Skönhetstävlingar för barn

Det måste vara en av de mest sjuka idéerna som någonsin kommit... Vissa av de stackars barnen är 2 år gamla, och inte är det för deras skull föräldrarna anmäler dem till tävlingarna.

The Tyra Banks Show handlade idag om alla dessa skönhetstävlingar för barn som finns runt om i USA, de pratade med barnen, deras föräldrar och visade blider och film från tävlingar och förberedelser.
7-åringar som får en spray-tan... Den ena tjejen grät när hon kom ut ur "duschen" då hon blivit rädd när hon fick det i ansiktet.
Den ena mamman verkade ganska vettig, men samtidigt så snackade de så mycket skit.
Det var en pappa med som syr klänningarna, tränar dans och fixar smink och hår på sin 2 åring!!!!! De visade bl.a. ett klipp på honom från en tävling, dottern kom tvåa och fick en pokal som var lika hög som henne och hon applåderade, strålade som en sol och verkade jätteglad. Pappan svor och klagade på att hon inte vann något. Nu skulle han ju bli tvungen att trösta henne och förklara att man inte alltid vinner. Verkade ju som att han var den som behövde få förklarat för sig att man inte alltid kan vinna. Dottern brydde sig nog inte nämvärt om att det inte var hon som fick tiaran.



Ser verkligen INTE naturligt ut med smink på ett så litet barn, fy f*n för sånna föräldrar säger jag bara.



Är det så vi vill att våra små flickor ska se ut? Att det är ett ideal? Ska de sminkas och få håret fixat så de verkligen ser ut som vuxna men i miniatyr???

Lika illa tycker jag det är med "ponnymorsor" och "fotbollsföräldrar". Sådana föräldrar som drillar ungarna till något som barnen kanske inte vill egentligen. Som pressar barnen så hårt att själva idén med idrotten för barn försvinner helt. Hade mina föräldrar stått bredvid och gapat och skrikit när jag red så hade jag nog tröttnat väldigt fort. Samma med vilken annan idrott som helst, föräldrarna försöker "lyckas" via sina barn och det är så fel!!!


Tänk på vad det är ni skriver i kommentaren.
Alla rena Bloglovin'-förfrågningar och reklam-kommentarer tas bort, och alla trakasserier/kränkningar o.dyl polisanmäls (tänk på att även anonyma kommentarer har en ip-adress)

Dubbelkolla gärna er eventuella hemside-adress och att ni inte publicerar anonymt (om det inte är det ni vill göra)
Kommentarer
Skrivet av: naddie - mamma till finaste prinsessan.

men herregud... ser ut som en barbiedocka! :O



tur att den trenden inte finns i sverige i den graden som i usa.



kram

2009-08-04 @ 22:57:34
Blogg/hemsida: http://naddiegoespublic.blogg.se/
Skrivet av: lisa

oh herregud, tänk vad tragiskt att dom får lära sig av sina föräldrar redan vid 2 års ålder att dom inte duger som dom är! Jag har också sätt en dokumentär om just detta idag, en mamma hade tyckt att hennes barn var ful så barnet fick minsann göra en plastikoperation, hon var 7 år. Det här är ju HELT SJUKT! Om du söker på "baby beauty queen" på youtube så finns dokumentären där som jag såg i 6 delar.

2009-08-08 @ 00:53:31
Blogg/hemsida: http://lrodins.devote.se

Lämna en kommentar till inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din hemsida/blogg:

Vad har du att säga?:

Trackback



RSS 2.0