och att kommentera är jag ännu sämre på. Att svara på alla kommentarer jag får har varit prioriterat förut men nu hinner och orkar jag inte riktigt med det, jag läser varenda en och blir lika glad för dem alla (förutom spamkommentarerna som jag personligen raderar och även blockerar ip-adresserna på) men just att svara blir liksom skjutet på framtiden hela tiden.


Ny vecka, nya tag

Så var det måndag igen, inte för att det är så stor skillnad mot andra dagar men det innebär att ännu en vecka är avklara åtminstone, snart får jag ha min stora älskling här hemma ett tag igen.
Tess är på dagis, ska gå iväg och hämta henne om ca 40 minuter, och jag har varit iväg och fixat bromsen på bilen så vi kan ombesiktiga den på fredag. Nu ska det inte vara något fel på den, förutom att den inte gått igenom besiktningen och därmed har körförbud tills det är avklarat. Rosten är åtgärdad och bromsen ska vara fixad som sagt... Utöver det känns det som att jag inte hunnit med så jättemycket, diskmaskinen är igång och jag har rotat fram både antennkabeln och lådan med babysängkläderna o.dyl.

Tänker nog ta med mig all pant när jag går till dagis sedan, bli av med den och handla lite till ikväll och så jag själv har någon frukost hemma i morgonbitti.
Har varit halvt däckad hela helgen efter magsjukan, trötthetsattacker konstant och igår sov jag 2 timmar mitt på dagen när Tess sov sin middagslur (en snäll tjej som sov 3 timmar igår faktiskt). Dessutom verkar mitt illamående ha kommit tillbaka, inte sjukdomsrelaterat utan snarare graviditetsillamående vilket jag ju gärna hade sluppit även de sista veckorna... Det börjar bli bökigt att hitta en bra sovställning numera, på rygg funkar ofta bäst, men så kommer en illamåendevåg och man måste slänga sig över på sida för att det ska försvinna, dock måste man lyckas välja rätt sida numera för det är oftast bara ena sidan som funkar att ligga på för att det ska gå över. Det är tur att foglossningen inte känns av längre så jag är hyfsat snabb på de rörelserna

Nej, nu ska jag leta pantflaskor, packa ner ett par mamamshorts som jag köpte på tradera men som tyvärr var för små och som jag nu sålt vidare och sedan börja vandra mot dagis


Aldrig mer

Såja, nu är det återhämtningsdag då. Somnade strax efter 20 igårkväll och vaknade vid 8 i morse vilket helt klart behövdes... Idag mår jag bra förutom blodtrycksfall och extrema trötthetsattacker där det känns som att jag ska somna på stört.
Är glad att jag inte spytt sedan strax efter 8 i går morse dock, har ingen lust att göra det igen någonsin, absolut inte som höggravid. Hela natten till igår hade jag så enormt mycket sammandragningar pga spyorna att jag trodde jag skulle dö eller att förlossningen skulle dra igång. Och när sammandragningarna väl släppte efter lite så sparkade Knyttet så pass att jag fick en ny spyattack. Mamma hämtade Tess på morgonen så hon fick vara hos dem och leka och busa hela dagen medan jag försökte återhämta mig. Lyckades sova ungefär två timmar och när jag vaknade efter den sömnen hade jag sådan enorm muskelvärk i hela kroppen att jag bara ville gråta. Försökte lindra genom en varm dusch men det resulterade bara i mer sammandragningar (sjukt nog) så till slut tog jag mig ett glas blåbärssoppa och två alvedon och lade mig i sängen igen, då äntligen släppte sammandragningarna och muskelvärken dämpades så jag började känna mig som en människa.

Nej, magsjuka och höggravid är ingen trevlig kombination, verkligen inte så nästa gång jag har magsjuka så skippar jag gärna att vara gravid och vice versa, det är jobbigt nog var för sig.

Ska försöka komma iväg till affären sedan, köpa lite mjölk och lite yoghurt. Tvivlar på att jag orkar få i mig någon mat direkt idag så det får bli ett par barnmatsburkar till Tess också, ska nog försöka få lite vila innan dess dock


Nu var det min tur

Idag är det min tur att vara sjuk, magsjuka från helvetet som slog till vid 2 i natt.
Mamma hämtade Tess vid 9 så jag skulle få en chans att vila och så att Tess skulle få ha lite roligare sällskap än sin jobbiga morsa


Älskade lilla vän ♥

Undra just vad som är fel med min prinsessa... Idag hade hon spytt på dagis och tydligen varit slöare än normalt och sedan vi kom hem har hon spytt tre gånger till. Jag tror faktiskt inte att det är magsjuka, det har inte varit någon riktig diarré utan bara löst och mycket (trevligt, jag vet) och hon har varit ganska normal mellan spyorna och sovstunderna.
Har en liten misstanke om att det kan vara värmeslag, vi har haft ca 23 grader i skuggan idag och på lekplatsen där dagis brukar hålla till finns ingen direkt skugga. Tror dessutom att hon hade haft sin stickade tröja på sig när de var ute istället för att få ha bara sin kortärmade body utan något över och så varm som hon kan bli så... Dessutom brukar de kunna vara lite dåliga med att ge barnen ordentligt med dricka på dagarna, känns nästan som att det kan vara det som är problemet.
Jag fick i alla fall i henne ca 2 dl välling och hon har druckit en del vatten och lättdryck under eftermiddagen så jag hoppas att det blir bättre till imorgon, jag är inte riktigt sugen på att torka spyor överallt (magen tar emot, sammandragningarna kommer på köpet och humöret påverkas ju så klart). Ska i alla fall köpa hem en liter blåbärssoppa imorgon, mer näring än bara vatten eller saft och brukar kunna hjälpa magen en hel del. Vill ju inte stoppa i henne massa mat som hon ska spy upp, vet ju hur obehagligt det är att spy upp matbitar...

Ska kolla till henne innan jag går och lägger mig men hon sov lugnt för ca 40 minuter sedan, min fina lilla tjej ♥


BM-besök v.35

Så var ytterligare ett besök hos barnmorskan avklarat, bara två till innan BF...
Pratade lite inför förlossningen och hon fick skriva in massor i journalen om hur jag vill ha det. Stackars de där inne som kommer få läsa en halv novell ;)
Idag fick jag dessutom ta blodprov igen, alltid lika roligt. Bara hålla tummarna för att jag inte ska behöva börja äta järntabletter nu det sista, jag som har klarat mig från det genom nästan två hela graviditeter.

Blodtryck: 115/65
Vikt: 109 (började på 117 i oktober)
SF-mått: 32 cm (mitt på mittenkurvan)
Hjärtljud: 135 slag/minut

Allt verkade bra, Knyttet ligger med huvudet nedåt men rörligt (hon var tvungen att känna efter upptill med om det var en rumpa eller huvudet, bredarslad och tjockskallig med andra ord ;) ) och bokar runt som bara den. Igår valde jag att beskriva rörelserna som att h*n försöker yxmörda mig eller knivskära mig med armbågar, knän, fötter och händer. Snabba "skär-rörelser" med riktigt vassa kroppsdelar, ingen höjdare kan man väl lugnt påstå...


Det närmar sig

Nu har jag slutligen beställt vagnen, blir som sagt en Basson Duo Twin och jag har beställt den från babytider.se
Det ska vara ca 2 veckors leveranstid så det är bara att hoppas att det stämmer, skulle det vara längre än så så har vi ju lite marginal nu i alla fall. 4660 för vagn med två sittdelar och en liggdel, två fotsäckar, regnskydd och insektsnät, och då ingår frakten också... Känns som ett riktigt bra pris för en vagn som har så "unika" funktioner, är ju inte många vagnar på marknaden där sittdelarna är helt oberoende av varandra vilket ju är något jag varit ute efter hela tiden egentligen.
Ska bli så härligt att få hem vagnen och börja förbereda mer inför Knyttets ankomst, bädda i ordning i liggdelen och bara få njuta av att börja se något som tyder på att det snart är dags för tillökning i familjen.


När kommer Knyttet?

Min egen gissning: 21/6, pojke, 4340 g, 55 cm

Janina: 13/6, pojke, 3850 g, 51 cm
Sandra: 17/6, flicka, 4260g, 52 cm
Isabelle: 18/6, flicka, 3850 g, 49 cm
Ann-Sofie: 18/6, pojke, 3500g, 51cm
Malin D: 23/6, flicka, 3952 g, 52 cm
Madde: 25/6, pojke, 3215 g, 51 cm
Malin H: 29/6, flicka, 4055 g, 53 cm


Ida H: Flicka, 3782 g, 50 cm
Jennie: Pojke, 14/6, 3850g, 52 cm


Jag har även fått in några gissningar som tyvärr varit anonyma så saknar ni er gissning så får ni gärna hojta till och om ni vill vara med och gissa så är det bara att gissa på


40 dagar kvar

Nu är det verkligen nedräkning känns det som, oavsett om Knyttet bestämmer sig för att vänta in i det allra längsta så ska h*n vara här, på utsidan, om 2 månader och det tackar jag för. Under helgen har sammandragningarna ökat rejält och vissa är riktigt obehagliga och gör ganska ont. Det räcker dessutom att Tess lägger sig på magen och bröstet på mig för att jag ska få fler. Det börjar bli riktigt tungt nu och jag hoppas att Knyttet är så pass punktlig att h*n väljer att komma precis vid BF för jag börjar undra hur jag ska orka med mer annars.

Tess är på dagis nu och jag tänker nog sätta mig i solstolen på gräsmattan och sola och fortsätta med min stickning, börjar få upp farten rejält nu så det är lika bra att fortsätta så jag har en chans att bli klar innan BF.
Passa på att njut av solen nu


Magen v.34

Lägger upp två bilder från när jag väntade Tess också, en från v.34 och en från v.40


Mittenbilden är alltså tagen idag, tycker nog att jag är närmare v. 40 med Tess än v.34


6 veckor kvar till BF ♥

Idag är det bara 6 veckor kvar, 1,5 månader (inte ens det egentligen) tills Knyttet ska vara här hos oss eller åtminstone väldigt nära.
Jag ska försöka fixa nya magbilder idag, var ett tag sedan nu och kanske göra en jämförelse med när jag väntade Tess?
Snart är det bara 30-något dagar kvar till BF, då kommer det verkligen kännas nära. Det gör det ju redan nu när man tänker på att det var 280 dagar från början.

Jag vet att jag inte lagt in några fakta denna gången men det känns som att det inte är direkt intressant ur min synvinkel (har nog inte läst någonting egentligen själv) och om någon är ute efter sådan info så finns det för i princip varje vecka om man kollar på kategorin Graviditeten 2009
Denna gången är det mer tankar och känslor rent allmänt än det var förra gången, då var man mer fokuserad på varje enskilt steg och vad som hände varje vecka. Däremot är det häftigt att veta att h*n nu väger ca 2200g (tror dock att Knyttet är större än så då ultraljudet i v.28 gav mätningar som sa att jag skulle vara i v.28+5 ungefär när jag egentligen var i 27+2) och att h*n är ca 45 cm lång. Det är fascinerande att något så stort får plats i mig och att h*n fortfarande har yta att röra sig på även om det börjar bli trångt.
Har även börjat känna av sammandragningarna mycket mer nu, känns som att revbenen pressas en halvmeter uppåt varje gång och lite lätt obehagliga kan de vara, dock har jag inte haft några mer smärtsamma förutom en gång.
Går för övrigt mer och mer som en anka för varje dag, speciellt framåt kvällen, ser säkert ganska rolig ut

Fortsätt gärna gissa när Knyttet kommer. Datum, vikt, längd och kön, och glöm inte att ange någon form av signatur när ni gör det, anonyma gissningar kommer tyvärr inte med i sammanställningen


Baka baka liten kaka

När min lilla sjukling har vaknat ska jag börja fixa till en sockerkaka. Det var år och dar sedan jag gjorde en sockerkaka senast och jag tänkte att jag skulle ha något att bjuda på när mina föräldrar kommer över i eftermiddag för att se efter Tess och skjutsa mig för att hämta bilen (med mina sammandragningar och ilningar neråt till så känner jag inte för att gå den dryga halvmil eller vad det är för att hämta bilen).
Ska nog göra en sådan som jag gjorde när jag var liten, marmorerad men med pepparmintolja och grön karamellfärg istället för kakao (mycket godare i mitt tycke, och lite halvläskigt).


Det tog bara lite mer än 1 vecka

Nu har jag åtminstone fått svar från tradera-säljaren och mina kläder ska vara skickade. Förklaring till uteblivna kommunikationen och leveransen: Semester med familjen
Herregud! Om man säljer något på Tradera och ska åka iväg med familjen precis efter avslutad auktion (så pass tätt inpå att man hinner skicka betalningsuppgifter men inte hinner skicka varan) så meddelar man väl köparen om det? Kan man inte bara skriva det i mailet med betalningsuppgifterna "kommer vara bortrest på semester tom xx maj, leveransen kommer därför bli försenad" och på så sätt kunna undvika att få ett negativt omdöme och en väldigt uppretad köpare? Nej, vi lägger ut en auktion som slutar så till att vi inte hinner skicka varan, hur snabbt köparen än betalar och sedan skiter vi i det tills vi kommer hem igen...
Det negativa omdömet är garanterat från mitt håll ändå, den enda förklaring jag hade accepterat hade nog varit dödsfall i familjen, sjukhusvistelse elelr akut sjukdom. Semesterresa kan jag inte godta som en anledning till en sådan försening utan någon kommunikation


Vårt blåa monster är fixat...

Nu är bilen färdigfixad, hade dock tagit honom ca 3 timamr längre än han hade beräknat så det blev några hundralappar extra att betala. Men nu så ska det vara en riktigt fräsch bil rent rostmässigt som väntar på mig imorgon eftermiddag. Och ett större hål i plånboken med andra ord...
Sedan är det bara bromsen som ska fixas och så en återbesiktning på det innan vi ska kunna bli av med den hyfsat smidigt (nu är det bara "småsaker" kvar som inte är som de ska). Hoppas verkligen att det ska kunna gå snabbt nu med allt sådant, skulle vara så skönt att äntligen kunna sälja den och köpa något billigare som passar oss bättre. Känns rätt så onödigt att köra runt med en fyrhjulsdriven "dyr" bil som är för liten när man skulle kunna få tag på en som passar oss bättre utrymmesmässigt för hälften av vad denna är värd. Det är ju en bra bil vi har men när man sitter och grubblar på hur det ska funka att ha två bilbarnstolar i den och hur sjutton man ska få plats med vagn+packning sedan så känns den inte värd så mycket...


Fortsätt gissa

Några gissningar börjar trilla in, men hittills är det bara en som gissat på när Knyttet kommer dessutom så komplettera gärna era gissningar och fortsätt gissa.
Det var dessutom en som kommenterade helt anonymt, den gissningen kommer jag inte ta med i sammanställningen utan enbart de som lämnar någon form av signatur/namn listas så dubbelkolla gärna att ni inte kommenterar anonymt, det är så fruktansvärt lätt hänt


Billös

Nu har jag fått tummen ur och lämnat in bilen på reparation, kommer svida i den icke-existerande plånboken helt klart men inte så illa som jag befarat och dessutom får vi mer fixat än vi behöver.

Fick ju en 2a pga en rostig sidobalk på besiktningen som måste åtgärdas innan torsdag nästa vecka då sista dagen för ombesiktning är om vi ska slippa körförbud. Snacka om att jag dragit mig för att kolla upp det men nu har jag äntligen gjort det. Dessutom har bilen synlig rost i främre nederkanten (utåt) vid båda de bakre hjulhusen, ser inte så roligt ut och får säkert några att inte ens bemöda sig med att vilja kika på bilen, inget som påverkar den i dagsläget men det ser ju som sagt trist ut med massa synlig rost.
När jag hade hämtat Tess på dagis förut så åkte jag iaf ut till en svetsare i utkanten av vår lilla håla så han fick ta sig en kik och fick som svar att 2500-3000 så fixar han rostskadan på sidobalken samt byter ut de rostiga bitarna vid båda hjulhusen åt oss, och han hade fått ett återbud imorgon så han hade tid att ta sig an bilen då. På fredag förmiddag ska jag alltså kunna hämta en nyfixad bil utan massa rost. Borde kunna öka chanserna till en försäljning rejält, om inte annat känns det ju mycket roligare att åka runt i en "rostfri" bil.


Någon som har lust att vara med och gissa?

Bara 1,5 månader till BF nu så jag tycker det börjar bli dags att gissa på när Knyttet kommer och även kön, vikt och längd. Hoppas att någon är intresserad av att vara med och gissa, sammanställer alla gissningar i ett separat inlägg sedan där jag även kommer skriva min egen. (Gissar ni och anger er bloggadress så länkar jag till er också)

Som vägledning kan jag ju säga att beräknad födelse alltså är 18 juni enligt ultraljudet, enligt sista mensen 16 juni. Tess är född på BF+6 och worst case scenario så får man gå över 3 veckor här, alltså är sista dagen kring 8e juli.
Glöm inte att dubbelkolla så ni inte postar anonymt då anonyma gissningar inte kommer listas


Irritationsmoment No1

Dagens största irritationsmoment måste ju helt klart vara sega tradera-säljare som inte ens kan svara på ett mail.
I torsdags vann jag en budgivning och betalade. Varan skulle skickas med Schenker så jag räknade med att jag borde ha kläderna i måndags eller senast igår (vi hade samma bank så överföringen skulle vara framme direkt). Passade i måndags på att maila och fråga ännu en gång att hon verkligen fått betalningen och bad om ett paket-ID så jag själv kan hålla koll på leveransen (när jag skickar varor med Schenker mailar jag alltid paket-ID eftersom mitt ansvar "slutar" när paketet är inlämnat) men inget svar. Tyst som i graven verkligen.
Det ska inte ta en vecka att få hem sina varor om man inte blivit meddelad om detta, och som säljare anser jag att man är skyldig att besvara mail man får från köparen. Jag kan garantera att denna säljare kommer få ett riktigt lågt leveranstids-omdöme och lika lågt eller lägre på kommunikations-omdömet. Har ALDRIG behövt sätta låga omdömen på någon innan men nu jäklar


Vagnen är bestämd, men inte beställd

Tänker lägga in en beställning på vagnen i mitten av maj, nu när vi äntligen har kommit fram till vilken det ska bli


En Basson Duo ska vi investera i, dock kommer vi inte köpa den från barngrottan där bilden är hämtad utan från babytider som dels skickar hem vagnen (fraktfritt över 3000) och som dels är billigare på den. (De har dock inte rätt bild på sin hemsida, därav bilden från barngrottan)
Har kikat runt efter syskonvagnar som stämmer mot vad vi vill ha och har kommit fram till att det är denna som är "bäst". Basson ska dessutom vara Danmarks motsvarighet till BRIO och Emmaljunga, kvalitetsvagn med andra ord.
Fick även tips om ett youtubeklipp på en vagn som ser identisk ut med denna men ett annat märke som säljs i USA där en person testar vagnen med barn i olika åldrar, deras uppmätta mått på bl.a sittbredden, vikt på vagnen osv och även demonstrerar hur man fäller ihop den m.m. Verkar som en riktigt bra vagn på det man ser där också så jag känner mig nöjd.
Kan meddela att slutpriset på vagnen kommer hamna på en bit under 5000 kr också så för en helt ny vagn känns det inte som en stor summa.

Jag har jämfört måtten som ska vara på sittdelen och själva vagnen med våran enkelvagn och tycker att skillnaderna är minimala. Sittdelen i vår BRIO Nova är 28 cm bred, sittdelen i Basson-vagnen ska vara ca 25-26 så för vår lilla tjej ska det ju inte vara några problem, skillnaden är inte direkt stor.
Bredden på vår enkelvagn är ca 61 cm och Bassonvagnen är 74-75 cm, känns skrattretande nästan men gör att jag känner mig väldigt lugn med att vagnen kommer funka riktigt bra rent måttmässigt.


Tillbaks till vardagen

Har haft en mysig helg med båda mina älsklingar. Grillade både i lördags och igår så nu har grillen åtminstone fått jobba lite i år.
Kändes inte så kul att vakna i morse utan Jimmy, nu är det bara jag och Tess tills första helgen i juni igen, men lite botskämd har jag åtminstone blivit i helgen. Inte behövt fixa maten, sluppit ta itu med disken, mitt VISA-kort har fått vila helt och jag har inte bytt en enda blöja sedan i fredags kväll (förutom nu i morse då). Dessutom verkar Jimmys närvaro vara lugnande för Knyttet för jag har inte blivit alls lika "misshandlad" i helgen som jag normalt blir.

Nu är Tess på dagis så jag är helt ensam igen, sitter och räknar lite på utgifterna som kommer i nästa månadsskifte för vår del, både positivt och negativt på samma gång känns det som...





RSS 2.0