Bloggens vara eller inte vara

Det där med att blogga när barnet fötts är något jag, liksom många andra, börjat fundera en hel del över nu tror jag. Bara att se på Stina-Lee, eller 15 år & tvillingmamma som båda har blivit väldigt mycket mer frånvarande i sina bloggar sedan de fick barn, helt förståeligt.
Flera av de vars bloggar jag läser verkar ha planer på att sluta med bloggandet när deras barn fötts och jag är lite smått inne på samma linje, MEN jag vet samtidigt att jag aldrig kommer kunna släppa taget helt om bloggen. Däremot kommer jag nog också bli en sådan som gör några små uppdateringar ibland, mycket mer sällan än i dagsläget.

Trots att det kommer hända så otroligt mycket mer i mitt liv känns det som att jag inte vill spendera tiden med att berätta det för er på det sättet utan snarare sitta där och njuta av det som händer istället. Sitta och titta på vår prins eller prinsessa och fascineras av att h*n skapats av oss. Bara vara så där löjligt förälskad i både min sambo och vårat barn.
Samtidigt är bloggen den platsen där jag dokumenterar mycket av det som händer, både med graviditeten och säkerligen kommer det vara den plats där jag dokumenterar det som händer sedan också.

Min blogg är som sagt min, men mycket av det jag skriver och många av uppdateringarna är faktiskt för er skull. Jag tycker det är jätteroligt när besökssiffrorna klättrar uppåt och det får mig att vilja blogga mer och bli bättre.

Hur resonerar ni andra gravida bloggare? Bloggens vara eller inte vara.


Tänk på vad det är ni skriver i kommentaren.
Alla rena Bloglovin'-förfrågningar och reklam-kommentarer tas bort, och alla trakasserier/kränkningar o.dyl polisanmäls (tänk på att även anonyma kommentarer har en ip-adress)

Dubbelkolla gärna er eventuella hemside-adress och att ni inte publicerar anonymt (om det inte är det ni vill göra)
Kommentarer
Skrivet av: Fröken Einstein med en smärre psykos

Jag förstår dig och jag tycker att du ska fokusera på ert lilla underverk. Sen kan du ju låta bloggen vara kvar och skriva i den då du känner för det. Jag kommer iaf att fortsätta kika in då och då.



Kram!

2009-10-26 @ 09:14:20
Blogg/hemsida: http://flischyflaschoo.blogg.se/
Skrivet av: Catarina

Jag resonerar som så att man behöver inte skriva varje dag utan bara när man har tid. Det är rätt praktiskt att skriva och de man inte träffar så ofta (som kanske bor i andra länder mm.) saknar bloggen har jag märkt.

Jag gjorde min lite hemlig och vips fick jag många mail och samtal från alla som ju ville fortsätta läsa vad som händer här hemma.



Däremot är jag lite tveksam till om jag kommer att visa bilder på barnet på bloggen. Det får vi se hur det känns då.

2009-10-26 @ 13:55:17
Blogg/hemsida: http://ninna77.blogspot.com
Skrivet av: Stina - i väntan på Fladdor

Nu när jag har väldigt mycket tid så bloggar jag ju hela tiden. Tiden får utvisa vad man orkar med. Får se hur många som stannar kvar som läsare efter förlossningen - man blir mer pepp om det är någon som läser :-)



Kram

2009-10-26 @ 14:22:13
Blogg/hemsida: http://fladdor.blogspot.com
Skrivet av: sara

Jag bloggade aldrig som gravid eller med små bebisar. Min yngsta var ett år när jag började. Samtidigt önskar jag att jag kunde startat tidigare, Redan när vår äldsta var nyfödd eller kanske i magen ännu. Roligt att dokumentera och titta tillbaka och minnas. Självklart blir uppdateringarna inte lika ofta. Men man kan ju resonera som så att man skriver för sin egen skull.

Lycka till med ditt beslut.

2009-10-26 @ 21:14:41
Blogg/hemsida: http://glitterogon.blogg.se/

Lämna en kommentar till inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din hemsida/blogg:

Vad har du att säga?:

Trackback



RSS 2.0