V. 23 (22+0)


Kroppen:

Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet:

Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

------------------------------------------------------

Det går framåt! Sakta men säkert går det framåt, snart börjar det säkert kännas som att tiden har flugit förbi men just nu känns det inte riktigt så.
Snart är man dessutom inne i sjunde månaden men så känns det verkligen inte... Och då är man även inne i sista tredjedelen av graviditeten, lite läskig tanke..
Men just nu känns det ganska skönt att det faktiskt är ganska lång tid kvar innan det är dags för bebis att komma ut, så vi kanske hinner få ordning på alla bitar runt om. Extrajobb åt Jimmy, och förhoppningsvis åt mig, lägenhetsbyte (om det blir något extra jobb då alltså), målning, inredning, inköp av bebiskläder och sedan försöka tvätta upp allting och få i ordning på allt runt om. För nog vill jag ha alla grejer färdigt innan det väl är dags, så man kanske kan få njuta de sista veckorna och försöka ta in allt. Och så vi inte behöver stressa runt och försöka få ordning på allt när vår älskling väl har fötts, de första dagarna vill jag VERKLIGEN kunna njuta och umgås med min lilla familj.


Tänk på vad det är ni skriver i kommentaren.
Alla rena Bloglovin'-förfrågningar och reklam-kommentarer tas bort, och alla trakasserier/kränkningar o.dyl polisanmäls (tänk på att även anonyma kommentarer har en ip-adress)

Dubbelkolla gärna er eventuella hemside-adress och att ni inte publicerar anonymt (om det inte är det ni vill göra)
Kommentarer
Skrivet av: Filippa - blivande mamma

Tack en dag för tidigt :) Går in i v 23 i morgon men nästan! hehe..

Vi har egentigen en underbar lägenhet och en perfekt bil, men har varit sugen på caben sedan jag fick körkort för 3 år sedan och var nära på att köpa den precis innan bebis blev till! :) Men ett ny byggt hus hade vi inte tackat nej till! hehe..

2009-08-20 @ 19:23:02
Blogg/hemsida: http://fillies.blogg.se/

Lämna en kommentar till inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din hemsida/blogg:

Vad har du att säga?:

Trackback



RSS 2.0