Twin Peaks

Sitter och tittar på Twin Peaks på 9an just nu, första avsnittet... Jag har inte sett något avsnitt förr men nu ska jag nog kika på några och se om det är något sevärt.

Men helt ärligt, det kan inte finnas många seriekaraktärer som blivit så kända/berömda som Laura Palmer. Hur mycket syns hon i serien? Nada (mig veteligen), man ser foton och ett lik precis i början av första avsnittet that's it, imponerande dock


(bild lånad från Google)

Glöm inte att rösta på mig här är ni snälla


Känner mig inte orolig för en gångs skull

Vet ni vad som är fruktansvärt skönt?
Jo, att för en gångs skull slippa oroa sig för ekonomin en månad, att känna att man, trots att man inte har gott om pengar, har så pass mycket att man slipper räkna kronor och ören för att se om man har råd att hitta på något, köpa en glass eller kanske en påse chips till filmmyset.
Trots att budgeten sett ganska bra ut för våren så har det alltid skitit sig pga någon oväntad utgift. Nu känns det faktiskt riktigt skönt, och ajg vet att vi har ännu bättre månader framför oss nu.
Att den här månaden känns så skön beror nog på att jag ska få mina pengar från FK i nästa vecka (utvecklingsersättning), så då får vi in nästan 1500, och 2 veckor senare kommer barnbidraget som följs av Jimmys fp och vårat bostadsbidrag veckan därpå. På ett sätt är det jobbigt att få pengarna så utspritt som det blir (blir 4 stycken på 3 veckor) men samtidigt är det skönt at veta att det kommer in pengar ganska snart så att det alltid finns något att ta av.

I augusti kommer det finnas ytterligare lite att ta av som det ser ut nu och i slutet av augusti/början av september ska vi åka till Ullared, för då kommer en härlig dubbel-utbetalning om allt går som det ska (Jimmys fp och första utbetalningen från CSN för läsåret). Dessutom får Jimmy ut en hel del fp i slutet av september också.

Visst är det skönt att känna att det kommer komma några bra månader?
Men jag måste säga att det är ganska lärorikt att inte ha råd med några utsvävningar på det viset. Jag har verkligen fått fundera på vart alla mina pengar försvann när jag jobbade och bodde hemma hos mina föräldrar, och nu vet vi att vi kan klara oss på 11.000-12.000/månad, så då ska det ju inte vara så svårt att klara sig på de dryga 20.000 som vi utan problem skulle kunna få in varje månad när vi båda har jobb.


Snabbare och utan strul, snälla!!!

Kan inte batteriet till kameran ladda snabbare?? Typ rekordsnabbt
Och så vill jag att jag ska kunna ladda upp videos på Videofy.me utan strul!!

Vår lilla skruttis har börjat "krypa", och det går undan stundtals


Bokmal

Jag är en bokmal, stundtals. Jag har nu, under en ganska lång tid, läst massor med böcker av Nora Roberts. Jag har till och med några på fjärrlån eftersom jag läst alla böckerna hon skrivit som finns på vårt bibliotek. Snart har jag dock läst ut alla de böcker som går att få tag på via biblioteken i närområdet, och jag kan inte få nog.
Nu har jag bara massor med Harlequin-romaner av henne kvar att leta rätt på och läsa, hon har ju trots allt skrivit (och fått utgivet) över 300 böcker. Är det någon som råkar ha någon att donera till mig?? ;)


Rösta på mig nu

Jag är en av finalisterna i Veckans Blogg hos Denise. Så nu behöver jag era röster, snälla...
Klicka här för att komma till inlägget där ni kan rösta på mig


Ni har väl inte missat??

Denna veckan gästbloggar jag hos Familjebloggarna. Där kommer ni kunna läsa en del som inte skrivs här i bloggen, så kika in där...
Kan dessutom meddela att det faktiskt är riktigt kul att skriva lite i någon annans blogg också och inte bara i sin egen


Tävling hos Muppsan


"Jag är med och tävlar om ett hemligt Gangstar paket värde 400:- på Muppsan´s blogg, var med du oxå"

Tävlingen avslutas 14/7


Det är varmt idag

Så vi har riggat upp med parasoll och filt ute på gräsmattan så att Tess fått ligga där och busa. När det blev för varmt fick hon plaska lite i sin temporära "pool". Hon har inte badat i sin badbalja på flera månader så det där med att plaska var en ny och spännande upplevelse, och dessutom väldigt rolig.

Svalkade skönt gjorde det, och hungrig och trött blev man av det också...


Tävling hos Kidzmode

"Jag tävlar hos kidzmode om en valfri skötväska från Willvin.
Tävla HÄR du också."

Avslutas 13/7




Tävla hos Patricia

Patricias blogg firar 1-årsjubileum och gör det genom att lotta ut massa presenter från by Zara, Lundmyr, Babysimbutiken, Rabdido, Lovely mama, Rätt start, Bambino och MAM.

Jag är med och tävlar, ta chansen du också genom att klicka här


Mitt hjärta är 6 månader

I 6 härliga månader, med både bra och mindre bra stunder, har vi haft vår prinsessa hos oss. För 6 månader sedan, vid den här tiden, var vi precis på väg att bege oss upp till BB-avdelningen med vår vackra lilla tjej

Då var hon en liten helt försvarslös, underbar krabat, något som man försökte föreställa sig växa upp och "bli" en människa. Nu sprattlar hon som en tok, hon har börjat närma sig krypställning mer och mer, hon rulalr dit hon vill, hon hasar fram på rygg och hon sitter utan stöd. Hon kan till och med stå kortare stunder genom att hålla sig i t.ex soffbordet. Vad hände med det där underara lilla knyttet?

Men det är ljuvligt att mötas av hennes leende och skratt på morgonen, att höra henne ropa "mamma"och "pappa", att se hur hon för varje dag blir mer och mer "mänsklig".

Mamma och pappa älskar dig så otroligt mycket Therese, vår underara lilla skatt.


Varm dag

Idag har vi varit i stan och storhandlat. Blev mestadels till Tess känns det som men så tar ju hennes blöjor, burkar och ersättning en hel del plats också.
Bytte en body som hon fick av sin farmor också, tyvärr skulle den väldigt snart vara för liten så jag hade hoppats på att byta den till en likadan men i stl. 74 istället, tji fick jag. De har aldrig haft just den bodyn på Lindex här så vi fick pengarna istället och så blev det en body och ett par tunna jeans på Cubus.
Här hemma har vi det löjligt varmt, 28 grader i skuggan och nästan vindstilla. Inomhus är det i princip odrägligt så vi har fönstren på vid gavel. Tess ligger och leker på vardagsrumsgolvet och jag ska alldeles strax fixa gröt åt henne.


Hur gör ni när ni storhandlar? Hur ofta handlar ni?



Sköna rutiner

Nu har vi börjat få in riktigt sköna rutiner med Tess här hemma. Mattiderna är ganska ordnade nu och läggningsrutinerna har vi fått ordning på. Nu äter hon gröt vid 19, sedan gosar vi lite och vid 20 får hon ny blöja och pyjamas, sedan är det dags för en flaska ersättning och så sängen med en saga och massa pussar. Det är väldigt sällan vi har några problem med att få henne att somna vid den tiden, och oftast sover hon hela natten sedan. Och inte är det några direkt tidiga morgnar heller, tycker det är helt ok att vakna vid 7-8 tiden.


Vi flydde hemifrån


Vandrade runt i hamnen i Hjo och njöt av solen, tittade på fina båtar och åt underbart god glass


Vi slog oss ner vid vattnet så att Tess fick smaska i sig en bägare med banan- och jordgubbspuré också.
Sedan hittade vi en trevlig lekpark så att Tess fick gunga

Väl hemma blev det middag ute


Jimmy slog sig ned med sin tallrik också sedan



Det blev dillkryddad, ungskokt laxfilé med färskpotatis, grönsaker och gräddfilsås med dill, löjrom och citron. Och så ett glas rosé på det. Ljuvligt!!!


Ser ni någon skillnad?

Jag vet att det är väldigt olika vinkel och ljus...


Vår midsommar i bilder

Jag hade glömt tömma minneskortet i kameran innan så det blev inte så mycket bilder. Håll till godo


Midsommar

Vi är hos mina föräldrar just nu, snart ska grillen tändas och vinflaskorna öppnas. Kommer bli en riktigt härlig kväll detta.
Tess äter sin kvällsgröt nu, sedan blir det pyjamas och en flaska ersättning innan det är sovdags för henne. Lämnar henne sovandes i sin nya resesäng och ställer babyvakten bredvid.

Glad midsomamr på er alla, imorgon blir det bättre uppdateringar


Filmtrubbel

Jag har försökt ladda upp några filmklipp på Tess de senaste dagarna men tyvärr är det någon bugg i systemet hos Videofy.me som sabbar för mig och några andra. Har varit i kontakt med dem och de har lovat att meddela mig så fort de har mer info, så tills de fått ordning på den buggen så blir det inga klipp tyvärr. Har bland annat ett härligt klipp från ikväll på Tess som tar sig fram/bak på golvet... En något udda variant dessutom så det grämer mig att jag inte kan ladda upp det just nu. Håll ut så kommer det snart hoppas jag


Vinsten


Presentkortet jag vann är nu omvandlat till en ny haklapp, en kanonfin pipmugg och en helt svart napphållare. Jag lovar, det är den bästa napphållaren vi har, den enda som verkligen sitter där man sätter den...
Är kanonnöjd och när jag har råd så blir det nog mer grejer köpta hos Elodie Details


Färgar håret

Just nu gör jag mig midsommarfin genom att färga håret. Har fixat före-bilder och tänkte fixa efter-bilder sedan, får se om de kommer upp idag eller under helgen...
Jag har iaf tröttnat på att dras med den hemska utväxten amn får när man som "råttfärgad/brunett" får när man bleker håret, så nu blir det brunt igen, dock inte mörkbrunt som jag normalt brukar färga det utan det ska bli ljusbrunt (enligt förpackningen). Snart dags att skölja...


Dagen

Idag har varit en allmänt lat dag. Fick hem bilderna jag beställde i förra veckan och har bläddrat igenom dem. Bilderna från dopet sitter i albumet Tess fick i doppresent och så har jag satt in några bilder i en härlig ram som jag köpte för flera år sedan (5-i-1).
Imorgon kommer det in massa härliga pengar, får se om det händer något speciellt då eller om det bara blir en slapaprdag till. Blir troligen en sväng till Systemet iaf, vill köpa någon flaska rosévin till midsommar tror jag.

Var uppe på vårdcentralen och hämtade en flaska d-vitaminolja, glömde ju dem igår när vi var på BVC så jag fick krångla lite idag istället

Men nu ska jag krypa till sängs med min bok, bara några sidor kvar nu. Sedan ska jag sova, känner mig verkligen seg nu så det ska bli jävligt skönt.

God natt


3 år

Idag är det 3 år sedan jag träffade Jimmy för första gången och sedan vi blev ett par. Så ikväll, när Tess somnat, ska vi göra vår egen lilla tacobuffé och titta på film. Vilken det blir har vi inte bestämt ännu men jag är sugen på att se Old Dogs.
Tänk att det redan hunnit gå 3 år sedan jag stod där på tågstationen och väntade på honom, sedan vår första kram, första kyss, första promenad osv.

Jag älskar dig Jimmy, 3 år har inte ändrat på den saken. Även på mina värsta dagar älskar jag dig, även om det inte alltid verkar så...


Beställt

Fick en härlig kommentar från Tova igår, hon har ju haft en tävling som jag skrev om för ett tag sedan och igår drog hon vinnaren. För en gångs skull hade jag turen på min sida :D
Så nu har jag beställt hem lite grejer från Elodie Details, hoppas på att kunna få hem dem redan på torsdag, då  ska jag se till att visa bilder på det. Blev inte så mycket men jag hoppas på att vi blir nöjda...


Stillestånd

Var på BVC idag, allt var fint med Tess, dock har hon inte ökat något alls pålängden sedan senast (först fick sköterskan till och med hennes längd till 68 senast var hon 68,5 så hon mätte om och kunde då gå med på 68,5, så hon inte har krympt åtminstone.) Viktmässigt ligger hon på 7440 g, inte ens 200 mer än senast. Hur fasen kan hon öka så lite i vikt med tanke på hur mycket mat hon äter varje dag?? Nu dröjer det 2 månader till nästa besök, kan ju hoppas på lite bättre viktökning tills dess. Måste dock sticka upp till BVC en snabbis imorgon och hämta en flaska med d-vitaminer, glömde helt bort det igår och de är så gott som slut här hemma nu.



Städmorgon

Tidig morgon för mig idag, Tess vaknade vid 6 och sedan dess har jag varit igång med att ge henne frukost och röja lite i köket. Vi ska ju upp till BVC vid halv 10 och sedan kommer min mamma och systerson på fika en sväng så vi sja städa i köket och hallen innan de kommer. Nu har jag tack och lov redan kommit en bra bit i köket i och med att jag ställt undan stykbrädan, sedan ska jag torka bordet och bänkarna, göra rent spisen och så dammsuga och torka golv.


Galning ♥


Ska man sitta så i en babysitter?


En farlig liten tjej... Eller rättare sagt, en liten tjej som imiterar en gris ;) fråga inte varför eller vad hon fått det ifrån


Snart ett halvår

Nu ligger vårat lilla matvrak och sover. Jag hoppas att hennes ökade matransoner har bidragit till en bra viktuppgång denna månaden, hon känns bra mycket tyngre så vi håller tummarna. Imorgon är det iaf dags för 6 månaders-kontrollen, jag hoppas på en vikt kring 8 kg nu, längden ligger nog kring 70-71 cm. Jag är så oerhört nyfiken!
Det känns verkligen som att vi fått mycket tydligare rutiner de senaste dagarna och det är skönt. Dessutom har Jimmy börjat hårdträna med Tess, numera tränar de på att säga "pappa" och nog sjutton har hon lyckats några gånger. Hon fokuserar honom helt med blicken och stilstuderar hans munrörelser, sedan gör hon ett försök själv. Nu händer det titt som tätt att man hör ett "mamma" eller "pappa" när man till exempel går ut i köket för att fixa mat åt henne. Precis innan jag fixade flaskan åt henne för en dryg halvtimme sedan så var det "mamma ammamama" som ekade i lägenheten... Det är helt underbart ju


Tävlar hos Egomamma.se

Jag tävlar om en inbjudan till Bloggsvar hos egomamma.se


Morgonens bestyr är avklarade

Så, nu har vi kommit igång för dagen... Jag började med att spraka upp Jimmy för att ta hand om Tess på morgonen, han vaknar typ aldrig av henne medans jag vaknar vid första pipet.
Sedan har vi varit uppe i centrum, Jimmy hos frisören och jag och Tess på arbetsförmedlingen. Lämnade in ett papper till dem så jag ska få mina pengar, någon gång i början av juli.

Ska försöka läsa lite mer i den boken jag håller på med nu och sedan blir det en tur till ICA.
Tänk så fort tiden går, det är midsommar på fredag, och om en vecka blir Tess 6 månader...


Hata eller älska?

Bröllopet idag ger väldigt delade känslor, antingen hatar man eller så älskar man det.
Jag är rojalist och jag är stolt över vårat kungahus. Jag tycker inte att det har gått för mycket pengar till bröllopet heller med tanke på vilken publicitet det ger för Sverige och kungahuset runt om i världen. Det är inte bara vi här i Sverige som tittar, norks och dansk tv direktsänder, jag kan tänka mig att tysk tv gör det samma. Svenska kungahuset är väldigt populärt i Spanien. Japanerna är ganska förtjusta i vårat kungahus och brasilianarna är även de ganska intresserade i och med att Drottning Silvia är från just Brasilien.
Det har kommit mängder med turister, både svenska och utländska, till Stockholm just för bröllopet. Det har sålts stora mängder av alla dessa bröllopsprodukter som finns runt om i butikerna, choklad, fikabröd, cider osv.

Jag tror att de pengar som lagts på bröllopet kommer att komma igen ganska snabbt, och utslaget på alla Sveriges medborgare är det ca 12 kr vardera som vi har lagt på bröllopet, det kan jag leva med, kan inte ni?
Visst kan man hävda att det finns barn som svälter och far illa i Sverige, men de pengar som tagits från statskassan kommer in igen genom momsen som företagen betalar, den ökade momsintäkten som kommer sig av bröllopet. Brudparet har även startat en fond som kommer komma många barn till nytta, jag är stolt över att vi har ett så generöst och öppet kungahus som vi har.
Kungen får sin lön för det arbeta han utför, precis som alla andra. Det kommer aldrig vara så att alla tjänar lika mycket så att sitta och vara avundsjuk på att kungen tjänar de summor han gör är lönlöst. Och att sitta och reta sig på att han kör dyra bilar och att han klär sig i märkeskläder är löjligt (i mitt tycke), vad han gör med sina pengar är väl hans val? Hade jag råd skulle jag säkerligen göra det jag med.

Jag är stolt över att vara svensk en dag som denna, det skäms jag inte över. Jag är stolt över vårt kungahus och att kronprinsessan och hennes make är så genuina och vackra människor, så generösa och mänskliga.

Leve monarkin!!!


Så vackert

(Bild lånad från aftonbladet.se)
Gud så fin Victoria är, och det är så fint. Jag blev så rörd av att höra hur de båda fick anstränga sig för att hålla tårarna tillbaks när de avlade sina löften till varandra. Och at se Daniel torka bort tårarna när prästen förkunnade att de nu är man och hustru


Stör ej

jag tittar på bröllop så nu ska här gråtas och "oh:as"...


Matvrak

Vår lilla skruttistjej har gått från att nästan matvägra i förra veckan till att vräka i sig mat denna veckan. I morse testade jag att ge henne mer ersättning än vanligt och det sa slurp så var allt borta. Ca 270 ml gick ner då... Till lunch blev det biffstroganoff som försvann med en väldig fart och normala 235 ml ersättning på eftermiddagen. Till kvällsmat blev det 1 dl fruktgröt som vanligt, med väldigt god aptit. Men sedan hade hon svårt att komma till ro så jag tänkte att det var lika bra att testa vällingen vi fick igår (kring 22.30), 75 ml gick ner sedan var det tvärstopp och illvrål. Verkar som att hon kanske är som både mig och Jimmy, ingen av oss gillade välling när vi var små nämligen. Jimmy fixade 200 ml ersättning som gick ner med en väldans fart dock och sedan slocknade hon ganska snabbt. Så nu hoppas jag på hennes normala 10 timamrs sömn, så får vi sovmorgon till 9 ungefär imorgon


Bli en Buzzador

Buzzador söker gravida och småbarnsföräldrar, självklart är även alla andra välkomna att bli en Buzzador.
Som buzzador får man erbjudanden om att delta i särskilda kampanjer som skulle kunna passa ens intresseområden (som man själv får fylla i när man går med). Under dessa kamapnjer får man då hem varor som man ska testa själv och sedan "buzza" bland sina vänner, exempelvis på Öpnna Förskolan, gymmet, tjejkvällen eller liknande. Då får man dela ut varuprover som vännerna får testa själva och så får de säga vad de tycker också. Detta ska sedan rapporteras in till Buzzador.

Låter det intressant? Visst skulle det vara kul att få testa nya produkter helt gratis? Klicka då här och anmäl dig


Vi har fått en gris

Tess nya grej är att skrynkla till näsan och låta som en gris. Hon är så söt när hon gör det och jag kan inte låta bli att skratta. Hon gör det både när hon är arg, ledsen, glad och busig så jag vet inte riktigt varför hon gör det men som sagt, det är kul att se och höra henne...


Vilken kärring!!

Tittaar på Unga Mödrar och svär mig blå över Malou Stellas mamma... Vad fasen tänker kärringen på? Det är väl klart att 3-åringen inte vill äta när hon sitter och klagar innan han ens hunnit stoppa någon mat i munnen. Säger mormor att maten bränner i hennes mun så säger ju han att det bränner i hans mun.... Kan hon inte låta dottern få uppfostra sin egen son utan att hon ska lägga näsan i blöt hela tiden? Hon må vara lite konstig men just den biten tyckte jag faktiskt att Stella var riktigt vettig men hennes egen mamma förstörde allt...


Varuprov

Idag fick vi hem varuprov från Nestlé, jag har varit sugen på att testa deras Godnatt-välling till Tess och nu fick vi hem det... :) Toppenbra, dessutom fick vi en rabattkupong så om det accepteras av Tess så blir det nog till att köpa hem det sedan.



Pistoler

Idag kan man inte vistas ute, eller kan kan man väl men det väsnas något förgrymmat. De håller ju på att måla om fasaden och nu håller de på att byta ut en del av den så de står och sågar och väsnas med spikpistoler... Kul att jag måste springa fram och tillbaks precis under där de håller på när jag ska till och från tvättstugan...
Vädret är kanon dock, har varit en sväng till bibblan och till ICA med Tess. Så nu ska jag nog lägga mig och läsa lite till, skulle gärna sitta utaför men tror inte att det skulle gå att koppla av ordentligt, så vi får se hur jag gör.


Beslutsångest

Ena sekunden kan jag verkligen inte bärga mig tills jag blir gravid nästa gång, andra sekunden vill jag att det ska dröja så att vi hinner med massor med annat först (få ett bra jobb, gå ner en väldans massa kilo, helst få reda på vart vi kommer bo sedan och kanske till och med köpa eget hus). Saknar min mage och allt anant med att vara gravid...


Onsdagkväll

Det är kväll nu, om ni hade missat det. Om 40 minuter ska jag titta på säsongsavslutningen av Grey's Anatomy, som jag längtat (inte efter att det ska vara slut men efter avsnittet).
Jag och Tess har varit ute och promenerat lite nu ikväll, otroligt härligt väder och ett bra sätt att söva lilltjejen. Gick runt och drömde lite om framtiden, sökte ett par jobb (på ett och samma ställe) tidigare idag och hoppas verkligen på att få något av dem, så håll tummar och tår för mig.

Beställde tack-kort igår (bättre sent än aldrig) och trodde så klart att de skulle dröja några dagar, så döm om min förvåning när jag hämtade posten och de redan hade kommit! Mindre än 1 dygn tog det för dem att trycka och skicka korten. Riktigt bra priser också så Qpix får högsta betyg från mig.


Blivande husmor?

Gudars så huslig jag har varit idag. Först städade jag i sovrummet. Bytte lakan, plockade rent på golvet, dammsugade, tvättade fönstret och torkade golvet.
Håller på i tvättstugan hela dagen, har bakat frukostbullar och chokladbollar och så ska jag göra hemmagjorda hamburgare sedan.

Lite halvdåligt humör idag med dock, och Jimmy är sjuk så det hjälper ju inte humöret det heller...


Rörigt

Vi skulle egentligen vara inne på sjukhuset med Tess nu, fick en kallelse per post för ett tag sedan. Men så igår ringde jag dem och frågade varför, det enda jag kunde tänka på var om det hade med hennes andning att göra trots att läkaren som undersökte henne senast sa att det kommer växa bort. Och numera hörs det nästan aldrig så vi har inte tänkt på det mer. De bokade dessutom in 6 månaderskontrollen så att samma läkare skulle kunna undersöka henne igen då, så varför skulle vi till barnmedicin idag när vi ändå ska på läkarkontroll nästa vecka?
Först fick jag prata med en receptionist som inte kunde säga något direkt utan skulle leta reda på en sköterska som skulle ringa upp.
När hon väl ringde upp så visste hon ingenting mer än att de inte ens hade en journal på Tess. Men hon skulle försöka höra med läkaren vi skulle träffa och sedan ringa tillbaks, men vi hörde aldrig av henne igen igår så vi sa att vi skulle skita i att åka in. Det hon sa kunde tolkas som att hon skulle ringa om vi behövde komma in.
Nu på morgonen ringde hon och frågade vad vi hade bestämt igår, det hade tydligen blivit så rörigt när hon försökte kolla med läkare osv men hon tyckte också att det var onödigt om Tess ändå inte har några besvär och det knappt hörs något rossel alls längre. Så nu är det 6 månaderskontroll i nästa vecka istället.

Rörigt? Ohja, känns lite som att huvudet snurrar runt just nu när jag försöker skriva om det...


Dumma tänder

Dumma dumma tänder som vägrar komma upp utan envisas med att göra livet surt för oss och Tess. Jag känner inga, jag ser inga men alla symptom i boken har hon näsytan. Diarré som bara den (mest vatten så minst en läckande blöja/dag numera), hon hade ju en feberdag i förra veckan, hon gnager som en galning på allt, hon dreglar som en dåre, extremt gnällig och trött och matvägrar stundtals.

Hur ska man kunna få en liten tjej som har svårt att gå upp i vikt att gå upp i vikt om hon inte äter? Vanliga maten vill hon inte ha, ersättningen ratar hon. Igår åt hon frukost och lunch, sedan amtvägrade hon nästintill hela resten av dagan. Fick väl i sig ungefär 200 ml sammanlagt efter lunchen mot hennes normala 235/mål...


Stackars jordgubbe

Nej, våran jordgubbsplanta har inte kommit ner i sin "låda" ännu, först gick vi och matade änderna och gungade lite och när vi kom hem så öppnade sig himlen så jag var inte så sugen då.
Kanske ska ge mig ut alldeles strax ändå, den måste ju få komma ner ordentligt och inte bara stå i den där nedrans krukan


Stora tjejen

Stora flickor kan sitta själva ♥



Goodiebag-tävling hos Millah

Jag är med och tävlar om en goodiebag, sponsrad av StyleImport.com, hos Millah

Tävlingen avslutas 10 juli



De försvann

Min statistik är inte alls lika rolig att titta på nu som den var i höstas... När Tess föddes försvann alla verkar det som. Haha, nu har jag ungefär lika många unika besökare/dag som jag hade på morgonen varje dag...


Chockuppvaknande

Jösses, solen skiner!!!
Vaknade nyss av att jag fick solen rakt i ögonen, gud så underbart. Då är det bara att hoppas på att den hänger sig kvar idag så kanske man ska ge sig på att plantera den stora jordgubbsplantan vi fick med oss hem i förra veckan...

God morgon på er alla


Tävla mera


"Jag tävlar hos Knoddenojag om en Babysitter balance,

tävla här du med"



Hallå, sommarn, vart tog du vägen?!

Visst är det underbart väder? Eller inte. Vart tog solen vägen??
Vi var ute en sväng förut, var ju tvungen att köpa grillkorv. Blev sjukt sugen på korv och pommes efter Denises inlägg igår ;) Vi blåste nästan bort, och lagom när vi kom innanför dörren började det regna.
Fick se lite av hur det komemr se ut när de målat klart huset sedan (tror jag iaf) och det kommer bli riktigt snyggt. Så kan man snart inte säga att man bor i det rosa huset längre...



Tävling hos Tova


“Jag är med och tävlar om ett presentkort värt 300 kr från Elodie Details! Var med du också hos Trasslet senast den 21 juni”


Tävla hos Diana

Dianas långa tema helg "Baby" avslutas imorgon (13/6) och just nu har hon 12 tävlingar igång. Har ni missat det så tycker jag att ni ska kika in där på direkten.
För ett par dagar sedan blogade jag om några av tävlingarna, här kommer några till:

Tävla om ett presentkort på 400 kr hos Darling Express. Här finns massor med fina grejer till bebisen och även lite större barn från bl.a Elodie Details, Lundmyr of Sweden och byJezz

Tävla om solkläder från Sunmate med ett värde från 600 kr och uppåt. Sunmate säljer solskyddskläder till barn och vuxna, skydda det dyraste ni har

Tävla om ett stort paket med nappar från Bambino MAM. Det man kan vinna är sammanlagt 12 stycken latex-nappar 0-6 månader.



*mutter*

Dags för folk att skaffa respekt för vad som är "ditt" och vad som är "mitt", på alla plan.... Känner mig som en ragata så här på morgonenn men jag har fan anledning till det också


...

Nej, idag blev visst ingen bra dag... Ska bara gå och gräva ner mig under täcket nu tror jag. När min mage väl är bra igen så ska allt annat gå åt helvete


Nostalgi-disco

Det är disco utanför låter det som, men det är bara ett gäng glada studenter som skuttar runt på sina "lastbilsflak". Gud så nostalgisk jag blir trots det usla vädret. Jag vill ta studenten igen... Tänk så liten och "oskyldig" man var då, inget att oroa sig för mer än hur man ska lyckas ta sig framåt med sitt förbaskade skoskav...


Bättre

En dryg timme efter alvedonen så var Tess temp nere på normala 37,4 grader igen, och humöret var än en gång på topp. Tänkte ge henne en till när det är dags att ta på pyjamasen sedan

Just nu är hon ute på en kvällspromenad med pappsen medan jag tittar på Biggest Loser, sedan är det dags att fixa middag.
Hoppas ni andra har en trevlig onsdagskväll


Liten sjukling

Lilla skruttan har 38,9 graders feber.. :(
Hon har fått en alvedon så jag hoppas att den gör sitt jobb så hon slipper vara så hängig och varm. Tror det är tänderna som spökar, min lilla älskling


Mitt liv är "räddat"

Tack ExtraFilm, nu slipper jag våndas över vilka bilder jag ska skicka in för framkallning utan kan skicka in hela drösen med bilder jag har liggandes.
ExtraFilm har nämligen ett erbjudande nu där man kan framkalla obegränsat antal bilder utan kostnad (förutom frakt startavgift och exp.avgift), fram till 16/6. Gyllene läge att passa på.

Så nu sitter jag och laddar upp massor av de bilder jag har på Tess, är ju en hel del trots att jag är usel på att komma ihåg att använda kameran. Visserligen kommer frakten kosta en del men inte mindre än om jag hade framkallat dem någon annan gång. Så är det bara fotoalbumen som saknas sedan alltså. :)


Af och lite till

Nu är jag officiellt arbetssökande igen, tills i augusti... Har varit på af och fixat lite, känns sisådär, hade ju betydligt hellre haft ett jobb att gå till.

Ska snart ställa mig och baka bröd, köpte jäst osv förut så jag kan få lite härligt sirapsbröd att mumsa på till frukost imorgon.
Och när jag hämtade posten nyss så hade det dimpt ner en härlig bunt med varuprover på Neutrogena Visibly Clear Oil-Free serien. Ska testas ikväll. Tack Johanna :)


Igår hände det

Tess började helt plötsligt med massor av ljud som jag aldrig hört innan, det var papapapa, dadadada, babababa osv. Innan har det bara varit mamamama..
Och när vi hade lagt henne för natten låg hon och bökade som vanligt, plötsligt tystnade hon och efter några sekunders tystnad kom det ett klockrent "mamma" bara för att bli tyst igen. Inget annat utan bara "mamma". Min stora smarta tjej :)


Jobbig start

Gud vilken jobbig morgon jag fick... Egentligen började det väl med att jag blev extremt dålig i magen igår och sedan var det kört... Vaknade till i natt med en jobbig huvudvärk och kände mest för att gå och dö eller något, strax innan 6 segade jag mig upp för att stoppa i mig två Alvedon så att jag aknske skulle slippa känna för att kapa av huvudet. Kände mig verkligen extremt tung i hela kroppen och så drömde jag någon sinnessjukt jobbig dröm som gjorde det hela ännu värre.
Men nu har huvudvärken gett med sig, en tredjedel av värstigboken är utläst och Tess har precis vaknat till igen.

Snart ska vi duscha och börja göra oss fina för nationaldagsfirande, och efter det så ska vi hem till mina föräldrar och grilla är det tänkt.


Jag tävlar lite till


”Jag är med och tävlar om en Snack-Trap mugg + lock hos Carolina


”Jag tävlar om en Goodiebag för hela familjen värd minst 10.000 kr hos Carolina – var med och tävla du också”

*Barnkalaset sponrar med ett Presentkort på 200 kr!
*Buffis Barnkläder sponsrar med ett Presentkort på 200 kr!
*Carolines Smyckeskrin sponsrar med ett Presentkort på 250 kr!
*DarlingExpress sponsrar med ett Presentkort på 250 kr!
*GladaGrodan sponsrar med ett Presentkort på 250 kr!
*LasseLasseLiten sponsrar med ett Presentkort på 300 kr!
*Memories for life sponsrar med en värdecheck på 1000 kr!
*Supergrafik sponsrar med ett Presentkort på 250 kr!

*Bambino Mam sponsrar med Picnic-box, bestickset och vattenflaska!
*Barntyger sponsrar med en stor väska Tiny Zoo från Mairo!
*Bioform sponsrar med ett förkylningspaket till hemapoteket!
*Body and Spirit sponsrar med en påse granatäppelkärnor!
*Canvastavlan.se sponsrar med en valfri canvas värd 600 kr!
*Ekokul sponsrar med en Happy Mais mellanbox!
*Ekoleko sponsrar med ett ecokit, en dinosaurie!
*Johanna Form & Design sponsrar med body & mössa från sin Babyface-kollektion, samt kort med kuvert!
*Kalasform sponsrar med bakformar!
*Karin Herzog sponsrar med en Silhouettekräm!
*Kiddoz sponsrar med en barnvagnsmobil (max 8 bokstäver)!
*myHeart.se sponsrar med 52 romantiska veckor!
*MyOwnStyle sponsrar med ett halsband från MarMalaid!
*Nallebudet sponsrar med ett Nallebud värt 150 kr!
*Namnnappen sponsrar med ett paket valfria namnnappar!
*Natusan sponsrar med nya First Touch-serien!
*Onetex sponsrar med ett Nalle Puh påslakanset för spjälsäng!
*Pappaprylar sponsrar med en valfri Walltastic, 3D-tapet!
*Sagolikt sponsrar med en bok!
*Sakfabriken sponsrar med ett säkerhetsbälte för barn i kundvagn!
*Spöket Laban sponsrar med ett Spöket Laban-tält!
*StudioNele sponsrar med ett valfritt ”Love is easy”-tryck (21×30 cm)
*Willvin sponsrar med en valfri skötväska OCH en Willvin MultiDad!
*Önskefoto sponsrar med ett valfritt gosedjur med personligt foto!


 



Tema-helg hos Diana

Diana har temahelg med temat Baby

Själv är jag med och tävlar om en fiffig skötväska från RollAbout här

Presentkort på 250 kr hos Babylooba här

Babysimbyxa från Babysimshopen här


Orättvist

Jag skulle få sovmorgon, Jimmy hade sin sita skoldag för terminen igår så nu är han pappaledig på heltid, och ag skulle få sovmorgon. Vem vaknar strax efter 7 om inte jag...
Och när bestämde sig Tess för att väcka Jimmy? Jo vid 8! Hon sov hela natten utan minsta gnäll just inatt, annars vaknar hon ju kring halv 7-7 på mornarna...


Tess gungpremiär

Äntligen har jag lyckats ladda upp filmen från i torsdags, fasen vad det ska vara krångligt!

Dreglar gör hon som en tok, och passar på att munprutta lite i slutet också :)

Ursäkta mina fånljud i bakgrunden



Dagens

Dagens fina sommarflicka...



Härliga sommardag

Just nu sitter jag inne och tittar på tennis, håller tummarna för att det blir final i år igen för Söderling, och att det blir Nadal som står för motståndet där, vilken häftig match det skulle bli!!
Tess ligger på golvet och leker, hon tittade också på tennisen en stund men bestämde sig för att det var roligare att leka med sina skallror för tillfället.

Jag sitter i bikiniöverdelen, gud så skönt. Men det är lite trist att magen ska se ut som den gör, jag måste verkligen komma igång ordentligt och bli av med alla nedrans extrakilo. Jag längtar efter nästa graviditet men jag vill inte vara lika fet som jag var när jag blev gravid med Tess. Och Tess har jättefina sommarkläder på sig, en riktig sommartjej är hon idag, som kalasat på köttgryta och lite sommarbär till efterrätt..


Lek, mat och jobb

Precis hemkommen från lekparken, för andra gången idag. Gud så roligt det är där.
Försökte ladda upp en film tidigare men måste som vanligt sätta mig vid sambons dator för att lyckas så den kommer sedan. Premiär i gungan för Tess och hon sken som en sol, och det var lika kul nu ikväll tydligen. Dreglar som en hund gör hon också när hon gungar

Håller på att tina nötfärs just nu för att göra enchiladas, hade tagit fram kyckling men blev sugen på enchiladas istället så det var bara till att plocka fram nötfärsen

Imorgon är min sista dag som mammaledig, lite sorgligt men samtidigt lite förbjudet skönt. Längtar efter ett jobb och sak försöka skriva lite fler ansökningar ikväll eller imorgon. Bl.a ska jag skriva en intresseanmälan till leksaksaffären här i stan, lite lagom avstånd hemifrån och när jag frågade runt där igår lät det inte helt kört. Skulle vara fruktansvärt roligt att jobba där, men lite farligt också för jag skulle nog köpa upp halva butiken och ta med hem


Tävla hos Sofia

Sofia har en härlig tävling där man kan vinna en fyll-i-bok (Mamma, Pappa, Personligt, en kärleksförklaring eller gravid)... Klicka här för att komma till tävlingen

Avslutas 25/6


Hämnden är ljuv?

Don't mess with the elephant...



"Unga mödrar"

Jag antar att det inte är många som undgått att se något av Unga Mödrar på Kanal 5, och jag antar vidare att de flesta av er som sett något avsnitt stört sig mer eller mindre på alla tjejerna som är med.
Personligen reser jag ragg när jag ser Inge, så otroligt barnslig 17-åring. Hon klarar inte av att prata med sin egen dotter och sedan tjatar hon om och om igen att hon skulle klara sig i egen lägenhet och att personen från socialtjänsten bara går efter att hennes pappa och hans fru sagt att hon inte skulle göra det. Men herregud människa! Hur ska du klara att ta hand om dig själv och din dotter utan deras hjälp när du inte verkar fatta att hon vill ha mat, eller att hon ska sova. Du tycker det är pinsamt om hon skulle börja skrika på bussen, du låter din kompis ta hand om din egen dotter medans du busar runt med din lillasyster... Och sedan har hon mage att klaga på att hennes styvmor lägger sig i för mycket när det är tack vare henne som hon har dottern kvar.
Och socialen har sagt till henne att om hon rymmer hemifrån igen så tar de hennes dotter ifrån henne, och vad gör hon? Jo hon rymmer hemifrån....

Även hon Christina verkar smått dum i huvudet... Vem stänger in sig för att sova i 4 timmar med två små barn i lägenheten utan någon vuxen som kan höra dem när de skriker? Powernappa och läxa upp gubbskrället istället så att han åtminstone drar sitt strå till stacken på helgerna. Och be någon annan om hjälp. Att stänga av babymonitorn och stänga in sig så att hon inte kan höra barnen och bli väckt av dem är så fruktansvärt oansvarigt

Hannah tycker jag om däremot, hon må vara ung men hon verkar inte dum. Och att socialen anser att hon inte förstår vad hennes dotter vill och att hon inte klarar att vara mamma? De allra flesta förstagångsföräldrar vet inte vad barnet vill när barnet bara är några veckor, det tar tid att komma in i det. Och att de har mage att säga att hennes mamma lägger sig i för mycket och är för mycket mamma och för lite mormor?? En ung tjej som är ensamstående förälder och bor hos sin mamma, är det konstigt att mamman hjälper till med lite avlastning så att hon får sova lite emellan amningsturerna. Dessutom hotade socialen med att ta barnet ifrån henne om hon inte gick upp ordentligt i vikt första dagarna så hon ammade i princip dygnet runt, vad mer kan hon göra? Kan inte sjukvården då föreslå att testa med lite ersättning som komplement så att barnet kan öka bättre, det finns ju inte mycket mer för henne att göra än att amma, amma och amma vilket var precis vad hon gjorde.

Det som jag reagerat på med nästintill alla tjejerna i programmet dock är deras uttalanden om deras jämnåriga.
Exempelvis har det visats flera stycken som gått tillbaks till skolan efter en tids föräldraledighet och som sitter och säger att de tvivlar på att de skulle kunna umgås med någon i klassen utanför skolan för att de är så pass mycket mer mogna än de andra för att de har barn... Vilket skitsnack! Att man får barn betyder inte automatiskt att man är mogen, man mognar inte automatiskt för att man har barn och att sitta och säga att alla de andra är mycket mer omogna för att de inte har barn?!
Men tittar det gör jag varje dag, ibland är det underbart skönt att kunna sitta och svära över andras dumhet och glömma sin egen


1 juni och sommaren är verkligen här

Det är varmt ute, väldigt varmt... Och jag börjar äntligen få lite färg på mig, lätt brunröda axlar och lite kontraster på bröstkorgen. Nu börjar det dock dra in lite mer moln över oss så solen är inte riktigt lika skarp.
Hoppas det är lika kanonväder imorgon, då ska jag ut och gå en sväng är tanken, funderar på att kika in i leksaksaffären och höra mig för om jobb, enda nackdelen med att jobba där borde ju vara att det ligger tvärs över gatan från stans bästa pizzeria, med andra ord är det farligt på lunchen ;)



Mat

Det gick inte att få i Tess någon mat senare på kvällen heller, vid 23 totalvägrade hon fortfarande flaskan och då var det 7 timmar sedan hon åt senast... Men hon sov natten igenom och var en solstråle nu på morgonen ändå, tack och lov så äter hon nu med god aptit, "bara" 14½ timme sedan senaste målet...





RSS 2.0