Måste man alltid vara tacksam?

Måste man alltid var tacksam för det man har/kan och tänka på de som har det värre? Är det inte tillåtet att ibland få spy galla på sitt eget liv och sitt eget elände?
I forumet på familjeliv.se pågår en evig "strid" mellan de ofrivilligt barnlösa och alla gravid/föräldrar som ibland behöver få skriva av sig om hur eländigt de mår i graviditeten, hur jobbiga deras 3-åringar är osv.
Den ständigt återkommande kommentaren är "var tacksam för att du ens kan få barn, tänk på oss som inte vill något hellre men inte lyckas och kanske aldrig kommer lyckas". Självklart är det otroligt synd om de som av olika anledningar inte kan bli med barn, som inte kan få egna barn utan måste ge sig in i adoptionscirkusen istället. Men får inte den som mår dåligt hela graviditeten igenom beklaga sig och "ångra" sig ibland utan att bli påhoppad? De som sitter där med barn som av olika anledningar är riktiga värstingar får inte beklaga sig över hur jobbigt det är att vara småbarnsförälder, för vissa kommer kanske aldrig få uppleva hur det är.

Jag tycker det är lite som att säga till någon som ex. brutit handen att h*n minsann inte ska klaga, tänk på den som av någon anledning inte ens har en hand...
Det finna ALLTID någon som har det värre, men det ska inte innebära att du inte får beklaga dig över hur du själv mår.
Att man mår dåligt och "hatar" att vara gravid innebär inte att man inte är tacksam för att man KAN bli gravid, men man måste ju få ventilera sina känslor ibland.
Ska man hela tiden påpeka för folk att de inte ska klaga, det finns de som har det värre, så ska man själv komma ihåg att man absolut inte får säga ett pip om hur illa man mår, hur jobbigt det är osv om man själv hamnar i deras situation.


Tänk på vad det är ni skriver i kommentaren.
Alla rena Bloglovin'-förfrågningar och reklam-kommentarer tas bort, och alla trakasserier/kränkningar o.dyl polisanmäls (tänk på att även anonyma kommentarer har en ip-adress)

Dubbelkolla gärna er eventuella hemside-adress och att ni inte publicerar anonymt (om det inte är det ni vill göra)
Kommentarer
Skrivet av: Gun

Det finns ju alltid någon som har det värre, men man måste få ventilera sina egna problem ändå ibland.

2009-09-17 @ 21:06:03
Blogg/hemsida: http://horni.blogg.se/
Skrivet av: unique

Det är ett måste att få antingen prata eller skriva av sig. Jag kunde själv inte få barn de första 2 åren pga utebliven ägglossning och då gjorde det ont att höra folk klaga på sina barn och på sin graviditet. Nu när jag själv sitter i situationen ser jag det från bådas sidor. Det är svårt det där

2009-09-18 @ 11:31:46
Blogg/hemsida: http://saratilling.devote.se
Skrivet av: Brutala Bloggen

hatar kommentaren "tänk på de som har det värre" Till och med ett hemlöst barn i afrika som aldrig får mat har det bättre än andra! Tänk ett hemlöst barn i sibirien! Eller nån som blir torterad varje dag? Finns nog till och med dem som har det värre än det jag nyss hade som exempel!



Han ska isf inte heller klaga ungen som inte får mat. Tacksam för att han bor i att varmt land ska han vara!

2009-09-19 @ 12:52:04
Blogg/hemsida: http://metrobloggen.se/ruv

Lämna en kommentar till inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din hemsida/blogg:

Vad har du att säga?:

Trackback



RSS 2.0