V.21, halvvägs.

Så har man lyckats ta sig förbi halvvägs-markeingen nu då, men så tror, och hoppas, jag ju på att gå över ca 10 dagar också så riktigt halvvägs är det ju inte ;)


Vecka 21


Kroppen:

Vissa kvinnor får vattenansamlingar under den senare delen av trimestern. Det kan man avhjälpa genom att dricka mycket, på så sätt rensas kroppen från slaggprodukter. Halsbränna och sura uppstötningar är också ganska vanligt, undvik fet eller starkt kryddad mat. Mindre mål och mineralvatten kan lindra. På apoteket finns det tabletter och flytande medicin som neutraliserar magsyran.

Fostret:

Nu överförs antikroppar från mammans blod till fostrets för att skydda det vid födseln. Fostret har nu alla sina kroppsdelar på plats och ligger och samlar på sig mer fett som näringsreserv. Hjärnan har i stort sett fått alla sina nervceller. Nervcellerna utvecklas framför allt under veckorna 10–20. Detta är en extra känslig tid, men efter det är risken för hjärnskada mycket liten. Barnet är fortfarande väldigt outvecklat och skulle inte kunna överleva utanför din mage.


Tänk på vad det är ni skriver i kommentaren.
Alla rena Bloglovin'-förfrågningar och reklam-kommentarer tas bort, och alla trakasserier/kränkningar o.dyl polisanmäls (tänk på att även anonyma kommentarer har en ip-adress)

Dubbelkolla gärna er eventuella hemside-adress och att ni inte publicerar anonymt (om det inte är det ni vill göra)
Kommentarer
Skrivet av: Leia

Hoppas du får en fin dag! =)

2009-08-05 @ 09:27:49
Blogg/hemsida: http://leiabloggar.blogg.se/
Skrivet av: Filippa - blivande mamma

okej :)

Hade först fått för mig att där är en liten pojke, men jag har nog ändrat mig nu och tror också på en tjej. Ja, har lite funderingar på namn men inte rikigt bestämt oss. Själv?



Ja, inte mycket mage i nu och så ser man alla andra magar som är stora i vecka 20! Men min har växt, tycket alla fall mannen, hehe.. Men våra kommer :)

2009-08-05 @ 09:28:37
Blogg/hemsida: http://fillies.blogg.se/
Skrivet av: Tovis

Kul! Är själv i v. 19 imorgon, väntar bebisen i januari ^^

Ska på ultraljud på torsdag och blandannat få veta könet.... såååå spännande!

Lycka till med allt!

2009-08-11 @ 13:27:32
Blogg/hemsida: http://www.metrobloggen.se/trasslet

Lämna en kommentar till inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din hemsida/blogg:

Vad har du att säga?:

Trackback



RSS 2.0