Vår slarvigaste och mest diskriminerande myndighet?

Finns det någon statlig myndighet i Sverige som är bättre på att slarva bort papper, dra ut på handläggningstider och diskriminera människor än Försäkringskassan är?

Vi skickade in ansökan om ändring för vårat bostadsbidrag eftersom vi flyttat, vilket kräver en helt ny ansökan. Till den ansökan ska man bifoga en kopia på hyreskontrakt/hyresavi, vilket vi gjorde. Eller rättare sagt, vi lämnade ansökan på vårt lokala kontor tillsammans med en kopia på avtalet och så skulle de skicka in det. Men sedan kommer det brev hem där det står att detta papper saknas... Antingen har de själva slarvat bort det eller så glömde hon på lokalkontoret skicka med det, oavsett är det DE som har slarvat, och vi som får lida för det.
Under tiden verkar det som att vi inte kommer få något bostadsbidrag alls, tack för den...
Handläggningstiden för bostadsbidraget ligger dessutom kring 10 veckor, en enormt lång tid för ett papper som de påpekar att en bilaga saknas till efter mindre än 1 vecka.

Sedan har vi ju FK's diskriminering mot gravida. Jag har hört talas om många gravida som sista månaden haft svårt att jobba pga. sammandragningar, foglossning osv. Läkaren kan sjukskriva dem men de ska inte förvänta sig någon sjukersättning från FK, det är ju ingen sjukdom, det är graviditetskomplikationer....
Men står det inte i deras stadgar att det inte är sjukdom de ska kolla på utan arbetsförmågan? Om man arbetar i en butik eller liknande, någonstans där man går och står mycket i arbetet så är det inte lätt att göra det när man knappt kan gå pga. foglossning eller om man får sammandragningar så fort man rör sig lite för snabbt eller liknande. Det är väl nedsatt arbetsförmåga?!
"Det är självvalt" har väl sagts ett antal gånger, men vad är inte de skador man dragit på sig genom ex. en bilolycka, fotboll eller annan "frivillig" aktivitet. Alla gravida får inte stora problem med foglossning eller sammandragningar osv. Men de som får det ska ha lika stor rätt till sjukersättning som någon som skadar sig när h*n spelar fotboll på fritiden, för h*n hade inte behövt spela fotboll. Sätter du dig i en bil vet du att det KAN hända en olycka, det är väl lika självvalt som att bli gravid och veta att du KAN råka ut för foglossning osv.?

Det är dessutom, enligt lag, förbjudet för arbetsgivare att diskriminera någon. Det kan handla om handikapp, sexuell läggning, härkomst, kön osv. Det klassas som diskriminering att neka en gravid kvinna anställning pga. att hon är gravid, en man kan ju inte bli gravid och det är således diskriminering pga. kön. Jag har hört talas om flera fall där just FK nekat gravida kvinnor anställning pga. deras graviditet.

Undra när FK ska lära sig något, se över sina rutiner och sluta slarva bort papper. När de ska jobba på ordentligt för att sänka handläggningstiderna eftersom så många är BEROENDE av ersättningen de får från dem (mitt utvecklingsstöd har för övrigt inte betalats ut idag heller, vilket borde ha skett eftersom det är över 14 dagar sedan jag lämnade in närvarorapporten). Undra när FK ska läsa på lagarna och sluta diskriminera människor och när de ska ta tag i sina uppenbara problem att tolka sina egna stadgar.


Tänk på vad det är ni skriver i kommentaren.
Alla rena Bloglovin'-förfrågningar och reklam-kommentarer tas bort, och alla trakasserier/kränkningar o.dyl polisanmäls (tänk på att även anonyma kommentarer har en ip-adress)

Dubbelkolla gärna er eventuella hemside-adress och att ni inte publicerar anonymt (om det inte är det ni vill göra)
Kommentarer
Skrivet av: Gun

Det här var väldigt bra skrivet! Du borde skicka det här inlägget som en insändare till någon eller flera tidningar tycker jag. Jättebra!

2009-11-27 @ 12:46:47
Blogg/hemsida: http://horni.blogg.se/
Skrivet av: Fredrik

Sant är iallafall att graviditet inte är någon sjukdom. Men som du säger.. Bedömningen av arbetsförmågan är det som är det viktiga!! Det måste bli bättre rutiner för att bedöma vem som är arbetsför eller inte. Idag är det högst godtyckligt. "Åhh hej. Jaså du sitter i rullstol? Ja men då har jag ett finfint arbete som byggnadsarbetare åt dig"...



Nej fy fan...

2009-11-27 @ 13:14:23
Skrivet av: linda

besök och allt, vad skoj!



Storstädning är aldrig skoj, dock gillar jag det nu som gravid vet inte riktigt varför.

*Man vill väl ha allt snyggt och prydligt för den lillas ankomst jag vet inte, frågan är bara hur länge de håller i sig hehe..



2009-11-27 @ 13:42:06
Blogg/hemsida: http://lindahh.blogg.se/
Skrivet av: Stina

Jag håller helt och hållet med. Helt sjukt. Hörde att de överklagat domen där de blev ersättningsskyldiga för diskiminering mot några gravida, hoppas verkligen att de inte kommer någon vart med den överklagan.



Även om man själv är lyckligt lottad utan några större problem så finns det verkligen gravida som inte kan jobba för deras kroppar fungerar inte längre. Det är dessutom en sån himla kort tid som de behöver ha ersättning så jag fattar verkligen inte att fk ska kriga om detta!



Hoppas allt löser sig snabbt och smidigt för er nu. Aldrig kul med byråkratitjafs!

2009-11-27 @ 13:45:15
Blogg/hemsida: http://bebbelycka.blogspot.com
Skrivet av: Stina

Vad sägs om att fk räknar ut månadshyran själv med hjälp av en miniräknare? Årshyran delat i 12. Borde inte vara så svårt.. Fan va dom ska krångla då!

2009-11-27 @ 13:55:05
Blogg/hemsida: http://bebbelycka.blogspot.com
Skrivet av: linda

Sv, egentligen hatar jag också att städa, men som sagt man boar.. hoppas bara det håller i sig, f-ör det är när det är så här som jag trivs som bäst =)

2009-11-27 @ 14:11:24
Blogg/hemsida: http://lindahh.blogg.se/
Skrivet av: Johanna - 20 & gravid

sv: jag har faktiskt inte en aning, för det stod nog inget om det. stod att man skulle få betalning tidigast torsdag efter beslut eller nåt. men så borde det ju absolut bli. eftersom dem godkänt från augusti. kul att det kommer igång när man inte ska ha det längre liksom. :P

2009-11-27 @ 14:58:29
Blogg/hemsida: http://johannaostblom.blogg.se/
Skrivet av: Johanna - 20 & gravid

sv: ja, det blir spännande och se. sen ska jag försöka lära sig det här med föräldrapenning också.. herregud, det var lättare förr.. :P

2009-11-27 @ 15:26:51
Blogg/hemsida: http://johannaostblom.blogg.se/
Skrivet av: linda

hehe okej..

Jag har jätte svårt för sånna medel, så det blev inte skrua golven idag..

HAHA får ta det i morgon när det förhoppningsvis inte är så kallt så ja kan ha öppet överallt.

JAG drog ju ut lite på tiden idag om man så säger, men har endå fått sakeer gjort så ja är nöjd, :)

2009-11-27 @ 16:19:01
Blogg/hemsida: http://lindahh.blogg.se/
Skrivet av: Johanna - 20 & gravid

sv: jag tror att jag skickat in allt där iallafall. dom har iallafall fastställt hur mycket jag kommer få så det ska väl vara klart. men det är alltid lite jobbigt med nya grejer.

2009-11-27 @ 16:33:13
Blogg/hemsida: http://johannaostblom.blogg.se/

Lämna en kommentar till inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din hemsida/blogg:

Vad har du att säga?:

Trackback



RSS 2.0