Det är ingen sjukdom, det är självvalt...

Graviditet är ingen sjukdom, det är ett självvalt tillstånd säger FK till sitt försvar när de får klagomål om att många gravida nekas sjukersättning trots ryggbesvär, foglossning m.m. Det är ju sant, men vad vore vårt land om alla lät bli att skaffa barn pga att man kan drabbas av foglossning och kanske inte kan jobba hela graviditeten igenom?
Om gravida som råkar ut för diverse komplikationer som gör att de ej kan arbeta fullt ut ska nekas sin rätt till sjukersättning för att det är "självvalt" så ska FK bli betydligt hårdare med bedömningen av andra skador/sjukdomar också.

En gravid kvinna som tvingas sitta i rullstol sista månaderna pga. svåra foglossningar kan tvingas arbeta (jodå, det har hänt), men någon som spelat fotboll med polarna och råkat få benet avsparkat blir självklart sjukskriven (så känns det ju).
Men var inte fotbollsmatchen självvald? Skador som uppstår i samband med fritidssysselsättningar är ju frivilliga, likaså om du står på en stol hemma för att byta gardiner och ramlar ner, det var ju frivilligt att ställa sig på stolen från första början så varför klaga??

Samtidigt säger Eva Sylwander, verksamhetsutvecklare på FK att hon inte anser att det är diskriminering att det är så svårt för kvinnor att bli sjukskrivna vid graviditetskomplikationer. Men det är ju problem som en man inte kan få, och hade en man haft problem med att gå, stå och ibland sitta pga något liknande foglossning hade det ju varit så olidligt synd om honom så han hade väl blivit sjukskriven direkt, eller??

Nej, tänk på det tjejer, bli inte gravida... Ni kan ju för guds skull drabbas av någon/några komplikationer och tvingas vara hemma från jobbet/gå ner i arbetstid.. Och då har ni ju själva valt att få de besvären...
Inte för att jag tror att någon planerar att drabbas av foglossning eller ryggbesvär osv pga sin graviditet, vissa drabbas, andra inte that's it!


Tänk på vad det är ni skriver i kommentaren.
Alla rena Bloglovin'-förfrågningar och reklam-kommentarer tas bort, och alla trakasserier/kränkningar o.dyl polisanmäls (tänk på att även anonyma kommentarer har en ip-adress)

Dubbelkolla gärna er eventuella hemside-adress och att ni inte publicerar anonymt (om det inte är det ni vill göra)
Kommentarer
Skrivet av: Gun

Det är även självvalt att röka och att äta onyttigt och därmed riskera sjukdom, att ta risker som kan orsaka skador osv men då är det okej att bli sjukskriven.

Jag håller med dig, det är inte klokt!

2009-09-17 @ 11:47:33
Blogg/hemsida: http://horni.blogg.se/

Lämna en kommentar till inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din hemsida/blogg:

Vad har du att säga?:

Trackback



RSS 2.0