Frustrerande kväll

Igårkväll kände jag mig som ett vrak, jag var helt galet förbannad och kände efter en stund att Jimmy fick ta hand om Tess så jag kunde försöka lugna ner mig.
Till att börja med vägrade Tess att sova från 15-tiden någonstans fram till 23.30 när hon ÄNTLIGEN somnade. Under den tiden var hon ganska lugn men att lägga ner henne någonstans funkade inte mer än 5-10 minuter i sträck utan det var att bära runt på damen som gällde. Hon ville dessutom äta hela tiden, hon åt, somnade till och vaknade 3-4 minuter senare för att vilja äta igen. Och när hon inte äter mer än 5 minuter i taget så är det ju inte konstigt om hon är hungrig.
Jag känner dessutom att hon "tappat tekniken" sedan vi började med nappen så nu har jag infört nappförbud tills amningen funkar ordentligt igen, är ju lite lättare att suga på en napp än på en bröstvårta.
Mest frustrerad blev jag på kvällen. När vi skulle äta (vid 18.30) så skrek hon konstant, om hon inte fick ligga vid bröstet, då snuttade hon lite, somnade till och vaknade med ett vrål. Sedan fortsatte det så hela kvällen och när hon fick bröstet så försökte hon aldrig ta ett ordentligt tag utan låg mer eller mindre och väntade på att mjölken skulle rinna in i munnen på henne, bökade lite och gallskrek när det inte funkade. När klockan var 22 och hon fortfarande höll på så och jag kände mig helt slut så började det rinna över och jag började storgråta.
Jag kände mig värdelös som mamma och inte blev det bättre när jag kände att jag blev arg på henne, då kände jag mig om möjligt ännu sämre och grät ännu mer.

Jimmy fick som sagt ta henne istället och vandrade omkring med henne i famnen tills hon somnade till. Till slut blev det ändå mitt lillfinger som gav henne den sista "knuffen" in i drömmarnas land. Hon fick nämligen snutta lite på mitt finger precis när hon höll på att somna, annars hade hon nog skrikit ännu.
När hon väl somnade sov hon som en stock fram till 4, åt lite, somnade vid bröstet och sov igenom blöjbytet. Sedan vaknade hon igen vid 7, åt, fick ren blöja (2 bajsblöjor på en natt är nog rekord för henne) och så somnade hon om i godan ro igen. Nu ligger hon och sover så sött, hoppas på en mindre stökig dag idag. Napparna har jag gömt undan för oss alla tre tills vidare. Vill ju att prinsessan ska få i sig ordentligt med mat så hon lägger på sig ordentligt i vikt osv tills på onsdag då vi ska till BVC


Tänk på vad det är ni skriver i kommentaren.
Alla rena Bloglovin'-förfrågningar och reklam-kommentarer tas bort, och alla trakasserier/kränkningar o.dyl polisanmäls (tänk på att även anonyma kommentarer har en ip-adress)

Dubbelkolla gärna er eventuella hemside-adress och att ni inte publicerar anonymt (om det inte är det ni vill göra)
Kommentarer
Skrivet av: Gun

Vad jobbigt. Hoppas det går bättre idag.

2010-01-21 @ 13:45:15
Blogg/hemsida: http://horni.blogg.se/
Skrivet av: Johanna - nybliven mamma

sv: Jo, hon fick också en hel del rosa men hon har lånat mycket kläder ifrån min systerson, så vi har en hel del blått.

2010-01-21 @ 14:16:42
Blogg/hemsida: http://johannaostblom.blogg.se/

Lämna en kommentar till inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din hemsida/blogg:

Vad har du att säga?:

Trackback



RSS 2.0