På väg hem till oss


Detta påslakanset till spjälsäng i bomullssatäng


och detta spjälskydd, även det i bomullssatäng är på väg hem till oss.

Båda är beställda från lekmer.se, just nu har de rea på mycket produkter från Micki Baby, vilket ju är kanon eftersom jag suktat efter dessa båda sedan jag väntade Tess



Sommarkänslor

Sitter och lysnar på Oskar Linnros album Vilja Bli på Spotify, de flesta artister och låtar kan ajg liksom sätta fingret på varför jag gillar så mycket men just i detta fallet är det omöjligt. Skulle nog kunna drista mig till att säga att han är något av ett musikaliskt geni. Tror det är en blandning av hans röst, musiken (alla olika ljud som bygger upp helheten), texterna och känslan helt enkelt.
Både Från och med du och Genom eld ger mig enorma sommarkänslor, varför kan jag inte riktigt svara på. Får sådan lust att bara dra ner till stranden eller vandra längs en riktigt somrigt turistproppad gata typ i Gamla stan. Solglasögon, kortbyxor, linne och en glass i näven känns så jäkla rätt just när jag hör de låtarna... Även Annie Hall är mycket sommar på något vis, eller så kanske det helt enkelt är så att hela skivan är sommarkänslor, Oskar Linnros är sommar??
Hoppas värmen och solen håller i sig imorgon också, och hela helgen. Imorgon har jag tänkt att jag skulle ta med mamma och Tess till Hjo på eftermiddagen. Äta glass nere i hamnen och bara njuta av den underbara våren vi har fått, nästan så jag skulle vilja säga försommar redan nu. Och imorgon kväll kommer Jimmy hem, längtar som en tok efter att få ha en hel helg tillsammans igen.


Bootcamp

Tess har börjat träna för att bli storasyster nu, hon kör runt med sin docka i vagnen och hon matar dockan med flaskan. Dessutom håller hon oftast så snällt och försiktigt i dockan (självklart blir det till att släpa runt den i foten ibland, det hör ju till)



Tar sikte mot sängen

Jag sviker faktiskt Grey's idag, känner mig så pass seg i skallen att jag väljer att gå och lägga mig istället.
Imorgon ska vi bada med Unga Föräldrar, vet att mitt blötdjur kommer tycka det är kanon åtminstone, min egen energi får vi väl hoppas på att den infinner sig den med.

Måste se till att få min gravidhjärna att fungera också snart, glömmer fasen allt jag ska göra hela tiden. Måste till gymmet och krångla/bråka lite mer med dem, måste till bilverkstan och höra vad det kan gå på att fixa bilen och jag måste fixa med Telia också. Har ingen lust att betala 50 kr mer för digitaltvn nu bara för att de slängt in ytterligare 4 kanaler som inte visar något intressant alls (hade jag gillat extremsport så hade det kanske varit värt det men nej tack)... Hoppas de går med på en nergradering i kanalpaket utan något strul, det borde du ju göra eftersom de skriver att man har rätt att säga upp avtalet utan att drabbas av någon avgift eller dyl. Bara minnet som ska funka också som sagt...


Efterlängtad

På fredag kommer min snygging hem... Känner mig riktigt glad för det, är ju över en månad sedan vi sågs senast.
Tänker ta och fira det med att dra igång grillen för första gången i år, får försöka plocka upp parasollet från förrådet också, eller så får han göra det då.
Längtar verkligen efter att få sitta och äta tillsammans, gå och handla tillsammans osv.

Första bilden jag någonsin fick se av min älskling, gud vad länge sedan det var nu...

Älskar dig Jimmy, glöm inte det ♥


BM-besök v. 33

Har varit hos min barnmorska nu på förmiddagen. Verkar klara mig från de fruktade järntabletterna denna gången också (här får man börja äta dem när man har hb-värde på under 117, senast hade jag 118 så jag är på gränsen men eftersom jag kommit så långt så trodde hon att det inte skulle bli sämre).

SF-mått: 30
Blodtryck: 100/70
Hjärtljud: 133 (är Knyttet en pojke tro?)

Jag nämnde även att jag känner mig lite orolig eftersom man här får gå 3 veckor över tiden och Tess var ju så pass stor som hon var redan 6 dagar efter BF. Fick i alla fall lovat att om jag går över så skulle hon boka in en överburenhetskontroll tidigt efter BF så jag inte ska behöva ha den oron och om tappen då är mogen så borde jag kunna få en igångsättning ganska snart efter BF-datumet och inte behöva vänta och oroa mig i flera veckor extra. Det känns ju skönt att åtminstone få höra att hon ska försöka och att hon dessutom tycker att jag, om jag skulle gå över, ska trycka på att jag har den oron för ett stort barn och att jag inte mår bra av att gå och vänta och vänta. Men hon hoppas att hon inte ska behöva träffa mig efter v.39-besöket och det gör jag med... Tänk vad skönt det vore om h*n kunde komma precis i dagarna kring BF, helst inte innan 17e dock, Jimmy är nämligen ledig från och med 18e så han kommer hem på kvällen den 17e, sedan är han hemma hos oss i två veckor. Längtar både efter att få ha honom hemma och att få ha Knyttet i min famn...


Så var påsken över

Tillbaks till vardagen igen, men det känns faktiskt ganska skönt måste jag påstå. Just nu är Tess på dagis, såg dem förut när de var ute och lekte och jag var på väg till barnmorskan. Min fina prinsessa som vaknade på ett strålande humör idag. När jag lyfte upp henne ur sängen så fick jag en stor puss och ett jättestort leende. Verkligen en riktig solstråle var hon, gud vad underbart det är att mötas av en sådan glad tjej.
Och hon babblade hela vägen till dagis, inte en ledsen min har jag sett från henne hittills idag. Väl på dagis så vinkade hon glatt hejdå och gick iväg och lekte, det är ju så det ska vara.

Igår var vi nere i de småländska skogarna och firade min systerdotter som fyllde år. Tess sov ca 45 minuter på hela dagen och lekte järnet resten av tiden, sprang runt och skrattade och hade sig. När vi väl kom hem strax innan 19 så fick hon ta sig ett bad och sedan smorde jag in hennes solbrända vader innan det blev välling och godnattsaga. Jag kan verkligen inte förstå var all den energin kom ifrån, full rulle hela dagen. Hon sov ca 15 minuter på vägen ner och sedan sov hon ca 25-30 minuter på hemvägen, däremellan vägrade hon vila i princip.
Men det är ju de dagarna som är så bra, de dagarna hon kan busa av sig ordentligt med någon med lika mycket energi som hon själv.


V. 33, 8 veckor till BF ♥

Tiden går ganska fort ändå just nu, men gudars så trött jag är på att vara gravid för tillfället. Knyttet känns enorm och mycket kraftfullare i sina rörelser än Tess någonsin var. Idag har favoritsysslan varit att försöka pressa ut mitt höftben/höftvinge på höger sida, utåt och neråt har det pressats rejält och det är inte den bekvämaste känslan...
Vissa rörelser är så stora och kraftfulla så det känns som att magen ska spräckas på mig, det krafsas och har sig och så ackompanjeras det av ett rejält knakande och knäppande (tydligen Knyttets leder som knakar och knäpper till, läskigt att man kan höra det så väl)
Det ska bli skönt när detta är över, faktiskt. Och jag har sagt till Jimmy att han ska påminna mig om den här känslan när jag får för stort bebissug nästa gång, det får dröja några år innan det blir en trea har vi sagt. Nej, jag längtar som en tok till förlossningen, tänk att den bara är lite mer än 1,5 månader bort nu (får vi hoppas)

Jag ska börja packa bb-väskan någon dag i veckan har jag tänkt. Det är ju en mysig syssla att fördriva tiden med, som gör att förlossningen känns ännu närmre. Och så ska en inköpslista skrivas, så jag vet vad jag ska jaga efter när nästa lön och skatteåterbäringen kommer. Vagnen har vi nog bestämt oss för nu, ska bara få iväg Jimmy att kika på den någon dag och se om jag själv åker och kikar på den i Jönköping eller om jag nöjer mig med hans utlåtande. Och en tvättmaskin ska införskaffas, blir nog bara en toppmatad men det är ju tusen gånger bättre än inget, då kan man kanske tvätta med mycket mindre stress i fortsättningen. Jag har verkligen fasat för hur det skulle vara att ta sig till och från tvättstugan med två små. Tess kan ju gå själv men det är ett sjå bara att ta med sig henne ner med all tvätt osv...


"Fönstershoppar" på nätet

Jag sitter och kollar på alla fina barnkläder på Lindex hemsida för tillfället, de har ju Köp 3 betala för 2 på sitt barnsortiment så man måste ju reka om det finns något fint till de små...

Lindex Shop Online - SnickarbyxaLindex Shop Online - SkjortklänningLindex Shop Online - JackaLindex Shop Online - KlänningLindex Shop Online - 3-pack sockorLindex Shop Online - LeggingsLindex Shop Online - Topp
Allt detta skulle nog gärna få flytta in i Tess garderob (säkerligen lite till när man ser det i verkligheten)


Lindex Shop Online - BodyLindex Shop Online - SolhattLindex Shop Online - ByxaLindex Shop Online - HjälmmössaLindex Shop Online - 2-pack sockorLindex Shop Online - BodyLindex Shop Online - BodyLindex Shop Online - SparkbyxaLindex Shop Online - 2-pack sockor
Och detta skulle nog gladeligen få flytta in i Knyttets gömmor

Alla bilder är länkar till respektive plagg och allt finns att hitta på Lindex Online Shop
(Nejdå, jag älskar inte alls det marina temat när de gäller kläder, inte alls ;) )


Magbild och GNÄLL

Idag har jag sluppit värk men istället mått riktigt illa hela eftermiddagen, pest eller kolera.
Och helt ärligt, jag är så förbannat trött på att vara ensam hemma, utan Jimmy, hela tiden. Jag har inte sett honom på 1 månad nu, det är ju hur jävla lång tid som helst! Och stundtals känner jag mig verkligen bortprioriterad av honom, inte med flit men när han är iväg och spelar biljard, spelar tv-spel, hjälper sin farsa med datorn, hjälper sin kusin med datorn, spelar lite till, sover tidigt (något han aldrig gör här hemma) osv istället för att prata med mig och med Tess. Nej, han har tid för att prata med mig/oss när Tess redan somnat, aldrig annars. På helgen, om han ringer på dagen så är det alltid när hon sover och ringer jag så är han upptagen och blir irriterad för att jag stör.
Idag försökte jag ringa honom innan Tess skulle gå och lägga sig, från min mobil med högtalaren på så att hon kunde höra och prata också. Vad får man höra då? "Jag har inte tid just nu, vi spelar biljard, ringer dig sedan. Hejdå". Tess blev ju skitledsen när pappa inte sa något till henne och jag blev uppriktigt förbannad. Har meddelat att jag har säkert något roligare eller viktigare för mig resten av kvällen så han behöver inte bry sig om att ringa ikväll.
Jodå, lite bitter är jag allt på att han är ledig och kan göra nästintill vad han vill när han väl slutat jobbet vid 16-17, själv är jag ALDRIG ledig, enda halvlediga stunden är när Tess är på dagis och då måste jag se till att hinna allt som inte hinns med annars. Tvätta, städa, tvätta fönster, försöka få mig åtminstone en lång dusch/vecka, byta lakan osv osv. Jag vill också kunna göra något annat än att sitta ensam hemma hela kvällarna, visst har man egentid när hon somnat men man är ju ändå låst till att vara här hemma. Jag kan inte gå ut och gå en stund på kvällen, jag kan inte dra iväg och bowla med någon kompis osv. Jag gillar verkligen inte särbo-livet när det är så här. Stundtals vill jag också få leva "ungkarls-liv"


God morgon

Skulle bara kika in och säga god morgon/förmiddag. Nu ska jag ge mig i kast med att tvätta köksfönstret och hänga upp påskgardinerna. Lite nytta måste jag ju se till att göra tycker jag ;)


2 månader till BF ♥

Bara 2 månader kvar nu, och på något sätt känns det lite som att juni inte räknas utan att det bara är maj kvar, för i juni så ska ju min lilla älskling komma. Går jag över tiden maximalt så är det 82 dagar kvar tills jag får snusa bebis, men det tror jag inte att det är, allt känns som att det blir tidigare än så åtminstone. Det känns verkligen som att kroppen börjar förbereda sig med förvärkar och annat roligt och mindre roligt.
Någon liten del av mig tror och hoppas att det är max 65-70 dagar kvar, det ska jag kunna överleva, speciellt nu när sommaren känns så nära.
Idag har jag dock rejält konstiga "smärtor" i magen, ni vet den där lätta molande känslan man kan få när man är hungrig eller mätt? Något åt det hållet har jag haft sedan jag vaknade och det är inte hunger... Dammsög precis i köket och vardagsrummet och då kändes det ännu mer, men magen är inte hård så det är inga sammandragningar... Lite lätt att det molande går upp i bröstet också, som något lätt tryck i solar plexus-regionen och över lungorna. Jaja, hoppas det ska släppa snart, jag har inga problem med molande värk eller smärta o.dyl, så länge den inte är konstant som den är nu, då börjar det verkligen bli jobbigt och irriterande.


Ut på landet

Nu så ska jag klä på mig lite och sedan ska vi hem till mamma och pappa/mormor och morfar. Känner mig lite ensam och smått instängd här hemma så det ska bli skönt att komma ut på landet lite. Hoppas mamma kan hjälpa mig lite med min stickning också så jag verkligen kan komma igång med filten till Knyttet.
Förmiddagen har jag spenderat med lite småyrsel på soffan, är nästan alltid yr när jag vaknar numera och sedan ahr jag fixat klart det sista med två bloggdesigner jag jobbat på den senaste tiden. Den ena har varit uppe länge men jag har gjort smågrejer med den, den andra är precis nyligen upplagd. Själv behåller jag min tills Knyttet är ute, sedan så blir det förhoppningsvis lite förändringar här med


Tackar för dagen redan nu

Natten till idag blev sen och i slutändan fick jag ca 3-3,5 h sömn. Detta tänker jag ta igen nu genom att redan nu krypa till sängs och börja läsa lite i Att Möta Förlossningssmärtan. Kommer säkert somna snabbt men det kan jag nog behöva också


Smärtfri

Min foglossning har gått och gömt sig någonstans, och jag är ytterst tacksam för detta. Foglossningsbältet har jag inte använt på över 2 veckor nu tror jag och jag känner i princip aldrig av någon smärta i bäckenet längre trots att jag gått ganska långa rundor ibland. Jag antar att det beror på att Knyttet blivit tyngre och på så vis stabiliserar mitt bäcken en hel del. Oavsett så är det väldigt skönt att känna att någon krämpa kan bli bättre med tiden åtminstone.


Det där med amning

Eftersom jag skrev att mina bröst börjat läcka nu i morse så kan jag ju ta den här biten också nu.

Självklart är det skönt att känna att brösten gör det de ska redan nu, men jag vet även att det inte är några garantier.
Det kan vara lite halvjobbigt att inte kunna få sova utan bh, det är inte så bekvämt om man säger så, redan nu och brösten behöver ju inte läcka en droppe innan barnet är fött egentligen för att amningen ändå ska fungera. Sedan kan det ju bli som med Tess, då läckte jag i ca 15 veckor innan förlossningen och amningen gick kanon första veckan typ. Jag hade mjölk så det kändes som att jag skulle kunna föda en hel armé med bebisar på det och jag fick lära mig hur jag skulle göra för att slippa bli halvt dränkt i mjölk så fort jag klev ur duschen. Men det hela slutade ändå med att jag fick lägga amningen på hyllan efter ca 2 månader då jag plötsligt inte lyckades producera tillräckligt för att Tess skulle få det hon behövde, en kombination av en väldigt nöjd och lätt tillfredsställd dotter och bröst som småstrulade lite resulterade i en dålig viktuppgång på henne och en enorm press från mig själv på att få amningen att funka. Jag mådde riktigt dåligt de sista dagarna innan jag bestämde mig för att sluta amma helt, då ammade jag så fort Tess var vaken och däremellan pumpade jag regelbundet för att försöka få igång någonting, men det gick bara sämre och sämre.
Att jag läcker nu betyder alltså inte att jag räknar med att amningen kommer funka, jag är beredd på att det kan bli som senast men den här gången tänker jag be om hjälp från start både på BB och från BVC för att förhoppningsvis slippa det strulet. Om jag i början får så mycket mjölk att jag känner att jag måste pumpa/handmjölka så tänker jag faktiskt göra det (blev avrådd senast) för hellre att jag har för mycket i början än att jag låter det bli som senast. Mitt mål är att kunna helamma i 6 månader, för mig är det enormt mysigt med de stunderna och att slippa stressen med ersättningen om man är iväg någonstans så jag vill verkligen.
Men som sagt, jag tänker inte ta någonting för givet den här gången, mjölk får jag men kommer det funka bara för det?


Det är bara att konstatera

Barnvagnar är inte designade för att man ska vara höggravid när man kör runt med dem, åtminstone inte våran.

Ungefär så här ser det oftast ut när jag är ute med Tess i vagnen numera, magen slår i handtaget på vagnen konstant så jag får försöka hålla vagnen längre ifrån mig när jag går vilket inte är så skönt för ryggen


Oron är en del av att bli och vara förälder

  • Först oroar man sig för de första 12 veckornas graviditet
  • Sedan oroar man sig fram till ultraljudet, tänk om något skulle vara fel
  • Därefter oroar man sig tills man börjar känna ordentligt med rörelser från barnet
  • Sedan oroar man sig för förlossningen
  • Sedan så oroar man sig över barnets första levnadsdygn
  • Därefter för den första veckan och allt som man ska vänja sig vid, lära sig och självklart att barnet ska överleva och fortsätta må bra
  • Sedan kommer oron för de kommande månaderna, innan risken för PSD är borta
  • Sedan börjar man oroa sig när barnet börjat resa sig upp och ramla


  • Många år senare oroar man sig för barnets umgänge och eventuella sena och vilda fester
  • Man oroar sig för barnens utbildning och framtida arbete
  • Man oroar sig för deras välmående

Aldrig kommer man sluta oroa sig för sina barn, det är tur att det är en del av att vara förälder, för det är man så länge man själv och barnet lever


Zzzzzz...

Vi har sovmorgon här hemma förresten, Tess ligger fortfarande och sover min lilla sjusovare. Men vad underbart det är att få sovmorgon även om man är ensam med henne hela dagarna. ♥


Somliga straffar Gud genast

Senast igår var jag så glad, och sa det också, för att mina bröst ännu inte börjat läcka någon råmjölk. När jag var gravid med Tess fick jag sova med bh från v.23-25 eller så men har hittills kunnat njuta av att sova naken (ja, det finns inget bättre än att slippa massa kläder när man sover tycker jag). Men tji fick jag, när jag vaknade idag hade jag en STOR fläck råmjölk på underlakanet... Bara att ta fram någon bekväm bh att sova i med andra ord och hoppas att det räcker även denna gången så jag slipper sova med amningsinlägg redan nu


På tal om Pingu


Detta avsnittet av Pingu var tydligen riktigt, riktigt roligt enligt Tess. Hon skrattade så hon ramlade omkull flera gånger


Dumma klocka

Varför ska det alltid gå så segt eller så fort med tiden?
Förmiddagen rusade iväg och eftermiddagen har mest varit lång och seg trots hattande åt alla håll. SNART kan jag börja med maten, får se om jag lyckas däremot eftersom det blir mitt första försök på egen fiskgratäng, om än i fuskversionen (pulvermos och pulversås).
Har fått en del gjort i alla fall. Förmiddagen med massor med prat på familjecentralen/Unga Föräldrar och sedan ahr jag och Tess lämnat min timrapport på jobbet (sent som attans jag vet,) får väl se om jag hinner få den lönen denna månaden, jag bör få en utbetalning på löneförhöjningen åtminstone. Fick nämligen ett nytt kontrakt för ca 1 månad sedan om att jag fick löneförhöjning i januari och kommer få den utbetald retroaktivt på de utbetalningar som gjorts. Sedan har jag även hunnit med att posta ett papper till Jimmy som han måste skriva på och skicka tillbaks under helgen, annars ligger jag lite illa till när vi ska på möte hos soc på tisdag (ja, vi får hjälp från dem denna månaden, fick det även förra eftersom Jimmy får lönen retroaktivt och därmed bara får betalt för 9 dagar nu när lönen kommer). Och så har jag varit på bibblan och lämnat tillbaks en bok samt skrivit ut en blankett från FK för att överlåta några dagar av föräldraledigheten på Tess till Jimmy så vi förhoppningsvis kan lyckas kvitta FKs miss från förra sommaren.
Nu är det bara middagen som återstår innan jag och Tess kan slå oss ner i soffan och kolla på Pingu, Byggare Bob och Koala Bröderna

En riktig favorit här hemma den där Pingu



Budget, ett riktigt nöje

Jösses vad jag älskar att sitta och räkna på budgeten... Ja, jag är ironisk, det finns inte mycket som är värre även om det ju börjar bli en roligare syssla än det har varit.
Just nu försöker jag reda ut en del och ordna upp så nästa månad ska funka smidigare (maj alltså) och så har jag tagit mig en kik på hur det ska se ut i juni, jag kan faktiskt se ett ljus i andra änden på tunneln nu. Som en extra bonus är det ju snart dags för fordonsskatten också, och bilen måste repareras och ombesiktigas men ändå känns det som att det börjar ordna upp sig litegrann. Nu när Jimmy har heltidsjobb så är allt mycket lättre och smidigare åtminstone även om inköpen till Knyttet får vänta tills lönen kommit i slutet av maj. Bara hoppas att h*n inte får för sig att komma tidigare utan att vi ska hinna med att fixa allt sisådär två veckor innan bf.

Alternativet för dagen är ju att kanske ställa av bilen för att slippa fordonskatten och reparationskostnaderna, men det drar ju ner värdet ytterligare på den så då sitter vi med en bil som vi inte får använda och som vi inte kan sälja för det den är värd, absolut inte lockande. Nej, måste kolla upp vad det kan kosta att fixa det som behöver fixas innan månaden är slut...


God natt

Ok, det blev visst en del bebiskläder tvättat ändå. Är så mycket roligare att fixa med den delen av tvätten än alla lakan och skit. ♥
Sängen är renbäddad med nytvättade kuddar som grädden på moset, det mesta av tvätten är vikt och ligger på sin plats, alla lakan som tvättats idag är manglade och nu återstår bara en rejäl natts sömn, om Knyttet och Tess tillåter.
65 dagar kvar nu för övrigt, varje 5a känns som en hel evighet och så skön att få räkna bort från de ursprungliga 280. Snart ska jag få ha min efterlängtade lilla tvåa i min famn istället för i magen


Rensa och plocka

Blir inga bebiskläder tvättade idag inte, däremot ska jag försöka få det gjort på lördag. Istället blev det mina dunkuddar som åkte in i tvättmaskinen idag, det behövdes verkligen om man säger så och det finns inte mycket mysigare än att få lägga ner huvudet på riktigt fluffiga dunkuddar (så som de bara är när de är nytvättade och tumlade).
Köpte såpbubblor på ICA innan jag hämtade Tess förut, tänkte att det kunde vara roligt att ha, hon tycker det är väldigt fascinerande med alla bubblor åtminstone. Fick med mig två banankartonger hem också så jag har någonstans att lägga alla urvuxna barnkläder, nu är det allt i storlek 74 som åker ner i kartong i källaren och kartongen med det i 80 börjar så sakteliga fyllas den med. Lindex kläder är verkligen skumma i storlekarna, när Tess fortfarande "drunknar" i bodys från HM så är de från Lindex för korta, det känns ju lite skumt. Men vi har nästan alltid två storlekar på g samtidigt i hennes garderob och nästan inget sitter riktigt bra, hon är för långbent vår lilla dam så längdmässigt behöver hon MINST 86 i byxor men i midjan behövs det både skärp och hängslen då...


Nej, nu gör jag det fasen

Jo, idag ska jag nog ta och tvätta Knyttets kläder också. Jag har ju tänkt vänta tills byrån är fixad men nu är jag i v.31 och har inte ens börjat med den så det känns som att det är skitsamma om jag väntar eller inte. Dessutom känns det inte riktigt som att jag gör något alls som har med Knyttet att göra och kläderna är ju en bra startpunkt, och så kan jag kanske få en lite bättre överblick på vad vi faktiskt har i de olika storlekarna...


Mera utgifter

Jahapp, då ska sidobalken svetsas och fixas samt ena bromsen korrigeras inom en månad då, skitkul att behöva göra det nu och dessutom återbesiktiga bilen. Behöver jag säga att jag inte uppskattar att behöva spendera pengar på att reparera en rostig sidobalk eller på att typ smöra en cylinder vid bromsbeläggen?
Bilar är kul och bra när de funkar och går igenom utan krångel, när det är något som måste fixas är de mindre kul kan man väl lugnt säga


Dags att skriva förlossningsbrev

Jag ska nog börja stolpa upp punktr till mitt förlossningsbrev... Med Tess så skrev jag aldrig något, jag hade ju ingen aning om vad som skulle hända, hur jag skulle känna eller hur jag skulle bete mig så det var så svårt att sätta några ord på det jag tänkte, särskilt eftersom jag inte var rädd eller orolig det minsta.
Denna gången vet jag hur jag reagerade senast, jag vet vad mina orosmoment är och jag vet mer vad jag verkligen vill så den här gången ska jag punkta upp ett förlossningsbrev, det blir inte avancerat men det kommer finnas som en slags trygghet för mig.



Vill överleva morgondagen

Japp, imorgon gäller det. Hoppas blåa monstret går igenom besiktningen utan några anmärkningar denna gången, "bra att veta"-noteringar räknar jag med men resten vill jag slippa!!!
Det är inte mycket mer att göra än att vänta och se vad som händer, överlever vi detta så ska nog resten bli riktigt bra


10 veckor kvar ♥

Skulle lagt in magbilder igår var tanken men det blev aldrig av som ni märkte. Igår var det exakt 10 veckor till bf, 70 dagar kvar om Knyttet är punktlig.

Jag tycker verkligen inte att jag ser gravid ut framifrån, men från sidan har jag en rejäl kula åtminstone och det borde jag väl ha tycker man


Helgen och morgondagen

Helgen har spenderats med en "långpromenad" igår och mycket mys med min lilla sjukling som idag tack och lov varit oerhört mycket piggare än tidigare i veckan. Nu är det bara lite snor kvar men det är inte många barn som är snorfria så här års så det är ju inte så farligt...
Som en extra bonus har laptopen klappat ihop totalt nu. Förut var det skärmen som inte ville stanna uppe utan fick pallas upp med hjälp av en boktrave, nu vägrar den ladda batteriet också så den är verkligen död och det innebär att på dagtid, när Tess är hemma och vaken har jag ingen möjlighet till att blogga något alls, där av är det väldigt lugnt här.

Imorgon blir det dagis för hennes del om inte febern skulle komma tillbaka under natten, men den har hållit sig borta hela helgen så det hoppas jag verkligen inte, och då ska jag hem till mamma en sväng och hämta bilbarnstolen som jag lämnade i hennes bil senast. Måste ju ha den om vi ska kunna komma in till bilbesiktningen på tisdag eftermiddag. Ska kika in på Barnkupolen också efteråt och höra om de hört något mer om syskonvagnen jag är så nyfiken på, pris, leverans osv. Nej, imorgon får bli en pysseldag. Har börjat sticka en babyfilt så jag ska jobba vidare med den (med mammas hjälp och instruktioner), eller virka ett ton fler mormorsrutor till filten jag börjat på till Tess. Kanske kan man sitta ute i solen och värmen om den infinner sig imorgon, vore helt underbart ju.


Stackars lilla sjuklingen

Det blev skevt med tiderna för Tess nu ikväll, har varit och handlat blöjor, välling, mat osv och kom hem vid halv 8 (vällingdags normalt). Då hade vi inte ätit någon middag ännu så det skulle ju fixas först, men hon kom i säng hyfsat ändå.
Sedan tog det bara en timme innan hon var vaken igen och jätteledsen, och jag kan verkligen förstå henne, vem kan sova när man nästan kokar?! Alvedon fick det bli, lite baddande med blöt handduk och så rök pyjamasen igen. Hoppas det ska gå bra resten av natten nu så vi slipper en till natt som igår


Febertjejen

Idag har vi haft en väldigt lugn dag här hemma, Tess fick stanna hemma från dagis eftersom hon hade feber i natt och hr sovit väldigt dåligt. Den sömnen har hon tagit igen nu, först från 9.30 till 12.30, sedan från 13.30 till 15.30. Nu är det en pigg och glad tjej här hemma igen lyckligtvis. Det har blivit mycket mys idag däremot.

Jag är så fruktansvärt godissugen däremot, får se om det blir något för att stilla det suget sedan, det vore ju inte dumt med choklad, eller lösgodis, eller dumle eller vad sjutton som helst typ. Eller en gurka med vitlöksdip, det var ett bra tag sedan nu


Äntligen måndag

Måndag morgon igen, snart dags att bege oss mot dagis så Tess får herja av sig ordentligt. Själv ska jag tvätta och försöka bädda rent åt både mig/oss och Tess.
Det är ganska skönt med en ny vecka, då kan något bli gjort igen här hemma för faktum är att det blir inte så mycket gjort när man har Tess som springer runt.

För övrigt väntar jag spänt på ett svar från en kille som var och kikade på bilen igår, han skulle prata med frugan och fundera på saken... Drömma går ju ;)


Torsdagens middagsexperiment

I torsdags experimenterade vi lite här hemma, jag var sugen på tacos men samtidigt inte. Sedan hade jag läst så mycket om tacolåda och tacogratänger så jag kikade på sådana recept men hittade inget som riktigt föll mig i smaken. Så jag gjorde min egen variant med tacopajreceptet jag brukar använda som grund.

Tacogratäng (ca 4 portioner)

400-500 g köttfärs
1 påse tacokrydda
1 burk majskorn
ca 2 dl riven ost
1 burk (2 dl) creme fraich med paprika/chilli-smak
Nachochips

(Jag gjorde den dock "barnvänlig" så jag tog hälften vanlig creme fraiche och hälften smaksatt.)

Bryn köttfärsen och tillsätt tacokryddorna enligt anvisningen. Tillsätt majsen
Blanda creme fraichen med ca hälften av den rivna osten
Häll över köttfärsen i en ugnsfast form, häll över cremefraich-röran och strö över nachochips efter smak (jag lade även ett lager nachochips under köttfärsen). Strö över resten av osten och grädda sedan i 200 ° i ca 10-15 minuter.


Tung helg

Helgen har varit riktigt tung rent psykiskt för mig, och som en liten extra bonus börjar jag få fler och fler småkrämpor som gör allt ytterligare lite roligare. Igår hade jag så otroligt ont i ena handen när jag skulle gå och lägga mig att jag ett tag skulle föredragit att såga av mig handen. (har två fingrar med inflammerade nagelband på den handen, misstänker att det var därför). Idag har jag ahft värk i hela kroppen, känns nästan som någon minversion av influensan. Och Knyttet har börjat breda ut sig och "skrapa" på insidan, känns väldigt obehagligt om man säger så...
För övrigt går jag in i v.30 idag, 11 veckor kvar tills Knyttet ska vara här om h*n är punktlig, hoppas att jag inte behöver vänta 14 veckor på henne/honom bara.


System error

Jag har en riktigt dålig dag idag, saknar Jimmy så jag tror jag ska gå sönder bland annat.
Återkommer imorgon och hoppas på bättre väder och bättre humör då





RSS 2.0