Vems beslut?

Det har blivit en intressant diskussion om vems val en abort ska vara på Egoinas Mammas blogg. Har du något att säga i frågan så kika gärna in där, mycket intressanta synpunkter har dykt upp bland kommentarerna.

Min personliga åsikt är att det självklart bör vara ett gemensamt beslut mellan mannen och kvinnan hurvida man ska behålla barnet eller inte. MEN kan man inte komma överens är det kvinnans beslut i slutändan, det är henns kropp och varken graviditet eller abort är helt riskfria så det är absolut inte ok att säga "det är väl bara att göra abort"...
Jag har fått en helt annan syn på det här med abort sedan jag själv blev gravid, innan var jag abortmotståndare men nu förstår jag verkligen att man kan se det som enda alternativet ibland.
Den dagen mannen kan bli gravid (nu menar jag "biologiska" män) så kan han fatta det slutliga beslutet


Tänk på vad det är ni skriver i kommentaren.
Alla rena Bloglovin'-förfrågningar och reklam-kommentarer tas bort, och alla trakasserier/kränkningar o.dyl polisanmäls (tänk på att även anonyma kommentarer har en ip-adress)

Dubbelkolla gärna er eventuella hemside-adress och att ni inte publicerar anonymt (om det inte är det ni vill göra)
Kommentarer
Skrivet av: Tova

Jag håller verkligen med dig där... först och främst bådas beslut, men kvinnan har ju trots allt sista ordet eftersom det är hennes kropp.

Var ju själv lite chockad över graviditetsbeskedet och visste inte riktigt hur jag skulle göra, men min pojkvän var positivt inställd hela tiden och ville verkligen behålla barnet. Men hade jag inte haft hans stöd hade det nog blivit abort i detta fallet...



Ja, man har verkligen en spännande sommar att se fram emot nästa år, tänk att gå runt med den lilla i vagnen och mysa i det varma vädret :) längtar!

2009-09-27 @ 17:24:17
Blogg/hemsida: http://www.metrobloggen.se/trasslet
Skrivet av: Egoinas mamma

Jag håller också med dig och det gör nog de flesta.. Sen är det en komplicerad fråga som har många problemställningar. Roligt (och bra) att det engagerar så många! :)

2009-09-27 @ 17:43:35
Blogg/hemsida: http://egoinasriktigamamma.blogg.se/
Skrivet av: frida

sen jag själv varit graid plus har fått barn, så har jag blivit så emot abort. visst, de är mycket bra att det finns. verkligen superbra! men jag kan inte tänka mig in i den situationen att göra en abort.

2009-09-29 @ 12:00:41
Blogg/hemsida: http://freyasmamma.blogg.se/

Lämna en kommentar till inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din hemsida/blogg:

Vad har du att säga?:

Trackback



RSS 2.0