Att kämpa mot samma mål, från olika håll

Jag vet inte hur ni läsare har det med vikten, om ni strävar efter att nå er idealvikt eller om ni är nöjda med den ni har idagsläget. Jag vet inte om ni som strävar efter er idealvikt har lång eller kort väg dit och jag vet inte hur högt/lågt ni satt ert viktmål. Jag hoppas bara för er skull att ni tar det lugnt oavsett hur mycket ni har kvar till målet, och att ni inte sätter ett mål som skadar er kropp.

Här hemma strävar vi båda två efter att nå våra respektive idealvikter, men från två olika håll. Jag har många kilo ner till det som klassas som normalviktig (mellan 55 och 75 ungefär för mig), men jag är jättenöjd om jag kommer ner till dryga 80. Det är långt dit, och jag vet inte om jag kommer lyckas komma dit innan nästa graviditet men min målsättning är att komma ner kring 90-95 innan sommaren är här ordentligt, borde kunna vara fullt möjligt om jag ger mig den på att träna och skippa onyttigheterna.
Jimmy har lite svårare att nå sin idealvikt, för trots att det i princip bara skrivs om oss som kämpar för att gå ner i vikt så är det svårare att gå upp i vikt för de som behöver det. "Ät mera" är nog en ganska klassisk replik till någon som behöver några kilo extra, men det funkar verkligen inte för alla. Jimmy äter mer än mig, samma mat, men går inte upp medan jag stundtals rusar uppåt i vikt. Han har med största sannolikhet en grym förbränningsnivå (jag vill också kunna mosa i mig två stora menyer på donken utan att lägga på mig ett gram) och behöver bygga muskler för att gå upp i vikt, att bara äta är inget alternativ.
Som överviktig kan jag titta på honom och känna att han har ett lyxproblem, hellre svårt att gå upp i vikt än att behöva kämpa för att inte göra det ännu mer. Men för honom är det tvärtom, jag vet att han stundtals är nästintill avundsjuk på mig som inte har några problem att gå upp i vikt, och jag vet hur irriterad han kan bli av alla dessa viktminskningsartiklar och produkter. Jag vet att han alltid fått höra kommentarer om att han är smal och skulle behöva några extrakilon, det är inget han är omedveten om, lika lite som att jag är omedveten om att jag skulle behöva tappa ganska många kilon.

Vi måste bli bättre på att peppa varandra här hemma, och jag hoppas att ni hjälper era nära och kära genom att peppa dem oavsett vilket håll de behöver gå för att nå sin idealvikt.

Älskar dig Jimmy, och du är den vackraste för mig ♥♥


Tänk på vad det är ni skriver i kommentaren.
Alla rena Bloglovin'-förfrågningar och reklam-kommentarer tas bort, och alla trakasserier/kränkningar o.dyl polisanmäls (tänk på att även anonyma kommentarer har en ip-adress)

Dubbelkolla gärna er eventuella hemside-adress och att ni inte publicerar anonymt (om det inte är det ni vill göra)
Kommentarer

Lämna en kommentar till inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din hemsida/blogg:

Vad har du att säga?:

Trackback



RSS 2.0