Gamla kärringar?!

Just nu är det någon slags debatt på SVT1 (UR) om det är ok att skolan delar ut akut-ppiller till tjejer som har fyllt 15 år. Av någon anledning verkar det vara gamla kärringar som är emot det hela... Argumenten? "Mer press på unga tjejer att ha sex" Och de är även emot att föräldrarna inte informeras om det skulle vara så att de går till skolsyster och ber om ett piller.

Hmm, akut-ppiller är receptfritt, vem som helst kan gå in på apoteket och köpa dem... Man kan gå till ungdomsmottagningen och få dem osv. Det är ett PREVENTIVMEDEL!!!! Oerhört många verkar ha svårt att fatta att akut-ppiller inte är en abortmetod utan ett preventivmedel, ett läkemedel som ska göra att ett befruktat ägg inte kan fästa och börja uvecklas...
Hur många ungdomsmottagningar informerar föräldrarna om att deras barn kommer dit för att få akut-ppiller? Hur många informerar föräldrarna om att barnen hämtat ut kondomer? Svaret är väldigt enkelt: Ingen, eftersom det är sekretessbelagd information, de får inte berätta för föräldrarna...
Hur många skolsköterskor sitter inte och delar ut kondomer till höger och vänster utan att informera föräldrarna?
Ungdomsmottagningen behöver inte ens informera föräldrarna vid en eventuell abort, och nog f*n är det ett större ingrepp än att förhindra en eventuell graviditet?

Och jag tvivlar verkligen på att särskilt många är dumma nog att skita i kondomen för att man ändå kan ta ett piller dagen efter... Kondomen är betydligt säkrare, något som det bör informeras om i skolor, på fritidsgårdar osv och kondomen är det enda preventivmedel som skyddar mot könssjukdomar.


Jag hoppas att den äldre generationen kan inse faktum snart, ungdomarna är inte så blåsta och lättpåverkade som de vill tro.
Och det sas även i debatten att medelåldern för sexdebuten i Sverige INTE har sjunkit något sedan 60-talet, när preventivmedel blev mer lättillgängligt. Så, de senaste nästan 50 åren ahr debutåldern legat kring 16 år, varför skulle den sjunka nu? Nja, argumenten håller inte riktigt...


Tänk på vad det är ni skriver i kommentaren.
Alla rena Bloglovin'-förfrågningar och reklam-kommentarer tas bort, och alla trakasserier/kränkningar o.dyl polisanmäls (tänk på att även anonyma kommentarer har en ip-adress)

Dubbelkolla gärna er eventuella hemside-adress och att ni inte publicerar anonymt (om det inte är det ni vill göra)
Kommentarer
Skrivet av: Liw

Men de rabiata kärringarna i 60 års åldern är som sagt rabiata och förstår inte att tiderna förändras :(



allt bra med dig och bebis?

kram

2009-10-21 @ 09:20:37
Blogg/hemsida: http://preggomonster.blogg.se/
Skrivet av: Tina S

Varför inte helt enkelt skaffa p-piller lr pstavv? ta en sådanr där dagen efter piller är inge bra för kroppen.. Jag har aldrig testat något av det, för jag var duktig o skaffade preventimedel med en gång...Dock så sög p-pille för jag blev gravid.. så ajg gjorde det hemska.. sen nu när man tog ut p.staven sista gången så blev jag gravid med en gång :p men det ville vi ju! And i love it! Så grattis till din babymage :D Själv är man i vecka 23.. snart... :D:D:D:Dlängtar något oehört!

2009-10-21 @ 09:26:16
Blogg/hemsida: http://onodiginfo.blogg.se/

Lämna en kommentar till inlägget här:

Ditt namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din hemsida/blogg:

Vad har du att säga?:

Trackback



RSS 2.0