Svenska läkare

Småtittade på reprisen av Uppdrag Granskning nyss, de pratade om bemanningsföretagen för läkare och de problem de skapar, bl.a svårigheterna med att få träffa samma läkare mer än en gång, läkare som inte är ordentligt kontrollerade osv.
Men, jag förstår ju varför så många väljer att arbeta via bemanningsföretag av våra läkare. Man kan i princip själv bestämma vart man vill jobba och hur mycket. Några månader på vintern i Stockholm och sedan under sommaren på Gotland, inte helt fel. Dessutom bestämmer man själv hur mycket, en specialistläkare vid ett bemanningsföretag, som arbetar halvtid har en månadslön på ca 100.000 kr. En läkare som är heltidsanställd av landstinget tjänar ca 35.000-50.000/månad.

Men vad beror läkarbristen på i Sverige egentligen?? Jag menar, det krävs 20,0 i slutbetyg från gymnasiet och 2,0 på högskoleprovet (det är i princip omöjligt att komma in om du bara har ena även om det går). Sedan LOTTAS platserna ut, och vi skriker efter fler läkare i landet, och har gjort det de senaste 10-15 åren. Vad f*n är problemet? Det finns uppenbarligen tillräckligt många som har ruggigt bra betyg och som verkligen vill läsa till läkare, men lotten avgör om man lyckas komma in på utbildningen.
Jag har i alla fall 2 stycken föredetta klasskamrater som läser till läkare nu, om inte någon av dem hoppat av men eftersom båda verkligen drömt om att bli läkare så tvivlar jag. Jag är imponerad av dem, det är en tuff och väldigt lång utbildning att ta sig igenom, men de har ju inga problem att få jobb efter utbildningen till skillnad från så många andra...



Tänk på vad det är ni skriver i kommentaren.
Alla rena Bloglovin'-förfrågningar och reklam-kommentarer tas bort, och alla trakasserier/kränkningar o.dyl polisanmäls (tänk på att även anonyma kommentarer har en ip-adress)

Dubbelkolla gärna er eventuella hemside-adress och att ni inte publicerar anonymt (om det inte är det ni vill göra)
Kommentarer
Skrivet av: C

... och inte att förglömma, alla högt utbildade läkare som tyvärr tvingas jobba med helt annat pga att de är invandrade och inte har svensk utbildning.

2009-08-27 @ 19:50:19
Skrivet av: Anonym

Hej igen.

Jag skulle jättegärna vilja ha hjälp med designen :)

Är skitdålig på sånt xD:D

2009-08-27 @ 20:18:06
Skrivet av: elly

Men va lustigt haha. att de inte syntes alltså:)

jag vet inte än. Skulle va kul om man kunde blanda färgerna babyrosa och babyblå eftersom man inte vet vilken kön det är :) sen kanske lite småsaker. :P

typ som babysaker haha

2009-08-27 @ 20:34:33
Blogg/hemsida: http://gravidnu.blogg.se/
Skrivet av: Victoria

Såg att du har haft längtan efter barn många år sen du var femton. SAMMA sak för mig måste jag medge. Nu är jag 18 år och jag och min pojkvän har vart tillsammans sen vi var 15. Vi pratar om barn varje dag och planerar att göra ett efter gymnasiet i sommar alltså. Min pojkvän J har jobb och allting efter studenten så det är bara att köra.



I min blogg skriver jag iaf bara om min längtan till barn, unga mammor osv. :) Läs om det intresserar dig!

2009-08-27 @ 21:49:46
Blogg/hemsida: http://mittlivv.blogg.se/

Lämna en kommentar till inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din hemsida/blogg:

Vad har du att säga?:

Trackback



RSS 2.0