Avklarat

Så, då var grillandet avklarat, även om grillarna inte ville få fart så vi fick steka maten i stekpannan istället ;)
Sambons kompis kom förbi med sin flickvän som jobbar som sjuksköterska på BB... Efter ett tag frågade hon om inte vi skulle skaffa barn snart, jag sa i december och hon såg ut som ett frågetecken.. Var ganska kul att se hennes min när hennes kille frågade hur hon visste det.. (Han har vetat om det länge och min kompis var en va de första som fick veta)... Så eventuellt kommer jag träffa på henne där inne när det blir dags för förlossning...

Blev en trevlig kväll i värmen i alla fall. Hamburgare, flintastek, kyckling, lax, sallad och potatissallad var framdukat... Så nu kan jag sova gott i natt, och imorgon blir det troligen in till stan för lite shopping med mamma.


Grillparty

Japp, i kväll blir det ett litet grillparty här hemma. Ska införskaffa två engångsgrillar och sitta på vår uteplats och grilla med goda vänner. Isabell kommer, det vet vi. Och eventuellt kommer sambons skolkamrat över också, om han hinner.
Ska köpa lite mat och så när sambon kommer hem från föreläsningen (han läser en sommarkurs just nu) och så blir det några öl åt honom och en flaska alkoholfritt vin till mig. Och nej, jag kommer inte dricka upp hela flaskan heller, det finns nog ingen chans, om det inte är så att det verkligen smakar saft som vissa brukar säga.

Det är väldigt ovanligt att vi har gäster här hemma, och nu kommer det bli "full rulle" i någon vecka. Nästa vecka ska svärfar med familj kika in och säga hej, lite läskigt eftersom de fortfarande inte vet om bebisen... ;)

Och på tal om bebisen, när jag ser orden "full rulle" blir jag oerhört sugen på amerikansk rulle, alltså kebabrulle med skinka och ost istället för kebab... Men inte säljs sådana i vår stad inte, jäkla skit... Och blir jag sugen på något kan jag nästan börja gråta för att jag vill ha det så mycket, och det kan hålla i sig tills jag verkligen får en sådan... Hade det med ost och skinksallad för någon månad sedan, och sedan med moppemacka (pitabröd med skinka, ost och kebabsås)... Tydligen ska det vara skinka, ost och sås som blir mina stora cravings. Förutom djungelvrål då...


Bloglovin'

Är du en sådan som kikar in då och då för att se om jag kommit ihåg att uppdatera? Då tycker jag du ska prenumerera på min blogg på Bloglovin' istället. Där kan du samla alla dina favoritbloggar och se om det poppat upp några nya blogginlägg från dem sedan senast. Väldigt smidigt..
Så klicka på länken nedanför
  • Follow Philippa's Blogg


  • Städat

    Så, nu har vi en nästan städad lägenhet.. Bara Sovrummet som vi inte gav oss i kast med igår, resten av lägenheten tog oss större delen av dagen, då har vi plockat massa skräp, rensat pärmar,damamt, dammsugit, tvättat mattan och soffan, bytt gardiner och skurat golvet i vardagsrummet. Skurat spis, diskho osv i köket och röjt i våra 2 hallar.
    Luktade så gott om mattan på morgonen när jag vaknade, sedan gav jag mig på akvariet...

    Jag är fascinerad över att våra fiskar lever fortfarande, var ett bra tag sedan jag gjorde vattenbyte där men tydligen är de tåliga. Problemet är att det fortfarande driver omkring massa växt-skräp på botten men jag orkar verkligen inte ägna ytterligare 1 timma åt att städa akvariet.



    Almedalsveckan

    Jahapp, politikens största jippo är i startgroparna och mitt gamla parti, miljöpartiet, och alliansen har gjort sin största miss redan nu. Anser jag...

    De vill nu öka möjligheten för arbetskraft-invandring från länder utanför EU. Hur f*n kan vi tillåta att öka arbetskraftsinvandringen när vi inte ens kan erbjuda alla våra svenska medborgare ett jobb som man kan överleva på?! Arbetslösheten ökar i Sverige, speciellt bland unga och vi vill tillåta fler från utlandet att komma hit för att arbeta???
    Se för fasen till att alla svenska medborgare som söker jobb kan få ett jobb man kan försörja sig på innan alla som inte ens är medborgare i ett EU-land kan komma hit och ta våra jobb...


    Längtar...

    Alltså, ca 5 månader kvar innan det är dags för förlossning men jag längtar som en tok efter vår lill* bebis redan nu... 5 månader till, känns ju som en evighet till dess, men bara 9 dagar kvar till ultraljudet nu åtminstone. En riktig milstolpe.. :)


    Omplantering på planeringen

    Haha, fyndig rubrik, eller inte... Ska i alla fall plantera om två tomatplantor idag, hämtade hem dem igår från mina föräldrar och nu är det dags att ge dem mer utrymme för fötterna... Även bokat tid i tvättstugan nu så jag ska ge mig i kast med att tvätta lite lakan och gardiner, sedan blir det väl till att sola lite på uteplatsen antar jag. Har lite vita ränder sedan gårdagen på stranden men lite bättre kan man nog få dem ;)


    Dagens strapats

    Jahapp, så var man hemma igen, några hundralappar fattigare.
    Butikerna i det köpcentret vi var i har verkligen INGA mammakläder, då måste man in till centrum och betala parkeringsavgift osv, inte lockande...
    Blev en runda på Gina Tricot istället, så nu har jag ytterligare ett par leggins, denna gång vita, hellånga. Har ett par svarta 3/4 innan så lite variation i garderoben. Hittade även en underbar tunika som jag verkligen har plats att växa i under sommaren.

    Var så härligt att umgås med Isabell igen, får verkligen inte bli 6 månader till nästa gång, då kommer ju bebis ha kikat ut redan! Nej, ska försöka få hem henne hit och dela på en flaska alkoholfritt någon kväll, kanske sätta sambon på att grilla med och ha lite mys på uteplatsen...
    Ska fixa lite bilder sedan på nya kläderna, inte på mig dock, är för fet för det ;) Inte fått riktig bebismage ännu heller, även om det börjar synas lite. Men nog fasen har jag blivit rundare än jag har varit!

    Imorgon blir det stranden som gäller med sambon, ska bli härligt att slappa ordentligt, har jag tur är det hyfsat varmt i vattnet med, även om Vättern är känd för att vara ruggigt kall, men min favoritstrand är väldigt långgrund så värmen håller sig kvar ganska bra.
    Sedan blir det troligen grillat hos mina föräldrar.

    Nej, ska väl försöka orka laga lite mat då, blir tacos ikväll :)


    Härliga dag

    Idag ska jag in till stan med älsklingen och min bästa kompis och shoppa lite... Har inte träffat min kompis på nästan 6 månader, ändå bor vi bara ca 2 mil ifrån varandra.
    Lite slöshopping och en fika på stan, så otroligt länge sedan man faktiskt unnade sig att köpa lite kläder, och det behövs. Är trött på att knäppa upp jeansen varje gång jag sätter mig ner. Och använder jag gummiband istället så glider de, känns inte så bra och bekvämt så jag hoppas jag hittar något bra. Har faktiskt inte köpt kläder på nästan 1 år nu så ett eller två plagg ska jag väl kunna unna mig, sedan kommer allt gå till bebis och det får det gärna göra också.. :)


    Hormon-rusning

    Är sugen på att titta på Lejonkungen och äta djungelvrål.. Men jag vet att jag kommer gråta som satan om jag tittar på Lejonkungen, Jag storbölade till Hundpensionatet härom veckan... Dessa graviditetshormoner är inte att leka med verkar det som, om jag sitter och tittar på Djurpolisen Animal Planet så börjar jag gråta varje gång de pratar om ett djur som blir bortadopterat till ett nytt hem.
    Kommer det lugna ner sig inom de närmaste 6 månaderna eller kommer jag vara som ett vattenverk så fort jag tittar på en film?


    Sambon, hmmm

    Fick en fråga om sambon var lika förväntansfull som jag är, och nej det tror jag inte... Men han blir mer och mer för varje dag tror jag... Men så antar jag att det blir som med de flesta killar, det blir mer verkligt när man varit på ultraljudet och när man börjar känna sparkarna...


    Rensat

    Har varit hos mamma idag och rensat ur "mysskrubben" i mitt gamla rum, fullbelamrat med massa grejer som jag inte hade plats för när jag flyttade hemifrån för 2 år sedan...
    Så nu står det massa grejer i förrådet istället, framför allt gosedjur som bebis ska få sedan. Och lite smått och gott för när vi får större boende, känns ju ganska trevligt. Nu ska jag bara ge mig i kast med garderoben där också, inte så mycket kvar men min balklänning är där. Ska försöka tvätta bort det som borde vara en champagne-fläck från den och sedan sälja på tradera. Det är väldigt skumma mått på den dock. Tror vi började sy efter strl 46, men sedan så fick vi sy in MASSOR kring midja och byst för att den skulle sitta tajt, men fin blev den. Hoppas någon vill ha den i alla fall.


    Graviditeten hittills

    Jag är i vecka 16 nu, går in i vecka 17 på onsdag och har 15 dagar kvar nu till rutin ultraljudet. Längtar som en galning efter att få se vår lill* bebis och få en ordentlig bekräftelse på att det verkligen är någon därinne.

    Mår inte riktigt lika illa nu som jag har gjort, men jag tänker inte ropa hej ännu. Dagarna ser ungefär ut som de gjorde innan, slappar på soffan eftersom jag inte har något jobb att gå till, för tillfället. Ska försöka ta mig i kragen och börja röra lite på mig snart igen, men är ganska fascinerad över att jag hittills inte gått upp ett enda kilo, det har istället gått åt andra hållet. Har gått ner 5 kg sedan vi fick pluset i april och hoppas att det stannar där. Vill inte fortsätta gå ner just nu, hellre ligga kvar där jag är.
    I början av graviditeten mådde jag riktigt bra, aptit som aldrig förr osv. Sedan sa det bara stopp och jag började somna vid 21 varje kväll och må illa större delen av dagen. Har inte spytt en enda gång dock, och jag klagar inte eftersom jag hatar att spy, får panik när jag gör det..
    Var på MVC i slutet av april för hälsosamtal och inskrivning i slutet av maj. Sedan var det läkarbesök för några veckor sedan, allt verkade bra då så jag håller tummarna. Inte hört något om blodproven heller så jag antar att det inte var något konstigt där, annars borde barnmorskan ha ringt om jag behövt äta extra järn eller liknande...
    Så, nu ska jag återgå till att göra ingenting...


    Bilder ska komma

    Jag ska bara bli bättre på att använda kameran.. Har aldrig varit bra på det, men när magen börjar synas blir det väl en del magbilder i all fall...


    Jag, sambon, Therese och Knyttet

    Så har man börjat få lite mer kommentarer i bloggen, vore kul om ännu fler skrev lite om vad de ville att jag skulle skriva om...
    Jag lovar att jag ska försöka bli bättre på det där med bilder, stora problemet är väl att sambon är kameraskygg och vill godkänna varje bild. Så jag ska försöka fixa någon imorgon...

    Men men, kanske ska skriva lite mer om mig och även lite om honom...

    Jag
    23 år gammal. Fyller 24 i november. Har pluggat under en period men utbildningen passade inte mig så jag hoppade av den ganska snabbt. Har senaste året arbetat som timvikarierande lokalvårdare på kommunen.
    Yngst av 4 systrar, systrarna är 10, 12 och 20 år äldre så jag är en liten sladdis. Älskar mina systrar, deras barn och mina föräldrar oerhört mycket.
    Träffade min underbare sambo midsommarafton 2007, förlovade oss skottdagen 2008 och flyttade ihop i slutet av augusti 2008.
    Jag är född i Norrköping men bor sedan 18 år i Skaraborg och trivs bra, bara jag får bo nära vattnet trivs jag. Uppvuxen med hundar, hästar och katter runt omkring.

    Sambon
    25-årig it-supporttekniker, arbetar som konsult på ett stort företag i Stockholmstrakten. Fyller 26 i oktober. Har lite mindre än 1 år kvar på sina studier till programmerare och har flyttat hit från storstaden Stockholm, bor dock där nu igen för att kunna arbeta.
    Äldst av sammanlagt 5 syskon, 2 småsyskon på hans mammas sida och 2 på hans pappas sida. De är 17, 19, 19 och 23 år yngre än honom.

    Vi
    Bor i en ganska stor 4a nära centrum i ett litet samhälle i Skaraborg. När vi får ordning på ekonomin och sambon får fast anställning (förhoppningsvis i september eller tidigare) så är planen att vi ska försöka hitta ett hus/radhus i Stockholmstrakten där våra barn kan få växa upp i ett rymligt hus med egen trädgård och mycket plats att springa runt och leka på. Har inga husdjur för tillfället men vill köpa en hund i framtiden, troligen en leonberger. Katt kommer det inte bli då sambon är kattallergiker.

    Therese
    Föddes 28 december 2009, bf+6 och var då 53 cm lång och vägde 4090 g. Vår lilla hoppsan som utvecklats från något mikroskopiskt till att bli en otroligt fin, livlig, glad och "lätt" liten tjej. Inte planerad men oerhört älskad och efterlängtad när vi väl fick veta att hon växte i min mage. En tjej som sällan har något anant än ett strålande humör och leker och busar runt hela dagarna.

    Knyttet
    Therese lillebror/lillasyster som är beräknad att födas 18 juni 2011. Vi tror att det är en liten kille denna gången men vi får väl se om vi har rätt. En planerad men lite förvånande graviditet då det inte behövdes mer än ett försök innan jag var gravid, inte riktigt planerat att det skulle gå så lätt. En riktig buse så här långt, gillar att dansa disco eller leka virvelvind där inne och lyckas vara halvvägs upp i halsen på mig och halvägs ut nertill samtidigt känns det som.

    Hoppas det var tillräckligt mycket info för tillfället...


    Midsommar på ingående

    Tänkte visa hur ett hederligt midsommarfirande ska gå till, åtminstone om man ska tro tyskarna...
    Denna reklamfilm förbjöds sedan, av IKEAs huvudkontor... Undra varför...



    Om ni inte förstod bull-inlägget

    Det är inte vanliga bullar jag snackar om nu. Den här bullen tar betydligt längre tid att jäsa och är betydligt mer "utmattande" att baka... Den beräknas vara färdig jäst och gräddad i början av december


    Ang. jobb

    Fick en fråga om vad min fästman/sambo pluggar till. Han läser till programmerare inom dataspelsutveckling. Men just nu söker han jobb istället, hoppas på att få ett bra jobb inom samma bransch, i alla fall inom IT, gärna programmering då han ahr en del erfarenhet redan innan. Så om allt går enligt planerna blir det studieuppehåll till hösten för honom.

    Själv väntar jag nu på besked hurvida jag får fast anställning på nya jobbet, om så är fallet börjar jag jobba igen i mitten av juli. Nu är jag åter igen hemma och väntar på att få besked om jag blir en av de två som får fast. Är ett telemarketing jobb, ingen försäljning utan enbart "reklam" så de man ringer är i 98% av fallen väldigt trevliga eftersom det inte är något som kostar något eller som de binder upp sig på utan bara får ett erbjudande om att få mer information.
    Trivdes verkligen jättebra med att jobba där, trots att det bara blev 3 dagar till att börja med (blev sjuk direkt och var då hemma 2 dagar). 7 timmar/dag är ganska ok, bra tider och hyfsat betalt. Känns även roligt att det är ett relativt nytt företag och att telemarketing är helt nytt för dem så man är med och bygger upp från grunden, skapar sina egna förutsättningar.
    Håller tummarna för att jag ska få vara kvar...


    Är mina läsare lite sega??

    Inte har man fått någon kommentar på "Bull-inlägget".. var det komplicerat? ;)


    Ursäkta..

    att jag varit usel på att uppdatera den senaste tiden. Jag har i regel somnat vid 21 och så har man varit mer eller mindre utslagen resten av dagen...
    Dessutom händer inte så mycket här i mitt liv att det finns så mycket att blogga om...

    Midsommar närmar sig, vilket är läskigt eftersom det verkligen inte känns så. Sedan är det festival strax efter det också, med Beach Boys på scen...


    Vilken tur jag har

    Jag har verkligen världens goaste svärmor... Den kvinnan är så bra på att få mig att le eller skratta och jag är så glad att just hon är mamma till min underbare sambo. Jag som alltid trodde jag skulle få en mardröm till svärmor, men icke.. Jag fick en riktig dröm istället.. :)


    Ny design kommer

    Snart, om jag bara lyckas få energi och även lyckas få det hela att fungera som jag vill...


    Bakar bulle här...


    (Bilden är lånad från google)
    Det ni..


    Tur för Björklund att han var en stjärnelev, eller?

    Jaha, så har skolministern fått fnatt också.
    Nu ska komvux slopas, för alla som inte fick IG i något ämne... Med andra ord ska man inte kunna komma på i slutet av gymnasiet, eller efter att man vill bli läkare, arkitekt eller något annat "fint".
    Att man inte klarar att få bättre än G kanske inte bara beror på slapphet och slarv? Man kan ha problem hemma som gör att man inte KAN fokusera på skolan. Eller så kanske man är sjuk en längre period och missar mycket, men inte så mycket att man inte klarar att läsa sig till ett G. Eller som jag hade, lärare som verkligen inte kan lära ut till den som inte fattar allt direkt.
    Vår fysik-lärare på gymnasiet kunde verkligen inte förklara på mer än 1 sätt. frågade man igen så fick men samma föklaring men långsammare, och en blick som sa "Du är dum i huvudet". Jag klarade G, tack vare det jag lyckades läsa mig till i boken och en bra bänkkamrat men med en lärare som kan lära ut på mer än 1 sätt hade jag kanske kunnat få ett VG även där?
    De som har turen att ha fötts med ett grymt läshuvud kan ju köpa en bok, läsa igenom den och tenta upp sitt G till ett MVG, men vi som behöver lite lärarstöd också? Vi ska inte få ta lån från CSN för att kunna få en chans till den karriär vi vill ha??

    Och så vill de ju införa elitklasser också... Jag tycker det är dags att regeringen vaknar upp ur sina drömmar om ett elitsamhälle. Tur att det är val nästa år, jag kommer garanterat INTE rösta blått eller centern.
    Min egna fundering går väl ut på varför vi ska ha flera betygsteg för. Visst kan det vara bra på ett sätt, men har du klarat ett ämne så har du klarat ett ämne. På högskola/universitet är det ett betyg, G eller underkänd som gäller men nog funkar läkrana lika bra i sitt jobb trots att de inte hade ett MVG? Betyg-hetsen är hemsk, så antingen klarar man väl en kurs eller inte? Ha i så fall intagningsprov till de utbildningar som behöver...


    Ska bli duktig medborgare igen

    Jahapp, blev uppringd vid 13.30 idag. Ombads komma på arbetsintervju om jag fortfarande var intresserad (sökte jobbet för drygt 3 veckor sedan) och det var jag ju så klart. Så jag fick "komma när jag kunde under eftermiddagen" och dök upp på deras kontor vid 15. Blev då runtvisad (personalen består av 2 tjejer på kontoret, chefen som inte var där, någon snubbe som var uppe från huvudkontoret just nu, en kundbokare och några säljare, tror jag..
    Så fick jag sitta bredvid och lyssna när den tjejen som jobbade som bokare ringde runt lite, och blev sedan placerad där med luren i näven själv och två personer hängande över axeln. Jag kan lova att nävarna skakade!
    Men på torsdag ska jag börja, om allt går som planerat. De skulle försöka fixa en arbetsplats åt mig imorgon, med telefon och stol. Sedan är det bara att köra hårt.
    Så jag ska alltså boka kunder åt säljarna, med andra ord inte sälja något och jag lyckades redan idag boka 2 st så det känns kanon, hittills..
    ÄNTLIGEN ett vettigt jobb igen





    RSS 2.0