Fortsätter på "amningstemat"

Sedan jag började få problem med amningen har jag faktiskt börjat reagera på allt detta tjat om amning. "Bröstmjölk är det bästa för barnet", visst närheten kommer mer naturligt när man ammar, det köper jag.
Men varför skriver varenda jäklans "barnsida" om amning som något så självklart??
Och ännu mer frustrerande är väl att Nestlé, som har 3 steg på modersmjölkersättningen (Nan 1, 2 och 3) bara skriver om Nan 3 på sin hemsida. De nämner inte ens Nan 1 och 2, gör man en sökning på deras hemsida får man bara upp Nan 3 som resultat (den ersättningen är från 9 månaders ålder).
Nestlé har på sin sida delat upp informationen i 5 olika steg: Starten, Steg 1, Steg 2, Steg 3 och Junior. Starten är då för 0+, Steg 1 är från 4 månader osv. Väljer man då att kolla på Starten så får man bara upp denna information:

"Amning är bästa starten

Bröstmjölk är utan tvekan den bästa maten för det lilla barnet. Amma därför så länge som det känns bra för dig och ditt barn. Under det första halvåret ger bröstmjölken all näring som ditt barn behöver. Bröstmjölken är dessutom unikt anpassad för varje enskilt barn. Med precis rätt proportioner av alla näringsämnen. Bröstmjölken bidrar också till att ge barnet ett skydd mot infektioner. Sedan ger ju amningen en helt unik närhet mellan dig och ditt barn. En känsla som inte finns vid något annat tillfälle i livet. Bröstmjölk är den perfekta maten för små barn. Men amning är mer än mat. Det är också stunder av närhet. Dessutom är det praktiskt att alltid ha lagom varm, nylagad, lättillgänglig och billig mat tillhands. Om du får problem med amningen kontakta Barnhälsovården."


(Ni kan kika själva här)


Är det konstigt om man får en känsla av att man är en sämre mamma om man inte kan amma sitt barn?? Med andra ord, det är inte bara allmänheten som sätter en enorm press på mamman ("Hur går det med amningen?" är ju en klassisk fråga till en nybliven mamma) utan även alla företag som har med barn och barnmat att göra. Sjukvården däremot verkar ha blivit mycket bättre, jag har aldrig känt att våran BVC-sköterska har reagerat på att vi ger ersättning istället utan hon får mig att känna att vi gör något bra, vilket vi ju gör för hade vi inte gett ersättning så skulle Tess inte få i sig den näring hon behöver och nog är det det viktigaste, att barnet får tillräckligt med mat inte hur barnet får sin mat.



Tänk på vad det är ni skriver i kommentaren.
Alla rena Bloglovin'-förfrågningar och reklam-kommentarer tas bort, och alla trakasserier/kränkningar o.dyl polisanmäls (tänk på att även anonyma kommentarer har en ip-adress)

Dubbelkolla gärna er eventuella hemside-adress och att ni inte publicerar anonymt (om det inte är det ni vill göra)
Kommentarer
Skrivet av: Emma

Jag kände mig som en dålig mamma eftersom jag bara kunde amma 2 månader tyvärr !! Och alla sa att Eddie skulle bli så sjuk när jag slutade amma tyckte det blev tvärtom flera som jag känner som ammar deras barn har feber hela tiden Eddie har haft feber 1 ggr på 7 månader och då pga tänderna !! Så amning är nog bra men det är nog bara den första mjölken som är viktigast känns det som och den fick Eddie iallafall !!!

2010-03-09 @ 09:52:36
Blogg/hemsida: http://eddiesmammaemma.blogg.se/
Skrivet av: Emma

Och dessutom verkar nätterna jobbigare för dom som ammar barnet vill tutta ofta och dom får nästan aldrig en hel natt det har jag redan fått flera ggr ...

2010-03-09 @ 09:53:19
Blogg/hemsida: http://eddiesmammaemma.blogg.se/
Skrivet av: nicolina

hej!

Jag måste säga att du har en riktigt fin & bra blogg.

Jag har en liten fråga om du skulle kunna hjälpa mig med min design till min blogg! Skulle vara jättebra om la till mig på msn, [email protected].

Tack i förhand, och ha de toppen! :)

2010-03-09 @ 09:55:16
Skrivet av: Linda

Jag slutade amma när lillkillen var 1½ månad. Man ska göra det som känns bäst för en själv och funkar bäst för er båda.

2010-03-09 @ 09:58:41
Blogg/hemsida: http://lindabjuvander.blogg.se/
Skrivet av: ~MoonLight Malo~

Min första delammade jag bara o då möttes man av många konstiga reaktioner. Te x att han skulle bli så sjuk osv men "konstigt nog" så var han aldrig sjuk och min andra pojk som jag ammade helt(o länge) var sjuk massor!

Men som du skriver så har ju sjukvården blivit jättebra me de, och tur är ju de.

Tänk de stackare som inte kunde amma förr. De kan inte ha haft de lätt.



Hoppas du får en bra dag! :)

2010-03-09 @ 10:05:35
Blogg/hemsida: http://moonlightptc.blogg.se/
Skrivet av: pucko wallentin

heej! fiin blogg!

Skrivet av: Andrea

hörde för länge sedan att det är så att eftersom Sverige är ett "amningsvänligt land" så skall man promota amning och får inte göra reklam för ersättning som om det skulle vara något lika bra. Vad det grundar sig på är väl u-länder där mammor luras att inte amma och ofta blandar ersättning med dåligt vatten. Men eftersom vi är med och stödjer "ersättninsmotståndet" eller vad man ska kalla det, så gäller samma regler för oss.

2010-03-09 @ 10:11:53
Blogg/hemsida: http://femtioniotuseng.blogg.se/
Skrivet av: Johanna - mamma till Leia

tycker det är riktigt tråkigt att man ska behöva försvara sig för att man inte ammar, speciellt inför äldre.

2010-03-09 @ 10:32:14
Blogg/hemsida: http://johannaostblom.blogg.se/
Skrivet av: Moa

ag ger Douglas mer och mer ersättning... Inte för att jag inte vill amma utan för att jag inte har så det räcker... Efter amning så äter han lätt 90 ml till så snart blir det nog att sluta amma helt. Min BM är skit bra, hon tycker bara att jag gör rätt med ersättningen eftersom han följer sin kurva perfekt. Hon anser ju att det är ett bra kvitto på att han faktiskt behöver mer mat.

Jag har dock aldrig känt mig dålig pga att jag inte har så det räcker.. Min mamma kunde inte amma min bror och mig öht pga för trånga mjölkgångar så det är väl därför jag inte tar så hårt på det.. Jag blev ju bra lixom. =)

Har dessutom en vän som blev tillsagd att helamma i minst 6 mån pga av allergier i familjen.. Hon gjorde så med barn nr 1, barn nr 2 orkade hon inte mer än kanske 3 mån.. .Vem tror du är allergisk i dag?? Jo barn nr 1 såklart..

2010-03-09 @ 11:06:46
Blogg/hemsida: http://www.metrobloggen.se/moaslivJ
Skrivet av: Snart pappa.

Hej såg din kommentar. Måste erkänna det var ett bra svar från dig angående" det här med att skaffa barn tidigt". intressant inlägg! =)

2010-03-09 @ 12:10:16
Blogg/hemsida: http://pappatobbe.blogg.se/
Skrivet av: Snart pappa.

Längtan efter bebisen blir bara ännu större varje dag som går =)

2010-03-09 @ 14:03:51
Blogg/hemsida: http://pappatobbe.blogg.se/
Skrivet av: Filippa - mamma till Liam

Amningen är överdriven! Läste i en tidning att man inte får göra reklam för ersättning sedan 1990 (tror jag) innan var det helt okej. Det är bara i Sverige som amning är så poppis och ersättning så "dåligt". jag är uppvuxen på ersättning, har aldrig mått dåligt eller haft någon allvarlig sjukdom! Visst närheten kanske, men den får barnen ändå ju! Så länge våra barn mår bra och är mätta! Kram på dig!

2010-03-09 @ 14:39:37
Blogg/hemsida: http://fillies.blogg.se/
Skrivet av: Ida - Mamma till Fanny

Hej, Det kan vara tufft att sluta amma. Jag vet jag slutatde när min tjej var tre månader. Men då för att hon åt en gång i timmen, och jag hade väl inte så att det räckte. Det är jobbigt att höra vad andra har att säga. Men stå på dig. Man vet faktiskt vad ens barn behöver bäst, ingen annan!

Min lilla tjej är hur nöjd som helst nu, och äter enbart ersättning. Än en gång, du vet bäst om vad ditt barn behöver och vill! Kram.

2010-03-09 @ 15:39:40
Blogg/hemsida: http://deranged.blogg.se/
Skrivet av: Finni

Jag måste ju vara den HEMSKASTE av dom alla eftersom jag faktiskt inte VILL amma Elliott. Jag tycker mest att det är jobbigt och känns konstigt att agera levande mjölkbar. Oroar mig bara för att han får i sig för lite och sedan så brukar han bråka med bröstet vid varje amning. Skulle trivas bättre med att ge honom ersättning, men då blir jag väl lynchad som inte ammar mitt barn fast jag KAN.



Nä, jag tycker att alla ska få göra som dom vill. Jag är uppvuxen på ersättning och mig är det inge fel på förutom att jag är knäpp i huvudet :)

2010-03-09 @ 15:45:42
Blogg/hemsida: http://mammafinni.blogg.se/
Skrivet av: Andrea

sv; nej självklart borde de få skriva om deras egna produkter på sin egen sida. Det är ju skitlöjligt, men det är väl någon felskriven lag/kontrakt va det nu är, det kan ju inte ha varit meningen att det ska bli så. Hoppas jag i alla fall.

2010-03-09 @ 20:17:45
Blogg/hemsida: http://femtioniotuseng.blogg.se/
Skrivet av: Morran

Hej

Halkade in här via google och ville bara kommentera kring det här med amning vs ersättning. Pga en dramatisk start i livet så fick vår son aldrig chansen att ammas, utan började sondmatas på en gång. Jag pumpade så länge jag orkade det, men efter 4 veckor så gick det inte längre. Nu har det gått 6 veckor sedan han föddes och jag sörjer väldigt över att jag inte får ha en "normal" bebis att amma.



I alla fall....jag känner igen mig i det du skriver kring att det är så irriterande och (för mig) nedslående att bara mötas av "amning är bäst för barnet" "bröstmjölk är det bästa för ditt barn" vart jag än vänder mig på nätet. Igår skulle jag googla lite kring förkylning eftersom vår lille blivit snorig. Överallt möttes jag bara av att bröstmjölk löste snor bäst och att man helst skulle undvika annat. Jag blir väldigt ledsen av detta...skulle göra vad som helst för att kunna amma min egen son. Men det går ju inte. Måste det gnuggas in i mitt ansikte?!?

2010-03-15 @ 10:42:56
Blogg/hemsida: http://kedjegatan.blogspot.com

Lämna en kommentar till inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din hemsida/blogg:

Vad har du att säga?:

Trackback



RSS 2.0