Receptstrul

Idag fick svar på min urinodling som jag lämnade prov till i måndags förmiddag och nog hade jag urinvägsinfektion, precis som jag trodde. Har gått med skiten i en vecka nu och blir verkligen galen på det så samtalet från barnmorskan var efterlängtat. Mindre kul var det att läkaren som de använder sig av på barnmorskemottagningen inte hade möjlighet att skirva ut något recept åt mig förrän imorgon eftermiddag och både han och min bm var överens om att jag helst skulle starta behandlingen redan idag.
Jag fick två alternativ: 
  1. Åk till gynakuten på Danderyds sjukhus. Min bm hade pratat med dem och de höll med men avrådde samtidigt då de bara hade en läkare och väldigt mycket patienter så jag skulle få vänta länge på att få träffa läkaren för de där knappa 5 minutrarna som det tar att skriva ut ett recept. Dessutom är det nästan en timmes bilresa enkel väg, och ett besök kostar 400 kr. För att få ett recept utskrivet...
  2. Ring närakuten i Norrtälje när de öppnar och hoppas på att få en tid. 20 minuter enkel resa och 200 kr för besöket.
Jag valde så klart alternativ nr. 2 och lyckades få en tid. "Vi tar egentligen inte emot patienter som faller under gyn och vi har egentligen inga tider kvar" (Jag ringde 4 minuter efter att deras telefontid örjade, fick sitta 20 minuter i telefonkö, 5 personer före, och de har inga tider kvar?!). Seriöst, att skriva ut ett recept där det finns resultat från en urinodling liggande i datorn måste ju vara något av det snabbaste och enklaste du får göra som läkare på en närakut. 
Eftersom J inte skulle hinna hem för att ta tjejerna fick jag gå och knacka på hos grannen, som är en av barnens förskolefröknar, och fråga om hon kunde vara här hemma med dem i ca 20 minuter, tills han hann hem.
Jag kom iväg, och kom dit i tid... Och nu har jag äntligen fått mitt recept utskrivet och fick även med mig 3 tabletter hem direkt så jag kunde påbörja medicineringen direkt idag. Ska bli så skönt att bli av med skiten!


Tänk på vad det är ni skriver i kommentaren.
Alla rena Bloglovin'-förfrågningar och reklam-kommentarer tas bort, och alla trakasserier/kränkningar o.dyl polisanmäls (tänk på att även anonyma kommentarer har en ip-adress)

Dubbelkolla gärna er eventuella hemside-adress och att ni inte publicerar anonymt (om det inte är det ni vill göra)
Kommentarer

Lämna en kommentar till inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din hemsida/blogg:

Vad har du att säga?:

TrackbackRSS 2.0