Söndag

Trött mamma här. Har tvättat mest hela dagen, sedan åkte vi ut till båten för att fixa den inför vintern men eftersom Jimmys kusin, som han har båten tillsammans med, inte dök upp så får det vänta. Igen...
Avslutade dagen med en ljuvligt god kebabrulle dock, njöt av varenda tugga och nu har vi precis nattat båda tjejerna. Är så sugen på att gå och lägga mig så jag ska nog göra det snart tror jag


Man lär så länge man lever

Hehe, vi är inte vana vid att ha kombinerad kyl- frysskåp. Har de senaste 3 åren haft separata så nu har vi bara hälften så mycket plats som innan. Det märktes när vi kom hem från storhandlingen i Norrtälje, kylen är PROPPFULL, frysen får man lirka igen lådorna och trycka igen dörren på och skafferiet får man stänga snabbt som attans så att inte allt åker ut igen. Maten borde räcka ett tag med andra ord.
Sitter och kikar ut från balkongen på den kanonfina solnedgången över hustaken medan Jimmy stökar runt i köket och fixar middagen.
Sedan ska vi hänga upp gardinerna i sovrummet så det kanske ekar lite mindre där inne och byta lakan så jag kan tvätta dem imorgon. Längtar verkligen efter att få upp gardinerna nu...


Växtspurt?

Haha, försöker få ordning i Tess rum. Allt har verkligen blivit stående sedan flytten så man får ju skämmas lite. Har plockat undan massa kläder i 86 som är mer eller mindre urvuxet (onödigt att nöta på kläder som är på gränsen när andra passar bättre) och även gått igenom det vi ärvt i stl 98. Tänkte att vi skulle prova hur mycket för tora de kläderna var och blev nästan lite förtvivlad när 98 passade kanon, förutom lite långt i ärmarna men det är ju det mesta på mig också fortfarande... Får blanda lite 98 och 92 ett tag då, växtspurt utan dess like tror jag allt eftersom hon hade 80 så sent som i juni typ och 86 bara räckte i ca 3 månader.

Nu när jag sitter här och skriver kommer busungen ut från sitt rum med en kjol på sig, tagit på sig helt själv, rättvänt och allt... Vi är nämligen lite lata här hemma idag och springer runt i bara blöjan fortfarande ;)


Shoppingströg

Försöker göra mig i ordning för en sväng in till Norrtälje, går sisådär... Har fått båda barnen att vila en stund i alla fall så nu sjutton ska jag väl lyckas sminka mig eller? Men jag tycker att jag ser för jävlig ut, måste sminka mig, plocka ögonbrynen och egentligen behöver brynen färgas också. Och så börjar jag få en fin utväxtrand i skallen med, ska köpa mig ett par förpackningar med slingor idag så jag kan få lite ordning på barret igen.
Skulle egentligen vilja shoppa loss idag men ekonomin är lite stram fortfarande så det är ju dumt att bränna pengarna redan. Men barnen skulle egentligen behöva lite kläder, Ellie har typ 2 pyjamaser och bara några par byxor medan Tess saknar det mesta i stl 92. Om man bara vore gjord av pengar alltså...


Produktivt

Gud vad jag känner mig duktig. Har diskat all disk, bara för att inse att det står några fat och glas kvar i vardagsrummet. Och så har jag gjort rent spisen och köksbordet. Nu har jag all rätt i världen att ta mig ett varmt bad och bara slöa resten av kvällen. Tess är nattad och Jimmy fixar mat till Ellie nu så hon ska få sitt för natten, ny blöja och pyjamas sedan är det vuxentid som gäller

Mystjejerna i soffan tidigare idagLandat

Har precis landat för kvällen känns det som. Har varit hemifrån ganska länge, åkte in till Norrtälje vid 12 för att gå på Unga Föräldrar på Familjens Hus och kom hem igen typ halv 5.
Träffade en logoped där och pratade lite med henne om vad vi kan göra för att hjälpa Tess nu när hon börjar få lite mer ord i sitt vokabulär. Tess fick även testa några övingar man kan göra för att träna barnet på att använda tungan ordentligt, slicka strössel från en tallrik, chokladsås på läpparna osv. Tess hade jättekul :)

Lustigt nog var det en av bebisarna där som hette Ellinor dessutom, och var någon vecka äldre än Ellie bara. Ellinor är ju inte direkt ett vanligt namn i hennes generation men världen är liten ändå.


Och så hoppas jag att åkpåsarna kommer imorgon, då kommer våran vagn bli den snyggaste i stan tror jag minsann. De får bli en födelsedagspresent till mig...


Vi lever

Jag vet att det varit väldigt tyst här en period nu, men datorerna kom inte upp förens igår och jag är inte vidare förtjust i mobilbloggandet. Väntar på en Android-app men vi känner väl alla till blogg.se ;)
Vi är långt ifrån i ordning här hemma. Saknas så mycket möbler egentligen, och så har vi en del möbler vi vill bli av med. Värst av allt är väl att vi har sämre med garderober i denna lägenheten så vi behöver byråer och garderober på en yta som inte finns eller något i den stilen. Vi har så mycket att fixa och inget att fixa det med, men det blir bra i slutändan, det tror jag verkligen på.
Tänk om man hade obegränsat med pengar och kunde frossa i allt det men verkligen ville ha

Men nu ska det bli mer liv här i bloggen igen, jag ska verkligen försöka för jag vill ju ha en levande blogg...


Är ute och bekantar mig med våra nya omgiv...

imag1236_1317658 (MMS)

Är ute och bekantar mig med våra nya omgivningar


RSS 2.0